2024-08-16 2101 views
呢日喺新都會行街 見到開咗呢間日本炸豬扒專門店就入咗去食個午餐 餐廳選用日本豚🐷 真係一定要試吓特選吉列厚切里肌豬扒定食呢個係標準size嘅豬扒 但係都好大塊啊 吉列外層唔算好厚 入面嘅豬扒好嫩滑 keep住勁多肉汁 好Juicy😋 定食仲包括白飯 味噌湯 漬物同埋豬扒側邊嘅椰菜絲🥬 白飯及椰菜絲均可免費加添吉列大海老冷蕎麥麵除咗吉列豬扒之外 海鮮好似都幾出名 所以嗌咗呢度另一個招牌菜 吉列大海老🍤 外脆入面嘅蝦肉彈牙 而且有鮮味 吉列芝士野菜豚肉卷我哋嗌呢個係因為佢係新出品 呢個豚肉卷夾起上嚟好重 因為材料好豐富 上碟時熱辣辣芝士仲有輕微嘅拉絲效果🧀 豚肉卷嘅外層係呢間餐廳嘅招牌日本豚 入面包裹住紫蘇葉 燈籠椒 洋蔥等等嘅配料 一啖咬入去勁有層次😆 幾推介大家試吓呢個新出品黑豚腩肉有馬山椒煮呢個係餐廳嘅另一款新出品 黑豚腩肉肥瘦分明 煮完之後燉得好腍 連嚿邪惡嘅脂肪都係入口即溶😋 另外佢嘅煮法用上咗有馬山椒 味道更加唔會太膩 側邊仲有薯仔 紅蘿蔔 蓮藕等等嘅蔬菜🥕吉列珍寶廣島蠔呢個蠔真係好大隻 外面嘅炸粉同樣唔會好厚 入面嘅蠔入口順滑 擠咗檸檬汁之後 更可提鮮🦪煙肉薯仔沙律呢個薯仔沙

吉列大海老冷蕎麥麵
吉列大海老冷蕎麥麵

吉列芝士野菜豚肉卷

黑豚腩肉有馬山椒煮
黑豚腩肉有馬山椒煮

吉列珍寶廣島蠔
吉列珍寶廣島蠔

煙肉薯仔沙律
呢個薯仔沙律食落口唔會太滯🥔 口感好Creamy 入面有煙肉粒 紅蘿蔔粒同埋青瓜粒 味道都好豐富 最特別仲有兩塊香脆嘅薯片做伴碟😗 配埋薯仔沙律一齊食 口感都唔錯
煙肉薯仔沙律

巨峰提子冰串梳打
造型特別 有兩粒果香十足嘅巨峰提子🍇 底下嘅提子梳打飲落口好Fresh 味道唔會太甜
巨峰提子冰串梳打

呢間餐廳雖然有好多炸物 但係環境唔會油笠笠同冇油饐味 坐得好舒服😌 同埋店員服務好好 非常貼心 令人食得好愉快
Type of Meal
Lunch
4 day(s) ago 0 views
經過幾次一直想試呢間日本過江龍炸豬扒店,但我竟然唔係食炸豬扒😆(因為怕熱氣) 食咗豚肉生薑燒定食!!豚肉生薑燒定食好多汁,豬肉片夠油潤入口軟滑唔柴,好多洋蔥絲好入味! 😋甜甜哋微微薑汁香味,送飯一流!👍🏻椰菜絲個可以任添,配柚子沙律汁好清爽🙌🏻不知不覺食咗好多椰菜🤣好滿足嘅一餐lunch!!!!味噌湯都幾足料,仲有啲豬肉料!友人食嘅吉列芝士野菜豚肉卷,爆芝士好吸引!好脆口唔油膩,唔會太鹹!

味噌湯都幾足料,仲有啲豬肉料!
$180 (Lunch)
2024-11-08 190 views
朋友介紹有間新開既吉列豬扒,所以黎左呢間餐廳試下,入到去環境都好舒適。滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食🐷睇佢既煮法係先將豬肉以低溫慢煮處理,然後炸到九成熟,上檯後見到炸豬排外層黃金酥脆,炸漿同豬扒唔會分離,咬落香脆可口,豬扒唔會好乾身依然有肉汁,而滑蛋熟度都岩岩好,唔會過熟,味道恰到好處。

滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食🐷
2024-10-04
$180 (Dinner)
2024-11-05 190 views
今日去葵芳食飯,朋友選咗豚勝。我叫咗個吉列厚切里肌豬扒跟蕎麥麵,豬扒外脆內嫩,肉質滑口,配上蕎麥麵就清爽,味道唔會太重,啱啱好可以平衡下重口味的豬扒。至於我朋友叫嘅西京燒比目魚定食,聽佢講魚肉鮮嫩,醬汁味道搭配白飯食,整體嚟講,今日嘅晚餐真係幾好食。

2024-11-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2024-11-01 214 views
在葵芳新都會廣場行到差不多晚飯時間,就去搵嘢食,今天想食日本丼,搵搵吓就見到 “豚勝”,在店外望完餐牌幾吸引,於是就入內,店內差不多 full house (只剩餘2張枱)。我哋 order 咗一個 “吉列厚切里肌豬扒定食” 及 “吉列大海老定食配湯烏冬” ,另外,order 咗一客小食 “土佐豆腐”。而在豚勝 社交平台 內點讚就送 “一客枝豆”,份量都不少。厚切豬扒份量,除標準 size (180 gm )外,亦可 order 大份量,隨你自己食量來選擇,我哋就沒有特別加大份量,豬扒的外層脆衣好鬆脆,而豬扒充滿肉汁、質嫰,非常美味👍🏻😋,飯及椰菜絲亦是無限添加。吉列大海老(大蝦),隻蝦真係好大隻,食得好滿足,外層脆衣與吉列豬的一樣鬆脆,而蝦就炸得剛剛好 👍🏼😋 不會太老;配餐的烏冬 🍜份量亦不少,麵質保持煙韌,不會太淋,而且還可選擇 “冷” 或 “熱”。小食的土佐豆腐很嫰滑,豆腐味濃,醬汁又不會太咸。😊結尾就 order 咗一球雪糕作甜品,味道就一般啦!今晚的用餐體驗很好,無論食物味道及賣相、整體服務、餐廳環境及衞生都不錯,值得再嚟👍🏼👍🏼

而在豚勝 社交平台 內點讚就送 “一客枝豆”,份量都不少。

小食的土佐豆腐很嫰滑,豆腐味濃,醬汁又不會太咸。😊

結尾就 order 咗一球雪糕作甜品,味道就一般啦!

枝豆
吉列大蝦
吉列大蝦定飯的配餐烏冬
  • 特選吉列厚切里肌豬扒定食
2024-10-28 232 views
係新都會行街發現依間日式店,見到價錢都合理,咁啱又好想食吉列豬扒就入黎試下!環境都幾舒服,日式木系裝修,好似返左鄉下咁。我同老公分別叫左兩個午市套餐,以家Follow佢地既社交平台仲贈送枝豆一客。上定食之前待應比左碟白芝麻讓我們磨碎然後加上豬扒醬用作點豬扒用。另外有柚子醬用來加落椰菜絲。🍠特選吉列厚切里肌豬扒定食 (標準) $158豬扒有分標準份同輕量,標準係180g而輕量則是一半90g。吉豬賣相超級正,附上椰菜絲為伴菜,定食配以白飯,味噌湯及漬物。旁邊還有杏仁醬用來點豬扒用。佢嘅味噌湯比我想像中好,唔會太咸,裡面仲有左豚肉。豬扒肉色粉嫩,外皮香脆唔厚粉,肉質帶有少少肥但質感軟熟,配上香濃芝麻豬扒醬更香!不過食多幾舊係油膩左啲,要食啲柚子醬椰菜解膩。另外唔夠食嘅話,白飯同椰菜絲都可以免費加添!🍠咖喱吉列厚切里肌豬扒定食 (標準) $168比起普通吉豬,我更喜愛這個咖哩吉豬定食。佢既咖喱好香濃,有日本咖喱甜味又帶點微辛,令我胃口大開,吉豬配上咖喱醬好好味,感覺冇咁油膩。📍豚勝 (葵芳)葵芳新都會廣場5樓547-565號鋪

🍠特選吉列厚切里肌豬扒定食 (標準) $158

🍠咖喱吉列厚切里肌豬扒定食 (標準) $168

📍豚勝 (葵芳)
葵芳新都會廣場5樓547-565號鋪
2024-10-19 367 views
📍星期六中午經過豚勝,本想入內,但座無虛席,我倆決定逛吓商場先,待下午茶時段再光顧🕒3點後到達,大部份食客已離座,即被安排坐卡位👏🏼👇吉列大海老🍤拼豬柳🐖定食$228,豬柳外皮炸得鬆脆,內裏肉質厚嫩且有肉汁,最愛啖啖肉,點埋自己磨的芝麻碎和豬扒醬,更加味美;而特大的海老🦐,外皮同樣以吉列脆口呈現,蝦肉彈牙,又可以點沙律醬增添味道👇咖喱吉列長崎雞扒🐔定食$188,吉列外皮鬆脆,雞肉軟嫩,還有香濃咖喱汁佐飯,實在食到舔舔脷👅

🕒3點後到達,大部份食客已離座,即被安排坐卡位👏🏼

吉列大海老拼豬柳定食

咖喱吉列長崎雞扒定食

$230 (Tea)
吉列大海老拼豬柳定食
咖喱吉列長崎雞扒定食
2024-09-21 819 views
新開的炸豬扒店,地方不大,所以一定要book位。中午套餐有好多選擇,我們點了炸豬扒套餐。豬扒炸得剛剛好,鬆軟有肉汁😋 我們點的是小份,份量剛剛好👍🏻 中午時段限時75分鐘!
2024-09-12
$125 (Lunch)
2024-09-16 711 views
🍊 餐廳名稱:豚勝 (葵芳)🐝 味道:8.5/10環境:8/10整體分數:8.5/10💰人均:$300+———————————————————呢間餐廳一直book mark左好耐,適逢佢地係葵芳有新分店,當然要一睹佢地嘅風采啦!滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食 💰188呢間日本過江龍用嘅豬扒都係黎自日本的,保證當地原汁原味。吉列豬扒好唔好首先就要睇佢炸出嚟嘅樣,外表金脆,炸漿同肉緊緊痴住,要做到呢步已經唔簡單!豬扒口感紮實,但又唔會難咬開,加上滑蛋令到成個味道口感更加豐富。另外佢哋都係採用日本米,食落香甜又粒粒分明。燒牛小排定食 💰188有驚喜,牛小排燒得剛剛好,而且配埋洋蔥絲吸晒啲汁,滿足致極!味噌雜煮 💰52我係為咗食豬大腸而叫的,果然無令我失望!好入味,而且蘿蔔好淋。蟹籽沙律 💰38菠蘿雪葩 💰88原個菠蘿上枱,造型好吸睛!雪葩唔會太甜,比較清新菠蘿味!信州蘋果汽水 💰38巨峰提子冰串梳打 💰38🗺️ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓547-565號舖🔍#FlavorforToday葵芳🚆 葵芳站C出口,步行約63分鐘
🍊 餐廳名稱:豚勝 (葵芳)🐝

燒牛小排定食 💰188

味噌雜煮 💰52

蟹籽沙律 💰38

菠蘿雪葩 💰88
原個菠蘿上枱,造型好吸睛!雪葩唔會太甜,比較清新菠蘿味!

信州蘋果汽水 💰38

巨峰提子冰串梳打 💰38

🗺️ 葵芳興芳路223號新都會廣場5樓547-565號舖
🔍#FlavorforToday葵芳
🚆 葵芳站C出口,步行約63分鐘
// 𝙀𝙭𝙦𝙪𝙞𝙨𝙞𝙩𝙚 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙏𝙤𝙣𝙠𝙖𝙩𝙨𝙪 𝙄𝙣𝙙𝙪𝙡𝙜𝙚𝙣𝙘𝙚 - 𝙏𝙨𝙪𝙠𝙖𝙣𝙩𝙤 ⛩️ //-Founded by the acclaimed Japanese cuisine pioneer and Michelin-starred Chef, Naotaka Ohashi, 𝐓𝐬𝐮𝐤𝐚𝐧𝐭𝐨 is a Japanese tonkatsu restaurant that’s well-situated in Metroplqza Mall, Kwai Fong; presenting authentic yet top-notch tonkatsu dishes with premium pork sourced from Hokkaido, Japan.-Perfectly cooked with sous vide techniques, the Hokkaido pork loins were all succulent and buttery tender in texture; coated with panko breadcrumbs and fri
Perfectly cooked with sous vide techniques, the Hokkaido pork loins were all succulent and buttery tender in texture; coated with panko breadcrumbs and fried till golden and crispy on the outside. With various set options on the menu, our recommendations would be the 𝐃𝐞𝐞𝐩-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐅𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭 𝐒𝐞𝐭 (𝐇𝐊$𝟐𝟐𝟖), classic yet authentic tonkatsu in pairing with a tender king prawn; as well as the 𝐃𝐞𝐞𝐩-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐇𝐢𝐫𝐨𝐬𝐡𝐢𝐦𝐚 𝐎𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐏𝐚𝐭𝐭𝐲 𝐒𝐞𝐭 (𝐇𝐊$𝟐𝟎𝟖) that highlights their drool-worthy pork patty stuffed with savory cheese alongside the creamy yet crispy oyster.
Sides and sweet treats are also available on the menu, recommending the 𝐃𝐞𝐞𝐩-𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐍𝐚𝐠𝐚𝐬𝐚𝐤𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 that served with tangy and spicy mayo, incredibly juicy and tender on the inside with a light crispy exterior; topped off the meal with 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞𝐭 and 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐫𝐛𝐞𝐭 for its refreshing and delicate flavors.
ʙs+sᴘ-sғsɢ-ʀᴘ-ʙғɴ-sᴄɴ
🍽️海之幸定食 $268定食入邊有炸大蝦、廣島蠔、帆立貝、比目魚🤤大蝦有成隻碟咁長,肉質爽滑👍🏻其他炸物都幾大件,非常足料😋同埋佢哋嘅炸衣好酥脆,口感唔錯😚🍽️滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食 $188尼個採用咗熊本Rindo豚肉,里肌質感柔軟,有足夠嘅肉汁所以炸完都唔會乾身🥰大大啖食,超級滿足😋滑蛋熟度啱啱好,甜度都恰到好處👍🏻本身想試吓現磨芝麻,但原來滑蛋尼款無,想玩嘅朋友要叫返無滑蛋嗰款~🍽️味噌雜煮 $52有豬腸都豬舌。我哋幾鍾意個汁嘅味道,唔洗點芥辣已經好夠味😌🥤巨峰提子冰串梳打 $38🍹菠蘿雪葩 $88冰感比較重,食到好鮮嘅菠蘿味👍🏻味道😋 7.5/10性價比💰 7/10環境🔎 7/10服務🫶🏻 7.5/10打卡指數📸 7/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10
🍽️海之幸定食 $268

🍽️滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食 $188

🍽️味噌雜煮 $52
有豬腸都豬舌。我哋幾鍾意個汁嘅味道,唔洗點芥辣已經好夠味😌

🥤巨峰提子冰串梳打 $38

🍹菠蘿雪葩 $88
冰感比較重,食到好鮮嘅菠蘿味👍🏻

味道😋 7.5/10
性價比💰 7/10
環境🔎 7/10
服務🫶🏻 7.5/10
打卡指數📸 7/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10

好耐冇去行葵芳 多左好多好餐廳~今次就食左日本過江龍吉列豬扒專門店 好有驚喜🥹座位唔算好多 都要排一陣隊 不過係好值得等待🥰點完餐之後就開始自己磨芝麻~自己調配自己既豬扒醬✿ 煙肉薯仔沙律 $38 ✿薯仔沙律綿密creamy 食落有薯仔粒同煙肉粒既口感🥔✿ 蟹籽沙律 $38 ✿蟹籽份量好多!! 青瓜清爽 都掛滿沙律醬😆✿ 味噌雜煮 $52 ✿豬雜有豬脷同豬大腸 處理得非常好醬汁清淡但冇帶有任何腥味 軟稔不失肉味👍🏻✿ 特選吉列厚切里肌豬扒定食 $178 ✿每個定食都配有白飯、味噌湯、椰菜絲同漬物 當中白飯同椰菜絲係可以免費任添✌🏻枱面上有豬扒醬同柚子醬for椰菜絲同炸物調味 非常惹味~另外仲有一個每月更新既限定醬 今次我就試左杏仁醬 比豬扒醬淡味d清清地都幾特別😆吉列厚切里肌豬扒炸到外皮鬆脆 炸粉一d都唔厚🐷豬扒係炸之前以低溫優煮處理 保住肉汁 睇相都睇到 肉質鮮嫩呈粉紅色😍✿ 咖哩吉列長崎雞扒定食 $188 ✿吉列長崎雞扒一樣出色~ 肉汁豐富 咖哩有別一般日式咖哩 甜味以外仲帶有辛味但唔會嗆喉 炸蛋非常出色 薄薄炸粉入面蛋黃流心🥚✿ 巨峰提子冰串梳打 $38 ✿✿ 完熟水蜜桃汽水 $
好耐冇去行葵芳 多左好多好餐廳~
今次就食左日本過江龍吉列豬扒專門店 好有驚喜🥹

✿ 味噌雜煮 $52 ✿
豬雜有豬脷同豬大腸 處理得非常好
醬汁清淡但冇帶有任何腥味 軟稔不失肉味👍🏻

✿ 特選吉列厚切里肌豬扒定食 $178 ✿
枱面上有豬扒醬同柚子醬for椰菜絲同炸物調味 非常惹味~
吉列厚切里肌豬扒炸到外皮鬆脆 炸粉一d都唔厚🐷

無論係支裝定自家製既梳打汽水 都唔甜 超爽💦🫧
味噌雜煮
咖哩吉列長崎雞扒定食
  • 巨峰提子冰串梳打
“特選吉列厚切里肌豬扒定食”($178)“海の幸定食”($268)“吉列芝士野菜豚肉卷”($62)“巨峰提子冰串梳打”($38)“靜岡綠茶可樂”($32)豚勝喺新都會開咗新分店🐷食為吉豬迷嘅我又點可以錯過😛呢道嘅豬扒都係用上日本豚🥰先點咗份特選吉列厚切里肌豬扒定食里肌豬扒肉質厚實,外脆內嫩☺️啲肉中間仲帶點粉粉嫩嫩💕點上芝麻碎,豬扒醬更加惹味😋另外仲有個由杏仁,蛋黃醬,蜂蜜等整成嘅醬風味十分獨特,估唔到又幾夾我地仲點咗海の幸定食一份有齊大蝦,珍寶廣島蠔,帆立貝,比目魚隻大蝦真係超級巨🦐🤣各款海鮮都鮮味十足☺️定食會附上白飯,椰菜絲,味噌湯,漬物白飯同椰菜絲更可以任添😝小食方面點咗新出嘅吉列芝士野菜豚肉卷用豚肉包住紫蘇,彩椒,芝士有啲似食緊pizza咁幾得意😆而且食完都唔會覺得好膩😙
“特選吉列厚切里肌豬扒定食”($178)
“海の幸定食”($268)
“吉列芝士野菜豚肉卷”($62)
“巨峰提子冰串梳打”($38)
“靜岡綠茶可樂”($32)

豚勝喺新都會開咗新分店🐷
食為吉豬迷嘅我又點可以錯過😛
呢道嘅豬扒都係用上日本豚🥰
先點咗份特選吉列厚切里肌豬扒定食
里肌豬扒肉質厚實,外脆內嫩☺️
啲肉中間仲帶點粉粉嫩嫩💕
點上芝麻碎,豬扒醬更加惹味😋
另外仲有個由杏仁,蛋黃醬,蜂蜜等整成嘅醬
風味十分獨特,估唔到又幾夾
我地仲點咗海の幸定食
一份有齊大蝦,珍寶廣島蠔,帆立貝,比目魚
隻大蝦真係超級巨🦐🤣
各款海鮮都鮮味十足☺️
定食會附上白飯,椰菜絲,味噌湯,漬物
白飯同椰菜絲更可以任添😝
小食方面點咗新出嘅吉列芝士野菜豚肉卷
用豚肉包住紫蘇,彩椒,芝士
有啲似食緊pizza咁幾得意😆
而且食完都唔會覺得好膩😙
2024-08-16 912 views
🎏好耐都冇同過卡肥食飯,今日熊妹等佢放工,揀左間卡肥愛吃的吉列豬扒店🐷氹吓佢開心啦!📌香港專門食吉列豬扒店嘅餐廳唔多,搵吓搵吓發現原來喺葵芳新都會廣場新開咗《豚勝》,聽個名就知夠哂覇氣💥!📌上到新都會廣場5樓,中間位置就係《豚勝》。門口一個個bar枱位,係日本餐廳好常見的格局。📌餐廳內有三四個熊妹最愛的窗口梳化卡位🖼️,另外,中間仲有一張多人長枱,可以圍爐取暖。📌午餐時間來到,當然食午餐!定食除了吉列厚切里肌豬扒款,仲有滑蛋🥚同咖哩口味選擇🍛,另外,主食仲有雞、牛、野菜為可選,可以試多幾樣食材!每款定食都會跟上白飯🍚、味噌湯🥣同漬物🥡,白飯仲可以無限添食,真係岩哂大食卡肥。滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食,$168咁多款口味,卡肥選了最愛的滑蛋款。標準size的厚切里肌豬扒一開五件,放上滑蛋鍋上呈上,可以保持住滑蛋的熱力🔥。剛剛炒起的滑蛋連鍋上🍳,感覺熱辣辣好新鮮。滑蛋滑得黎又好實在,日本蛋香味濃,連埋洋蔥🧅一齊炒,帶點鹹味,送飯一流!夾起一塊厚切里肌豬扒,真係好厚切,目測有2cm厚度!外皮炸到非常香口酥脆,咬落去時,真係食到「咔咔」聲!厚切豬扒肉口感厚實,啖啖里肌豬肉位無根無渣無肥,好有咬口,
滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食,$168
咁多款口味,卡肥選了最愛的滑蛋款。
滑蛋吉列厚切里肌豬扒定食
夾起一塊厚切里肌豬扒,真係好厚切,目測有2cm厚度!外皮炸到非常香口酥脆,咬落去時,真係食到「咔咔」聲!厚切豬扒肉口感厚實,啖啖里肌豬肉位無根無渣無肥,好有咬口,再撈埋滑蛋一齊食,兩重口感滋味無窮😋!
珍珠飯一碗小小的,份量對女孩子來說剛剛好,如果唔夠食都唔怕,有得加添!實食得飽!

另外,仲跟上了期間限定的紫薯醬,味道酸得黎帶點紫薯味🍠,係紫薯沙律醬!幾好味喎!熊妹幾鐘意呢個味道!
蟹籽沙律
蟹籽沙律,跟餐價,加$28
熊妹最鍾意食沙律,日本沙律嚟講,蟹籽沙律真係表表者。青瓜絲🥒、蟹柳絲🦀、蟹籽,加埋日本蛋黃醬,食落材料好清新💫,清一清口腔可以再食其他嘢。
日式煎餃子,跟餐價,加$32
一碟有四件,日本餃子皮好薄,餃子肉攪得婇碎,啖啖肉可點跟上的酸甜餃子醬。
土佐豆腐,跟餐價,加$32
土佐豆腐有兩件,表皮炸起再浸入酸味醋汁,面頭鋪滿木魚絲,內裡豆腐經表皮炸後保持內裡超嫩滑,點埋酸醋汁食幾開胃。
炸物
吉列珍寶廣島蠔,跟餐價,加$48
食日本嘢真係試吓啲吉列炸品喇,珍寶廣島蠔真係珍寶size,有半個拳頭咁大✊🏻!吉列炸法真係好唔錯,用上上乘的麵包糠及炸粉,炸皮卜卜脆好有口感,大大隻炸蠔咬落去好有蠔汁,外脆內熱的滋味係好掂!

炸半熟卵,跟餐價,加$18
好喜愛溏心蛋,保持住美味可口的吉列炸法,內裏嘅日本糖心蛋橙黃嘅蛋黃,超級吸睛,日本蛋真係好濃郁蛋黃香味,而蛋白口感好軟熟,日本蛋真係好味啲!
吉列大海老
吉列大海老,跟餐價,加$68
再點了大老海蝦,脆口吉列的炸皮配合內裡彈牙的海老蝦肉,大大隻,食落口好過癮!
巨峰提子冰串梳打,跟餐價,加$28
天時暑熱,卡肥點了杯夏日特飲解一解渴!好漂亮的賣相✨,巨峰提子汁溝入梳打形成漸變效果,仲有一串兩粒巨峰提子🍇係面頭作裝飾,咁靚的飲品望到即時想飲!

夏天有一飲梳打gur一gur去真係好透心涼❄️!
菠蘿雪葩,$88
最後,梗係點個甜品作為最後嘅總結啦!夏日炎炎,梗係食雪葩清涼一下!
菠蘿雪葩
完個菠蘿呈上🍍,中間嘅菠蘿肉刮了出來,放入菠蘿味製成嘅雪葩,磨成綿冰,入口溶化,一啲冰粒塊都冇,菠蘿味酸酸甜甜,食咗呢個雪葩,成個口腔都清新晒!
📌確實係好豐盛嘅一頓日本定食,除了吉列豬扒,仲有好多其他日本小食都好出色!豚肉來說,果然係技勝一籌💪🏻!

2024-08-01
$300 (Lunch)
蟹籽沙律
炸物
吉列大海老
2024-08-12 833 views
好多地方都隨時可以食到炸豬排 但講到好食嘅話 相信有啲朋友仔會聽過豚勝 甚至去食過😉 而佢嘅其中一個出名原因 係因為有合作夥伴米芝蓮星級主廚大橋先生 再加上選購優質食材 所以每一道菜式都非常精緻 令人食指大動☺️🍀咖哩吉列厚切里肌豬扒定食定食配埋味噌湯 漬物 同埋白飯🍚 而白飯吾夠嘅話仲可以免費添加 不過標準份量其實都已經夠飽🤣 咖哩微辣 辣到恰到好處 可以增加食慾😋 而重點吉列厚切里肌豬扒 厚度真係有返咁上下🐷 炸粉厚薄適中 炸得好脆口🤩 熱辣辣嘅時候食 口感對比明顯 炸皮酥脆 而豬扒肉質有嚼勁 好有咬口 炸完都仲有肉汁架😍 點埋少少豬扒汁更加入味😚 另外仲加左炸半熟卵 炸嘅時間岩岩好 咬開即刻有流心效果 好正😆 吉列比目魚亦都非常好食 咬落口同樣好脆口 點少少沙律醬令到味道更加濃厚 魚嘅肉質齊都好軟嫩😋🍀黑豚腩肉有馬山椒煮第一啖咬黑豚腩肉 味道已經好濃郁 啲汁吸晒入肉質裏面🥰 作為小份量嘅開胃菜黎講吾錯😎🍀日式煎餃子正常發揮 煎餃子仲有好多肉汁 鐘意食餃子嘅朋友可以叫一份黎食下🥟🍀蘋果雪葩雪葩有粉沙嘅口感 入口即溶 甜味好重 以佢作為甜品結尾好滿足😊

🍀咖哩吉列厚切里肌豬扒定食

🍀黑豚腩肉有馬山椒煮