2025-05-11
五六月係孝敬雙親嘅好時節,呢晚我就帶咗媽媽嚟呢間位於北角嘅酒店,食個春祭り日本主題自助晚餐,向佢表達吓愛意😍順便同大家實測吓呢個buffet有幾抵食啦🧐冰凍海鮮鍾意食海鮮嘅嚟食就必定回本㗎啦,呢度有提供波士頓龍蝦、磯煮鮑魚、鱈場蟹腳、蝦、青口等嘅海鮮🦞 我就最鍾意波士頓龍蝦,肉質彈牙,又低卡路里 。刺身壽司即切刺身有好多款,有三文魚就基本啦,仲有黃鰭吞拿魚、北海道帆立貝同甜蝦等,非常鮮味🦐 平時食自助餐我就好少食壽司,怕好快飽,不過呢度嘅火炙壽司都成功吸引到我啊🍣熟食區烤有骨肉眼即叫即切,肉質粉嫩🍖燒日本生石蠔都非常之正,飽滿多汁🦪其他嘅明爐燒味、天婦羅、唐揚炸雞、西京燒三文魚柳、黑椒蒜片炒和牛粒等都幾唔錯😌 想食麵嘅話,可以去即煮嘅粉麵區,自行選擇心水配料、湯底同麵類,想多啲日式感覺就可以揀拉麵配黑蒜油湯底啦🍜甜品本身一行入餐廳已經俾呢個旋轉雪糕櫃吸引,入面有10種雪糕口味選擇,我都揀到花多眼亂啊🍦抹茶提拉米蘇、焙茶蛋糕捲、草莓大福、抹茶歌劇院蛋糕、銅鑼燒都係我嘅心水推介🍰呢度唔止任食仲係任飲㗎,罐裝汽水或者咖啡茶都有得供應,呢個價位嚟講,可以話係天花板級嘅酒店buffet🤩 呢間餐
冰凍海鮮
刺身壽司
熟食區
甜品
呢度唔止任食仲係任飲㗎,罐裝汽水或者咖啡茶都有得供應,呢個價位嚟講,可以話係天花板級嘅酒店buffet🤩 呢間餐廳特別啱家庭聚會,餐廳有個兒童遊玩區,咁就大人細路都食得盡興啦🥳 餐廳而家做緊低至5折優惠,經官網訂平日嘅晚餐,每位成人計埋服務費都只需$415,真係超抵食啊😎