2020-11-12 264 views
我一向都是 #豆腐控也是一位豆乳狂人由細到大都好鍾意食因為知道食完皮膚真係會白滑靚啲知道沙田有一間新開的小店專門售賣豆乳產品食飽飯就去買啲甜品飲品滋潤一下果然係越夜越有機好多人陸續喺11點後都來買 #糖水 食我都唔執輸買咗六款😗⊰⊹════════════════⊹⊱✎ 食後感 :✨1️⃣ #豆乳奶蓋系列 :🔴「 #豆乳奶蓋豆豆杯 」五種不同嘅配料製成包括豆味芝士奶蓋 芋圓 小丸子🍡珍珠 豆乳布丁 手工黃豆粉飲落去豆味香濃而且有咬口每一啖都食到豐富的配料❤️🔴「 #奶蓋豆乳布丁燒仙草 」朋友叫的這杯也很有份量除了有我以上其中三款的配料之外還添加了台式仙草朋友很大贊仙草口感軟口涼快2️⃣ #手工豆花系列 : 🟠「 #黑糖珍珠豆花 」這個系列有成12款豆花口味選擇我最鍾意有煙煙韌韌咬口的黑糖珍珠原來咁樣配搭食都幾match我就比較鍾意加少少糖水食可以自己控制返甜度食得健康又美味🟠「 #黑糖桃膠豆花 」桃膠有滋潤養顏的功效估唔到份量都好多好足料女士們必叫3️⃣ #手工特濃豆乳飲品系列 :🟡「 #仙草豆乳 」有10款豆乳飲品選擇香濃嘅豆乳味道支裝可以放喺手袋帶返公司學校飲🟡「 #桃膠豆乳 」隨時隨地都可以滋
我一向都是 #豆腐控

我都唔執輸買咗六款😗

⊰⊹════════════════⊹⊱
✎ 食後感 :✨

1️⃣ #豆乳奶蓋系列 :
🔴「 #豆乳奶蓋豆豆杯 」
五種不同嘅配料製成
包括豆味芝士奶蓋 芋圓 小丸子🍡
珍珠 豆乳布丁 手工黃豆粉
飲落去豆味香濃而且有咬口
每一啖都食到豐富的配料❤️

🔴「 #奶蓋豆乳布丁燒仙草 」
朋友叫的這杯也很有份量
除了有我以上其中三款的配料之外
還添加了台式仙草
朋友很大贊仙草口感軟口涼快

2️⃣ #手工豆花系列 :
🟠「 #黑糖珍珠豆花 」
這個系列有成12款豆花口味選擇
我最鍾意有煙煙韌韌咬口的黑糖珍珠
原來咁樣配搭食都幾match
我就比較鍾意加少少糖水
可以自己控制返甜度
食得健康又美味

🟠「 #黑糖桃膠豆花 」
桃膠有滋潤養顏的功效
估唔到份量都好多好足料
女士們必叫

3️⃣ #手工特濃豆乳飲品系列 :
🟡「 #仙草豆乳 」
有10款豆乳飲品選擇
香濃嘅豆乳味道
支裝可以放喺手袋
帶返公司學校飲

🟡「 #桃膠豆乳 」
隨時隨地都可以滋潤養顏
非常滿足🤩
2020-11-08 1898 views
早排喺沙田工作完,去河畔花園搭巴士時,見到有間小舖『豆乳狂人』門口好多人,行去睇下,原來呢間舖主打豆乳。同市面好多飲品店不同,豆乳狂人嘅豆漿每日新鮮即磨,堅持不加防腐劑,而且用手工純黑糖代替白糖,比較健康。見到咁多街坊幫襯,就決定買少少下。豆漿味道有好多選擇,有D味道已經售罄,好彩我最想飲嘅手工芋泥豆乳仲有!買定多兩支豆漿做明天老公同我嘅早餐:有機原味豆乳($13)手工芋泥豆乳($25)仙草豆乳($20)所有豆漿本身都係無糖,付款後店員會問你想要幾甜,然後先加入手工純黑糖。我自己愛飲無糖豆漿,老公就鍾意有甜味,所以呢個安排真係非常貼心,可以滿足到唔同人嘅需要。當晚即刻試咗個手工芋泥豆乳,芋泥份量十足。入口軟綿,混和香滑嘅豆乳一齊飲,每啖都食到芋泥嘅顆粒感,好有口感。無論芋頭嘅味道定係黃豆嘅豆香都味道好突出,唔會互相搶去風頭。第二日早餐我就飲有機原味豆乳,鍾意黃豆香味嘅人一定唔好錯過,黃豆味都好濃郁,好飲!老公就飲加咗糖嘅仙草豆乳,佢大讚甜度恰到好處,飲到淡淡嘅黑糖香氣,飲嘅時候仲有滑捋捋嘅仙草,口感豐富!粢飯($20)好大條,要切開一半分享先得!餡料有榨菜、肉鬆、油炸鬼,鹹脆惹味,配豆
見到咁多街坊幫襯,就決定買少少下。

買定多兩支豆漿做明天老公同我嘅早餐:
有機原味豆乳($13)
手工芋泥豆乳($25)
仙草豆乳($20)

粢飯($20)好大條,要切開一半分享先得!餡料有榨菜、肉鬆、油炸鬼,鹹脆惹味,配豆漿別有一番風味。如果有埋咸豆漿賣就仲好啦!

小店仲有售賣糖水及小食,可惜眼闊肚窄,食唔到咁多。希望下次有機會再試!

最衰我唔係住嗰邊,否則一定會成日落去買豆乳飲呢!
2020-11-08 219 views
沙田圍交通公園個圈裏面一向有幾多好野食,今日行開先發現原本嗰間外賣小食店變咗做呢間“豆乳狂人”。招牌唔同咗,好搶眼,但係都係買豆腐花同豆奶製品嘅。見餐牌唔同咗同埋都幾多人買,決定試試呢一間。佢基本上全部餐牌都係同豆有關嘅,有豆乳嘅飲品,豆腐花,芋圓,甜品,一支支嘅豆漿,甚至有腐乳買😂首先見佢幾特別擺咗一個display出黎,就揀咗呢個豆味芝士奶蓋豆乳茶($35),最受歡迎嘅都係呢一隻。奶蓋上邊有四粒白玉丸子,配黃豆粉幾好食,之後個奶蓋原來都係用豆乳整嘅,唔會太甜,冇普通芝士奶蓋嗰陣濃膩嘅味道,好特別,真係值得一試。下面就係豆乳布丁同茶,布丁每啖都食到好多。呢個真係值得推介!好好飲。朋友就叫咗奶蓋豆乳布丁燒仙草($30)佢同上面嗰個嘅分別就係多咗仙草同冇咗四粒丸子,都係同一款嘅底配唔同配搭。睇吓個人鍾意飲邊款。招牌豆腐花就叫左芋圓豆腐花($25)。唔會太甜,芋圓煙韌,豆腐花都好滑。另外一個值得推介嘅係椰奶多芒小丸子($35)。佢係椰奶底再加西米同埋小白丸子,仲有芒果粒同芒果片。份量好大碗,芒果都夠晒誠意!芒果肉好多,唔係剩係得幾Pat芒果汁,撈埋成碗好好食。呢個值得encore。之後就再

之後就再買左兩枝黑豆豆奶同麥芽豆奶,個包裝都幾有心思。同埋佢會問你落唔落糖,你可以揀唔落糖。我兩支都加晒糖嘅,但係都唔會覺得佢好甜,而且豆香真係幾濃,飲得出都幾真材實料嘅。

總括嚟講呢間外賣小食店都幾正,佢啲豆乳製品質素幾好同埋份量OK,對得起呢個價錢。唔怪得之外賣店來講佢都算人流多。
2020-11-06 230 views
以為呢間豆乳狂人淨係賣豆漿,但係原來都有好多豆製品和小食,一於外賣回家同家人一起分享。揀咗支特濃可可豆乳試吓,感覺好似飲緊朱古力奶,好唔錯呢!然後店員又推介新產品「鮮奶布丁黑豆漿」,個樣係黑白兩色幾有趣,所以又試埋啦,呢個要用粗飲管飲,鮮奶布丁非常之滑,加上黑豆漿好香嘅豆味,配搭得好好呀!雖然佢都有比黑糖糖漿我自己倒入去,可以自己控制甜度,但係我覺得本身嘅甜度都已經足夠。小食就叫咗雞軟骨同埋啲粢飯,我家小鬼最鍾意食雞軟骨,試過唔同地方買俾佢,佢真係會覺得有分別,而呢間佢都讚好食,確實係大大粒份量多,而且炸得好酥脆,加埋少少椒鹽味,好惹味吸引,轉眼已經被搶食無晒🤣🤣粢飯很大舊,裏面有油炸鬼、榨菜、肉鬆、芝麻。飯的份量比較多,加咗芝麻令到粢飯比較香口,同其他材料的味道好夾。另外買咗幾碗甜品,包括三色芋圓,可自選三款材料配搭,我揀咗手工黑糖、西米、涼粉,涼粉爽口、西米彈牙、芋圓有咬口,加埋個豆漿底,都好好味。手工豆花都有十二款,由於太鍾意黑糖,所以揀咗黑糖珍珠豆花和黑糖桃膠豆花,兩碗都非常足料,黑糖珍珠夠晒煙韌,桃膠就大大粒又滋潤,豆腐花全部都好滑,做得好好。還有一杯奶蓋豆乳布丁燒仙草( $

揀咗支特濃可可豆乳試吓,感覺好似飲緊朱古力奶,好唔錯呢!
牛奶布丁黑豆漿

手工製粢飯

三色芋圓

黑糖桃膠豆花

還有一杯奶蓋豆乳布丁燒仙草( $30 ),估唔到呢度都有奶蓋飲,佢係豆味芝士奶蓋加台式仙草加豆乳布丁加手工黃豆粉,好味呀!燒仙草雖然同涼粉個樣有啲似,不過滑啲,冇涼粉咁爽,相比之下我鍾意燒仙草呢!
牛奶布丁黑豆漿
手工製粢飯
三色芋圓
黑糖桃膠豆花
2020-11-06 2120 views
食過豐富大餐之後,有啲口渴,朋友就帶咗我去呢間新開嘅豆乳狂人諗住買支豆漿飲吓。呢間豆乳狂人賣嘅食品非常有質素,價錢一啲都唔貴,於是乎我除咗買支豆漿之外,仲買咗幾款甜品同小食返屋企同家人分享。嚟得豆乳狂人,就一定要試吓佢嘅豆漿啦!豆漿口味有10款之多,睇見都眼花撩亂,因為樣樣都好想試。仲有呢個display望落好豐富喎,所以自己又買返一份試吓。豆乳奶蓋豆豆杯,先有面層嘅豆味芝士奶蓋,入面包括有芋圓、珍珠和牛乳布丁,口感豐富。仲包埋一串小丸子,加少少黃豆粉,煙煙韌韌,真係好好味!芋圓豆花入面有好多芋圓,口感Q彈,仲加咗椰奶同花奶,所以特別香甜。豆腐花嘅滑配上芋圓嘅Q彈,真係好好味啊!手工炸豆腐係用老闆自家製嘅豆腐,即叫即炸,灑上少少淮鹽,非常好味,雖然攞到返屋企就少少疏氣,不過我用氣炸鍋稍為翻熱一下,又回復原有味道😋豆漿分別揀咗原味同仙草,仙草就充滿台灣風味,原味就更能飲到佢嘅豆香,各有特色!另外要一讚嘅係店舖所用嘅外賣器皿都好高質素,豆腐花嘅碗有雙重蓋保護確保唔會漏瀉,熱飲杯有水松木包圍做隔熱,真係靚過「沙不」!真羨慕朋友屋企附近有一間咁高質小食店,喺店外逗留期間都見好多客人幫襯,附近嘅
豆乳奶蓋豆豆杯
仲包埋一串小丸子,加少少黃豆粉,煙煙韌韌,真係好好味!
芋圓荳花
豆腐花嘅滑配上芋圓嘅Q彈,真係好好味啊!
有機原味豆乳
仙草豆乳

真羨慕朋友屋企附近有一間咁高質小食店,喺店外逗留期間都見好多客人幫襯,附近嘅街坊真有口福咯!
豆乳奶蓋豆豆杯
芋圓荳花
仙草豆乳
2020-11-05 217 views
本身對豆漿或豆乳類飲品或食品情有獨鍾,知道呢間新式豆乳外賣店,就叫左朋友陪我去買👍🏻但有啲可惜,太新鮮無防腐劑關係,好快就會變質,仲諗住留返少少第二日先飲🤦🏼‍♀️飲唔到了......好彩即晚飲左個甜品姐椰奶多芒楊枝甘露超香濃幼滑,口感豐富,芒果大大粒,而且金柚乜唔會苦,甜度剛好適中🥭🥭三色芋圓手工黑糖昆布綠豆涼粉加桃膠,黑糖可跟自己喜好添加,口感豐富有嚼感,最鍾意煙韌芋圓,整個糖水又唔會好甜,好好味!超煙韌豆花食完滋潤又夠皮膚滑滑,仲有好多煙煙韌既芋圓,超正!下次要同朋友再去先,有好多都仲想買黎試試,加上今次好多浪費了,好可惜🤦🏼‍♀️

好彩即晚飲左個甜品

椰奶多芒楊枝甘露

三色芋圓手工黑糖昆布綠豆涼粉加桃膠,黑糖可跟自己喜好添加,

超煙韌豆花
食完滋潤又夠皮膚滑滑,仲有好多煙煙韌既芋圓,超正!

Other
同小朋友去完交通安全城放電,過對面馬路搵d小食時,見到呢間「豆乳狂人」將豆腐花同豆漿演變出咁多花款,仲有至愛嘅芋圓,就決定呢個下午茶食得健康啲😆老闆放咗個牌喺度表明佢哋嘅豆漿係自家製無添加防腐劑,等大家都飲得健康啲。而且佢哋所有嘅豆漿都冇落糖,但會配上黑糖俾我哋自己加落去,甜度可以自行決定👍🏼所以就買咗2支「黑豆豆乳」同「黑糖豆乳烏龍茶」返屋企飲。「黑糖豆乳烏龍茶」好特別,就好似黑糖奶茶咁,只不過唔落鮮奶,改為豆乳。飲落去口感更加清爽,而且有濃嘅烏龍茶味。因為呢度係外賣店,而放完電又好肚餓,所以我哋亦都買咗兩碗糖水、一杯飲品同一個「經典臭豆腐」企喺到食😂😂臭豆腐係即點即炸,所以食嘅時候好香脆,唔同傳統嘅正方形磚而係厚切塊狀,咁就冇食得咁呢hea😂飲品老闆推介我哋試吓佢哋招牌嘅「豆味芝士奶蓋豆乳茶」,係喺豆乳烏龍茶入邊加入西米同豆乳布丁,再喺上面鋪一層豆味芝士奶蓋,再放一串手工製白玉,最後灑上黃豆粉。口感同層次非常豐富😌我仲食到芝士奶蓋入面有細細粒嘅芝士😋而煙韌嘅手工白玉拈滿奶蓋同黃豆粉真係非常好味😍2⃣️碗自選三色芋圓嘅配搭分別係1⃣️西米+豆花+鮮芋泥,2⃣️手工黑糖+豆乳布丁+桃膠。啲芋圓煙煙

黑糖豆乳烏龍茶  &  黑豆豆乳

豆味芝士奶蓋豆乳茶

三色芋圓  (自選)

2⃣️碗自選三色芋圓嘅配搭分別係1⃣️西米+豆花+鮮芋泥,2⃣️手工黑糖+豆乳布丁+桃膠。啲芋圓煙煙韌韌好彈牙🤩鮮芋泥又滑又香濃,超級足料。豆乳布丁質感比豆腐花實少少,但係豆味依然香濃,加埋黑糖同桃膠就夠晒滋潤養顏🥰小朋友就當係jelly咁食😆

仲有,老闆話下次帶返呢隻膠盒過嚟買嘢,可以減$2,希望環保啲,所以選用左呢個好實淨嘅外賣盒👍🏼

三色芋圓 (自選)

最後走嘅時候,見到display嘅餈飯好足料,就買咗兩個$20大大隻嘅粢飯做第二日早餐。

2020-11-04
Tea
黑糖豆乳烏龍茶  &  黑豆豆乳
豆味芝士奶蓋豆乳茶
三色芋圓  (自選)
三色芋圓 (自選)
2020-11-02 236 views
沙田區終於搵到一間真真正正好食嘅甜品店 真心highly recommend!!!! 椰奶多芒楊枝甘露$35啖啖新鮮芒果肉🥭 好鮮甜🥰🥰🥰 加少少柚子酸酸甜甜😍😍 超級足料 呢隻椰奶飲落口感好rich 但係一啲都唔漏 唔覺飲完好制嘅感覺椰奶多芒西米每一杯嘢飲都好足料 冇加任何糖漿 呢隻椰奶飲落口感好rich 但係一啲都唔漏 唔覺飲完好制嘅感覺 西米份量大概有杯野五份一左右 其實飲晒一杯會覺得好似食完一碗真正嘅糖水 但係係to go version 🤣台式鹽酥菇$20呢隻我勸大家即買即食 真係要趁新鮮熱辣嘅時候食 個香脆味道 口感係完全完全令人上咗癮 黑糖珍珠豆花$25店主好細心 本來嘅黑糖珍珠可能好多人來講已經夠甜 如果想要更甜嘅話店主都會額外送一小盒黑糖漿比客人 呢度嘅豆花係出名手工豆花 香滑 嫩口 入口即吞落去😂 口齒留香🥰 最最最欣賞嘅係糖量適中 唔似出邊嗰啲 一講到黑糖野就特別甜😑😑 黑糖桃膠豆花$25唔知係咪心理作用 每次食桃膠都覺得對皮膚好😂😂 所以自己一定變靚左 加上係無糖豆花😍😍 冇

椰奶多芒楊枝甘露$35

椰奶多芒西米

台式鹽酥菇$20

黑糖珍珠豆花$25

黑糖桃膠豆花$25
唔知係咪心理作用 每次食桃膠都覺得對皮膚好😂😂 所以自己一定變靚左 加上係無糖豆花😍😍 冇得輸👍🏻

呢間野每次去都大排長龍 明白其實係有原因嘅 同屋企人試晒咁多樣嘢 真係冇一樣嘢令我哋失望 如果唔得閒坐低食 買一杯to go 糖水都好吾錯❤️❤️ 真心真心推薦呢間野 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 沙田大圍嘅朋友近近地都可以試一試啊👅👅
2020-11-01 190 views
踩完單車喺沙田食下甜品,揀咗呢間好多人排隊嘅外賣店😋。.🥛椰奶多芒仙草$28芒果香甜幾乎無渣,仙草香滑消暑。椰奶味反而比芒果搶晒。不過整體味道好夾,口感有層次。.🥛豆乳奶蓋豆豆杯$35豆味芝士奶蓋 芋圓 小丸子 珍珠 豆乳布丁呢杯飲品好豐富,不過稠咗少少,食得有啲吃力。豆乳布丁豆味香濃,芝士味都好出,整體甜度好低,但帶一份清香。.🥛手工黑糖鮮奶桃膠$28黑糖鮮奶香甜美味,桃膠口感適中。順帶一提包裝有心思,長途跋涉都唔會倒瀉。.🥛燕麥豆乳$18 紅豆豆乳$15豆乳飲品全部都係無糖,但可要求加糖。無糖豆乳豆味香濃,燕麥同紅豆味道都好溫和。.🍄鹽酥菇 $25份量好多!咬落酥脆可口,味道比一般食到嘅淡,反而啱我口味。.🍴豆乳狂人 沙田河畔花園D座地下29號舖
踩完單車喺沙田食下甜品,揀咗呢間好多人排隊嘅外賣店😋。
🥛椰奶多芒仙草$28
🥛豆乳奶蓋豆豆杯$35
豆味芝士奶蓋 芋圓 小丸子 珍珠 豆乳布丁
🥛手工黑糖鮮奶桃膠$28
🥛燕麥豆乳$18 紅豆豆乳$15
🍄鹽酥菇 $25
份量好多!咬落酥脆可口,味道比一般食到嘅淡,反而啱我口味。
🍴豆乳狂人
沙田河畔花園D座地下29號舖
2020-11-01 135 views
呢間外賣店真係好多人,條隊keep住都係好長,聽人地講口碑都唔錯,就去一試🤪佢主要係賣豆乳既產品,仲有而家好hit既芋圓,同埋奶蓋~~三色芋圓 (自選3款配搭) $28叫左台式仙草、紅豆、豆乳布丁(+$6),最特別既係豆乳布丁,好滑身,但又唔會好甜,健康人士pass✅仙草也不會過甜,芋圓有超多,有3隻色,份量多到食唔哂😝😝 而紅豆既陳皮味略嫌重味左D,搶左本身紅豆既味道~ 不過整體呢個真係幾唔錯👍🏻🌟豆味芝士奶蓋豆乳茶 $35聽老闆講,呢個係店入面最好賣👑 所以就叫左一個試下,原本驚芝士奶蓋會好膩,點知係完全唔會!! 因為個奶蓋都係用豆乳製成,反而豆味好出,我最中意係呢個💕 另外佢有4粒手工白玉係上面,配埋黃豆粉好煙韌好好食啊~~~而且杯野飲有埋豆乳布丁,成杯野好有內涵🤣 絕對會想encore!!日本昆布綠豆豆花 $15佢D手工豆花都好滑,價錢又好親民,食多兩碗都冇罪惡感~ 綠豆沙一樣唔會好甜,幾適合我呢D怕甜又中意食甜品既人🤣 手工芝麻糊豆花 $15芝麻糊唔算好"結身",不過芝麻味都算幾濃,配合淡淡既豆花,都幾好食🤓100%黑豆豆乳 $15真係覺得佢個豆乳做得好出色,黑豆味好香,而且
佢主要係賣豆乳既產品,仲有而家好hit既芋圓,同埋奶蓋~~
三色芋圓 (自選3款配搭) $28
🌟豆味芝士奶蓋豆乳茶 $35
日本昆布綠豆豆花 $15
手工芝麻糊豆花 $15
100%黑豆豆乳 $15
真係覺得佢個豆乳做得好出色,黑豆味好香,而且黑糖係另上,中意甜既人可以落多D,不過我就唔洗了😛
呢間外賣店價錢好合理,質素亦都幾好,唔怪得咁多人幫襯👍🏻 佢仲有其他特色甜品,例如多芒楊枝甘露、多芒小丸子等非豆乳製品,下次可以再試下😋
2020-10-31 106 views
豆乳狂人我就睇吓你有幾狂,外賣回家吃,一定要大手入貨先得🤣🌟黃糖豆腐花,好滑溜,豆味香濃🌟香芋豆腐花,原來香芋配豆腐花係好夾架🌟椰奶多芒果西米露,勁多椰奶同大大舊嘅芒果,西米qq彈口🌟日本昆布海帶綠豆湯,海帶同綠豆真係絕配,而且不太甜🌟有機原味豆乳,豆漿色、香、味俱全。 聞一聞,它那獨特的香味直往鼻孔裡鑽。 品一品,甜甜的,滑滑的,一下子就滑入了喉嚨🌟100%黑豆豆乳,黑豆,一種被譽為「豆中之王」的豆類食品,外表長相很「炫酷」,營養物質的含量很豐富。飲起來特別香
豆乳狂人我就睇吓你有幾狂,外賣回家吃,一定要大手入貨先得🤣

🌟黃糖豆腐花,好滑溜,豆味香濃
🌟香芋豆腐花,原來香芋配豆腐花係好夾架
🌟椰奶多芒果西米露,勁多椰奶同大大舊嘅芒果,西米qq彈口
🌟日本昆布海帶綠豆湯,海帶同綠豆真係絕配,而且不太甜

2020-10-31 167 views
朋友介紹我,附近有家豆乳製品好有豆香,豆乳製品選擇多,甜品、飲品、餈飯、腸粉燒賣熱食都有,午市時間,人流不少,排隊買幾款返屋企慢慢嘆~手工製餈飯體積比一般大,好有份量,饀料爆滿,油條仲非常香脆,加上豬肉鬆、榨菜,鹹香惹味三色芋圓 可自選三款配搭台式仙草香滑、紅豆香甜有果皮香、昆布綠豆清涼解毒,芋圓煙韌彈牙,口感豐富。黑糖珍珠豆花豆花有香濃豆香,口感香滑,黑糖珍珠夠煙韌,清甜。椰奶多芒仙草芒果粒,香濃又香甜;仙草香滑;底層有西米露,芒果味濃。奶蓋豆乳布丁燒仙草豆乳布丁豆味更突出,豆味香,燒仙草香滑,加上奶蓋,豆味濃郁又香滑。特濃可可豆乳朱古力味香濃,豆乳味香,加自己加糖或不加糖,加黑糖後少甜更健康。桃膠豆乳豆乳味濃,桃膠整成比較碎,方便飲用又養顏,少甜夠健康。紅豆豆乳紅豆粒粒香甜,紅豆沉底後兩個顏色,賣相吸引,清甜。

三色芋圓 可自選三款配搭
台式仙草香滑、紅豆香甜有果皮香、
昆布綠豆清涼解毒,芋圓煙韌彈牙,口感豐富。

黑糖珍珠豆花
豆花有香濃豆香,口感香滑,黑糖珍珠夠煙韌,清甜。

椰奶多芒仙草
芒果粒,香濃又香甜;仙草香滑;底層有西米露,芒果味濃。

桃膠豆乳
豆乳味濃,桃膠整成比較碎,方便飲用又養顏,少甜夠健康。

紅豆豆乳
紅豆粒粒香甜,紅豆沉底後兩個顏色,賣相吸引,清甜。
2020-10-31
Lunch
2020-10-29 134 views
今日嚟到河畔花園,發現有一間以「豆」為主題的小店。吸引咗我去支持一下。單單是豆腐花都有12種口味,還有其他特色糖水,加起來款式都差不多有30款;豆漿也有10款味道,也有以「豆」為名嘅小吃、仲有香酥雞軟骨、燒賣、粢飯。。。選擇非常多!今日買了當中幾款小吃,糖水及豆漿回家與家人分享。特濃可可豆乳這個飲品有驚喜,味蕾先品嚐到香濃朱古力味道,然後係香濃嘅豆味。相信要有好多豆才不會被朱古力搶走味道。手工炸豆腐比普通炸豆腐嘅外表顏色較深色,原來係炸黑豆豆腐,黑豆味濃,外皮香脆配上少許椒鹽,非常惹味!酥脆雞軟骨外酥內脆,粒粒有肉有軟骨,骨軟肉嫩,口感非常豐富!配上椒鹽最惹味不過!很棒!經典臭豆腐濃郁嘅豆味及臭味,配上甜醬辣醬,正!椰奶多芒楊枝甘露非常足料,好多西米、好多柚子、好多芒果!椰汁紅豆豆花味道清香甘甜!紅豆沙不會過甜,帶有清香嘅陳皮味道,而豆腐花香濃軟滑,味道調校剛剛好!超煙靭豆花這個豆腐花有驚喜!小朋友很喜歡吃。豆腐花很嫩很滑,配上三色芋圓、黑糖珍珠,整個糖水滑得來又有口感!豆味非常濃郁,份量多又足料,性價比高,絕對是有誠意的小店!

今日買了當中幾款小吃,糖水及豆漿回家與家人分享。

經典臭豆腐
濃郁嘅豆味及臭味,配上甜醬辣醬,正!

椰奶多芒楊枝甘露
非常足料,好多西米、好多柚子、好多芒果!

超煙靭豆花

豆味非常濃郁,份量多又足料,性價比高,絕對是有誠意的小店!
2020-10-29
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Last Night Supper)
2020-10-22 193 views
一直都係豆腐花愛好者第一次係買最普通嘅花奶豆花嗰度冇得堂食 所以我係外賣攞走先講咗個外賣兜 我真係冇見過咁厚實嘅外賣兜食完完全唔捨得丟 洗返留返嚟放嘢😎😎個花奶豆花15蚊好大兜✨啲豆味好濃 豆腐花唔算好軟好滑嗰種但食落係覺得真材實料 有好多豆係入面 先會做到呢個口感同效果🥰對於鐘意豆味嘅我嚟講係大滿足♥️之後係芋圓豆花睇相都見到芋圓有好多 粒粒都好煙韌加上佢應該係有落椰奶 所以啲芋圓都夠味 又唔會太甜最後建議 如果已經食到好飽就揀過日先去買啦😂😂因為真係好大兜 會食唔晒
一直都係豆腐花愛好者
第一次係買最普通嘅花奶豆花