2021-04-29
#foodiezo食在觀塘 #foodiezo九龍篇呢間cafe最近好似幾hit 間唔中就見到有Blogger介紹🤪 去開附近做yoga就食埋個lunch喇☺️ 環境幾舒服,被安排咗坐窗邊位,有啲街景睇吓,幾chill😝——————————————————🍔Hail to the King Burger $168好大個同厚身😆 自家製嘅牛肉打得好鬆,咬落去啲肉汁「咇」哂出黎😆 好在有帶濕紙巾喺身嘅習慣,食完抹乾淨就perfect喇🥰 再講返個包,半生熟煎蛋,咬落去仲會有蛋汁流出黎😙 加埋好多配料,有酸瓜、芝士、煙肉、蕃茄仔同埋生嘅紫洋蔥,我嘅味蕾係經歷哂咸酸甜😆 仲有個脆薯條都高質,灑咗啲BBQ粉喺面,食落去就更加豐富🥰-🍝Black Country $168顧名思義係黑色嘅食物,即係墨魚汁意粉😬 意粉好彈牙,掛哂啲汁😍 帶子煎到兩邊都金黃色,肉質爽口,好正呀😍 不過我最欣賞都係crispy ham,口感好似食薯片咁😘 但味道又有好勁嘅風乾火腿味😍 雙重享受😝-🍮Hunt Signature Tiramisu $68其實食完上面2個main course都飽哂,但正所謂甜品係第二個胃🤣
——————————————————
🍔Hail to the King Burger $168
🍝Black Country $168
🍮Hunt Signature Tiramisu $68
其實食完上面2個main course都飽哂,但正所謂甜品係第二個胃🤣 點都要試埋個Tiramisu嘅😚 手指餅蛋糕已經沾滿哂咖啡酒 好濕潤🤤 鋪喺面嘅蛋白cheese cream 係好輕盈🤩 食完都唔會覺得好甜同埋仲有啖啖回甘味haha 可以encore啊😎
☕Mocha $42
好濃嘅可可味,都有好細微嘅奶泡香味☺️ 仲有得揀6oz/10oz,啱哂我呢啲唔係好飲得咖啡又想小酌一杯嘅人飲🤣
——————————————————
💰設加一服務費