2024-08-04 52 views
一入到鳥炎屋俾佢嘅裝修同氣氛吸引住燈光昏黃柔和 座位安排舒適 令整個用餐環境好 relax 而且不斷有唔同食客入座有couple亦都有大班friend慶生當然最期待嘅係佢哋嘅食物✧ 燒雪魚干($40)一上枱就聞到陣陣鹹香 燒雪魚干質地乾爽 咬落去有嚼勁 鹹香味濃郁 第一啖已經感受到魚香味🐟呢款小食好適合同朋友一邊傾偈一邊食✧ 手羽雞翼串($35)手羽雞翼串一上枱就見到外脆內嫩嘅樣燒得啱啱好 香氣撲鼻 咬一口 雞肉多汁 調味濃郁🐔真係齋聞都已經流口水 呢個絕對係必試之選!✧ 豚肉串($40)豚肉串外面燒得焦香 入面仲保持嫩滑 多汁🐷第一次咬落去已經被嗰濃郁嘅豬肉味吸引住 調味啱啱好 口感豐富 ✧ 燒杏鮑菇串($28)燒杏鮑菇串外脆內軟🍄菇味濃郁 咬落去鮮美多汁 雖然調味簡單 但味道突出✧ 野菜天婦羅($88)野菜天婦羅蔬菜新鮮 外層酥脆 內裡保持鮮嫩 油炸技術幾好 唔會過油✧ 龍田炸雞($78)龍田炸雞外層金黃香脆 內裡嫩滑多汁 醃製入味 炸得啱啱好 第一口就已經感受到嗰陣香脆同嫩滑嘅對比✧ 豚肉火鍋($128)豚肉火鍋湯底鮮甜 滋味濃郁 材料豐富 配料新鮮豬肉質地軟滑呢個火鍋真係值得推
一入到鳥炎屋俾佢嘅裝修同氣氛吸引住
燈光昏黃柔和 座位安排舒適
令整個用餐環境好 relax
而且不斷有唔同食客入座
有couple亦都有大班friend慶生
當然最期待嘅係佢哋嘅食物

✧ 燒雪魚干($40)
一上枱就聞到陣陣鹹香
燒雪魚干質地乾爽 咬落去有嚼勁
鹹香味濃郁 第一啖已經感受到魚香味🐟
呢款小食好適合同朋友一邊傾偈一邊食

✧ 手羽雞翼串($35)
手羽雞翼串一上枱就見到外脆內嫩嘅樣
燒得啱啱好 香氣撲鼻
咬一口 雞肉多汁 調味濃郁🐔
真係齋聞都已經流口水
呢個絕對係必試之選!

✧ 豚肉串($40)
豚肉串外面燒得焦香
入面仲保持嫩滑 多汁🐷

✧ 燒杏鮑菇串($28)
燒杏鮑菇串外脆內軟🍄
菇味濃郁 咬落去鮮美多汁
雖然調味簡單 但味道突出

✧ 野菜天婦羅($88)
野菜天婦羅蔬菜新鮮
外層酥脆 內裡保持鮮嫩
油炸技術幾好 唔會過油

✧ 龍田炸雞($78)
龍田炸雞外層金黃香脆
內裡嫩滑多汁 醃製入味 炸得啱啱好
第一口就已經感受到嗰陣香脆同嫩滑嘅對比

✧ 豚肉火鍋($128)
豚肉火鍋湯底鮮甜 滋味濃郁
材料豐富 配料新鮮
豬肉質地軟滑
呢個火鍋真係值得推薦🍲

✧ 茶漬飯(明太子)($78)
茶漬飯米飯粒粒分明
明太子鹹香 配上熱茶湯
味道清新可口
第一口就已經感受到嗰種特別嘅風味

總結嚟講 鳥炎屋嘅每一道菜都令人驚喜
無論係味道定係用餐環境都令人好滿意
2024-07-27 850 views
🏮 最近,我來到尖沙咀這間很有風味的日式居酒屋。餐廳燈光昏昏暗暗,就好像置身日本的街頭,服務員的態度也很有禮,用心為我們介紹每一道菜式。我們叫了:蟹籽沙拉 $68青瓜、蟹柳和蟹籽沙拉醬的搭配,吃起來非常清新,口感爽脆,色彩艷麗,讓人胃口大開。火炙鳥炎紅白卷 $128這道壽司卷用火槍將表面的三文魚輕炙,內部夾著文革魷魚,不僅增加了食物的溫度,更激發了三文魚的油脂香和魷魚的甜味,每一口都充滿了海洋的味道。特製蒜蓉燒廣島蠔 兩隻 $108蒜蓉的味道非常濃郁,配上新鮮廣島蠔的甘甜,每一口都是美味的享受,讓人忍不住想再叫幾只嘗嘗。木魚絲苦瓜玉子薄餅(限定) $88這道菜雖然不在菜單上,但確實是一期一會的限定品。蛋餅配上苦瓜,再撒上木魚絲,口感層次豐富,味道獨特,讓人回味無窮。日本雞頸串 $48這道菜使用的是日本雞的頸部肉,肉質細嫩多汁,經過炭火烤制,表面微焦,內部鮮嫩,每一口都充滿了炭香和肉汁。翠玉瓜串 $18翠玉瓜燒得恰到好處,咬下去汁水四溢,配上木魚絲和燒汁,味道十分美妙,讓人忍不住一串接一串。左口魚刺身(3切) $70左口魚刺身爽滑可口,每一片都切得厚薄均勻,擺盤也很精緻,底下配上冰粒,保

蟹籽沙拉 $68

火炙鳥炎紅白卷 $128

特製蒜蓉燒廣島蠔 兩隻 $108

木魚絲苦瓜玉子薄餅(限定) $88

日本雞頸串 $48

翠玉瓜串 $18

左口魚刺身(3切) $70
左口魚刺身爽滑可口,每一片都切得厚薄均勻,擺盤也很精緻,底下配上冰粒,保持了刺身的新鮮度,讓人食慾大增。

櫻花蝦炒飯 $118
最後一道菜是櫻花蝦炒飯,米飯粒粒分明,櫻花蝦的鮮味完全融入其中,讓整道菜都充滿了海洋的氣息,為這頓飯畫上了完美的句號。
💰 總計: $722, 2位用餐(已包含10%服務費)
Type of Meal
Dinner
2024-07-23 86 views
平時企業式嘅居酒屋就食得多,呢D家庭式經營嘅小店就比較少見🥳想特別讚吓老闆好有禮貌🙋🏻‍♀️好積極serve我哋👍🏻🤍黑松露甜蝦卷($110)總共有四個小卷,每個小卷上面都會有啲黑松露同埋一條甜蝦🙂‍↔️而小卷本身係青瓜卷,食落都幾fresh🙌🏻鐵板牛舌粒($108)牛舌粒整得幾好,口感好嫩🤩同埋牛舌嘅份量都有幾多下👍🏻另外佢哋有搭配洋蔥、蘑菇等等嘅材料🍄‍🟫口感方面係偏甜嘅~明太子玉子卷($80)第一啖食落去真係覺得佢好似平時食早餐嘅炒蛋🤣🤣內餡都有幾多明太子嘅~櫻花蝦炸豆腐($68)豆腐做到外脆內嫩嘅效果🥳出面係由櫻花蝦包裹住,不過裏面嘅豆腐就冇咩味🙂‍↔️蟹籽沙律($68)份量有一個手掌咁大,蟹籽比得都算幾多,配埋青瓜絲🤍右口魚壽司🍣($48)燒的好香🤩呢款唔係入口即溶,不過有彈牙嘅感覺👍🏻佐賀縣雞髀肉串($40)呢個真係啖啖肉,以日式串燒嚟講佢份量都算係幾多👍🏻不過調味上我都係覺得偏甜咗少少

黑松露甜蝦卷($110)

鐵板牛舌粒($108)

明太子玉子卷($80)

櫻花蝦炸豆腐($68)

蟹籽沙律($68)
份量有一個手掌咁大,蟹籽比得都算幾多,配埋青瓜絲🤍

右口魚壽司🍣($48)
燒的好香🤩呢款唔係入口即溶,不過有彈牙嘅感覺👍🏻

佐賀縣雞髀肉串($40)
2024-07-17 59 views
尖沙咀美食林立,有時寶藏餐廳要上樓先搵到😉今日就去咗亞士厘道一間樓上嘅居酒屋,鋪面唔大,但食物嘅選擇都好多👍🏻✨芝士玉子燒滿滿嘅芝士真係好邪惡😈😈 估唔到中間仲夾咗少少壽司飯👍🏻👍🏻 ✨燒左口魚邊壽司我其中一款至愛,炙燒咗嘅左口魚邊真係油香四溢🤤 ✨唐揚炸雞呢度嘅唐揚炸雞做得非常之好,炸漿唔厚,每一嚿雞都啖啖肉而且肉質仲非常滑,阿女食到停唔到口!✨日本小番薯串燒一啖一粒嘅小蕃薯啱曬小朋友,每粒都好甜好好味✨鹽燒厚切牛舌燒得好好食~夠厚切又唔會燒到過熟👍🏻👍🏻 身為牛舌fans直頭想再encore✨牛油果鰻魚卷六件大大件好有誠意,包住嘅鰻魚都好有肉地,同牛油果好match✨櫻花蝦炒飯個炒飯炒到粒粒分明夠乾身,調味亦剛剛好,係一個好有水準嘅炒飯✨蒜蓉燒茄子呢個係見隔離枱食緊,我哋忍唔住最後加多一份,一上枱就聞到好香~茄子燒得好好食,好淋好入味,勁正🤤總括而言,餐廳嘅氛圍同服務都好好,食物亦有驚喜,我見酒嘅款式都唔少,下次約埋三五知己過嚟再試下~

✨芝士玉子燒

✨燒左口魚邊壽司
我其中一款至愛,炙燒咗嘅左口魚邊真係油香四溢🤤

✨唐揚炸雞

✨日本小番薯串燒
一啖一粒嘅小蕃薯啱曬小朋友,每粒都好甜好好味

✨鹽燒厚切牛舌

✨牛油果鰻魚卷

✨櫻花蝦炒飯

✨蒜蓉燒茄子

2024-07-14 62 views
每個禮拜五都要獎勵自己食餐好嘅🤤今次約咗人係尖沙咀食日本嘢🍙蒜蓉燒蠔蠔新鮮又大隻,落咗好多蒜蓉去燒,超濃味,鐘意嘅應該會好開心❤巨型玉子燒壽司🥚用芝士沙律醬鋪面炙燒,中間夾飯,玉子好甜☺汁燒雞脾肉串燒汁有少少鹹,但雞脾肉好嫩滑🥰蕃茄牛油果沙律🥗好大份,應該落咗一個蕃茄同半個牛油果左右🍅🥑用沙律醋拌好再上,醋冇平時啲餐廳食嘅咁酸,菜都好新鮮同爽甜🥬鐵板牛舌🐮牛舌好淋,配上雜菌同微甜嘅燒汁,最好趁熱快啲食,放得耐咗吸曬啲汁就會有啲鹹,汁應該有黑椒調味,食食下有少少辣🌶燒牛舌芯🐮試完鐵板再試下燒嘅有冇唔同😂燒汁用黑椒調味,牛味好重,多汁彈牙三文魚炒飯炒飯係1-2人份量,用三文魚碎🐟紅蘿卜粒🥕翠玉瓜粒炒,蘿卜粒好脆,炒飯乾身粒粒分明,應該有落少少黑椒,食得岀但係味唔太重呢間餐廳好似好鐘意用黑椒調味😂😂但係嘢食幾好食,環境清靜,又冇限時,最啱同朋友係度聚會,傾幾耐都冇人趕你😂😂😂

蒜蓉燒蠔

巨型玉子燒壽司🥚
用芝士沙律醬鋪面炙燒,中間夾飯,玉子好甜☺

汁燒雞脾肉串
燒汁有少少鹹,但雞脾肉好嫩滑🥰

蕃茄牛油果沙律🥗

鐵板牛舌🐮

燒牛舌芯🐮

三文魚炒飯

2024-07-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-07-13 67 views
今次去呢間鳥炎屋嘅居酒屋真係好正,店員係非常親切同友善,有一種家庭式居酒屋嘅感覺首先梗係要叫一個前菜,燒雪魚干,帶有炭燒嘅香味。佢嘅鹹香味令人回味無窮,好開胃。另外我叫埋特製蒜蓉燒廣島蠔,有兩隻大大隻嘅新鮮廣島蠔,經過燒香再配上濃郁嘅蒜蓉醬汁,每一口都充滿鮮甜嘅蠔肉同蒜蓉嘅香氣。而佢日本雞髀肉串,帶有燒烤嘅香味。每一口都咬落去嘅時候,肉汁都會溢出。除咗串燒,我亦推薦大家試下芝士大啡菇同櫻花蝦炸豆腐。芝士大啡菇濃郁嘅芝士包裹住大啡菇,入口即化。而櫻花蝦炸豆腐則係豆腐外脆內軟,再配上香脆嘅櫻花蝦,味道鮮美。食咗咁多小食之後,梗係要食返啲主食啦,木魚絲苦瓜玉子薄餅同明太子茶漬飯都幾特別。木魚絲苦瓜玉子薄餅口感酥脆,苦瓜同玉子嘅組合意想不到,好有驚喜。而茶漬飯配上鮮美嘅明太子,少少辣。

今晚約左朋友食下飯聚舊,呢間小店不算大但服務態度好好,令人有賓至如歸的感覺。店員會不斷幫你加水同收碟。食物總體味道都不錯。 🍅炙燒芝士番茄沙律菜好新鮮,番茄鮮甜。🐟油甘魚壽司油甘魚都幾大塊,油脂豐富。🦐黑松露甜蝦卷黑松露好香,大蝦鮮甜。🐖豚肉大根煮蘿蔔非常入味,好食。🐖豚肉串+日本鷄頸串🐔鷄頸好滑,推薦。豚肉稍嫌比較乾。🥚木魚絲苦瓜玉子薄餅苦瓜不會太多,而且苦瓜又唔苦喔,幾爽脆,好香蛋味。
店員會不斷幫你加水同收碟。食物總體味道都不錯。
 🍅炙燒芝士番茄
沙律菜好新鮮,番茄鮮甜。
🐟油甘魚壽司
油甘魚都幾大塊,油脂豐富。
🦐黑松露甜蝦卷
黑松露好香,大蝦鮮甜。
🐖豚肉大根煮
蘿蔔非常入味,好食。
🐖豚肉串+日本鷄頸串🐔
鷄頸好滑,推薦。豚肉稍嫌比較乾。
🥚木魚絲苦瓜玉子薄餅
苦瓜不會太多,而且苦瓜又唔苦喔,幾爽脆,好香蛋味。
2024-07-02
Type of Meal
Dinner
食飯想搵個舒適又靜靜地既地方同人傾下計 鳥炎屋依類家庭式溫馨的居酒屋就岩曬🏡🥗蕃茄牛油果沙律 $78蕃茄新鮮 爽口多汁牛油果又夠熟配埋酸汁好開胃✌🏼🔥火炙燒玉子串 $40融融地既芝士加埋蛋汁 幾creamy入面包著左啲飯🍆特製蒜蓉燒茄子 原隻 $68去左皮所以口感幾好 有心思😉蒜香醬濃 調味岩岩好🐮鐵板牛舌粒 $108牛舌粒爽口 份量都多連埋洋蔥 菇一齊炒 非常香👃🏼🐥日本雞髀肉串 $40照燒汁味道濃郁火喉控制得吾錯 肉質嫩滑juicy🥰🐟鹽燒多春魚 $68魚春脹卜卜🐷豚肉火鍋 $128壽喜燒湯底冇得輸啦 香香甜甜入面有窩蛋 豚肉片 野菜 菇菌 幾豐富送飯一流😋💭食物味道正宗 店員仲好有禮 時不時會主動加水 服務幾貼心 溫馨嘅小店加分加分➕

🥗蕃茄牛油果沙律 $78

日本雞髀肉串
鹽燒多春魚
豚肉火鍋
2024-06-22 43 views
日本菜|鳥炎屋|尖沙咀呢間居酒屋料理,有多款日本菜壽司、刺身、沙律、串燒、炸物、鍋物等高cp值,有好食~—————————————🫶🏻 碎蔥吞拿魚腩卷 $90吞拿魚腩十分鮮甜,份量又多!入面包住青瓜,清爽脆口,增加口感,好fresh!🫶🏻 沖繩海葡萄沙律 $68海葡萄爽口又開胃加埋蕃茄,整體好新鮮!加埋千島醬,味道更豐富。🫶🏻 油甘魚刺身 $70油脂豐富,十分新鮮,淡淡鮮味!🫶🏻 牛脷串 $55外面焦香,內裏嫩滑~口感彈牙多汁,高質推薦!🫶🏻 火炙燒玉子串(1件) $40玉子大件厚身,味道啱啱好,唔會太甜。入面有壽司飯,加埋面層芝士同沙律醬,十分香!🫶🏻 火炙鳥炎紅白卷 $128面頭火炙三文魚,超級肥美,油脂滿滿。入面包住青瓜、魷魚,增加口感!推薦!🫶🏻 木魚絲苦瓜玉子薄餅 $88苦瓜完全唔苦,而且好清爽。加埋雞蛋嘅甜味,十分夾!————————————📍尖沙咀亞士厘道17-19號4樓————————————Overall 💗💗💗💗 💗#日本菜#鳥炎屋#尖沙咀#日本菜鳥炎屋#尖沙咀必食
日本菜|鳥炎屋|尖沙咀
呢間居酒屋料理,有多款日本菜
壽司刺身、沙律、串燒、炸物、鍋物等
高cp值,有好食~
—————————————
🫶🏻 碎蔥吞拿魚腩卷 $90
吞拿魚腩十分鮮甜,份量又多!
入面包住青瓜,清爽脆口,增加口感,好fresh!

🫶🏻 沖繩海葡萄沙律 $68
海葡萄爽口又開胃
加埋蕃茄,整體好新鮮!
加埋千島醬,味道更豐富。

🫶🏻 油甘魚刺身 $70
油脂豐富,十分新鮮,淡淡鮮味!

🫶🏻 牛脷串 $55
外面焦香,內裏嫩滑~
口感彈牙多汁,高質推薦!

🫶🏻 火炙燒玉子串(1件) $40
玉子大件厚身,味道啱啱好,唔會太甜。
入面有壽司飯,加埋面層芝士同沙律醬,十分香!

🫶🏻 火炙鳥炎紅白卷 $128
面頭火炙三文魚,超級肥美,油脂滿滿。
入面包住青瓜、魷魚,增加口感!推薦!

🫶🏻 木魚絲苦瓜玉子薄餅 $88
苦瓜完全唔苦,而且好清爽。
加埋雞蛋嘅甜味,十分夾!

————————————

📍尖沙咀亞士厘道17-19號4樓

————————————

Overall 💗💗💗💗 💗

#日本菜#鳥炎屋#尖沙咀#日本菜鳥炎屋#尖沙咀必食
2024-06-21 23 views
老闆超Nice嘢食好味價錢正常唔貴有串燒食又有刺身同埋壽司飲清酒都算平超值推介鵝肝多士有多款清酒選擇服務一流,員工非常有禮貌環境乾淨企理尖沙咀交通方便一定要試吓
老闆超Nice
嘢食好味
價錢正常唔貴
有串燒食又有刺身同埋壽司
飲清酒都算平
超值推介鵝肝多士
有多款清酒選擇
服務一流,員工非常有禮貌
環境乾淨企理
尖沙咀交通方便
一定要試吓

2024-06-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 牛脷串
  • 鵝肝多士
鳥炎屋 (尖沙咀)係一間幾地道嘅日式居酒屋!師傅一定係經驗豐富,佢哋煮嘅菜式俾人日本既感覺,好似一下子就俾你帶入咗日本居酒屋嘅氛圍。1. 碎蔥吞拿魚腩卷 ($90) - 這道菜很有趣,將吞拿魚腩與蔥末配合,口感豐富。料理得當,是一道不錯的開胃菜。2. 火炙燒玉子串 (1件 $40) - 燒玉子串是日式居酒屋的常見小菜,通常口感香軟,是很適合配酒的佳餚。$40一件的價格合理,建議可以考慮點上幾串享用。3. 左口魚壽司 (2件 $48) - 左口魚是日本常見的優質食材,以2件$48的價格來說算是公道。店家使用新鮮的魚肉並依照正宗的壽司工藝製作,帶來不錯的味蕾體驗。4. (限定)日本雞頸串 ($48) - 另一款限定菜式「日本雞頸串」就更加吸引,每串$48,相信定能俾你驚喜連連。雞頸肉脆嫩爽口,充滿日式烤肉香氣,配合啤酒真係一絕!5. 芝士煙肉燒蠔 (2隻 $80) - 這道結合了芝士和煙肉的燒蠔聽起來很有特色。$80的價格對於2隻蠔來說稍偏高,不過如果蠔肉新鮮彈牙,加上特色調味,可能也是一道不錯的選擇。6. 明太子玉子番 ($80) - 明太子和蛋包飯的組合是日式
鳥炎屋 (尖沙咀)

1. 碎蔥吞拿魚腩卷 ($90)

2. 火炙燒玉子串 (1件 $40)

3. 左口魚壽司 (2件 $48)

4. (限定)日本雞頸串 ($48)

5. 芝士煙肉燒蠔 (2隻 $80)

6. 明太子玉子番 ($80)
- 明太子和蛋包飯的組合是日式居酒屋的經典菜式之一。$80的價格略高,製作講究,料理得當,帶來很好的口感體驗。

7. 三文魚炒飯 ($118)
- 三文魚炒飯是不少日式餐廳的招牌菜,使用優質的三文魚和精心烹調,是一道美味可口的主食。

總括黎講,呢間日式居酒屋嘅菜式質素相當出色,份量足夠,經得起人推介。如果想感受一下正宗嘅日本風味,我推薦你快啲去試下啦!

😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指數 ✅✅✅☑️☑️
💲減荷包指數 💸💸💸💵💵
——————————————————
店舖資料

📍 尖沙咀亞士厘道17-19號4樓

#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #asianfood

餐廳:鳥炎屋 (尖沙咀)地址:尖沙咀亞士厘道17-19號4樓呢幾年因為大環境同經濟影響下,唔少餐廳都相繼結業🚫,甚至乎一啲老字號或者連鎖餐廳都捱唔過呢幾年嘅洗禮,所以當我仲見到一啲開咗好幾年都仍然堅持嘅餐廳小店,我都真喺好想好好咁幫襯同支持佢哋💪相信大家都好熟悉尖沙咀亞士厘道,唔刻意搵都真喺唔知原來呢度有間開咗7年幾嘅樓上家庭式日本餐廳——鳥炎屋,佢哋主打居酒屋料理🏮,午市為附近嘅打工仔提供多款午市套餐🍱,晚市就以A La Carte Menu為主,提供壽司🍣、刺身、串燒、爐端燒、一品料理、炸物,鍋物等,款式都真喺幾多選擇🤩。佢哋依家仲做緊7週年大放送,超過25款美食有折扣優惠🎊先叫咗幾款壽司:火炙燒玉子串($40)、赤蝦壽司($58)同鰻魚火炙壽司($42),雖然價錢感覺有啲貴,但上枱之後又幾有驚喜😍,夠厚又夠大件嘅玉子燒包住壽司飯,面頭放上一層芝士同沙律醬再炙燒🔥,每啖食落都有炙燒香;赤蝦比我想像中鮮甜爽口🦐,一啲腥味都無;厚肉嘅鰻魚燒香後加上鰻魚汁,面頭帶有焦脆口感👍✝️黑松露牛油果卷 $60一客有6件,壽司飯當中包住紫菜同新鮮牛油果,面頭加咗芝麻粒同黑松露,一啖放入口先有陣陣黑松
餐廳:鳥炎屋 (尖沙咀)
地址:尖沙咀亞士厘道17-19號4樓

赤蝦比我想像中鮮甜爽口🦐,一啲腥味都無;
厚肉嘅鰻魚燒香後加上鰻魚汁,面頭帶有焦脆口感👍

✝️黑松露牛油果卷 $60
一客有6件,壽司飯當中包住紫菜同新鮮牛油果,面頭加咗芝麻粒同黑松露,一啖放入口先有陣陣黑松露香😌,香得嚟唔會太過濃味,咬多幾啖就品嚐到牛油果嘅綿滑質感同滋味🥑

串燒叫咗佐賀縣雞髀肉串($40)同北海道雞肝串($38),
兩串都喺用咗汁燒方式處理🍢,
前者啖啖雞髀肉加上薄脆嘅雞皮幾惹味😋;
後者帶有獨特油脂甘香,入口軟綿綿表面有啲焦香,一串就啱啱好唔會太過膩

✝️味噌廣島蠔$168
除咗5隻飽滿唔腥嘅廣島蠔之外🦪,
仲有味噌清湯熬煮而成嘅雜菜,包括金菇、雜菌同娃娃菜,如果呢個時候配返碗白飯或者烏冬就一流🍲

✝️木魚絲苦瓜玉子薄餅
苦瓜同雞蛋嘅香味互相輝映,苦瓜嘅味道無我想像中咁出,唔會搶咗其他食材嘅味道,
加上木魚絲嘅鹹香,整體balance得幾好,不過我就略嫌鹹咗少少🤏
2024-06-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
香港人雖然而家成日返鄉下,但係有時喺香港都會忍唔住想食日本嘢㗎嘛,冇計啦,日本野always good choice又多選擇又啱口味. 今次就誠意推介呢間亞士厘道樓上嘅居酒屋,而家佢哋慶祝緊七周年都唔簡單,有返咁上下實力先做到㗎. 餐廳環境舒適樸實無華好有家的感覺,餐牌選擇一應俱全而且CP值高,服務態度好,絕對係一間誠意小店. 絕對係一試愛上,餐廳都有唔少舊客戶支持㗎,同老闆仲有員工好似老朋友咁. ⭐️豚肉串好香豬肉味,唔肥膩. 滴上檸檬汁感覺更清新. ⭐️(限定)日本雞肝串一啲都唔腥,肝味濃郁. 燒烤醬汁提升味道層次. ⭐️燒日本仔青椒串外皮薄而焦,味甜帶甘,夏日食更開胃. ⭐️鐵板牛舌粒鐵板形式上菜新鮮滾熱辣,牛舌好嫩滑牛味十足,配菜有洋蔥好好味. ⭐️明太子玉子卷好香蛋味,玉子卷好滑,加埋明太子少少辣由好有質感. ⭐️特製蒜蓉燒廣島蠔蒜蓉味超香超惹味,蠔肉肥美. ⭐️櫻花蝦炒飯櫻花蝦好香口,炒飯炒得幾乾身仲好有鑊氣,飯粒分明,而且份量大,好滿足. 是日平日晚上人流唔多,而家餐飲業面對北上同外遊挑戰真係唔少,真係要同仲有心搞嘅業界人士講聲加油. 老闆友善好好傾. 呢啲高質小店真係有支持吓買少見少

⭐️豚肉串
好香豬肉味,唔肥膩. 滴上檸檬汁感覺更清新.

⭐️(限定)日本雞肝串
一啲都唔腥,肝味濃郁. 燒烤醬汁提升味道層次.

⭐️燒日本仔青椒串
外皮薄而焦,味甜帶甘,夏日食更開胃.

⭐️鐵板牛舌粒

⭐️明太子玉子卷
好香蛋味,玉子卷好滑,加埋明太子少少辣由好有質感.

⭐️特製蒜蓉燒廣島蠔
蒜蓉味超香超惹味,蠔肉肥美.

⭐️櫻花蝦炒飯

是日平日晚上人流唔多,而家餐飲業面對北上同外遊挑戰真係唔少,真係要同仲有心搞嘅業界人士講聲加油. 老闆友善好好傾. 呢啲高質小店真係有支持吓買少見少啦.
而家仲做緊啤酒買一送一,OP訂座有七折,仲有其他七周年優惠,有興趣嘅朋友去支持吓啦.

• 串燒
  • 櫻花蝦炒飯
  • 明太子玉子卷
  • 特製蒜蓉燒廣島蠔
  • 鐵板牛舌粒
2024-05-27 77 views
前個禮拜約左個好姊妹👯‍♀️去左尖沙咀一間cp值高居酒屋🏮食晚飯🥣啲食物好惦呀🥰價錢合理🤪油金魚壽司比較油脂豐富的魚類,它的肉質柔軟且帶有淡淡的甘甜味道😍火炙燒玉子軍艦輕輕燒烤後,會形成一層微焦的外皮,這種微焦的味道和香氣~營造出獨特的口感體驗😜沖繩海葡萄沙律海葡萄是一種海洋植物😙具有爽脆和輕盈的口感而且帶有微妙的海洋風味🤩牛脷串它的肉質豐腴~呈現微微焦香和酥脆的質感,內部則保持嫩滑和多汁😆燒鯖魚外脆內嫩、質地豐潤😗而且每一口都能夠感受到鯖魚的鮮美和肉質的柔軟,它的外皮的酥脆和油脂的滑順😃味噌廣島蠔鍋配白飯每一口蠔都帶有鮮美的海洋風味,並且散發出獨特的鮮甜滋味😅湯汁具有濃郁的味噌香氣和鮮味😬好足料😂餐廳好有人情味☺️而且環境好雅致~比人一種好舒適感覺🌸店主服務態度超nice🙂好細心為客人服務😬值得推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

油金魚壽司
比較油脂豐富的魚類,它的肉質柔軟且帶有淡淡的甘甜味道😍
油甘魚壽司

火炙燒玉子軍艦
火炙玉子燒軍艦

味噌廣島蠔鍋配白飯
味噌廣島蠔鍋

2024-05-13
$250 (Dinner)
油甘魚壽司
火炙玉子燒軍艦
味噌廣島蠔鍋
2024-05-23 54 views
這家以串燒為主打的日式餐廳,舉辦了週年大優惠,他們以其精緻的日式串燒而名。先來個日本蕃茄牛油果沙律。色彩繽紛且健康的沙拉。這道沙拉使用了新鮮的日本蕃茄和成熟的牛油果,及芝麻醬。蕃茄的酸甜風味及牛油果的濃郁滑順口感。是一道清爽又美味的沙拉。餐廳的招牌菜之一是日式鐵板牛舌。這道菜以嫩滑的牛舌片經過精心烹調而成,口感十分優秀。牛舌片烹煮至剛剛好的嫩度,搭配著微微的醬汁,讓每一口都充滿了濃郁的牛肉風味。這道菜不僅味道鮮美。另一道受歡迎的串燒菜品是醬汁牛肉串。這道菜以嫩嫩的牛肉片串在竹籤上,再搭配上特製的醬汁。牛肉經過烤制後,醬汁融入了牛肉的肉汁,讓每一口都散發著濃郁的香氣和美味。豚肉大蔥串。嫩嫩的豬肉片和新鮮的大蔥串在一起,經過烤制後,豬肉的鮮甜風味和大蔥的香氣完美結合。七味燒粟米。新鮮的玉米粒經過烤制後,撒上七味粉,辣味和香氣和甜味相互融合,令人垂涎欲滴。清酒煮蜆以新鮮的蜆貝及清酒作為烹調的調味料。蜆的肉質鮮嫩,並且搭配清酒的香氣,使得每一口都散發出迷人的海鮮風味。煮熟的蜆貝保持了其天然的甜味,並且融合了清酒的淡雅口感,給人一種清新而美味的感覺。最後,櫻花蝦炒飯是一道具有豐富口感和濃郁味道的

最後,櫻花蝦炒飯是一道具有豐富口感和濃郁味道的主菜。這道炒飯使用了新鮮的櫻花蝦,並與米飯、蔬菜和調味料一起翻炒而成。櫻花蝦的鮮味與米飯的香氣相互交融,令人垂涎欲滴。