2021-06-24
見到呢間餐廳喺eatitgo有做午市主餐牌半價優惠就book左,貴野就梗係要趁有折個時食啦。呢度嘅位都好闊落,仲有個好有特色嘅露台室外位,見到有幾個外國人坐出面飲酒都幾chill,不過夏天咁熱都係不了,坐翻入面算。我哋叫左三個small plate同一個main course埋單都係$600左右,抵到爛,仲要啲食材都係靚野。首先一定冇得唔叫嘅sea urchin pasta,佢啲海膽汁包住左每一條麵。無錯,係每一條!佢仲要有幾pat新鮮海膽舖左喺面,creamy嘅口感再加佢鮮甜嘅味,好高級嘅感覺。佢周圍仲有啲泡泡同花做伴碟,睇落好似秘密花園咁,哈哈。之後啲小食分別叫左taro chips, grilled waygu beef tongue同埋truffle and bacon pizza。佢個炸芋頭片好薄,好似炸雲吞皮咁落,但每塊芋頭味又十足喎。再加埋佢個牛油果醬,一下捉住左個油膩感,又有股清新嘅後韻。至於佢個烤和牛舌,無牙嘅人都可以食到。肉質好軟冧,唔洗點咬就融左喺口入面,仲要好香牛味,絕對唔係用啲咩調味可以做到嘅效果,百分百係好好利用左食材本身嘅味道。最後個薄餅係最普通嘅一道,餅
最後個薄餅係最普通嘅一道,餅底薄脆,似食餅乾多過麵包,但我個人都係比較中意食厚底嘅薄餅,感覺下鬆軟嘅口感。雖然有幾片黑松露片左喺面,但整體黑松露味唔重,所以一般,只可以用黎填填肚,啖不上舌頭上嘅享受。
食完唔洗急急腳走,落到樓下有幅磚牆加個little tai hung字樣,可以影幾張相先再走~