2022-09-15
今日放假入咗荃灣行街食飯,入荃灣真係好方便,無論係邊個區域都有交通工具好快就到,最緊要荃灣多商場同埋多美食,今日同朋友經過荃新天地,見到間西餐廳都幾吸引所以入去試吓。The BASE Nature , 地址喺楊屋道1號荃新天地一期 UG 70號舖,餐廳雖然唔係好大,但係裝修得好整潔,比到我一種好舒適嘅感覺,同朋友喺度傾偈食飯都幾舒服。墨汁帶子海鮮意大利飯 138 元,意大利飯賣相都幾吸引,墨汁意大利粉同帶子顏色剛剛相反,帶子入口味道鮮甜,廚師將帶子煎到啱啱好完全保留到應有嘅鮮味,意大利飯煙煙韌韌,吸收左墨汁同帶子嘅鮮味,味道層次都幾豐富。蟲草花黑松露米形粉 128元,第一次食米形粉,絕對係有驚喜,口感煙韌真係好特別,香濃嘅黑松露已經融入咗粉入邊,口感香滑,又有清新嘅蟲草花黑松露味,真係好好食。慢煮雞胸沙律 78元,雞胸用慢煮嘅方法炮製,肉質特別嫩滑,配埋沙律一齊食又清爽味道又香甜。,非常健康嘅一道菜朱古力脆脆蛋糕 88元,口感好幼滑,朱古力味道香濃,又唔會太甜,味道啱啱好,食完飯再加個甜品真係冇得輸雜莓夏洛特蛋糕 88 元,賣相相當吸引,入口味道香甜,真係好好食,呢款蛋糕我會推介俾朋友
雜莓夏洛特蛋糕 88 元,賣相相當吸引,入口味道香甜,真係好好食,呢款蛋糕我會推介俾朋友🤩
海鹽焦糖咖啡 45元,焦糖咖啡味道清香,加上有少少海鹽味道,令到咖啡味道層次豐富,多一份清新嘅感覺