5 day(s) ago 0 views
「繼」位於荔枝角D2 Place TWO,餐廳劃分幾個區域,分別有提供鐵板燒同廚師發辦,今晚揀咗食Omakase, 師傅態度友善,每上一道菜都會詳細講解,又會同客人交流,體驗很好👍🏻🔸前菜三小碟煮花螺、蝦多士、番薯甘露次序由左開始食,花螺整得入味;蝦多士,超級香脆惹味;番薯清甜軟腍🐟刺身▪️伊佐木:肉質柔軟甘香,配上牙蔥添口感▪️深海池魚:口感順滑鮮甜,加入柚子皮令魚味更突出▪️炙燒白子:質感滑嘟嘟,配上酸汁味道易入口▪️野生鰤魚:分別有兩食,一款係原味食得出原始鮮味,另一片經煙燻,伴以柚子胡椒,味道有層次▪️角螺:肉質清爽,伴上紫蘇葉更令帶出海鮮味▪️鰹魚:肉質滑身,以蒜油豉油配芝麻,加上魚皮炙燒過更香口,又脆又滑▪️燒帶子配蟹膏:極邪惡,大大粒隻燒帶子夾住海量蟹膏,外層用紫菜包住,真係勁正🔸茶碗蒸碗內有蝦、蜆肉、同蟹柳,蛋味嫩滑又香濃🍣壽司▪️富山灣白蝦:白蝦好黏口,加入少量柚子皮▪️右口魚:兩片疊埋一齊,其中一片有炙燒過,肉質爽,有兩種口感▪️近赤身邊拖羅:醬油漬加芝麻,質感輕身,魚味突出又夠滑▪️中拖羅:油份明顯較多▪️大拖羅:炙燒過迫出油份,用紫菜包住嚟食,超邪惡,好想encore ▪️海膽:份量超澎

🔸前菜三小碟
煮花螺、蝦多士、番薯甘露

🐟刺身
▪️伊佐木:肉質柔軟甘香,配上牙蔥添口感
▪️深海池魚:口感順滑鮮甜,加入柚子皮令魚味更突出
▪️炙燒白子:質感滑嘟嘟,配上酸汁味道易入口
▪️角螺:肉質清爽,伴上紫蘇葉更令帶出海鮮味

🔸茶碗蒸
碗內有蝦、蜆肉、同蟹柳,蛋味嫩滑又香濃

🍣壽司
▪️富山灣白蝦:白蝦好黏口,加入少量柚子皮
▪️近赤身邊拖羅:醬油漬加芝麻,質感輕身,魚味突出又夠滑
▪️中拖羅:油份明顯較多
▪️海膽:份量超澎湃,有齊馬糞海膽+赤海膽,質感細膩,入口即溶

🔸汁煮鰤魚下巴
好厚肉,肉質有口感好紮實,醬汁味道香濃,仲啖啖肉冇骨

🔸甜品
可以揀水果或者雪糕
1K
❀ 繼 #荔枝角 ❀❗可能係全港最抵食嘅廚師發辦❗——————————————————新一年同大家介紹位於荔枝角超抵食嘅廚師發辦及鐵板燒💕位於D2 Place,位置非常方便,而且價錢實惠,深得附近鄰居喜愛☺️ OpenRice預約更有優惠‼️朋友大推鐵板燒,今次再試埋廚師發辦,每人都只需$1180,可以食盡五種刺身、五種壽司、茶碗蒸、煮物、湯品及甜品呢🤩鐵板燒及廚師發辦嘅位置分開,而且全部均係席前座位,可以睇實師傅烹調。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 廚師發辦一人前 $1180♥ 前菜由磯煮花螺食起、然後有香脆嘅蝦多士,及清甜番薯甘露煮。.♥ 刺身 5款有我最喜歡嘅白子,入口滑嘟嘟,再簡單配上酸酸甜甜嘅柚子酸汁,超滿足😚大拖羅中拖羅都非常新鮮,尤其大拖羅油脂分布平均,入口即溶😝另外仲有炙燒梳子魚、金線鯛、象拔蚌。.♥ 茶碗蒸多款海鮮嘅滑溜茶碗蒸。.♥ 壽司5款壽司款式不過不失。最出色莫過於海膽壽司用咗兩款不同海膽,令到味道更加複雜,一款較為鮮甜,另一款就海膽味較為濃郁👍🏻另外有兩款紅魚,包括鰤魚及幼年嘅幻星鰹魚。以及昆布醃製白蝦和穴子😆全部都係用上赤醋飯,而且已經由師傅加上份量剛好嘅醬油及Wasabi。
❀ 繼 #荔枝角 ❀
❗可能係全港最抵食嘅廚師發辦❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
廚師發辦一人前 $1180
♥ 前菜
由磯煮花螺食起、然後有香脆嘅蝦多士,及清甜番薯甘露煮。
刺身 5款
大拖羅中拖羅都非常新鮮,尤其大拖羅油脂分布平均,入口即溶😝
另外仲有炙燒梳子魚、金線鯛、象拔蚌。

♥ 茶碗蒸
多款海鮮嘅滑溜茶碗蒸。
壽司5款

♥ 時令刺身
最後仲有一碗刺身丼,用上鮮甜帶子及拖羅蓉,真係飽到傻🤣

♥ 煮物
濃郁入味嘅魚鮫🐟先煮熟再微微煎炸。

♥ 湯品
清甜魚湯。
甜品
可以選擇日本生果🍈或者雪糕🍦
生果超級好食,未試日本嘅蜜瓜及提子都份外香甜。

——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.2/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
$1180可以食到咁多款刺身壽司真係性價比爆燈🔥而且仲有大拖羅及海膽,並非廉價劣質魚生,環境服務亦有一定水準呢~
2025-01-28 0 views
今日同朋友經過荔枝角俾我發現到一間隱世鐵板燒勁鍾意食鐵板燒嘅,我就入去試吓食材都好新鮮 原汁原味有驚喜估唔到有驚喜!食材真係超新鮮 龍蝦帶子有驚喜!廚師好細心烹飪同埋用心去介紹食材整體嘅性價比好高,感覺非常好海鮮迷一定唔可以錯過啊擺盤好精緻加埋視覺同味道嘅享受好似去睇咗一場表演咁北海道帆立貝:用煙燻稻草燒過有煙燻效果再配埋昆布醬汁好特別,有驚喜另外和牛嘅火候剛剛好 叫咗五成熟牛脂香味好出 加埋蒜片配搭非常之正最後當然唔少得炒飯啦 有火候 而且廚師只係用咗簡單配料都煮得好好食加埋甜品同埋日本時令水果收尾救命呀,真係好滿足大家都快啲去試吓啦 啱晒朋友約會或者慶祝生日
今日同朋友經過荔枝角
俾我發現到一間隱世鐵板燒
勁鍾意食鐵板燒嘅,我就入去試吓
食材都好新鮮 原汁原味有驚喜

估唔到有驚喜!
食材真係超新鮮 龍蝦帶子有驚喜!
廚師好細心烹飪同埋用心去介紹食材
整體嘅性價比好高,感覺非常好
海鮮迷一定唔可以錯過啊
擺盤好精緻
加埋視覺同味道嘅享受
好似去睇咗一場表演咁
北海道帆立貝:用煙燻稻草燒過
有煙燻效果再配埋昆布醬汁好特別,有驚喜
另外和牛嘅火候剛剛好 叫咗五成熟
救命呀,真係好滿足
大家都快啲去試吓啦
啱晒朋友約會或者慶祝生日
2025-01-27 0 views
臨近新年,又有藉口吃好喝好🤭順便跟朋友提早團個年~今晚朋友帶我來到在荔枝角D2 Place的日本料理吃omakase,網上訂位有9折,人均一千左右🌟朋友表示這家餐廳是他近期吃過最高質的日本菜😍阿婆也當然很滿意啦♥️一人份的omakase套餐包括了前菜、5款時令刺身、5款壽司、茶碗蒸、時令海鮮丼、煮物、湯品和甜點🌟所有菜品款式都是根據當季當造的海鮮和食材來製作,所以每次來用餐都會有不一樣的體驗♥️今晚5款的時令刺身分別是右口魚、日本象拔蚌、鰆魚、拖羅和鮟鱇魚肝🌟右口魚的厚切魚裙邊鮮甜爽口♥️鰆魚經過輕微灸燒,外皮微脆魚肉鮮美拖羅鮮甜軟滑♥️鮟鱇魚肝深得阿婆心😍用慢煮的方法烹調再配上酸汁,入口即化口感細滑綿密🔥魚香味濃郁,搭配的酸爽酸汁很巧妙地抵消了原本魚肝厚重的油膩感♥️真的非常好吃😍5款手握壽司分吃是獅魚、白蝦、黑陸魚、馬糞海膽和穴子🌟經昆布醃製的白蝦壽司,口感像mouse一樣軟綿細密♥️黑陸魚壽司也是炙燒款,濃郁的鮮味細密的魚肉口感,表示喜歡♥️馬糞海膽壽司分別是使用兩個牌子的海膽一款甜美一款濃郁,加起來味道剛剛好🌟而且份量給好給滿🤣朋友表示真的愛了😂主食方面今晚是吞拿魚蓉加小帶子海鮮丼🌟淋上些許
鰆魚經過輕微灸燒,外皮微脆魚肉鮮美
拖羅鮮甜軟滑♥️
5款手握壽司分吃是獅魚、白蝦、黑陸魚、馬糞海膽和穴子🌟
而且份量給好給滿🤣朋友表示真的愛了😂
主食方面今晚是吞拿魚蓉加小帶子海鮮丼🌟淋上些許芥末醬油,味道鮮美好吃♥️
湯品是魚湯,奶白的湯頭,香濃的魚香,暖心又暖胃🥰甜點是日本哈蜜瓜和香印青提,清爽解膩,是很好的結尾💯
2025-01-20
$1180 (Dinner)
  • 慢煮鮟鱇魚肝
  • 馬糞海膽
  • 拖羅
2025-01-25 0 views
位於荔枝角D2 Place 3樓有一間超級高質的鐵板燒店「繼 Tsugu Teppanyaki & Sushi」門口就像日式隱世的食事店一樣,感覺就是好,店內裝修優雅,而且地方非常寬敞,坐在這裏用餐非常舒服,原來店家除咗做鐵板燒另外仲有Omakase,所以會分成兩個區域👍我和米飯班主今日就嚟品嚐佢哋嘅鐵板燒,有幾款不同套餐可以選擇,另外想追加其他食物亦可散叫,我鍾意食龍蝦,所以今日就揀咗龍蝦二人前😋,由鐵板燒開始已經感覺師傅和其他職員都非常專業,而且服務就是高級鐵板燒店的感受👍🦞龍蝦二人前 $ 2480▪️蕃茄薄脆沙律酸酸咪咪又脆卜卜嘅口感,胃口瞬間大開▪️汁煮花螺、蝦多士、甜薯三款前菜配合得相當唔錯,有好入味嘅花螺,炸得香口香脆嘅蝦多士和清甜嘅甜薯▪️日本象拔蚌師傅好細心分開兩個部份來烹調,醬汁不同各有風味,而象拔蚌爽口彈牙好鮮味,兩款一樣咁好食▪️稻草煙燻帶子配昆布蘿蔔蓉醬汁煙燻嘅香氣完全籠罩住帶子,帶子入口鮮嫩肥美,配上清新嘅昆布蘿蔔蓉醬汁,非常滋味▪️白鱈魚立鱗燒配枝豆薯仔蓉師傅用立磷燒的方法先炸香魚皮,所以超級香脆,魚肉厚肉嫩滑,配上Creamy的枝豆薯仔蓉,十分美味▪️活龍蝦配龍蝦頭膏

🦞龍蝦二人前 $ 2480

▪️蕃茄薄脆沙律
酸酸咪咪又脆卜卜嘅口感,胃口瞬間大開

▪️汁煮花螺、蝦多士、甜薯

▪️日本象拔蚌

▪️稻草煙燻帶子配昆布蘿蔔蓉醬汁

▪️白鱈魚立鱗燒配枝豆薯仔蓉

▪️活龍蝦配龍蝦頭膏汁
龍蝦新鮮到不得了,落鐵板嘅時候仍然努力掙扎,龍蝦肉新鮮爽口彈牙,配合濃濃嘅蝦頭糕醬汁,就是濃郁和鮮味

▪️檸檬柚子啫喱
入口清新酸甜,食牛肉之前給味蕾帶點清新

▪️A5和牛薄燒伴香蔥脆蒜
牛肉軟腍又Juicy,包住香蔥和炸蒜,不需沾上任何醬汁已經好好食,亦可以自家製嘅柚子燒肉汁,解膩之餘可以增添風味

▪️A5和牛厚燒配自家製炸獨子蒜
非常高質素,和牛油花滿滿,五成熟剛剛好,入口軟嫩甘香,油脂豐富,配合自家製蒜片,極致美味

▪️A5和牛炒飯配燶邊太陽蛋
炒飯用上A5和牛粒,香飯、雞蛋、洋蔥、紅蘿蔔香蔥和大量香蔥,炒得粒粒分明,每粒飯都比滿滿的材料包圍住,面層再放上流心窿邊太陽蛋,蛋黃流進炒飯內真係超好食,對我嚟講就係人間美味😋

▪️龍蝦濃湯|鮮魚湯
可以order不同的湯品,龍蝦湯用龍蝦頭煲製,滿滿清甜鮮味,而魚湯更加精彩,用上大量的魚鮮熬製,魚味超級香濃,而且充滿骨膠原

▪️焦糖多士配雪糕
最後甜品時間,有我最愛嘅焦糖多士配上紅豆和豆腐雪糕,終結了一場非常美味和高質的一餐鐵板燒

• 稻草煙燻帶子配昆布蘿蔔蓉醬汁
  • 白鱈魚立鱗燒配枝豆薯仔蓉
  • A5和牛厚燒配自家製炸獨子蒜
2025-01-22 0 views
Teppanyaki 一直都是我們愛吃的餐廳種類,奈何價錢不是特別便宜,總不得經常去吃。找到一家在D2 Place 的,網上看到環境好大,感覺坐得會舒服,而且中午$1,120加一兩人餐算非常相宜,決定試試。果然座位間距非常充足,畢竟吃一個多小時,坐得舒服絕對加分。精選二人前 $1,120沙律 - 日式麻醬豆腐沙律,有豆腐、沙律菜、小蕃茄。新鮮開胃,每人一碗。波士頓龍蝦 - 煎香後再以龍蝦膏加牛油調煮醬汁,淋在龍蝦上,極為彈牙鮮甜。南非鮑魚 - Q彈大小適中,一塊鮑魚切成數片,配上鹽和胡椒,更帶出美味。和牛薄燒 - 以和牛卷著蔥和脆蒜片燒,我們要了 medium well,煎好是外微焦焦而裡面微微的生,剛剛好。炒野菜 - 椰菜、細豆芽菜、壽喜菇,細豆芽菜短短肥肥超級甜。炒飯 - 粒粒分明,蛋味有夠香。麵豉湯飲品/甜品 - 芝士蛋糕加了三點刺身,池魚(魚味濃👍🏼)、油甘魚、赤身,肉質和味道都頂級。銀鱈魚 - 皮會分開煎脆口,魚身則煎成外焦肉嫩。焦糖牛油多士,脆脆甜甜鹹鹹,滿足的一餐。後記,換碟頻率有夠高,包括師傅煎好放菜的那隻碟,感覺到店家非常著重食材味道,要原汁原味🙇🏻‍♀️。°°°°°°

精選二人前 $1,120
炒飯 - 粒粒分明,蛋味有夠香。
麵豉湯
飲品/甜品 - 芝士蛋糕

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
繼 @tsugu.hk @tsuguhk
📍 荔枝角長順街15號D2 Place TWO 3樓309-310號舖

#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers
2025-01-18 261 views
生日食餐好嘅慶祝下😍Mastercard卡有88折,抵啲廚師發辦 二人前晚餐,前菜三款、茶碗蒸、刺身8款、季節蟹、壽司6款、卷物、釜飯、湯品、甜品,真係超豐富,食完好飽,大滿足!⚇前菜三款花螺、魚乾、南瓜,花螺肉好大粒,彈牙入味!⚇茶碗蒸好足料,滑嘟嘟,仲有隻大蝦,暖下胃先~⚇刺身8款每一款刺身嘅賣相都好靚,食材新鮮、美味,最愛白子、鮑魚、拖羅😍中拖,魚油甘香、魚味濃郁!大拖炙燒後,好香,油脂勁豐富,入口即溶😋⚇季節蟹香箱蟹🦀蟹肉、蟹膏、蟹籽一齊食,口感豐富,又鮮甜!⚇壽司6款最吸引一定係海膽壽司😍紫菜包住3款海膽,味道層次豐富,鮮甜、濃郁、Creamy,勁滿足呀😋另外,車海老壽司係用新鮮的九節蝦灼熱後製成,鮮甜、彈牙,好味!⚇卷物Toro卷,加咗芝麻更加香,味道唔錯,好飽肚⚇釜飯黑松露松葉蟹釜飯,一打開蓋就聞到超級香黑松露味,啲飯煙煙韌韌,幾好食!⚇湯品雞白雞,濃郁、暖胃~⚇甜品可以揀雪糕或者生果。靜岡蜜瓜,滑嫩多汁,香甜!香印提子,爽脆有香味,甜度都足夠!
生日食餐好嘅慶祝下😍Mastercard卡有88折,抵啲

⚇前菜三款
花螺、魚乾、南瓜,花螺肉好大粒,彈牙入味!

⚇茶碗蒸
好足料,滑嘟嘟,仲有隻大蝦,暖下胃先~

刺身8款

⚇季節蟹
香箱蟹🦀蟹肉、蟹膏、蟹籽一齊食,口感豐富,又鮮甜!

壽司6款

⚇卷物
Toro卷,加咗芝麻更加香,味道唔錯,好飽肚

⚇釜飯

⚇湯品
雞白雞,濃郁、暖胃~

甜品
💗《繼TSUGU》💗隱藏在荔枝角D2高質Teppanyaki日式鐵板燒🔥🔥多謝朋友好介紹🙏🏻原來呢間除咗鐵板燒,另一間房仲有Omakase👍🏻餐廳裝潢氣派環境闊落,有兩三間大細包房啱曬聚會生日party🥳大廳亦有兩邊分別鐵板燒同Omakase選擇🙌🏻🙌🏻我哋今次揀咗「龍蝦二人前」(💰2480)🎊🎊另外餐廳仲做緊限時推廣優惠「特選鐵板燒二人晚餐2200」🎊「繼.廚師發辦二人晚餐💰2600」🎊🎊今個月16號前仲有全單9折🤗🤗👏🏻👏🏻🥗沙律:高糖度日本水果番茄🍅搭配薄脆薯片加青瓜粒🥒口感清甜加埋D酸汁好開胃醒神✨✨🍥前菜三點:分別係碳煮花螺🪄日本鯖魚魚乾🪄南瓜甘露煮🪄擺盤精緻~刺激味蕾~繼續開胃✨😋🦞海鮮類:🌟日本象拔蚌🌟肉質鮮甜爽脆彈牙🌟北海道帆立貝🌟師傅用咗煙燻稻草做法,用火燒底層嘅稻草,然後焗住佢做返個煙燻效果,帶子上面用新鮮昆布溝日本化蘿蔔做醬汁,食落好有大自然嘅原始稻香煙熏味👏🏻👏🏻好特別有驚喜🌟季節魚白金鯛🌟先煎後炸最後淋啲油喺塊皮度,魚皮瞬間起立咬落chacha聲仲好食過魚肉🤭底面仲有支豆薯蓉汁伴食好惹味👅🌟新鮮活龍蝦🌟用咗龍蝦膏龍蝦頭做汁撈埋啲龍蝦肉,唔使調味已經好正,爆糕嘅

🦞海鮮類:🌟日本象拔蚌🌟肉質鮮甜爽脆彈牙🌟北海道帆立貝🌟師傅用咗煙燻稻草做法,用火燒底層嘅稻草,然後焗住佢做返個煙燻效果,帶子上面用新鮮昆布溝日本化蘿蔔做醬汁,食落好有大自然嘅原始稻香煙熏味👏🏻👏🏻好特別有驚喜🌟季節魚白金鯛🌟先煎後炸最後淋啲油喺塊皮度,魚皮瞬間起立咬落chacha聲仲好食過魚肉🤭底面仲有支豆薯蓉汁伴食好惹味👅🌟新鮮活龍蝦🌟用咗龍蝦膏龍蝦頭做汁撈埋啲龍蝦肉,唔使調味已經好正,爆糕嘅蝦味濃郁啖啖肉好滿足呀😋✨✨

🥩A5和牛(厚切):今次揀咗三成熟👌🏻呢度要讚讚師傅👍🏻廚藝了得手勢好仲get到我意思😆😂知道我想影靚相打卡又怕食到太血肉🙏🏻所以火候掌握得啱啱好💗俾我影完最靚嘅^少女粉^💗之餘再拖拖距有姿勢夠實際👍🏻和牛入口即融yummy yummy😋今時今日咁嘅服務態度已經值得我俾五粒星喇🎉🎉肯聽客人意見又Nice令到成個用餐體驗感好輕鬆愉快🫶🏻🫶🏻

🍵湯品方面都俾咗兩款:無曬到頭先D材料之龍蝦湯🦞腐竹雞白湯🐣香噴噴炒飯炒野菜系列♨️熱辣辣色香味俱全👏🏻終於到我最鐘意✨焦糖多士✨每次鐵板燒我都會內心自動skip咗炒飯直接等多士😍😂相信麵包愛好者🥖🥨🥐🥞應該都多少有共鳴🤭最後係日本水果(時令哈密瓜香印)🍈🍇紅豆雪糕🍧完美收尾😋✨✨ @tsugu.hk

#鐵板燒 #Omakase #荔枝角 #D2 #香港
#foodie #Kol #pic #ootd #foodiehk #美食 #高質 #手機食先 #拍照 #蒲士 #香港好去處 #荔枝角美食 #D2美食
2025-01-10
$1220 (Dinner)
2025-01-12 271 views
《繼》鐵板燒值得多年捧場,每次光顧都吃得非常稱心滿意。食材優質不在話下,廚師烹調技術亦非常紮實及穩定,難怪屹立荔枝角多年仍然大受歡迎。是晚以海鮮為主,各樣魚鮮經大廚處理後鮮味更濃郁更有層次。🥢刺身拼盤 - 鮟鱇魚肝水準依舊。🥢香箱蟹 - 季節限定香箱蟹啖啖肉,蟹膏充斥嘴裏又香又鮮甜。🥢海螺片 - 脆口鮮甜🥢扇貝 - 配以清湯及紫菜,更突顯扇貝鮮甜🥢瀨尿蝦 - 每次必點嘅瀨尿蝦,依舊令人食指大動,保留賴尿蝦鮮甜,亦能品嚐瀨尿蝦膏香滑蝦肉軟腍嘅質感。🥢燒魚翅 - 鐵板燒魚翅配上濃郁雞湯暖和又滋陰🥢燒魚 - 連骨也燒得脆口,但保留魚肉嫩滑多汁

是晚以海鮮為主,各樣魚鮮經大廚處理後鮮味更濃郁更有層次。

🥢刺身拼盤 - 鮟鱇魚肝水準依舊。

🥢海螺片 - 脆口鮮甜

🥢扇貝 - 配以清湯及紫菜,更突顯扇貝鮮甜

🥢燒魚翅 - 鐵板燒魚翅配上濃郁雞湯暖和又滋陰
🥢燒魚 - 連骨也燒得脆口,但保留魚肉嫩滑多汁

2024-12-04
$1600 (Dinner)
2024-12-07 1420 views
老友J小姐為咗表示我幫佢買到平機票,今日請我去荔枝角d2 place食鐵板燒,呢間鐵板燒位於d2 place二期,聽講話以前價位偏高,而家開始做下價格親民嘅午市套餐,今日冇訂位嘅情況下walk in入去食午餐,好彩都安排到座位。我到嘅時候朋友J小姐已經叫咗餐,其實我都唔知佢叫咗咩,只知道有宮崎牛,鮑魚,同蟹,全部都好好食,尤其是嗰塊牛同蒜片,仲有嗰件蟹嘅蟹膏都好多,份量唔多但全部係高質食材,師傅話原汁原味最好,所以我哋都好冇乜點調味料,餐後嘅咖啡竟然出奇地好飲,今日真係非常多謝朋友J小姐,請我食咗一餐咁豐盛高級嘅鐵板燒午餐。

2024-11-07 2511 views
繼 d2 place <食過最差既(omakase?)🫠>🚩Omakase Bar枱好多時都冇人🚩To 老闆: 希望你可以cut左你個omakase,唔好再害人,食材比壽司郎更差,擺盤係同元氣一樣。Omakase壽司得三舊俾你 勁上壽司之前專登俾飯塞飽你隔離女人話食到嘔唔知關唔關事 但我未嘔喎😅上得3件 請問係咪收平啲啊? 冇。是否趕收工?我哋冇飲酒喎。求其俾三舊你,仲要催你食,話唔新鮮快啲食。趕客😭個老闆好興周圍叫你老闆,waitress又攞你電話話有新鮮野叫你,不斷whatsapp你嗌你老闆。嗌左個瀨尿蝦,佢話新鮮送到,但冇咩特別,+$850男朋友返到去仲要喺外送平台嗌個炸雞 笑死買單$4xxx🙃 呢度係我食既所有野,除咗後面2舊壽司、味噌湯同水果冇影,連雪糕都冇☠️以前覺得好食嘅鐵板燒/omakase而家都變咗”湯”水魚🤔大家覺得$4xxx 為咗俾waitress+該店老闆嗌老細、先生值唔值? 😅

繼 d2 place <食過最差既(omakase?)🫠>
🚩Omakase Bar枱好多時都冇人🚩

Omakase壽司得三舊俾你 勁
壽司之前專登俾飯塞飽你
隔離女人話食到嘔唔知關唔關事 但我未嘔喎😅
上得3件 請問係咪收平啲啊? 冇。
是否趕收工?我哋冇飲酒喎。

求其俾三舊你,仲要催你食,話唔新鮮快啲食。趕客😭

男朋友返到去仲要喺外送平台嗌個炸雞 笑死

買單$4xxx🙃

以前覺得好食嘅鐵板燒/omakase而家都變咗”湯”水魚🤔

2024-10-04 2934 views
兩家人共有5個壽星在這個月裡過生日,又恰逢中秋佳節,決定出來大吃一頓!朋友介紹了這家很有名氣的鐵板燒!這裡環境沒得說,寬敞舒適。服務人員態度也非常好,嗨特別的照顧小朋友,廚師也是細心的詢問他們的飲食喜好沒人點了一份套餐,看著廚師在大家面前秀廚藝,真是一種享受😋。小朋友們已經被廚師的各種技術動作所折服,食物都感覺比平常的餐廳要好味呢。這裡的食材新鮮,烹飪技術也不錯,整個用餐過程都非常的愉快!下次機會還要再來!

下次機會還要再來!
家人生日,四人食 Lunch 鐵板燒 celebrate 一下🎉🎉🎉🎉訂了枱 1330,因上轉客人未走, 遲了20分鐘才安排到入座。這方向餐廳安排有點失準(又或者上轉客人遲到🤣)我們點了 精選二人前 @1120 , 再加兩位一人餐 @420。四人share 食,大家樣樣都試到。 見隔離枱的煎鵝肝,我們也額加2件@125每件,大滿足。食材新鮮,師傅手勢好好,味道也非常好。通知餐廳家人生日,特意安排 甜品生日碟,還安排生日蜡爉,代影相。 多謝餐廳細心安排。下次會再來😋😋

精選二人前,波龍,南非鮑魚,美國牛柳

食材新鮮,師傅手勢好好,味道也非常好。

下次會再來😋😋

下是精選二人前 A4和牛薄燒 + 上是一人前 䐁肉薄燒

精選二人前, A4和牛,油花好靚

法國鵝肝, 一份

2024-08-11
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$540 (Lunch)
Celebration
  • 法國鵝肝,一份
  • 精選二人前,A4和牛,油花好靚
  • 下是精選二人前A4和牛薄燒+上是一人前䐁肉薄燒
2024-07-15 3911 views
商務午餐之選每位都係540蚊就可以享用到超大隻南非鮑魚,大大件銀鱈魚,鵝肝, 用料絕對新鮮,餐廳環境舒適,有足夠空間感。以前黎過一次,仲未開第二間舖,今次黎已又1變2,我今次呢間店主要係omakesee 同鐵板燒,坐得比之前更舒服😌套餐包括: 1. 沙律 2. 銀鱈魚 : 塊魚皮煎得好香脆,似一塊好香魚味既薯片, 魚肉啖啖肉, 如果再煎香d 就perfect3. 南非鮑魚: 每人一隻,好大隻又好新鮮👍🏻👍🏻4. 鵝肝: 圖片2件都係每人既份量🤩🤩配咗餐廳特製醃既車厘子,好搭配,加埋一齊食一d 都唔油膩😋5. 和牛薄燒/日本黑豚薄燒我同朋友各選一款, 肉汁juicy ,師父控制得好好6. 麵豉湯7. 炒飯 : 呢個炒飯好食,夠乾身,一粒粒飯好均勻,雞蛋好香😍😍8. 炒野菜9. 飲品/甜品: 我選擇咗咖啡咁就完成咗完美既午餐,又要返去做野lu 😝
商務午餐之選
每位都係540蚊

套餐包括:
1. 沙律

3. 南非鮑魚: 每人一隻,好大隻又好新鮮👍🏻👍🏻

5. 和牛薄燒/日本黑豚薄燒
我同朋友各選一款, 肉汁juicy ,師父控制得好好

6. 麵豉湯

8. 炒野菜

9. 飲品/甜品: 我選擇咗咖啡

咁就完成咗完美既午餐,又要返去做野lu 😝
外加極上三點刺身
沙律
銀鱈魚
鮑魚
鵝肝
A5日本和牛/黑豚薄燒
炒飯
2024-06-25
$510 (Lunch)
沙律
銀鱈魚
鮑魚
鵝肝
A5日本和牛/黑豚薄燒
炒飯
  • 鐵板燒
今日約咗好朋友一齊食lunch,之前未諗到食乜嘢?最後唯有喺附近搵一間,天氣咁熱….大家都諗到食壽司刺身😂😂😂😂😂好朋友真係唔需要多講,既然大家都好鍾意食壽司刺身,咁就唔好諗啦,於是大家都係去搵附近嘅刺身壽司,最後搵到呢間(繼),朋友都有啲猶豫,因為佢話未食過唔清楚附近呢間啱唔啱佢食😢😢😢最後我哋都係選擇咗呢間🤣食物質素👍👍👍👍👍👍👍師傅仲係好好傾☺️☺️☺️☺️☺️我同朋友食完之後,我連晚餐都食唔落,今日真係好滿足好飽🥹🥹🥹🥹我仲要前菜沙律蒸蛋甜品都冇食過,都可以食到咁飽🥹🥹🥹🥹🥹真係值得推介,我同朋友都一致話,絕對有下次🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰物有所值….
2024-07-05
$900 (Lunch)