2020-04-20
今日晏左少少收工,所以就同同事一齊撐枱腳,食埋個晚餐先番屋企!同事尼講,唔需要太有情調🤣所以就揀左呢間小店。一人套餐都有成11個選擇。我地揀左「泰式青咖哩配豬頸肉」同埋「原個菠蘿海鮮炒飯」。店員先送上餐湯🥣冬瓜大大件,湯頗清甜,不錯。套餐配有小食,我地揀左「泰式酸辣鳳爪」和「香茅雞翼」。鳳爪好食!夠凍夠爽,酸辣味適中,非常開胃!雞翼同同事一人一隻,過下癮咁啦!主菜來了,豬頸肉好多,肉質爽,咬口十足。青咖哩香濃唔辣,撈飯食好滋味!🍍菠蘿炒飯用了心心碟來代替菠蘿殼,好搞笑,雖然有小小失望,不過誠意答夠!😆 飯粒炒得乾身惹味,青口大隻飽滿,整體都不錯。套餐配飲品,我地各自加左6蚊配泰式特飲椰汁冰同埋青檸梳打。最後最後,就是送甜品!入面有煙韌西米及香芋粒,味道香甜清新!價錢$88-$118, 中環區尼講,晚餐有齊湯、小食、主菜、飲品、甜品,都幾抵食!
店員先送上餐湯🥣冬瓜大大件,湯頗清甜,不錯。
套餐配有小食,我地揀左「泰式酸辣鳳爪」和「香茅雞翼」。
套餐配飲品,我地各自加左6蚊配泰式特飲
椰汁冰同埋青檸梳打。最後最後,就是送甜品!
入面有煙韌西米及香芋粒,味道香甜清新! 價錢$88-$118, 中環區尼講,晚餐有齊湯、小食、主菜、飲品、 甜品,都幾抵食!