2021-11-23 75 views
很久沒走進這片天幕下,紀錄的是青春。長電梯呀戲院呀Livestage呀😂😏依家簡直老了十歲幾前成日經過都見到Texas Burger今晚終於有機會試下!Duck Liver & Beef Burger牛同鴨肝係完美配搭,鴨肝令整個burger生色不少。雖然份量唔多,但煎得香脆。牛肉質素都好好呢!加$36 combo有薯條有野飲粗薯條我都鍾意食。食肥仔野唔少得Buffalo Wings。食Burger就好了,唔使食甜品啦。

幾前成日經過都見到Texas Burger
今晚終於有機會試下!
Duck Liver & Beef Burger
牛同鴨肝係完美配搭,
鴨肝令整個burger生色不少。
雖然份量唔多,但煎得香脆。
牛肉質素都好好呢!
加$36 combo有薯條有野飲
粗薯條我都鍾意食。

食肥仔野唔少得Buffalo Wings。

食Burger就好了,唔使食甜品啦。
2021-11-23 61 views
肥雞呢一間嘢食開burger, 今次喺旺角朗豪坊行緊街之後,決定係呢個間野試下其他菜式。 今次嘅重頭戲肥雞係想試burritos, 咁當然啦都係佢嘅招牌菜,一定會嗌番個食。 肥雞就嗌咗個招牌德州漢堡, 佢塊牛肉餅永遠都咁厚實, 呢間嘢畀我覺得意就係佢會配埋酸青瓜, 一啖漢堡一啖青瓜,中和下口腔嘅肥膩, 肥雞幾enjoy呢個食法。 咁佢好抵嘅加26蚊就可以有個set,即係有埋薯條同飲品 今次肥雞就唔買奶昔啦,因為奶昔嘅價錢要更加貴少少。 佢啲薯條係落咗少少辣粉所以就算唔使點茄汁都好有味。 至於佢個burritos , 入邊有芝士, 墨西哥香料, 辣椒, 肉醬, 牛油果,,配埋香軟嘅餅皮 口感非常豐富。
2021-11-18
2021-11-22 51 views
餐廳位於旺角,位於大型商場之內,鄰近地鐵站,路程只需要五分鐘左右,地理上十分方便快捷,餐廳主打的就是美式食物,而我最喜愛的當然就是他的漢堡,而這天挑選的漢堡就是藍芝士牛肉漢堡。環境位於大廈的高層,冷氣十分充足,這個地方最適合和朋友聊聊天談天說地。食物味道方面,藍芝士牛肉漢堡即叫即做,送到枱上還是充滿暖意,最喜愛就是藍芝士,帶點芝士香,和一般的芝士味道截然不同。內裏的漢堡,肉汁豐富,肉味十足,完全不油膩。
2021-11-20 55 views
話說次次經過朗豪坊呢間burger餐廳都好想試,今晚終於同閨蜜食到佢喇♥️正呀! (仲有得用消費卷添👀)<煙燻鴨肝牛肉漢堡>嚟到呢度梗係要試吓佢啲burger啦,係鴨肝同牛肉呢個我最鍾意嘅combination!牛肉夠Juicy,唔會太乾身,鴨肝嘅外層煎到好脆,而且個包好香牛油味👍🏻薯條係我最鍾意嘅粗薯條,炸到好香脆。<水牛城炸雞翼及捧捧雞>雞翼炸到脆卜卜,咬落好多汁”必”出黎,值得一讚嘅係個醬,酸酸甜甜好開胃。<黑朱古力香蕉夾餅>朱古力同香蕉係我好中意嘅配搭,仲有cream同生果粒粒,我地1人2件都唔會太”漏”。<冰鎮朱古力蛋糕新地>好有仙氣呀!我地打咗好耐卡,超開心呀,有齊哂雪糕、brownie、威化roll♥️

<煙燻鴨肝牛肉漢堡>
薯條係我最鍾意嘅粗薯條,炸到好香脆。

<水牛城炸雞翼及捧捧雞>

<黑朱古力香蕉夾餅>

<冰鎮朱古力蛋糕新地>
2021-11-19 72 views
小妹經過咁多次,終於有機會黎試下食呢間buger la。😛 (開心開心)今次叫左最具人氣既 *德州燒烤牛肉漢堡* ($88)🐮 :這個漢堡當然不少得牛肉,牛肉幾厚下,亦都算Juicy。另外也有煎得香脆的煙肉,炸洋蔥圈,芝士和生菜。麵包都夠軟熟,帶有牛油香。加埋秘制燒汁,所以吃起來很惹味。但整體比較細,大食男可能唔係幾夠喉。另外仲有 *手撕豚肉及煎腩肉漢堡* ($88) 🐷:聽個名都知呢個包包好夠複雜 , 有滿滿即手撕豚肉以及幾片煎得香脆既腩肉 , 都有豐富肉汁和香口 , 這個雙拼可稱為黃金組合 , 配上 cheddar cheese , 味道不俗 ~不過略為淡口左d, 鍾意濃味嘅寶寶就可能唔太喜歡啦。隨餐仲配有一小份薯條&一舊酸瓜,薯條雖然調味一般,但係佢係我最鐘意嘅粗薯條仲要炸得夠脆,比你過關啦~❤️❤️酸瓜好夠酸,可以中和到漢堡嘅油膩,好味。

今次叫左最具人氣既 *德州燒烤牛肉漢堡* ($88)🐮 :

另外仲有 *手撕豚肉及煎腩肉漢堡* ($88) 🐷:

2021-11-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2021-11-18 94 views
超有誠意嘅餐廳每次去 #旺角 都鐘意發掘下有咩新野食,今次去到係朗豪坊嘅 @TexasBurger 🍔有勁多位都要大讚.餐廳裝修好靚,大大個logo包你一上到12樓就見到佢。今次坐係出面卡位,透光拱門設計完全符合哂我尼啲港女打卡🤪.話到明Burger,緊係要嗌番個特色漢堡。今次叫左一個 #三重芝士牛肉漢堡 🍔 塊牛肉夠厚身兼超Juicy,一啲都唔會好似出面咁食到個口乾爭爭。配埋烘得乾身香脆嘅煙肉🥓多左一個層次。跟餐可以揀薯條或者沙律,今次揀左沙律🥗 間唔中食一啖沙律仲可以中和番醬汁嘅油膩感✨.另外加左一個 #墨西哥芝士夾餅 ,佢有幾種口味。漢堡就試左牛肉,🌮Taco就揀左手撕雞同脆魚柳。仲可以比你揀傳統軟皮同脆皮🤤配埋酸酸辣辣嘅莎莎醬,豐富到個口感之餘又唔會搶左個口味😇驚食唔哂一個漢堡Set嘅都好推薦嗌尼一個,細細份唔驚食唔哂.到我覺得佢最有誠意嘅就係佢跟餐嘅湯!我去個日嘅Daily Soup係蟹湯🦀估唔到係用真蟹肉做!飲落去好香蟹味,味道夠哂Rich。到宜家諗番起都超級滿意😛據聞夜晚去,餐廳配合埋射燈會仲有feel。下次去到旺角強烈建議你哋試下😍重可以用消費券添📍旺角亞皆老街8號朗豪
超有誠意嘅餐廳

📍旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
#texasburger #旺角 #足料burger #pancake #美式 #田園風 #治癒系 #chill爆 #hkfoodie #香港餐廳
2021-11-16
$100 (Lunch)
  • 墨西哥芝士夾餅
2021-11-17 68 views
之前⼀直都想去呢間餐廳,今日終於有機會黎試下喇☺️餐廳在商場的頂層,配合上天幕上嘅燈光,帶有一點浪漫的感覺!而且仲有酒類飲品,放工同老公黎chill下就最適合!我地未夠7點就到,店內大概有十張枱左右,我地到達時已經坐左⼀半人!店內主打Burger,我同老公都係Burger愛好者,所以即刻揀左兩個Burger,仲可以加錢升級做套餐添!煙薰英國車打芝士牛肉漢堡 $78包底有烤過食落好香脆,肉有生菜、蕃茄、車打芝士及牛肉漢堡,咬落都幾juicy,肉汁仲滲左落包底!加$66 Combo 升級套餐(是日精選奶昔+薯條+酸青瓜)Berry Love味道雖然偏甜,奶昔入面食到果肉,果然係真材實料!而且好適合打卡!薯條 & 在酸青瓜我個人真係幾鍾意食酸青瓜😍薯條就屬於正常發揮!德州燒烤牛肉漢堡 $88入面除左有主角嘅牛肉漢堡,仲有一片洋蔥圈,醬料甜甜地,食落好開胃🤩加$66 Combo 升級套餐(瑪格麗特+薯條+酸青瓜)Tropical Margarita呢杯我無飲過就不評價了!我們大概花了一小時用餐,但發現門外已經有不少人排隊等候,所以我地都好快離開,埋單時店員話可以用消費券支付添(不過我已經用哂🥲)

煙薰英國車打芝士牛肉漢堡 $78

煙薰英國車打芝士牛肉漢堡

加$66 Combo 升級套餐
(是日精選奶昔+薯條+酸青瓜)

Berry Love

Berry  Love

薯條 & 在酸青瓜

我個人真係幾鍾意食酸青瓜😍薯條就屬於正常發揮!

德州燒烤牛肉漢堡 $88

徳州燒烤牛肉漢堡

入面除左有主角嘅牛肉漢堡,仲有一片洋蔥圈,
醬料甜甜地,食落好開胃🤩

加$66 Combo 升級套餐
(瑪格麗特+薯條+酸青瓜)

Tropical Margarita

Tropical Margarita

呢杯我無飲過就不評價了!

我們大概花了一小時用餐,但發現門外已經有不少人排隊等候,所以我地都好快離開,埋單時店員話可以用消費券支付添(不過我已經用哂🥲),期待下次再試其他款式☺️

2021-11-16
$160 (Dinner)
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2021-11-16 66 views
迷你蟹餅配芒果莎莎蟹餅煎得好香而且蟹肉飽滿又夠爽口,加上芒果莎莎又真係有另一種口感,好fresh又唔會漏!咸蛋黃薯條配雜莓甜酸醬個人覺得呢個真係必嗌既,咸蛋黃醬好香而且每條薯條都有沾到,香濃又唔咸,加埋雜莓甜酸醬中和口感同埋味道,食落好惹味!煙燻英國車打芝士牛肉漢堡車打芝士味好香而且個漢堡都煎得好靚,個包亦都有牛油烘過,漢堡扒好juicy食落爆哂汁咁!墨西哥雞肉菠蘿漢堡朋友叫咗走芝士,但都一樣好creamy同juicy,雞肉好嫩而又唔會好咸,加上菠蘿夠哂甜,食落都幾有層次感。
迷你蟹餅配芒果莎莎

咸蛋黃薯條配雜莓甜酸醬

煙燻英國車打芝士牛肉漢堡

墨西哥雞肉菠蘿漢堡

2021-11-14 42 views
朗豪坊頂層12樓Texas Burger, 我覺得是同朋友下午茶嘆番個包的好地方,皆因頂層樓底高,陽光都透進來,但又唔會 坐到熱辣辣, 而且最重要係佢地無論做漢堡包定 墨西哥食物都做得出色,一次過食晒佢地既 招牌菜就最啱。德州燒烤牛肉漢堡 漢堡滿滿的材料非常豐富,炸洋蔥圈,煙肉, 還有肉汁滿滿的漢堡, 當然少不了車打芝士蕃茄和生菜吧。 麵包頂層底層都有 烘烤過, 外脆內軟。漢堡牛肉煎得香口,內裏juicy,還切開還是粉粉嫩嫩的。 整個漢堡一口咬落去超過癒。跟餐可以跟配酸青瓜,是日奶昔及薯條。是日奶即時雜莓奶昔打得幼滑滿滿的berries味道,薯條即叫即炸條條炸得金黃外脆內軟,我很喜歡。墨西哥芝士夾餅 另外叫了兩份 墨西哥芝士夾餅 ,無論是 煎牛柳條,燒烤手撕豚肉 內餡, 內裏都有滿滿的番茄碎 ,半溶芝士, 最喜歡topping是牛油果醬及酸忌廉, 煎牛柳條 香口得嚟牛肉味重, 燒烤手撕豚肉燒烤醬超惹味,一口咬落去 層次感超豐富。
皆因頂層樓底高,陽光都透進來,但又唔會 坐到熱辣辣,

德州燒烤牛肉漢堡

跟餐可以跟配酸青瓜,是日奶昔及薯條。

是日奶即時雜莓奶昔打得幼滑滿滿的berries味道,

薯條即叫即炸條條炸得金黃外脆內軟,我很喜歡。

墨西哥芝士夾餅
另外叫了兩份 墨西哥芝士夾餅 ,

半溶芝士, 最喜歡topping是牛油果醬及酸忌廉,
 煎牛柳條 香口得嚟牛肉味重,

燒烤手撕豚肉燒烤醬超惹味,

一口咬落去 層次感超豐富。
2021-11-14 55 views
每次行朗豪梗要搭長電梯上頂樓再逐層行落去, 上到頂一定見到texas burger, 開揚加美式裝潢風格, 係度食burger感覺應該不錯。分別叫左藍芝士牛肉漢堡 $88 同埋煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 $78煙燻車打芝士味道本身已夠濃, 加埋淡淡既煙燻香味, 幾特別! 漢堡肉亦算厚身juicy至於藍芝士唔係個個受到陣味, 但我就好中意! 聞落去臭臭地, 食落好香濃好特別! 依個bluecheese味道都好突出, 啱我口味除左漢堡肉, 仲加左煙肉, 炸洋蔥圈, 食落更加惹味另外加$66 upgrade有齊薯條, milkshake同埋酸青瓜, 話說我極中意burger加酸青瓜既配搭, 好少地方有得咁叫法, 將酸瓜切細片, 夾入漢堡食好好味! milkshake係紅莓味道, 味道雖甜但有莓果既香味, 不錯。薯條即炸, 香口好味。係朗豪食burger既專門店應該得依間, 價錢唔算貴, 質素又唔差, 值得一試

除左漢堡肉, 仲加左煙肉, 炸洋蔥圈, 食落更加惹味

2021-11-14 33 views
好耐冇食過漢堡包,所以決定搵間高質嘅去食下🤓之前以為朗豪坊商場高層係得酒吧,估唔到都有漢堡包店😍😍坐位唔多,幸好流量都快,唔係等左好耐就有得食☺️漢堡嘅種類都多同埋都有特色飲品👍🏻我地點左煙燻鴨肝牛肉漢堡(跟餐)&煙燻英國車打芝士牛肉漢堡🤓煙燻鴨肝牛肉漢堡,鴨肝都煎得好香,漢堡帶有油香😋牛肉唔會太老👍🏻跟餐配左薯條同可樂,薯條係粗條🤓炸得香脆。英國車打芝士牛肉漢堡,芝士有拉絲😋蓋住嫩嫩肉汁嘅漢堡扒☺️仲有鮮茄🍅生菜🥬係底😉包有烘過帶牛油香味🥰整體都好夾。

2021-11-11 172 views
夜晚7點半嘅朗豪坊,都有不少人流,諗唔到食咩,諗住又最頂開始行落去睇下有咩好食,點知一搭長電梯上到12樓,就俾間Burger吸引住~雖然餐廳都多人,但好在都有2人位😜 ✨熱溶拉可雷特芝士漢堡 - 應該係期間限定款,見到咁邪惡,忍唔住叫左,仲跟埋餐有薯條同奶昔~ 個burger真係流芝,塊肉好厚好香,burger仲夾左香草腸,口感同味道都一流✨墨西餐哥芝士煎餅 - 揀左煎牛柳條口味,啖啖肉,配埋面頭d牛油果醬,唔會太漏✨冰鎮朱古力蛋糕新地 - 一上枱仙氣盡現😂 隔左一陣終於望清個甜品樣,有我愛嘅Brownie, 加埋雪糕,都係好邪惡但夠滿滿~✨雜莓奶昔 - 味道唔會太甜,奶味幾重幾滑,大大杯好抵玩最後埋單發現佢仲可以用消費卷,真係唔夠cash都唔洗驚😂

熱溶拉可雷特芝士漢堡

墨西哥芝士煎餅

冰鎮朱古力蛋糕新地

✨雜莓奶昔 - 味道唔會太甜,奶味幾重幾滑,大大杯好抵玩
雜莓奶昔

最後埋單發現佢仲可以用消費卷,真係唔夠cash都唔洗驚😂
熱溶拉可雷特芝士漢堡
墨西哥芝士煎餅
雜莓奶昔
Texas Burger (旺角).要數出旺角必行地方,朗豪坊係必定嘅選擇😆以前我同男朋友啱啱第一次出街都有去閒逛嘅地方,今晚見好耐無行過就行下,發現開多左好多野! 行到頂層見到呢間有得食Tacos!! 好耐無食過就入去試下!!.▪️Tacos 墨西哥芝士脆餅▪️.Tacos有得揀軟皮or脆皮,我倆都覺得好似軟皮襯啲。味道有好多選擇,雞豬牛軟殼蟹都有,我地揀左手撕雞同牛肉條,兩者都非常好食! 其實佢嘅醬汁係凍嘅,但肉就熱辣辣,成件事好惹味又香!.▪️軟殼蟹牛油果牛肉漢堡🥑 ▪️ .我地本身以為得軟殼蟹牛油果,黎到原來都有牛肉😂加$38有set薯條,酸黃瓜同飲品,非特飲好似唔洗加錢,叫左杯凍檸茶正常水準,薯條都熱辣辣,個burger好食唔會太膩味道啱心水!.📌 Texas Burger (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
Texas Burger (旺角)

要數出旺角必行地方,朗豪坊係必定嘅選擇😆

▪️Tacos 墨西哥芝士脆餅▪️

▪️軟殼蟹牛油果牛肉漢堡🥑 ▪️
📌 Texas Burger (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-11-09 134 views
朗豪坊頂層可以話係成日約朋友去chill的好地方,因為環境舒適之餘,食物價錢都幾合理。和朋友想吃得簡簡單單,就去了這間充滿外國風味的burger店,仲可以用消費券俾錢!🍔水牛城香辣炸雞芝士漢堡入面的水牛醬香得來不會好辣,雞肉炸得脆香之餘肉質嫩滑,還有熱融芝士,食落去好滿足。🌮墨西哥芝士夾餅可以點2款唔同的款式,點了軟殼蟹和脆魚柳配脆皮taco,taco外皮好脆,而2款餡料都幾好味,魚肉嫩滑厚香,軟殼蟹原隻上,味道不錯。特別喜歡taco上的綠色辣醬,有層層椒香之餘,不會太刺激,還配搭了芝士粒和生菜,口感豐富。黑牛可以話幾時都同burger 咁match😜😜下次再來chill過~

黑牛

黑牛
我地兩個嘅共同愛好美食肯定係漢堡包🍔🥰🥰俾我地搵到呢間極方便嘅漢堡店,試一試德州漢堡究竟同一般美式漢堡比較有咩特別之處😋😋漢堡我地揀左龍蝦漢堡同埋德州漢堡。龍蝦肉新鮮加埋半溶芝士超夾😋😋德州漢堡裡面嘅焦脆煙肉同炸魷魚令味道更濃郁。佢地嘅漢堡扒煎得外脆而多汁,好味🥰🥰本來我地想轉餐但俾我發現有Tacos😍😍最特別係可以揀脆皮同傳統軟皮。脆卜卜嘅外款配上酸辣莎莎醬同沙律,同脆魚柳同手撕豬肉配料非常夾😋😋
我地兩個嘅共同愛好美食肯定係漢堡包🍔🥰🥰

$220 (Dinner)
  • 燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡
  • 墨西哥芝士夾餅