2020-01-27 2061 views
家陣要食一餐火鍋都有好多選擇,唔只係火鍋咁單調有時仲會意想不到,就今次來觀塘廣場呢間火鍋店開飯一入去已被出面嘅酒店式自助美食區吸引注以為係度食自助餐,唔怪得好友到話要來品嚐下,火鍋湯底都有十多款選擇,點了呢款鮮味十足嘅波士頓龍蝦鍋做火鍋湯底,用來打邊爐係一流配搭各款美食陸續出來,先來有五品刺身盛合有多款刺身,當然唔少得肥美三文魚、爽彈肉質7吋大赤蝦、鮮甜十足象拔蚌等再來有海鮮盛盒鮑魚、大蚌、扇貝、鮮海蝦、海蜆、脆肉鯇魚腩,配上份量十足極上安格斯牛小排等埋湯底滾起就開始逐一享用,先飲啖鮮味香濃龍蝦湯底,放埋各款海鮮落鍋裏等一陣就食得,係呢個時候可以係自助區覓食一番,有壽司、沙律、冷盤、中式點心多款不同精美熟食同埋甜品雪糕,保證食得滿足,跟住食埋啖啖鮮甜多汁海鮮仲有我最鍾意牛小排,肉質香嫩又肥美口感十足另外有多款火鍋配料無限進加,係自助區又有丸類同蔬菜提供,又繼續慢慢品嚐各式美食最緊要係有6小時咁長時間任飲任食夠晒超值一餐酒店式火鍋放題。
仲有我最鍾意牛小排,肉質香嫩又肥美口感十足
最緊要係有6小時咁長時間任飲任食
夠晒超值一餐酒店式火鍋放題。
Dinner
  • 極上安格斯牛小排
2020-01-23 154 views
這晚約了舊同事敘舊,她有了小朋友後都很少一起吃飯,所以今晚特意六點就去食,希望可以食長啲。我們選了這間算是中低價錢的自助餐,真係任食。食物分三種,第一種是跟隨自助餐而有的一客刺身,然後是任叫的海鮮,最後是熟食及甜品蔬菜類。除了刺身拼盤以外,全部都是任食,而且由六點食到十多點都可以,啱晒大胃王。我們兩個女士就點到即止而已。除了刺身不能算是上等貨色,海鮮其實很不錯,新鮮鮑魚又軟又滑,牛肉也很好味。熟食方面有很多選擇,但是食海鮮已經飽就不需要太多熟食了。我夠食得多的是蔬菜類別,其中一款是自助餐少有的蟲草花,配合美味湯底,蔬菜變得很出色。我還因為可以吃長時間而炮製了一壺洛神花茶,酸酸的很開胃,令我可以多吃一點。由於吃這餐之前吃了甜品,所以晚上就沒有再吃雪糕了。我的朋友吃了椰子香芋雪條,都很好。埋單兩人600多元,其實很抵食。下次一大班人去食都可以再來。

2020-01-22 117 views
今日終於同個好耐無見嘅朋友一齊去街係觀塘行完街即刻搵間近近地嘅好西食!呢間半放題性與嘅刺身加打邊爐店 好岩我地呢啲多心嘅人又想食刺身 又有得打邊爐架!刺身好新鮮 最中意佢甜甜地嘅鮮味之後打邊爐餸會包一個海鮮拼盤架 我同朋友都好中意食海鮮架鮑魚再放落去蕃茄湯到打邊爐好鮮甜! 我中意放晒啲海鮮落去打邊爐先 令到湯底可以鮮甜啲 之後再交放返啲牛呢到大部分野食都可以自己拎架 有其他打邊爐 同埋熟食選擇!仲要有無限飲品啦緊係!職員態度都幾好 呢間性價比我比100分!!
今日終於同個好耐無見嘅朋友一齊去街
係觀塘行完街即刻搵間近近地嘅好西食!
呢間半放題性與嘅刺身加打邊爐店 好岩我地呢啲多心嘅人
又想食刺身 又有得打邊爐架!
刺身好新鮮
最中意佢甜甜地嘅鮮味

之後打邊爐餸會包一個海鮮拼盤架
我同朋友都好中意食海鮮架
鮑魚再放落去蕃茄湯到打邊爐好鮮甜!

我中意放晒啲海鮮落去打邊爐先 令到湯底可以鮮甜啲
之後再交放返啲牛
呢到大部分野食都可以自己拎架
有其他打邊爐 同埋熟食選擇!
仲要有無限飲品啦緊係!
職員態度都幾好

呢間性價比我比100分!!
新屋入伙,本身想係屋企打邊爐,但新家塵埃埃,最後還是決定出去食好了 街坊介紹下去了千賀水產の鮮鍋道場,就係觀塘廣場上面,地點非常方便! 生日仲有85折和送蛋糕優惠 空間感十足,冷氣夠!職員極有禮貌醒目!我覺得直情可以比得上好多高級餐廳 自助區都有好幾個區域 丸都幾十款 沙律區 中式點心區!!!!  熱盤區 最吸睛當然是這裡啦 長腳蟹供應沿沿不絕 長腳蟹SIZE頗粗壯呢 菜區 混醬區~  飲料都幾十款,要決定飲什麼也是煩惱之一~  不一會店員就送上指定食物~ 嘩也太豐富了吧!!!!!好新鮮的是日海鮮拚盤 每日都會有些不同,今日有大魚頭、大海蝦、貴妃蚌、大鮑魚、魚片、墨魚滑、貝等! 天呀!會不會太夢幻吧! 海鮮不用加入任何醬料去食,新鮮就是完美! 大魚頭被我們下湯寺! 不得了湯底!一下子變得好鮮甜  限量的刺身拚盤, 有三文魚、希靈魚、大蝦、八爪魚~ 雖然不是任點的,但每片都係厚切又新鮮!完全超強性價比 限定的安格斯牛肉,份量一點也不少 牛脂分佈平均,口感入口即溶 美國牛肉則是

生日仲有85折和送蛋糕優惠

自助區都有好幾個區域

丸都幾十款

沙律區

中式點心區!!!!

熱盤區

最吸睛當然是這裡啦

長腳蟹供應沿沿不絕

長腳蟹SIZE頗粗壯呢

菜區

混醬區~

飲料都幾十款,要決定飲什麼也是煩惱之一~

不一會店員就送上指定食物~
嘩也太豐富了吧!!!!!

好新鮮的是日海鮮拚盤
天呀!會不會太夢幻吧!

海鮮不用加入任何醬料去食,新鮮就是完美!

大魚頭被我們下湯寺!
不得了湯底!一下子變得好鮮甜

限量的刺身拚盤,
有三文魚、希靈魚、大蝦、八爪魚~
雖然不是任點的,但每片都係厚切又新鮮!完全超強性價比

限定的安格斯牛肉,份量一點也不少
牛脂分佈平均,口感入口即溶

美國牛肉則是任點的,口感和色澤也不錯

甜品也有十幾款揀,但實在太飽不能每款都去試!
而乳酪雪糕則最得我心,酸酸甜甜不為肚子增加負擔!為這餐畫上完美句號!
響觀塘apm行完街買完嘢,即興想搵地方打邊爐,但係星期六原來唔book位好難有得食,行咗兩三間都full咗無得walk in,最後響openrice搵倒呢間,打去問仲有位太好喇~!又有好西食!呢度$298任食6小時,即係唔會趕人走可以慢慢傾慢慢嘆。呢度食物選擇非常之多,中式點心、炸物、西式熱盤、中式熱食小炒、泰式小食......等等乜都有。海鮮拼盤、極上安格斯牛小排、刺身,呢三樣係每人一份,唔可以任食,質素非常好,海鮮同埋刺身都好新鮮,安格斯牛小排好好味😋 任食類別嘅選擇都非常之多,任食嘅肥牛雖然冇安格斯牛小排咁好味,但係都唔差。蜆無沙又鮮甜,可以任叫,每次都連埋個筲箕上,個筲箕非常有用,除咗唔使響茫茫嘅大海入面搵蜆肉,我地仲一直放響鍋入面用嚟烚細件嘅食材埋單每人大約$330,物超所值。如果再去觀塘搵任食火鍋,以後呢間就係首選
太好喇~!又有好西食!

呢度$298任食6小時,即係唔會趕人走

可以慢慢傾慢慢嘆。

埋單每人大約$330,物超所值。

如果再去觀塘搵任食火鍋,以後呢間就係首選

$330 (Dinner)
2020-01-04 232 views
上開飯搵搵下搵到尼間環境:闊位.都舒服.唔係好多迫到一個點咁選擇:真係好多.食熟食都已經夠晒飽點價服務:水準之上.冇漏單.有求必應.一讚品質:個人覺得.仲想點比起好多貴過既仲要好了打邊爐:牛既質素任食冇得輸海鮮:新鮮海蝦任叫.魚腩爽口.墨丸彈牙.熟食一大堆仲會換款.數都數唔晒豬手好食蒸魚2斤原條上.唔係雪死魚.魚肉嫩口冷盤有蟹腳不停供應仲要食6小時...仲想點先
上開飯搵搵下搵到尼間
環境:闊位.都舒服.唔係好多迫到一個點咁
選擇:真係好多.食熟食都已經夠晒飽點價
服務:水準之上.冇漏單.有求必應.一讚
品質:個人覺得.仲想點比起好多貴過既仲要好了
打邊爐:牛既質素任食冇得輸
海鮮:新鮮海蝦任叫.魚腩爽口.墨丸彈牙.
熟食一大堆仲會換款.數都數唔晒
豬手好食
蒸魚2斤原條上.唔係雪死魚.魚肉嫩口
冷盤有蟹腳不停供應
仲要食6小時...仲想點先
位於觀塘廣場樓上,餐廳地方很大,裝飾似酒店放題,劃分了幾區中西日風味,統一同整齊,款式種類十分多,有壽司,火鍋配料,中西式熟食種類,連點心都有,太多選擇,食不停口燒賣點心都有👍🏻 仲要熱辣辣我們二人點了海鮮火鍋刺身自助餐,4小時任食,真係合我大胃王朋友既心意先送上刺身拼盤,蝦十分新鮮再來海鮮火鍋配料不得不讚這位帶眼鏡的服務員哥哥,十分體貼,主動提醒我地食薑汁皮蛋醬爆丸時要小心醬汁會很燙,又細心推介某幾種火鍋配料值得試,笑容有禮,通常食放題,不會預期有好好既服務態度,但這間餐廳給我既服務態度令我有賓至如歸既感覺醬爆薑汁皮蛋丸,就是帶眼鏡服務員推介,真的超級好味,薑汁濃,內𥚃很多汁,一口咬落去真的小心會燙嘴最後當然食我至愛雪糕甜品做總結4小時任食放題+ 優質服務態度,令人大滿足和賓至如歸,一定會再來
位於觀塘廣場樓上,餐廳地方很大,裝飾似酒店放題,劃分了幾區中西日風味,統一同整齊,款式種類十分多,有壽司火鍋配料,中西式熟食種類,連點心都有,太多選擇,食不停口

燒賣點心都有👍🏻 仲要熱辣辣

先送上刺身拼盤,蝦十分新鮮

再來海鮮火鍋配料

最後當然食我至愛雪糕甜品做總結

2019-12-14
2019-12-26 454 views
過2日就冬至啦,梗係要食豐富D啦!今日我地成班同事就揀咗嚟呢間千賀水產食lunch。本來以為佢只係semi buffet,以為淨係D菜、丸類、甜品、飲品係任攞,點知原來出面個任食任飲區,直程就已經係一個非常完整嘅buffet,包羅萬有。淨係熟食就已經有廿幾卅款,炒飯、麵、蒸魚、霸王雞、醬油鴨、青口、炸饅頭、燒賣、蛋糕、沙律、雪糕、生果、飲品……乜都有齊,仲要分晒區,中式區、歐洲區、日式區等等等等,非常多選擇。由於我地嘅午膳時間不多,所以選擇咗可以食2個鐘嘅"任食火鍋肉之放題環球美食"。呢個餐除咗可以任食出面嘅所有熟食、甜品、生果和飲品之外,火鍋肉(包括豬、牛、羊、雞)都係任叫任食。另外,值得一讚嘅係,每次我地落完order之後(火鍋肉)都好快就送到,完全配合到我地嘅進度。總括來說,"千賀水產"呢度嘅食物款式多,上菜快,質數絕不會因此而渣流攤。唯恨我地無揀到4小時嗰個餐,所以無得烚海鮮和餃子。但見到隔離枱烚海鮮食得津津有味,一眾同事們已經約定下次一定要再嚟烚過。

2019-12-20
2019-12-25 263 views
聖誕假期前夕,在同事A君推薦下,和志同道合喜歡吃火鍋、放題和自助餐的好友到觀塘地鐵站附近的觀塘廣場樓上千賀水產。地方寛敞,光線充足,環境整潔,食物包羅萬有,擺設井井有條,有熟食區、炸物區、凍食區、沙律吧、壽司吧和火鍋配料區,飮品凍櫃都有五部,也有自助雪糕机有乳酪和蜜糖牛奶口味另有多款精緻甜品是任飲任食6小時。火鍋湯㡳也有十幾款選擇,我們揀了韓風人蔘雞鍋,濃湯甘甜帶鮮味。侍應一端上檯面令我感到驚喜的海鮮盛合有腍滑鮮鮑魚、大邊脆肉鯇魚頭、厚肉鮮甜大花甲和海蜆、墨魚滑和爽口鮮蝦。另一盤象拔蚌五品刺身盛有三文魚刺身、希靈魚、章魚、赤蝦和象拔蚌全都鮮甜無比!也有腍嫩的安格斯牛小排和爆漲肉丸加餃子。無限追加系列有美國肥牛、黑臀肉農場鮮雞、脆肉鯇魚腩、鮮海蝦等等數之不盡。這噸豐富海鮮火鍋、日式放題和自助晚餐,令我倆大飽口福,還有很多食物都未試過巳經投降,唯有下次再來吃過。
聖誕假期前夕,在同事A君推薦下,和志同道合喜歡吃火鍋放題自助餐的好友到觀塘地鐵站附近的觀塘廣場樓上千賀水產。

也有腍嫩的安格斯牛小排和爆漲肉丸加餃子

• 甜品
  • 鮑魚
2019-12-22 303 views
因為同事介紹,所以今日同屋企人黎呢到食放題,星期一都座無虛席,相信一定有質素!坐低後揀左個韓風人蔘雞湯底,阿爸阿媽已經急不及待去拎野食,熟食選擇不少,仲有我至愛的煎炸食物。 隨即侍應拎黎刺身,三文魚新鮮、大蝦鮮甜、象拔蚌爽脆。嘩!還有一大盤海鮮:鮑魚、脆肉鯇、魚滑、蜆海鮮等等,這個價錢可以食到如此多款海鮮,真係估唔到。 極上安格斯牛小排,雪花分佈平均,肉質鮮美,很有牛味。 自取的打邊爐款式很多,單是蔬菜菇類已超過十款,丸類也有六款。餐牌上還有很多可以追加的食物。仲有新鮮的蔬果沙律,好開胃! 總括而言,呢到食物款式種類多,啱曬朋友聚餐,唔使擔心要遷就大家的口味。絕對會再來😊

極上安格斯牛小排,雪花分佈平均,肉質鮮美,很有牛味。

2019-12-19 356 views
今日一行十人在觀塘广場樓上千賀水產食晚餐,由於同行有二人在十二月份生日獲贈送二枝沒有酒精的香檳,十分貼心!而且生日者85折它的熟食的東西很多,有蒸魚、時菜、最特別竟然有豬紅雞翼、炸魚皮、烤牛仔肉、各式壽司、各式沙律,有的朋友在這裡已經食飽熱葷,到食火鍋時已飽了一大段,別忘了我們是來食火鍋的,記得留肚啊!先來一個海鮮刺身還有火鍋配料安格斯牛肉、飽魚、象拔蚌、蝦、水餃、、、等!當然還有其他任食的火鍋配菜,如各式各樣的疏菜、各式丸子、豬皮、、等!總之食物十分豐富、值得一試!

它的熟食的東西很多,有蒸魚、時菜、最特別竟然有豬紅

先來一個海鮮刺身

還有火鍋配料安格斯牛肉、飽魚、象拔蚌、蝦、水餃、、、等!

總之食物十分豐富、值得一試!

第三次光顧千賀了, 因為喜歡鄰近地鐵非常方便和放題時間非常長呢!可能女士們最再來千賀😋依然人山人海啊!👍😁鍾意就係傾下偈下打住邊爐就最好不過了。今次選用湯底是:昆布乾貝清湯~~清清地和昆布有微涼無咁熱氣。頭盤:旬之海鮮盛合~~有鮑魚 聖子 蝦 大花甲 海蜆 脆肉鯇 賣相好鬼生動和吸引,特別聖子啊!好大條而且好鮮味好新鮮呢!仲有鮑魚唔使淥得太耐已經好淋甜好鮮味。👍😋😋跟住好快嚟到象拔蚌五品刺身盛~~ 三文魚 ,赤蝦 ,八爪魚,希靈魚和梗係唔小得像拔蚌啦! 象拔蚌好鮮味👍。還有極上安格斯牛小扒~~一小塊細細塊都有成十二塊㗎, 一口食落去 加少少辣辣地醬汁令肉汁好juicy好淋好鮮。韓國珍寶餃子兩隻係好大隻,兩隻已經好夠了,醬爆手打薑汁貢丸兩粒,食的時候要小心啲,因為啲醬爆辣嘴㗎,仲有無限追加添,我哋都唔客氣追加了鮮海蜆,鮮蝦,鯪魚球和墨魚滑。其實以女仔個肚嚟講,食以上頭盤嗰啲已經好夠嗱,仲有啲熟食和好多火鍋配料配搭,真係食唔落添,甜品雖然一小件和細細杯,但係我哋都食咗好多呀!仲有我喜愛食嘅大腳板雪條,上次食唔到今次有得食好圓滿啊!總結~~ 材料依然豐富,食材鮮味,中西日合璧包羅萬有,時間又

今次選用湯底是:昆布乾貝清湯~~

清清地和昆布有微涼無咁熱氣。

頭盤:旬之海鮮盛合~~

跟住好快嚟到象拔蚌五品刺身盛~~

還有極上安格斯牛小扒~~

總結~~ 材料依然豐富,食材鮮味,中西日合璧包羅萬有,時間又非常夠,又期待下次了。😄😁

2019-12-09
Dinner
2019-12-12 5642 views
天氣好凍呀!所以今晚又同男朋友去咗打邊爐啦(嘿呢度除咗有邊爐放題之外仲有熟食放題,種類都非常之豐富,仲有多款罐裝同紙包飲品任飲!我地嘅放題套餐仲包埋海鮮盛合、五品刺身、安格斯牛肉,珍寶餃子同醬爆貢丸我地揀咗鴛鴦鍋,一邊係胡椒豬肚湯,一邊係人參雞鍋淨係個鍋都已經好足料,d豬肚好乾淨冇臭味又夠入味,好食!另外人參雞鍋放咗好多人參!食完呢d唔夠喉仲可以點其他海鮮同肉類,而響鈴、魚皮,蔬菜同丸類就可以去放題bar度自取𠻹!熟食放題嘅壽司卷,幾好食!另外d炸物都夠曬香脆可口,唔會話放到淋曬,蒸魚都好滑好好食安格斯牛肉好鮮嫩,肉味香濃!正呀海洋盛合有大蝦、幾款蜆肉,扇貝同鮑魚扇貝大大粒好鮮甜,鮑魚都好新鮮彈牙!非常抵讚五品刺身全部都好新鮮,三文魚夠肥美象拔蚌鮮甜爽口,好食!呢度好多嘢食Cp值高,值得再嚟
天氣好凍呀!所以今晚又同男朋友去咗打邊爐啦(嘿

我地揀咗鴛鴦鍋,一邊係胡椒豬肚湯,一邊係人參雞鍋

食完呢d唔夠喉仲可以點其他海鮮同肉類,
而響鈴、魚皮,蔬菜同丸類就可以去放題bar度自取𠻹!

熟食放題壽司卷,幾好食!

另外d炸物都夠曬香脆可口,唔會話放到淋曬,蒸魚都好滑好好食

安格斯牛肉好鮮嫩,肉味香濃!正呀

海洋盛合有大蝦、幾款蜆肉,扇貝同鮑魚
扇貝大大粒好鮮甜,鮑魚都好新鮮彈牙!非常抵讚

五品刺身
全部都好新鮮,三文魚夠肥美

象拔蚌鮮甜爽口,好食!

呢度好多嘢食Cp值高,值得再嚟

• 海鮮盛合
難得的星期日可以出黎行街食飯, 中午就同朋友去左想好耐的 千賀水產の鮮鍋道場 食個放題火鍋。朋友之前食過話好正, 仲係坐得舒服慢慢嘆 ! 記得係OPENRICE網上訂位,有積分呀!地點十分近觀塘站, B出口左轉的連接觀塘廣場就到, 建議到地下等升降機。我地訂左位準時12點正去到排隊, 好快就安排了坐位。餐廳係觀塘廣場上面, 裝修格局精緻, 多配飾, 尤其係整齊, 分類得清楚。好快都差不多坐滿, 仲見到原來有做緊團購優惠, 下次留意下先。睇返餐牌有幾個價錢, 我地揀左火鍋刺身環球自助餐], 每位$218, 價錢係最貴個個, 但可以比你坐4小時, 唔駛急慢慢食, 慢慢傾。有好多個湯底比你揀, 我地揀左, 味道清淡易入口。我地的套餐送好多特色美食, 有海鮮盛合, 五品刺身盛, 安格斯牛小排, 珍寶餃子及醬爆手打薑汁貢丸, 食物好新鮮, 值回票價。仲有多款火鍋食物可以任意再ORDER。等緊食物期間, 就可以係出面拎唔同的食物, 有沙律, 壽司, 炸物, 熱盤, 老火湯, 蒸點心, 好多火鍋材料, 甚至多款飲品係免費, 亦有熱水比你沖茶, 仲有甜品, 蛋糕, 雪條, 乳酪, 真係好豐富。主打火鍋
難得的星期日可以出黎行街食飯, 中午就同朋友去左想好耐的
千賀水產の鮮鍋道場

睇返餐牌有幾個價錢, 我地揀左[特盛海鮮火鍋刺身環球自助餐], 每位$218, 價錢係最貴個個, 但可以比你坐4小時, 唔駛急慢慢食, 慢慢傾。
有好多個湯底比你揀, 我地揀左[昆布干貝清湯], 味道清淡易入口。我地的套餐送好多特色美食, 有海鮮盛合, 五品刺身盛, 安格斯牛小排, 珍寶餃子及醬爆手打薑汁貢丸, 食物好新鮮, 值回票價。仲有多款火鍋食物可以任意再ORDER。
好好味的湯底
五品刺身盛
海鮮盛合

沙律吧
沙律吧
炸物
PIZZA,蒜蓉包
甜品

主打火鍋當然少不了任意ORDER的牛肉,豚肉啦, 兩款肉的質素甚高, 而且ORDER後好快送到, 唔會拖你。
火鍋材料

我就喜歡老火湯, 真係好飲仲有好多豬骨, 沙律菜很新鮮, 款式亦多, 炸物就中意炸鮮奶, 一出好快無, 而且炸物會不停轉款, 熱盤數量也不少, 蒸魚, 豬紅, 雞, 等等都有…..
老火湯
PIZZA,蒜蓉包
  • PIZZA
  • 蒜蓉包
2019-12-12 250 views
天氣開始凍啦,最想就係打邊爐!今日收工想近近地,就黎呢間打邊爐任食~一坐低就先揀左湯底先,我地揀左人蔘雞鍋,健康又可以補下😋之後d staff就會按人頭咁上海鮮盛盒,有壽司刺身,有海鮮拼盤,安格斯牛小排,韓式餃子同牛丸;海鮮拼盤入面既帶子同鮑魚都好好食😋出面有好多熟食,質素都唔錯,我覺得泰式豬頸肉好好食😋嘢飲都好多種類~有細罐既汽水好可愛無限追加系列呢我地就不斷encore肥牛同羊肉,想試埋其他但已經食到好飽啦~原來7:30前離座有85折哈哈下次早d黎食😂

一坐低就先揀左湯底先,我地揀左人蔘雞鍋,健康又可以補下😋

出面有好多熟食,質素都唔錯,我覺得泰式豬頸肉好好食😋

嘢飲都好多種類~有細罐既汽水好可愛

原來7:30前離座有85折哈哈下次早d黎食😂