Restaurant: Twinkle Baker Decor (K11購物藝術館)
Terms & Details:
2024-03-28 527 views
紫薯麻糬撻 $28曲奇撻皮配上製作成精美花形的紫薯蓉忌廉芝士,再注入軟心麻糬,面層灑上紫薯粉,賣相已非常加分曲奇撻皮輕脆帶有牛油香,紫薯蓉忌廉芝士口感細緻軟滑,更帶有啖啖紫薯香,甜度剛好;加上麻糬的軟糯口感,令味蕾很滿足美味指數:8.5/10-法式QQ麻糬芙蓉撻 $28芙蓉撻的焦糖面令人聯想到法式焦糖燉蛋,賣點為酥脆、香滑及煙韌曲奇撻皮加熱後微脆,燉蛋細滑輕甜帶淡淡蛋香,甜度適中;配合輕韌的麻糬,不錯美味指數:8/10-朱古力棉花糖撻 $28曲奇撻皮鬆脆帶牛油香,內裡包著朱古力軟心及軟糯綿滑的草莓棉花糖,面層灑上朱古力粉及杏仁碎;朱古力軟心順滑富可可香,惟甜度略高,配合杏仁碎與朱古力粒,口感豐富美味指數:7.5/10-香濃黑芝麻吉士撻 $28法式凍撻配上中式芝麻,來一個 Crossover;曲奇撻皮內藏著厚實的黑芝麻醬、黃豆吉士醬及黑芝麻慕絲,入口香濃幼滑,黃豆吉士醬更有意想不到的驚喜,味道有層次,甜度剛剛好,芝麻控必試美味指數:8.5/10-綿綿軟心芝士撻 $28先用電飯煲輕微加熱,芝士撻皮輕脆帶牛油香,鹹甜有致;餡料是軟綿細滑又充滿奶香及鹹香的芝士,芝士香會在口腔裡迴盪,芝士愛好者
紫薯麻糬撻 $28
美味指數:7.5/10
香濃黑芝麻吉士撻 $28
美味指數:8.5/10
綿綿軟心芝士撻 $28
先用電飯煲輕微加熱,芝士撻皮輕脆帶牛油香,鹹甜有致;餡料是軟綿細滑又充滿奶香及鹹香的芝士,芝士香會在口腔裡迴盪,芝士愛好者不能錯過
美味指數:9/10
  • 綿綿軟心芝士撻
  • 香濃黑芝麻吉士撻
  • 紫薯麻糬撻
2023-11-30 549 views
同事買蛋糕,貪這裡款式多,價錢又不是超貴,又近地鐵站,方便食飯前可攞蛋糕。因為尚欠幾十蚊就可以成為會員,可享九折,而且係立時有九折。我於是自告奮勇幫忙買了兩塊麻糬曲奇凑夠數。首先,要讚的是他們的包裝精美,自創的卡通正正就是麻糬拉開的畫面,cute!每件曲奇再有硬卡紙裝的獨立包裝,方便進食!酥脆的曲奇,伯爵茶味有淡淡的茶香與茶味。內有麻糬餡,軟軟糯糯,而且有咬口的麻糬,為曲奇餅增加了層次。原來麻糬係不應放入雪櫃的,全靠店員再三叮囑,以及包裝上節提示我才知道!

每件曲奇再有硬卡紙裝的獨立包裝,方便進食!

2023-11-24
Type of Meal
Other
又到了精緻小巧的高顏值甜品分享!今次打卡的餅店相信很多港人都不會感到陌生,就是連鎖店《Twinkle Baker Décor》!.除了原個蛋糕尺寸外,部分款式亦有推出迷你件裝版本,不用等生日,也可以小口品嚐喔🤍✨.🧡富士山下-迷你版$48掌心大小的迷你尺寸富士山,顏色很可愛!內層是士多啤梨流心及白朱古力慕絲,口感細膩,味道偏甜🧁🧡櫻花樹下-迷你版($48)粉紅系的櫻花主題蛋糕,外形典雅。頂層是棉花糖馬卡龍,下層內包裹著白桃果肉及白桃慕絲,甜度沒有富士山那麼甜,較清新🫶🏻💕
🧡富士山下-迷你版$48

富士山下-迷你版

🧡櫻花樹下-迷你版($48)

櫻花樹下-迷你

富士山下-迷你版
櫻花樹下-迷你
母親節快到囉💕!! 作為孝順仔囡,你準備好如何慶祝了嗎?!😆 每到慶祝節日,我都會預先訂好蛋糕,再與家人一同分享~𝕋𝕨𝕚𝕟𝕜𝕝𝕖 𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣 𝔻𝕖𝕔𝕠𝕣🧡已經推出母親節蛋糕囉!!! 「 ғʟᴏʀᴀʟ ɢᴀʀᴅᴇɴ 🫖$348(早鳥優惠) 」造型和賣相都好潭亮呀😍!!! 粉色茶壺好有下午茶的感覺,切開蛋糕,原來是Twinings伯爵茶慕絲、原味海綿蛋糕與桂花啫喱😳,層次豐富,茶香滿滿,甜度得宜哦~相信媽媽一定喜歡~即日起至5月7日或之前,預先訂購可享早鳥優惠$349,而事頭婆及比比會員尊享會員早鳥優惠$341🥳。現凡預訂,更即送保加利亞玫瑰香水10ml或桂花香水10ml一支,數量有限㗎💕~

2023-05-01
今次佢哋推出左呢款新嘅復活節系列 每一隻嘅造型好可愛 size細細件🥰最啱自私食同打卡😍而且4月12號之前喺佢哋門市購買任何件裝蛋糕 都可以享有買三送一優惠!!🐥靜雞雞來了屋企人就最鍾意呢個啦 芒果乳酪慕絲 香甜軟滑 原味海綿蛋糕好濕潤唔乾 細細件一個人食啱啱好!🐼熊貓寶寶出沒裏面系益力多味慕絲加上乳酪爆珠 酸酸甜甜嘅口感 配搭埋原味海綿蛋糕 濕潤得黎味道較清新!🐰萌兔出沒中(迷你版)奶香味濃既芝士奶蓋慕絲 再配搭啖啖既草莓果肉 酸酸甜甜嘅口感 草莓海綿蛋糕口感鬆軟 回味無窮😍🐻熊出沒注意(迷你版)呢一款熊熊係我最鍾意 以73%朱古力慕絲配搭阿華田脆醬 朱古力海綿蛋糕配上原粒杏仁 唔會話好甜 但係可以享受到多重朱古力嘅滋味🙈鍾意食朱古力嘅千祈唔可以錯過啊!

🐥靜雞雞來了

🐼熊貓寶寶出沒

🐰萌兔出沒中(迷你版)

🐻熊出沒注意(迷你版)
2023-04-08
TakeAway
$60 (Tea)
2023-03-03 582 views
🎂Twinkle Baker Décor又有新系列蛋糕啦新品「Baby Cream Cake」系列有我鐘意嘅戚風蛋糕,以不同口味鮮忌廉,配上各種口味戚風,質地軟綿,顏色外型仲好靚㖭🥰「芋香誘惑💜」大甲芋蓉忌廉戚風蛋糕🎂香濃軟滑大甲芋蓉忌廉,配上鬆軟香芋戚風蛋糕,濃郁香芋滋味😋蛋糕以典雅紫色色調擠出紫玫瑰忌廉🌹再以色彩艷麗食用花作點綴,賣相吸引,打卡一流「玄米清風🎐」玄米茶忌廉戚風蛋糕🎂玄米茶忌廉配上玄米茶戚風蛋糕,淡淡茶香味,不會太甜,適合鐘意茶味嘅朋友🍵蛋糕以綠、白色調交織配上時令食用花🌿又貴氣又有小清新感覺🎁期間限定優惠:選購任何「Baby Cream Cake Series」可享試食價$98 (原價$138),事頭婆或比比級會員可享試食價$88🎁💰$98/4吋戚風蛋糕(原價$138)🚩Twinkle Baker Décor @twinklebaker 📍太古店/銅鑼灣店/金鐘店/旺角朗豪坊店/尖沙咀K11店/觀塘APM店/葵芳新都會廣場店/馬鞍山MosTown店/荃灣海之戀店/元朗形點店/屯門廣場店/沙田新城市廣場店/將軍澳PopCorn店
🎂Twinkle Baker Décor又有新系列蛋糕啦

「芋香誘惑💜」大甲芋蓉忌廉戚風蛋糕🎂

「玄米清風🎐」玄米茶忌廉戚風蛋糕🎂

💰$98/4吋戚風蛋糕(原價$138)
2023-02-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$98 (Tea)
情人節想留低甜蜜美好嘅回憶🌹當然唔少得一個夢幻嘅蛋糕襯托氣氛載滿浪漫心思又可以打卡放閃😆所以我今年情人節又過嚟Twinkle Baker提早買咗🎂星語薔薇情人節蛋糕返嚟同男朋友慶祝以漸變粉色調為主嘅唯美造型真係好靚蛋糕面層放上⭐️朱古力星星同埋🌹玫瑰金色嘅玫瑰花插牌 賣相精緻啱曬送俾愛花嘅另一半😆裡面以鬆軟綿密嘅草莓海綿蛋糕🍓配上香濃絲滑嘅 73%朱古力慕絲夾層同阿華田脆醬味道完美搭配 口感層次豐富細緻而且3.5寸size蛋糕兩個人分享啱啱好😚情人節可以同摯愛一齊食住蛋糕沉浸喺浪漫甜蜜滋味👩‍❤️‍💋‍👨
情人節想留低甜蜜美好嘅回憶🌹

星語薔薇
2023-02-06
星語薔薇
2022-12-12 258 views
聖誕就黎到啦,諗好買咩蛋糕同朋友慶祝聖誕未呢😋12月13日或之前訂購原個蛋糕仲有89折早鳥優惠!「Cinnamoroll雪國遊」原個蛋糕(4.5吋 $448)Twinkle聯乘Sanrio推出以玉桂狗為主題嘅聖誕蛋糕,蛋糕以藍白色調為主,表面配上兩棵聖誕樹同埋雪花,賣相好精緻!蛋糕以白桃乳酪慕絲搭配粒粒白桃果肉同伯爵茶戚風蛋糕,比普通忌廉蛋糕相對較輕盈 ,味道清新,亦有陣陣伯爵茶香~ 呢款仲有迷你版選擇~「Cinnamoroll粉色派對」件裝蛋糕($56)蛋糕以士多啤梨乳酪慕絲配上粒粒白桃果肉,酸酸甜甜格外開胃。

「Cinnamoroll粉色派對」件裝蛋糕($56)
蛋糕以士多啤梨乳酪慕絲配上粒粒白桃果肉,酸酸甜甜格外開胃。
2022-11-19 272 views
Twinkle Baker Decor港九新界設有超過10間門市,以靚靚造型蛋糕成名成為人氣蛋糕店,前排推出麻糬曲奇,曲奇餅同麻糬夾埋係點架呢🤔?QQ麻糬曲奇有6款口味選擇:❀岩鹽朱古力❀榛子❀宇治抹茶❀伯爵茶❀黑芝麻 ⇢ 新產品🆕❀摩卡咖啡 ⇢ 新產品🆕——————————————♥———————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 每件都用小袋仔裝著,上面印左麻糬貓貓🐱被人摵既樣,好可愛😍,曲奇餅屬於正常Size,一摵開就見到拉絲既QQ麻糬,口感煙韌,但餅皮就……純粹試過就算♥️ 岩鹽朱古力QQ麻糬曲奇🍪 $28Chocolate With Rock Salt QQ Mochi Cookies 可可味並唔濃郁,微微甜,岩鹽好低存在感,甚至有一刻覺得唔存在。♥️ 榛子QQ麻糬曲奇🍪 $28HazeLunt QQ Mochi Cookie榛子🌰同朱古力差唔多味,完全冇榛子獨特既味道。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

QQ麻糬曲奇有6款口味選擇:
❀摩卡咖啡 ⇢ 新產品🆕

♥️ 岩鹽朱古力QQ麻糬曲奇🍪 $28

♥️ 榛子QQ麻糬曲奇🍪 $28
HazeLunt QQ Mochi Cookie
榛子🌰同朱古力差唔多味,完全冇榛子獨特既味道。

TakeAway
🥯【Twinkle Baker Décor • 奶茶紅豆菠蘿包】🥯⋄—————⧫♟⧫—————⋄ 蛋糕來來去去都係日本風味,有冇諗過最地道嘅港式蛋糕可以係咩口味?🤔Twinkle Baker Décor近日又有新搞作🥳 推出港式茶記菠蘿包造型嘅「奶茶紅豆菠蘿包🥯 」蛋糕像真度極高‼️絕對係最有gimmick嘅話題之作🤩蛋糕外層係金黃色菠蘿包脆皮🥐包住香滑奶茶慕絲🧋、綿密小倉紅豆蓉🫘及原味牛油蛋糕夾層🍰 100%還原港式茶餐廳嘅經典紅豆奶茶🤤快啲召喚身邊嘅港式奶茶控、茶記迷☕️,一齊分享啦😁🧡💓⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🥯奶茶紅豆菠蘿包(5.5”)🏷💲388⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄ Twinkle Baker Décor ⋄📍門市分店:旺角朗豪坊店 / 尖沙咀K11店 / 荃灣海之戀店 / 葵芳新都會店 / 沙田新城市店 / 觀塘apm店 / 屯門市廣場店 / 元朗形點店 / 馬鞍山MOSTown店 / 鑽石山荷里活店 / 太古誠品生活店 / 將軍澳PopCorn店 / 銅鑼灣希慎道店 / 金鐘Lab Concept店 / 上環無限極店

—————⧫♟⧫—————

像真度極高‼️絕對係最有gimmick嘅話題之作🤩

蛋糕外層係金黃色菠蘿包脆皮🥐
包住香滑奶茶慕絲🧋、綿密小倉紅豆蓉🫘及原味牛油蛋糕夾層🍰
100%還原港式茶餐廳嘅經典紅豆奶茶🤤

快啲召喚身邊嘅港式奶茶控、茶記迷☕️,一齊分享啦😁🧡💓

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🥯奶茶紅豆菠蘿包(5.5”)
🏷💲388

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

Twinkle Baker Décor

📍門市分店:
2022-10-23
TakeAway
行過舖頭嘅玻璃櫥窗,永遠都會俾佢嘅甜品造型所吸引。今次見到面頭有個震騰騰嘅布甸,蛋撻外型嘅甜品,二話不說買左返屋企試下味!焦糖面做得滑身香甜,布甸奶香頗重,相當滑溜。底下嘅牛油曲奇撻底牛油香撲鼻而來,切落去香脆感爆棚。撻皮邊位加入左香芋吉士忌廉,大甲芋泥忌廉嘅吱花,撻內更有綿密嘅大甲芋泥配上鬆軟海綿蛋糕,令甜點🍮的口感層次再豐富多左,食落清新,相信芋泥粉絲肯定難以抵擋呢個邪惡誘惑!呢款蛋撻甜品仲有阿華田味,如果你係阿華田粉絲都絕對值得一試!另外見到海報出咗麻薯曲奇,下次一定要試埋!

2022-08-18 400 views
對上一次幫襯Twinkle應該係幾年前買蛋糕🏔(富士山下)上星期因爲Twinkle 做推廣見到QQ MOCHI COOKIE QQ麻糬曲奇 🍪 做買一送一優惠(原價$28一個)就叫老豆去買👨后來睇返官方社交平台 d comment活動太受歡迎基本上1點幾就會沽清所以買到真係好幸運🍀QQ麻糬曲奇共有6款口味,分別為岩鹽朱古力、伯爵茶、烏龍茶、巴馬臣芝士、宇治抹茶同榛子味老豆叫店員幫佢揀最後買咗榛子味同烏龍茶味我食榛子味曲奇 唔覺榛子味好出對我嚟講我只係想食煙韌口感的麻糬曲奇唔係太在乎味道(加上我唔係超愛食榛子味)個麻糬真係拉到絲 又滿足我對煙韌口感嘅追求呢個真心讚!👍屋企人話烏龍茶味有茶味🍵感覺上茶味好似比較吸引~買一送一 $14一個我覺得呢個質素抵到爛!!講真個曲奇賣 $28一個都唔過分一個曲奇比足你兩個口感wor如果有日口痕 諗唔到食咩我都會買個曲奇 🍪 係屋企冲杯咖啡做下午茶☕
對上一次幫襯Twinkle應該係幾年前買蛋糕🏔(富士山下)
上星期因爲Twinkle 做推廣
見到QQ MOCHI COOKIE QQ麻糬曲奇 🍪
做買一送一優惠(原價$28一個)
就叫老豆去買👨

最後買咗榛子味同烏龍茶味

我食榛子味曲奇 唔覺榛子味好出
對我嚟講我只係想食煙韌口感的麻糬曲奇
唔係太在乎味道
(加上我唔係超愛食榛子味)
個麻糬真係拉到絲 又滿足我對煙韌口感嘅追求
呢個真心讚!👍

屋企人話烏龍茶味有茶味🍵
感覺上茶味好似比較吸引~

買一送一 $14一個
我覺得呢個質素抵到爛!!
講真個曲奇賣 $28一個都唔過分
一個曲奇比足你兩個口感wor
如果有日口痕 諗唔到食咩我都會買個曲奇 🍪
係屋企冲杯咖啡做下午茶☕
2022-08-14
$14 (Tea)
  • QQ麻糬曲奇
2022-07-08 401 views
蛋糕咁大嘅阿華田朱古力焦糖布甸撻🍮真係好少見🤩朱古力撻食落好鬆化🍫包住阿華田醬同朱古力忌廉 味道真係好濃郁🤎入面仲有朱古力海綿蛋糕🍰再加埋面頭軟滑嘅焦糖布甸 口感非常之豐富!
2022-06-27 352 views
呢間蛋糕店不嬲都精緻又好食😋佢哋最近就推出咗全新嘅麻薯蛋糕🍰鬆軟嘅蛋糕內餡包住煙韌嘅麻薯同忌廉 口感味道非常之豐富💕最鍾意就係佢哋黑芝麻嗰款🖤黑芝麻味好濃苦🖤
2022-06-04 340 views
好睇好食好玩,因為男朋友鍾意食漢堡包🍔,就買個漢堡蛋糕比佢🤣(其實係我自己想食好耐😋)不過又真係估唔到好睇嘅蛋糕,味道原來都好出色!中間塊餅最好食不過勁硬,好好好難切呀😂😂😂,好似係朱古力曲奇餅夾啲果仁,好香脆,仲有其中一層黃色唔知係啫喱定係咩,真係有啲芝士味,有驚喜!不過中間塊餅太難切嘅關係,最尾我地係分開左上中下層黎切,切爛左有啲賣相唔討好😂,同埋分開哂,所以唔係個個人都試得哂所有餡,但係大家都話個蛋糕好好食😋好開心🥳

比比漢堡
比比漢堡