在這邊真的一進來就有那種很寧靜的感覺,一草一木每一個呼吸都好舒服😌還有門口的月球🌕燈當然也是超美,簡約的裝修加上熱情的店員超細心推介超棒,走進去座位的時候已經聞到出爐的scone超香的~所以這邊今天我們來一個輕輕食,來一份Earl Grey的英式鬆餅吧,超美的🌙形碟加上 Cream cheese 跟 jam,Earl Grey超香derr,一咬開那個味道衝出來💨 𝙁𝙇𝘼𝙏 𝙒𝙃𝙄𝙏𝙀 跟 𝘿𝙄𝙍𝙏𝙔 都不錯喝,份量都頗多☕️

Earl Grey Scone
Dirty
Earl Grey Scone
Dirty
2021-01-13 30 views
近排大熱🌙碟 呢個天氣最岩飲杯熱茶☕️暖下胃👍🏻👍🏻🌟一草一木特調🤩🤩🤩檸檬馬鞭草,馬鬱蘭葉,洋甘菊茶香撲鼻 飲落唔會澀喉甘舒服既環境下嘆茶真係好不錯💯🌟Earl grey scone🤩🤩🤩黎到係微暖Earl grey 味夠濃 食落都算鬆軟但賣相就好靚🤪店內環境裝修有好多打卡位👍🏻🤩而且座位都算幾多👍🏻店員服務態度好好 💯價錢亦都算合理 坐低慢活下都係一個唔錯選擇🙌🏻🙌🏻
近排大熱🌙碟
呢個天氣最岩飲杯熱茶☕️
暖下胃👍🏻👍🏻

🌟一草一木特調🤩🤩🤩
檸檬馬鞭草,馬鬱蘭葉,洋甘菊
茶香撲鼻 飲落唔會澀喉

而且座位都算幾多👍🏻
店員服務態度好好 💯
價錢亦都算合理
坐低慢活下都係一個唔錯選擇🙌🏻🙌🏻
深水埗咖啡店開到成巷成市,要突圍而出先可以令客人留下深刻印象,好似呢間以洗滌心靈為主題既咖啡店,相信呢區真係只此一間!店舖門口已經擺滿植物,店內樓底好高,正中央掛了個大月亮,月亮下就係一棵橄欖樹,一踏入舖已經有種平靜,舒服既感覺呢度仲有塔羅牌,水晶,鼠尾華,聖木等淨化心靈空間療法,好讓客人身心從而得到洗滌Espresso Tonic咖啡帶有微微果酸同烤可可既味道,Tonic就帶苦澀微甜既味道,兩者味道好夾,仲要好大杯,真係可以慢慢嘆Cappuccino成杯都好順滑,有啡味之餘仲有奶既香甜肉桂葡萄乾貝果 甜食既bagel,肉桂同提子乾一向都好夾,略嫌個bagel加熱後硬左d三文魚貝果咸食既bagel,味道上唔算好突出,但食晒都幾飽肚無常呢度既signature cake, 一款六層漸變色的黑芝麻芝士蛋糕,味道由淺到濃,層次分明,真係一款好花心機製成既甜品店舖既員工都好親切,全店真係卑我有種好無拘無束,身心舒暢既感覺

Espresso Tonic

Cappuccino
成杯都好順滑,有啡味之餘仲有奶既香甜

肉桂葡萄乾貝果

三文魚貝果
咸食既bagel,味道上唔算好突出,但食晒都幾飽肚

2021-01-11 321 views
#pb食在深水埗月球下的咖啡店🌙深水埗其中一間大熱coffee shop ✨ 大家都俾月亮吸引住🤪 佢仲有塔羅占卜🔮 聖誕節個陣去 4點幾等左30分鐘就有位 都唔算等好耐嘅🙈 其實我最想試個芝麻蛋糕 可惜個日賣哂🥺 唯有俾個藉口自己再去啦😍.店內環境俾我想像中多位 而且望住個大月亮食野幾開心🤭 店員們都超級nice 會推介食咩同話你知點打卡🤪 佢主要提供輕食 Bagel、Scones等等🥰 另外仲有少少甜品😋 🔹Lemon Tea Tart🍋 #pb食在伯爵茶🍵 細細件😋 最特別莫過於用月亮碟裝住🌙 檸檬塔配伯爵茶嘅組合 幾清新😍 不過覺得檸檬味偏重 所以幾酸🤪 同埋個塔底都幾硬🙈🔹Mocha☕推介❤️ 拉花超靚🥰 好耐未飲過咁好飲嘅Mocha 🤩 好香好濃😍 咖啡同朱古力味剛剛好👍🏻🔹Latte☕又係靚拉花🥰 好大杯同埋夠熱🤪 味道Nutty 唔錯🥰.整體感覺不過不失 勝在環境夠特別🥰 咖啡係幾好飲👍🏻 有機會要再去試番芝麻蛋糕😋一草一木深水埗基隆街102號
#pb食在深水埗

一草一木
深水埗基隆街102號
2021-01-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
  • Mocha
同你settle down啲手袋外套、細心提醒邊度可用餐、打卡,甚至肯幫你揸機影晒打卡位···男朋友都未必做到!咁熱心友善的店員係會加分到Jenny想再黎多次!知周六好搶手,已經在開門後15分鐘到,鋪面唔大已almost full house。但同地鐵站唔近真係行慢兩步都輸咗😂店員親切遞上籃子擺野,又會推介1、2月限定飲品。當兩個女仔煩緊點打卡,叫店員幫手影一張,佢真係好比心機咁影;甚至行出店外branch度影😍各位港女的福音!我係無名薯仔幫唔到佢賣廣告,佢都咁好service, 10%超抵比枱面襯返店名用木,但略嫌細張,擺兩杯咖啡兩舊scone已經要就住食野。小扣分枱面冇酒精搓手液,亦冇提供紙巾~食scone有小掙扎lol不適合久坐的餐廳⋯除左因為超多人在樹邊等,會比到壓力你知要走之外;仲因為枱的設計要側坐(or擘開腳坐which Jenny想有少少儀態⋯⋯𝙁𝙤𝙤𝙙🧀芝士scone $35店家提供左小勺(唔可以用刀形容...太短同粗)由中間橫切,但支野的切野能力非常有限,加上scone(我知係硬)但真係過硬到刀槍不入😂拎上手要好大力先切到(Jenny仲切到散開兩三塊有啲cap)加埋枱

𝙁𝙤𝙤𝙙
🧀芝士scone $35
店家提供左小勺(唔可以用刀形容...太短同粗)由中間橫切,但支野的切野能力非常有限,加上scone(我知係硬)但真係過硬到刀槍不入😂拎上手要好大力先切到(Jenny仲切到散開兩三塊有啲cap)加埋枱面細活動能力大減,扮淑女真係有啲辛苦😂
入口滿滿洋蔥味道唔錯,cream另上比我地搽但份量其實可以多少少🤏,辛苦切完搽兩下就冇,有啲晒左我切開的努力🤣

🌹伯爵茶scone $35
比起洋蔥芝士呢個好好多!scone身冇咁硬!食落口亦幾flesh💕都係同一通病,果醬都只係得咁多🤏

⚠️1、2月限定飲品!!

☕️橙香朱古力咖啡 $60
有拉花,比想像中有驚喜,真係有啲橙碎喺入面豐富左口感,朱古力味都幾出

🍮法式焦糖布甸咖啡 $50
有拉花,焦糖味比橙香個杯更濃,食緊野都會飄埋黎~但入口反而冇特別,似普通連鎖焦糖咖啡~被標題勾起布甸期望🥺係我諗多左

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
推介近門面的枱,可以趁冇咩人打棵樹卡,或者出branch坐慢慢影。有陽光日子去最好,branch 會贏晒

⚠️weekend 有註場塔羅占卜師,可惜Jenny冇玩到分享唔到添!歡迎留言分享
法式焦糖布甸咖啡
洋蔥芝士scone
2021-01-09
$85 (Breakfast)
法式焦糖布甸咖啡
洋蔥芝士scone
  • 伯爵茶scone
深水埗基隆街、大南街一帶,愈來愈多咖啡店開業,昔日舊貌早已換了新顏。這個下午,我就在深水埗區內,與友人尋尋覓覓,打算找一家咖啡店,喝杯咖啡,吃點東西,享受一段寫意悠閒的時光。雖然已是下午三時多,已過了中午的午餐時候,但先後經過數間咖啡店,店內店外都是客人,不想等位的我倆,尋尋覓覓間,輾轉來到這間名叫「一草一木」,店名甚有文青味道和自然色彩的咖啡店,竟然不用在店外等待,便可入內用餐,便不再多想,立刻決定光顧。這兒的環境的確甚有文青風,白色的牆身,感覺素淨,天花上最引人注目的月球燈、燈下的樹木盆栽、圍繞在小樹周圍,可供客人等待外賣的圓形坐墊、店門外可供客人小坐打卡的木長椅,都能帶給人優悠閒適的感覺。雖然這兒的六角形木桌子較為細張,擺放食物拍照不太方便,但這兒整體的環境,仍是挺舒服的。雖然這裡以檸檬馬鞭草、馬鬱藍葉和洋甘菊為成分的「一草一木特調」($60)都幾吸引,不過初次到來,不喝咖啡實在說不過去,便點了 Caffe Mocha($50)做飲品,愛喝咖啡的友人就點了 Flat White($40)。兩杯咖啡都十分大杯,比鄰近的咖啡店都來得大,性價比甚高。我的 Caffe Mocha拉花漂亮

兩杯咖啡都十分大杯,比鄰近的咖啡店都來得大,性價比甚高。我的 Caffe Mocha拉花漂亮,朱古力味相當高,整杯咖啡不會過苦,但又可喝到朱古力味和咖啡味。友人一向愛喝咖啡,她的 Flat White我當然沒有喝,聽她說,也不錯。兩杯咖啡附上的兩張印有不同香草名字圖畫和勵志說話的小卡片,也能讓我感受到這咖啡店的心思。

已是下午茶時間,嘆咖啡,來一件鹹或甜的茶點小吃最好不過。
以漂亮獨特的黑色彎月碟子盛載的「檸檬茶塔Lemon Tea Tart($48)極有水準,雖然味道有點兒酸,檸檬味把伯爵茶的味道稍為蓋過,但不太嗜甜的我就覺得它味道甚佳,而且非常醒胃,加上撻底相當脆身,與口感偏稠的伯爵茶檸檬餡就像一對合作無間的拍檔一樣一唱一和,一起合力譜出美妙的樂章。對這檸檬撻,我甚喜歡。

友人的「英式鬆餅伯爵茶味)」($35)我雖然沒有吃,但聽她說,質素也高,鬆軟可喜,而且濃縮奶油與紅莓果醬也頗為美味,讓她感到十分滿意。

這一天,可以在忙碌的工作中,偷取片刻的時間,在舒服的環境下,以輕鬆的心情,享受美好的時光,著實是賞心樂事。
Type of Meal
Tea
  • Lemon Tea Tart
  • 英式鬆餅
相信大家都知道深水埗嘅咖啡店越開越多😼朋友同我更係唔執輸,要黎到呢個有個大月亮🌛係咖啡店入面嘅舖頭打卡啦!店內風格簡約,以白色為主調~除咗有一個大月亮做打卡位之外🌙店內嘅甜品都係用一個半月亮型嘅碟去裝嘅,打卡影相一流📸️朋友同我分別叫咗一個舖頭嘅signature 無常蛋糕,係一個芝士芝麻蛋糕🍰 芝麻味好出!賣相有層次,蛋糕底更係有芝麻粒,口感100分😋不過略顯份量比較少,價錢較貴 ($68)嘢飲方便我地一人叫咗一杯,我嘅橙味朱古力正常發揮,飲到落口除咗有淡淡嘅橙香味🍊,朱古力味都幾濃👅而朋友嘅latte都做得幾出色☕️拉花都幾靚😊

而朋友嘅latte都做得幾出色☕️拉花都幾靚😊

• 芝士芝麻蛋糕🍰
2021-01-07 515 views
/一草一木🇭🇰/#sa深水埗篇 #sacafe篇➖➖➖<治癒心靈咖啡店✨🥰>➖➖➖雖然話最近越開越多cafe唔想再去😂但有啲都會有啲係我個list 到嘅去開嗰邊都會想去埋~ 今次去呢間無論係環境、食物定service 都幾好特別幾鍾意芝麻蛋糕🍰去開可以一試😚所以都值得一去嘅 不過星期六日就應該多人啲➖➖➖1️⃣芝麻軟芝士蛋糕/無常 $68 (𝟠/𝟙𝟘) 🌟俾佢嘅漸層吸引🥰感覺好治癒! 餅底同面層都係芝麻餅 幾硬脆 濃度亦都足夠芝麻嘅濃度會比芝士高芝士夠軟滑 定價有少少偏高 但幾好食➖➖➖2️⃣檸檬茶撻 $48 (𝟟/𝟙𝟘) 幾鍾意佢嘅撻皮夠硬脆🥰中間嘅檸檬偏酸 有茶葉碎 但茶味唔算好重不過我friend 話都ok 食完中和左無咁膩➖➖➖3️⃣一草一木特調 $60 (𝟟.𝟠/𝟙𝟘) 🌟聽到呢個舖名 感覺呢度係幾出名花茶🤣揀左blend tea 檸檬馬鞭草+馬鬱蘭葉+洋甘菊飲落去洋甘菊味會比較重 都幾大壺 飲到好耐孕婦不適宜飲用啊!➖➖➖4️⃣Latte $40 (𝟟/𝟙𝟘)整體不過不失 都幾大杯 幾抵飲口感偏nutty 幾易入口➖➖➖📍一草一木深水埗基隆街102號
/一草一木🇭🇰/
#sa深水埗篇 #sacafe篇
<治癒心靈咖啡店✨🥰>
雖然話最近越開越多cafe唔想再去😂
但有啲都會有啲係我個list 到嘅
去開嗰邊都會想去埋~
今次去呢間無論係環境、食物定service 都幾好
特別幾鍾意芝麻蛋糕🍰去開可以一試😚
所以都值得一去嘅 不過星期六日就應該多人啲

1️⃣芝麻軟芝士蛋糕/無常 $68 (𝟠/𝟙𝟘) 🌟
俾佢嘅漸層吸引🥰感覺好治癒!
餅底同面層都係芝麻餅 幾硬脆 濃度亦都足夠
芝麻嘅濃度會比芝士高
芝士夠軟滑 定價有少少偏高 但幾好食

➖➖➖
2️⃣檸檬茶撻 $48 (𝟟/𝟙𝟘)
幾鍾意佢嘅撻皮夠硬脆🥰
中間嘅檸檬偏酸 有茶葉碎 但茶味唔算好重
不過我friend 話都ok 食完中和左無咁膩
Lemon  tart

3️⃣一草一木特調 $60 (𝟟.𝟠/𝟙𝟘) 🌟
聽到呢個舖名 感覺呢度係幾出名花茶🤣
揀左blend tea 檸檬馬鞭草+馬鬱蘭葉+洋甘菊
飲落去洋甘菊味會比較重 都幾大壺 飲到好耐
孕婦不適宜飲用啊!
一草一木特調

➖➖➖
4️⃣Latte $40 (𝟟/𝟙𝟘)
整體不過不失 都幾大杯 幾抵飲
口感偏nutty 幾易入口
Latte

📍一草一木
深水埗基隆街102號
2020-12-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
一草一木特調
2021-01-07 34 views
⿻⿻𝘛𝘩𝘦 𝘚𝘰𝘶𝘭𝘳𝘰𝘰𝘮𓏲𓏱𓏭𓏭今日介紹嘅又係深水埗嘅咖啡店( ˘͈ ᵕ ˘͈ )基隆街嘅呢間咖啡店比想象中大好多有個好大嘅月亮係門口嘅位置 仲有棵小樹 真係夠特別𓋅買飲品仲送唔同嘅小卡片 上面寫咗植物名同祝福嘅話語 好療愈~飲品試咗特製嘅lemonade同latte 佢地嘅lemonade同出面嘅唔係好同 有少少咸檸味 Nutty嘅latte都唔錯𓍔𓏲𓏱𓏭𓏭Hot Latte $40The Soulroom Lemonade $50
⿻⿻
𝘛𝘩𝘦 𝘚𝘰𝘶𝘭𝘳𝘰𝘰𝘮
𓏲𓏱𓏭𓏭

今日介紹嘅又係深水埗嘅咖啡店( ˘͈ ᵕ ˘͈ )
基隆街嘅呢間咖啡店比想象中大好多
有個好大嘅月亮係門口嘅位置 仲有棵小樹 真係夠特別𓋅

飲品試咗特製嘅lemonade同latte

𓏲𓏱𓏭𓏭
Hot Latte $40
The Soulroom Lemonade $50
2021-01-05 92 views
4點左右到,本身係想去十常89,但已經截左walk in...跟住見到前一條街有呢間,所以就去試卜,前面有兩枱排緊,都算好快入得,門口有張櫈打卡,入口有個大月亮高掛,座位唔多,靠邊邊既座位唔好坐,要側身坐同頂腳,4點已經無招牌芝麻蛋糕同焦糖布甸咖啡,叫左個lemon tea tart , Hazelnut choco latte 同 花生latte, 焙茶鬆餅同 洋蔥芝士鬆餅, 檸檬茶撻無茶味,得檸檬汁味,焙茶鬆餅正常,無特別,洋蔥芝士鬆餅似面包鋪既pizza包走肉,唔脆唔鬆化,附送既cream同jam都係無味。。KFC個鬆餅仲好食。。。兩杯latte泡沫打得好厚,但飲落無乜味。。$50-70一杯非常唔值。。去一次就夠。
2021-01-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
去年去的第48間的新咖啡店這是以草和木為主題的咖啡店店內有一個很大的月亮能在咖啡店內賞月下 喝著咖啡也滿有詩情畫意的畫面非常寫意裝修以白色為主 加上木糸的傢俱店內放了鳥語花香的純音樂希望讓客人坊似在自然環境地喝咖啡店員會向每位用餐的客人派一張植物卡用意是給每位客人一個祝福我點了洋蔥芝士司康配酸奶油加上Coldbrew司康真的有夠香 味道真的很好Coldbrew 質素和味道都錯這服務真的不錯 是可以再來光顧的咖啡店
去年去的第48間的新咖啡店
希望讓客人坊似在自然環境地喝咖啡
店員會向每位用餐的客人派一張植物卡
用意是給每位客人一個祝福
我點了洋蔥芝士司康配酸奶油
加上Coldbrew
司康真的有夠香 味道真的很好
Coldbrew 質素和味道都錯
這服務真的不錯
是可以再來光顧的咖啡店
  • 司康和coldbrew
2021-01-02 59 views
新一年新開始,去咗呢間位於深水埗嘅小店試試新野。我哋係晏晝三點🕰幾度嘅,去到嘅時候已經排咗四五轉客人🤯,我哋就等咗大概半個鐘先終於有得入去。呢間舖頭以草木🌿🌴做主題,鋪入面仲有一個高掛嘅月亮🌕,好文青feel,影相打卡一流,如果想同朋友👭🏻嚟飲吓嘢傾吓計,都係一個非常好嘅選擇。我哋總共嗌左五樣嘢食,分別係以下:✅虹吸咖啡 Syphon Coffee✅Orange Mocha & ✅Onion & Cheese Scone✅Lemon Tea Tart✅食後分享:1️⃣店內環境係幾chill嘅,坐嘅枱凳都係柱體做(唔係好識點形容,詳情可以睇返上面店內嘅相),幾靚,不過坐落就唔算太舒服,有啲略嫌逼夾2️⃣兩個人食五樣嘢,因為每件食物都比較細份量,買單都要接近$300 ,性價比比較低3️⃣食物質素來講,Lemon Tea Tart個外皮太硬好難食得到,至於Bagel就非常,上枱時唔熱,餡料亦都比較單薄,感覺偏貴不過,值得一提嘅係,深水埗太子交界,(即係大南街基隆街汝州街附近),都有唔少小店Cafe。嚟緊都有好幾間想去試試,發掘一下本地小店😉
新一年新開始,去咗呢間位於深水埗嘅小店試試新野。

我哋總共嗌左五樣嘢食,分別係以下:
✅虹吸咖啡 Syphon Coffee

Orange Mocha & Onion  Cheese  Scone
✅Lemon Tea Tart
Lemon  Tea  Tart

Salmon  Bagel

食後分享:

2021-01-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
Lemon  Tea  Tart
2020-12-27 68 views
🌿Soulroom.一草一木🌿取名感覺有種可以尋找自己靈魂一樣,試試吧🌱門外很值得打卡~平日都幾多人~等了快20分鐘🍃要比少少耐性喔🌝裡面有個大大的月亮🌕 靚靚,很療癒的樣子🌛點影都咁靚🌻Flat White,揀左nutty,咖啡味香,奶滑,奶泡打得幾好,拉花好靚,而且好firm,唔會好快變樣起泡,又大大杯。飲到一杯靚咖啡心情真係好🥰每一杯咖啡旁邊有張小卡,我的是依蘭~好似估中咗我呢排心中所想一樣~要接受自己,係獨一無二~🌻瞬間強化左自己嘅心情😎有冇咁巧合😝我中意呢句呀!😍下次再去,睇吓會抽中咩卡仔😆另一外係dirty,入口冰冰,咖啡味較flat white更濃,不錯喔~😝叫左一個芝麻bagel,配cream cheese我覺得單調左~下次試cake🤪店員的服務態度好好呀~咖啡又正~心情馬上level up💖店內空間大,白色簡單嘅裝修,幾舒服😌
🌿Soulroom.一草一木🌿
取名感覺有種可以尋找自己靈魂一樣,試試吧🌱

門外很值得打卡~
平日都幾多人~等了快20分鐘🍃
要比少少耐性喔🌝

裡面有個大大的月亮🌕
靚靚,很療癒的樣子🌛

點影都咁靚🌻
Flat  white (Nutty)

每一杯咖啡旁邊有張小卡,我的是依蘭~
好似估中咗我呢排心中所想一樣~
要接受自己,係獨一無二~🌻
瞬間強化左自己嘅心情😎
有冇咁巧合😝
我中意呢句呀!😍

下次再去,睇吓會抽中咩卡仔😆
Dirty  (Nutty)

Sesame  bagel

叫左一個芝麻bagel,配cream cheese
我覺得單調左~下次試cake🤪
Flat  White  (Nutty)

店員的服務態度好好呀~咖啡又正~
心情馬上level up💖

店內空間大,白色簡單嘅裝修,幾舒服😌
Flat  White  (Nutty)
Flat  white (Nutty)
Dirty  (Nutty)
2020-12-27 63 views
入到去大家都好好笑容打招呼,感覺好nice, 為生活加點甜,Cafe 修好文青,樓底好高,六個形嘅檯,open kitchen 都令人感覺好寫意💓。點咗吐司同mocha , 自助點餐,只收現金,之後有waiter 送餐,吐司先到,我揀咗跟牛油,其實可加埋花生醬,不過我個人麻麻,吐司烘過,都唔錯,碟好文青💛,不過牛油太硬🙊,搽唔倒。mocha幾香,個奶泡打得好好,飲到底個拉花重喺度👍仲有得儲印仔換咖啡,可惜我住得唔近,未必可成日嚟

mocha幾香,個奶泡打得好好,飲到底個拉花重喺度👍

仲有得儲印仔換咖啡,可惜我住得唔近,未必可成日嚟

2020-12-26
$90 (Lunch)
2020-12-18 111 views
依家成日都見開咗唔少新cafe 就嚟追唔切啦🙈 感覺上仲多過啲便利店😂😂Btw呢間cafe以白色為主調 一入門口旁邊佈置咗唔少植物🌱🌳中間掛咗一個大大嘅月球🌝座位以木系六角形枱同埋白色六角形櫈 都算幾特別😉ˢᶜᵒⁿᵉ ⁽ᴱᵃʳˡ ᴳʳᵃʸ⁾ $³⁵用咗月亮形碟嚟裝伯爵茶鬆餅🌛又整得幾唔錯 好有茶香味🍃旁邊有clotted cream🍶同埋strawberry jam🍓可以享受雙重味覺✌️ᴸᵉᵐᵒⁿ ᵀᵉᵃ ᵀᵃʳᵗ $⁴⁸一樣用咗月亮形碟🌜但係呢個檸檬撻真係太酸啦😣😣平時我俾人食慣檸檬都頂唔順🍋🤣 (講笑XD) 如果落返甜啲 應該會易入口多啲 ᶠˡᵃᵗ ᵂʰⁱᵗᵉ $⁴⁰飲得出佢地係用幾靚嘅Espresso打底☕再加入熱牛奶🍶飲落口感幾細滑 蓋過咗少少本身咖啡嘅苦澀味 ₚ. ₛ. 總括嚟講 呢間cafe比起其他cafe嘅價錢較親民 性價比高 而且環境唔錯 都幾值得去去一試🥰

ˢᶜᵒⁿᵉ ⁽ᴱᵃʳˡ ᴳʳᵃʸ⁾ $³⁵
ˢᶜᵒⁿᵉ ⁽ᴱᵃʳˡ ᴳʳᵃʸ⁾

ᴸᵉᵐᵒⁿ ᵀᵉᵃ ᵀᵃʳᵗ $⁴⁸
ᴸᵉᵐᵒⁿ ᵀᵉᵃ ᵀᵃʳᵗ

ᶠˡᵃᵗ ᵂʰⁱᵗᵉ $⁴⁰
ᶠˡᵃᵗ ᵂʰⁱᵗᵉ

2020-12-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
ˢᶜᵒⁿᵉ ⁽ᴱᵃʳˡ ᴳʳᵃʸ⁾
ᶠˡᵃᵗ ᵂʰⁱᵗᵉ