2019-06-16 9557 views
為慶祝父親節一行廿幾人黎到Sheraton食下午茶buffet。本身無唸過寫食評,所以無乜點影相 敬請見諒下午茶刺身有 三文魚,鯛魚,吞拿魚,厚燒玉子三文魚意外地好食,唔腥鯛魚就還可以既吞拿魚就好腥!唔太建議拎啦玉子就無食到大部分既食物溫度都係暖,近乎凍既 呢個問題我唸酒店要注意吓啦 選擇亦都唔太多 質素都只係合格水平牛扒唔錯 係成個酒店入面最好食既漢堡ok既 幾特別生煎包乾哂水啦放到甜品🍮熱檸蜜總結,如果食物溫度問題改善到既相信會好啲既宜家只能夠話不過不失啦!

下午茶刺身有 三文魚,鯛魚,吞拿魚,厚燒玉子
三文魚意外地好食,唔腥
鯛魚就還可以既

漢堡ok既 幾特別
生煎包乾哂水啦放到

甜品🍮

熱檸蜜

總結,如果食物溫度問題改善到既相信會好啲既
宜家只能夠話不過不失啦!
2019-06-16
Type of Meal
Tea
2019-05-31 9743 views
約咗同事四人一齊去食sheraton食自助晚餐當日落紅雨警告 但見雨勢唔大這照去因為係紅日 所以食到夜晚10點超開心 有窗口位坐前菜區唔錯 有5款芝士 旁邊仲有合桃同無花果可以爽嚟食 凍海鮮有龍蝦 仲有我第一次見嘅琵琶蝦任食 仲有麵包蟹同雪場蟹琵琶蝦好多膏 好正而生蠔方面 有两款: 美國同法國生蠔任拎唔嬲但可惜嘅係 生蠔係9點左右後就唔見有refill川貝海底椰花膠燉湯好味好多料仲鵝肝多士但要食 每一次都要等差唔多十分鐘熱盤方面竟然有我最中意嘅燒豬 皮是脆卜卜的仲有法式焗田螺仲有飽魚仔同海參仔仲有燒大大隻帶子同蝦剌身甜品有窩夫同葡撻Btw 芒果拿破崙啲芒果好甜當晚用信用卡八折優惠每人$580左右
約咗同事四人一齊去食sheraton食自助晚餐

Btw 芒果拿破崙啲芒果好甜

當晚用信用卡八折優惠
每人$580左右
2019-04-20
$580 (Dinner)
2019-05-21 8115 views
四位小朋友第一次聚餐,一於來個下午茶自助餐。想食乜就食乜,又坐得舒服。 第一輪梗係食冷盤,刺身4至5款,幾鮮甜,另附自助日式冷麵。 熱盤選擇都幾多,羊架推薦,幾香口鮮味。仲有其他小食類,煎炸、點心、酥餅等,樣樣都好精緻。 迷你漢堡係幾得意嘅,岩晒小朋友食。 仲有一個粉麵檔即煮湯粉同即炒意粉。 甜品bar蛋糕款式多,味道唔錯。食過咁多款,朱古力蛋糕、芝士蛋糕不錯。 仲有即製新鮮熱辣辣窩夫,加個雪糕就最正啦。 幾款馬卡龍。 M字頭雪糕 5至6款任選,一定要狂食啦。朋友有VIP卡,優惠價$250左右,呢個質素係非常抵食,質素算係咁啦。

第一輪梗係食冷盤,刺身4至5款,幾鮮甜,另附自助日式冷麵。

迷你漢堡係幾得意嘅,岩晒小朋友食。
仲有一個粉麵檔即煮湯粉同即炒意粉。

仲有即製新鮮熱辣辣窩夫,加個雪糕就最正啦。

幾款馬卡龍。

M字頭雪糕 5至6款任選,一定要狂食啦。

2019-04-25 6827 views
已經來The Cafe 好幾次了。今次感覺很不同。一向很欣賞這裡的服務,今次有另外的感受。一邊聽到師傅大聲粗言穢語,直至有其他人提醒才驚覺要檢點⋯⋯一邊見到面冇表情的服務人員⋯⋯一邊又見到refill時粗獷豪邁地拋低食物的人員⋯⋯芒果拿破崙的酥皮不酥不脆⋯⋯軟綿綿的⋯⋯即煎帶子的中心温度只有微暖⋯⋯取食物的碟有明顯污積⋯⋯侍應生們禮貌非常可是有小孩腳踏上放碟的地方侍應們郤沒有阻止⋯⋯Refill 食物速度驚人,尤其是生蠔飲管改成紙飲管
已經來The Cafe 好幾次了。今次感覺很不同。
一向很欣賞這裡的服務,今次有另外的感受。
一邊聽到師傅大聲粗言穢語,直至有其他人提醒才驚覺要檢點⋯⋯

一邊見到面冇表情的服務人員⋯⋯

一邊又見到refill時粗獷豪邁地拋低食物的人員⋯⋯

芒果拿破崙的酥皮不酥不脆⋯⋯軟綿綿的⋯⋯

即煎帶子的中心温度只有微暖⋯⋯

取食物的碟有明顯污積⋯⋯

侍應生們禮貌非常

可是有小孩腳踏上放碟的地方侍應們郤沒有阻止⋯⋯

Refill 食物速度驚人,尤其是生蠔

飲管改成紙飲管

2019-04-25
$700 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2019-02-24 10660 views
今個月已經係第二次嚟食呢個下午茶自助餐。 原因係要盡快用曬手上既coupons 。月頭嚟過一次,可能係農曆新年前會較多人,全場幾乎爆滿。今次再來有大半場都係冇客,所以坐落係非常寬敞和整潔。兩次嚟既食物都係大致上差唔多,有D食物上次有今次冇,有D又會係今次有上次冇。唔會因為全場爆滿已會有多少少選擇。海鮮,刺身,沙律既選擇不多。熱食既選擇會多D。點心有燒賣,奶黃包,小龍包,珍珠雞。有麵檔,炒飯,小食,長通粉,鴨胸肉,叉燒酥,咖哩牛肉酥,pizza,mini burger(我覺得佢既漢堡扒係全場最好食,夠juice)。有西湯(今次係青豆忌廉湯,我覺得唔錯架,飲咗幾碗),有中湯。兩次嚟都唔會有既雞翼點解會冇架。生果有番石柳,慕蓮等。甜品,雪糕(哈根大師)整體上食物正常,服務唔錯。另小小提外話有枱4位客人應該係1對父母,1位BB,1位小朋友應該係小學生了,點解可以食到一地都係麵包架,雖然係自助餐,但都要珍惜食物,不要浪費。既浪費食物之餘又辛苦了幫你們清潔既員工。作為人,應該要既態度,請尊重食物,尊重別人。

海鮮,刺身,沙律既選擇不多。

熱食既選擇會多D。
點心有燒賣,奶黃包,小龍包,珍珠雞。
),有中湯。兩次嚟都唔會有既雞翼
點解會冇架。

生果有番石柳,慕蓮等。甜品,雪糕(哈根大師)

整體上食物正常,服務唔錯

另小小提外話

2019-02-08 8584 views
酒店的下午茶自助餐,仲要節日期間,每位只需$218........冷盤有數款,當中有蝦,爽有咬口;翡翠螺易取出來,有一點點鮮味;青口尺碼屬細碼啦,味道也好。最抵讚的是甜品,有兩個櫃的甜品,仲有生果、雪糕、窩夫...簡單甜品天堂。熱盤要推介漢堡飽,漢堡有厚度、質感...沒有雪藏味,配上熱騰騰的薯條,美極!每位有餐飲,以泡味咖啡為首選,味道恰當,酒店水準。為美中不足,要久等及上檯時要那位飲什麼,欠缺細心。
2019-02-08
$218 (Tea)
  • 熱盤
  • 迷你漢堡
2018-12-15 10691 views
🎄雖然聖誕節岩岩開始,但周圍都已經佈滿濃厚的聖誕氣氛!!!🎄今次阿魚就去到喜來登咖啡廳食自助餐!!! 🎄時間係晚上6點30至9點30🎄啊魚發現所有人都好準時,6點40分去到,大家都已經食緊!!!!!🎄今次係就無咩特別主題!不過有幾樣食物真係可以一食再食!!!!!!!🐟💬:(1)大蝦、帶子帶子真係好好食,唔UN,有鮮甜味!!!無左平時餐廳帶子的雪味!!! 🎅🏻(2)羊架但都要撞手神,因為我食左3次,有1次係有濃烈羊羶味!!!不過其他2次都係好食,嫩滑~~~~有適當的羊味🎅🏻(3)鵝肝因為第一次見到咁厚既鵝肝,出面好多時都係好細塊,加上煎既時候會縮水,變得更加細。但呢個又厚又大,真心正!!!!!!記得要快D食!!!!!入口即爆油脂!!!!! 🎅🏻(4)甜品雪糕好多不同口味!!!!而蛋糕係好CREAMY又滑!!唔會太甜!!!!! 😆包括:❤雲呢拿️🧡紅桑子雪葩💛意大利芝士餅💚檸檬🍋雪葩💙牛奶拖肥💜白桃及紅桑子🎅🏻☹唯一唔好的地方:refill好慢,好多盤都係吉的...同埋款式都唔多,所以阿魚就不斷去排隊拎即叫即整既野食........!!!🎅🏻 🐟📝:8/10🎅🏻🍽🐟📝📌咖
🎄
雖然聖誕節岩岩開始,但周圍都已經佈滿濃厚的聖誕氣氛!!!
🎄
今次阿魚就去到喜來登咖啡廳食自助餐!!!

時間係晚上6點30至9點30

🐟📝:8/10
🍽🐟📝
📌咖啡廳
📍地址:尖沙咀彌敦道20號香港喜來登酒店2樓
(港鐵尖沙咀/尖東站 L1 出口, 步行約2分鐘)
📞電話: 23691111
⏳供應時間⏱:星期日至五,公眾假期&前夕: 18:30-22:00 星期六: 18:30-21:30
💰價錢💰 星期日至四: 成人$618/小童$309
星期五,六,公眾假期&前夕: 成人$658/小童$329
* 另設加一服務費。
🎅🏻

🎅🏻🎄🤶🏻🌲🎁✝🎅🏻🎄🤶🏻🌲🎁✝🎅🏻🎄🤶🏻🌲🎁✝🎅🏻🎄🤶🏻🌲🎁
2018-12-01
$610 (Dinner)
  • 大蝦帶子
  • 鵝肝
  • 雪糕
今天到The Cafe 吃下午茶自助餐,先講食物,質素一般,個豆腐海鮮𡙡落了太多粉,不好喝,魚生只有三文魚和另一種魚!係生果好一點。服務人員在你身邊大聲交談,然後你正在吃還未放低隻义,他就伸手取走你隻碟,4點未夠就叫你埋單,總之就是不能讓你好好坐着吃東西。應該不會再來。
2018-11-04 11881 views
龍蝦新鮮,蟹腳好甜好鮮,佛跳牆好足料!服務人員態度親切,收碟又快,臨走時,服務員幫我們撿回8達通卡,並迅速跑出門口給回我們,真心能謝!工作效率非常快!令我們吃得好飽又滿足!老公不停讚!
2018-10-11 12235 views
哈 大概每三個月我都帶兩老週圍食自助餐,我地好著重食嘅。自助餐嘅好處就係好多美食種類,自己鍾意食乜就夾乜,開心食先至緊要。今晚帶兩老黎食晚市自助餐,見到熱辣辣彿跳牆,即刻每人整返盅啦,呢個佛跳牆好鬼足料,真心推介!個湯好濃郁,好啱我口味😋一打開碗碗都好多瑤柱喔,有隻鮑魚仔同好大片嘅花膠,好有水準正到痺!🍽我地三個變返細路仔咁 係咁隊甜品😚 甜品係好多選擇嘅!每人食兩件出爐蒲o達,鬼咁識食🍨🍵 揀左馬卡龍&咖啡同朱古力慕絲。呢度雪糕係Haagen Dazs 🍧我就食檸檬雪糕,食完反而仲開胃,今晚幸福滿瀉,甜到漏啊!
哈 大概每三個月我都帶兩老週圍食自助餐,我地好著重食嘅。
今晚帶兩老黎食晚市自助餐,見到熱辣辣彿跳牆,
2018-10-10
$600 (Dinner)
  • 足料彿跳牆
  • 甜品
2018-10-07 9072 views
好耐無食自助餐啦!和朋友一齊豪食一餐其實有好多野食,有生蠔(美國、愛爾蘭)、凍盤(龍蝦、長腳蟹、螺、蜆等)鵝肝、花膠燉湯、海膽飯等等。。。樣樣都唔差只係甜品差少少,很一般既水準由於餐廳唔大,所以有時候排隊等拎野食都會變成塞住左條路,特別係大家會拎唔到熱食~
好耐無食自助餐啦!和朋友一齊豪食一餐
只係甜品差少少,很一般既水準
2018-09-12 9054 views
尋日放工去左尖沙咀喜來登食自助餐,成人628一位加埋一700蚊,好似好貴咁但其實又真係好多野食架!先講龍蝦 佢切開一半 等你易拆啲 膏夠多 肉有彈性長腳蟹我都唔知食左幾多碟 超鮮甜!!!其實仲有麵包蟹,個人認為麵包蟹最好食最甜,正!呢個係南瓜湯,好好飲,好重南瓜味,個人喜好再加左啲鹽,不過如果澀多少少就更好。 然後到生蠔,有美國同法野蠔,雖然比較細隻,但味重,完全食到個種海水味!另外有烤蝦同帶子,要排隊,不過抵排,因為真係香口好食!呢個係窩夫,自己裝飾。甜品都好多野食,有唔同既朱古力,曲奇餅,有馬卡龍、拿破崙、芝士蛋糕、紅酒啫哩、泡芙、朱古力蛋糕、紅桑子蛋糕等。雪糕係哈根大師😎其他野食都好好食架,例如啲海膽拖羅飯咁,細細碟,仲有咖哩牛腩,洋蔥圈.......數之不盡!但留意餐飲只有一杯,冇任飲。

先講龍蝦 佢切開一半 等你易拆啲 膏夠多 肉有彈性

長腳蟹我都唔知食左幾多碟 超鮮甜!!!

其實仲有麵包蟹,個人認為麵包蟹最好食最甜,正!

另外有烤蝦同帶子,要排隊,不過抵排,因為真係香口好食!

呢個係窩夫,自己裝飾。

但留意餐飲只有一杯,冇任飲。
2018-09-04 7177 views
繼續自助餐介紹:尖沙咀喜來登酒店 咖啡廳 上月推出了「澳洲‧龍蝦生蠔海鮮大薈」自助晚餐,勾起了澳洲旅遊的美好回憶;而任食龍蝦、生蠔、麵包蟹、琵琶蝦、鵝肝、珍寶帶子、澳洲虎蝦、海膽飯等,再加上恆生8折優惠,海鮮迷必吃!而且喜來登位置優越,由港鐵站出來一分鐘就到,附近又有大型購物中心,就算是逛累來吃也超方便。 咖啡廳的 buffet line 不算長,但冷熱海鮮款式極多、擺得密密麻麻,要全部試均有點難度!一開始是刺身櫃,充斥著甜蝦、帶子、Tasmania 三文魚、吞拿魚、油甘魚、八爪魚、厚燒玉子及北寄貝共8款刺身,下面則是多款卷物及壽司,加上子薑及千本漬,充分盡用每一空間~ 接著是擺滿琵琶蝦、龍蝦、龍蝦鉗、長蟹腳的凍海鮮區,還有另一半的翡翠螺、熟蝦、青口、英國膏蟹等,則以碟裝置放在沙律區中~ 現成沙律選擇不少:華都夫沙律、牛油果石榴吞拿魚沙律、海鮮西柚鮮蘑菇沙律、烤雞無花果西蘭花沙律、扒意大利瓜沙律、番茄芝士沙律、燒甜椒銀魚柳沙律等,不少款式都相當吸引! 另一邊還有煙三文魚、番茄凍批、煙吞拿魚、比利時保雲素肝醬,加上極多款自選沙律菜及配料如綠狗芽菜、紅羅馬生菜、粟米、提子乾、多款沙律

另一邊還有煙三文魚、番茄凍批、煙吞拿魚、比利時保雲素肝醬,加上極多款自選沙律菜及配料如綠狗芽菜、紅羅馬生菜、粟米、提子乾、多款沙律及海鮮醬料,特別推介厚物肉濃的煙肉乾,拿來製作凱撤沙律美味不得了!

而旁邊凍櫃內還有醃海螺、中華沙律、泰式生蝦配辣椒青檸汁、鴨肝醬配無花果、個子小卻很吸引的海膽吞拿魚飯,以及韓國冷麵伴芥末八爪魚,所需的冷麵汁也在沙律吧可以取用。

場內還供應著美國及澳洲兩款生蠔,前者個子大,但後者就味濃鮮甜,蠔迷按喜好盡情享受吧!

對面還設有一個芝士、凍肉區,供應著西班牙伊比利辣肉腸、巴馬火腿、沙林美腸、西班牙醃八爪魚、杏桃乾、西梅乾、甜酸洋蔥仔、橄欖、酸瓜、榲桲醬、合桃等;同時又有 Brie、Reblochon、Mimolette、Morbeir、Manchego 及來自德國的美味 Bavarian Blue Cheese!

接著是佔地頗大的甜品區,一開始是幾款熱食甜品如:蘋果黑莓布甸、很美味的葡式蛋撻、即焗 waffle,還有六款口味 Haagen Dazs 雪糕及雪葩(檸檬、紅桑子、雲呢拿、士多啤梨、比時利朱古力、白桃及紅桑子),以及多款糖果、醬汁及配料,小朋友及甜魔至愛!

之後是一整排的甜品櫃,中間款式很多包括鮮果撻、特濃朱古力蛋糕、多款口味馬卡龍、士多啤梨芝士蛋糕,還有澳洲風味的澳新軍團曲奇、檸檬及夏威夷果仁蛋糕以及朱古力牛油忌廉蛋糕 Tim Tam Cake!

繼續又有士多啤梨焗蛋白、熱情果香蕉慕絲蛋糕、很好吃的芒果拿玻侖酥餅,以及四款即件水果(西瓜、菠蘿、蜜瓜、哈蜜瓜),而櫃頂還有多款原個水果。

像我懶切水果又想品嚐更多水果款式的,也可幫襯內容繽紛美味的鮮果沙律,中間的黑莓及芒果都太吸引了;之後又有綠茶忌廉布甸、紅豆糕、芒果布甸、豆腐慕絲、朱古力慕絲...

更多選擇還有朱古力粒曲奇、白軟心朱古力、牛油曲奇、黑榛子朱古力、燕麥曲奇、黑杏仁條朱古力等,其實所有甜品、水果、朱古力及雪糕加起來,都足以經營獨立甜品 buffet 了!

再穿過應該不會怎碰的盛大麵包區,就來到最後的熱食區。一開首是不容錯過湯麵區;我很少會試湯麵,但這裡的雲吞湯及小雲吞都非常好吃,我們忍不住連菜吃了兩碗!相信喇沙湯底配上豆卜、鮮蝦應該也很好吃,但沒胃納試了~

之後的燉湯也精彩不得了,當晚是川貝花膠海底椰燉湯,鮮甜清澈純美,理所當然又飲了兩大盅。接著是一連串印式美食,包括印式蒜蓉烤包、印式烤雞、所式椰汁煮魚柳、印式豆雜菜,之後也有白飯任裝~

而在印式美食後方,則是香氣撲鼻的香煎法國鵝肝;這天沒帶 Zoom 鏡拍不到,唯有貼一張舊照:這裡鵝肝十分厚身又外脆內嫩,豐腴美味不得了,膽固醇之友記得來乖乖排隊!

再接下來的吉列炸蠔十分好吃,雜菜天婦羅就沒試;另一邊的香辣烤雞及薄餅也有質素,胃口大的朋友要試試看!

熱盤環節也不乏海鮮,首先是澳洲風味的香煎塔斯萬利亞鱒魚伴西班牙欖油汁,然後又有法式代表的白酒忌廉煮法國藍青口、紅酒燴牛尾以及非常邪惡的香草牛油焗法國田螺,款款都很吸引!

場內連牛肝菌意大利雲吞也非常好吃,我取了三件吃完還忍不住要 encore!之後是兩款餐湯,分別是西式蟹肉南瓜湯,以及中式花旗參竹絲雞,內容都挺吸引但早喝飽了燉湯啊~

接下來是中式/亞洲式熱食,包括簡單但很美味的越式炒粉絲、蟹肉素千層、清蒸沙巴龍躉、鮑汁炆鵝掌以及極少見的陳皮蒸鮮鮑魚~

在 Carving Station 那邊更有扒澳洲大蝦、超特大碼的珍寶帶子,連同新鮮爆汁番茄汁及青椒仔,都是即煎即食、無限享用。當然少不了燒帶骨牛肉、寶酥雲羊架,連同炸番薯薯條、烤菠蘿、洋蔥圈、薩拉戴斯烤馬鈴薯、炒法邊豆、炒野菌,源源不絕奉上!

介紹完非常強勁的 buffet(特別是海鮮)陣容,一家四口都肚子很餓要開餐了!只得兩大兩小戰鬥力有限,但吃完水果、沙律、生蠔、凍海鮮、刺身、芝士、鵝肝、焗田螺、燒帶子、燒大蝦及多款熱盤後,還 encore 了燉湯、雲吞麵及燒帶子,這幾款美食有多高質可想而知~

兩隻小甜魔個別再戰大量壽司後,忍不住率先向甜品進攻了~很喜歡這裡的銀杯,十分的有質感又保溫,盛載雪糕最為適合;而水果沙律、葡撻及 waffle 也是心水推介。其實還有多款吸引甜品,但真的不夠胃納了,可知我們一早點了 Earl Grey 來解滯!

如自問食量及酒量都非凡的,還可以加$78無限量任飲生啤/加$98無限量添飲汽泡酒及紅白餐酒啊!
2018-08-30
2018-09-03 4772 views
係雜誌見到呢家BUFFET的推介, 所以膽粗粗走來試, 對上一次食呢家餐廳可能都幾年前的事了.喜來登酒店比較舊, THE CAFE的環境也一樣有點舊.是晚大約8成滿, 我訂了7點3, 也是準時到達的.安排了靠窗的位置, 玻璃下面就係彌敦道, 不錯呢.因為太耐無來, 所以先巡了一圈, 才拎了個燉湯, 然後拎了龍蝦生蠔.燉湯夠晒火候, 好飲, 龍蝦有鮮味又有膏, 好食.生蠔就比較瘦, 美國蠔相對大少少, 澳洲那款好薄肉.然後到蟹腳, 龍蝦鉗, 琵琶蝦, 麵包蟹, 蟹腳鮮甜唔咸, 龍蝦鉗就一般般,  開邊龍蝦比較好.琵琶蝦無乜味 (JW的出品好好多).麵包蟹身唔好食, 但殼又俾人拎晒 (之後都無再見有到殼)之後排錯隊, 拎到煎大蝦同帶子, 煎大蝦好食, 可惜無挑走蝦腸, 扣分.煎帶子好大粒, 值得再拎.然後都順手拎了份煎鵝肝, 夠香, 雖然每人限拎一份.走回正確的刺身吧拎了拖羅, 北寄貝, 帶子.第一次係酒店自助餐見到有拖羅, 真係超級回本, 結果前後拎了三次.北寄貝同帶子都好鮮味, 亦都係拎了三次.燒牛肉, 我特意拎燒得較熟的位國, 一樣的香滑可口.最後加埋甜品和雪糕, 咖啡 就完成滿足的

喜來登酒店比較舊, THE CAFE的環境也一樣有點舊.
是晚大約8成滿, 我訂了7點3, 也是準時到達的.
安排了靠窗的位置, 玻璃下面就係彌敦道, 不錯呢.

燉湯夠晒火候, 好飲,
龍蝦有鮮味又有膏, 好食.
生蠔就比較瘦, 美國蠔相對大少少, 澳洲那款好薄肉.

然後到蟹腳, 龍蝦鉗, 琵琶蝦, 麵包蟹,
蟹腳鮮甜唔咸,
龍蝦鉗就一般般,  開邊龍蝦比較好.
琵琶蝦無乜味 (JW的出品好好多).
麵包蟹身唔好食, 但殼又俾人拎晒 (之後都無再見有到殼)

之後排錯隊, 拎到煎大蝦同帶子,
煎大蝦好食, 可惜無挑走蝦腸, 扣分.
煎帶子好大粒, 值得再拎.
然後都順手拎了份煎鵝肝, 夠香, 雖然每人限拎一份.

走回正確的刺身吧拎了拖羅, 北寄貝, 帶子.
北寄貝同帶子都好鮮味, 亦都係拎了三次.

燒牛肉, 我特意拎燒得較熟的位國, 一樣的香滑可口.
最後加埋甜品和雪糕, 咖啡 就完成滿足的享受.

招呼: 加水收碟都好快手,  食物的REFILL亦好快,
食物 : 值得6百幾的收費, 除了琵琶蝦唔鮮甜, 蠔比較瘦外, 都無乜好挑剔了.
佢呢個海解主題好似做到9月底, 如無意外我會再來食多次的.
2018-08-24
$650 (Dinner)
  • 開邊龍蝦
  • 燒牛肉
  • 煎大蝦帶子
  • 拖羅
  • 燉湯.
2018-09-02 4021 views
一直期待著最愛為我準備的生日飯生日當天終於知道是喜來登自助餐滿心期待與至愛共進浪漫的一餐這麼食物非常豐富,也不用打仗咁攞食物悠閒地逛逛看看看到燒大蝦和大粒帶子,由於供應有限,先排隊拿兩份,蝦非常鮮甜爽口帶子也不會韌女友也覺得好味大讚如果不用排隊,最愛海鮮的我一定要吃到飽為止生蠔當然逃不出我的嘴巴,生蠔細了一點但味道不錯,美國生蠔較鮮甜,而澳洲的比較鹹,女友比較喜歡法國蠔,所以整盤由我消滅凍龍蝦算是中規中矩,但令人意外的是有琵琶蝦平常街市見到必吃,這裡的琵琶蝦雖然比不上新鮮但依然鮮甜多謝老婆咁好眼光之後來點中菜,蒸飽魚長期缺貨然後選了鵝掌,味道是不錯,可惜不夠淋到期待已久的煎鵝肝,煎得外脆內軟而且很大份帶子刺生也是必食,鮮甜好味另一意外的是有我最喜歡的田螺,味道爽甜老婆果然好了解我的口味牛尾不夠入味鬆軟燒菠蘿很甜羊架也很嫩滑最後到甜點部分推薦的有豆腐慕斯,豆腐味很重,質感也鬆軟還有花生朱古力,又香又脆這晚度過了一晚滿足的生日飯感激至愛選了一間出色的自助餐廳
一直期待著最愛為我準備的生日飯
生日當天終於知道是喜來登自助餐
滿心期待與至愛共進浪漫的一餐

這麼食物非常豐富,也不用打仗咁攞食物
悠閒地逛逛看看

帶子也不會韌
女友也覺得好味大讚
如果不用排隊,最愛海鮮的我一定要吃到飽為止

凍龍蝦算是中規中矩,但令人意外的是有琵琶蝦
平常街市見到必吃,這裡的琵琶蝦雖然比不上新鮮但依然鮮甜
多謝老婆咁好眼光

之後來點中菜,蒸飽魚長期缺貨
然後選了鵝掌,味道是不錯,可惜不夠淋

到期待已久的煎鵝肝,煎得外脆內軟
而且很大份

帶子刺生也是必食,鮮甜好味

另一意外的是有我最喜歡的田螺,味道爽甜
老婆果然好了解我的口味
牛尾不夠入味鬆軟
燒菠蘿很甜
羊架也很嫩滑

最後到甜點部分
推薦的有豆腐慕斯,豆腐味很重,質感也鬆軟
還有花生朱古力,又香又脆

這晚度過了一晚滿足的生日飯
感激至愛選了一間出色的自助餐
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday