2018-03-25
The Pudding Nouveau呢間餐廳既名好似聽過下,今晚難得經過,一於入去試下。餐廳既枱唔多,我諗大概容納到二十人內。餐廳係半開放式廚房,四周既裝潢簡潔。其實想試佢既鴨腿窩夫,可惜我地太夜去到,已經sold out所以就試左其他野啦。其中一個main set揀左Jumbo French Style Croissant with Egg Mayo Crayfish($138)牛角酥入面有龍蝦肉,龍蝦新鮮,肉質鮮嫩,牛角包又脆又鬆軟,仲有啲沙律醬咁,好香口薯條大條而且粗身,咬落去薯味濃,仲有啲香草既味道,配埋個醬食就更香口另一個main set就揀左個Signature Pudding Breakfast($118)呢個main真係好豐富!材料好多Brioche Toast脆得黎幾鬆軟,仲有香香既奶油味Pork Sausage咬落口好有豬肉既香味,仲幾彈牙Sauteed Mushroom,蘑菇炒得幾香Scrambled Egg 炒蛋幾有香蛋味,但如果滑啲就好啦煙肉煎得幾香,薯餅都炸得唔錯,番茄都幾Juicy我揀左杯Vanilla Milkshake with mini donut
餐廳既枱唔多,我諗大概容納到二十人內。
餐廳係半開放式廚房,四周既裝潢簡潔。
所以就試左其他野啦。
呢個main真係好豐富!材料好多
Brioche Toast脆得黎幾鬆軟,仲有香香既奶油味
Pork Sausage咬落口好有豬肉既香味,仲幾彈牙
Sauteed Mushroom,蘑菇炒得幾香
煙肉煎得幾香,薯餅都炸得唔錯,番茄都幾Juicy
我揀左杯Vanilla Milkshake with mini donut($28)
呢杯雲呢拿奶昔好香丫,雲呢拿味濃,又唔膩喎
外表仲好靚放左花同隻蝴蝶,表面啲cream好似仲用火槍燒過下咁
朋友今日唔方便飲凍野,就叫左杯熱朱古力($7)
顏色睇落都幾濃,佢飲落都話朱古力味濃仲有奶俾你任加添
呢間餐廳有啲homemade signature waffle。
我地叫左一個試:Berries Paradise Waffle($62)
窩夫鬆軟,蛋香,個雪糕味幾特別,係莓味黎,酸酸甜甜咁,幾醒胃
仲有自家製既朱古力muffin,味道幾濃
女仔都係鐘意食心太軟($78),今晚都叫左一個
最怕食到山洪暴發既心太軟,一切開就流到成碟都係朱古力,呢個就岩岩好,內裡唔太流但好軟心,朱古力味濃