2020-11-25 68 views
任食任夾流水蝦🤤🤤最近可以話係瘋魔全香港一年開咗幾間分店嘅泰.夯蝦好受香港人歡迎 知道唔少人都鍾意食海鮮而呢款即夾即燒嘅流水蝦就啱晒港人一坐低職員就為我哋遞上蝦拼盤佢哋用鹽預先醃好了🤗🤗可以即刻燒另外店裏面有好多個魚缸 養咗好多新鮮蝦職員教我哋夾咗啲蝦上嚟之後要用冰凍暈佢 先至可以擺上電子爐上燒我一連夾咗6,7隻上嚟 佢哋都扎扎跳嚇到我個心離一離!好彩都幾易控制食落去嘅時候個蝦頭爆曬膏 超級好食新鮮度極佳 一年食咗二十幾隻都唔會厭出面仲有好多唔同嘅新鮮海鮮冰鎮住嘅有扇貝 生蠔 另外仲有東風螺淨係食海鮮都已經夠晒飽!當然出邊仲有無限供應嘅飲品仲有甜品據職員話 原來呢度第二大好食就係呢度嘅雪糕!因為全部都係每日香港新鮮製造仲好食過出邊啲大牌子 我最後都忍唔住食咗兩球先走真係好軟滑 好似棉花糖咁有空氣感如果都仲係唔夠飽出邊仲有熱食我仲飲咗佢嘅冬陰功湯 落足料味道好貼近正宗冬陰功湯 正
任食任夾流水蝦🤤🤤

食落去嘅時候個蝦頭爆曬膏 超級好食

新鮮度極佳 一年食咗二十幾隻都唔會厭

出面仲有好多唔同嘅新鮮海鮮
冰鎮住嘅有扇貝 生蠔 另外仲有東風螺

淨係食海鮮都已經夠晒飽!
當然出邊仲有無限供應嘅飲品仲有甜品
據職員話 原來呢度第二大好食
就係呢度嘅雪糕!
因為全部都係每日香港新鮮製造

仲好食過出邊啲大牌子
我最後都忍唔住食咗兩球先走
真係好軟滑 好似棉花糖咁有空氣感
如果都仲係唔夠飽出邊仲有熱食
我仲飲咗佢嘅冬陰功湯 落足料

味道好貼近正宗冬陰功湯 正

2020-10-30
$280 (Dinner)
2020-11-24 52 views
又返到嚟我哋主場銅鑼灣!即係咁多年都食唔晒咁多食肆,我要努力啲食先。唔好辜負讀者嘅期望。去到呢間野其實係海鮮韓燒咁嘅嘢。就話係越南式,可以即釣即食,侍應仲好細心比一桶冰,要冬暈啲蝦,否則你就會見識到,蝦仔前空翻轉體等動作「講笑!」好多海鮮都係飲食,我就對海鮮有啲敏感,所以唔敢食咁多。呢度都幾特別幾好玩,有得玩有得食算唔錯。抽風也算是可以,唔會有好大浸侷促嘅味,爐仔細細慢慢燒,好處就係唔易燒燶!未試過可以試吓信心保證!
又返到嚟我哋主場銅鑼灣!

未試過可以試吓信心保證!
我和朋友想吃泰夯蝦很久很久,從中秋開始嘗試網上預訂,不過每次都敗北而回,我們這次直接選擇較晚時間去泰夯蝦碰碰運氣,雖然入座率幾乎爆滿,幸好還有兩張桌子供我們入座,我們終於可一嚐泰夯蝦了。入座第一時間當然是關注我們主打食糧流水蝦,座位旁設有流水蝦的水道,只要想吃活蝦,拿夾子將蝦夾上來,把蝦浸冰水一會,再放上烤爐熱烤,就可品味流水蝦,玩得又吃得,趣味道滿分。流水蝦體型蠻大的呢,每尾看起來都是壯壯的,隨著鮮蝦熟透,熱氣飄出蝦的天然香氣。吃大頭蝦不要秀氣啦,一定要享受吮指的樂趣,看看這鮮美的大頭蝦,手真的停不來。將大頭蝦背後蝦殼掐著,再把蝦身向後一拉,新鮮蝦肉應聲而出,不黏殼的表演,正是新鮮度的最佳證明。豐腴的蝦膏,一剝開便從蝦頭迸裂而出,貪婪吸吮手指時,眼裡又看著下一隻蝦子,期待飽滿碩大的蝦肉,又是何等份量誘人的美味。泰夯蝦當然不只有大頭蝦吃,亦有生蠔,帶子,青口,蜆肉和螺肉這些海鮮等著我們品嚐,我們毫不猶豫拿了一盤又一盤海鮮來烤。蜆肉原汁原味地呈現在我們眼前,蜆肉肥嫩鹹鮮,教人如何不愛。帶子烤得好不容易,為了避免烤得過乾過硬,我們金睛火眼看著烤爐,一烤到剛剛好便拿上來。帶子彈牙無比,鮮味十

帶子烤得好不容易,為了避免烤得過乾過硬,我們金睛火眼看著烤爐,一烤到剛剛好便拿上來。帶子彈牙無比,鮮味十足,讓人吃了一顆,就忍不住想要吃十顆。

生蠔尚算肥大,因此嚼起來嫩中帶點彈性,一口咬下就知道生蠔多好吃,飽嘴的海味在嘴裡奔跑,朋友馬上蓋上泰夯蝦必吃的認證,跑出去又拿一堆生蠔回來。

每位食客均附送宮崎和牛乙塊,看看宮崎和牛分佈漂亮的油花,用看的就知道一定好吃。烤後的和牛油脂幾乎在嘴裡融化,細滑肉感口齒留香。

粉絲堪稱泰式經典粉麵之一,粉絲嚼起來甚有彈性,而且每一根粉絲都非常入味,鹹鹹甜甜的醬香蠻滋味的,朋友邊吃邊說下次一定要帶她的爸媽來吃。

咖哩魚蛋是港式街頭小食,泰夯蝦主賣泰式燒烤,我還是想試試看。咖哩魚蛋頗驚艷,咖哩辣度恰到好處,魚蛋嚼勁非常,沒想到這裡咖哩魚蛋也煮得不賴。

照燒雞肉串超讚的說,雞肉極之細嫩,並且咬下去激多肉汁,配上甜甜的燒汁,雞肉串無可挑剔。川味雞翼每一口都讓人欲罷不能,雞翼香氣四溢,雞皮酥脆,雞肉柔嫩,實在銷魂。咖哩雞翼和川味雞翼勝負難分,咖哩與雞翼融合,超級合拍。

嘩,這裡還提供我最愛吃的台灣腸,油亮的模樣讓人口水直流。剛拿到手的台灣腸特別燙口,一咬香腸,有著跳躍的彈勁,肥膏比例不少卻不油膩,蒜味引出香腸的肉甜,黑椒味十級惹味。

冬蔭功湯很難令人抗拒,大家要喝光才肯善罷甘休。冬蔭功湯酸辣過癮,即使朋友這種幼幼辣度班也可接受,一直喝也不會噴火。湯裡不少大頭蝦,我們邊吃蝦肉邊吸吮冬蔭功湯,心情暢快。

春卷外皮酥酥脆脆,內餡豐厚,別看春卷只有脆度,它滿有咬勁的,沒有油油膩膩的感覺,裡頭有粉絲,瘦肉肉碎,沾上泰式辣醬吃,更具風味。

透明玻璃冷藏櫃擺放了西瓜,椰青,泰式糕點和啫喱,一眼就能看到,除椰青需額外付35元,其他都是任吃的。吃完燒物再吃西瓜最適合不過,西瓜清甜多汁,滋潤喉嚨,多吃點亦無妨。

身為榴槤控的我最後當然不會錯過甜品榴槤雪糕,榴槤作為生果之王,它的副產品一樣出色。這榴槤雪糕為球狀,一口嚼下就像吃進整顆新鮮榴槤的冷凍版,盡是榴槤濃香,雪糕冰涼爽透。
2020-11-24 50 views
之前去過tst分店覺得麻麻去完cwb真係覺得cwb質素好太多....目測個個座位都有流水蝦道 唔洗出去拎咁慘而且個爐大過tst好多2人座位同4人一樣4人略顯逼夾 2人都舒服蝦一如既往正到死
之前去過tst分店覺得麻麻
去完cwb真係覺得cwb質素好太多....
目測個個座位都有流水蝦道 唔洗出去拎咁慘
而且個爐大過tst好多
2人座位同4人一樣
4人略顯逼夾 2人都舒服
蝦一如既往正到死
2020-11-21
$311 (Dinner)
2020-11-23 539 views
今日朋友帶路去灣仔食泰國流水蝦入去見到四周圍都有蝦缸(每張枱的旁邊都有一個長長的缸),見到已經流晒口水每一隻很生猛,蝦頭又大又有膏,最緊要係工作人員不停refill🦐🦐🦐每人免費一份A5和牛,入口即溶,滿口油脂生猛的流水蝦當然成為主角還有蜆、雞翼、司華力腸、雞軟骨、多春魚、魷魚、菇.....多種食物任燒食幾多、夾幾多,唔好浪費有熱食供應,冬陰公湯帶少少酸,又有炸物,連我至愛的台灣腸都有還可以自制泰式湯粉麵,辣度可隨個人喜好自行添加燒完的流水蝦蝦頭內有幾大舊膏食物種類繁多,感覺都幾衞生有腸、丸、瓜、茹種類,慢慢燒又有大量海鮮飲品有質素
今日朋友帶路去灣仔食泰國流水蝦

每人免費一份A5和牛,入口即溶,滿口油脂
日本宮崎縣A5和牛

生猛的流水蝦當然成為主角

食幾多、夾幾多,唔好浪費

泰式冬陰功湯

還可以自制泰式湯粉麵,辣度可隨個人喜好自行添加

泰式船河

燒完的流水蝦蝦頭內有幾大舊膏

流水蝦

食物種類繁多,感覺都幾衞生

有腸、丸、瓜、茹種類,慢慢燒

又有大量海鮮

飲品有質素
2020-10-23
日本宮崎縣A5和牛
泰式冬陰功湯
泰式船河
流水蝦
2020-11-20 61 views
西式, 中式, 日式, 現在泰式也有主題自助餐, 流水蝦入門口已看到長長的蝦缸, 缸的兩側就是兩行卡位, 客人可以任何時候一轉身就可以夾游水大頭蝦蝦基本大小都令人滿意, 蝦肉飽滿, 蝦膏甘甜食法簡單, 先將目標蝦隻在缸中夾出, 放入冰桶待幾分鐘後蝦就會昏迷, 就可以放爐上燒網空間大算大, 放完幾隻蝦就沒多少空間有少量熟食 質素就是一般放題一樣吧, 沒太大驚喜還有即制船河, 合格吧一客和牛是送的, 油花分佈不錯超厚切午餐肉, 港式風味豐富燒烤款式也不少, 注意生蠔是熟食的, 不算大隻, 但肉肥鮮甜串燒, 丸等基本都不用調味, 海鮮和蝦就可能要拿點辣汁或鹽調一調味開邊活青口, 鮮甜不韌大頭蝦鉗超大, 很有趣雪糕款式超多, 還有比較罕見的榴槤口味整體價錢合理, 包無限飲品甜品蝦很活潑, 夾出時可能會彈得一臉水就算你很小心, 隔鄰食客的蝦也一樣會彈到你臉上, 所以要有心理準備比較困擾是爐真的有點細小, 火力不猛, 基本要有一人不停在燒, 其他人去拿食物飲品, 捉蝦等否則可能會怎吃也感覺不飽
西式, 中式, 日式, 現在泰式也有主題自助餐, 流水蝦

蝦基本大小都令人滿意, 蝦肉飽滿, 蝦膏甘甜
食法簡單, 先將目標蝦隻在缸中夾出, 放入冰桶
待幾分鐘後蝦就會昏迷, 就可以放爐上燒

網空間大算大, 放完幾隻蝦就沒多少空間

有少量熟食 質素就是一般放題一樣吧, 沒太大驚喜

還有即制船河, 合格吧

一客和牛是送的, 油花分佈不錯

超厚切午餐肉, 港式風味豐富

開邊活青口, 鮮甜不韌
大頭蝦鉗超大, 很有趣

雪糕款式超多, 還有比較罕見的榴槤口味

整體價錢合理, 包無限飲品甜品
蝦很活潑, 夾出時可能會彈得一臉水
否則可能會怎吃也感覺不飽
$300 (Dinner)
  • 流水蝦
Live Giant River Prawn Buffet for all Prawn Lovers 🤤😋 Main focus of the buffet is on the Giant Big Head River Prawn, swimming in a tank beside your table. Just cramp them out and put in an ice bucket to make them sleep. Then line them up on the grill and cooked until the body turned orange without any black linesOpen the head and you can see the rich and delicious cream, Sip Sip... yummy 😋 In no time, we finished them all. Another tank please ... 😁Don’t forget to have grilled chicken soft bo

Don’t forget to have grilled chicken soft bone and grilled pineapple

For dessert, don’t miss out on the coconut 🥥 icecream

• 流水大頭蝦
3K
2020-11-19 42 views
鮮...鮮....都係鮮!海鮮放題,食到飽足又滿足。即撈即烤的大頭蝦,活潑的大頭蝦放在缸內,食幾多夾幾多。夾上來之後放在冰桶內,目的凍暈蝦隻,然後燒烤。蝦頭的蝦膏非常飽滿甘香。隨了自己即撈的蝦,每枱都會有預先醃製的鹽焗蝦,鹹鹹的味道帶出蝦的鮮度。海鮮還有蠔,蜆,帆立貝。蠔隻雖然是中國品牌品種,但不輸給外國的。肥美又鮮甜。蜆是我最鍾意的,烤得剛剛好,充滿海水味道,好鮮,嫩滑。隨有海鮮燒烤外,還有串燒,燒物,炸物,熱葷,湯品,糖水,雪糕等...樣樣食啲都飽到大肚腩出來了。整體來說,三百元左右,有得玩有得食,真係值得推介。
鮮...鮮....都係鮮!
海鮮放題,食到飽足又滿足。

海鮮還有蠔,蜆,帆立貝。
蠔隻雖然是中國品牌品種,但不輸給外國的。肥美又鮮甜。
蜆是我最鍾意的,烤得剛剛好,充滿海水味道,好鮮,嫩滑。

2020-11-19
$330 (Dinner)
今年係我同老公拍拖15週年,我同老公雖然成日吵架,但都想細水長流,所以同老公去食正宗曼谷流水蝦。依度好得意架,你見到啲大頭蝦活生生咁係個缸度游緊水,之後就俾人係個缸度夾出黎,非常新鮮。我哋一坐低立即有人送上鹽醃蝦,加左鹽既蝦放上爐上燒,陣陣燒著既蝦殼味真係引死人。好多膏,加左鹽吊出佢既鮮味,肉質嫩彈!仲送左碟宮崎牛,充滿肉汁和油份,輕輕燒一陣就食得、香濃牛味!依度既蜆、生蠔、帶子仲有田螺都係任食。啲蜆好新鮮充滿海水鮮味。帶子燒得岩岩好,彈牙又香帶子味,加上佢帶有嚼勁既帶子裙,Yummy~好耐無食過田螺勒,好有嚼勁,加上自選醬料,好惹味~生蠔都幾大隻,充滿海水味~依度仲有好多其他野任食,太多不能盡錄,就推介我鐘意食架啦:自助船河-佢提供泰式河粉俾你自己操作,先係由泰國人調既充滿著胡椒花椒等等既湯底淥麵,之後上碗,再加入蒜蓉碎、花生碎、芽菜等等,好入味,就好似洗底牛腩河咁,不過佢係泰式船河~老細話星期六日啲客排晒長龍自己煮麵,好彩我地平日黎,唔使排長龍😝串燒方面都好多選擇,有雞腎、雞軟骨、雞肉等。燒左黎既雞肉甜甜,雞軟骨卜卜脆,雞腎鐘意食既就要試勒!牛油蒜蓉包-鐘意牛油同蒜蓉既實知既,除非

依度既蜆、生蠔、帶子仲有田螺都係任食。
啲蜆好新鮮充滿海水鮮味。

好耐無食過田螺勒,好有嚼勁,加上自選醬料,好惹味~
生蠔都幾大隻,充滿海水味~

依度仲有好多其他野任食,太多不能盡錄,就推介我鐘意食架啦:

串燒方面都好多選擇,有雞腎、雞軟骨、雞肉等。
燒左黎既雞肉甜甜,雞軟骨卜卜脆,雞腎鐘意食既就要試勒!
牛油蒜蓉包-鐘意牛油同蒜蓉既實知既,除非唔知~
菠蘿-超甜!
黑色既菇菇-好爽口!
秋葵-秋葵愛好者是也。
雞翼- 我地食既係黑椒雞翼好入味!
仲有我鐘意既台灣腸😘

依度都有湯飲,當然係冬陰功啦,好入味,少少辣又有香茅既香。

甜品有椰青糕、芒果布甸及啫喱,非常好味,不能錯過😋

同埋各式雪糕,包括依家好難搵到既榴連味、蜜桃味等等...老公知道有榴連雪糕當然唔會錯過!

依度既蝦質數唔錯,仲要任食2小時,勝價比高👍🏻

2020-11-19
$300 (Dinner)
Celebration
Anniversary
係想念泰國的味道。還記得1月底時到過泰國旅行,想起也是近一年了,不過出國旅遊,還好也能向味道出發,來到泰.夯蝦尋回泰國經典的流水蝦滋味!朋友是這間餐廳的捧場客,說這家的任食流水蝦性價比相當高,今次放工便與她來到這間銅鑼灣分店。甫進門經已見到搶眼的neon light招牌及流水聲,加上餐廳內以園來為題的佈置,真的有幾分像泰國。店員指示我們上坐,再簡單介紹流水蝦的用餐方法,原來是自己親手在坐位邊的水缸內直接撈上海蝦,再放入冰筒中靜置約數分鐘,便可放上爐燒。而所謂的「尖叫連連」正正由於缸中的蝦都相當活躍生猛,令水花經常四濺。由於是任食是全自助,所以大家自然拼命地想撈到較大隻的蝦,變相令用餐場面相當有趣熱烈。而除了蝦外,餐廳的自助吧還有其他熟食,如炸物、魚、炒菜、湯品及糖水。其次亦有泰式鳳欣、沙律及甜品等。而燒物配料的選擇亦十分多元化,多款不同的蔬菜菇菌類、其他醃肉包括有豬牛雞,加上串燒,看到我眼花瞭亂。而冰櫃上的海鮮還包括有生蠔、青口,扇貝,花螺,沙白蜆,無論是價錢選擇以至質素都頗高。

2020-11-18 36 views
之前在報章雜誌經常見到曼谷的釣蝦餐廳、好新奇好想試。無意中發現原來香港也新開了間流水蝦餐廳、形式跟泰國一樣。 趁年假跟好友早早來到timesquare 對面的泰夯蝦、真的有兩三條流水道、蝦在裡面游來游去。兩小時任食放題 除了活釣蝦、還可以任吃 青口、蠔、蜆等飲品選擇挺多、有各式各樣紙包飲品和梳打水等。甜品方面有不少泰式甜點、班蘭糕、綠豆糕等。丸類選擇不比火鍋店少。仲有烤台式小香腸!熟食方面有炒雜菜、炒粉絲、糖水、冬蔭公等。店員先替我們灑上鹽燒十隻、可以一路燒一路釣蝦~游水道內的蝦好生猛、而且每隻都好大隻、夾起隨即放進冰水裡十秒 冷暈蝦、然後剪掉觸鬚、灑上鹽和牛油就可以去燒喇!新鮮游水燒蝦 蝦肉真的好爽口、仲有不少蝦膏在內、好正! 流水蝦真係特別新鮮、這裡有得食有得玩、幾好玩的一個體驗!

兩小時任食放題 除了活釣蝦、還可以任吃 青口、蠔、蜆等

飲品選擇挺多、有各式各樣紙包飲品和梳打水等。

甜品方面有不少泰式甜點、班蘭糕、綠豆糕等。

丸類選擇不比火鍋店少。

店員先替我們灑上鹽燒十隻、可以一路燒一路釣蝦~

新鮮游水燒蝦 蝦肉真的好爽口、仲有不少蝦膏在內、好正!

流水蝦真係特別新鮮、這裡有得食有得玩、幾好玩的一個體驗!

2020-11-17 46 views
咁多年喺香港食放題就食得多啦,今日朋友帶咗我嚟灣仔嘅呢一間放題,估唔到喺香港都可以食到泰式放題。價錢適中,但係最緊要環境氣氛一流,好有泰式嘅感覺。一坐低,職員十分之有耐性教我哋成個流程要點樣做,啲蝦隻隻好新鮮,自己係魚缸度夾上嚟,放落啲冰水度浸暈佢,就可以上爐燒啦,如果怕整污糟件衫,仲可以有圍裙,十分之企理乾淨。除咗蝦,就梗係唔少得仲有好多串燒嘅肉啦,全部都好新鮮,而我最鍾意食嘅就梗係雞軟骨啦,食得雞軟骨又點可以少得泰式辣醬啊,佢連醬料都好齊全㗎,牛油,泰式辣醬,魚露,等等全部都一應俱全自己攞。甚至連海鮮,全部都好新鮮,而且擺放整齊,又有熟食,就算天婦羅炸蝦,都真係入口趣博博㗎,唔會覺得擺咗好耐咁,我一口氣食咗五隻啊。

2020-11-15 41 views
5pm到,係門口消毒check體溫,好快就坐低。以為係最早,點知已經有兩三枱燒緊搞到好鬼心急。第二次嚟,熟哂架步有哂策略今次focus食燒大頭蝦唔食其他雜嘢一埋位,夾手夾腳凍暈啲蝦。跟手一個負責剪蝦燒蝦,另一個去拎嘢飲拎醬。泰式海鮮醬仲有魚露, 生蒜, 豉油飲品櫃包羅萬有,芒果布冧汁可以一試主角大頭蝦今日都好生猛好彈。咬落好爽口好鮮甜啲膏非常之今次食到硬膏,軟膏!PS 食早場抵啲,7點前埋單有折。我次次都係放假先去嘆!
搞到好鬼心急。第二次嚟,熟哂架步有哂策略

今次focus食燒大頭蝦唔食其他雜嘢

仲有魚露, 生蒜, 豉油
飲品櫃包羅萬有,芒果布冧汁可以一試

主角大頭蝦今日都好生猛好彈。咬落好爽口好鮮甜
啲膏非常之
今次食到硬膏,軟膏!

PS 食早場抵啲,7點前埋單有折。我次次都係放假先去嘆!

• 榴連雪糕,冬陰公湯
2020-11-14 551 views
第一次食流水蝦🦐,好興奮。一早上Openrice睇食評,看完心裏七上八下。但去到之後,就放下心頭大石了。地方很大,獨立卡座,旁邊就是蝦缸😍。我們晚上九點後才去,沒多少人,感覺超級寛闊。有提供濕紙巾、紙巾、手套、圍裙(應該要問店員取)。如果是第一次來,店員會作簡單介绍👍。另外店員會不時幫忙加水(爐用)、加冰(浸蝦用)、清空垃圾桶內的垃圾,沒有閒著的。除了生猛蝦蝦🦐,還有其他海鮮、肉類、蔬菜、船河、熟食、甜品、飲品,這些都是自助的。另外送上和牛兩片,亦有一碟生的鹽局蝦。鹽局蝦當然不及生猛蝦上乘,但和牛就肉味濃好正!生蠔、蜆都超級新鮮不能錯過,蔬菜類我菠蘿、秋葵、冬菇、翠玉瓜等等都無得輸!肉類也不錯,一串串的那幾款易燒又好味。熟食有一款魚勁惹味,好搶手。主角生猛蝦蝦當然好新鮮,肉質彈牙又多蝦膏😍!店員教夾上來放入冰桶2-5分鐘,再剪掉蝦鬚、腳(為了省位置可以燒多幾隻蝦😆),就可以放上爐燒。其實有醬料(自助取的),但我們沒用,因為已經好鮮味。爐比A4 size窄身小小又長小小。火力中間最勁,邊位就比較弱,但整體正常。一熟就取下,再放生的補位,這樣子燒了幾轉,因為我和朋友食量不多,即使沒有吃足2

爐比A4 size窄身小小又長小小。火力中間最勁,邊位就比較弱,但整體正常。一熟就取下,再放生的補位,這樣子燒了幾轉,因為我和朋友食量不多,即使沒有吃足2小時,食完都覺得很飽。所以對今餐好滿意😝。
2020-11-09
$298 (Dinner)
2020-11-14 256 views
踏入十一月,又是慶祝太座生日的開始,要別出心裁,找間玩味十足的餐廳作序幕。泰國興起的流水蝦終於來了香港,藉著太座的生日月份,一於訂檯來試試任食兩小時放題,我們訂了早段,由五點開始,喜歡人流較少。甫坐下,工作人員隨即夾了一些用鹽醃過的蝦放在爐上,還有兩件和牛片,味道是不錯的。飲品都是任飲的,大雪櫃內,一般熱門牌子都有,吃燒烤配冰凍汽水真是無得彈!主打的流水蝦就在每一張檯旁,食客可用夾子選取缸中暢泳的蝦,然後放入冰桶令其凍暈,否則直接放在烤爐上會即時生蝦咁跳,彈去九丈遠。看著新鮮的蝦慢慢烤至橙紅色,蝦香四溢,確是令人食欲大增。在外面有醬料區,可調較自己喜歡的醬汁,最驚喜的是有蒜蓉牛油,因為海鮮區有生蠔,扇貝,青口,蜆,螺等,生蠔頗肥美,蜆肉鮮甜,而用蒜蓉牛油烤扇貝或其他海鮮絕對是我的至愛!另一邊,雪櫃有各款牛丸,魚丸,雞翼,豬頸肉,排骨,魚柳等,滿足食肉獸之口腹,亦有冬菇,粟米,秋葵,娃娃菜等,正合愛吃蔬菜的太座。差點忽略了放在前端的小食,有燒賣,台式香腸,薯角,炒飯,炒雜菜,湯和糖水,每樣也試了一些,質素不過不失。吃了多輪游水蝦,要把握最後十五分鐘吃甜品,雪櫃有西瓜及杯裝甜品,惟胃納有限

吃了多輪游水蝦,要把握最後十五分鐘吃甜品,雪櫃有西瓜及杯裝甜品,惟胃納有限,淺嚐有多款味道的獨立包裝雪糕球便算,椰子和荔枝味都很好味!
太座滿意這次玩味十足的燒烤,希望快些可以去泰國親嚐地道的流水蝦!
Celebration
Birthday