2024-04-22 1125 views
滿小館 📍尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖👻🍽️前排食得太多西餐,突然中菜癮起就醒起平日經常路過嘅滿小館!💁🏻‍♀️位於尖東麼地道,就對住🅿️安達中心停車場入口,非常方便。🫖當日九成都系大枱朋友聚餐,得我哋系兩丁友撐枱腳😂 中菜都系多人食開心啲嘅,起碼可以叫多幾款菜式呀!🤣餐牌都幾鬼馬,除咗平時嘅🧑‍🍳廚師推介之外,竟然有📸「相機食先」 呢個推介,鐘意打卡就知道點叫啦!📸火焰古法燒腩叉 $168呢碟菜式就喺「相機食先」嘅其中一道菜,果然系好有噱頭!上菜嘅時候職員已經會提你拎定手機,因為舊叉燒會著火架,賣相同效果每格客嘅反應都系好興奮。大大舊非常厚切,而且有梅子醬系面頭,甜甜帶微酸,並非傳統叉燒嘅蜜汁甜味,感覺可以中和油膩感,口味獨特得來有幾清新。🍤🍞懷舊蝦多士 $58多士表面有大大只蝦,中間就同傳統蝦多士一樣有蝦膠,成份多士脆脆地幾香口。🍲海鮮湯脆米泡飯 $188推介必叫item!湯飯里有大量蝦仁,每啖都充滿海鮮,湯底亦都好濃郁。另上一碟脆米,必須要灑上自己碗湯飯上面,呢個系成個泡飯嘅靈魂!脆脆增加口感,令到成個體驗加曬分!🥩鐵板姜蔥爆牛柳 $158一上枱嘅時候鐵板依然喳喳聲,牛
滿小館
📍尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖

📸火焰古法燒腩叉 $168

🍤🍞懷舊蝦多士 $58

🍲海鮮湯脆米泡飯 $188

🥩鐵板姜蔥爆牛柳 $158
一上枱嘅時候鐵板依然喳喳聲,牛柳軟稔又香口

🥦🥬海味雜菜煲 $138
今餐飯食咗咁多肉當然要order個蔬菜平均一下啦!

*另收茶介 $14/位及加一服務費
2024-04-15
4 day(s) ago 0 views
雖然我好鍾意試唔同種類嘅菜式,但對中菜總有一份情意結。而呢一間係我非常推薦嘅中菜館。✨八味金磚炸得金金黃嘅豆腐磚。內層非常嫩滑,外層就好香脆又唔易散,好好味。✨酸辣鳳爪併千葉細細個開始就好鍾意食鳳爪,尤其無骨,食得好滋味😌酸辣味非常惹味!✨蔥油海蜇頭蔥油非常香,配上爽滑海蜇頭,唔錯嘅前菜。✨冰鎮甜酸豬爽肉打卡之選~豬頸肉肥瘦適中,口感彈牙帶點煙靭,肉味濃郁。用冰鎮住別有一番口感。中間仲會有啲水果,例如士多啤梨、菠蘿等,份外清新。✨黃金海虎蝦虎蝦好大隻,蝦肉爽彈。外層配上鹹蛋黃,鹹香惹味。推薦🙌🏻✨脆皮牛坑腩牛坑腩牛味算濃郁,口感帶煙靭。如果再Juicy啲就更理想🤝✨嫩滑酸菜魚顏色好繽紛,賣相不錯。細份份量已經好多,3-4人絕對夠食。魚片嫩滑,骨唔多。酸菜味道濃,酸辣味都夠,其他配料有豆卜、豆芽、米線等。✨茶樹菇燉竹絲雞湯、松茸准杞燉螺頭湯都好足料,火喉十足。不得不讚呢度嘅甜品☺️全部都超級好食!✨椰香鮮芒卷 - 外層係煙韌芒果皮配上椰絲,餡料係鮮甜芒果粒配上椰香忌廉,又香又甜又煙靭又Creamy。✨楊枝甘露 - 口感似布甸般濃厚,而且有非常香濃芒果同奶香。✨椰汁馬豆糕 - 好香滑彈牙,質

✨八味金磚

✨酸辣鳳爪併千葉

✨蔥油海蜇頭
蔥油非常香,配上爽滑海蜇頭,唔錯嘅前菜。

✨冰鎮甜酸豬爽肉

✨黃金海虎蝦
虎蝦好大隻,蝦肉爽彈。外層配上鹹蛋黃,鹹香惹味。推薦🙌🏻

✨脆皮牛坑腩
牛坑腩牛味算濃郁,口感帶煙靭。如果再Juicy啲就更理想🤝

✨嫩滑酸菜魚

✨茶樹菇燉竹絲雞湯、松茸准杞燉螺頭湯都好足料,火喉十足。

不得不讚呢度嘅甜品☺️全部都超級好食!

✨椰汁馬豆糕 - 好香滑彈牙,質地做得好好,一啲都唔易散。椰香、奶香同豆香配合得非常好。
2024-05-23
5 day(s) ago 0 views
位於尖沙咀東部的優質中菜館「滿小館」,之前午市已和家人嚟飲茶,點心非常有創意又好食,而且以這樣高質素價錢亦非常合理,今次和朋友來朝聖佢哋嘅晚餐,平日嘅夜晚已經差唔多全場爆滿,人氣鼎盛,打開Menu好多嘢都想食,店員推介火焰古法燒腩叉和懷舊蝦多士係必食推介,咁就真係一定要試吓👍🏻▪️冰鎮話梅涼瓜 $ 78先來個開胃頭盤,涼瓜口感清爽,味道甘甜一啲苦澀味都冇,最精彩就係話梅醬汁,酸酸甜甜,充滿梅香,伴涼瓜一齊食味道簡直一絕,好開胃▪️紅燒BB鴿 $ 68炸得皮脆肉嫩,肉質Juicy又夠入味,鹹香鹹香,更可以沾上淮鹽,更加有風味▪️火焰古法燒腩叉 $ 168必食推介,上枱時店員再用火再燒外層一次,令其更加焦香,腩叉面層鋪了一層滿滿的桂花,一邊燒一邊聞到桂花蜜香味,而且件件厚切,肥瘦適中,肉質軟腍腍又唔入味,充滿麥芽糖的甜香,好好味▪️懷舊蝦多士 (兩件)$ 106近期食過最好嘅蝦多士,多士炸得非常香脆,重點係一啲都唔油,蝦膠更加不得了,蝦肉和蝦膠比例剛剛好,口感彈牙味道充滿蝦的鮮香,再加上黑芝麻更加香口▪️杞子花膠浸大白菜膽 $ 148清新健康之選,大白菜膽清甜又飽滿,用杞子花膠浸熟,令湯頭都有清甜味

▪️冰鎮話梅涼瓜 $ 78

▪️紅燒BB鴿 $ 68

▪️火焰古法燒腩叉 $ 168

▪️懷舊蝦多士 (兩件)$ 106

▪️杞子花膠浸大白菜膽 $ 148
清新健康之選,大白菜膽清甜又飽滿,用杞子花膠浸熟,令湯頭都有清甜味道,花膠口感夠嫩滑,如果不想吃太油膩嘅炒菜,呢度餸菜係最佳選擇

▪️楊枝甘露凍 $ 42
原來就是楊枝甘露布甸,夠香滑又充滿芒果香,而且有大量香甜的芒果果肉,面層再放上柚子和新鮮芒果肉,美味的飯後甜品

▪️椰汁馬豆糕 $ 38
馬豆其實係乜東東?原來係荷蘭豆成熟了沒有採摘 讓它繼續生長,最後便會變成豌豆,乾了的黃豌豆便是馬豆了,這裏做的椰汁馬豆糕清甜滑溜,陣陣椰香、奶香、豆香混和一起,好味道
  • 冰鎮話梅涼瓜
2024-05-25 40 views
食物方面其實ok,另外個別員工態度就好有問題,睇你好唔好彩有無撞正係個個男員工。只要你唔食佢推介嘅菜式,佢就會黑面不停過嚟執嘢趕你走甘滯食得好唔開心佢哋係多旅客支持嘅,食物有啲都幾特別而且幾好味。但如果你要慶祝生日,想同朋友傾計開心就千祈唔好揀呢間!佢哋只會對熟客好,我好少寫食評,但今次太震撼!食物真係無問題!只係佢哋會有差別待遇,我見佢哋對日本旅客都幾差,人哋無食佢介紹嘅海鮮,佢就會好大力甘放低餐具食飯甘,都幾嚇人ga,總之就係個種唔憂賺你個幾百一千蚊嘅餐廳囉。
只要你唔食佢推介嘅菜式,佢就會黑面
不停過嚟執嘢趕你走甘滯
食得好唔開心
佢哋係多旅客支持嘅,食物有啲都幾特別而且幾好味。
但如果你要慶祝生日,想同朋友傾計開心
就千祈唔好揀呢間!
佢哋只會對熟客好,我好少寫食評,但今次太震撼!
The Moonious🌕 Delicate Chinese Traditional Cuisine🥢..尖東一家新派精緻中菜館🥢,餐廳空間面積大,座位闊落。黎到要必試招牌菜:冰鎮咕嚕肉及清酒煮南非鮑魚🐚,真係好正😍!中餐真係好適合與家人聚餐,所以就趁住下午有時間就同屋企人來吃個點心、小菜、來喝個茶吧。滿。茶香:白桃烏龍 $14 位【花膠扒套餐】 $108 位午市設有套餐,一個價錢已經有:🔸滋味燉湯 (勁足料,感覺好滋補養生,呢個真係要試❤️)主角🔸蠔皇原件花膠扒 (不厚但勝在夠大塊呢 過過口癮也不錯)🔸高湯浸時蔬 (跟餐份量不少 仲有養生蟲草花)🔸瑤柱蛋白炒飯 (有誠意既飯類主食)。🔸火焰古法燒腩叉 $168🔸冰鎮小館五頭南非鮑 $118 位🔸黄金一夜干魷魚 $98當然唔少得其他特色菜式:🐽火焰燒腩夠惹火🔥,古法味道足,肥瘦比例分明,鐘意食肉獸既朋友要試試!招牌冰鎮鮑魚🐚 同樣別錯喔 (清酒Sake & 磯煮)大大隻又彈牙入味。🦑 滿滿咸蛋黃香🧡,一款很好佐酒小食呢。🔸满小館蝦餃皇 $48🔸楊枝金露凍 $42另外仲試左點心:蝦餃同樣大粒足料,甜品楊枝金露好香濃又香甜,點心質素都不差喔!

滿。茶香:白桃烏龍 $14 位

【花膠扒套餐】 $108 位
午市設有套餐,一個價錢已經有:

🔸滋味燉湯 (勁足料,感覺好滋補養生,呢個真係要試❤️)

🔸火焰古法燒腩叉 $168

🔸冰鎮小館五頭南非鮑 $118 位

🔸黄金一夜干魷魚 $98

🔸满小館蝦餃皇 $48

🔸楊枝金露凍 $42

×××[滿小館 -The Moonious]×××
©尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖

2024-05-08 161 views
😃價格頗合理,食物優質,服務平平。午膳套餐,花膠配蔬菜,老火湯,及瑤柱炒飯,份量十足!😦最可惜是......空調系統强差人意,多次催促,才肯改善,有很長時間大家要冒着"汗"進膳!
2024-05-08
2024-05-01 323 views
近來喜歡💕中菜,其中同朋友來過有間滿小館的高級中茶館好有水準!位於尖東麼地道近停車場🅿️又近地鐵站🚉都夠方便!餐廳🍴環境華美,打卡都不錯👍其中我哋點了不少皇牌:前菜冰鎮荔枝串串茄 🍅上桌時煙霧慢慢飄著感覺夢幻🧡,粒粒冷凍的蕃茄酸酸甜甜開胃!火焰古法燒腩叉 叉燒賣相火焰🔥 吸睛,十分之厚切,上面梅子醬甜帶微酸,可以中和油膩感,惹味獨特!另外還有燉湯品、薑汁紅棗甜點🍮都好出色,使我難忘🧡📍尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖

餐廳🍴環境華美,打卡都不錯👍
其中我哋點了不少皇牌:

前菜冰鎮荔枝串串茄 🍅
上桌時煙霧慢慢飄著感覺夢幻🧡,粒粒冷凍的蕃茄酸酸甜甜開胃!

火焰古法燒腩叉

另外還有燉湯品、薑汁紅棗甜點🍮都好出色,使我難忘🧡

📍尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖
2024-05-01 142 views
請外國回港親戚到滿小館飲茶。要求脆米海皇泡飯分碗上,經理態度惡劣回復「無依樣服務」。八日內光顧第四次,上次要求侍應都有分碗。服務差,出品幾好都無用。何況特色點心同菜式越來越少。
2024-05-01
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2024-04-17 522 views
意想不到,在較偏遠的竟然還有爆場的中菜館,原來出品賣相特色,難怪有那麼多捧場客推介👍🐷火焰古法燒腩叉$168.0熊熊烈火❤️‍🔥腩叉五層腩,入口油脂融化,口感稔軟,賣相極佳!🦐黃金海虎蝦(6隻) $168.0超豐富的鹹蛋黃!巨型虎蝦*6 好誇張!滿足😌🥬啫啫通菜煲$118.0滋滋作響,通菜份量夠多,鹹蝦肉碎調出鮮味!🧊🐷小館冰鎮甜酸豬爽肉$198.0冰鎮咕嚕肉高級版,加入菠蘿🍍,藍莓🫐,草莓🍓,中和肥膩感,正👍🍅冰鎮荔枝串串茄$78煙霧離漫,酸酸甜甜又開胃,賣相非常出色🍮紅米草莓卷$42.0最後以甜品作結滿小館 (尖沙咀)尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖

推介👍

🐷火焰古法燒腩叉$168.0

🦐黃金海虎蝦(6隻) $168.0
超豐富的鹹蛋黃!
巨型虎蝦*6 好誇張!滿足😌

🥬啫啫通菜煲$118.0
滋滋作響,通菜份量夠多,鹹蝦肉碎調出鮮味!

🧊🐷小館冰鎮甜酸豬爽肉$198.0

🍅冰鎮荔枝串串茄$78
煙霧離漫,酸酸甜甜又開胃,賣相非常出色

🍮紅米草莓卷$42.0
最後以甜品作結

滿小館 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖
2024-04-15 344 views
真是服务态度很差 点了个澳洲龙虾 说做澳洲龙虾伊面 跟我说没有,然后没说跟我做了一个水煮龙虾,真的非常恶心 服务态度很差 这样做龙虾 真的暴殄天物 太浪费 千万别来这家店 真的垃圾 尖沙咀体验最差
2024-04-15
2024-04-11 358 views
位於尖東站P2出口行一分鐘就到的中菜館,不論係古雅得嘅裝潢氛圍,還是菜式都充滿新意,必令你食指大動!晚上7點鬆啲黎到已full左9成,仲有包廂位,空間感十足,岩曬一大班親朋好友黎聚餐。😋冰鎮荔枝串串茄 $78打卡必叫!荔枝去殼去核,調位後冰凍浸泡,食落酸酸甜甜,味道超似細個嫲嫲日日放學整畀我食的,作為前菜真係好開胃。😋火焰古法燒腩 $168蜜汁豬腩叉用酒精再火炙,充滿儀式感仲聞到碳烤香🤤,咬落肉地肥瘦相間一啲都唔嚡😍,表面燒至香脆帶焦香,鋪喺面嘅桂花花瓣消滯又靚仔,即刻叫左碗白飯$16送飯。😋小館冰鎮甜酸豬爽肉$198 一上枱冒住白煙好岩打卡,食落咕嚕肉外皮超級爽脆,每咬一下都有聲,而熱辣辣嘅內部好軟腍又入味,仲有士多啤梨、菠蘿、同藍莓作配菜,超級好味😋。😶桂花粉絲炒瑤柱$158 稱佢為乾身版同平民版的魚翅,炒蛋多過粉絲,瑤柱不多,呢道普普通通。😋花鵰醉乳鴿伴鷯蛋 $78咬落淡淡花雕酒香,乳鴿肉質嫩滑彈牙😍,吃罷舌頭留下餘香。茶位:$14/位有多款茶選擇,我地揀左少有嘅🌹瑰荔堂皇,即係玫瑰荔枝紅茶,有慢火不停溫熱,濃郁唔苦澀,養生又養顏。

😋冰鎮荔枝串串茄 $78

😋火焰古法燒腩 $168

😋小館冰鎮甜酸豬爽肉$198

😶桂花粉絲炒瑤柱$158

😋花鵰醉乳鴿伴鷯蛋 $78
咬落淡淡花雕酒香,乳鴿肉質嫩滑彈牙😍,吃罷舌頭留下餘香。

茶位:$14/位

2024-04-09 347 views
臨兩日前,周圍找一間尖沙咀無限時餐廳,跟朋友聚一聚,於是無意中找到這一間。本身諗住唔限時,又咁易有位,應該有啲伏。但奈何尖沙咀間間餐廳都限時九十分鐘,唯有照去試一試。入到去,發現地方尚算唔錯,圓枱方便傾计。由於對食物無乜期望,所以無乜研究吓便叫了六人餐,另加六件蝦多士。上菜速度快,食物亦很新鮮熱辣。可惜掛住傾計,唔記得影相。前菜麻辣涼拌魚皮非常好味,份量亦多👍🏻👍🏻👍🏻蝦多士不油膩,而且很多蝦,夠彈牙👍🏻👍🏻👍🏻鮑魚及花膠扒好味,而且頗大👍🏻👍🏻👍🏻大蝦伊麵、蒸魚也不錯👍🏻👍🏻煙燻雞味道有點奇怪,而且比較乾,這個就一般另外不知是四季豆,還是其他品種,感覺有點生,冇咁入味其餘食物也不錯,最後全部清晒。結論下次會再來試其他食物😋😋

前菜麻辣涼拌魚皮非常好味,份量亦多👍🏻👍🏻👍🏻

蝦多士不油膩,而且很多蝦,夠彈牙👍🏻👍🏻👍🏻

鮑魚及花膠扒好味,而且頗大👍🏻👍🏻👍🏻

大蝦伊麵、蒸魚也不錯👍🏻👍🏻

煙燻雞味道有點奇怪,而且比較乾,這個就一般

另外不知是四季豆,還是其他品種,感覺有點生,冇咁入味

其餘食物也不錯,最後全部清晒。結論下次會再來試其他食物😋😋
2024-04-06 395 views
最近發現尖東原來有一間中式酒家,味道頗有驚喜🌈冰鎮話梅涼瓜 $78想不到一碟前菜就這麼有心思🤩原本以為是苦的,想不到口感這麼爽口,一點也不苦😳反而是每啖都是酸酸甜甜,梅味突出,十分開胃🍃蝦多士 $58/位真心推薦這道小食👍🏾十分香脆😆炸得金黃色的蝦多士,入口酥脆,加上原隻厚肉大蝦,兩者令整個口感更鮮明,很香口😍火焰古法燒腩叉 $168很有氣質的一道菜,上菜時店員會先點火加熱,腩叉外皮燒得脆口,外層塗上一層薄薄的桂花蜜,邊位略帶微微焦香,肉質口感鬆軟,肥而不膩,撈飯一流😆火雲花膠雞煲翅 $368好足料的一個雞煲翅😳魚翅完全是可以一梳的夾起,每條都吸收整個湯的鮮味。配料亦很豐盛,雞肉肉質嫩滑,花膠厚身入味🫶🏻脆米海皇泡飯 $148第一眼看去好似很啖口,想不到整個湯都很惹味🙀泡飯鮮味十足,當中有蝦、帶子等等海鮮配料,而脆米更是畫龍點睛之筆😍香脆有咬口,多重口感之餘亦充滿鮮味,值得一點👍🏾杞子花膠浸大白菜 $116清清的大白菜膽軟硬適中,味道清甜。而花膠亦同樣肥厚,整體不會感到油膩。
最近發現尖東原來有一間中式酒家,味道頗有驚喜🌈

冰鎮話梅涼瓜 $78

蝦多士 $58/位

火焰古法燒腩叉 $168

火雲花膠雞煲翅 $368

脆米海皇泡飯 $148

杞子花膠浸大白菜 $116

• 鳳尾蝦多士
2024-04-03 273 views
今晚同朋友黎左呢間中菜餐廳食晚飯,呢度嘅小菜款式比一般傳統中菜館較為有特色。店內環境寬敞,乾淨衛生,平日晚飯時間都幾多人~有多款茶葉/花茶選擇,我哋揀咗白桃烏龍,茶味甘香、淡淡白桃香。蝦多士炸到金黃酥脆蝦多士,用上原隻大海蝦,蝦肉新鮮好厚身,啖啖蝦肉。風沙脆豬手香脆口感煙煙韌韌,豬手皮滿滿骨膠原。火焰古法燒腩叉店員即時點火燒香,未食已經聞到陣陣香味,五花腩肉大大舊肥瘦相間,面層塗上一層桂花蜜味道更多清香。尖椒炒大腸 大腸好圓潤肥美,口感軟綿綿,加上尖椒一同炒更加惹味。蟹肉扒時蔬 滿滿嘅蟹肉蛋白份量十足,蔬菜好鮮嫩。有錢佬炒飯 炒飯炒得好煙靭,粒粒分明鑊氣十足,加左香濃咸蛋黃碎炒,味道好鮮味。紅米草莓卷不太甜味道清新,口感煙靭。

蝦多士

風沙脆豬手
香脆口感煙煙韌韌,豬手皮滿滿骨膠原。

尖椒炒大腸
大腸好圓潤肥美,口感軟綿綿,加上尖椒一同炒更加惹味。

蟹肉扒時蔬
滿滿嘅蟹肉蛋白份量十足,蔬菜好鮮嫩。

有錢佬炒飯

紅米草莓卷
不太甜味道清新,口感煙靭。
2024-03-26
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
  • 懷舊蝦多士
一家人生日聚餐 都係想食中餐五個人食飯 想揀喺市區又唔想太貴揀左好幾間先搵到呢道佢個位置都幾易搵同埋舖位比想像中大我哋五個人 自覺大食嗌咗個六人餐加叉燒主要係因為佢得四人餐同六人餐( ´▽`)然後佢個叉燒好似好出名佢首先上嘅第一碟都真係幾出色六人餐所以係六嚿豆腐個豆腐入面非常之嫩好好食冇諗過咁滑( ´▽`)👍🏼同埋因為佢係第一碟餸 炸得又幾靚仔所以都唔會覺得好熱氣佢呢個魚皮嘅味道非常之內地小食佢係有一種麻麻哋辣嘅感覺我唔知係重慶嘅味道 定係四川嘅味道?😂總之就係你會喺大陸食到嘅嗰隻味佢個咕嚕肉好好食本身以為剩係得眼見嘅幾舊但係實際上冰下面都係咕嚕肉只係佢選擇咗冰鎮而有啲特別嘅地方係雖然佢冰鎮咗,但係都冇話好難咬而個心亦都仲係保持到暖暖地菠蘿士多啤梨藍莓喺味道上面幫助到好多 實際上係視覺上就睇落靚咗( ´▽`)如果唔擺上去,就剩係得一嚿冰蝦伊麵嚟講 佢有六隻好大隻嘅蝦放喺上面坦白講,佢係幾好食嘅隻蝦但係因為我哋每一人分走一隻然後個面底就變咗冇嘢可以送( ´▽`)不過佢隻蝦係ok嘅只係拎走晒啲蝦 個面底就變到好難過就咁得個面都唔算濃味叉燒係六人餐以外嘅因為聽講好出名( ´▽`)又發現真係好
一家人生日聚餐 都係想食中餐
五個人食飯 想揀喺市區又唔想太貴
揀左好幾間先搵到呢道

佢個位置都幾易搵
同埋舖位比想像中大

我哋五個人 自覺大食
嗌咗個六人餐加叉燒
主要係因為佢得四人餐同六人餐( ´▽`)
然後佢個叉燒好似好出名

本身以為剩係得眼見嘅幾舊
但係實際上冰下面都係咕嚕肉
只係佢選擇咗冰鎮
而有啲特別嘅地方係
雖然佢冰鎮咗,但係都冇話好難咬
而個心亦都仲係保持到暖暖地
菠蘿士多啤梨藍莓喺味道上面幫助到好多
實際上係視覺上就睇落靚咗( ´▽`)
如果唔擺上去,就剩係得一嚿冰

上湯焗龍蝦伊麵

蝦伊麵嚟講
佢有六隻好大隻嘅蝦放喺上面
坦白講,佢係幾好食嘅隻蝦
但係因為我哋每一人分走一隻
然後個面底就變咗冇嘢可以送( ´▽`)
不過佢隻蝦係ok嘅
只係拎走晒啲蝦 個面底就變到好難過
就咁得個面都唔算濃味

叉燒係六人餐以外嘅
因為聽講好出名( ´▽`)
又發現真係好好食喎!
一上枱個荔枝木定玫瑰露味超級香
仲要加埋個火 視覺效果一流
另外佢非常之厚身 就咁拎一舊都好厚
食落會充滿晒個口好滿足

清蒸海花斑

蒸魚就係一條好正路嘅魚( ´▽`)
對魚冇乜要求
唔重泥味就可以
而佢個蒸魚豉油同平時唔太一樣
好難形容,但係唔係平時食開嗰隻味

紅燒原隻鮑魚伴花膠

始終佢喺六人餐入面有好幾味餸都好食
所以值得覆桌
只係下次會選擇雙數嘅人嚟

同埋食過之後就知道乜嘢好食乜嘢唔啱口味
下次就唔使嗌套餐啦!( ´▽`)
八味金磚
冰鎮甜酸豬爽肉