2023-11-15 380 views
甜品多少卡啦!feat.甜多1點(沙田/馬鞍山)@thesweetone_st .夜媽媽想食糖水?交個外賣好簡單(增肥真係要賴而家好方便嘅外賣渠道🛵🥹).今次試試呢間火炭都可以叫到嘅糖水鋪!叫咗三樣傳統嘅甜品試試佢!.1.芒果椰汁紫米露 $32.呢個價錢唔算平 但因為真係大大份!所以ok!可能圖片唔覺.. 但係真係有平時嘅1.5-2倍咁多..再加埋加埋紫米 rather 都係「糖水」所以真係好飽肚 & 足料🤣.芒果甜!紫米多!味道呢 就普普!甜度ok.. 料ok.. 滿足感都係..ok.. 無咩太大特別.. 正常咁咯.2.薑汁糖水 雜錦湯圓 $29(黑芝麻 花生各3顆).薑汁糖水(好薑!!!👌🏻但也好甜🤣)湯圓我幾鍾意餡好味濃郁之餘皮都ok薄(但唔係個個中意太薄)合格我覺得.3.楊枝甘露 $36.都係一樣份量大大!!呢個ok!!!味道唔會太甜!芒果香甜!一樣.. 正常質素無乜太大特別ok!.‼️正常楊枝甘露無fats..我純粹係穩陣起見(每一間都未必完全一樣調味)大家可以自行扣5g fats嘅卡路里!.
甜品多少卡啦!
feat.甜多1點(沙田/馬鞍山)
@thesweetone_st
夜媽媽想食糖水
交個外賣好簡單
(增肥真係要賴而家好方便嘅外賣渠道🛵🥹)
1.芒果椰汁紫米露 $32
呢個價錢唔算平 但
因為真係大大份!所以ok!
可能圖片唔覺.. 但係真係有平時嘅1.5-2倍咁多..
芒果甜!紫米多!
味道呢 就普普!
甜度ok.. 料ok.. 滿足感都係..
ok.. 無咩太大特別.. 正常咁咯
2.薑汁糖水 雜錦湯圓 $29
(黑芝麻 花生各3顆)
薑汁糖水
(好薑!!!👌🏻但也好甜🤣)
湯圓我幾鍾意
餡好味濃郁之餘皮都ok薄
(但唔係個個中意太薄)
合格我覺得
3.楊枝甘露 $36
都係一樣份量大大!!
呢個ok!!!
味道唔會太甜!芒果香甜!
一樣.. 正常質素
無乜太大特別
ok!
‼️
正常楊枝甘露無fats..
我純粹係穩陣起見(每一間都未必完全一樣調味)
大家可以自行扣5g fats嘅卡路里!

2023-07-02 334 views
飯後甜品🤭落去下禾輋餵完🐱🐱順便食埋個甜品先返去~ 1. 芒果冰藍河粉 $48 藍色嘅河粉係用椰漿整成,質地偏軟滑,由於底汁都係椰汁,所以河粉嘅味食唔出係椰汁味,整體黎講比較甜。2. (凍)桃膠雪耳燉黑糖鮮奶 $42足料又大碗,甜度適中,呢個好好食😆
飯後甜品🤭
落去下禾輋餵完🐱🐱順便食埋個甜品先返去~

1. 芒果冰藍河粉 $48

2. (凍)桃膠雪耳燉黑糖鮮奶 $42
足料又大碗,甜度適中,呢個好好食😆
2022-02-19 1120 views
💁🏻‍♀️無論幾細食嘅女仔,講到甜品永遠都係第二個胃🤗!生活「甜多一點」不好嗎?🧇比利時窩夫豬扒包配🍟紫菜椒鹽薯條熱辣辣上碟,超級好食!用窩夫夾住炸豬扒,呢個食法甜咸同感,甜甜的waffle夾住豬扒,切開一啖一口,放入口除左juicy豬扒、仲有甜酸的千島醬感覺很得意~🥥椰桃桃成盅椰青上碟,好足料,有桃膠、椰青果凍、芝麻湯圓,加椰汁食,清甜滋潤~🥥椰凍雪燕特飲椰青水加燕窩,清甜解渴,女人進補必飲!🥭楊枝甘露賣相100分,非常足料,微甜,淡淡濃郁芒果柚子加西米😍🍨小丸子芋圓燒仙草台灣人氣甜品一定唔少得佢,我鍾意芋圓整得冧身但依然KEEP到口感,仙草好滑好甘香,份量太足,一碗對我黎講都太滿足,帶多個大食朋友仔一齊食就可以試多幾樣野啦!最後撐店舖支持一齊拯救毛孩生命🐶🐱!
💁🏻‍♀️無論幾細食嘅女仔,
講到甜品永遠都係第二個胃🤗!
生活「甜多一點」不好嗎?

🧇比利時窩夫豬扒包配🍟紫菜椒鹽薯條
熱辣辣上碟,超級好食!
用窩夫夾住炸豬扒,呢個食法甜咸同感,
甜甜的waffle夾住豬扒,切開一啖一口,
放入口除左juicy豬扒、仲有甜酸的千島醬感覺很得意~

🥥椰桃桃
成盅椰青上碟,好足料,
有桃膠、椰青果凍、芝麻湯圓,加椰汁食,清甜滋潤~

🥥椰凍雪燕特飲
椰青水加燕窩,清甜解渴,女人進補必飲!

🥭楊枝甘露
賣相100分,非常足料,微甜,淡淡濃郁芒果柚子加西米😍

🍨小丸子芋圓燒仙草
仙草好滑好甘香,份量太足,一碗對我黎講都太滿足,
帶多個大食朋友仔一齊食就可以試多幾樣野啦!

最後撐店舖支持一齊拯救毛孩生命🐶🐱!
2022-02-18 484 views
相信識我嘅人都知正餐我食好少,但講到甜品咯😙我真係永遠唔嫌多😂 知道呢排大家生活需要”甜多一點”就介紹下呢間💕比利時窩夫豬扒包配紫菜椒鹽薯條🍟熱辣辣食,真係超.級.好.食😂 一上枱我已經無停手,啱晒薯條粒呀,介紹番個豬扒包,係用窩夫夾住炸豬扒,好特別,一啖咬落去甜咸同時感受到,口感豐富,推介推介👍🏻💕椰桃桃原個椰青上,入面仲有桃膠、椰青果凍、芝麻湯圓,倒埋椰汁食,好清甜,好足料好補身,唔錯唔錯🙆🏻‍♀️💕椰凍雪燕特飲就咁望落去,無咩特別,點知同樣好足料,清清甜甜,一啲都唔膩,入面仲加咗雪燕,夠晒養身呀🥰💕楊枝甘露My favourite,芒果,柚子加西米,仲有小丸子,好豐富,而且味道甜甜地,每樣食材都好多,絕對唔Hea👍🏻食完唔夠喉添,必order💕小丸子芋圓燒仙草台灣人氣甜品,原本睇落細細碗,無咩特別,點知份量好大,一碗已經好飽肚😂入面嘅芋圓冧身,仙草好滑好甘香🙆🏻‍♀️❣️小小分享:佢哋有支持毛孩生命嘅行動,呢啲咁有意義嘅活動,支持一下啦🥰@kellyanimalsshelter x @homiepethk

💕比利時窩夫豬扒包配紫菜椒鹽薯條🍟

💕椰桃桃

💕椰凍雪燕特飲

💕楊枝甘露

💕小丸子芋圓燒仙草

❣️小小分享:

2021-10-09 403 views
八號風球,想食甜品,找到這間。服務態度好,甜品選擇多,仲有小食。落單美女有禮醒目,會再去。另一女職員亦很熱情,見我朋友找紙巾,立刻主動比幾張我哋,今時今日已小見。
2021-06-26 401 views
令人失望的一次體驗,買左紫米露小丸子,拎返屋企食食個下先發現一粒小丸子都冇,好失望。我係想食小丸子先買,之前又試過收多左錢。間野d糖水價錢本身都唔平,味道好一般,冇咩特別。如果禾輋邨有其他糖水鋪,絕對唔會幫襯佢。
令人失望的一次體驗,
之前又試過收多左錢。
間野d糖水價錢本身都唔平,味道好一般,冇咩特別。
如果禾輋邨有其他糖水鋪,絕對唔會幫襯佢。
冇小丸子嘅椰汁紫米露小丸子
2021-06-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 紫米露
2021-05-20 276 views
禾輋小店午餐A熱狗包紫菜味薯條汽水Total 34經濟實惠💁🏻‍♀️炎炎夏日唔知食咩好因工作關係嚟咗呢一個沙田嘅屋村琴日就食咗未食過咁難食隔離嘅麥當勞今日依舊冇乜胃口唔知食咩好真係食咗隔離嘅小店午餐33+1外賣價錢合理

禾輋小店

午餐33+1外賣
價錢合理

TakeAway
2021-04-26 238 views
首先係佢嘅椰汁西米露 作為糖水舖最基本嘅一個甜品都咁....又水又稀 個碗好細 得個甜味 西米露有d硬有d軟另一方面就係個雞蛋仔等得耐都算但係五分鐘都未夠 宜家軟曬蛋漿冇味 又唔脆仲要賣20蚊 大埔某黃店10蚊都好食過佢雖然禾輋得一間但奉勸大家寧願行遠d隔離7仔d雪糕都好食過佢環境1星 店面好細衛生1星 服務態度又差 幾乎0星 成日都係黑面 食個糖水好似得罪佢咁 d質素咁差 食到一半就唔想食價錢又貴 非常唔抵食🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻唔推薦
首先係佢嘅椰汁西米露
作為糖水舖最基本嘅一個甜品都咁....
又水又稀 個碗好細 得個甜味 西米露有d硬有d軟

d質素咁差 食到一半就唔想食
價錢又貴 非常唔抵食
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻唔推薦

2021-02-22 331 views
難得開番晚市, 要去食個糖水賀一賀佢.黎到一個人都無. 求其叫左2碗糖水. 見到無人都心知不妙一碗係哈蜜瓜西米露椰汁好稀好淡 溝得太多水 西米露真係我食過咁多間入面 最少既係少得好可憐 少到係我用條匙斤往底不上黎 都係得幾粒椰汁溝水溝糖 變到又變 又淡 唔知想點可唔可以比番小小誠意?? 哈蜜瓜真係得4-5舊仔係上面....相我都廢事影了...一碗係芒果西米露+芒果雪糕同之前個碗一樣係溝到勁淡 太多水又加糖 變成唔知乜野咁.芒果亦係得幾舊仔 好可憐 係加左雪糕 成件事先正常小小唔加仲可憐另一個係香蕉船 下場同樣慘慘香蕉同雪糕係正常既但上面個2支棒 係淋晒 仲擺到有陣味.棉花糖亦好可憐 擺到已經 唔軟身好UN..到底放左幾耐??????
難得開番晚市, 要去食個糖水賀一賀佢.

黎到一個人都無. 求其叫左2碗糖水. 見到無人都心知不妙

一碗係哈蜜瓜西米露
係少得好可憐 少到係我用條匙斤往底不上黎 都係得幾粒
椰汁溝水溝糖 變到又變 又淡 唔知想點

一碗係芒果西米露+芒果雪糕
同之前個碗一樣係溝到勁淡 太多水又加糖 變成唔知乜野咁.
芒果亦係得幾舊仔 好可憐 係加左雪糕 成件事先正常小小
唔加仲可憐

另一個係香蕉船 下場同樣慘慘
香蕉同雪糕係正常既
但上面個2支棒 係淋晒 仲擺到有陣味.
棉花糖亦好可憐 擺到已經 唔軟身
好UN..到底放左幾耐??????

2021-02-21
2020-06-06 448 views
話說前排經過禾輋商場,心思思就想去食返個甜品,於是就試左下哩間甜多1點。店鋪座位因為近來疫情狀況,安排得比較疏落。環境不錯,人唔係好多。嗌左一個凍芋圓燒仙草,32蚊。芋圓非常彈牙,甚至到有啲韌同難咬。有芋頭,南瓜同蕃薯三種芋圓;個奶底不錯,仙草幾滑。冇咩出眾既地方,但又未至於難食,不過不失咁囉。個芋圓燒仙草整體黎講ok既,但未必值得果32蚊囉。我自己就可能經過會再試其他品項既,但你問我值唔值得特登去試?唔值得囉。
芋圓燒仙草
2020-01-05 467 views
與朋友們在「甜多1點」嘗嘗甜品下午茶。涷三色芋圓西米露,有點兒失望是三色芋圓份量比較少,西米露有椰香,甜度是適合。下午茶精選:紫菜炸薯條配熱西米露,紫菜碎味道、視覺的確令薯條美味和生色不少,而且最重要薯條是熱騰騰!熱西米露甜度則略過甜少許。楊枝金露,芒果粒粒柚子肉整齊排列,大家二話不說,心有靈犀齊齊用匙羹「撈起」後分享,熟透的芒果滲出濃厚的香甜味,我們都喜歡西米的軟滑口感,而且西米且健脾化痰,柚子肉較淡,伴西米露糖水吃是可以接受的。
與朋友們在「甜多1點」嘗嘗甜品下午茶。

涷三色芋圓西米露
紫菜炸薯條配熱西米露
楊枝金露
2020-01-05
$32 (Tea)
涷三色芋圓西米露
紫菜炸薯條配熱西米露
楊枝金露
2019-09-24 477 views
大家都知沙田呢一帶無乜甜品鋪食完飯就search下有咩甜品鋪食啦咁就行左黎禾輋試一試呢間甜品鋪啦,我自己就叫左個芋圓糖水食點知一食。。omg 芋圓擺得耐左定唔知點一食落去好硬😖😖 完全無煙‘un’嘅感覺變相食落去就唔好食 諗住食芋圓都係想要個種口感姐。。朋友另外叫左個楊枝甘露一食, 西柚酸酸的,食落唔juicy芒果又未熟 搞到食落去。。一D都唔好食個汁底又稀雖然價錢平,但唔會再想食多次唉,唔會再有下一次嘅幫襯
大家都知沙田呢一帶無乜甜品
食完飯就search下有咩甜品鋪食啦
咁就行左黎禾輋試一試呢間甜品鋪啦,我自己就叫左個芋圓糖水
點知一食。。omg 芋圓擺得耐左定唔知點
一食落去好硬😖😖 完全無煙‘un’嘅感覺
變相食落去就唔好食 諗住食芋圓都係想要個種口感姐。。

朋友另外叫左個楊枝甘露
一食, 西柚酸酸的,食落唔juicy
芒果又未熟 搞到食落去。。一D都唔好食
個汁底又稀
雖然價錢平,但唔會再想食多次

唉,唔會再有下一次嘅幫襯
2019-09-24 688 views
甜到吐番出黎陰功,唔係甜多一點,係全部糖丫成本咁高多謝晒。講番個牛奶麻薯既質感,同台灣果啲天與地比,呢度可能唔識整啲粉既比例啦,一啲稀一啲硬咁,仲有啲未熟既味道,而且點解冇牛奶味既?Oreo 餅好似開左出黎好耐,啲餅碎唔係脆,係透左氣好耐果種又唔淋到最盡但又冇左脆口既口感。講真,食左一啖就放低左手,店家見到食淨咁多都知咩事啦。唔好過黎問我我話唔好食就黑面啦。而且見到有蟻係枱同椅子,衛生情況惡劣到如此真係不敢恭維。
甜到吐番出黎陰功,唔係甜多一點,係全部糖丫成本咁高多謝晒。

而且見到有蟻係枱同椅子,衛生情況惡劣到如此真係不敢恭維。
2019-07-04 495 views
🍬甜多一點🍭難得得閒就出嚟食個下午茶啦😛咁啱呢度有個甜品鋪🍧仲有我一直都想試吓嘅麻糬甜品 🥣即刻嗌個嚟試吓先😏Oreo鮮奶麻糬($32)初頭佢俾我哋第一碗Oreo嘅時候 上面有幾隻蟻喺度爬😨即刻叫佢換咗 呢樣野真係有啲大減分😐不過佢都有禮貌咁換返俾我嘅😌麻薯分量唔算好大 一開始上嘅時候係分開比嘅之後要我地撈勻先🤣攪拌中😬成品😎麻薯嘅奶香唔算好重 但係唔會死甜😋食落唔會覺得膩 用Oreo做配搭可以調式個甜味軟硬交集🤪食落味道更加有層次感 今次值得一試🤓下次都算值得再嚟過下隱
🍬甜多一點🍭

難得得閒就出嚟食個下午茶啦😛
咁啱呢度有個甜品鋪🍧
仲有我一直都想試吓嘅麻糬甜品 🥣
即刻嗌個嚟試吓先😏

Oreo鮮奶麻糬($32)

初頭佢俾我哋第一碗Oreo嘅時候

食落唔會覺得膩 用Oreo做配搭可以調式個甜味
軟硬交集🤪食落味道更加有層次感

今次值得一試🤓下次都算值得再嚟過下隱
2019-04-30 559 views
🤤甜品備~甜多1點😋..今日去左甜多1點食High tea😝😝😝. 甜品鋪環境座位開放,座位都幾寛闊!最岩就係一大班人食下糖水吹下水既好地方!🗣🗣💁‍♀️..🔥芋圓燒仙草~$32 👍🏻芋圓有地瓜、紫薯🍠🍠🍠~芋圓五會好似一舊麵粉禁淡而無味,芋圓口感煙韌🤪Q彈彈😝咬落五會太硬👏..👍🏻👏紫色芋圓味道係最突出,有淡淡紫薯味道,咬落又有少少少甜💁‍♀️芋圓夠唒大粒,芋圓數量都幾多🔥😻..😽仙草五算係好甘甜,仙草有少少甜味,但就無咩甘甜味道👀奶味適中🐱..🤓桃膠雪耳紅棗糖水~$30🥰.紅棗➡️神滋補的功效桃膠➡️滋潤養胃.👍🏻桃膠好多😖糖水較淡 ..🌭魚柳熱狗🐠🐟魚柳外脆內軟,份量十足.🍟紫菜薯條🍟好食過M記嗰個紫菜粉shake shake薯條,由外到內都充滿住紫菜味😋好味程度:😍😍😍😍(5😍為滿分)
🤤甜品備~甜多1點😋
🤓桃膠雪耳紅棗糖水~$30🥰.
紅棗➡️神滋補的功效
桃膠➡️滋潤養胃
.👍🏻桃膠好多😖糖水較淡 .
🌭魚柳熱狗🐠🐟
魚柳外脆內軟,份量十足
🍟紫菜薯條🍟

好味程度:😍😍😍😍