2021-10-28 81 views
每次去石門探舊同事,指定動作都會去飲茶,我地近近地去左萬怡酒店1樓的譽宴.星海薈飲下午茶。以家逢一至星期五下午茶時段,大中小點都一律以小點計算,小點只係$24非常抵食。餐廳以寶藍色為主調,好有氣派,而且不像其他一般酒樓坐得逼狹,環境寬敞,坐位與坐位之間有一定的距離晶瑩鮮蝦餃蝦餃皮晶瑩剔透,皮薄餡靚,蝦肉大大粒,爽口彈牙飽滿蟹籽燒賣皇燒賣加上鮮籽和鮮蝦,入口帶豬肉香,餡料扎實,味道鮮甜多汁南翔小籠包入面包住熱辣辣的湯汁,夾起來都不易穿,一咬開滿滿的湯汁,湯汁鮮美。山竹牛肉山竹牛肉球以半肥瘦牛肉製成,加入了馬蹄和芫荽碎,味道更豐富。蠔皇叉燒包叉燒包入面有滿滿的餡料,真係有叉燒粒,而唔係得醬汁,醬汁甜鹹適中,個包又夠軟熟。杞子桂花糕夏日透心涼的甜品,桂花糕好清香,不算太甜,夠彈牙,適合大人小朋友食。鮮蝦腐皮卷腐皮炸得好香脆,蝦肉爽口彈牙。薑蔥蒸牛柏葉牛柏葉好入味,夠爽口,一d都唔韌,個汁好好食化皮燒腩仔香脆的豬皮,燒腩仔肥瘦相間,必點芥末醬,味道咸香滋味。牛油香脆香飯魚炸得好香口,一條接一條,停不了

晶瑩鮮蝦餃
蝦餃皮晶瑩剔透,皮薄餡靚,蝦肉大大粒,爽口彈牙飽滿

蟹籽燒賣皇
燒賣加上鮮籽和鮮蝦,入口帶豬肉香,餡料扎實,味道鮮甜多汁

南翔小籠包

山竹牛肉

蠔皇叉燒包

杞子桂花糕

鮮蝦腐皮卷
腐皮炸得好香脆,蝦肉爽口彈牙。

薑蔥蒸牛柏葉
牛柏葉好入味,夠爽口,一d都唔韌,個汁好好食

化皮燒腩仔
香脆的豬皮,燒腩仔肥瘦相間,必點芥末醬,味道咸香滋味。

牛油香脆香飯魚
炸得好香口,一條接一條,停不了

看到朋友在這裡的美食打卡照片,近近地又來吃一頓豐富的。冰鎮花雕五頭南非鮑魚 震撼價$68一份乾冰的煙霧效果成為必點打卡之選,上桌前要準備好相機拍片拍照📷。鮑魚軟腍得來帶點煙韌,滲著點點花雕味道,簡直令人陶醉椰青燉花膠雞湯🥥 震撼價$98一個材料豐富,除了主角椰青肉,花膠及雞之外,還有鮑魚粒,金華火腿粒,瘦肉。清香味美,連雞肉及瘦肉也滲滿了湯的清甜味道,椰青肉起得非常完美👍,吃起來很方便菜遠炒安格斯牛肉 $168安格斯牛切得細緻,味道香濃,足料好味豉汁帶子蒸豆腐 $128擺盤精美,豆腐香滑,帶子彈牙蛋黃蓮蓉大桃包 $25皮薄餡靚,甜度適中這裏不單止食物美味,氣氛及服務也很好。也適合一些宴會如婚宴丶百日宴等
看到朋友在這裡的美食打卡照片,近近地又來吃一頓豐富的。

冰鎮花雕五頭南非鮑魚 震撼價$68一份

椰青燉花膠雞湯🥥 震撼價$98一個

菜遠炒安格斯牛肉 $168
安格斯牛切得細緻,味道香濃,足料好味

豉汁帶子蒸豆腐 $128
擺盤精美,豆腐香滑,帶子彈牙

蛋黃蓮蓉大桃包 $25
皮薄餡靚,甜度適中

2021-10-21 118 views
老闆生日, 羅漢請觀音,  當然要找個坐得舒服的地方, 公司附近幾間酒樓, 要算星海薈是最高質的一間初時不知道, 原來在麥當勞旁的玻璃門就有扶手電梯直到每枱上枱另有滾水提供給客人燙洗碗筷, 十分乾淨四個人吃不了太多, 簡單的點了幾款點心, 包括南翔小籠包, 潮州粉果, 山竹牛肉, 蓮蓉梘水粽, 叉燒腸粉, 芥蘭; 其中胡椒濃雞湯灌湯餃十分足味, 是吃過最好味之灌湯餃之一; 今日點的點心, 每樣都有水準之上, 十分難得黑糖蜂巢糕有獨特香味, 不會太甜, 不愛甜點的同事都大讚黃金流沙包夠熱辣, 要小心流沙額燙口最欣賞的是乾炒安格斯牛肉河粉, 口感不油膩, 河粉炒得乾身, 安格斯牛味特出, 比起一般炒河只有重重的調味品味道, 這個炒牛河可以吃得出食物本來的味道, 十分好吃

初時不知道, 原來在麥當勞旁的玻璃門就有扶手電梯直到
每枱上枱另有滾水提供給客人燙洗碗筷, 十分乾淨

黑糖蜂巢糕有獨特香味, 不會太甜, 不愛甜點的同事都大讚

黃金流沙包夠熱辣, 要小心流沙額燙口

• 乾炒安格斯牛肉河粉
  • 黑糖蜂巢糕
2021-10-19 75 views
今天天氣很好天朗氣清,約你幾個朋友到沙田一間酒店裏的中菜廳喝茶。位於在於沙田石門站的萬怡酒店,地點一點都不難找。到步後經理安排座位給我們,也近窗口位置,由於當天陽光猛烈,酒樓非常細心將窗簾放下遮閉陽光,裝修豪華,氣派不凡,坐得舒服座位絕無壓迫感。他們也提供了鹹酸菜小吃及一大盤熱水作消毒清潔食具。點心選擇非常之多,酒店出品的點心做得非常出色,賣相同味道超級出色與普通的酒樓分別非常之大。晶瑩鮮蝦餃/皮薄餡靚,蝦肉餡料鮮甜爽口,真材實料值得推薦。山竹牛肉球- 肉香四溢,牛肉球多汁,去了芫荽馬蹄多了一點清新有層次口感。叉燒腸粉配了有芫荽的叉燒腸,叉燒餡料非常之多,另外配了一碗豉油給大家添加。豉汁蒸鳳爪- 做得非常入味的鳳爪,肉汁實實不會太乾,豉汁不會做得太咸。蜆芥鯪魚球 - 炸得外脆內軟,再配以蜆肉蜆汁作調味用。黑豚肉上湯米粉 - 下午茶時段提供了超級抵食的湯米,一大鍋再配上1/4 的燒鵝。燒鵝肥瘦適中,肉香四溢,油脂均勻,入口即融。牛油香脆白飯魚 - 外皮鬆脆,牛油香味激濃,滋味滿分。今天非常滿足的下午茶。下次一定會再去。

晶瑩鮮蝦餃/皮薄餡靚,蝦肉餡料鮮甜爽口,真材實料值得推薦。

蜆芥鯪魚球 - 炸得外脆內軟,再配以蜆肉蜆汁作調味用。

牛油香脆白飯魚 - 外皮鬆脆,牛油香味激濃,滋味滿分。

今天非常滿足的下午茶。下次一定會再去。

2021-10-16 893 views
今日約了長輩們出來飲茶,要找間有質素的酒樓, 一於近近哋去沙田萬怡酒店內的「譽宴 星海薈」試下先。店內環境高雅,再看看點心紙款式很多,我們點了很多,不用多久便陸續送上枱。蝦餃皮薄有彈性,餡料豐富,有兩大隻蝦仁和筍粒,令人食唔停口。燒賣粒粒飽滿,口感扎實,咬開見鮮肉粒混入少許肥肉,頂部有鮮蝦和蟹籽,美觀又好味。牛肉球 肉質嫩滑,加上芫荽的香味,馬蹄的爽口,令到整件牛肉球升華不少。招牌胡椒濃雞灌湯餃 每逢點心紙上有灌湯餃我都必點,今日便點來試試。初時送上檯時都,感覺跟一般灌湯餃一樣,但當你嚐一口湯後便馬上改觀了,湯液不但是雞湯咁簡單,還滲出濃烈的胡椒辛辣味,在不知情下真的難接受,但飲飲下又覺得幾暖胃,配埋大大隻足料的灌湯飯,真係有多重驚喜。 蝦腸 皮薄餡靚不在話下,連碟旁的甜豉油也很甘香,淋上腸粉面,美味又滑流。腐皮卷腐皮包裹著蝦仁捲成幼條,炸至甘香,再配上喼汁來食,滋味無窮。燒腩仔 外皮燒得甘香鬆脆,肉質肥瘦適中,要俾贊。百花釀魚肚軟滑的魚肚吸收了蝦餃的鮮味,有爽口彈牙和軟淋淋的口感,雙重享受。小籠包一客有三粒,小籠包皮不算太薄,但剛好可包裹住鮮肉和肉汁,咬開包皮一個小孔,灌入姜米和香醋

蝦餃
皮薄有彈性,餡料豐富,有兩大隻蝦仁和筍粒,令人食唔停口。

燒賣
燒買

燒腩仔
外皮燒得甘香鬆脆,肉質肥瘦適中,要俾贊。

小籠包
一客有三粒,小籠包皮不算太薄,但剛好可包裹住鮮肉和肉汁,咬開包皮一個小孔,灌入姜米和香醋,真的可提升鮮度至極至。

燒買
2021-10-14 100 views
早年移民外國的朋友回港探親,坐完「疫監」之後,便約她食餐特色的點心。「星海薈」在沙田石門萬怡酒店內,豪華裝煌,氣派不凡,座位寬敞舒適。這裏的點心選擇真多,其中不乏富創意的款式。“金磗脆豆腐”,外脆內滑,加點甜醬來吃,特別美味。“脆網蘿蔔絲腸粉”,軟滑粉皮內夾一層薄脆,加上蘿蔔絲餡料,一咬有三重口感,朋友第一次品嚐,讚不絕口。“木魚花燒汁茄子”,茄子肉餡蒸得很腍軟,加上獻汁及木魚花,很合我口味。“百花釀魚肚”,魚肚煙煙靭靭,上面的蝦膠爽滑味鮮,口感非常好,是必食之選。“鮑魚汁炆鳳爪”,惹味的鮑魚汁,滲入軟硬適中的鳳爪,骨膠原豐富。其他點心如:鮮蝦餃、小籠飽、黑糖糕、金錢肚和浸菜苗等都是即叫即蒸,質素都相當高。大家邊吃美點,邊聊天聚舊,滿足地渡過了一個愉快的下午。

“金磗脆豆腐”,外脆內滑,加點甜醬來吃,特別美味。

大家邊吃美點,邊聊天聚舊,滿足地渡過了一個愉快的下午。

2021-10-13 112 views
星海薈今日和屋企人去到石門,家人偏好中菜,所以就選了去酒樓用膳,可以慢慢食~椰青燉花膠雞湯見到這個有抗疫優惠,而且幾特別,就點了一試~原盅燉的花膠雞湯有原個椰青,而且湯料都非常充足,有幾塊花膠和雞肉,花膠厚而飽滿,雞肉都吸收了湯的精華非常清甜,加上這個燉湯是用椰青燉出來的,因此整個湯都有椰青的清爽味道!熱的椰青水感覺十分特別,帶一點清甜和平時喝的老火湯和燉湯感覺不一樣~脆皮德國鹹豬手咸豬手都幾大隻,而且外皮真的很脆!而且都已經起肉十分方便吃,肉質一點兒都不會乾,咸道適中都幾香!算是有驚喜!士多啤梨脆蝦球蝦球大大隻炸得非常脆身不油膩,而且炸粉不厚食落啖啖肉,蝦肉非常新鮮清爽~加上酸酸甜甜的士多啤梨汁,非常開胃南非鮑魚炆滑雞煲上碟的時候已經聞到好香,南非鮑魚大大隻,好爽好香,雞肉都調味得很香很惹味,而且很滑很嫩,仍然保留肉汁~仲有一些香菇雜菌一齊炆,吸收了菜汁,送飯一流!三鮮海皇雜菜煲份量比想像中大,而且海鮮都不少,蝦、蚌香帶子都很多,令整個雜菜煲都非常鮮甜~ 雜菜方面有西蘭花、椰菜、小棠菜和白菜還有一些雜菌和粉絲,種類都算豐富,整個菜都非常健康和清甜。蜜汁手切黑豚肉這碟蜜汁叉燒絕對超出預
星海薈

椰青燉花膠雞湯

脆皮德國鹹豬手

士多啤梨脆蝦球

南非鮑魚炆滑雞煲

三鮮海皇雜菜煲

蜜汁手切黑豚肉

這碟蜜汁叉燒絕對超出預期,首先黑豚肉燒得有焦香而不乾,而且肉質非常之厚而鬆,咬落鬆軟,側邊都燒得非常香脆~加上蜜汁都不會過甜,而且肥瘦適中,因為令人一舊接一舊吃完!

晚餐來說,食物都算高質而且座位寬闊,服務也不錯~
2021-10-12 85 views
這天剛好到附近工作,便來Courtyard Marriot 嘆個午市點心。座位舒適 ,價錢正常招牌胡椒濃雞湯灌湯餃 - 胡椒味重,我亦很愛,材料充足,真的有雞件在內,每喝一口都感受到胡椒充滿全身。鮮蝦腐皮卷 - 炸得香脆,而他們用斜剪的方法很值得參考,頓時感覺不一樣。木魚花燒汁茄子 - 燒汁配木魚花,上菜時木魚花在動,跳舞似的。化皮腩仔 - 皮脆肉嫩,肥瘦適中。青芥安格斯牛柳粒- 芥末味跟牛柳粒很夾,輕輕的辣把牛柳味帶上另一層次。 還有南翔小籠包 ,薑葱蒸牛柏葉 ,香茜叉燒腸, 腸粉頗滑,整體不錯。

座位舒適 ,價錢正常

化皮腩仔 - 皮脆肉嫩,肥瘦適中。

2021-10-12 693 views
坐屯馬線來石門探朋友,當然要趁機共聚晚餐。朋友帶我來這間位於沙田萬怡酒店內的《星海薈》。餐廳地方非常寬敞濶落,裝修新穎,空間感十足。疫情關係,枱與枱之間保持相當距離,食得安心!《抗疫震撼優惠》非常吸引冰鎮花雕五頭南非鮑魚 《震撼價》$68~賣相仙氣十足,感覺清新冰涼。原隻鮑魚肉腍入味, 啖啖滲出花雕酒香!椰青燉花膠雞湯《震撼價》$98~材料豐富,啖啖花膠夠咬口。首嚐『士多啤梨脆蝦球』 $138~蝦肉晶瑩剔透,爽脆嫩滑,淡淡士多啤梨味清新特別!豉汁帶子蒸豆腐 $128~豆腐嫩滑無比, 帶子鮮甜惹味,一道簡單菜色已令人回味!嘩!還有一個超級抵食的免費晚飯菜三選一: 凡晚市惠顧正價小菜一碟,便可三揀一款菜式,款款都咁吸引,真的有些選擇困難呢!燒雞半隻(免費)~燒雞皮脆肉嫩,雖是免費也絕不欺場!燕窩奶凍~甜品以晶瑩小杯盛載,漂亮吸引, 燕窩份量十足,滋潤養顏,奶香味濃,感覺清新香滑!

《抗疫震撼優惠》非常吸引

椰青燉花膠雞湯《震撼價》$98~材料豐富,啖啖花膠夠咬口。

令人回味!

燒雞半隻(免費)~燒雞皮脆肉嫩,雖是免費也絕不欺場!

奶香味濃,感覺清新香滑!

2021-10-08
$200 (Dinner)
今日去沙田遊,朋友介紹覓食點位於石門萬怡酒店嘅星海薈。酒樓環境舒適,唔算太大20枱左右。可能我地入座時候較遲,所以只有3-4枱客。入座後樓面同事即刻奉上一大鍋熱水供簡單清洗餐具,疫情間呢啲小舉動都令人心安。而優惠方面於晚市時段凡惠顧正價小菜一款,每枱倆位或以上可免費品嚐三選一嘅菜式一款。我地點左個姜葱龍蝦滑雞煲配金銀蛋浸時蔬。龍蝦係波士頓龍蝦,肉質鮮嫩彈牙,雞肉亦相當入味香口惹味,份量都唔少。金銀蛋浸時蔬湯底清甜,但個人較喜歡配莧菜會好食啲,可惜今日只有菜苗。時日推介有粉絲蒸扇貝,火喉岩岩好,貝肉開邊依然肉厚,而鮮滑粉絲吸滿貝肉嘅汁好正。落單經理為我地介紹左椰青燉花膠雞湯,簡單嘅食材就配搭出,滋潤嘅靓湯,貪心作怪如果花膠份量倍增會更好。招牌菠蘿咕嚕肉--每次唔知點乜咕嚕肉都唔會令人太失望。今次無失望之餘仲有意外驚喜,有老師傅嘅味道鬆脆外皮帶微微嘅吉士粉甜味,酸甜開胃咕嚕汁掛喺外皮上,新鮮菠蘿肉(唔係罐頭)真係好味。而免費嘅菜式我地揀左清蒸虎杉斑仔,雖然免費但都好肥美,總括服務,衛生環境,食物質素都唔錯,有80分。
我地點左個姜葱龍蝦滑雞煲配金銀蛋浸時蔬。

早前放學同朋友去咗位於石門萬怡酒店的譽宴飲茶,喜歡這裏裝潢舒適,員工殷勤有禮,是我最喜歡的酒樓之一😋💓💯📌晶瑩鮮蝦餃 📌蟹籽燒賣王 📌安格斯和牛腸粉📌南翔小籠包 📌乾鍋醬金錢肚 📌鮮茄濃湯浸菜苗📌原籠大澳三鮮蒸飯 ✨點心全部都相當高質,蝦餃皮薄餡靚,燒賣夠大粒,鮮味滿分,腸粉爽滑彈牙,小籠包皮薄多汁,金錢肚入味濃郁!款款都相當好吃😋!✨很推薦他們的鮮茄濃湯浸菜苗,蕃茄湯酸酸甜甜,配合菜苗,開胃健康!✨大推原籠大澳三鮮蒸飯,荷葉香氣滲入每粒飯,海鮮的鮮味完全落入飯粒中,惹味無窮😋🤤

📌晶瑩鮮蝦餃
📌蟹籽燒賣王
📌安格斯和牛腸粉
📌南翔小籠包
📌乾鍋醬金錢肚
📌鮮茄濃湯浸菜苗
📌原籠大澳三鮮蒸飯

2021-10-06 69 views
譽宴。星海薈木魚花燒汁茄子:茄子入味,而且肥美,唔似得啲醬汁同埋茄子分開。鮮茄濃湯浸菜苗:食材最緊要新鮮鮮味十足,再配合番茄濃湯,風味十足。脆網蘿蔔絲腸粉:內脆外軟,從來都係食脆網腸粉嘅特色,腸粉皮夠滑又夠堅挺南翔小籠包:皮薄餡靚,入邊個湯汁,味道做到同肉汁平衡麥胚芽馬拉糕:麥芽糖嘅香味,喺口腔縈繞燒腩仔:CP值極高,大大嚿脆腩鮑汁扣雞腳:骨膠原重,鮑汁唔會太鹹,食完一隻又一隻原籠大澳三鮮蒸飯:籠仔蒸飯近呢幾年非常火熱,呢個蒸飯鮮味唔野少,而且配料有驚喜地多,而且仲好新鮮,咁多款菜式,呢個菜式最令我深刻。
譽宴。星海薈

南翔小籠包:皮薄餡靚,入邊個湯汁,味道做到同肉汁平衡

麥胚芽馬拉糕:麥芽糖嘅香味,喺口腔縈繞

燒腩仔:CP值極高,大大嚿脆腩

鮑汁扣雞腳:骨膠原重,鮑汁唔會太鹹,食完一隻又一隻

2021-10-04 86 views
今晚宴客約咗朋友喺沙田食飯,想食得舒服啲,價錢又唔太貴,諗起以前去過譽宴。星海薈,位置都幾方便!間餐廳位置在萬豪酒店一樓,未去過的朋友要特別留意一下!呢度地方闊落,裝修精緻,我相信平時一定是主打做婚宴的!可能時間尚早,平日晚上的食客不算太多!餐廳提供很多優惠,食鮑魚和燉湯都很吸引!呢個晚飯三選一優惠真係十分抵食!呢度嘅衛生措施做得10分充足,飯前僧特別準備一盆熱水俾大家消毒食具,非常貼心!落單之後,小菜都好快送到,首先出場有鮮蘆筍野菌炒帶子,賣相吸引,蘆筍爽脆香甜,帶子大隻啖啖肉,口感十足!跟住有呢個強烈推介的招牌咕嚕肉,呢個小菜大家都讚口不絕!茨汁完美黏在香脆外皮的咕嚕肉上,甜酸味適中,非常開胃的一個菜式,咕嚕肉做得鬆化,幾近入口即溶的感覺!再嚟有大大隻嘅澳洲龍蝦配伊麵底,芝士味道非常濃郁,啖啖肉的澳洲龍蝦,鮮甜又爽口,真係鮮味十足!充滿芝士汁的伊麵,甜美可口,食完還想一食再食!最後一個小菜係晚飯菜式三選一免費送的清蒸海虎杉產斑仔,睇落都足一斤重,賣相不俗,份量十足!魚肉都幾鮮甜,蒸得非常嫩滑! 等咗成晚,每位$68的椰青燉花膠雞湯終於嚟到,一打開蓋,滿滿椰香味!呢個招牌燉湯,用料十
間餐廳位置在萬豪酒店一樓,未去過的朋友要特別留意一下!
呢度地方闊落,裝修精緻,我相信平時一定是主打做婚宴的!
可能時間尚早,平日晚上的食客不算太多!
餐廳提供很多優惠,食鮑魚和燉湯都很吸引!
呢個晚飯三選一優惠真係十分抵食!
充滿芝士汁的伊麵,甜美可口,食完還想一食再食!
魚肉都幾鮮甜,蒸得非常嫩滑!
呢個招牌燉湯,用料十足,隨便也夾到香甜椰青肉、花膠、和雞件,呢個燉湯一點也不油,非常清甜,每啖都充滿椰香味,感覺非常滋潤!
2021-09-28 61 views
我地一家大細都很喜歡飲茶,亞女係石門上數學班,所以黎石門飲茶,lee 度座位都幾闊落。我地3個都有唔同喜嗜。亞女鍾意黃金流沙包同蟹籽燒賣皇,我就喜歡灌湯餃同金錢肚,老公減肥叫左灼唐生菜同咕嚕肉。招牌胡椒雞湯灌湯餃這個灌湯餃比平時嘅有時d唔同,佢比較重胡椒第一啖食嘅時候,比較刺激。灌湯餃皮薄,唔係肥肉係瘦肉同雞件,另外有蝦、冬菇、乾瑤柱,雞湯底好鮮甜。小籠包上枱熱辣辣,皮不會太厚,內裏多肉汁。蟹籽燒賣皇我女食左3舊🤣🤣,燒賣肉不會死實,豬肉蝦肉平均。黃金流沙包每隻都有流心效果。鮮菠蘿脆皮咕嚕肉咕嚕肉大大件啖啖肉,有肉汁,而且仲係用新鮮菠蘿好鮮甜,酸酸甜甜好開胃。

招牌胡椒雞湯灌湯餃

小籠包
上枱熱辣辣,皮不會太厚,內裏多肉汁。

蟹籽燒賣皇
我女食左3舊🤣🤣,燒賣肉不會死實,豬肉蝦肉平均。

黃金流沙包
每隻都有流心效果。

鮮菠蘿脆皮咕嚕肉
2021-09-28 67 views
由於家住沙田,諗住近近哋 人少少,中秋前夕嚟到石門星海薈預先做節。嚟到見佢裝修好舒服,又唔會好嘈好迫,可以舒舒服服食餐飯。而且見到有唔少菜式做緊優惠價,好抵咁!見到每枱都叫蟹煲,好香好吸引,但屋企人懶唔想剝殼,所以我哋叫龍蝦雞煲😂.🔸薑蔥龍蝦滑雞煲一上枱個煲仲會發吱吱聲,超熱辣辣,香噴噴!龍蝦都幾大隻,開咗邊,好方便食。雞件滑溜又juicy醬汁。.🔸脆皮鹹豬手好好味!皮好香好脆,好似食薯片咁。豬手唔會太咸同太肥,肉質約彈牙。.🔸牛油香脆白飯魚炸起熱辣辣脆卜卜,送酒一流!.🔸冰鎮花雕五頭南非鮑魚好好味!花雕酒好香又好入味!鮑魚又厚又彈牙!.🔸金鑽脆豆腐外脆內軟,口感一流,豆腐好滑,外皮又脆又惹味。.🔸咕嚕脆皮蝦球酸酸甜甜好香甜開胃,蝦球炸脆左好香口,蝦肉厚而且彈牙。.🔸青島啤酒

🔸薑蔥龍蝦滑雞煲
🔸脆皮鹹豬手
🔸牛油香脆白飯魚
炸起熱辣辣脆卜卜,送酒一流!
🔸冰鎮花雕五頭南非鮑魚
好好味!花雕酒好香又好入味!鮑魚又厚又彈牙!
🔸金鑽脆豆腐
外脆內軟,口感一流,豆腐好滑,外皮又脆又惹味。
🔸咕嚕脆皮蝦球
酸酸甜甜好香甜開胃,蝦球炸脆左好香口,蝦肉厚而且彈牙。
🔸青島啤酒