~ 紅酒燴羊膝伴雜菜薯蓉($168)🐑呢首菜幾有驚喜🤩,羊膝煮到好腍好嫩口😚,羊臊味都唔會特別勁比較容易接受😌。而且下面個薯蓉好好食🤤,仲會有啲顆粒感添,配埋蕃茄味濃郁嘅紅酒汁一齊食夠晒滿足🤓。~ 美國肉眼扒10安士燒汁伴雜菜燒薯角($288)🥩食西餐點可以唔鋸扒🤪,我哋叫咗三成熟,但係可能牛扒比較薄所以出到嚟五成左右啦😗。牛肉食落去都幾嫩😌,如果表層可以再煎香少少就更加完美啦🥹。~ 意大利提拉米蘇($78)🍰呢個係由軟忌廉芝士🧀,馬沙拉白葡萄酒🍾,手指餅,可可粉整成嘅,誠意十足呀😎。口感都唔錯軟綿綿咁😙,但如果可以咖啡☕️味濃郁少少冇咁甜可能會更岩做飯後甜品😌。
~ 紅酒燴羊膝伴雜菜薯蓉($168)🐑

~ 美國肉眼扒10安士燒汁伴雜菜燒薯角($288)🥩

~ 意大利提拉米蘇($78)🍰
2024-03-19 12 views
好多食評都話呢間唔錯所以趁lunch就黎試下,整體唔錯。今次試左香蒜蜆肉意粉,水準中上。優點:意粉夠熱,蜆肉夠多,蒜油夠香同時食碟野唔會太油膩。缺點:蜆肉味唔夠出,份量比較少(我男仔食完兩個鐘就肚餓)整體黎講唔錯,不錯不失。有好多人都話要試tiramisu ,我今次冇叫,因為要+$58。下次再去會試下。服務方面,我覺得ok嘅,起碼水杯冇水會幫你斟水,落野都快手,唔會叫極都扮睇唔到你。Btw,之前見佢係有卡邦尼意粉呢啲招牌野,唔明點解意大利餐廳唔整返呢啲傳統野?
好多食評都話呢間唔錯所以趁lunch就黎試下,整體唔錯。

今次試左香蒜蜆肉意粉,水準中上。
優點:意粉夠熱,蜆肉夠多,蒜油夠香同時食碟野唔會太油膩。
缺點:蜆肉味唔夠出,份量比較少(我男仔食完兩個鐘就肚餓)

2024-03-15 37 views
今次來到一家頗有驚喜的意式西餐廳。店內環境闊落,空間感足🩵 芝士焗蠔 $78表面的芝士烤得金黃,內裡蠔汁滿溢,加上煙肉芝士,整體非常滋味。🩵 日式烤雞·照燒醬薄餅 $128相當有驚喜的pizza🤩 薄餅烤得乾爽香脆,照燒醬鋪滿整個pizza,烤雞大大塊,可謂啖啖肉。加上沙律醬、紫菜、木魚,惹味!🩵西班牙豬鞍蘋果醬配雜菜紫薯蓉 $178豬鞍大大件,不過就有少少肥,不過正正帶有脂肪,令到煎出來不會太乾,肉質juicy帶嚼勁。我更愛它的蘋果醬,帶酸的醬汁更醒胃,令到豬鞍味道更豐富鋪底的紫薯蓉綿軟柔滑。🩵 肉醬千層麵 $128豬先生對肉醬千層麵情有獨鍾。千層麵十分足料,餡料味濃、口感豐富!食落不會飽膩。
今次來到一家頗有驚喜的意式西餐廳。

店內環境闊落,空間感足

🩵 芝士焗蠔 $78

🩵 日式烤雞·照燒醬薄餅 $128

🩵西班牙豬鞍蘋果醬配雜菜紫薯蓉 $178

🩵 肉醬千層麵 $128

2024-03-05
  • 日式烤雞·照燒醬薄餅
2024-03-13 24 views
我地lunchtime黎食,有lunch set,一個西冷扒既set都係$128,意粉set都係$78,每個set都有湯/沙律,主菜,飲品,亦可以加錢要甜品🤭香煎肉眼燒汗配薯菜肉眼扒都幾大塊幾厚身,切開牛肉都係粉嫩色,牛肉口感鮮嫩,牛味香濃,有適量肥膏,熱辣辣妹新鮮,唔駛點醬汁都好濃味!伴碟既薯條亦炸得好香脆,加上燒南瓜同翠肉瓜,又有茄汁點薯條,亦可以用燒汁點雜菜,味道唔錯!香蒜蜆肉意粉意粉一上枱就聞到好香蒜蓉味,蜆肉雖然唔係好十隻,但數量好多,而且真係落佐好多蒜蓉,蒜味香濃,意粉又係煙煙韌韌,好有質感!香煎羊架燒汁伴雜菜薯蓉羊架就唔係午餐,另外再叫既,一碟有3件,兩件大啲一件細啲,但味道好香,肉質好細嫩,羊膏既油脂係口腔爆發,油香十足,而且唔會太騷,羊味係口腔慢慢停留!伴碟既薯蓉就有啲口感,係會有啲薯仔粒既,無咁單調!Tiramisu呢個係跟餐加既,絕對應該一人叫一碟,太太太好味啦!成個質感都好軟滑,香甜可口,咖啡味同朱古力味平衡得岩岩好,加埋奶香,真係完美既飯後甜品!

香煎肉眼燒汗配薯菜

香煎羊架燒汁伴雜菜薯蓉

Tiramisu
2024-03-11 22 views
🥰而家先知大角咀有間咁高質既意大利餐廳!·🦪忌廉汁煮藍青口($118)青口無沙👍🏻吸哂醬汁好好味·🍝明太子忌廉汁粗通粉($138)粗通粉有咬口,每粒都掛滿creamy醬汁~推薦·🍕煙鴨胸海鮮醬薄餅($128)係北京填鴨味😆咸甜口感層次分明.薄餅邊烤得香脆,鴨胸肉厚👍🏻·🍰Tiramisu($78) 用上軟cream cheese, 馬沙拉白葡萄酒, 手指餅, 可可粉…食落唔厚實唔會好飽膩.酒味唔會太濃!必點 ·📍The Francesco 大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地鋪
🥰而家先知大角咀有間咁高質既意大利餐廳!
🦪忌廉汁煮藍青口($118)青口無沙👍🏻吸哂醬汁好好味

📍The Francesco
大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地鋪
2024-03-11 33 views
⭐️隱世義大利餐廳🌟🎶thefrancescohk🎶(大角咀)如果大家想品嚐正宗義大利菜,餐廳既菜式會令人相當驚喜。餐廳設計簡約,由來自羅馬的廚師主理,為大家提供正宗意大利美食及輕鬆用餐的地方。宸宸爸爸生日週,一家三口選左呢間朋友推介意式餐廳慶祝。Homemade Tirarisu$78意大利提拉米蘇Tiramisù以濃縮咖啡和烈酒浸染過,變得濕潤軟綿的Savoiardiz,輕柔的Creamy質感配合正宗的Tiramisù,好高質的享受=)!Truffle Parma Ham Pizza$133(⭐️⭐️⭐️重點推介⭐️⭐️⭐️)巴馬火腿,黑松露醬薄餅薄餅搽上黑松露醬,烤焗之後,松露陣陣香味份外濃郁。薄餅皮亦酥脆不硬實。巴馬火腿及滿滿的火箭菜,帶出黑松露醬薄餅不同層次的味道Scallop Ink Spaghetti$128香煎帶子墨魚汁意粉(⭐️⭐️⭐️重點推介⭐️⭐️⭐️)新鮮製的墨汁意粉口感濃郁,賣相看起來多一份攝人感,既神秘又華麗。但當黑黑的意粉配上新鮮厚肉的帶子,帶來悅目及味覺上的雙重衝擊鮮帶子真係好好味=)Classic Beef Burger$108經典牛肉漢堡配薯條手打自家製漢堡扒,香濃牛肉配咸香
⭐️隱世義大利餐廳🌟
🎶thefrancescohk🎶(大角咀)

Homemade Tirarisu$78
意大利提拉米蘇
正宗的Tiramisù,好高質的享受=)!

巴馬火腿,黑松露醬薄餅

Scallop Ink Spaghetti$128
香煎帶子墨魚汁意粉
(⭐️⭐️⭐️重點推介⭐️⭐️⭐️)
鮮帶子真係好好味=)

Classic Beef Burger$108
經典牛肉漢堡配薯條
手打自家製漢堡扒,香濃牛肉配咸香芝士新鮮蔬果,味道夠晒juicy,肉香口感鬆軟。薯條竟然配有有薯條粉,每條都香脆可口,超邪惡! 配埋蕃茄醬更加正,一條一條食到唔想停
2024-03-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • Tiramisu
  • 意大利提拉米蘇
2024-03-09 18 views
📍大角咀呢邊都幾多好嘢食❤️我好鍾意幫襯小店☺️對我黎講可以兼顧到食物質素同打卡就最好喇🥳今次呢間唔係錯💯我好喜歡呢🥰🍵是日餐湯 $38🌈今日餐湯係忌廉南瓜湯🎃南瓜嘅味道好濃都夠滑👍🐙香煎帶子墨魚汁意粉 $128🌈呢個墨汁意粉無墨汁夠濃郁💯賣相充滿神比感呢個✅當漆黑黑粉嘅意粉配埋新鮮爽口嘅香焦帶子😋味道好夾呀👅🐠香煎鱸魚配檸檬忌廉醬配薯蓉 $178🌈鱸魚鮮嫰美味✅肉質細緻又無魚腥味❤️煎完表皮金黃色又脆卜卜添🔥配埋檸檬忌廉醬做嘅薯蓉😍超正呀🥳☕️Latte 🌈揀咗杯熱辣辣嘅Latte❤️咖啡同牛奶味控制得唔錯噃👍☕️熱朱古力🌈天氣突然又凍番🧣飲番杯熱朱古力就成身暖水番曬嚕🍫

🍵是日餐湯 $38

🌈揀咗杯熱辣辣嘅Latte❤️咖啡同牛奶味控制得唔錯噃👍

☕️熱朱古力

🌈天氣突然又凍番🧣飲番杯熱朱古力就成身暖水番曬嚕🍫
2024-03-09 39 views
位於大角嘴嘅呢間有情調小店 性價比幾高每人大約$2xx 就食到唔錯嘅意大利菜 🇮🇹我地4個人,叫咗個Set for 2再加1個pizza 同1個頭盤 夠哂飽呀 👏🏻👏🏻 Set for 2 📍$438- 龍蝦湯 +$18不嬲都鍾意龍蝦湯,所以見到Menu 有,多數都會轉黎飲 ❤️ 味道都幾香幾夠味,唔錯嘅開始 - 明太子忌廉汁粗通粉唔會煮得過熟,好有咬口,而且都夠creamy- 美國西冷扒8安士燒汁伴雜菜燒薯角5成熟,切開仲有少少粉紅色 👍🏻肉質唔錯,伴錯都幾多呀…好彩食完返屋企 🤭 咁我可以連個蒜頭都食埋 🤭- 朱古力蛋糕- 2杯house white日式烤雞, 照燒醬薄餅 📍$128Fusion style 嘅薄餅好特別🍕 雞肉幾嫩滑,再加埋濃濃嘅teriyaki 醬汁,好啲日本🇯🇵feel~ 白酒煮蜆 📍$128幾鮮甜,粒粒肥肥白白,白酒味都幾夠。仲可以用啲烘過嘅包點吓汁 ☺️Parma Ham Ceasar Salad 📍$98
位於大角嘴嘅呢間有情調小店

Set for 2 📍$438
- 龍蝦湯 +$18

明太子忌廉汁粗通粉

- 明太子忌廉汁粗通粉
唔會煮得過熟,好有咬口,而且都夠creamy
美國西冷扒8安士燒汁伴雜菜燒薯角

白酒煮蜆
Parma Ham Ceasar Salad
1K
2024-03-09 13 views
大角咀有間超高質的西餐廳🍴:THE FRANCESCO 意大利🇮🇹餐廳 ,酒店級水準親民價錢,難怪平日晚上🌃來到仍多客喔,預訂位置比較好🧡平時生活忙錄,可以品嘗到高質美食使我心情舒暢呢!🧡芝士焗蠔芝士控的我表示滿意!焗蠔肥美多汁,芝士味十足!墨汁帶子意粉🍝北海道帶子彈牙可口,墨汁都滿滿的使每一條意粉都沾上了,實在難以抵抗的香濃!火日式醬燒鰻魚漢堡配薯條 燒汁木魚在鰻魚上面,再有烘過的麵包🥯夾著,口感惹味又好吃😋The Francesco 大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖
大角咀有間超高質的西餐廳🍴:

平時生活忙錄,可以品嘗到高質美食使我心情舒暢呢!🧡

芝士焗蠔
芝士控的我表示滿意!焗蠔肥美多汁,芝士味十足!

墨汁帶子意粉🍝

火日式醬燒鰻魚漢堡配薯條
燒汁木魚在鰻魚上面,再有烘過的麵包🥯夾著,口感惹味又好吃😋

The Francesco
大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖
2024-03-07 21 views
係大角咀嘅橫街窄巷裡 發現左一間隱世意大利🇮🇹菜環境chill 食物高質 服務又好真係唔可以只有我知道❗️⭕️ 香煎帶子墨魚汁意粉 ($128)墨汁意粉黑實實 好香 未食已經feel到真材實料配有3粒帶子 煎到表面金黃色 熟度岩岩好好鮮嫩 肉質彈牙 一試難忘😍意粉充斥住好濃厚嘅墨汁味 煙韌度恰到好處即使要食到成口黑哂都在所不計 因為實在太好味啦🤩⭕️ 巴馬火腿 黑松露醬薄餅 ($138)pizza好大份 每塊除左有parma ham面頭仲有大量火箭菜 係最夾嘅配搭🫶🏻係芝士🧀下面 原來仲搽左黑松露醬唔怪得之食到尾有陣淡淡嘅松露味但又唔會太搶主角風頭而我地最欣賞就係佢香脆嘅餅底 除左脆仲有陣烘烤嘅味道😋⭕️ 自製蘋果批配雪糕 ($78)食到最尾仲叫埋個Apple Pie做甜品賣相好靚 好似個叉燒酥🤣一咬外皮好酥軟😍餡料除咗有蘋果仲有提子乾加埋肉桂嘅香氣 成個combination好夾一啖加埋雪糕一齊食仲正🍦⭕️ Pina Banana Smoothie ($58)/ Peach Iced Tea ($48)Banana Smoothie 有極濃厚嘅香蕉🍌味除左on top果半條蕉 每一啖都隱約食到
係大角咀嘅橫街窄巷裡 發現左一間隱世意大利🇮🇹菜
環境chill 食物高質 服務又好
真係唔可以只有我知道❗️

⭕️ 香煎帶子墨魚汁意粉 ($128)
墨汁意粉黑實實 好香 未食已經feel到真材實料
配有3粒帶子 煎到表面金黃色 熟度岩岩好
好鮮嫩 肉質彈牙 一試難忘😍
意粉充斥住好濃厚嘅墨汁味 煙韌度恰到好處
即使要食到成口黑哂都在所不計 因為實在太好味啦🤩

⭕️ 巴馬火腿 黑松露醬薄餅 ($138)
pizza好大份 每塊除左有parma ham
面頭仲有大量火箭菜 係最夾嘅配搭🫶🏻
係芝士🧀下面 原來仲搽左黑松露醬
唔怪得之食到尾有陣淡淡嘅松露味
但又唔會太搶主角風頭
而我地最欣賞就係佢香脆嘅餅底 除左脆仲有陣烘烤嘅味道😋

⭕️ 自製蘋果批配雪糕 ($78)
食到最尾仲叫埋個Apple Pie做甜品

飲到最尾 仲有菠蘿🍍嘅酸酸甜甜中和番
好impressive
Peach Tea比起坊間嘅茶味濃好多
唔會得peach嘅糖水味 相對健康💕
正宗意大利餐廳 🇮🇹 The Francesco✨ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡估唔到大角咀竟然都會有意大利餐廳🍴餐廳算係比較傳統 又好正宗嘅意大利菜🌟🖤黑松露野菌卡邦尼扁意粉 💲1️⃣2️⃣8️⃣扁意粉比較厚實 相對會比較彈牙有口感!意粉仲加咗啲鹹香嘅煙肉添(๑>◡<๑)但芝士味唔夠濃 同埋未食到好重嘅黑松露味~味道會比較偏淡少少 不過意粉仍然係好Creamy❤️西班牙豬胺蘋果醬伴雜菜紫薯容💲1️⃣7️⃣8️⃣西班牙豬胺大大塊又厚身❤️好鐘意佢配左個酸酸甜甜嘅蘋果醬🍎豬胺扒下面有大大嚿紫薯容 好甜好綿密🫶🏻就連賣相擺盤都好精緻٩(๑❛ᴗ❛๑)۶🧡是日例湯 忌廉南瓜湯💲3️⃣8️⃣忌廉南瓜湯好好味 南瓜真係好甜( ´͈ ᵕ `͈ )♡而且加入忌廉個湯更加creamy~佢質地就偏濃稠少少 好飽肚!💙龍蝦湯💲5️⃣8️⃣龍蝦湯都好濃龍蝦鮮味 但味道上就會鹹少少!佢質地就冇忌廉南瓜湯咁濃稠 細滑啲~⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 📍 The Francesco (大角咀)大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖
正宗意大利餐廳 🇮🇹 The Francesco✨
估唔到大角咀竟然都會有意大利餐廳🍴
餐廳算係比較傳統 又好正宗嘅意大利菜🌟

🖤黑松露野菌卡邦尼扁意粉 💲1️⃣2️⃣8️⃣
扁意粉比較厚實 相對會比較彈牙有口感!
意粉仲加咗啲鹹香嘅煙肉添(๑>◡<๑)
但芝士味唔夠濃 同埋未食到好重嘅黑松露味~
味道會比較偏淡少少 不過意粉仍然係好Creamy

❤️西班牙豬胺蘋果醬伴雜菜紫薯容💲1️⃣7️⃣8️⃣
西班牙豬胺大大塊又厚身❤️
好鐘意佢配左個酸酸甜甜嘅蘋果醬🍎
豬胺扒下面有大大嚿紫薯容 好甜好綿密🫶🏻
就連賣相擺盤都好精緻٩(๑❛ᴗ❛๑)۶

🧡是日例湯 忌廉南瓜湯💲3️⃣8️⃣
忌廉南瓜湯好好味 南瓜真係好甜( ´͈ ᵕ `͈ )♡
而且加入忌廉個湯更加creamy~
佢質地就偏濃稠少少 好飽肚!

💙龍蝦湯💲5️⃣8️⃣
龍蝦湯都好濃龍蝦鮮味 但味道上就會鹹少少!
佢質地就冇忌廉南瓜湯咁濃稠 細滑啲~

📍 The Francesco (大角咀)
大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖
大角咀是美食寶藏地 大街小橫都比較少連鎖餐廳 反而有好多親民高質嘅餐廳 今次就搵到呢間意大利菜 入面坐得舒服 而且氣氛唔錯!好適合一家大細 閨蜜聚餐 情侶拍拖嘅好地方!🔖白酒煮蜆HKD128蜆肉幾新鮮,成盤蜆冇一隻係壞/腥,醬汁好香牛油味,帶淡淡酒香,味道唔錯。法包鬆脆唔乾身,口感幾好🔖肉醬千層麵HKD128千層麵份量多,肉醬有鮮茄,味道較fresh,食落幾清爽。微酸嘅肉醬能夠中和芝士嘅飽滯感,唔會食到好膩。稍為美中不足嘅係,麵煮得少糊,影響口感,但整體問題不大,美味嘅肉醬能救返麵質嘅問題,推薦一試🔖低溫煮牛面頰燒汁伴雜菜紫薯蓉 HKD188牛面頰好軟腍,好香肉味,味道唔錯。燒汁唔會太鹹,味道濃郁,能夠突出肉味。配菜好香,另灑有香草,唔會太寡。最特別嘅係紫薯蓉,好甜好好味,食到纖維,口感特別,唔似普通薯蓉咁creamy,唔會好滯同heavy,食多啲都冇罪惡感🔖Tiramisu HKD78二人份量嘅甜品,雪得凍凍嘅cream令口感同味道嘅對比更突出,突顯到蛋糕嘅咖啡酒香,好食同抵食嘅甜品🔖Margarita HKD68經典雞尾酒,口感濃厚,龍舌蘭嘅特別香味,令整個味道更清新

🔖白酒煮蜆HKD128

🔖肉醬千層麵HKD128

🔖低溫煮牛面頰燒汁伴雜菜紫薯蓉 HKD188

🔖Tiramisu HKD78

🔖Margarita HKD68
經典雞尾酒,口感濃厚,龍舌蘭嘅特別香味,令整個味道更清新
2024-03-04
2024-03-01 18 views
The Francesco 位於大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖,餐廳主廚來自意大利,主打意大利菜,由其Lunch Set 價錢親民,非常抵食。Lunch Set前菜+主菜+飲品煙燻三文魚沙律鹹香的煙燻三文魚,沙律菜新鮮,沙律醋不會過多,清新又開胃,作為前菜最適合不過。英式早餐($108)好豐富,有兩隻煎蛋、串茄、炒菇、煙肉、香草腸、薯餅、茄汁豆、牛角包,好豐富,食完夠晒飽肚。盲曹魚柳柚子忌廉汁配薯菜($88)好大塊魚柳,魚柳外皮煎得非常香脆,魚柳啖啖肉,肉質好滑,配上柚子忌廉汁令味道更提升,配菜薯條用上粗薯條,金黃香脆。香蒜蜆肉意粉($78)一上枱,濃濃香蒜味,香氣撲鼻,蜆肉份量都幾多,蜆肉處理得好好,沒有沙,意粉火喉剛剛好軟硬適中,意粉做得出色。+$58 意大利提拉米蘇濃濃咖啡味,口感幼滑,輕盈不膩

Lunch Set

前菜+主菜+飲品
煙燻三文魚沙律

英式早餐($108)

盲曹魚柳柚子忌廉汁配薯菜($88)

香蒜蜆肉意粉($78)

+$58 意大利提拉米蘇
濃濃咖啡味,口感幼滑,輕盈不膩

2024-02-29 17 views
The Francesco地址: 大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖電話: =====================由旺角行去大角嘴,識行的話大約10-15分鐘,靜中帶旺。而坐mtr 又有奧運站,住宅區內人流都是住宅多。朋友是在那邊銀行工作,搵佢食飯地頭蟲介紹去呢間意大利餐廳。$98 parma ham salad /煙三文魚/蝦,parma ham 鹹香加加香,是時間精鍊沉澱出來的美味。主菜很吸引選擇多,$178 see bass 伴薯蓉,,魚肉很軟,用舌尖輕輕壓開。薯蓉不是用粉開,是薯仔煮好再壓成泥,會有不小大一的薯泥,口應層次更高。$168 紅酒羊膝伴雜菜薯蓉,紅酒通常用來做牛,換上了羊是唔錯的。醬汁獨特風味,賣相吸引,羊肉好腍根本用不上刀來切開,大推給愛吃羊的人。提拉米蘇是經典意大利dessert 當然食埋先啦!鬆軟蛋糕加 mascarpone cheese ,帶淡咖啡香,完美的一餐
The Francesco
地址: 大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖
電話: =====================

朋友是在那邊銀行工作,搵佢食飯地頭蟲介紹去呢間意大利餐廳。

📍🇭🇰 The Francesco - Italian restaurant in Tai Kok Tsui.👫🏻二人世界之遲來的開年dinner 🍽️.我們兩個由初一開市到依家都未停過,唯有喺舖頭附近搵間餐廳食個early開年dinner。.有人話想食西餐,咁就揀咗呢間The Francesco。餐廳燈光好有情調,係談心嘅好地方!如果有紀念日,或者特別日子,呢度都值得一嚟。跟住拿拿聲嗌嘢食,有禮貌嘅店員好細心咁幫我哋落單,冇幾耐,嘢食一樣樣擺喺面前。經過手機食先嘅儀式後,我哋嘅開年dinner啟動!.我們order左以下:📌 芝士焗蠔3隻 {HK$78}Cheese baked oysters 3pcs baked with bacon cream sauce {HK$78}📌 巴馬火腿黑松露醬薄餅 {HK$138}Truffle Parma Ham Pizza {HK$138}📌 黑松露野菌卡邦尼扁意粉 {HK$128}Wild Mushroom Truffle Carbonara &
👫🏻二人世界之遲來的開年dinner 🍽️
我們order左以下:
📌 芝士焗蠔3隻 {HK$78}
📌 巴馬火腿黑松露醬薄餅 {HK$138}
📌 黑松露野菌卡邦尼扁意粉 {HK$128}
Wild Mushroom Truffle Carbonara {HK$128}
📌 日式醬燒鰻魚漢堡配薯條 {HK$108}
Teriyaki Eel Burger {HK$108}
首先起筷食嘅係老細至愛嘅Carbonara。呢個Carbonara絕對係非常驚喜,醬汁非常濃,香草加埋黑松露完全帶出成個汁嘅香味。而且落料相當充足,老細話佢一個人食三碟都得呀。有淨嘅醬汁用嚟點薯條,一碟兩食,正!

然後食嘅係芝士焗蠔配沙律。嚴格嚟講,個蠔有啲鹹,但係入面嘅料好足,而且芝士好rich,讚!跟住就到Parma ham pizza,呢個pizza底鬆脆,表面嘅黑松露同埋芝士夾起上嚟啱啱好,加埋Parma ham同火箭菜,成個組合可以話係完美。
最後食嘅鰻魚漢堡配薯條。將燒汁、木魚絲放喺成條鰻魚上面,個視覺效果非常好,打卡亦係一流。食落冇想像中咁大衝擊,但係因為個包面烘過,入口脆脆地,爽爽地(蕃茄),黏黏地(醬汁),結果靈魂所在嘅鰻魚就冇咁特出喇。
順帶一提,如果餐廳好適合有埋live music表演,將來有就更加正!香港呢類餐廳真係買少見少。
就咁樣,我哋就食完呢個開年dinner。
2024-02-20
  • 黑松露野菌卡邦尼扁意粉