Hiring
$16,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
$17,500-$29,000
Monthly
$15,500-$21,500
Monthly
See All 6 Jobs
相信很多人都到訪過牧羊少年咖啡館,質素一向有保證,而德福的分店,面積相當寬敞,劃分咗好幾個區域:用餐區、吧枱、書櫃等,而且餐廳會不定時舉辦不同類型的文化活動~餐廳的裝修風格亦有別於傳統的牧羊少年,燈光柔和,環境十分有情調,天花及枱凳設計也充滿着線條美,相比其他分店較精緻高檔,而且價錢依然合理,性價比極高!Menu一貫風格,前部份介紹藝術資料,後半部份就係食物及飲品點了「與你分享二人套餐$428」,包頭盤、主菜、意粉、兩杯飲品、兩個甜品,十分抵食日式燒汁西班牙豚肉長通粉非常有驚喜!!西班牙豚肉份量不少,煎得香脆,肥瘦相間,豬味濃長通粉口感煙煙韌韌,有嚼頭,軟硬適中,燒汁非常掛味慢煮BBQ 醬美國豬肋骨伴蕃薯條、普羅旺斯燉菜豬肋骨很厚肉,肥瘦適中,充滿肉汁,咬落軟腍又不會散燉菜味道不錯;蕃薯條熱辣辣上碟,味道香甜,配檸檬蛋黃醬,味道一流照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒份量很多,照燒汁的調味適中,牛柳粒腍身,味道juicy 有牛味甜品是Haagen-Dazs雪糕杯(朱古力味),另外一個轉焙茶心太軟流心蛋糕配Häagen-Dazs雪糕+$88焙茶心太軟大大件,熱辣辣上枱,切開見到流心醬,甜度適中,不會太

日式燒汁西班牙豚肉長通粉
長通粉口感煙煙韌韌,有嚼頭,軟硬適中,燒汁非常掛味

慢煮BBQ 醬美國豬肋骨伴蕃薯條、普羅旺斯燉菜
豬肋骨很厚肉,肥瘦適中,充滿肉汁,咬落軟腍又不會散

照燒汁煎乾蒜美國牛柳粒

焙茶心太軟大大件,熱辣辣上枱,切開見到流心醬,甜度適中,不會太膩溜且有陣陣茶香,配上焦糖脆餅味Häagen-Dazs雪糕,為完滿的晚餐寫上句號

白桃烏龍茶:無糖,用茶包泡的,比較健康

紅桑子乳酸忌廉芝士奶蓋:紅桑子酸酸甜甜,帶清新果香;乳酸忌廉口感滑順,微酸;搭配芝士奶蓋的濃郁香滑,充滿層次感

-總體評分-
環境:9/10
食物:8.5/10
服務:8.5/10
抵食:9.5/10
牧羊少年咖啡館(九龍灣)
📍九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
2024-08-02 371 views
牧羊開新分店,環境溫馨雅致,燈光柔和🥰有一個佈置精美的書架區域,可以享受片刻的寧靜。📕二人餐有前菜、主食、飲品和甜品,非常抵食👏🏻🐄照燒汁煎乾蒜美國牛粒牛肉粒外皮煎得金黃酥脆,而內裡則保持了嫩滑多汁的口感。照燒汁甜而不膩,完美地提升了牛肉的鮮味。乾蒜片的加入不僅增添了香氣,還提供了微微的脆感,讓整道菜更加豐富。☺️.🐷慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴蕃薯條 普羅旺斯燉菜豬肋骨肉質軟嫩,輕鬆剝離骨頭。BBQ醬汁濃郁,帶有煙燻香氣,與豬肋骨完美融合。蕃薯條口感好粉,甜而不膩👏🏻🍝 海鮮汁大蝦意粉意粉煮得恰到好處,保留了適度的咬勁,與濃郁的海鮮汁相輔相成。🍤大蝦新鮮彈牙,蘑菇和其他配菜讓整道菜的口感更加豐富多樣。👍☕️竹炭鮮奶黑色的竹炭粉與白色的鮮奶形成強烈的對比,竹炭本身沒有明顯的味道,但其微微的碳香與鮮奶的濃郁奶香完美融合,帶來一種特別的口感。杯面上精緻的拉花更增添藝術感。💕🥛杞子木瓜牛奶將傳統中藥材與新鮮水果巧妙結合,帶來了一種健康美味的飲品體驗。牛奶的濃郁與木瓜的清甜完美融合🧡牛奶溫度夠熱,好健康🥰📍 牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖

🐄照燒汁煎乾蒜美國牛粒

🐷慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴蕃薯條 普羅旺斯燉菜

🍝 海鮮汁大蝦意粉

☕️竹炭鮮奶

🥛杞子木瓜牛奶

📍 牧羊少年咖啡館 (德福廣場1期) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P26號舖
2024-07-31 334 views
我一直都好想試呢間,今次終於有機會喇🫢!呢度嘅裝修好有情調,帶d復古風🤩~我同朋友叫左個二人餐😆,$428就有齊小食,意粉,主菜,飲品同甜品,非常超值😍!🌟咖啡羊架伴露絲瑪利燒汁·烤澳洲西蘭花·日本南瓜羊架帶少少咖啡味,所以唔騷得黎,仲多左份獨有嘅香味🤭!而且烤到啱啱好,肉質鮮嫩,夠juicy😙~再加埋燒汁,味道更升華☺️!澳洲西蘭花同日本南瓜就爽口清甜,可以中和返羊架嘅油腻感😎~🌟避風塘炒蟹肉意大利粉 $128避風塘調味好惹味,辣辣地😜~意粉軟硬適中,有口感,亦非常掛汁😝!再加埋蟹肉,鮮味滿瀉😋!🌟金沙咸蛋黃鳳尾蝦鳳尾蝦有好多隻,每隻都大大隻,口感爽口彈牙😚,咸蛋黃味十分香濃,超惹味☺️~🌟特濃半熟芝士撻 +$48本身甜品係haagen dazs雪糕,為食嘅我upgrade 左做特濃半熟芝士撻🤣!芝士撻外皮鬆脆,好香牛油味😍!而內裏嘅芝士十分香濃,鹹得黎又酸酸地,仲有流心效果,好好食😆!🌟牛奶可可朱古力朱古力味超濃郁,但甜度啱啱好😜~🌟冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋白桃同梨味較為突出,兩者估唔到幾夾🤪,再帶少少無花果味,好特別😉~芝士奶蓋質地绵密幼滑,富有鹹香😊!

🌟咖啡羊架伴露絲瑪利燒汁·烤澳洲西蘭花·日本南瓜

🌟避風塘炒蟹肉意大利粉 $128

🌟金沙咸蛋黃鳳尾蝦

🌟特濃半熟芝士撻 +$48

🌟牛奶可可朱古力

朱古力味超濃郁,但甜度啱啱好😜~

🌟冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋

2024-07-31 259 views
第一次食呢間分店,裝修都係一貫地輕鬆同埋闊落,一路傾計一路食飯感覺好chill!BBQ Ribs 伴蕃薯條 + 升級一人套餐加埋一人套餐真係好豐富,魚湯西蘭花好鮮甜而且都係翠綠既,BBQ ribs好入味而且夠哂淋又嫩滑,加埋蕃薯條一齊食真係幾夾又唔會太油膩。最後既是日甜品係朱古力蛋糕,味道濃郁而且層次分明,食落好滿足!牛油果香芒烤雞沙律呢個真係好高質,平時其他café食類肉既沙律都要150以上,呢度118 就得而且份量亦都好多,最鍾意既係沙律菜比起平時食到既新鮮,加埋雞肉真係好嫩滑,真係好岩健身人士,每日食都唔會厭。京都春日 (焦糖脆餅&冧酒提子雪糕)最後叫左呢個好signature既甜品,waffle好脆而且蛋香味都好濃郁,加埋麻糬一齊食煙韌得黎又唔會好甜,整體好出色!另外跟餐都叫左桂花黑糖茶,茶味好幾突出配合埋桂花同黑糖既甘甜,呢個組合都幾新鮮又好飲!

BBQ Ribs 伴蕃薯條 + 升級一人套餐

牛油果香芒烤雞沙律

京都春日 (焦糖脆餅&冧酒提子雪糕)

2024-07-30 153 views
❤️慢煮BBQ醬美國豬肋骨伴蕃薯條 豬肋骨肉質嫩滑,咬開仲有肉汁~加上BBQ醬香甜濃郁,仲充滿煙燻味~配菜除左有香甜嘅蕃薯條,仲有普羅旺斯燉菜,好豐富~🧡參巴鮮茄煮沙白大蜆 蜆肉大大粒,煮得岩岩好,好鮮甜多汁,加埋鮮茄味道酸甜,非常開胃💛牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉 牛肝菌汁+雜菌+大啡菇,每一啖都係濃濃嘅菌菇香,味道十足非常香~加埋溫泉蛋汁拌勻,每條意粉都沾滿醬汁,好味rrr💚Cappuccino 咖啡香又濃郁,奶泡細膩綿密,唔會過苦,亦唔會太甜,完美嘅平衡,好驚喜!!💙冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋 香濃嘅芝士奶蓋,加上白桃烏龍嘅淡雅香氣,同埋冰梨+無花果嘅清甜,味道清新獨特,好中意呢個味道!!甜品仲有Haagen-Dazs 雪糕杯,好豐富既2人set!!

2024-07-25 295 views
呢度2人套餐絕對係性價比高,只需$428就可以享受自選1小食、1意粉、1主菜、2份飲品及甜品。小食燒汁焗八爪魚丸八彈牙,燒汁甜甜地。拿破崙意式肉丸長通粉,長通粉煮得恰到好處。意式肉丸味道好似漢堡咁,配上濃郁嘅番茄醬。主菜鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花.普羅旺斯燉菜,比目魚肉質細嫩,經過鹽麴燒製後,味道更加鮮美。魚肉外皮香脆,內裡嫩滑。飲品有多款選擇,揀咗熱靜岡玄米綠茶🍵及凍蘋果蜜桃鮮打紅茶🍹。靜岡玄米綠茶帶有濃郁嘅玄米香氣,綠茶清新解膩。凍蘋果蜜桃鮮打紅茶夠香甜又有茶香。甜品有Haagen-Dazs 雪糕杯🍦,一人一杯好滿足。

小食燒汁焗八爪魚丸八彈牙,燒汁甜甜地。

甜品有Haagen-Dazs 雪糕杯🍦,一人一杯好滿足。
2024-07-25 283 views
我最鍾意嘅咖啡店九龍灣都有!!!環境超大超鍾意。餐廳有好多款唔同嘅餐牌二人餐的話就會有小食意粉主菜飲品同埋甜品都只係428超級抵仲有得加錢換特別甜品。首先我哋點咗個沙律開下胃原來分量都好大,兩個人竟然有少少食唔晒真係好足料。 希臘沙律入邊會有火箭菜蕃茄仔洋蔥青瓜橄欖仲有我最愛嘅芝士。另外我哋點咗紅酒牛面肉蒜蓉,呢個非常有驚喜因為啲肉質好林,而且醬汁亦都好相配好入味仲有個薯蓉都超正係起晒沙嘅。兩者配合埋一齊簡直係今餐嘅大主角呢個甜品真係超級出色,係抹茶味嘅心太軟!好耐冇食過咁流心份量咁大而且唔會太甜配上雪糕簡直係Perfect match。另外點杯有紅菜頭配料嘅果汁,簡直清新晒。如果唔係晚餐我一定拎本書過嚟睇慢慢食慢慢飲,因為當日都爆滿。

另外點杯有紅菜頭配料嘅果汁,簡直清新晒。

2024-07-24 263 views
在門口帶位職員 胡亂帶位,只因我們有bb車就不讓我們進入餐廳,白白等了40分鐘。在問他的時候,他說因為我們有bb車所以未能安排座位,但其實在場有很多位置,而且比我們多人數的都也可以進入餐廳。希望餐廳留意🙏🏽
2024-07-23 338 views
牧羊少年咖啡館環境好舒適,燈光柔和,室內環境悠閑,椅凳好坐,餐廳有個大書櫃,有好多書藉提供比客人閱覽,真係好適合約埋朋友一齊黎食飯傾偈。佢哋個自由自在1人套餐真係好抵!希臘沙律,配咗初榨欖油同意式黑醋汁,好清新爽口,啲蔬菜都好新鮮,醒胃開胃一流。鹽麴燒比目魚,配咗烤澳洲西蘭花同普羅旺斯燉菜,呢個組合真係正,魚肉嫩滑多汁,鹽麴味令魚肉更有層次,配埋香脆嘅西蘭花同香濃嘅燉菜,味道豐富又健康。法式油封鴨腿,伴牛油紅酒汁同薯蓉,仲有烤澳洲西蘭花鴨皮香脆,肉質軟嫩多汁,紅酒汁香濃惹味,薯蓉滑溜綿密,配埋脆口嘅西蘭花,層次豐富。小食是拉差醬雞翼,香辣惹味,皮脆肉嫩,好開胃!飲品揀咗凍溫煮桂花黑糖茶同氣泡鳳梨Lemonade一個香甜醇厚,一個清新解膩,好好味。甜品跟Haagen-Dazs雪糕杯,幾唔錯喎!加錢有是日甜品,揀咗紅絲絨蛋糕,好正!

佢哋個自由自在1人套餐真係好抵!

法式油封鴨腿,伴牛油紅酒汁同薯蓉,仲有烤澳洲西蘭花

小食是拉差醬雞翼,香辣惹味,皮脆肉嫩,好開胃!

飲品揀咗凍溫煮桂花黑糖茶同氣泡鳳梨Lemonade
一個香甜醇厚,一個清新解膩,好好味。

2024-07-19 443 views
一直都心心念念好耐冇去過牧羊少年啊由以前喺深水埗嘅細細間店已經去過而家竟然變到咁大間。而且裝修超靚空間感好大同埋有好多唔同植物,一直都係鍾意佢嘅漂書嘅概念而家已經少咗人睇書但係佢哋收納唔同書籍好啱呢啲我鍾意睇書嘅嘢人。餐牌真係超多嘢揀,而且見到佢有二人套餐四人套餐全部都價錢兩百幾蚊就有,喺呢個環境真係幾抵食而且啲嘢都好好我哋叫咗希臘沙律,意粉同埋雞翼。全部味道都好正而且亦都大大份有心思。尤其是佢個意粉入邊有幾隻大蝦都好新鮮,同埋好多肉碎所以好惹味。另外希臘沙律係我勁鍾意食嘅菜式呢度份量好大而且而且見佢係一人餐的話仲有得點半份雞翼炸得好香口,而且有得選擇點五點醬汁真係好正。舖頭食多好多打卡位勁鍾意呀。飲品餐牌亦都好多選擇有果汁沙冰咖啡唔同嘅茶,啱晒唔同人心水而且仲見到有啤酒同埋特別嘅特調飲品甚至係奶蓋都有。

雞翼炸得好香口,而且有得選擇點五點醬汁真係好正。
舖頭食多好多打卡位勁鍾意呀。

2024-07-18 397 views
🐏牧羊少年咖啡館一向貫徹文青路線,今次九龍灣德福廣場開新店裝修風格截然不同⭐️將餐廳部份位置打造成全新概念 “Alchemist’s Mirage”,分成多用途區域,早上是讓上班族Grab and Go的咖啡店☕️,中午變回餐廳,晚間搖身一變就是上班族放工Happy Hour的小酒吧🍻裝修採用木質簡約設計有雲石地台高貴大方,搭配綠色植物,有格調氣氛寫意😎下單「與你分享二人套餐」You & Me Set For 2 💫魚湯輕炒西蘭花色香味俱全,魚湯清新鮮甜,西蘭花🥦嫩脆爽口,營養健康小食🥰💫鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜比目魚肉質鮮嫩多汁,鹽麴的調味恰到好處,烤長身西蘭花🥦夠清香加上普羅旺斯燉菜特別,口感豐富層次分明💕💫俄式牛仔柳意大利粉🍝牛仔柳軟嫩多汁配上雜菌好滋味,意粉面上加了酸忌廉更開胃,酸甜度適中😗💫旭日🍹新鮮榨果汁色澤明亮,有紅蘿蔔🥕蘋果🍎香橙🍊有紅蘿蔔的甜和蘋果的清爽再加橙香,絕對清爽健康的開胃飲品🤤💫午夜🍹鮮榨果汁色彩鮮艷,有紅菜頭🍅香蕉🍌藍莓🫐成杯紅卜卜好特別🤩紅菜頭清脆爽甜和香蕉濃郁層次豐富👍🏿飲完都幾飽肚🤣最後配上Häagen-Dazs Cookies & Cre

💫魚湯輕炒西蘭花
色香味俱全,魚湯清新鮮甜,西蘭花🥦嫩脆爽口,營養健康小食🥰

魚湯輕炒西蘭花
💫鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜

鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜
💫俄式牛仔柳意大利粉🍝

俄式牛仔柳意大利粉
💫旭日🍹

💫午夜🍹

旭日 及 午夜  🍹
最後配上Häagen-Dazs Cookies & Cream 雪糕🍨,大滿足為完滿的晚餐寫上句號,性價比都幾高🥰

Häagen-Dazs
2024-06-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
魚湯輕炒西蘭花
鹽麴燒比目魚伴烤澳洲西蘭花普羅旺斯燉菜
俄式牛仔柳意大利粉
旭日 及 午夜  🍹
Häagen-Dazs
  • 午夜
  • 旭日
2024-07-17 310 views
位於九龍灣德福廣場的牧羊少年咖啡館環境相當舒適,裝潢簡潔而溫馨,絕對係個放鬆同享受咖啡、美食既理想地方❤️不得不推薦餐廳既<與你分享2人套餐>,包括1份小食、2份主食、2杯飲品同2杯Haagen-dazs雪糕,完全係超值,食物同飲品質素又高,唔怪得大排長龍😆參巴鮮茄煮沙白大蜆,大蜆無沙好鮮味,參巴味道有D似冬蔭公,帶少辣好惹味,而且分量好足夠,不錯不錯👍🏻蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉,香口美味~先講意粉係彈牙,煮得好好,再黎D香辣肉碎又係好多仲大大粒,好有咬口,鳳尾蝦更唔使講,大隻彈牙煎得好,要讚😍生薑味噌三黃雞(半隻),第一次食呢隻味道,幾特別,雞肉JUICY香口,配菜如牛油烤椰菜花同日本南瓜都出色🤗焦糖可可朱古力同芒果奶酪,絕對高質,果然係咖啡店,飲料加哂分☺️再黎Haagen-Dazs 雪糕杯,飽飽的美滿一餐😝

再黎Haagen-Dazs 雪糕杯,飽飽的美滿一餐😝
2024-07-16
Type of Meal
Dinner
2024-07-17 239 views
呢一間開咗唔係好耐嘅牧羊少年,裝修格調好似比其他分店更加靚!✨✨見到佢哋近排推出咗套餐,二人套餐嘅價錢只係$428~入面包括咗小食🍤、意粉🍝、主菜🥩、兩杯飲品🍹同埋兩個甜品🍨,計返比起散嗌平唔少㗎~小食我哋就揀咗金沙鹹蛋黃鳳尾蝦🍤,超級推薦大家跟住嗌尼一個小食,一盤大約有8至10隻金沙蝦,鹹蛋黃醬超充足,好惹味!😍😍至於意粉同埋主菜,我哋就揀咗蒜香牛肉碎松露醬雜菇意大利粉 同埋 紅酒燴牛面肉伴薯蓉.烤澳洲西蘭花🐮🥦,紅酒燴牛面肉好有驚喜,肉質好腍,而且好入味,配埋有奶香味嘅薯蓉,兩者簡直係Perfect match!🙌🏻🙌🏻佢哋飲品嘅選擇都超級多,揀咗好耐最後就決定要抹茶可可朱古力 🍫 同埋 冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋 🍑,兩杯嘅味道都好唔錯,我自己就特別鍾意冰梨無花果白桃烏龍芝士奶蓋🍐🥛,上面有濃厚嘅芝士奶蓋,下面嘅果汁真係食到果蓉,感覺好真材實料!套餐最後總括送兩杯Häagen-Dazs 雪糕杯,為呢一餐畫上完美嘅句號!🫶🏻🫶🏻

2024-07-15 225 views
九龍灣終於有新既餐廳🤤🤤🤤本身都係牧羊少年既fans🥰🥰🥰都食過好多間分店😉😉😉覺得呢間係好大同好舒服☺️☺️☺️最緊要係唔洗排隊呀🥹🥹🥹啲野又好食打卡一流😂😂😂
九龍灣終於有新既餐廳🤤🤤🤤
本身都係牧羊少年既fans🥰🥰🥰
都食過好多間分店😉😉😉
覺得呢間係好大同好舒服☺️☺️☺️
最緊要係唔洗排隊呀🥹🥹🥹
啲野又好食打卡一流😂😂😂
2024-07-15 221 views
行完ikea 見肚餓,於是出番去德福食晚餐,想食啲西餐,咁岩見到牧美少年,係其他區食過覺得唔錯,於是就嚟食。現場都要等下位,不過好彩等左大約15分鐘就可以入。好旺場,都坐幾滿,裝修都幾有情調,適合約會我地叫左2個主菜share鹽麴比目魚伴澳洲西蘭花 普羅旺斯燉菜比目魚超滑,鹽麴煮到少少咸甜咸甜,醃到塊魚柳入曬味。勁好食!日式紫蘇烤雞肉意大利粉雞肉份量一般,不過口感不算鞋。意粉炒到入曬味,加埋紫蘇葉的味好香口,整體味道幾好食。

我地叫左2個主菜share

鹽麴比目魚伴澳洲西蘭花 普羅旺斯燉菜

日式紫蘇烤雞肉意大利粉
2024-07-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)