2023-09-04 54 views
放假周圍去行吓,平時好少行過嚟荃灣西,見到都開咗唔少新嘅嘢食,經過呢間掌門雞,見到個名幾得意。$168 🍗法式原味烤雞(半隻)見到呢間舖頭有唔同味道嘅雞,見到呢款烤雞應該係招牌,就試吓烤雞。賣相好精緻,外層嘅雞皮燒得好香,雞肉好Juicy,仲有埋膠手套,唔怕整污糟,可以成隻雞髀拎住食。 $48 惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬呢個跟烤雞加$48就加到嘅小食,單骨雞翼好方便,外脆內嫩,仲有好小見嘅乳酪醬,好特別。$ 58 🍰掌門雞蛋糕配日本雪糕 朱古力味雞蛋糕睇相見到好得意,甜品就揀咗呢個食,配咗香蕉同埋士多啤梨藍莓等。雞蛋糕好得意,有個人樣,對眼仲要係心心😍。雞蛋糕我揀咗朱古力味,入邊有朱古力醬,蛋糕鬆軟,配埋一杯雪糕一流,同一般嘅雲呢拿雪糕唔一樣,好香奶味。$68 🥭芒果椰汁西米露芒果醬好香,椰汁味道好出,仲有西米添呀。$58 🍹Virgin Mojito朋友叫咗啲杯冇酒精嘅Mojito,個漸層好令,夏天飲好fresh 好爽。$88 🍸秘密花園 Secret Garden(Gin, St. Germain Elderflower Liqueur, Violette Liqueur, E

$168 🍗法式原味烤雞(半隻)
 $48 惹味水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬
芒果椰汁西米露
$68 🥭芒果椰汁西米露
芒果醬好香,椰汁味道好出,仲有西米添呀。
$58 🍹Virgin Mojito
秘密花園 Secret Garden
$88 🍸秘密花園 Secret Garden

(Gin, St. Germain Elderflower Liqueur, Violette Liqueur, Elderflower Syrup, Red Wine Vinegar, Lemon Juice, Blended Raspberry Black Tea )

睇唔出有唔少嘅Cocktail,見到個名同配料幾吸引。賣相好靚,好啱打卡,好小有Cocktail做得咁靚,仲要配埋乾花💐。
秘密花園 Secret Garden
掌門雞蛋糕配日本雪糕
最多選擇嘅高質食雞專門店!荃灣區咁多大型商場🏬,買嘢同食嘢應有盡有,最正係有天橋🌉可以連貫晒咁多商場,甚至乎喺地鐵上蓋或附近真係好方便。今次介紹嘅係位於如心廣場二期2樓嘅「掌門雞」,鄰近荃灣西站上蓋海之戀隔離,真係打風落雨都唔怕👍🏻「掌門雞」座位數量過百而且又闊落,裝修好靚,比較偏西餐廳格局,但實情係「掌門雞」真係西餐廳嚟😝,睇menu就知!同埋有超靚靚嘅BB👶🏻成長椅🪑供BB坐,真係好重本💰!好!講吓食物先。「四川麻辣雞煲🐓」中辣 👍🏻推睇相同色水就知個有幾咁足料😍雞煲一上枱已經食得,有個Gas 爐keep住慢火煮越煮越辣,真係辣得好過癮😋雞肉入味之餘仲好嫩,煲底放咗啲冬菇同埋金菇落去,完全係吸收晒所有精華入去‼️「白汁蘑菇雞肉螺絲粉」白汁煮得十分creamy,充分包裹著螺絲粉同埋雞肉,大人細路都啱食👍🏻「和牛🐂漢堡配脆薯條🍟」和牛肉夠晒厚,配料都十足(洋蔥蕃茄芝士生菜酸瓜)麵包烘熱有少少脆口加上少少溶嘅拉絲芝士,熱熱辣辣咁入口超delicious🤤飲品🍹:「椰青🥥」「士多啤梨🍓奶昔」椰青新鮮即開超清甜,阿女試完即刻搶著飲👧🏻❤️士多啤梨奶昔唔係求其搵啲化學野調出嚟,真係搵士多啤梨打碎製
最多選擇嘅高質食雞專門店!

好!講吓食物先。

「四川麻辣雞煲🐓」中辣 👍🏻推

「白汁蘑菇雞肉螺絲粉」

「和牛🐂漢堡配脆薯條🍟」

飲品🍹:
「椰青🥥」「士多啤梨🍓奶昔」
椰青新鮮即開超清甜,阿女試完即刻搶著飲👧🏻❤️
士多啤梨奶昔唔係求其搵啲化學野調出嚟,真係搵士多啤梨打碎製作,啖啖都係果肉,好味😋

甜品🍮:
「意大利芝士蛋糕🍰」
淡淡嘅芝士味道啱啱好,咖啡味香,口感一流~

「掌門雞蛋糕配日本雪糕🍨」
一款造型又得意又好味嘅甜品,雞蛋糕有不同餡料可供客人選擇,我哋揀咗紅豆味,配埋幾款好味生果同雪糕,sweet sweet ~~🥰

總結一下:地點方便,周邊配套完善,食完飯可以周圍shopping,店內職員服務友善,有兒童餐具供應,坐位舒適,食物好食,Overall食咗一餐好好味又好飽嘅晚餐!

📍 掌門雞 (荃灣)
荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖
四川麻辣雞煲
白汁蘑菇雞肉螺絲粉
2023-08-27
四川麻辣雞煲
白汁蘑菇雞肉螺絲粉
掌門雞蛋糕配日本雪糕
廣東人做🐥嘅菜式有特別多的方法, 呢間餐廳就完美演繹咗呢句說話. 烤🐥, 韓式炸🐥, 口水🐥, 泰式🐥煲, 總有一款啱你口味. 同行朋友唔鍾意食🐥點算? 唔使擔心, 仲有多國菜選擇. 今晚happy friday喎, 想飲下酒? 仲有手工啤, 特色cocktail, 清酒白酒紅酒🥂餐廳空間大, 裝修簡潔乾淨, 坐得好舒服. 仲有獨立日式洗手間, 值得一讚. 返工咁辛苦梗係要慰勞下自己. 除咗叫個《泰式雞煲》之外, 仲有《芝味雞翼》,《酥炸墨魚鬚》, 特色cocktail《伊甸園》同《風平浪靜》. 最後梗係唔少得甜品《芒果黑糯米飯》同《意大利奶凍》.《伊甸園》係用自家製🍎gin做底, 飲落會有雲呢拿海鹽焦糖味, 後勁似棉花糖, 偏甜, 有啲似哈利波波嗰杯butter 🍺 《風平浪靜》係紅茶咖啡whiskey底, 聞落有煙燻味.飲第一浸係明顯咖啡, 後勁會有斑蘭紅茶味滲出, 有誠意之作. 《墨魚鬚》炸得鬆脆不油膩, 點埋秘製他他醬, 送酒一流.《芝味雞翼》隻隻飽滿, 係免治雞肉加芝士再塞入去酥炸, 好有特色.《泰式雞煲》分量好足, 一路滾一路食, 越食越入味, 食完都唔會好口渴😋😋最後食

《墨魚鬚》炸得鬆脆不油膩, 點埋秘製他他醬, 送酒一流.

最後食埋兩個甜品捧住個肚走🤰

Dining Offer
Tasting Event
2023-09-01 78 views
作為荃灣人 每次有新開的餐廳我都會默默記低 搵一個時間去試一試味道 餐廳以雞作為賣點 提供多種食法 總有一款適合你口味🤣法式原味烤雞🍗 (半份)兩個人叫半份份量剛剛好 雞肉經烤焗後仍能保持鮮嫩 雞皮薄脆 入口帶有少許juicy 火喉控制得唔錯 👍🏻掌門麻辣口水雞撈過界日本拉麵🍜會形容為一道非傳統的Fusion菜式 🤣 口水雞麻辣味香濃 香中帶麻 屬於易入口的種類 即使唔係幾食得辣的朋友都可以一試 而拉麵🍜配有清湯作撈拌之用 故入口又帶有濕潤口感 幾有趣的配搭另外叫左一個6品小食拼盤 包括網紋春卷、蝦餅、雞皮餃子、水牛城單骨雞翼、唐揚炸雞、脆炸單骨雞翼等等 當中蝦餅爽口彈牙、春卷酥脆層次感足 飲品點左兩杯Mocktail 🍹Virgin MojitoFruit Punch兩杯飲品賣相不錯Fruit punch 果香味調配適宜 唔會過甜而 Mojito 帶有點點薄荷清新口感甜品係menu見到有精緻的掌門雞蛋糕配雪糕製作大概需要10-15 分鐘 可選配原味/朱古力/紅豆味雪糕 雞蛋糕好可愛 打卡able 入口外脆內軟 配上雪糕冷熱交融 推薦👍🏻另外芒果椰汁西米露和芒果黑糯米飯有買一送一優惠

法式原味烤雞🍗 (半份)

掌門麻辣口水雞撈過界日本拉麵🍜

另外叫左一個6品小食拼盤

當中蝦餅爽口彈牙、春卷酥脆層次感足

飲品點左兩杯Mocktail 🍹

Fruit Punch

兩杯飲品賣相不錯

甜品係menu見到有精緻的掌門雞蛋糕配雪糕

另外芒果椰汁西米露和芒果黑糯米飯有買一送一優惠 幾為抵食 每人一杯 芒果香甜 而糯米飯軟糯黏牙

餐廳環境空間感唔錯 適合輕鬆聚餐好選擇

2023-08-29
  • 掌門雞蛋糕配日本雪糕
2023-08-31 616 views
今晚收工後和朋友去了荃灣行街, 行到如心見到這間餐廳的掌門雞很像很吸引,於是便決定進去吃晚餐.餐牌好多不同選擇, 有中式, 西式, 泰式, 日式食物都有, 非常多元化.另外佢間鋪好大, 有很多卡位, 坐位闊, 坐得好舒服.掌門烤雞(半隻) $178: 好好食! 真係值得推介, 烤得完全不會乾和韌, 入面仲好滑好多汁,而且雞本身好夠味, 咸咸地好好食, 幾正.韓式炸雞(橙味) $188: 非常特別的炸雞, 我還是第一次吃到是橙味的炸雞, 好香甜又清新, 橙味都幾出, 我覺得都幾特別.蒜蓉西蘭花$68: 蒜蓉炒得好香, 蒜香味重, 西蘭花炒得夠爽但又不會太生, 剛剛好, 不錯.非常超級可愛的掌門雞蛋蛋糕配日本雪糕 (朱古力味) $58: 首先貌相真的很可愛! 另外佢有3隻味可以選, 包括原味, 朱古力, 紅豆味. 我自己比較喜歡朱古力, 所以今次選了朱古力味. 雞蛋蛋糕是暖暖的, 很軟熟, 入面還有朱古力餡料, 好食!  朱古力味雪糕都好好食, 不錯.意大利奶凍$68: 奶凍好香滑, 唔會太甜, 不錯.
另外佢間鋪好大, 有很多卡位, 坐位闊, 坐得好舒服.

意大利奶凍$68: 奶凍好香滑, 唔會太甜, 不錯.
2023-08-11
2023-08-30 27 views
呢晚經過如心廣場 就搵咗呢間餐廳食晚飯 餐廳有好多唔同國家嘅料理 西日泰嘅菜式都有 真係好多食物選擇啊😁法式原味烤雞呢間店嘅招牌菜係雞 一定要嗌返份嚟嘆吓☺️ 烤雞嘅外皮都幾香脆 忍唔住全部雞皮都食晒🐥 入面嘅肉質真係好嫩滑 就連雞胸都唔會好鞋🙈 餐廳仲附上即棄手套 方便我地可以用手原汁原味咁食呢份烤雞 簡單嘅調味已經好足夠😉 掌門麻辣口水雞撈過界日本拉麵呢個配搭好特別 入面有麻辣口水雞 再加日本嘅拉麵 再用拌麵嘅形式上碟🍜 口水雞嘅份量都幾多 我哋只係嗌咗小辣已經覺得好惹味🌶️ 口水雞同樣雞肉好嫩滑😝 日本拉麵幾有口感 撈埋口水雞嘅醬汁真係一流 我同朋友都好鍾意呢一碟👍🏻 半碟嘅鹽味花生亦都好脆口🥜 呢碟fusion菜真係好特別和牛漢堡配脆薯條見到餐廳連西式產品都有 所以都想多款菜式都試吓 漢堡除咗有伴碟嘅沙律🥗 仲有薯條🍟 就咁已經覺得好豐富 和牛漢堡都幾厚身🐮 入面仲有生菜 番茄 燈籠椒等嘅配料 令到個漢堡入面都幾多材料🍔芒果黑糯米飯黑糯米上面仲有士多啤梨都幾有特色 側邊嘅芒果仲切成一朵花嘅形狀 望到都覺得好賞心悅目啊🫢 椰汁份量啱啱好 足夠食晒成碗芒果糯米飯🥭意大利芝士蛋糕呢個Ti

法式原味烤雞
法式原味烤雞

意大利芝士蛋糕
呢個Tiramisu用咗杯嘅形式上碟 就咁影側邊真係唔知裏面係點樣㗎🤓 入面就有一層層嘅蛋糕 再沾上咗Espresso☕️ 面頭除咗有朱古力粉 仲有焦糖脆脆 所以真係好有層次
Tiramisu

士多啤梨奶昔
夏日炎炎嘆返杯凍嘅奶昔真係唔錯 呢個嘅味道比我想像中冇咁甜🍓 士多啤梨味道出眾 飲落口仲覺得佢好creamy

椰青
呢度嘅椰青size巨型 切割口好平滑 入面嘅椰子水好清甜 啱晒食完口水雞嘅我🥥
椰青

原味嘅烤雞已經好好食😋 下次想做埋會員用優惠價加購泰式烤雞呀😺
2023-08-29 19 views
荃灣掌手雞這間區內有名小店!我今次試過了好幾款他們的招牌菜,口味各有特色。泰式風味烤雞帶有清新的香料,吃起來很滋味。掌門麻辣口水雞撈過界日本拉麵,雞肉Q彈帶麻辣,拉麵嫩滑頂多,是我最喜歡的一款! 中辣口水雞滋味也足,雞肉很新鮮。日式香煎雞扒拉麵則帶日式風味,雞扒外脆里嫩。店內的芒果黑糯米飯也很美味,飯糰里滿滿的是椰香甜。最後我還吃了意大利芝士蛋糕,鬆軟多層有層次。總體來說,荃灣掌手雞的口味獨到又充滿驚喜,下次來這裡一定要再試試其他菜式!

風味烤雞
日式香煎雞扒拉麵
風味烤雞
日式香煎雞扒拉麵
  • 掌門烤雞(半隻)
朋友話呢個商場開咗間新餐廳,今日特登同朋友過嚟幫襯一下,餐廳好闊落,裏面地方好大,新裝修乾淨整齊,座位都寬敞舒適,Hoegarrden - $88朋友叫咗杯啤酒,話好夠凍,正!Virgin Mojito - $58我呢杯就係青檸薄荷梳打水,感覺好清新,青檸同薄荷香味,配少少甜,和牛漢堡配脆薯條(7成熟) - $148和牛漢堡嘅成熟程度可以揀三成/五成/七成/全熟,我哋呢份就揀咗七成熟,麵包很鬆軟,內裏的和牛漢堡,肉汁仍然很豐富,夾着新鮮爽脆的配料和醬汁,味道恰到好處,不會過鹹,配上脆薯條和沙律菜,其實呢個價錢幾抵食,港式咖喱(蝦球) - $238有很多蝦球,而且大隻厚肉,口感爽口彈牙,咖哩汁味道香濃,不會太辣,下面墊底的薯仔軟硬適中,送飯一流,掌門烤雞(半隻) - $178終於到主角出場,掌門烤雞,半隻的份量也不少(可能因為本身隻雞好大隻?),外皮烤得金黃色,雞皮香脆,內裏的雞肉仍然很嫩滑,有肉汁,啖啖肉之餘,又不會有過多的肥膏,食到有香草的味道,調味適中,味道不會一味死鹹,果然是皇牌產品,芒果黑糯米飯 - $68芒果味道香甜,黑糯米飯軟硬適中,掌門雞蛋糕(原味)配日本雪糕 - $58

朋友話呢個商場開咗間新餐廳,今日特登同朋友過嚟幫襯一下,

餐廳好闊落,裏面地方好大,新裝修乾淨整齊,座位都寬敞舒適,

Hoegarrden - $88

朋友叫咗杯啤酒,話好夠凍,正!

和牛漢堡配脆薯條(7成熟) - $148

麵包很鬆軟,內裏的和牛漢堡,肉汁仍然很豐富,
和牛漢堡配脆薯條(7成熟) - $148

夾着新鮮爽脆的配料和醬汁,味道恰到好處,不會過鹹,
和牛漢堡配脆薯條(7成熟) - $148

配上脆薯條和沙律菜,其實呢個價錢幾抵食,

港式咖喱(蝦球) - $238

有很多蝦球,而且大隻厚肉,口感爽口彈牙,

掌門烤雞(半隻) - $178

終於到主角出場,掌門烤雞,
掌門烤雞(半隻) - $178

半隻的份量也不少(可能因為本身隻雞好大隻?),
掌門烤雞(半隻) - $178

外皮烤得金黃色,雞皮香脆,內裏的雞肉仍然很嫩滑,有肉汁,
掌門烤雞(半隻) - $178

啖啖肉之餘,又不會有過多的肥膏,

芒果黑糯米飯 - $68

芒果味道香甜,黑糯米飯軟硬適中,

掌門雞蛋糕(原味)配日本雪糕 - $58

擺盤漂亮,好可愛,打卡一流,雞蛋糕可以揀原味/朱古力味/紅豆味,我哋揀咗原味,

掌門雞蛋糕(原味)配日本雪糕 - $58

口感鬆軟,不會過甜,配上日本朱古力雪糕,味道超夾,為今晚呢一餐飯畫上一個完美嘅句號。
2023-08-28 16 views
隔咗一排無嚟嘅荃灣食雞熱點,再次嚟食估唔到味道比上次更進一步,誠意同服務都非常令人滿意!上次試過覺得炸雞肉質有點鞋,今次真係嫩左好多!🤤法式原味烤雞(半隻) $168金黃色嘅外皮、色澤均勻嘅肉身、單翼朝天嘅美妙姿勢,外表就一定攞高分,內在亦都係令人滿意,香料嘅味道滲晒入雞肉裡面,咬落香口而又多汁,肉質偏嫩唔會烤得太老啱啱好👍🏻。🤤泰式青咖喱蝦球 $208加配烤壓白麵包 $18足料又大份嘅青咖喱蝦球,青咖喱味道非常濃郁少少甜加少少辣,蝦球夠大隻啖啖肉,額外點嘅烤壓白麵包本身已經帶有少少甜味,撈埋青咖喱一齊食係令人越食越開胃。🤤XO醬炒西蘭花 $78西蘭花口感爽脆,撈埋XO醬夠香口,菜色雖然簡單但味道都無令人失望。🤤熱檸檬蜜,菠蘿汁 各$38今次就無點特飲,兩杯飲品正常發揮無失手。🤤芒果黑糯米飯 $68呢個就最啱甜品當飯食嘅我,鮮甜芒果肉加埋煙韌嘅黑糯米飯,呢碗飯我可以爬好多碗😃。😍掌門雞蛋糕配日本雪糕 $58每次嚟都必點嘅笑哈哈蛋糕😂,雞蛋糕烤依然咁香口,配埋士多啤梨同日本雪糕,口感夠晒豐富。

🤤法式原味烤雞(半隻) $168

🤤泰式青咖喱蝦球 $208
加配烤壓白麵包 $18

🤤XO醬炒西蘭花 $78

🤤熱檸檬蜜,菠蘿汁 各$38
今次就無點特飲,兩杯飲品正常發揮無失手。

🤤芒果黑糯米飯 $68

😍掌門雞蛋糕配日本雪糕 $58

2023-08-26 14 views
鄰近荃灣西站的如心廣場有很多食店,今日試了一家新餐廳。餐廳空間感十足,裝修簡約新穎。坐得很舒服,而且很乾淨。用QR code落單,其實我好怕有些餐廳用QR code落單就不給餐牌,始終睇餐牌圖畫同埋字都大隻啲又可以同朋友一齊睇方便啲,呢度就兩樣都有,這個安排比較好。本來一心想試海南雞,不過比佢個泰式雞煲吸引咗,始終雞煲食得多,泰式就好似未食過。泰式雞煲會用Gas爐加熱,本身已經煮熟,滾起就已經可以吃了,因為沒有加其他火鍋配料,所以滾起之後我便熄火,免得雞肉煮老了。這個雞煲很足料,比較適合四個人以上享用。特別推介這裏的青咖喱,我今次選了青咖喱蝦球,青咖喱汁很香,不會太辣。是近期吃過比較喜歡的青咖喱,有很香的椰汁和班蘭葉味道,蝦的份量也不少,不過選蝦會比其他肉類貴大約$100。這個青咖喱汁,就算不吃蝦球,配其他肉類也很適合。點了兩個泰式菜式,便選了一個西式的凱撒沙律,配上印度烤雞,想不到這個沙律份量這麼大,印度烤雞一點也不會鞋,而且做得很好吃。不要錯過他的甜品,質素也不錯,而且也會有優惠,可以留意番枱面的餐牌。芒果黑糯米飯,掌門雞蛋糕配日本雪糕,兩款都擺盤精美,打卡一流。味道不輸甜品店。特

芒果黑糯米飯,掌門雞蛋糕配日本雪糕,兩款都擺盤精美,打卡一流。味道不輸甜品店。特別喜歡掌門雞蛋糕,超可愛的,而且性價比高。

餐廳亦有很多不同的飲品提供,無論你是喜歡喝啤酒,雞尾酒,還是奶昔,也一定會找到自己想要的飲料。

如果喜歡我的食評歡迎追踪按贊,多多支持。

2023-08-25 24 views
今日又同朋友過黎荃灣做facial,搞掂梗係一齊去覓食啦!由於好肚餓既關係,我地見到同一層有間多國菜,唔好煩一於入黎呢間食野!😋 法式原味烤雞(半隻) $168睇到呢間店名都知呢度主打食雞啦~而且仲集齊中、日、泰、法、美、韓式等既煮法,真係有排你揀,我同朋友就揀左呢個原味烤雞,餐廳好細心,上碟時已經切開左一件件,唔駛驚食得狼狽!而且雞肉好嫩滑,入口多汁!‼️好食指數 8.5/10‼️推介指數 8.5/10😋 毛血旺 $168估唔到呢到有川菜食,我同朋友見到個餐單都流晒口水!配料十分之多:肥牛、青瓜、魚蛋、金針菇、冬菇、芽菜…… 另外醬汁唔會話好油漏,而且唔會好辣,小小麻,味道都好正宗,下次黎可以encore!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10😋 炸魚著條 配雜菜沙律 $118呢度既炸魚好出色呀!!外脆內嫩,D魚肉唔似其他地方,絕對唔會鞋口,切開仲有肉汁掛住,魚肉鮮嫩,真係好好味呀!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10😋 芒果椰汁西米露 $68 & 掌門雞蛋糕配日本雪糕 $58食完主餐嗌左兩個甜品,西米露嘅椰汁好濃郁,配埋芒果汁真係好泰好好食!另外一個雞蛋糕都超正,係加大版嘅雞蛋仔,外

😋 法式原味烤雞(半隻) $168

‼️推介指數 8/10

😋 炸魚著條 配雜菜沙律 $118

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

另外一個雞蛋糕都超正,係加大版嘅雞蛋仔,外層脆卜卜內軟冧冧,蛋香味十分濃郁,配埋雪糕同水果,呢餐完美落幕!

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

🍽 掌門雞
📌 荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖
☎️ 2618 2812
⏰ 星期一至日 12:00-15:00
17:00-22:00
2023-08-25 15 views
荃灣如心特式雞餐廳朋友介紹過,鐘意佢近又坐得舒服再同屋企人食多次☺️,由於就快去旅行唔食太熱氣就唔食炸雞啦!掌門無骨海南雞嫩滑的雞肉味道鮮美,雞肉保持了鮮嫩多汁的口感,搭配花生同醃脆蘿蔔,增添了層次感和辣味意式酥炸墨魚鬚配秘製他他醬墨魚鬚外酥內嫩,搭配秘製他他醬,增添了濃郁的海洋味道融合出獨特的口感和風味。水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬雞翼經過獨特的調味和烹飪方式,肉質鮮嫩多汁,吃起來香氣四溢,酥脆可口掌門雞蛋糕蛋糕鬆軟細膩,搭配上香滑的雪糕,口感更加豐富。芒果黑糯米飯用咗新鮮的芒果和糯米飯為基礎,口感綿密,香甜可口!飲品簡咗士多啤梨奶昔同青檸梳打,青檸的酸爽為呢餐畫上完美句號😇
荃灣如心特式雞餐廳

掌門無骨海南雞

意式酥炸墨魚鬚配秘製他他醬

水牛城單骨雞翼配希臘乳酪醬

掌門雞蛋糕

2023-08-23 18 views
掌門雞(荃灣)荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖麻辣口水雞 ($128) 好惹味既麻辣汁🔥不會很辣 但醬味濃雞件都好滑四川麻辣雞煲($278) 整隻雞上,雞味濃郁,越煮越入味日式香煎雞扒拉麵($108)所有拉麵嘅配料都有!雞扒仲要好大塊湯汁都好濃味!毛血旺($168) 份量十分之多! 有肥牛、豬紅、白魚蛋、木耳、青爪、金針菇… 脆薯條($38) 熱辣辣的香薯條😋掌門雞蛋糕配雪糕($58) 一共揀咗两隻味:原味同紅豆 雞蛋糕咬落去係實心好有蛋糕味,紅豆好足料!伴碟仲有好多生果so fresh 芒果椰汁西米露($68) 口感食落係芒果奶凍,下面係好吉身既椰汁西米露,两者好配搭! 🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️好味程度:4/5抵食:3/5環境:5/5
掌門雞(荃灣)
荃灣大河道98號如心廣場二期2樓211號舖

麻辣口水雞 ($128)
好惹味既麻辣汁🔥不會很辣 但醬味濃
雞件都好滑

四川麻辣雞煲($278)
整隻雞上,雞味濃郁,越煮越入味

日式香煎雞扒拉麵($108)
所有拉麵嘅配料都有!雞扒仲要好大塊
湯汁都好濃味!

毛血旺($168)
份量十分之多! 有肥牛、豬紅、白魚蛋、木耳、青爪、金針菇…

脆薯條($38)
熱辣辣的香薯條😋

掌門雞蛋糕配雪糕($58)
一共揀咗两隻味:原味同紅豆

芒果椰汁西米露($68)
口感食落係芒果奶凍,下面係好吉身既椰汁西米露,两者好配搭!

🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️
好味程度:4/5
抵食:3/5
環境:5/5
荃灣新開既掌門雞主打係用雞整成唔同既多國菜,當然其他牛類,海鮮類都會有,照顧到唔同人既口味!韓式炸雞(甜辣)$98 有成8件,呢個價錢黎講性價比都幾高雞炸得好鬆脆,外層既脆粉唔會好厚,甜辣味更開胃內裏既雞肉都仍然保持到嫩滑,做到外脆內嫩既感覺白汁蘑菇雞肉螺絲粉 $108雞肉分量槺概,白汁味好濃,而且夠哂多汁,付到螺絲粉可以吸滿白汁泰式青咖哩配炸魚 $88炸魚係分開上的,咁就唔會浸到稔哂,炸魚係新鮮炸起,所以十分香脆!青咖哩微辣,香氣濃郁,伴有椰汁,仲有茄子等配菜,惹味十足,呢個汁無論配魚定係白飯都係一流!雞蛋糕配雪糕呢個必食,一上已經嗅到雞蛋糕既香氣,蛋香濃郁,口感綿密,配埋雪糕食,一暖一凍咁好正Tiramisu酒香味好重👍
荃灣新開既掌門雞

韓式炸雞(甜辣)$98

有成8件,呢個價錢黎講性價比都幾高
雞炸得好鬆脆,外層既脆粉唔會好厚,甜辣味更開胃
內裏既雞肉都仍然保持到嫩滑,做到外脆內嫩既感覺

白汁蘑菇雞肉螺絲粉 $108

泰式青咖哩配炸魚 $88

雞蛋糕配雪糕

呢個必食,一上已經嗅到雞蛋糕既香氣,
蛋香濃郁,口感綿密,配埋雪糕食,
一暖一凍咁好正

Tiramisu
酒香味好重👍
2023-08-22 20 views
我一向喜歡食雞,整得好食嘅雞肉一定係又滑又嫩!我今日要同大家介紹喺荃灣,如心廣場二期嘅掌門雞!話晒係掌門雞,梗係有返咁上下份量!佢哋嘅雞都有三種煮法,包括佢哋特色嘅掌門烤雞、香辣風味烤雞同埋泰式風味烤雞!我就試咗佢哋嘅掌門烤雞,同一般燒雞唔同,雞皮上用上獨特嘅香料,雞皮入口非常之香脆有惹味!肉就非常鮮嫩!咖喱蝦球,辣🥵得來帶少少甜味,非常容易入口。👍🏻👍🏻酥炸魷魚🦑炸到金黃色,入口香脆,簡直一流!
我一向喜歡食雞,整得好食嘅雞肉一定係又滑又嫩!

我今日要同大家介紹喺荃灣,如心廣場二期嘅掌門雞!

咖喱蝦球,辣🥵得來帶少少甜味,非常容易入口。👍🏻👍🏻

酥炸魷魚🦑炸到金黃色,入口香脆,簡直一流!