2024-04-22
滿小館 📍尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖👻🍽️前排食得太多西餐,突然中菜癮起就醒起平日經常路過嘅滿小館!💁🏻♀️位於尖東麼地道,就對住🅿️安達中心停車場入口,非常方便。🫖當日九成都系大枱朋友聚餐,得我哋系兩丁友撐枱腳😂 中菜都系多人食開心啲嘅,起碼可以叫多幾款菜式呀!🤣餐牌都幾鬼馬,除咗平時嘅🧑🍳廚師推介之外,竟然有📸「相機食先」 呢個推介,鐘意打卡就知道點叫啦!📸火焰古法燒腩叉 $168呢碟菜式就喺「相機食先」嘅其中一道菜,果然系好有噱頭!上菜嘅時候職員已經會提你拎定手機,因為舊叉燒會著火架,賣相同效果每格客嘅反應都系好興奮。大大舊非常厚切,而且有梅子醬系面頭,甜甜帶微酸,並非傳統叉燒嘅蜜汁甜味,感覺可以中和油膩感,口味獨特得來有幾清新。🍤🍞懷舊蝦多士 $58多士表面有大大只蝦,中間就同傳統蝦多士一樣有蝦膠,成份多士脆脆地幾香口。🍲海鮮湯脆米泡飯 $188推介必叫item!湯飯里有大量蝦仁,每啖都充滿海鮮,湯底亦都好濃郁。另上一碟脆米,必須要灑上自己碗湯飯上面,呢個系成個泡飯嘅靈魂!脆脆增加口感,令到成個體驗加曬分!🥩鐵板姜蔥爆牛柳 $158一上枱嘅時候鐵板依然喳喳聲,牛
📍尖沙咀麼地道63號好時中心地下30-41號舖
📸火焰古法燒腩叉 $168
🍤🍞懷舊蝦多士 $58
🍲海鮮湯脆米泡飯 $188
🥩鐵板姜蔥爆牛柳 $158
一上枱嘅時候鐵板依然喳喳聲,牛柳軟稔又香口
🥦🥬海味雜菜煲 $138
今餐飯食咗咁多肉當然要order個蔬菜平均一下啦!
*另收茶介 $14/位及加一服務費