Hiring
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$17,500-$25,000
2018-11-07 84 views
嗰日晚上好得閒,想搵一個地方同朋友可以坐耐啲,所以就去咗呢間餐廳,一入去坐低個環境非常舒服, 燈光比較昏暗,營造左一個浪漫嘅氣氛,地方幾闊唔太迫,坐得舒服。一坐低就叫咗個香辣豬頸肉配牛油果醬、煙三文魚忌廉蘑菇粉同瑪格麗塔薄餅,等左大約10分鐘之後,先有食物到,雖然只係等左一段時間,但係嗰陣真係好肚餓,我二話不說,將豬頸肉點一點牛油果醬,然後再用薄餅包住個豬頸肉一齊放入口,一啖食落去嘅時候個牛油果香味超濃,豬頸肉肉汁滲滿口腔,幾野味。煙三文魚忌廉意粉份量就一般,但係個汁就幾濃郁,啲意粉吸晒啲汁,好入味,如果份量再多少少就非常好。然後到個波餅真心值得推介,餅底唔會太厚,又薄又脆,配料夠多,醬又夠濃,好食個大型連鎖店整嘅Pizza多多聲,價錢一般,性價比高。
2018-11-06 98 views
💁🏻‍♀️ 牧羊少年咖啡.茶.酒館 (太子)🍴-返工前約左朋友系附近食飯,好鍾意呢間cafe,裝修好文青,夠chill得來啲野又好食。-Lunch set 鮮忌廉煙三文魚蘑菇意粉($68)蘑菇控又出場,本身見佢細細兜點知食落都幾飽唔太濃味,意粉夠彈牙仲要送埋特飲!唔錯😋但如果講抵都係fifty fifty抵啲🙈-📍 牧羊少年咖啡.茶.酒館 #太子 白楊街27-29號嘉安大廈地下1號舖#小丸子搵食記 #小丸子太子-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #相機食先#hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #食評 #吃貨
💁🏻‍♀️ 牧羊少年咖啡.茶.酒館 (太子)🍴
返工前約左朋友系附近食飯,
好鍾意呢間cafe,
裝修好文青,
夠chill得來啲野又好食。
Lunch set 鮮忌廉煙三文魚蘑菇意粉($68)
蘑菇控又出場,本身見佢細細兜點知食落都幾飽
唔太濃味,意粉夠彈牙
仲要送埋特飲!唔錯😋
但如果講抵都係fifty fifty抵啲🙈
📍 牧羊少年咖啡.茶.酒館
#太子 白楊街27-29號嘉安大廈地下1號舖
#小丸子搵食記
#小丸子太子
今次約左朋友黎太子食飯~ 行過見到呢間cafe幾特別, 以旅遊作為主題、裝修又好似幾舒服~ 一於試下佢啦!佢門口已經有講係呢到係專討論關於旅遊既野!!入到黎發覺燈光比較黑暗、但感覺好舒服! 牆上面仲有好多人寫既postcard, 黎自世界各地都有! 好有feel阿!menu~ 佢無set dinner既, 以散叫為主凱撒沙律配煙三文魚~ 佢面頭好多芝士阿!! 賣相相當唔錯哦! D菜好爽口、唔會有苦味、感覺都幾新鮮! 配埋煙三文魚一齊食就最岩啦!瑪格麗塔Pizza ~ 其實姐係蕃茄pizza ~ 完全無肉的^^ 首先佢焗得好香脆、而且芝士味香濃、配埋蕃茄味酸酸地真係愈食愈開胃~豬頸肉配墨西哥餅牛油果醬~ 呢個比較失色。豬頸肉唔係太香、而且太油。牛油果醬配墨西哥餅都還可以、但都中和唔到豬頸肉既油膩感, 應該配返個清新小小既汁會比較好! 抹茶牛奶~ 佢個拉花好令阿~味道都唔錯、有抹茶既香味, 又唔會太甜^^兩個人埋單345蚊, 都幾抵食阿~~ 最好就係佢呢到個感覺好relaxing, 朋友傾下計最岩~ 唔傾旅遊野都一樣咁開心阿

menu~ 佢無set dinner既, 以散叫為主

凱撒沙律配煙三文魚

瑪格麗塔Pizza

豬頸肉配墨西哥餅牛油果醬
抹茶牛奶

凱撒沙律配煙三文魚
瑪格麗塔Pizza
抹茶牛奶
2018-10-31 80 views
捉緊十月的尾巴,好好吃一頓飯相約友人來呢間文青cafe! 方便交換近況,可以慢慢食 慢慢飲餐廳環境舒服😌燈光柔和,三五知己談天的好地方! 由於放假既關係,我7點已經到左餐廳,已有數台客人在!等朋友既時候,先叫了一壺茶,慢慢飲,放鬆下是檸檬薑茶,味道淡淡的,還不錯友人來到,便選了兩個主菜,share食我點了個加拿大豬超厚切,烹調技巧加上食材新鮮,豬完全唔會鞋同硬,最怕厚切豬鞋! 呢塊切落仲有少少肉汁,係唔錯既選擇! 分量偏大,建議三五知己叫幾款share! 另外,我們點了個魚!好大份! 一份有兩大塊,調味沒有很重手,但則邊既醬汁卻叫人興奮,微微辣,幾惹味唔錯!兩個人買單416,算抵食,主要係因為我地一人叫了兩杯飲品
捉緊十月的尾巴,好好吃一頓飯

等朋友既時候,先叫了一壺茶,慢慢飲,放鬆下

是檸檬薑茶,味道淡淡的,還不錯

友人來到,便選了兩個主菜,share食

我點了個加拿大豬

唔錯!

兩個人買單416,算抵食,主要係因為我地一人叫了兩杯飲品

2018-10-30
$210 (Dinner)
2018-10-30 88 views
每間cafe都有自己嘅特色,今日去咗位於太子牧羊少年都唔例外,內裏似屬於文青嘅地方,休閒舒適嘅感覺顯示出嚟,室內佈置得舒服。今日選擇食set lunch, 識煮菜之前食番一個薯仔蓉沙律,鮮甜薯仔打成蓉,夠曬香滑,夠creamy,凍凍地食都幾清新。番茄牛脷中東包配薯角:麵包軟熟,牛脷夠林夠爽,好重牛肉味, 連埋芝士蕃茄茄醬汁一齊食 ,配埋即叫即炸薯角,好好味呀。龍蒿大蝦蕃茄意粉:香濃蕃茄醬,配四隻厚身蝦,食落去唔會太 肥膩,食到蝦嘅鮮甜,意粉生熟程度剛剛好。最後餐飲菠蘿沙冰(+$18)好重菠蘿味,夠凍好大杯,完美嘅句號。

番茄牛脷中東包配薯角:
薯角,好好味呀。

龍蒿大蝦蕃茄意粉:

最後餐飲菠蘿沙冰(+$18)
好重菠蘿味,夠凍好大杯,完美嘅句號。

2018-10-24
$70 (Lunch)
2018-10-27 66 views
朋友話要同我慶祝生日,揀左呢間cafe同我食飯,去到感覺都唔錯,環境都好舒服。首先小食叫左呢個蒜大蝦,佢係用橄欖油爆香蒜片再煎大蝦,成個鐵兜熱辣辣咁上枱,大蝦好新鮮好爽口,d油炸到d蒜片脆卜卜,夾埋大蝦一齊食唔會有嗰陣蒜辣味出現。呢個雞翼炸到外脆內滑,炸完都仲好有肉汁,唔會炸到好乾,唔錯。呢個香辣豬頸肉配墨西哥餅豬頸肉半肥瘦咁好有口感,好冧身容易咬開,配埋牛油果醬同薄餅夾埋黎食好好味。因為我好鐘意食豬肉關係,朋友都就哂我想叫乜叫乜,所以就試埋呢個加拿大保濕豬扒,食得出豬扒佢預先醃過,一食落口時豬扒好入味,而且佢都係好冧身,完全無乾爭爭既感覺。呢個係瑪格麗塔pizza,pizza就無乜特別,不過佢就落左好多好多芝士,所以感覺會好正!呢杯雙重朱古力沙冰一定要推介!真係好好飲,好重朱古力味,就算沙冰溶哂,依然都仲飲到朱古力,好好飲!

2018-10-24 80 views
同朋友好耐無見,想搵個靜啲既地方吹下水。見到呢間餐廳係太子近近地,就黎試下。叫左個香辣豬頸肉配墨西哥餅,兩樣野加埋好正,必食!咖哩雞飯唔錯,但啲咖哩入面無薯仔有啲失望。

叫左個香辣豬頸肉配墨西哥餅,兩樣野加埋好正,必食!

咖哩雞飯唔錯,但啲咖哩入面無薯仔有啲失望。

2018-10-22 91 views
黎過呢間餐廳多次,價錢非常合理,今次介紹埋朋友一齊到來,可以叫更多既菜式但呢間餐廳實在太多推介首先推介就係呢個薄餅,瑪格麗塔薄餅,非常香口及重芝士味另外同朋有叫左唔到既飲品,而我就叫左杯朱古力沙冰,朱古力非常農,鍾意朱古力既朋友可以試一試,此外以下都係我推介既小吃,迷你漢堡包,雞翼,薯條,呢勁類都非常好吃, 來到枱面全部都是熱辣辣!非常脆,個漢堡包一人一個唔會吃到濟,份糧岩岩好我地見 枱枱都有叫呢個保濕豬扒所以我哋都叫埋一份,的而且確冇令我地失望,非常多肉汁,啱晒我呢個食肉獸既口味!最後當然就係甜品時間,佢嘅份量非常大份,我叫咗嘅就係窩夫,來都見到咁大份即刻叫侍應cut咗其他甜品先,因為真係夠4個人吃
但呢間餐廳實在太多推介
首先推介就係呢個薄餅,瑪格麗塔薄餅,非常香口及重芝士味

收工同閨蜜聚餐,上網見到呢間cafe好似唔錯咁,即刻打去book位留定枱。野食都算幾多選擇,先叫左個煙三文魚凱撒沙律食住先,估唔到咁大碟,沙律菜好新鮮幾好味。小食叫左呢個香煎帆立貝煙肉,帆立貝大大粒好有口感,又唔會將帆立貝煎到太熟岩岩好,正啊👍🏻呢個香草豬肉車打芝士小漢堡好岩我地d女人食,唔會太大個要擘大口咁食,呢個小漢堡入面塊豬肉整得好冧,唔會煎到結結實實咁,而且佢煎到好香豬油味,咬落去肉汁鎖哂係裡面,唔錯!食到咁上下,當然要食個甜品黎完結呢個晚餐,呢到甜品有好多選擇,揀黎揀去最後揀左呢個比利時之戀,又係估唔到咁大碟,本身仲諗住一人叫一個甜品,好彩最後都係決定叫一個。個窩夫即叫即整,熱辣辣配埋雪糕食真係好正,仲要配埋oreo餅及oreo雪糕,成個配搭好邪惡啊~鐘意食朱古力既人呢個甜品實岩你啫😋

2018-10-21 110 views
牧羊少年咖啡館內的裝修頗有特色,擺滿各國的物品,尤其門口嘅世界地圖牆紙,好有旅行氣息。餐廳環境雅緻,但晚飯時間人較多,加上背景音樂,就略為嘈吵。裝修設計別出心裁,不論是二人晚餐還是朋友聚會都是不錯的選擇牧羊少年咖啡館自家出品的手工啤酒,酒味淡,比較易入口煙三文魚意粉,意粉硬度適中,惟煙三文魚略鹹牛油焗帆立貝,上碟外觀雖然一般,但味道還不錯燒豬頸肉,配上墨西哥薄餅燒雞扒配上薯蓉,雞扒偏鹹,搭住薯蓉食頗美味

裝修設計別出心裁,不論是二人晚餐還是朋友聚會都是不錯的選擇

牧羊少年咖啡館自家出品的手工啤酒,酒味淡,比較易入口

煙三文魚意粉,意粉硬度適中,惟煙三文魚略鹹

牛油焗帆立貝,上碟外觀雖然一般,但味道還不錯

燒豬頸肉,配上墨西哥薄餅

燒雞扒配上薯蓉,雞扒偏鹹,搭住薯蓉食頗美味
2018-10-21 52 views
有6間分店既牧羊少年咖啡館, 發現間間都有不同menu, 雖然都係西餐, 但是選擇種類不同。cafe地點在政府康樂設施例如大會堂、文化博物館和單車館等羽衣甘藍沙律配火腿及胡麻醬好大碟, 芝麻醬剛好蓋住了羽衣甘藍的草青味香辣豬頸肉配墨西哥餅, 豬頸肉超厚身, 好嫩, 夾埋牛油果再加薄餅一齊食燒半雞配薯蓉, 雞肉熱辣辣好香口,而薯蓉份量都幾多, 滿足!Waffle夠脆內軟、加埋新鮮士多啤梨、綠茶雪糕。Mocha latte好香濃既green tea味,唔苦, 高水準

2018-10-18 61 views
就黎同朋友去旅行,想搵間cafe可以慢慢傾下行程又坐得舒服既最後揀左呢間試下。雖然餐牌唔算話太多野食,但係cafe黎講都算係咁上下,我地3個人都諗左好耐先諗到食咩好😂前菜當然要有個salad食下開下胃先,d菜好新鮮,食salad我最鐘意食d麵包粒,佢呢到d麵包粒係脆架,而且芝士粉同醬既份量都好多,所以個salad食落就會好味。呢個小食拼盤一拎上黎我地就已經呆左😲點解可以咁大兜😱呢個拼盤真係大件夾抵食,完全無諗過佢係咁大兜,呢個拼盤真係5-6人食都得啊!呢個香辣豬頸肉配薄餅真係好好味,豬頸肉又肥又多汁,夾埋牛油果🥑醬同埋薄餅一齊食,豬頸肉d汁漏哂落塊薄餅到好出味。好彩我地3個人叫左一個意粉咋,仲講緊個小食拼盤真係好大兜😂呢個煙三文魚忌廉磨菇意粉多汁意粉又爽口,而且份量唔會話太多,所以食完都唔會話覺得好漏。最後呢個椒香魚柳都好好味,魚柳好入味,煎到好乾身岩岩好👍🏻呢間cafe真係大件夾抵食啊,值得推介👍🏻

最後呢個椒香魚柳都好好味,魚柳好入味,煎到好乾身岩岩好👍🏻
呢間cafe真係大件夾抵食啊,值得推介👍🏻
假期前一天很喜歡食野聽音樂放鬆自己,呢間有埋旅遊書,插插電,更加perfect.首先黎杯超正嘅烤杏仁Lattet.唔需要落糖,味道好濃,好醇,加入烤杏仁,中和左咖啡的苦,份量岩岩好👍🏻小食係西班牙橄欖油香蒜煎大蝦🍤,大蝦幹煎保留了原味道,好彈牙,鐵板可以保持距嘅熱度,非常細心👍🏻煙三文魚忌廉蘑菇意粉,煮🉐️非常好,意粉好滑,三文魚好入味,成個配搭味道好特出最後甜品係鮮芒拿破崙,新鮮芒果搭配吉士,每一口都很脆,而且好清甜嘅芒果帶動成個味蕾升級,甜品總是另人開心嘅,再慢慢欣賞世界特色景點,暫時去不到,到也賞心悅目!

2018-10-16
2018-10-15 57 views
今日同小鮮肉老公行過佐敦專登去咗一間好特別嘅餐廳食晚飯,叫做牧羊少年!大家千祈唔好諗住有羊食👅其實一間西餐廳😊for俾人吹水飲嘢㗎!!!而且價錢經濟實惠又大大份!真係幾抵食煙三文魚忌廉磨菇意粉!意粉軟硬適中!而且入味忌廉醬汁香濃軟滑~上面鋪上啲三文魚!10分好味⋯⋯而且上碟非常之靚,簡直係視覺享受!未食已經開心!大食拼盤一睇就知道震撼喇!一上嘅時候我同小鮮肉老公都嚇一嚇~果然冇改錯名叫大食拼盤😂未免大份咗啲~有炸雞翼、兩款唔同嘅腸仔、炸魷魚、炸芝士手指仲有炸雞塊~脆脆又熱辣辣~攞嚟傾計談心簡直一流!而且薯角炸得外脆內軟~雞翼入味,炸得香脆又不乾😘豬肉腸大大條,仲有肉汁😍正正瑪格麗塔非常獨特的配搭,清新爽口!餅底做得非常之薄~有口感就好似餅乾一樣!好好味絕對值得推介!而且芝士好重料

而且價錢經濟實惠又大大份!真係幾抵食
煙三文魚忌廉磨菇意粉!

大食拼盤

瑪格麗塔
2018-10-04
  • 鮮忌廉煙三文魚意粉
2018-10-12 81 views
夜晚無無聊.又見肚餓餓.同朋友去左呢間CAFE食DINNER.呢間CAFE裹面都幾有情調.環境暗暗的.同情人去十分好.MENU都有唔少選擇前菜叫左個凱撒沙律🥗好大碟.好多菜.好抵食.咁大碟先$76.正👍🏻另外叫左個大食拼盤一齊SHARE.唔係講笑.好大盤.份量超多.同埋每樣小食都好好味.最鍾意係薯球同雞翼🧡🧡好好好食.黎到一定要叫黎試下丫叫左個香辣豬頸肉配墨西哥餅.呢個好多人都有推介話好好食.一定要試.所以就叫左佢黎試.果然係正既.豬頸肉超厚身.好肥美.口感超好.真係冇推薦左🙃呢間CAFE所有份量都好大份.好抵食.大件夾抵食😎大家如果黎呢到食晚餐.記得記得要比個肚留定多D位呀.如果唔係實食唔哂🤣