2022-10-25 88 views
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.6/5💜三聖海鮮一向都好出名,約咗朋友入黎食海鮮🦐係附近揀咗間人流比較多嘅海鮮舖🤣✅菠蘿咕嚕肉$138估唔到大排檔嘅擺盤都咁精緻☺️咕嚕肉酸酸甜甜配飯食好開胃☺️配料有洋蔥、青椒、菠蘿,額外仲會上多份菠蘿,切開一件件好方便,而且好甜香🍍✅蒜蓉炒菜心$88健康啲叫咗碟菜🥬用蒜蓉炒過帶出菜心甜味,菜心軟硬適中,簡單小菜都整得好好食,仲要炒菜心份量好多😆不過都俾我地清灑🍽✅招牌鹹鵝$158叫咗個例牌,鵝肉相當入味,帶鹹香😊✅豉椒炒蜆 豉椒炒蜆鮮甜好入味,完全無沙,第一次食旁邊有煎米粉,煎到好似脆餅咁幾得意,點埋豉椒汁仲好食😙✅避風塘瀨尿蝦點咗兩隻瀨尿蝦好大隻😍瀨尿蝦的肉質好鮮甜🦐而且好惹味,推薦👍🏻🐻總結小菜的味道不錯,幾推薦大家入黎試吓!棠記海鮮小廚 (屯門)屯門三聖村豐漁樓地下10-11號
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.6/5💜
✅菠蘿咕嚕肉$138

✅蒜蓉炒菜心$88

✅招牌鹹鵝$158
叫咗個例牌,鵝肉相當入味,帶鹹香😊

✅豉椒炒蜆

✅避風塘瀨尿蝦

🐻總結
小菜的味道不錯,幾推薦大家入黎試吓!

棠記海鮮小廚 (屯門)
2022-10-21 101 views
三聖出名食海鮮,今晚去試下棠記。你可以自己買海鮮俾佢加工,或者叫佢買埋。今晚我地四個人食左以下items:🔶️菠籮炒咕嚕肉 (8.8/10)好大碟!有別於一般咕嚕肉,佢個菠蘿有心機攞盤,菠蘿超級新鮮超級甜超級多汁。咕嚕肉炒起妳新鮮,酸甜店剛好,豬肉帶少少脂肪好香!🔶️咸鵝($98,8.8/10)好似話係呢度幾出名,鵝肉好結實好有鵝香,咸咸地好入味。🔶️豉椒炒蜆配炒米餅 (8/10)幾特別,有煎香左既米餅墊底,吸左豉汁味,第一次咁食。蜆炒得入味。🔶️椒鹽瀨尿蝦 (8.2/10)多大隻,有好重椒鹽味!🔶️炒菜心 (8.7/10)普通既一碟菜心,但幾好味,好翠綠好嫩,同埋好大碟!✏️總括而言,佢既海鮮加工做得唔錯,好夠鑊氣!😊

🔶️菠籮炒咕嚕肉 (8.8/10)

🔶️咸鵝($98,8.8/10)
好似話係呢度幾出名,鵝肉好結實好有鵝香,咸咸地好入味。

🔶️豉椒炒蜆配炒米餅 (8/10)

🔶️椒鹽瀨尿蝦 (8.2/10)
多大隻,有好重椒鹽味!

🔶️炒菜心 (8.7/10)
普通既一碟菜心,但幾好味,好翠綠好嫩,同埋好大碟!

✏️總括而言,佢既海鮮加工做得唔錯,好夠鑊氣!😊
  • 菠蘿咕嚕肉
  • 椒鹽賴尿蝦
平時都聽得多屯門三聖邨嘅海鮮好正好好食,今次就真係特登走入去屯門三聖嗰邊食海鮮同小炒🤤屯門三聖嗰邊都有幾間專門食海鮮嘅飯店,而我哋就選擇左豐漁樓地下嘅棠記海鮮小廚😋我哋一共叫咗2️⃣個海鮮同2️⃣個小炒🤤😋⭐️豉椒炒蜆有大排檔風味的菜式 - 豉椒炒蜆,小菜嘅鑊氣足夠,鮮甜蜆肉加上惹味嘅豉椒醬汁,可以講係十分夾,又唔會太鹹,味道啱啱好,而且每粒蜆肉都好飽滿。大滿足!😋⭐️椒鹽炸賴尿蝦隻賴尿蝦好大隻呀,我都係第一次食咁大隻嘅賴尿蝦,將蝦炸到金黃色,油炸嘅瀨尿蝦沾上炒香嘅椒鹽,鹹香得黎帶點辣,加上賴尿蝦嘅肉質鮮甜爽口,啖啖都係肉好滿足🤤。⭐️菠蘿咕嚕肉肉嚼起來既有焦脆感內里又會有肉的鮮嫩感,裏面略帶少許肥肉吃起來很香,酸酸甜甜嘅咕嚕肉,忍唔住都叫咗碗飯夾埋一齊食🤤😋咕嚕肉旁邊有已經切好左嘅新鮮菠蘿🍍🤤酸甜得黎又多汁🍍好開胃😎⭐️炸乳鴿乳鴿的肉汁好飽滿,一咬就爆哂汁,皮脆而不乾身嘅乳鴿,食起來香脆肉嫩,而且乳鴿好入味,鐘意食乳鴿嘅朋友唔好錯過🐣🐣

我哋一共叫咗2️⃣個海鮮同2️⃣個小炒🤤😋

炸乳鴿
  • 豉椒炒蜆
  • 菠蘿咕嚕肉
2022-10-15 86 views
近日天氣開始轉涼,放假與屋企人周圍去行下,今次揸車來到屯門的三聖,這裡最多就是海鮮檔,可以自己揀新鮮的海鮮去附近的餐廳加工。我們比較懶,直接找一間餐廳點海鮮和小菜吃,比較方便~🔺果皮蒸鮑魚(時價):用果皮清蒸的鮑魚鮮甜美味而且可以吃到果皮的果香,鮑魚的肉質非常彈牙。🔺蒜蓉炒芥蘭($88):芥蘭口感脆嫩,蒜蓉的香味遮蓋住芥蘭的苦澀味,而且份量都頗多。🔺菠蘿咕嚕肉($138):菠蘿另上,而且有稍微燒熱過,令菠蘿的味道更清甜而且爽脆口感。咕嚕肉味道酸甜,口感外焦裡嫩,當然不少得洋蔥、青椒、紅椒等配料。🔺上湯煮蜆(時價):在簡單的調味下已經突出到蜆的鮮味,每粒蜆都非常肥美,最緊要是沒有沙,吃落很鮮甜美味。粉絲和菇類吸滿湯底的鮮味,啖啖可口!

2022-10-14 99 views
呢間餐廳,其實係一間好細間嘅茶餐廳,佢雖然有海鮮加工,但係佢周圍都貼住「特價下午茶」的招紙!在我book位的時候,我就知道要個半鐘頭交枱……但我沒有想到……過咗大半個鐘頭,都未有上過一碟餸…效率慢到呢…..自己買了一些海鮮來加工炸鮑魚……中規中矩,火候都算唔錯……鮑魚沒有炸到好硬豉汁聖子,鼓汁唔夠濃……米粉底做得太厚……此消彼長,令到碟餸,唔夠惹味砵酒焗蠔,首先講明……佢唔係唔好食,但是,我非常懷疑入邊有冇砵酒……同平時食到嘅砵酒焗蠔,完全唔同味!另外點了佢特色的鹹鵝同埋咕嚕肉。兩個味道都唔錯,尤其是咕嚕肉,炸得幾好,又用上新鮮菠蘿,值得加分。

自己買了一些海鮮來加工
炸鮑魚……中規中矩,火候都算唔錯……鮑魚沒有炸到好硬
2022-10-10
$300 (Dinner)
( ͡° ͜ʖ ͡°) 棠記海鮮小廚——香港嘢——❝ 三聖地道海鮮小菜館大圍食飯夠熱鬧 ❞✿ 豉油王炒大蝦 時價豉油王爆炒非常惹味 上枱香噴噴 大蝦新鮮蝦肉爽彈 肉質豐滿開邊大蝦好易剝殼又夠入味 食得好滋味~✿ 豉椒炒蜆 時價炒蜆份量足夠 蜆肉無沙有肉食豉椒醬汁唔會太濃或死鹹 ✿ 菠蘿咕嚕肉 $138招牌咕嚕肉係必點菜式新鮮燒菠蘿擺得好靚好吸睛 夠哂鮮甜咕嚕肉夠脆口又啖啖肉糖醋醬汁好醒胃 送飯一流!✿ 金銀蛋肉鬆扒時蔬 $88叫餸食飯點都要叫返個菜食份量好足 兩個人都食唔哂金銀蛋鹹鹹地配白菜仔新鮮又健康湯汁薑味濃旭 不錯~╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌘🌑‘𖤘◦″ 𖤣 棠記海鮮小廚 (屯門)屯門三聖村豐漁樓地下10-11號✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
( ͡° ͜ʖ ͡°) 棠記海鮮小廚
——香港嘢——

❝ 三聖地道海鮮小菜館
大圍食飯夠熱鬧 ❞

✿ 豉油王炒大蝦 時價
豉油王爆炒非常惹味 上枱香噴噴
大蝦新鮮蝦肉爽彈 肉質豐滿
開邊大蝦好易剝殼又夠入味 食得好滋味~

✿ 豉椒炒蜆 時價
炒蜆份量足夠 蜆肉無沙有肉食
豉椒醬汁唔會太濃或死鹹

✿ 菠蘿咕嚕肉 $138
招牌咕嚕肉係必點菜式
新鮮燒菠蘿擺得好靚好吸睛 夠哂鮮甜
咕嚕肉夠脆口又啖啖肉
糖醋醬汁好醒胃 送飯一流!

✿ 金銀蛋肉鬆扒時蔬 $88
叫餸食飯點都要叫返個菜食
份量好足 兩個人都食唔哂
金銀蛋鹹鹹地配白菜仔新鮮又健康
湯汁薑味濃旭 不錯~

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌘🌑

‘𖤘◦″ 𖤣 棠記海鮮小廚 (屯門)

2022-10-02 103 views
今日專登去屯門同表弟食海鮮🐟,屯門三聖村食海鮮就出曬名咁梗係要去試下啦,「棠記海鮮小廚」地方夠曬光猛,全場滿座,肯定夠曬出名先客似雲來。先嚟咗個bb乳鴿熱下身,好好食嘅炸乳鴿,非常之脆口,烹調時間火候十足,好耐都未食過咁好食嘅炸乳鴿,值得一試🤗。豉油王炒蝦🍤,呢個非常之好味,皮肉分離,入曬味,蝦肉嘅鮮味同豉油王配搭perfect match❤️❤️。油鹽水浸蜆,呢個煮法我第一次見,估唔到有新驚喜,不愧為食海鮮嘅專門店,呢個蜆一樣係咁出色,誠意推介。蒜蓉炒芥蘭🌱,火喉十足, 嗰種鑊氣唔少得。環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️🤍衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️🤍美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️💗抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗

蒜蓉炒芥蘭🌱,火喉十足, 嗰種鑊氣唔少得。

環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️🤍
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️🤍
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️💗
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗
  • 豉油王炒蝦
2022-09-30 86 views
➡️食盡屯門之海鮮 — 棠記海鮮小廚———————————————————平時想食即買即加工既海鮮大家會去邊呢,作為大西北人, 位於屯門既三聖大家又有冇聽過呢🤣 佢係屯元天除咗流浮山之外另一個食海鮮嘅好地方😇🔸 豉油王蝦 呢碟蝦整得非常出色! 蝦既外殼脆卜卜到可以食落肚🤩, 再加上佢嘅配料, 辣而不麻又香口,過癮得黎連我呢d唔太食辣既都覺得好正😋😋🔸 豉椒炒蜆 豉椒炒蜆好夠味又唔會好鹹, 保留到蜆嘅鮮甜,再配埋三色椒一齊炒, 顏色豐富又健康😆🔸 菠蘿咕嚕肉呢碟菜比我想像中大份量, 擺盤仲有 新鮮嘅菠蘿,咬落多汁香甜, 咕嚕肉外層微脆,大大粒夠滿足🤗🔸 蒜蓉炒菜心炒菜心簡簡單單,不過睇得出啲菜鮮嫩好綠,唔錯!💭Overall comment:其實係第一次發現原來三聖有得咁食海鮮, 附近就有買海鮮嘅地方可以買完直接入餐廳加工, 收費50至80蚊不等, 平日都幾多人幫襯㗎!搭輕鐵三聖總站落車行5分鐘就到😃🍽食物: 8.5/10🌌環境: 7.5/10👔服務: 7.5/10🎖CP值: 7.5/10—————————————————————店舖地址: 棠記海鮮小廚屯門三聖村豐漁樓地下10-11號營業
➡️食盡屯門之海鮮 — 棠記海鮮小廚
———————————————————

🔸 豉油王蝦

🔸 豉椒炒蜆

🔸 菠蘿咕嚕肉

🔸 蒜蓉炒菜心

炒菜心簡簡單單,不過睇得出啲菜鮮嫩好綠,唔錯!

💭Overall comment:

🍽食物: 8.5/10
🌌環境: 7.5/10
👔服務: 7.5/10
🎖CP值: 7.5/10
—————————————————————
店舖地址: 棠記海鮮小廚
屯門三聖村豐漁樓地下10-11號

營業時間: 星期一至日 06:00-00:00?
2022-09-29 71 views
There are many seafood 🦞 restaurants in San Shing. But I found this restaurant is very comfortable and the seafood cooked so well.The indoor place is comfy. We ordered this apple 🍎 vingear 👍🏻 it won’t be too sour. The sugar lv is not high。 healthy choice for drink.金銀蛋白菜🥬 super yummy !!! It is fresh 🥰 healthy vegetables. The soup is sweet as well. The second dish is 紅燒炸乳鴿👍🏻it is crispy . Love it so much 😋 must ordered ! We finished all for just two ppl . This is the signature dish!!! 椒鹽賴尿蝦 , I ca

The indoor place is comfy.

This is the signature dish!!! 椒鹽賴尿蝦 , I can’t believe how wonderful the shrimp 🍤

Finally. It comes to a 上湯蜆,the soup is nice too. I love it so much 😋
2022-09-29 93 views
屯門三聖出咗名食海鮮,今日同表哥特登過嚟睇吓啲海鮮係咪真係咁好食😋嚟到呢間裝修光猛,環境企理,客似雲來,平日晚飯嘅時間都唔係即刻有位,要等⋯脆皮BB鴿BB鴿的皮炸到脆🤩,因為係BB鴿嘅緣故啲肉都好嫩滑,冇多餘嘅脂肪,兩個字好食😋豉油王炒蝦呢碟真係好食到不得了,好食到暈啊!先講蝦🍤非常新鮮,全部甩殼,再配合埋豉油王去炒,非常惹味,食完之後令人回味無窮😚誠意推介👍👍👍油鹽水浸蜆唔好話我孤陋寡聞😅咁樣煮法嘅蜆真係第一次食,但估唔到非常之咁好味,完全突出蜆嘅鮮味,而啲粉絲將啲蜆嘅鮮味完全吸收🤩所以啲粉絲先係精華😋呢碟都係誠意嘅推介👍👍👍蒜蓉炒芥蘭用蒜蓉炒夠晒好味😋火候都啱啱好,最緊要夠鑊氣😏最後當然同朋友啤啤佢啦😚飲勝~~~

豉油王蝦

豉油王炒蝦

蒜蓉炒芥蘭
用蒜蓉炒夠晒好味😋火候都啱啱好,最緊要夠鑊氣😏

最後當然同朋友啤啤佢啦😚飲勝~~~
2022-09-26
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
豉油王蝦
2022-09-24 3159 views
🌃 小編聽過之前屯門三聖邨啲海鮮都好出名, 係一個馳名嘅海鮮勝地, 但係講咗好耐都未去, 身為港島人的我, 終於下定決心去試下, 一試便知龍與鳳。.🌃 今次就嚟到呢間棠記海鮮小廚試下, 呢間海鮮小廚空間都幾闊落, 座位都坐得舒服, 呢間餐廳除咗有 各式 招牌小菜,各款粉麵, 仲提供咗海鮮加工服務, 可以去近碼頭一列嘅海鮮檔, 再去呢間餐廳加工。-🌶🦐 避風塘瀨尿蝦👉 呢一隻瀨尿蝦十分巨型, 小編選了避風塘風味, 雖然係用咗炸嘅方法, 但係裏面蝦肉仍然保留肉質鮮嫩, 仲有好多蝦膏, 食落好鮮甜, 加上好多脆蒜同辣椒絲, 撈埋一齊食好惹味。.🍍菠蘿咕嚕肉💲 138👉 菠蘿同咕嚕肉分開上嘅方式擺盤, 賣相好適合打卡, 咕嚕肉外皮嘅糖漿 可以做到拉絲, 食落外脆內軟, 加上菠蘿係燒過, 食落別有一番風味, 可以媲美高級私房菜嘅質素。.🍲 油鹽水浸蜆👉 這個令小編好有驚喜, 呢個跟豉椒炒蜆成強烈嘅對比, 餐廳以油鹽水嘅方式,去突出海蜆嘅鮮味, 加上底下嘅粉絲, 完美咁吸收咗海蜆嘅精華 所在, 實在太滿足!!!.🦐 蒜蓉炒菜心👉 平凡嘅小菜,都可以體驗得到廚師嘅功力, 餐廳用了比較鮮嫩嘅菜心, 加

🌶🦐 避風塘瀨尿蝦

🍍菠蘿咕嚕肉
💲 138

🍲 油鹽水浸蜆

🦐 蒜蓉炒菜心
👉 平凡嘅小菜,都可以體驗得到廚師嘅功力, 餐廳用了比較鮮嫩嘅菜心, 加上短時間嘅爆炒, 再配上簡單而滋味嘅蒜蓉, 菜心食落爽脆, 仲有啖啖嘅蒜蓉香味, 連一個食肉獸嘅小編, 都可以同朋友一齊食曬啲碟菜心, 就知道廚師嘅功力有幾好。

📍棠記海鮮小廚
屯門三聖村豐漁樓地下10-11號
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
Type of Meal
Dinner
2022-09-22 86 views
🚩 棠記海鮮小廚香港地想食海鮮都真係幾貴,自己出去買俾餐廳加工都要睇地區㗎~媽咪就同我講三聖邨呢邊嘅加工就係最抵嘅,平時出面鯉魚門/西貢嗰啲劏到你一頸血😣今日放工就過嚟屯門呢邊食下海鮮,大排檔🙌🏻最欣賞呢間餐廳明碼實價講明加工幾多錢,唔會到時先話傾價錢〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈菠蘿咕嚕肉 $138咕嚕肉個汁最緊要夠酸夠甜,呢間餐廳完全啱我口味!菠蘿仲要原條上唔係用罐頭嘅~咕嚕肉新鮮即炸,炸皮夠晒脆身,肉嘅油脂分布都岩岩好,咬落超級香!🌈上湯煮花甲 時價首先個湯係用咗好多胡椒去煲,是我喜歡的味道~花甲隻隻都好大隻而且冇沙!最緊要嘅係佢哋嘅花甲肉真係黐住啲殼,而唔係甩晒出嚟!有時食啲花甲真係啲殼都多過肉😵‍💫花甲底下鋪滿左粉絲,吸滿晒花甲嘅精華🌈蒜蓉炒白菜 $88啲蒜油落得一啲都唔手軟,而且鑊氣十足,真係呢啲餐廳先食得到嘅風味!🌈陳皮蒸鮑魚 時價鮑魚爽而不靭,淋上平時喺酒樓食到嘅蒸魚豉油,鮮味十足!鮑魚咬落去都滲出淡淡嘅陳皮香味,甘甘地,好食!而且佢哋嘅鮑魚係藍色嫁,靚靚~#Kyla屯門 #Kyla港式 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🥢地址:屯門三聖村豐漁樓地下10-11號🌟推薦指數:7
🚩 棠記海鮮小廚

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🥢地址:屯門三聖村豐漁樓地下10-11號
🌟推薦指數:7/10
2022-09-20 62 views
"✨午市推市:古法豬手炆冬菇飯 🐷🍄冬菇炆豬手淨係新年先食?🐷🤩今日lunch就有得食喇!😋滿滿膠原嘅豬手夠腍夠入味,菇味濃郁嘅厚肉冬菇吸滿肉汁,一碗飯又點夠?🍚
"✨午市推市:古法豬手炆冬菇飯 🐷

🍄冬菇炆豬手淨係新年先食?🐷
🤩今日lunch就有得食喇!

2022-09-16 216 views
幾年沒有去三聖食海鮮,見暑假尾聲,跟仔仔們去食返餐海鮮餐,為暑假劃上句號。原本早一晚訂了興記,後來看到近年來食評好差,就改去這間食評好好的老店一試。環境預咗係茶餐廳,但最慘是有幾隻XX陪伴我左右,全餐也忙著跟牠們玩追逐遊戲。我們在發記買了5款海鮮到此加工。先講吓煮得好味菜色:椒鹽瀨尿蝦,脆蒜惹味,肉質幼嫩鮮甜。脆皮鮑魚,薄薄脆皮包住彈牙鮑魚。跟住講吓煮得普通的菜色:辣酒煮花螺我們要了小辣,這方面做得好好,真的是微辣,人人都食到,但有個問題係螺完全不入味,但螺本身有鮮味,可以出來後自行加汁吃。煮得差的菜色出場:豉椒炒聖子,店員說加米粉底好好味,當然就加咗,但唔好味,既不脆,也不淋滑,加上豉椒汁太杰也不容易讓米粉入味。聖子軟硬適中,但欠鮮味,也有可能跟聖子本身有關。米粉底另加$80最失望的菜色出場了蛋白蒸蟹無論是蟹或蛋白都完全沒有味,唔通唔記得落鹽?蟹肉也不滑可憐了兩隻最大的花蟹($380一斤)唯一可取之處是蛋白好滑唯一在餐牌叫的菜色是椒鹽鮮魷鮮魷欠鮮味,粉略厚,好惹味,但略咸小店招呼算唔差,但由於環境和味道,我下次還是食另一間吧!PS 由於openrice說內容含嚴重指控,因此用XX代替

我們在發記買了5款海鮮到此加工。

先講吓煮得好味菜色:

椒鹽瀨尿蝦,脆蒜惹味,肉質幼嫩鮮甜。

脆皮鮑魚,薄薄脆皮包住彈牙鮑魚。

跟住講吓煮得普通的菜色:

辣酒煮花螺
辣酒煮花螺

煮得差的菜色出場:

聖子軟硬適中,但欠鮮味,也有可能跟聖子本身有關。

米粉底另加$80

最失望的菜色出場了

蛋白蒸蟹無論是蟹或蛋白都完全沒有味,唔通唔記得落鹽?
蟹肉也不滑
可憐了兩隻最大的花蟹($380一斤)
唯一可取之處是蛋白好滑

唯一在餐牌叫的菜色是椒鹽鮮魷
椒鹽鮮魷

鮮魷欠鮮味,粉略厚,好惹味,但略咸

小店招呼算唔差,但由於環境和味道,我下次還是食另一間吧!

PS 由於openrice說內容含嚴重指控,因此用XX代替。
2022-08-28
$200 (Lunch)
椒鹽鮮魷
2022-09-14 157 views
跟朋友一行6人到棠記晚餐,需要他們代處理的海鮮只有6項(鮑魚、螺、蜆、漱㳮蝦、蟹、鮮元貝),另外,再加上3個小菜(生炒骨、椒鹽鮮魷及乳鴿)及1罐可樂,費用高達$1400。一)開始沒有標示明確加工食物每項目費用需收費多少;二)接收海鮮時沒報上加工收費。最後付款時,單據也沒有每項目寫明費用多少,只有總計一個。這情況下根本不可能知道每項目收費,是否有多收費用?大家要小心,這店騙人。最好在交接海鮮時就問清楚每項目加工收費,好讓自己能心裡有數。
一)開始沒有標示明確加工食物每項目費用需收費多少;
二)接收海鮮時沒報上加工收費。
大家要小心,這店騙人。