Restaurant: The Astor
Info:

2021-11-27 944 views
服務同埋環境同埋食物整體質素都差咗!正如之前嘅食評所講~~ 都真係幾中肯!今次嘅價錢一樣,係308 +1,我唔知點解多咗好多老人家🧓🏻同埋今次冇爆場~算係咁佢都安排咗我哋去坐一張非常擠迫而且格攝嘅位我地要求調位成功,好好多!包場就唔應該安排呢啲位俾人坐吧今次嘅生蠔好味好多~海鮮同之前一樣,新鮮嘅味道燒牛肉都OK!過記得上次燒味好好味,但係今次就真係麻麻哋!就算係燒鴨髀嘅位,都唔嫩滑, unun dayy其他嘢不過不失,不過整體覺得冇第一次咁好食同埋服務態度都差咗,嗌人幫手唔容易、話佢哋嘅態度有少少唔尊重
我地要求調位成功,好好多!包場就唔應該安排呢啲位俾人坐吧
今次嘅生蠔好味好多~海鮮同之前一樣,新鮮嘅味道

其他嘢不過不失,不過整體覺得冇第一次咁好食

Type of Meal
Lunch
  • 生蠔
  • 海鮮
  • 西冷牛扒
2021-11-20 1205 views
首先講海鮮除左生蠔其他嗰啲海鮮所謂龍蝦,蟹,凍蝦,螺,青口,全部雪到一d海鮮味都無,有啲肉發霉又爛,跟住西冷牛扒又鞋又無牛味,其餘熟食淡而無味,最激氣係每枱只有2張餐飲卷,再添飲要加錢,就算想飲杯熱茶都要加錢,好激氣,用咁既價錢真唔值,有史以來最中伏的一次自助餐。
  • 生蠔
2021-11-18 1019 views
應該起碼有兩年冇食過自助餐了。自疫情之後都無參與呢個活動🙈今日去咗香港旅行。來到佐敦呢個熱鬧的地方,就係為了今晚係普慶餐廳食自助晚餐。其實兩年前已經食過一次,對呢度印象同評價都幾高的😍 食物種類多而且質素好👍🏻 今晚重遊此地果然冇令我失望🥰 早前仲聽人講話差咗,我要平反一下🤣 今晚目標係海鮮餐,主食龍蝦🦞生蠔🦪 由於疫情關係,無自取,要等配給。由於我係🦞🦞控,每次只有一邊,真係唔夠 🙈 所以排完又排,真係排隊都排到俾人認得出了🙈🤣 仲要問你夠唔夠,俾多件你😆 it’s so nice☺️ 至於生蠔,我想講我以前係唔食的,但呢度開嘅New Zealand 🦪真係好甜又唔腥,雖然有一批偏細,但對我來講就剛好了,細細隻易入口😋😋 尾段仲大隻咗添😍而且今晚係第一次同友人二人世界,俾佢見識到我嘅食量有幾驚人🥶 下次再約
應該起碼有兩年冇食過自助餐了。自疫情之後都無參與呢個活動🙈

2021-11-13 863 views
Good buffet restaurant, very busy on weekends, nice selection of oysters, seafood, vast variety of food, very Asian spread. Curry selection is good, cold cuts nice, bread selection is average, desserts need to improve slightly, service can be slow here, staff needs to be more prompt in clearing and cleaning dirty plates. Wish they had a free flow draught beer package to offer, this will help to get the food down and have more enjoyment. Management presence needs to increase. Junior staff only running around but no direction whatsoever. Bring a candy flaus maker for the kids and have some entertainment for the kids to keep them busy
2021-11-12 1356 views
「海陸雙饗」下午茶,官方相幾靚嘅,所以決定一試。加 $80 有龍蝦,唔算太大隻,味道還可以。香脆大蝦牛油果醬沙律,牛油果味唔算濃,蝦唔算大隻,係勝在夠熱。慢煮豬腩肉配菠蘿及薯蓉,一上枱有陣怪味,賣相又唔吸引,不過但食落又無嘢嘅。都係加 $80 有牛扒,叫咗五成熟,嚟到變 well done,又薄又乾⋯仲衰過我去嗰啲 xx 餐廳食嘅扒⋯成餐最好食係 Movenpick 雪糕囉⋯眼見附近食客上至大人下至細路全部都食淨嘢,就知啲嘢食有幾好味⋯真心失望,明明之前食過下午茶自助餐唔錯架嘛⋯
「海陸雙饗」下午茶,官方相幾靚嘅,所以決定一試。

加 $80 有龍蝦,唔算太大隻,味道還可以。

成餐最好食係 Movenpick 雪糕囉⋯

香脆大蝦配牛油果醬沙律、芝士白汁焗原隻龍蝦
慢煮豬腩肉配菠蘿及薯蓉
美國安格斯西冷牛扒配薯條
2021-11-11
$273 (Tea)
2021-11-10 1199 views
是日生日 想去逸東 buffet 好耐一於試吓早幾個星期男朋友已經致電預訂 職員話要去到 12 月頭先有位 點知職員打嚟話有位放出嚟 所以可以預期出席期待咗幾日 7:30pm 入座後即刻去攞嘢食首先攞咗啲熱食大部份熱食都擺咗好耐咁西蘭花見到混雜咗啲擺到變晒色嘅 同新鮮嘅 (但硬梆梆)意粉擺到乾晒水 見到都唔想攞煎魚擺到硬晒最驚喜係燒味部電 叉燒肥肥哋又有濃邊 油雞好香好滑 逸東果然中菜最強冷盤方面生蠔新鮮 但味道都係普普通通 始終得一款生蠔 我覺得合理波士頓龍蝦 法國藍青口同翡翠螺都好新鮮 多肉又大大隻好可惜食咗成晚完全見唔到有麵包蟹出現三文魚刺身一般般 太瘦 見佢擺喺雪櫃舊三文魚薄到 仲擺喺度切畀人吞拿魚刺身普普通通帶子同甜蝦好鮮甜總結 熱食方面總括完全唔及格 冷盤可圈可點食物質素唔值呢個價錢 以呢個價錢可以有更多好幾倍嘅自助餐選擇希望食物質素方面可以改善吓
是日生日 想去逸東 buffet 好耐一於試吓

期待咗幾日 7:30pm 入座後即刻去攞嘢食
首先攞咗啲熱食
大部份熱食都擺咗好耐咁
西蘭花見到混雜咗啲擺到變晒色嘅 同新鮮嘅 (但硬梆梆)
意粉擺到乾晒水 見到都唔想攞

吞拿魚刺身普普通通
帶子同甜蝦好鮮甜

總結 熱食方面總括完全唔及格 冷盤可圈可點
希望食物質素方面可以改善吓
Other Info. : 員工服務態度好好 位上冇放到免費特飲卷 問都冇問即刻畀番我 而且收盤速度好快
2021-11-09
$625 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 叉燒 波士頓龍蝦
  • 法國藍青口
  • 翡翠螺
2021-11-09 1136 views
之前已經好想去呢間餐廳,收到電郵推介順手訂位。整個下午茶包括一個海鮮頭盤、一個主菜、任食雪糕同埋餐飲,$200以內來講都幾抵。海鮮濃湯——濃湯鹹度適中,最緊要有一定份量嘅料(青口、蝦、魷魚)紅酒燴牛面肉——呢個主菜正,牛面肉十分幼嫩,又唔肥膩。安格斯牛肉漢堡——朋友就點左呢一個,好大個漢堡再加上薯條。任食雪糕——場內有八種唔同雪糕同好多其他配料比客人任食。餐廳美中不足嘅地方就係要早到嘅客人罰企,之前去佢嘅中菜廳都已經試過,所以今次去嘅時候都唔會太早到。
之前已經好想去呢間餐廳,收到電郵推介順手訂位。

紅酒燴牛面肉——呢個主菜正,牛面肉十分幼嫩,又唔肥膩。

安格斯牛肉漢堡——朋友就點左呢一個,好大個漢堡再加上薯條。

任食雪糕——場內有八種唔同雪糕同好多其他配料比客人任食。

2021-11-09 1443 views
11月6日 (周六),我與老爸去此食Buffet ,長者有優惠價錢,時間 中午12:00 到下午 2:30。食物款式很多,分別有不同的場區 冷盤區,海鮮區,日式食品區,熟食區,中華料理區和甜品區。而其中甜品區有提供8種味道的Movenpick 雪糕。我們的食量不大, 但是可以食不同款式的美食,也是開心的。大多數食品的味道也幾好,反甜品除了雪糕外,蛋糕等的味道不及連鎖式西餅店,整體合格。

2021-11-06
Waiting Time
150 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2021-11-08 1023 views
朝早0645 walk-in入嚟無人, 但嘢食已經全部ready✨ 食物種類都幾多, 基本嘅西式中式飲品麵包都有個人推介呢度超多餡料嘅奄列✨ (平時要排好耐), 炸物✨(講緊薯餅同煙肉, 唔係天婦羅😀)同埋夠哂港式嘅樽裝維他奶同脆爆雞蛋仔✨而家仲做緊優惠, 64折就有得食, 呢個價錢去cafe食個all day breakfast都無咗啦✨返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)#自助早餐($128加一)______________________________📍普慶餐廳 (佐敦)佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
食物種類都幾多, 基本嘅西式中式飲品麵包都有

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#自助早餐($128加一)

📍普慶餐廳 (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
  • 自助餐
2021-11-07 875 views
海鮮好新鮮,但無得自己夾,要等佢分,有少少麻煩。甜品選擇唔多,檸檬撻好好食。熟食好唔ok,意粉,西班牙海鮮飯, 荷葉包雞,有啲難食😵,但叉燒幾好食,好林。餐廳環境企理舒服,服務員態度有禮,尤其收碟既“遮遮“,好有禮貌好nice。食閒日lunch,$308加一,本身食buffet個人主要食海鮮、魚生同甜品,對熟食要求唔高。其實咁既價錢,真係算唔錯👍
  • 龍蝦
  • 海鮮
2021-11-04 1026 views
食物種類都👌 但很多熱度不夠,有待改善e. g:煎蛋最基本,燶邊蛋皮放涼了,不脆反而變硬雞蛋奄列,即叫即煎最驚喜就是🈶 枝裝維他奶,最經典的香港飲品點心比想像中少,有點 hea即煮粉麵配套也👌 白粥,麥皮,炒什菇,薯餅,茄汁豆,意粉等。。。都有⭐早餐一樣有即制 pancake🥞沙律同晚上自助差不多😂早餐吃的雞蛋仔反而不夠熱😰飲品鮮奶,果汁都有還包一個咖啡或奶茶飲品不知道是否昨天晚上,食得好,所以感覺早餐有點差😂這個自助早餐,真是。。。。。可能有d食物熱度不夠,影響了味道希望有待改善
食物種類都👌

但很多熱度不夠,有待改善

e. g:煎蛋最基本,燶邊蛋皮放涼了,不脆反而變硬

雞蛋奄列,即叫即煎

最驚喜就是🈶 枝裝維他奶,最經典的香港飲品

點心比想像中少,有點 hea

即煮粉麵配套也👌

白粥,麥皮,炒什菇,薯餅,茄汁豆,意粉等。。。都有

⭐早餐一樣有即制 pancake🥞

沙律同晚上自助差不多😂

早餐吃的雞蛋仔反而不夠熱😰

飲品
鮮奶,果汁都有
還包一個咖啡或奶茶飲品

不知道是否昨天晚上,食得好,所以感覺早餐有點差😂

這個自助早餐,真是。。。。。
可能有d食物熱度不夠,影響了味道

希望有待改善
網上熱捧🤔那就宅渡假一次過試下,晚和早自助餐首先說一下 dinner buffet 現在新推出主題seafood 我愛你欣賞翻身後設計,拿食物地方夠分散,每個點都不會因為排隊聚集太多人各種冷盤熱葷食物種類很多沙律種類,冷盤腸,煙三文魚,菜類,芝士都有而凍海鮮👇e. g:當日冷凍熟海鮮種類,小編當日就有龍蝦,青口,翡翠螺,蟹,蝦,小龍蝦等。。。。龍蝦和蟹,肉質都👌, 就是沒有膏,maybe當日小編唔好彩😰排隊都很快,這些凍海鮮沒有限制拿多少隻生蠔就限每人兩隻生蠔鮮度都ok有中西湯,兩款湯都👌 刺身三文魚,帶子,鯛魚, 牡丹蝦即炸天婦羅,自制海鮮丼,壽司,點心,韓式芝士炒年糕,西冷,豬腩肉,薑酒煮蜆,蔥爆龍蝦鉗,炆鴨掌,北京片皮鴨等。。。。。真❤️款式多到🈚 朋友😂飲品,每天限定特飲,每人一杯甜品更棒,即制 pancake🥞,港式雞蛋仔👍👍👍其實還有很多食物,但真是太多了,說不完😂這個自助晚餐,款式真是很多雖然味道某些種類🈶 點偏差,不是傳說中那麼出色,但也可以接受還有秒速收碟,服務真是很到位PS:不要浪費食物大胃王,海鮮控,絕對可以貼地回本
網上熱捧🤔
那就宅渡假一次過試下,晚和早自助餐

首先說一下 dinner buffet

現在新推出主題seafood 我愛你

各種冷盤熱葷食物種類很多

沙律種類,冷盤腸,煙三文魚,菜類,芝士都有

而凍海鮮👇

排隊都很快,這些凍海鮮沒有限制拿多少隻

生蠔就限每人兩隻
生蠔鮮度都ok

有中西湯,兩款湯都👌

刺身
三文魚,帶子,鯛魚, 牡丹蝦

真❤️款式多到🈚 朋友😂

飲品,每天限定特飲,每人一杯

甜品更棒,即制 pancake🥞,港式雞蛋仔👍👍👍

其實還有很多食物,但真是太多了,說不完😂

這個自助晚餐,款式真是很多

還有秒速收碟,服務真是很到位

PS:不要浪費食物

大胃王,海鮮控,絕對可以貼地回本
2021-11-02 897 views
家中長輩生日,一家人食飯為左唔洗就黎就去,食Buffet就最穩陣,個個都啱食😛話說都差不多成2年冇食過buffet,始終之前疫情問題都唔係好敢去食,今年趁情況好返好多,所以就決定一家人去逸東酒店食Buffet🤤上網睇過Review都知呢到都出名多野食,款式又多。咁啱而家做緊海鮮主題,所以就非常多海鮮菜式一黎到即刻衝去拎刺身,選擇都算ok,而且款款都新鮮,但就唔係咁鍾意佢地擺啲冰係隻碟底,一溶左個感覺好差。但呢到有啲出面Buffet冇嘅野食,例如Poke Bowl,可以自己整自己嘅魚生飯,幾得意😛😛凍海鮮方面有生蠔同龍蝦,可惜生蠔唔係即刻開,而且都比較瘦,食左2隻就冇食。龍蝦都算好膏,而且都幾鮮甜😋順帶一提,雪糕係Movenpick👍🏽 𢳂雪糕個叔叔見到排晒隊都好好笑容,見到佢下下用力都要用盡力去𢳂都唔好話唔辛苦👏🏽

2021-11-01 692 views
普慶開張冇耐我幫襯過一次,嗰陣時嘅日本刺身同埋生蠔龍蝦真係冇得彈,我認為係全港最強嘅自助餐,性價比極高,但係之後再幫襯已經每方月下,嘢食嘅質素已經冇之前咁好,但係價錢就冇變
2021-10-30 752 views
呢個禮拜我生日呀,咁就決定同老婆仔食自助早餐,呢到都要好早book呀,要早大約兩三個星期呢先book到今日呢個位呀 。入到你覺得個裝修都幾靚嘅有啲民宿嘅感覺 ,入到餐廳呢就覺得都幾有特色嘅,有懷舊式嘅香港感覺。今日都唔算爆嘅,咁我哋就食九點至十點呢一場 ,價錢就128加一,其實食個all day breakfast個價都幾抵玩。早餐嚟講其實都算多選擇嘅,沙律走唔甩啦煙三文魚呀火腿呀呢啲都有嘅 熟食有spoiled旦呀太陽蛋呀腸呀,仲有湯粉可以自己夾啲丸仔呀菜呀叫佢哋幫手煮咁。仲有點心啦,有牛肉燒賣同埋做菜餃叉燒包。 麵包類都幾多嘅,白包,方包提子酥,muffin,雞蛋仔等等。飲品就要另外叫嘅咁我哋嗌咗咖啡同奶茶,都唔錯,自助嗰啲有維他奶啦,呢個懷舊嘅樽裝維他奶。 整體嚟講都抵食嘅呢個價錢食到咁多嘢係好值得再嚟食嘅。