睇介紹話係韓國來的餐廳。雖然係foodcourt, 但尚算坐得舒適。👌🏼卡邦尼意粉 撈埋溫泉蛋都有蛋香味同芝士味,起碼唔係平時港式嗰啲忌廉白汁味,味道OK。廚房默默流淚白洋蔥炸雞 $128 半份個名好特別,但其實就係炸雞上邊撈咗一層甜甜地嘅醬,個醬冇乜洋蔥嘅味道。炸雞因為撈埋咗甜甜醬,就唔會特別覺得好脆皮。同埋皮都炸得厚。肉唔算嚡口,但感覺多皮少肉。普通水平。黑芝麻沙律 $85普通嘅沙律菜底,撈埋一個類似黑芝麻汁,賣相唔算討好。個汁甜甜酸酸,其實同黑芝麻冇咩大關係。食到最後,覺得個汁太甜啦。味道麻麻。牛油果泡菜牛肉炒飯 $128泡菜飯少少辣,味道都幾濃郁。加埋蛋同牛油果,有滑滑 & 多一層次嘅口感。算係唔錯。另外有兩碟入座即送的前菜小食,味道勁普通。🤔濟洲柑橘乳酪 $68賣相幾得意,但係其實諗落個飲管插落去個柑橘度,其實係唔會帶嚟咩extra味道。味道唔算太強嘅柑橘味或者乳酪味,普普通通。環境: ★★★☆☆ 食物: ★★★☆☆ 推介度:★★★☆☆

👌🏼卡邦尼意粉

卡邦尼意粉 $89

廚房默默流淚白洋蔥炸雞 $128 半份

廚房默默流淚白洋蔥炸雞 (半份)

黑芝麻沙律 $85

黑芝麻沙律

牛油果泡菜牛肉炒飯 $128

牛油果泡菜牛肉炒飯 $

另外有兩碟入座即送的前菜小食,味道勁普通。

前菜小食

🤔濟洲柑橘乳酪 $68

濟洲柑橘乳酪

環境: ★★★☆☆

食物: ★★★☆☆

推介度:★★★☆☆

牛油果泡菜牛肉炒飯 $
4 day(s) ago 0 views
相信大家對呢間都唔陌生,係間連鎖嘅韓式咖啡店,九龍港島新界都有分店,主打多款創意韓國料理同柑橘主題嘅菜式,近期更加入新年菜單迎接蛇年~ 店內裝潢簡約,木系色為主調,咩款色嘅枱凳都有齊曬,俾人感覺好寫意。前菜小食有蛇麼都要韓式煎餅拼盤,個名起得零蛇可愛🤣 選擇困難症嘅叫呢個都唔錯,集合多款新鮮蔬菜、大大隻蝦仁同煎餅。外層用蛋漿抱住,煎至酥脆可口,皮薄,唔油膩,蔬菜多汁、蝦爽口彈牙、煎餅餡料飽滿,值得一試。明太子奶油幼年糕比較少見,年糕長到好似麵條咁,夠掛汁,咬落煙煙韌韌,散發著淡淡明太子香氣,上面仲有兩件芝士炸豬排,滿足感UP💛 鮑鮑高昇飯卷帶微微辣,鮑魚彈牙,飯卷層次感豐富,飯粒軟糯,搭配青瓜蛋等配料更開胃。甜品係期間限定嘅蛇年喜有柿你窩夫,窩夫外層微微脆身,內裏軟綿,牛油味唔算好突出,附上邪惡Cream同清新又鮮甜嘅醬汁可增添口味,旁邊仲有個可愛迷人嘅糯米糍,讚。飲品有柿事連連柿子綠茶同橘子咖啡,前者Fresh後者味濃,打卡able又好味,會回訪。

ᵕ̈ 明太子奶油年糕 $𝟗𝟐好似烏冬咁既韓式年糕好特別!! 食落係煙靭彈牙既,都幾掛汁,每條年糕都沾滿咗明太子醬(◍ ´꒳` ◍)ᵕ̈ 鮑鮑高昇飯卷 $𝟏𝟐𝟖韓式飯卷食就食得喇,有鮑魚喺面既真係少見ʚ˃ ᵕ ˂ ɞ 飯卷既材料都幾豐富,上面仲有一層帶微微辣既𝗸𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶醬,鮑魚係迷你版既不過都幾新鮮爽彈~ᵕ̈ 蛇麽都要韓式煎餅拼盤 $𝟏𝟐𝟐呢個煎餅拼盤好吸引,一次過可以試唒唔同既煎餅,首先有最傳統既韓式蔥煎餅,跟住有大蝦、冬菇、翠玉瓜同矮瓜既蛋煎餅,一定要點埋佢附上鹹鹹酸酸既醬汁!ᵕ̈ 蛇年喜有柿你窩夫 $𝟏𝟑𝟖呢個絕對係今日餐飯既𝗺𝘃𝗽!! ≽^ ⦁ ⩊ ⦁ ^≼佢地逢有特別節日就會推出新系列既甜品,上次我都黎試過佢地既開心果味窩夫,今次呢個就係以柿為主題既窩夫黎,窩夫本身焗到啲邊邊好脆身,而入面就仲係濕潤有蛋香既,配埋啲餅乾碎同紅莓一齊食口感更加多層次,佢地仲好有心思咁整咗個扮係柿餅既忌廉糯米糍做配料,像真度好高!! 倒埋佢地既柿味醬汁一齊食感覺冇咁膩,整體黎講佢地既窩夫真係好出色!ᵕ̈ 柿事連連柿子綠茶(凍) $𝟓𝟖淡淡既柿醬配上清香既綠茶,加埋上面輕盈既奶蓋,幾解膩ᵕ̈ 橘子咖啡(熱)
ᵕ̈ 明太子奶油年糕 $𝟗𝟐

ᵕ̈ 鮑鮑高昇飯卷 $𝟏𝟐𝟖

ᵕ̈ 蛇麽都要韓式煎餅拼盤 $𝟏𝟐𝟐

ᵕ̈ 蛇年喜有柿你窩夫 $𝟏𝟑𝟖
呢個絕對係今日餐飯既𝗺𝘃𝗽!! ≽^ ⦁ ⩊ ⦁ ^≼

ᵕ̈ 柿事連連柿子綠茶(凍) $𝟓𝟖
淡淡既柿醬配上清香既綠茶,加埋上面輕盈既奶蓋,幾解膩

ᵕ̈ 橘子咖啡(熱) $𝟓𝟖
帶有微微橙香既𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲!男朋友都話覺得幾特別,冇咗熱咖啡嗰陣苦澀味( ˃᷄˶˶̫˶˂᷅ )

6 day(s) ago 0 views
:睇到好多人講旺角呢間韓國食店有刨芝士比賽🧀🧀我哋就特登去睇下 又玩下等我話你知啦💬 個 #奶油排骨鍋 超足料排骨軟淋仲有年糕同埋粉絲好入味 #粒粒八爪魚意大利燉飯 八爪魚好彈牙 撈埋溫泉蛋一齊食 好Creamy #聖誕老人朱古力窩夫 勁有聖誕氣氛 窩夫有咬口 十分推薦 鬥快刨芝士幾好玩15秒要鋪滿成碟 #芝士薯條 完成有飲品送飽都要叫甜品呀🤭食物精緻岩哂打卡📸@terrace.in.seaside 🔗#tagnshare旺角篇

睇到好多人講旺角呢間韓國食店有刨芝士比賽🧀🧀

飽都要叫甜品呀🤭
食物精緻岩哂打卡📸

@terrace.in.seaside

🔗#tagnshare旺角篇
ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ ) Terrace in Seaside餐廳已經轉咗全新聖誕Menu加入咗滿滿聖誕特色🎄不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 $138招牌窩夫砌成屋仔形狀配以香滑奶蓋 淋上窩夫就好似雪頂咁仲有士多啤梨🍓車厘子🍒綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 $58睇落真係幾似聖誕樹架🎄西柚綠茶入面真係有西柚架!整體黎講唔會太甜或者太澀粒粒八爪魚意大利燉飯 $132混合蛋黃之後 燉飯食落更加香滑而且估唔到有咁多粒八爪魚 又大粒又彈牙韓式奶油排骨鍋(辣味) $185可自選原味/辣味排骨燉到淋身入味 一咬已經骨肉分離🤣鍋入面仲有煙韌年糕 薯仔 同粉絲少少芝士黑松露油薯條 $68個人覺得撈埋燉飯個汁食仲惹味🤣香脆又唔會太油 仲有淡淡松露香˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙🎄🎅🏻12月份推廣活動1. 凡惠顧「落雪了!刨芝士系列」產品,可加$35於用餐期間,無限任刨巴馬臣芝士碎,一同投入刨芝士帶來的狂歡氣氛吧!2. 點叫「少少芝士黑松露油薯條」及 Follow 社交平台,即可以參與15秒刨芝士活動,15秒內刨出芝士,能將所有芝士鋪滿整碟薯條(完全覆蓋所有薯條),即可以免費換
餐廳已經轉咗全新聖誕Menu
加入咗滿滿聖誕特色🎄
不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 $138
招牌窩夫砌成屋仔形狀
配以香滑奶蓋 淋上窩夫就好似雪頂咁
仲有士多啤梨🍓車厘子🍒
綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 $58
睇落真係幾似聖誕樹架🎄
西柚綠茶入面真係有西柚架!
整體黎講唔會太甜或者太澀

少少芝士黑松露油薯條 $68
個人覺得撈埋燉飯個汁食仲惹味🤣
香脆又唔會太油 仲有淡淡松露香
🎄🎅🏻12月份推廣活動
2. 點叫「少少芝士黑松露油薯條」及 Follow 社交平台,即可以參與15秒刨芝士活動,15秒內刨出芝士,能將所有芝士鋪滿整碟薯條(完全覆蓋所有薯條),即可以免費換領「綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶」一杯!
@terrace.in.seaside
📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖
#Terraceinseaside #coffee #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • 朱古力窩夫
2025-01-09 0 views
韓國過江龍韓式fushion菜有幾間分店約左fd christmas dinnerMOKO呢間於3樓前美食廣場既位置,半開放式環境,以綠色植物作點綴,營造自然舒適氛圍。啲食物好精緻🤣🤣香港分店以韓國總店為藍本,室內裝潢以簡約白與大 地灰兩種顏色作主調,店門前更擺放了Terrace in seaside招牌柑橘樹,給予人 一種舒適輕鬆卻帶點活潑感覺!Terrace in Seaside,原本位於韓國仁川,那是一所坐擁無敵海景的海邊餐廳。店名原意「海邊的露台」,洋溢韓國仁川本店那份放空心情。餐廳以韓式洋輕食為主, ...見到12月做緊推廣活動! 朋友話要玩😂凡點叫「落雪了!刨芝士系列」產品,可加HK$35於用餐期間,參與15秒刨芝士活動。Follow 社交平台,將所有芝士鋪滿整碟薯條❣️即可以免費換領「綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶」一杯!少少芝士黑松露油薯條 HK$68薯條炸得十分香脆!朋友極落力刨芝士,鋪滿哂成碟薯條,好滋味😆!粒粒八爪魚意大利燉飯 HK$132我同朋友都好中意食🫶推介!意大利燉飯帶有嚼勁、呈現彈牙口感,味道濃稠,加埋流心蛋,令口感更加順滑creamy😍。八爪魚口感鮮嫩、彈牙,帶嚼
韓國過江龍韓式fushion菜有幾間分店
約左fd christmas dinner

見到12月做緊推廣活動! 朋友話要玩😂

少少芝士黑松露油薯條 HK$68

粒粒八爪魚意大利燉飯 HK$132
我同朋友都好中意食🫶推介!意大利燉飯帶有嚼勁、呈現彈牙口感,味道濃稠,加埋流心蛋,令口感更加順滑creamy😍。八爪魚口感鮮嫩、彈牙,帶嚼感!

韓油奶油排骨鍋 HK$185
排骨鍋可以揀原味或者辣味,非常貼心!我地叫左原味!排骨煮得十分軟腍、入味,而且份量都幾多。奶油醬汁濃郁滑順,鍋中仲有煙煙韌韌既年糕、紅蘿蔔、白蘿蔔同埋粉絲,吸哂醬汁既精華,創新又好味!

不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 HK$138
窩夫加上水果、聖誕老人等裝飾,非常有節日氣氛😍🎄! 朱古力窩夫烘到外脆內軟,味道香濃,但又唔會太甜膩,同朋友share就岩岩好!

綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 HK$58
杯飲品顏色超靚,仲有個可愛聖誕老人裝飾係糖霜黎!綠茶奶蓋順滑,搭配酸酸甜甜既西柚綠茶,層次感豐富!

呢間餐廳喺香港已經開咗好多分店,但今次係第一次試,本身預咗呢啲連鎖店應該都係普通料,點知又出乎意料地幾好食!🙈🌟濟州柑橘乳酪: 估唔到柑橘同乳酪咁夾,甜得黎帶少少酸,柑橘味唔濃,最主要係香,係略嫌有啲太細杯,太多冰🥲。 p.s. 上面粒柑橘以為係裝飾,原來成粒食得,食到最尾個店員提先知🤣 🌟紅蝦意大利燉飯: 呢道菜係今餐最有驚喜嘅一道菜, 個燉飯好有鮮味,最好食係上面啲紅蝦,係生嘅紅蝦直接放上去,啲紅蝦有啲漿漿地,係平時好新鮮嘅生蝦先會有嘅口感,加埋個飯超級夾!❤️🌟韓式豬手(半份): 之前試過喺韓國食過好好食嘅豬手,但係香港,係食唔返嗰隻味,呢度嘅豬手算係我喺香港食過數一數二好食嘅,做到韓國嘅八成似,個豬手feel到好有骨膠原,醃得過調味啱啱好,食完一啲都唔會覺得漏!🌟白洋蔥炸雞(有骨半份):炸得啱啱好,外皮酥脆,內裏又Juicy,就算係雞胸位,都一啲都唔乾,個醬就甜甜地,唔會有洋蔥嘅辣,下次會想試埋其他味!🙈總結嚟講,係一間平均分幾高嘅餐廳,都幾肯定會再翻兜!

總結嚟講,係一間平均分幾高嘅餐廳,都幾肯定會再翻兜!
2024-12-31 268 views
之前一直都想試Terrace in seaside, 剛巧與友人碰面的地點有就相約在此午膳。我們點了三文魚籽飯卷,蟹肉千層面和開心果窩夫。由於太餓了,我們把千層面都吃完才想起要拍照。其實未有拍下來也不打緊,因為我覺得味稍鹹且蟹肉不多。飯卷中規中矩,正常味道。最大驚喜是甜品窩夫,上枱時我們已經被它的賣相吸引著,一座精緻的窩夫山,伴有開心果醬、開心果碎、鮮忌廉和honeycomb。窩夫外脆內鬆,加上開心果醬和開心果及鮮忌廉一口吃下去,很可口。honeycomb 對於我來說太甜了,所以我只吃了一口就全都給友人解決。整體來說,主食普通,甜品有驚喜,下次來吃的話,一定會試其他甜點!

聖誕節前特意跟朋友去品嚐〔Terrace in seaside〕餐廳,推出的聖誕限定菜式,感受一下聖誕節的節日氛圍。店鋪裝潢採用了淺木色為主調,餐廳主打韓式輕食、甜品和飲品,亦有部份菜式以韓國濟州柑橘為主題,而店員更帶上橙色很像柑橘的帽子,既特別又很可愛。【不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫】(聖誕限定)(HK$138)很有聖誕節氣氛的甜品,窩夫擺盤很像煙囪的屋頂,糖霜聖誕老人亦很可愛,即叫即製的的窩夫,窩夫是香濃的朱古力味道,配上雪白的忌廉,外脆內鬆化的口感,更有車厘子、紅桑子、士多啤梨及開心果碎伴碟,滿滿的冬日節日感,大人小朋友見到都會鍾意。【綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶】(聖誕限定)(HK$58)⁠厚厚的綠茶奶蓋,頂層放了糖霜聖誕樹作裝飾,整杯飲品極像聖誕樹,入口綠茶味道濃厚,有陣陣茶香,杯內放了半個西柚肉,酸酸甜甜味道清新。【粒粒八爪魚意大利燉飯】(HK$132)大大粒的八爪魚及草菇,八爪魚入口彈牙爽口,每粒飯都掛上了不少醬汁,入口很濕潤味道溫和,每一口都很滋味。【韓式奶油排骨鍋(辣味)】(HK$185)很暖心的鍋物,一條條排骨燉得很軟嫩而爽口,肉很容易地咬下來,叫了辣味醬汁,濃稠滑順的韓

不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫
【綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶】(聖誕限定)(HK$58)⁠

綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
【粒粒八爪魚意大利燉飯】(HK$132)

粒粒八爪魚意大利燉飯
【韓式奶油排骨鍋(辣味)】(HK$185)

很暖心的鍋物,一條條排骨燉得很軟嫩而爽口,肉很容易地咬下來,叫了辣味醬汁,濃稠滑順的韓式奶油融合嫩滑排骨,配菜有韓式年糕、韓式粉絲、薯仔、紅蘿蔔和白蘿蔔,入口很惹味好味道,推薦。
韓式奶油排骨鍋
【少少芝士黑松露油薯條】(HK$68)

薯條炸得香口脆身,有陣陣濃烈的黑松露味道,芝士的鹹香味道亦剛剛好,亦可以配搭番茄醬。原來現在還可以參加餐廳的刨芝士推活動,喜歡吃芝士的就不要錯過。

🌟12月份推廣活動🧀:

1. 凡點叫「落雪了!刨芝士系列」產品,可加$35於用餐期間,無限任刨巴馬臣芝士碎🧀!
2. 點叫「少少芝士黑松露油薯條」及 Follow 社交平台,即可以參與15秒刨芝士活動,15秒內刨出芝士,能將所有芝士鋪滿整碟薯條(完全覆蓋所有薯條),即可以免費換領「綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶」一杯😋!
少少芝士黑松露油薯條
〔Terrace in seaside〕@terrace.in.seaside
🇭🇰香港旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖
Shop 346&347, 3/F, MOKO, 193 Prince Edward Road West, Mong Kok, Hong Kong
2024-12-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫
粒粒八爪魚意大利燉飯
韓式奶油排骨鍋
2024-12-24 288 views
聖誕節就快到,周圍都充滿聖誕氣氛,今晚同朋友去咗MOKO嘅Terrace in seaside食新派韓國菜。餐廳嘅聖誕佈置幾有心思,有幾道菜仲好有聖誕特色添。頭盤嚟個【少少芝士黑松露油薯條】黑松露獨特香氣同薯條鹹香完美配合,輕量嘅半溶芝士令薯條更惹味但唔會太鹹。玩遊戲刨巴馬臣芝士,如果將所有芝士鋪滿成碟薯條(完全覆蓋所有薯條),仲可以免費送「綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶」一杯!【綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶】西柚配綠茶,幾新鮮嘅配搭,奶蓋令口感更creamy。西柚味酸甜度適中,配清新綠茶,為冬日帶嚟一股清爽。之後就兩道主菜【韓式奶油排骨鍋】可以揀原味或辣味,湯底濃郁奶油香味令人食指大動,排骨肉質鮮嫩多汁。冬日食個暖笠笠鍋物,感覺溫暖幸福。【粒粒八爪魚意大利燉飯】意大利飯燉出嚟軟硬適中,吸收晒海鮮鮮味更加可口,同八爪魚嘅爽彈口感好夾。 最後點少得應節【不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫】咁可愛嘅造型梗係相機食先啦。超濃郁朱古力窩夫,好鬆脆仲甜而不膩,以咁應節嘅甜品作結,真係happy~

Terrace in Seaside 旺角 Moko 新世紀廣場分店 , 是新派韓國餐廳, 佈置時尚簡約, 以淺木色為主調, 配上綠色植物裝飾, 小清新的感覺, 環境舒適 , 店員還襯上橙色的柑橘帽子,十分可愛。 少少芝士黑松露油薯條 (挑戰活動推廣) $68新鮮炸起的薯條, 金黃香脆, 加上啖啖黑松露香氣, 滋味加倍提升。 原來餐廳12月份有推廣活動 , 凡點少少芝士黑松露油薯條及 follow 社交平台,即可以參與15秒刨芝士活動,15秒內刨出芝士,能將所有芝士鋪滿整碟薯條,即可以免費換領綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶一杯 , 不要錯過 !韓式奶油排骨鍋/原味 $185熱騰騰的排骨鍋 , 肉香十足 , 排骨燜得恰到好處, 軟嫩入味 , 每件排骨吸收了濃稠奶油及醬油 , 十分滋味, 輕輕咬下, 已經骨肉分離, 鮮味 柔軟 , 沒有油膩感, 拌飯一流, 跟配的紅蘿蔔及薯仔 , 入口綿糯鬆軟 , 讓人喜歡。粒粒八爪魚意大利燉飯 $132燉飯份量十足, 八爪魚鮮味嚼勁的口感,每口米飯油潤入味, 煙煙韌韌,不消一會,都給我通通吃光了。 不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 $135即叫即
少少芝士黑松露油薯條 (挑戰活動推廣) $68
韓式奶油排骨鍋/原味 $185
粒粒八爪魚意大利燉飯 $132
不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 $135
即叫即製的的窩夫, 熱燙燙、 香噴噴, 還配上新鮮士多啤梨、 藍莓及趣緻的聖誕老人點綴, 充滿聖誕節日氣氛, 已經令人心心眼, 差點而不捨得吃, 外脆內軟的窩夫, 充滿濃厚朱古力味道, 加上水果的甜香 , 每一口細膩窩心。
綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 $58
西柚綠茶, 杯面放上聖誕樹裝飾, 最啱打卡,濃濃綠茶味道,細膩綿密, 發現大塊新鮮西柚放在杯底, 呷一口,冰爽解膩, 加上西柚的清新, 十分清爽。

2024-12-21 320 views
和朋友在Moko逛街,就看到這家店在排隊,也去排隊啦!果然很不錯,12月準備聖誕節了,所以店裡的裝修都很聖誕,是韓式fusion菜,環境很好,好適合聊天過節!少少芝士黑松露薯條💰68新鮮炸出來的薯條,黑松露味道很濃烈,還可以參加刨芝士活動!配合芝士吃特別香口,也有番茄醬可以沾!韓油奶油排骨鍋(辣味)💰185冬天吃辣辣的鍋很暖胃喔!份量好多,排骨燉得很軟糯,肉都可以很方便地撕下來,不過還是會比較辣,還有配菜紅蘿蔔和蘿蔔,都已經燉得很熟了,👍粒粒八爪魚義大利燉飯💰132這個好好吃!味道很不錯,奶油味很突出,燉飯的米都是糯糯的,包裹著醬汁,還有八爪魚也好好吃,配合起來也很不錯!甜品:不會爬煙囪的聖誕老人朱古力🍫窩夫💰158這款甜品好好看,好少女!❤️❤️,還有個聖誕老人在旁邊,窩夫真的好像煙囪,好可愛!這個巧克力的窩夫也好好吃,很可口😄飲品:綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 & 濟州柑橘乳酪 飲品也是好少女心,好好看,味道同時也不錯😄👍

少少芝士黑松露薯條💰68

韓油奶油排骨鍋(辣味)💰185

粒粒八爪魚義大利燉飯💰132

甜品:不會爬煙囪的聖誕老人朱古力🍫窩夫💰158

飲品:綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 & 濟州柑橘乳酪
飲品也是好少女心,好好看,味道同時也不錯😄👍
2024-12-12
$300 (Dinner)
  • 粒粒八爪魚義大利燉飯
2024-12-18 287 views
餐廳好闊落,座位都好舒適可以同朋友慢慢食,傾下計。臨近聖誕節仲出左唔少特色食品,幾有心思🥔少少芝士黑松露油薯條加$35就可以無限任刨巴馬臣芝士碎,另外只要Follow餐廳 Instagram同小紅書,就可以參與15秒刨芝士活動。15秒內刨既芝士可以鋪滿整碟薯條即可以免費換領「綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶」一杯🍲韓式奶油排骨鍋 呢個排骨鍋嘅湯汁好濃郁,排骨入哂味同好夠稔,用叉輕輕一拮已經可以骨肉分離,下面仲有蘿蔔、年紀同粉絲等等既配菜,非常足料🐙粒粒八爪魚意大利燉飯八爪魚煮得夠晒彈牙,每一粒飯都吸滿哂醬汁🧇不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫賣相夠晒吸引,小朋友一定好鍾意。朱古力味香濃,口感鬆軟,如果配埋雪糕就更加完美~🍹綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶賣相好有聖誕氣氛,綠色嘅茶底、橙紅色既西柚汁再配上綠色既抹茶奶蓋,睇落去好清新。茶味唔算太濃,甜度適中,加上西柚嘅酸甜味,飲落好解膩

🥔少少芝士黑松露油薯條

🍲韓式奶油排骨鍋

🐙粒粒八爪魚意大利燉飯
八爪魚煮得夠晒彈牙,每一粒飯都吸滿哂醬汁

🧇不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫

🍹綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
「Terrace in seaside 」這間韓系Cafe我時常都會幫襯,非常喜歡佢哋嘅環境,木糸和花藝設計超級舒服,好友度假feel,而且定時有新的菜式推出,好似即將聖誕節,推出咗幾款聖誕限量美食,而且仲有遊戲玩,梗係即刻約埋朋友嚟試吓先👍▪️少少芝士黑松露油薯條 (挑戰活動推廣)我最鍾意食芝士同埋薯條,加埋一齊嘅組合,簡直係無敵,薯條係識叫即炸熱辣辣,加上玩遊戲可以無限量添加芝士,超開心呢😋⭐️12月份仲有好好玩嘅推廣活動1) 凡點叫「落雪了!刨芝士系列」產品,可加$35於用餐期間,無限任刨巴馬臣芝士碎,一同投入刨芝士帶來的狂歡氣氛吧!2)點叫「少少芝士黑松露油薯條」及 Follow 社交平台,即可以參與15秒刨芝士活動,15秒內刨出芝士,能將所有芝士鋪滿整碟薯條(完全覆蓋所有薯條),即可以免費換領「綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶」一杯!▪️韓式奶油排骨鍋 (原味)意想不到的驚喜美味,醬汁帶有微甜,而且奶油味香濃,配上炆得超級軟腍又入味嘅排骨,真係Juicy又好味,而且仲有煙靭嘅年糕、紅蘿蔔和白蘿蔔,超讚👍▪️粒粒八爪魚意大利燉飯意大利飯軟硬適中,每一粒米粉都被濃濃嘅奶油海鮮醬汁包圍着,拌上蛋黃,
▪️少少芝士黑松露油薯條 (挑戰活動推廣)
⭐️12月份仲有好好玩嘅推廣活動

▪️韓式奶油排骨鍋 (原味)
▪️粒粒八爪魚意大利燉飯
意大利飯軟硬適中,每一粒米粉都被濃濃嘅奶油海鮮醬汁包圍着,拌上蛋黃,口感好Creamy味道濃郁,八爪魚軟腍腍又大一點彈牙,再配合巴馬臣芝士碎和火箭菜,好美味嘅一個燉飯
▪️綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
好有聖誕氣氛的飲品,西柚綠茶清甜可口,而且有好大塊西柚肉,配上厚厚的綠茶奶蓋,味道原來好合拍,Creamy中帶清新,而且面層有士多啤梨脆乾,好有口感
▪️不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫
有一個小可愛聖誕老人伴着窩夫,賣相靚到完全唔捨得食 ,朱古力窩夫外脆內軟,而且朱古力味特濃又唔太甜,配上糖粉、奶蓋、車厘子、藍莓、紅莓和底部的脆脆,精緻又好味嘅甜品
⭐️食完飯仲有小驚喜,餐廳為每位客人送上聖誕限量版香味掛衣包
  • 少少芝士黑松露油薯條
  • 粒粒八爪魚意大利燉飯
  • 不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫
2024-12-17 319 views
最近去食晚餐,餐廳食物有水準有,咁啱有趣味十足嘅小活動,真係食玩一體,成個體驗非常豐富!我哋叫咗少少芝士黑松露油薯條,做緊個挑戰活動。活動只需要點叫一份薯條,再Follow佢哋嘅社交平台,就可以參加15秒刨芝士活動。當時攞住芝士刨,每秒都係緊張又興奮!我努力咁刨咗15秒,成功將芝士鋪滿成碟薯條,順利換領咗一杯「綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶」✌🏻芝士同黑松露油嘅香味完美結合,薯條炸得外脆內軟,每一口都係濃郁嘅芝士香,加埋黑松露嘅高級氣息,真係食到停唔到口。主菜方面,我哋點咗原味韓式奶油排骨鍋。呢個排骨鍋真係唔簡單,奶油湯底濃郁香滑,排骨煮得入味,肉質腍身,啱啱好。另一道主菜係粒粒八爪魚意大利燉飯。燉飯嘅米粒煮得軟硬適中,配埋爽彈八爪魚粒🐙好味。甜品不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫,個名好搞笑。唔單止造型精緻,仲好啱打卡。朱古力窩夫外脆內軟,配埋濃郁嘅朱古力醬,仲有聖誕老人造型嘅糖霜裝飾,睇得又食得,俾人濃濃嘅節日氣氛。

我哋叫咗少少芝士黑松露油薯條,做緊個挑戰活動。