2021-10-24 63 views
從來未食過咁差既burger。完全唔值得去食,認真仲不如M記。同樣價位有更加好既選擇,甚至平啲都有。無任何會令我推薦俾朋友,或者自己再黎食既理由。認真講句,不如M記。
2021-10-23 2210 views
想去chill少少的地方吃飯,朗豪坊高層都是一個不錯的選擇,12樓的美式漢堡店有漂亮的透光拱門卡位,兩個人坐的時候很舒適,桌面也很寬闊,非常適合拍照~德州燒烤牛肉漢堡 $88這是漢堡店當然要叫漢堡~漢堡的款色很多,從超邪惡到清新系等等應有盡有,我們選擇了不太油膩的燒烤牛肉漢堡。漢堡有一層厚厚又多汁的牛肉,上面還有一層非常酥脆的煙肉條令漢堡鹹香味特別強烈,麵包有厚度但不會太硬太厚,隱約有少少牛油香,份量也恰到好處,用上燒烤醬是一個最適合牛肉及煙肉的選擇。墨西哥芝士脆餅 $88因為想吃小食我們選擇了taco做另一款主菜,最有趣是外層可以選擇脆皮還是普通皮,脆皮比較少見所以叫了它,而且因為它不是很油,所以變成脆皮口感更好,配上裡面的蔬果碎,相當清新呢。餡料方面我選擇了燒烤手撕豚肉和脆魚柳,個人覺得手撕豚肉加了滿滿的燒烤醬所以味道豐富之餘口感很足夠,不想吃太飽的話是一個不錯的選擇。迷你蟹餅芒果莎莎 $88這款小食一向用來做佐酒小食,就算沒有酒吃都不錯,蟹餅夾了很多蟹肉,鮮味很重,上面的芒果粒提供足夠的甜味中和腥味,雖然是蟹餅但濕潤度頗高,個人覺得煎再脆一點會更好。金黃鹹蛋黃薯條配雜莓甜酸醬 $

德州燒烤牛肉漢堡 $88

墨西哥芝士脆餅 $88

迷你蟹餅芒果莎莎 $88
迷你蟹餅芒果莎莎

迷你蟹餅芒果莎莎

金黃鹹蛋黃薯條配雜莓甜酸醬 $58
金黃鹹蛋黃薯條配雜莓甜酸醬

作為小食它的份量都算多,看似和一般薯條差不多,靠近的時候會聞到香濃的鹹蛋味,薯條夠粗身脆口,不過建議要立刻吃,因為放久了鹹蛋黃香會減退,自家製的雜莓甜酸醬有些奶味,沒有特別甜酸味,不過沾著吃都可以減膩。
ocean love

ocean love $58
奶昔是這裡的皇牌飲品,喜歡藍色的我選擇了海鹽味的奶昔,裡面有很有咬口的藜麥粒和提子乾,所以飲品不會只有甜味,加上奶味都很強烈,每一口都有豐富和甜甜的感覺,視覺味道兼備。

白桃菠蘿梳打 $33
白桃菠蘿梳打

白桃加菠蘿糖漿令飲品甜度大大提升,幸好有足夠的梳打水把甜拉回正常水平,配一些比較重口味的菜式很有解膩的功能。
2021-10-21 167 views
星期四同男朋友一齊食晚飯,去朗豪坊食漢堡包。餐廳可以用消費劵俾錢架。我地叫左一個墨西哥芝士夾餅同漢堡包,漢堡包升級做套餐。墨西哥芝士夾餅 我揀左軟皮,幾軟熟。一個要燒烤手撕豚肉,另一個要手撕雞,兩個既材料都有番茄粒、生菜、牛油果醬、醬料,每啖都食到好豐富既材料,好足料。燒烤手撕豚肉墨西哥芝士夾餅手撕雞墨西哥芝士夾餅軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡漢堡包好大個,好多層,十分足料。軟殼蟹、牛肉、芝士、生菜同牛油果醬夾埋食唔錯,牛肉好多汁,好味。加$36 有其它飲品+薯條+酸青瓜薯條厚切,酸瓜味道岩岩好,zero係新包裝個款。
星期四同男朋友一齊食晚飯,去朗豪坊食漢堡包。
燒烤手撕豚肉墨西哥芝士夾餅
燒烤手撕豚肉墨西哥芝士夾餅
手撕雞墨西哥芝士夾餅
手撕雞墨西哥芝士夾餅
加$36 有其它飲品+薯條+酸青瓜
薯條厚切,酸瓜味道岩岩好,zero係新包裝個款。
2021-10-21
$127.5 (Dinner)
軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡
☀️☁️在朗豪坊頂層的天幕下,我們來到了這家明亮寬敞的餐廳裡,坐在綠油油的植物🌴🪴🌿包圍著的包廂卡位,踏著午後陽光溫暖過的地面~ .﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°﹒☆°.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°☆🤍 燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡 Grilled Lobster Molten Cheese Beef Burger $178🤍 軟殼蟹牛油果牛肉漢堡 Soft Shell Crab Guacamole & Beef Burger $108🤍 香草雪糕奶昔 Ocean love $50🤍 雜莓雪糕奶昔 Berry love $50.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°﹒☆°.﹒‧°∴°☆.﹒‧°∴°☆我們點了最貴的燒龍蝦溶岩芝士牛肉漢堡🍔試試,因為是限量供應的,所以我看見鄰桌好幾台客人都有點到。這個漢堡用上了燒原隻南非龍蝦肉,龍蝦肉不算很多,剛剛好夠鋪滿一層,不過十分新鮮彈牙!🦞 軟殼蟹也炸得十分乾脆,表面塗上了牛油果醬,夾著一塊有機芝麻生菜和醃紫洋蔥圈,賣相十分吸引。🥑✨🥯即製的漢堡麵包塗上牛油烤熱,烘烤後還留有微熱,口感鬆軟。兩個漢堡的自家製牛肉漢堡扒質感結實,顏色粉嫩,入口肉汁飽滿,而且厚厚的十分足料。龍蝦漢堡的美

🤍 香草雪糕奶昔 Ocean love $50
🤍 雜莓雪糕奶昔 Berry love $50

軟殼蟹牛油果牛肉漢堡
燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡
🥯即製的漢堡麵包塗上牛油烤熱,烘烤後還留有微熱,口感鬆軟。兩個漢堡的自家製牛肉漢堡扒質感結實,顏色粉嫩,入口肉汁飽滿,而且厚厚的十分足料。龍蝦漢堡的美國岩漿芝士汁略嫌不太夠,不過味道已經相當豐富。反而軟殼蟹漢堡上面厚芝士呈半溶狀,十分誘人。🫕🧀

Berry  Love

🌸💓軟雪糕奶昔🎀🦩整杯飲料都是超可愛的少女粉色!潔白的忌廉上面擺放了一隻栩栩如生的蝴蝶巧克力裝飾,賣相精美,超適合打卡!!!🦋
Ocean  Love

粉藍色那杯是Ocean Love☁️,以香草雪糕、岩鹽、燕麥忌廉調製,喝起來像是雲呢拿味,味道不會太甜膩。粉紫紅色的則是Berry Love,用了雜莓雪糕、木莓和忌廉調製,口感輕盈,入口有陣陣莓味🍓🍇🫐。

旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
@texasburgerhk

軟殼蟹牛油果牛肉漢堡
Berry  Love
Ocean  Love
  • Berry Love
2021-10-20 38 views
冇乜邊間餐廳既樓底會好似佢咁高(露天除外),事關位於朗豪坊商場最高層,喺個出咗名嘅天幕下面,所以一啲壓迫感都冇,仲好lucky咁坐到嗰三個卡座其中一個~happy~個餐廳名已經話咗畀你知要點佢嘅Texas BBQ beef burger ($88),餡料一眼望得曬,簡單有煙肉、牛肉漢堡、芝士和一片生菜,雖然生菜帶來的crunchy感欠奉,但反而唔會令到個包好濕,亦都少咗種醬汁嘅重口味,可以好根本地食到牛肉香漢堡嘅濃烈牛肉味和煙肉嘅香脆再食食墨西哥夾餅($88),聽店員話點咗燒烤手撕豚肉做餡料,要軟皮,醬汁調配得剛剛好,唔會太濃太搶,有夠多豚肉,番茄salsa和生菜絲分量就一般甜品都係夾餅,香煎焦糖蘋果夾餅($58) 有啲似pancake, 但比較脆身,唔會好甜,不過原來入面有提子乾, 鍾唔鍾意有提子乾見仁見智,我就一般般啦,蘋果餡唔算好多好豐富,不過味道幾好

2021-10-20 45 views
📍旺角 Mong Kok餐廳位於朗豪坊頂層12樓,我地搭咗兩條好長嘅扶手電梯直上到頂就到。呢度嘅環境好開揚,座位都好舒服,尤其是嗰三個好似包廂咁嘅卡座,我地好好彩咁坐到!😙We took the two long escalators to reach the restaurant which is located on 12/F of Langham Place. The seating environment looks super comfy, esp. the three booth seats ☺️-燒龍蝦熔岩芝士牛肉漢堡🦞🍞麵包焗得夠香軟,龍蝦肉好彈牙,漢堡牛肉餡好有份量,材料甚為豐富。我地嗌咗套餐,除咗配新鮮炸起嘅粗薯條之外,仲有酸瓜!! 🥒 同burger一齊食真係好夾,仲可以中和油膩感~💰 $178🪄 4.5/5軟殼蟹牛油果牛肉漢堡🦀🥑軟殼蟹好脆卜卜,配濃濃嘅牛油果醬好match!! 超鐘意牛油果,加埋一層厚厚嘅芝士🧀🧀🧀真係好正🥰💰 $108🪄 4.6/5香草雪糕奶昔🌿見到粉藍色真係覺得好靚!! 好似天空嘅顏色咁清澈~ 打卡一流😆💙💙💙💰 $50🪄 4/5雜莓雪糕奶昔

📍旺角 Mong Kok

香草雪糕奶昔🌿
💰 $50
🪄 4/5

雜莓雪糕奶昔🍓
我地研究咗一陣,發現上面嗰隻蝴蝶其實係朱古力牌,可以食得架😝 💖
💰 $50
🪄 3.5/5

📎服務: Waiters態度十分友善,一入去就已經招呼坐低,仲會放一壺水同餐具🍽喺枱面上面比我地自助使用。雖然後來人多忙咗啲,但基本上都好有禮貌。

#hkfood #hkfoodie #texasburger ##旺角美食 #美式 #漢堡 #旺角 #足料burger #mongkongfood #mkfood #hongkongfood #hongkong @texasburgerhk
2021-10-01 394 views
係朗豪坊好出名嘅一間餐廳,長期要排隊,但小編食後感係覺得虛名黎嘅姐,冇乜事應該都唔會食第二次🤭舖頭都真係好細間,所以排隊好正常,小編係坐bar枱高櫈就覺得唔太舒服嘅😂食物質素全部正正常常,冇太大驚喜,絕對唔會好食到想有第二次😌.🍔德州燒烤牛肉漢堡 $88漢堡包俾人講到好正,但真心覺得冇乜特別,可能預期過高😂而且係一份令人食得好狼狽嘅漢堡包,所以係小編心目中係唔合格嘅🤣.🌮墨西哥芝士夾餅 (燒烤手撕豚肉) $88個墨西哥夾餅就真心好食喇,而且有好多唔同配料俾你揀,小編就揀咗手撕豚肉🥰餡料非常足,有蕃茄牛油果嘅清香搭配加埋其他醬料,好好食😚呢個真心非常推薦😛.🍎香煎焦糖蘋果夾餅 $58好食係好食嘅,但冇太大驚喜😗 $60黎講啲蘋果餡好似少咗啲,食得唔過癮🤭.🥤青檸梳打 $36飲品真係好麻麻,計埋加一成$40真係好唔抵🥲係openrice見到好多評語都係話飲品好一般,尤其係奶昔😂.💰人均消費: ~$150.🍽味道: 3/5🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3/5
🍔德州燒烤牛肉漢堡 $88
‍👨🏼‍🍳服務: 3/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 3/5
2021-09-11 433 views
今日中午經過有lunch set 包湯,餐茶仲有薯條,最後同朋友一齊share個taco同招牌德州燒烤漢堡,個burger個sauce甜甜地辣辣地,加上個牛肉好juicy, 非常好食,個朋友仲話好食過外國嗰d,另外個taco都好有驚喜,好fresh又多sauce,香港食taco地方吾多,仲要好食既,更少,極力推介!!最後我地點左個甜品,本身無諗住叫,見隔離食到出煙,就問下侍應係咩黎,原來係冰鎮brownise 新地,個雪糕原來係軟雪糕,牛奶味,好好食
2021-09-10
$160 (Lunch)
  • 德州燒烤牛肉漢堡
  • 冰鎮朱古力蛋糕新地
  • 墨西哥芝士夾餅
2021-08-25 508 views
中午飲左杯青檸梳打 同食左個鴨肝牛漢堡,216蚊 牛包148 跟餐36有薯條和酸瓜 再加十幾蚊野飲 ,青檸梳打 似飲冰水一樣,包太多油 還好 只唔值依個價,薯條不差 只係唔鐘意依個咬感,
⚠️burger控注意⚠️旺角人氣burger店◻️Texas Burger◻️🍔英國香濃車打芝士牛肉漢堡($78)漢堡包十分鬆軟,食落重有好香牛油味tim🥰芝士好好味🧀原來係有得拉芝嫁,好正!!!😍而漢堡扒係煮至7成熟,而且又好厚身,食落十分juicy,係爆曬汁咁既🤩可惜既係牛肉冇乜味◻️🍟黑松露薯條粗薯條炸得好脆,而本身薯條都有黑松露醬,味道都幾濃郁,而附上既黑松露沙律醬黑松露嘅味道就唔太濃郁,係沙律醬味重d◻️🍔Beyond Burger(未來牛肉素食漢堡)($88)呢個burger係未來肉漢堡,係由植物而製成既,岩曬d素食人士👍🏻因該佢無論係賣相、質感同味道都似食緊真肉咁,好岩食肉獸。內餡重有炸洋蔥同牛油果,口感更豐富。不過呢個肉餡既個漢堡扒係煎燶左☹️本身個漢堡扒既味道有d似梅菜蒸肉餅😂依家煎燶左重帶點燶味😩◻️地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖。天后電氣道109號永興閣地鋪。◻️為食指數:6.5(10分為最多)抵食指數: 7◻️#goeat旺角#旺角美食 ##langnamplace#burger#shakeshack#texasburger#foodie#hkfoodie#foods
⚠️burger控注意⚠️旺角人氣burger店
◻️
🍔英國香濃車打芝士牛肉漢堡($78)
🍟黑松露薯條
◻️
🍔Beyond Burger(未來牛肉素食漢堡)($88)
地址:
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖。
天后電氣道109號永興閣地鋪。
◻️
為食指數:6.5(10分為最多)
抵食指數: 7
◻️
#goeat旺角#旺角美食 ##langnamplace#burger#shakeshack#texasburger#foodie#hkfoodie#foodstagram#drinkstagram#Eeeeeats#FoodPhotography #foodporn#FoodGasm#foodoftheday#ForkYeah#FoodInTheAir#Delish#EatingForTheInsta#CleanEating#Nom#InstaGood#InstaFood#Food#IGEats#ChefMode#FoodSpotting
2021-08-24 320 views
諗住去朗豪坊食個下午茶完全圖文不符,叫左個香煎牛腹扒沙律,黎到係一d孜然味串燒牛肉,又乾又老。叫左份雞翼,寫就寫雞翼及棒棒雞。但黎到係得雞翼。問職員點解爭咁遠,仲要答我圖片只供參考,不過唔關職員事嘅。但真係好失望囉。圖文不符明嘅,但唔係爭咁遠啊。成餐飯最好食係薯條,因為薯條做到最基本嘅水準。
諗住去朗豪坊食個下午茶
完全圖文不符,
叫左個香煎牛腹扒沙律,黎到係一d孜然味串燒牛肉,又乾又老。
叫左份雞翼,寫就寫雞翼及棒棒雞。但黎到係得雞翼。
問職員點解爭咁遠,仲要答我圖片只供參考,不過唔關職員事嘅。
2021-08-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2021-08-22 277 views
去得食漢堡包嘅餐廳,諗住可以食個有質素嘅漢堡包,但感覺食材一般,好求其,服務員嘅態度都好求其。咁樣嘅價錢,只係比麥當勞好少少。叫咗個Texas BBQ burger同埋Blue cheese beef burger. 兩個加錢變套餐。首先兩個漢堡包嚟到,感覺個漢堡包好細。可能比一個麥當勞嘅魚柳包仲細返少少。牛肉出咗好多油,搞到個麵包都好多油。blue cheese burger 入面嘅 blue cheese 好慳皮,都唔係用完整嘅Blue cheese。似係將少許嘅芝士打落沙律醬或者忌廉入邊令佢個醬汁有少少blue cheese 味道。一心期待可以食到好濃嘅芝士味,結果只係得淡淡的blue cheese. 唔夠過癮。兩個套餐加埋二百幾蚊,呢個價錢可以食到更加好嘅漢堡包。

Blue  cheese  beef  burger
2021-08-22
$125 (Dinner)
位於旺角朗豪坊上層嘅 Texas Burger開咗好耐,又有好多好評嘅 Texas Burger,一直好想試,但整體來說都不合格。熱熔芝士漢堡,用上 Raclette 芝士。-芝士只係得外面見到果一浸,同menu張相差太太太大。-薯餅都係煎到好油-漢堡多汁但冇牛肉味,而且煎得好油,底面都係燶邊嘅,食到一口油。-唯一優點,就是漢堡包皮,好好味,鬆軟帶甜。-加$36 可以有薯條🍟 酸青瓜 普通野飲-再加$30 可以由普通野飲轉milkshake 我覺得以$108一個漢堡嘅價錢,其他餐廳有更多選擇。而且可以食到更誠意嘅出品。Milkshake 係招牌,但waffle淋晒,得個樣 。餐廳每人最低消費$80 ,而且限時個半鐘。
位於旺角朗豪坊上層嘅 Texas Burger

熱熔芝士漢堡,用上 Raclette 芝士。
-芝士只係得外面見到果一浸,同menu張相差太太太大。
-薯餅都係煎到好油
-唯一優點,就是漢堡包皮,好好味,鬆軟帶甜。

-加$36 可以有薯條🍟 酸青瓜 普通野飲
-再加$30 可以由普通野飲轉milkshake

Milkshake 係招牌,但waffle淋晒,得個樣 。

餐廳每人最低消費$80 ,而且限時個半鐘。

2021-07-26
2021-07-14 694 views
之前見有唔少youtuber介紹Texas Buger,已經想食呢個美式Buger。🤩🤩今日見12點無咩人,Walk in,唔洗等位就試下。個環境好chill,空氣流通,座位都好闊落。叫左個德州燒烤牛肉漢堡🍔$88+ $36 跟餐配加薯條🍟、酸青瓜🥒、野飲,都抵食。個包賣相真係超足料!厚厚牛肉打成漢堡扒,夾住車打芝士溶溶地咁係漢堡扒表面、 生菜同配上燒汁,大大啖一啖(如果口夠),口感肉味都好香濃。
個環境好chill,空氣流通,座位都好闊落。
2021-06-14
$100 (Lunch)
2021-07-13 574 views
點樣食推介✨💛良心漢堡包💛💛旺角黃店💛Texas Burger地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖🍖Texas BBQ Beef Burger Combo $88+$36(7.5/10)加36蚊就可以多杯野飲、薯條同埋pickle🤣,咁當然每次黎到都會加,雖然我唔係好識欣賞burger,但都覺得佢地嘅burger唔錯😝 佢個麵包皮有用牛油去烘過,又脆又香,同埋塊漢堡扒都幾厚,仲有炸洋蔥圈、煙肉、生菜等等嘅配料,不過都因為厚得濟好難一口食曬搞到要分層食👀,就食唔到佢咁多層嘅口感🥲,要讚嘅係佢個bbq汁好啱我口味,又酸又甜夠曬開胃👍🏻,所以夾埋成件事都nicenice👍🏻會繼續回頭幫襯不過佢今次薯條方面就稍微遜色左d喇,雖然粗薯係幾有口感,但佢d薯條偏油,一啖食落口好似似食油多d🙈,之前食都冇覺得咁油🤣 同埋我都唔係好識欣賞嘅餐裏面條pickle,搞唔掂🤣🤣🤣🍖USA Buffalo Wings & Lollipop $58 (7.8/10)雞翼個炸衣做得好好,令到雞翼表皮好脆又惹味,點埋佢兩個惹味醬就更上一層樓,其中一個芝士醬似係落左blue cheese,臭臭地咁,男朋友好鍾意,
點樣食推介✨

💛良心漢堡包💛
💛旺角黃店💛

地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖

雞翼個炸衣做得好好,令到雞翼表皮好脆又惹味,點埋佢兩個惹味醬就更上一層樓,其中一個芝士醬似係落左blue cheese,臭臭地咁,男朋友好鍾意,而我都係偏愛bbq醬多d👻, 不過有個問題,想知Lollipop係邊🤣,唔知點解得wings haha🤣

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

平時依度都要排下隊先有得食🤣,但我覺得夏天係商場排隊絕對冇問題!有冷氣就咩都得😝,雖然佢d burger唔算超級出色,但係旺角裏面嘅黃店都算出色,仲要坐得舒服同冷氣夠🤣,真係好難唔回頭