2017-03-20 150 views
今日約左牛魔王😈😈去旺角行街,旺角出名多野行多野食😆我地行到唔記得去食飯🤣到肚餓既時候已經9點幾啦🕘我個牛魔王🐮朋友就提議食呢間,因為見呢間火鍋放題都幾多好評😝,又可以滿足我地想食好多好多牛既慾望🙈店舖位置都幾易揾,油麻地A出口出黎行5分鐘到就到👣係正旺區,夠曬方便😆我地過左9點先黎到,可以食到最平既時段,每人只係$159😍我地另外加多$30 仲有刺身任食😈,一次過滿足曬兩個願望💕 呢到既火鍋湯底有好多唔同款,好多選擇,花多眼亂😝我地最後揀左日本壽喜燒湯,同牛最夾😈👻下次試吓加多18蚊要個鴛鴦湯底就可以試多款湯底😝!除左菜單上既食物之外,仲可以去自助區到揀野食架,除左火鍋配料,仲有多款前菜。例如豬耳,雞腎🐔,雞翼尖,味道唔錯呀,豬耳爽脆👂🏽,雞翼🐥尖入味👅,野食未到時可以食住先🙈 仲有自助醬料區,好多選擇呀😍有芝麻醬,辣椒醬,仲有平時好少見嘅沙茶醬,特別推介沙茶醬好香口好惹味🤤🤤呢度仲有提供生雞蛋架,啱晒有唔同口味嘅食客!好!入正題,等緊火鍋配料熟嘅時候就食住刺身先啦😈🍣一上枱嘅時候我哋都嚇咗一嚇😂我哋叫咗好多嘢食🤣成隻刺身船上枱⛵️,影出嚟好壯觀!呢度既刺身好新鮮,有三文魚、鮑片、虎蝦

呢度既刺身好新鮮,有三文魚、鮑片、虎蝦甜蝦、赤蝦、八爪魚、蟹棒等等😝特別推介嘅係赤蝦刺身😋,又大隻又新鮮,肥美鮮甜。三文魚刺身冇咩雪味,咬落好滑👍🏼
好快湯底都滾起啦,牛魔王🐮朋友已經將手頭上嘅牛都放晒落去😂。呢度有兩款牛肉片提供,一款係🇺🇸美國進口牛肉片,另一款係🇨🇦加拿大牛肩胛肉片。牛肉質感幼嫩,牛味濃郁而且唔靭😻每食一啖都好滿足,食完一啖又一啖👅鹿兒島豚肉片肉味濃郁,入口嫩滑,都十分推介喔🐷

我哋仲點左廣島蠔,雖然有少少少少雪藏味,但蠔味好重,可以蓋過雪味🙈!海鮮我哋重點左青口同帆立貝,帆立貝比想像中肥美,好好食呀🤣
配料方面我哋叫得唔多,我哋點左鮮腐竹,豆腐,玉子豆腐仲有薯粉。當中嘅冰豆腐吸晒湯汁,好惹味👅平時打邊爐好鍾意要多個烏冬,今次見有薯粉就叫咗薯粉😛薯粉幾有咬口,唔錯😋另外仲叫咗蟹肉棒🦀、鮮蝦雲吞、花枝丸、炸魚皮等等,呢啲就無咩特別啦😂
最後講埋甜品🍨,有迷你雪糕糯米糍同出面未見過既Tico Milk Choco,呢個幾好味🤤脆皮牛奶朱古力🍼🍫包住雲尼拿雪糕係入面,簡單又好味
整體來講食物種類多,價錢抵食,服務員態度都唔錯,會再enchore🤣
2017-01-24
2017-03-20 134 views
喺旺角經過見到有人派傳單就上咗嚟食啦本身諗住同平時啲唰唰鍋都冇咩分別啦結果原來有好多味道選擇當中仲有龍蝦湯芝士湯底都好吸引但朋友喉嚨有啲唔舒服所以就揀咗人蔘雞湯做湯底本身都冇咩大期望估唔到人蔘雞湯好清甜仲真係有人蔘嘅好足料啊調味料方面有好多唔同嘅選擇 任你點溝啊出邊都有一啲唔同嘅嘢食俾你拎好似小八爪魚壽司雞肉串等等 嘢飲都有好多唔同選擇有竹庶茅根唔同紙包嘢飲韓國汽水同平時汽水都有 叫左好多唔同嘅嘢食當然重點係牛啦呢度鏡頭比較厚生而且好長掛住食唔記得影其他食物但選擇多好多啦例如午餐肉福袋各式丸類腸仔等等加左30幾蚊任點刺身 三文魚都好厚身幾新鮮 甜蛋好好食朋友同我都好神奇發現呢度嘅公仔麵唔係低質公仔麵而係辛辣麵甜品就有雀巢雪糕,朱古力雪條同雪米糯總括嚟講應有盡有呢個價錢食到咁多野性價比高
喺旺角經過見到有人派傳單就上咗嚟食啦

調味料方面有好多唔同嘅選擇 任你點溝啊
叫左好多唔同嘅嘢食當然重點係牛啦呢度鏡頭比較厚生而且好長
加左30幾蚊任點刺身 三文魚都好厚身幾新鮮 甜蛋好好食
朋友同我都好神奇發現呢度嘅公仔麵唔係低質公仔麵而係辛辣麵
甜品就有雀巢雪糕,朱古力雪條同雪米糯

總括嚟講應有盡有呢個價錢食到咁多野

性價比高
2017-03-17 105 views
今晚涼涼地去打個邊爐,book左6點半,鋪頭位置好易搵。一到埗地方整潔,食物選擇比想像中多。淨係湯底都比其他同類既食店多,足足有16款咁多,一定有一款岩口味,湯底仲可以加錢揀鴛鴦火鍋❗由於湯底選擇太多,苦惱左一輪後決定揀海鮮湯底,配料一上個陣真係嚇親,得兩個人,真係冇諗過個湯底已經包左咁多野食😂係等緊個湯滾個陣啲蝦仲跳左下,睇黎都幾新鮮😛對於一個中意食海鮮既人黎講,呢盤真心唔錯😋除左各式各樣既打邊爐食材之外,仲有魚生叫!對於貪心既我有哂兩樣就完美😆三文魚同鮑片都有番咁上下水準😍連泰式生蝦都有得叫,而且真係叫幾多比幾多!以下既食材全部都係叫一份,但已經好多,兩個人食岩岩好🙈食材既選擇繁多,如果每樣都要一份兩個人一定食唔哂😂比較特別既係芝士魚蛋,未試過就要試下啦👍🏼肉當然都好唔錯!最後野飲同佢湯底既選擇一樣咁多,有成3個櫃😂韓國黎既野飲都有幾款!甜品有雪糕,雪米糍同牛奶樂🤤食完邊爐食番呢堆甜品勁滿足☺總括黎講,好正既火鍋放題,下次會再黎食😋😋

甜品有雪糕,雪米糍同牛奶樂🤤食完邊爐食番呢堆甜品勁滿足☺

總括黎講,好正既火鍋放題,下次會再黎食😋😋
2017-03-11 2481 views
今次嚟到旺角區,朋友好想打邊爐食牛肉🐮,所以就揀咗呢間御前牛盛。上到嚟原來好多都係卡位,我哋就坐左係中間嘅卡位度好闊落、寬敞,跟住店員就俾我哋一張火鍋紙,有好多火鍋款式選擇,我哋就揀咗「椰子雞🐤鍋」。等食物嘅期間我哋就出去攞野飲🍹,原來出面都有壽司自助吧,仲有醬料自由撈,🍣壽司有好多款式,望落去仲要好新鮮好有光澤,整齊排列得好靚,仲有沙律蕃茄,醒胃小食,有螺肉、八爪魚等等,我哋太肚餓啦,就急不及待攞咗幾碟小食返去座位度食👅。跟住我哋就點左啲刺身嚟食,刺身有好多款式,起碼有10幾款,我哋就揀咗九款刺身嚟食,有三文魚、鮑魚片、甜蝦🍤、蟹柳、蛋🍳、八爪魚等等,望落去已經睇到好新鮮同埋好鮮甜。正!「椰子雞鍋」嚟咗啦,佢仲要配埋一個椰青,自己倒啲「椰青水🥛」落去個鍋度,好得意呀覺得,因為出面食椰子雞鍋,都係就咁一鍋上,但係呢度好唔同,比客人自己倒落去,好新奇好有趣。跟住就揀火鍋配料,店舖好整齊分類,將啲配料分類成五款,由「A」至「E」排列,有牛肉、海鮮、蔬菜等等種類選擇,當然我哋唔少得點牛肉黎食啦,牛肉非常爽口,而且好薄好易入口,所以我哋都叫咗好多碟食,另外出面自助吧都有得自己夾啲丸類返去食。另

跟住就揀火鍋配料,店舖好整齊分類,將啲配料分類成五款,由「A」至「E」排列,有牛肉、海鮮、蔬菜等等種類選擇,當然我哋唔少得點牛肉黎食啦,牛肉非常爽口,而且好薄好易入口,所以我哋都叫咗好多碟食,另外出面自助吧都有得自己夾啲丸類返去食。另外我哋都叫咗蝦🍤,肉質好爽口,亦都好鮮甜,值得推介!而且蔬菜都有好多種類揀,我哋就揀咗油麥菜同埋西洋菜。
差唔多食飽了,就出去自助甜品度揀雪糕🍦,除咗雀巢嘅雪糕之外,仲有韓國雪糕🍧,都幾多選擇!

總括而言,呢一餐好滿足,下次會再光臨。😋
2017-03-09 202 views
朋友仔生日,就book左呢間日式火鍋放題同佢慶祝🎉🎂😆早兩日已經book定位,一去到即刻安排入座,兩個人坐4人卡位正呀,食火鍋最緊要坐得舒舒服服。食物款式都好多,有:牛肉都有兩款、丸類、蔬菜類、麵類,最重要加$10仲有刺身任食😍😍😍我地首先揀左壽喜燒做湯底,感覺好似好日式個湯好好味,甜甜地好特別而飲品、小食同醬料都係自助式自己出去攞黑糖薑茶,薑味幾濃郁,幾醬料都幾多下,有芝麻醬、沙茶醬、豉油同辣椒醬小食就有八爪魚、海蜇,食落都幾開胃叫左好多野食,超豐富😍刺身幾鮮甜,不過我個人最中意食牛肩肉,牛味好重,好正!!!豚肉肉質爽口,而且好腍,冰豆腐索哂d湯汁,好juicy🤤海蝦、青口、蜆同魷魚都好新鮮😆仲有雪糕任食,整體唔錯,同朋友食得好開心😃
我地首先揀左壽喜燒做湯底,感覺好似好日式
個湯好好味,甜甜地好特別

而飲品、小食
同醬料都係自助式自己出去攞
黑糖薑茶,薑味幾濃郁,幾
醬料都幾多下,有芝麻醬、沙茶醬、豉油同辣椒醬
小食就有八爪魚、海蜇,食落都幾開胃
叫左好多野食,超豐富😍

仲有雪糕任食,整體唔錯,同朋友食得好開心😃
2017-03-09 170 views
今日又完左一星期工作😆😆緊係要同好姊妹食番餐勁啦💪🏼💪🏼行開旺角搵到呢間火鍋放題😍😍😍唔單止有任食火鍋,仲要有我最愛既刺身添呀😋😋😋火鍋湯底有好多款!日式既牛乳湯,韓式既人蔘雞湯,中式既麻辣湯🌶🌶🌶......我地心大心細終於簡左壽喜湯😝😝哇!刺身有好多款!就咁蝦都已經有三款仲要大大條好新鮮👍🏻👍🏻除左例牌三文魚刺身,仲有象拔綁,螺...全部都好夠凍好鮮甜呀😳😳比想像中高質喎!!至於打邊爐既配料真係多到一個點😍😍😍特別推薦食牛肩!好重牛味!索哂個湯超甜!!豚肉好甜好爽口!嚮鈴又係必嗌👍🏻👍🏻啲丸、菜、菇、粉麵真係N多款!好多都係出面少見到添😆😆😆個湯真係無得輸,點咩都會索到好甜味☺️飲品同雪糕雪條任飲任食😍好滿足!食飽繼續行街街啦🙆🏼
2017-03-08 183 views
最近食咗一餐幾滿意嘅放題,就位於旺角新城,以前係放題店,而家就變咗火鍋放題。等位都等左一陣,因為實在太多人啦!我哋人少少所以坐二人卡座,自助櫃位有好多蔬菜和丸類,我哋係咁拎,估唔到啲牛肉可以擺得咁靚,好有日本庭Feel,質素亦都好好,條紋分布好合理。湯底我哋就叫左壽喜燒,因為特別唔大而且掛住食就唔記得影相。但係個湯底其實調味唔錯,比好多火鍋店更加出色,甜甜地開胃又唔膩。我哋都好想食刺身,訂座之後加比較少嘅錢就可以品嚐刺身任食,我哋最鍾意嘅就係甜蝦同埋鮑片,啱晒鍾意甜嘅女仔!飲品櫃都有好多唔同款式嘅飲品,點都會有一款啱心水。

飲品櫃都有好多唔同款式嘅飲品,點都會有一款啱心水。
2017-02-08
Type of Meal
Dinner
為左要捉住冬天既尾巴☝🏻就同朋友尼左打邊爐👏🏻我地叫左海鮮湯 佢就配左一碟海鮮俾我地 有蝦 蟹海參 多春魚 蜆 墨魚仔 魷魚我最中意食蝦 勁鮮😍 蜆都唔錯 衣個湯底啱晒我地衣啲中意食海鮮既人(雖然都可以就咁叫海鮮😂)肉方面就唔免俗咁叫左牛同豬 個人比較中意食牛肉🐃開頭唔知個湯底會配海鮮配料 所以自己都叫左啲另外朋友話見到有人推介芝士魚蛋 我地就叫左尼試下 如果係中意芝士既你一定唔好錯過🧀打邊爐有三樣野我係一定要食既 就係芋絲 蘿蔔同生菜😂 唔好覺得好cheap 衣啲吸收晒精華既配料我覺得係一定一定要食既😂話說衣到係唔止淨係可以打邊爐 仲可以叫刺身食因為主要都係想打邊爐 我地就叫左小小三文魚 鮑片 泰國生蝦同螺飲品飲拎之後有個額外驚喜係衣到有我中學嗰陣勁勁勁中意食 但永遠都揾唔到邊到有得買既牛奶樂😭總括而言 衣到本身食物質素已經唔錯 仲揾到我童年回憶 所以一定會再尼食過
為左要捉住冬天既尾巴☝🏻就同朋友尼左打邊爐👏🏻

肉方面就唔免俗咁叫左牛同豬 個人比較中意食牛肉🐃
開頭唔知個湯底會配海鮮配料 所以自己都叫左啲
話說衣到係唔止淨係可以打邊爐 仲可以叫刺身
飲品飲拎

2017-03-08 216 views
早幾日同朋友上左呢間御前牛食sabusabu 有多款湯底,貪心既我地當然想試新野又怕瀨野,就簡左穩陣派既甜豉油,同嘗新既3.7牛乳牛骨湯啦!配料都好多選擇,仲有刺身㖭飲品亦有好多選擇,仲竟然有我最愛既蘋果茉莉店內都有唔小熟食同菜可以夾,仲有超多調味料多蒜正正正湯底到就可以恰下恰下啦菜呀丸呀都係不過不失正常野啦,反而食食下來碟刺身涼爽下都唔錯驚食唔哂,叫左小小咋,三文魚係新鮮既,玉子都唔錯,象拔蚌就麻麻地,有啲腥呢個係加拿大牛肩胛肉片,肉味濃啲,無咁多肥肉,但相對un小小但我鍾情呢個多過美國肥牛美國肥牛就肥啲淋啲,肉味無咁濃,朋友就鍾意淋啲湯底甜豉油唔夠濃,太淡,反而牛乳牛骨湯啲野淥完可以就咁食,醬油都唔洗加!有奶香又咸咸地,好惹味🙌🏻🙌🏻
早幾日同朋友上左呢間御前牛食sabusabu
配料都好多選擇,仲有刺身
飲品亦有好多選擇,仲竟然有我最愛既蘋果茉莉
店內都有唔小熟食同菜可以夾,仲有超多調味料
多蒜正正正
湯底到就可以恰下恰下啦

但我鍾情呢個多過美國肥牛
美國肥牛就肥啲淋啲,肉味無咁濃,朋友就鍾意淋啲

有奶香又咸咸地,好惹味🙌🏻🙌🏻
  • 3.7牛乳湯底
  • 加拿大牛肩胛肉
2017-03-08 183 views
比樓上派傳單既姐姐叫左上來食見價錢都okay 就上來試下呢個係價錢同可選口味 其實好多味道都好特別幾吸引 但可惜我有d喉嚨痛 就選了凊清地既人蔘雞湯 但估唔到真係有人蔘雞湯味平時食開曰式牛涮涮鍋既我一開始都諗實無麻醬了估唔到有咁多唔同既調味料😨仲可以比你打粒蛋落去 幾後悔唔記得打我最中意既麻醬有好多唔同既熟食配菜係出面可以拎 其中就有雞肉串 壽司咁 野飲都係任拎既 仲有韓國牌子既乳酸汽水人蔘雞湯湯底 仲有紅棗杞子 感覺好補身啊哈哈點好一推野食 覺得待應擺位擺得好有心機 態度都好好 refill 又好快來到 必點既梗係肥牛了 比較厚身 同平時連鎖食果d有d唔同 反而點鼓油好似岩d 推介點既仲有 牛餐肉(係韓國果隻) 芝士腸 芝心丸 同豬頸肉 同好欣賞呢度既公仔面竟然係辛辣面好味既 等唔喉嚨痛要試芝士湯底
比樓上派傳單既姐姐叫左上來食
見價錢都okay 就上來試下
仲可以比你打粒蛋落去 幾後悔唔記得打
我最中意既麻醬
人蔘雞湯湯底 仲有紅棗杞子 感覺好補身啊哈哈

好味既 等唔喉嚨痛要試芝士湯底
2017-03-07 214 views
同朋友喺旺角街頭閒逛,忽然被個粗魯兼無禮貌嘅女士撞倒,真係滿肚子氣。老友拍住樓下水牌話:都肚餓啦!不如就呢間啦!都想抖下氣,咁我固然贊成啦!電梯門一打開,都係一般裝修,但唔知係咪時間尚早,所以較清靜,感覺舒服嘅!侍應招呼安排入座,環顧呢間店侍應全男班,而呢位侍應介紹食物時,微微彎腰,好有禮貌同誠意,再去聆聽顧客有咩查詢或其他需要,這點使我頓覺舒服,剛才嘅怒氣也漸消失……我地揀左龍蝦做海鮮涮涮鍋底,原來呢個湯底真係超正,佢嘅龍蝦鮮味由開始煲到最後都好有鮮甜味。火鍋料係用一個三層金色架盛載,每層都細心用生菜墊底,每份料擺設都好有層次,其中幾個唔同顏色嘅日本福袋,外皮柔靱,入面裝得滿滿嘅魚肉 ,再用麵條打結成飽滿嘅福袋,好別緻。韓國芝士年糕,芝士同煙靱適中,一口一個,幾正。我地order左菜心苗同美國進口牛肉片,但侍應都好有禮貌回應話菜心苗剛剛缺貨,除左呢樣其他樣樣都有,還有初嚟嘅肥牛片頗肥,我哋話可否換過嗎?侍應都超有禮貌回應:哦!當然冇問題…… 刺身當然唔會放過啦!初以為又涮涮鍋又刺身任食,梗係唔知比咩級數嘅魚生你食啦!噢!完全冇呢回事喎,三文魚一樣厚切肥美,有光澤同creamy,好新鮮
我地揀左龍蝦做海鮮涮涮鍋底,原來呢個湯底真係超正,佢嘅龍蝦鮮味由開始煲到最後都好有鮮甜味。火鍋料係用一個三層金色架盛載,每層都細心用生菜墊底,每份料擺設都好有層次,其中幾個唔同顏色嘅日本福袋,外皮柔靱,入面裝得滿滿嘅魚肉 ,再用麵條打結成飽滿嘅福袋,好別緻。韓國芝士年糕,芝士同煙靱適中,一口一個,幾正。我地order左菜心苗同美國進口牛肉片,但侍應都好有禮貌回應話菜心苗剛剛缺貨,除左呢樣其他樣樣都有,還有初嚟嘅肥牛片頗肥,我哋話可否換過嗎?侍應都超有禮貌回應:哦!當然冇問題…… 刺身當然唔會放過啦!初以為又涮涮鍋又刺身任食,梗係唔知比咩級數嘅魚生你食啦!噢!完全冇呢回事喎,三文魚一樣厚切肥美,有光澤同creamy,好新鮮啊!啲赤蝦重好大隻同甜美呢!
食嘅途中,聽到前面枱客舉手示意,但剛巧附近侍應忙著招呼其他客人,突然聽到厨柜內有人嗌出嚟:係,有咩幫到你,然後飛奔出嚟幫忙,後來見到呢位男士你著住長白靴嘅厨房先生,呢種尊重每位客人嘅心態,係值得加許
有時覺得出外用餐,除左食材好之外,店員嘅服務態度同誠意 ,都非常重要,呢間我一定會介紹比我其他老友記,等佢地都可享用舒服嘅一餐……
2017-02-10
2017-03-07 654 views
旺角有好多餐廳選擇,競爭也很大隨時每兩三個月就有餐廳轉手這餐廳之前是日式放題現已轉了日式任食火鍋內裏的格局差不多御前海鮮湯海鮮湯另再附上一些海鮮令湯味更加濃郁鮮甜鮮冬菇,香甜粟米,紅蘿蔔,窩荀片,金菇排列得好整齊的素菜,不需要很多器皿去分別放每一件食物,很有心思娃娃菜,蕃茄,白蘿蔔青口,日本魷魚,魷魚筒,新鮮活海蜆這海鮮也同樣排列得很整齊,很適合海鮮湯底三文魚,象拔蚌,赤蝦,八爪魚,玉子,泰式生蝦刺身放題最有心思的地方就是刺身,一個大盤放滿碎冰,再加上一些小擺設,然後放上刺身,令到各種刺身十分突出,一塊塊的三文魚排成一朵花,虎蝦在旁邊點綴,黃色的玉子顏色鮮豔,配搭很強烈,除了買相很吸引,刺身的味道同樣重要,這刺身拼盤真係色香味俱全。美國進口牛肉片掛起一塊塊牛肉賣相十分特別,色澤鮮嫩,味道也很入味。
旺角有好多餐廳選擇,

競爭也很大

隨時每兩三個月就有餐廳轉手

這餐廳之前是日式放題

現已轉了日式任食火鍋
內裏的格局差不多

海鮮湯另再附上一些海鮮

令湯味更加濃郁鮮甜
鮮冬菇,香甜粟米,紅蘿蔔,窩荀片,金菇

排列得好整齊的素菜,

不需要很多器皿去分別放每一件食物,

很有心思
青口,日本魷魚,魷魚筒,新鮮活海蜆

這海鮮也同樣排列得很整齊,

很適合海鮮湯底

放題最有心思的地方就是刺身

一個大盤放滿碎冰,再加上一些小擺設,

然後放上刺身,令到各種刺身十分突出,

一塊塊的三文魚排成一朵花,

虎蝦在旁邊點綴,

黃色的玉子顏色鮮豔,配搭很強烈,

除了買相很吸引,

刺身的味道同樣重要,

刺身拼盤真係色香味俱全。
美國進口牛肉片

掛起一塊塊牛肉賣相十分特別,

色澤鮮嫩,味道也很入味。
2017-01-31
Type of Meal
Dinner
美國進口牛肉片
打邊爐嚟嚟去去嗰幾味湯底真係好悶。放工同朋友去咗旺角呢間御前牛盛打邊爐,遇著個好味靚湯底,真係好滿足。 呢度個湯底有16款畀你揀, 傳統嘅麻辣雞煲湯底、人參湯底 、海鮮湯底, 到特別少少嘅泡菜湯, 牛乳豆腐湯或者我揀咗呢個叫「日本壽喜燒湯」, 真係可以任君選擇, 心思思個個都想叫,但一枱四個人只可以叫一煲, 最後咪都試咗呢個日本壽喜燒湯, 佢其實就好似吉野家嗰個濃湯火鍋咁, 我好鍾意食呢個湯底㗎, 打邊爐食肥牛肉烏冬點芝麻醬一流。呢個湯底仲有個好處,就係佢煮蔬菜會顯得特別鮮甜添。七點幾入坐呢個時段都係179蚊一位任飲任食兩個鐘,每人加多30蚊就可以任叫刺身,又真係幾開心嘅。起碼多咗個選擇,你出去酒樓都百幾二百蚊一個人任飲任食,但係我而家可以食埋刺身喎, 都幾爽啊! 我哋好貪心,每款刺身都叫咗啲嚟食,呢度啲刺身全部都好大件同切得好厚身,都唔差,都幾鮮味,但我特別係鍾意佢呢度啲大蝦,隻隻蝦都色澤鮮紅,晶瑩剔透,仲大大隻,我一個人都食咗三大隻。其實火鍋配料都有五張紙畀你揀,但叫得做御前牛盛,呢度食牛梗係主打啦!呢度有唔同種類嘅牛畀你order,我哋都隨便叫咗幾款牛肉嚟食,大部分嘅牛肉味都幾突
,我一個人都食咗三大隻。
其實火鍋配料都有五張紙畀你揀,但叫得做御前牛盛,呢度食牛梗係主打啦!呢度有唔同種類嘅牛畀你order,我哋都隨便叫咗幾款牛肉嚟食,大部分嘅牛肉味都幾突出,肥牛就半肥瘦,佢哋都砌得幾薄片,所以真係唔使煮咁耐就可以食得, 兩下就搞掂唔使等太耐
除咗牛肉,其他配料嘅款式都幾特別嘅,啲丸類選擇都幾,多好似有大大粒嘅魚蛋啦,仲有芝心魚肉片等。
其實呢度仲有自助熟食區畀你拎嘢食, 喺你等緊個火鍋滾之前,又可以出去啲嘢食嚟填下肚先, 亦都有自助醬料區, 自助飲品及雪糕畀你慢慢揀
2017-03-02
2017-03-06 134 views
御前牛盛自助放題日式火煱,可以火煱配料,前菜,刺身,甜品,應有盡有。頭盆點左個刺身拼盆, 有三文魚,甜蝦,油甘魚,蟹柳等等,甜蝦比較大隻新鮮甜美飲品都係任飲,其中有韓國飲料如啤酒,果汁,汽水,加埋都有十多種不同飲料可供選擇火煱湯底選左 - 日本壽喜燒湯 (Japanese Sukiyaki), 用上日本高級醬油,味醂,鰹魚,配搭牛肉係不二之選,喝一口湯底有啖啖鰹魚鮮味。平時火煱好少食素菜,都係食羅白,白菜仔等,但今次有少少驚喜,就係個湯底配素菜都match, 只要煮幾分鐘,普通素菜吸收魚湯,什麼香菇,魚蛋,粟米,都會變得更好食美國進口牛肉片 - 脂肪比較多,重油香味加拿大牛肩胛肉片 - 口感較絮實,肉味重,小篇最愛這種鹿兒島豚肉片 - 肉片薄,加上少少軟骨有脆脆地而最好味就係招牌芝士魚蛋,咬開一半,裡面既芝士真係好似流心蛋糕咁流出唻,再拉開半融不斷芝士,記住一定要點同襯熱食
御前牛盛自助放題日式火煱,可以火煱配料,前菜,刺身甜品,應有盡有。
2017-03-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 招牌芝士魚蛋
2017-03-05 1877 views
唔知點解, 約親呢個朋友, 唔係去放題就係打邊爐, 唔講真係以為我地兩個女仔都勁大食...呢一日Lunch食太飽, 唔係太有胃口, 但係book左又唔想臨時搵其他地方, 照去挑戰!我地都係準時收工既朋友仔, 約食飯都會約早少少避過人潮高峰, 又可以平返少少, book左6點半, 店內都只係得2, 3檯客, 我地被安排坐窗口卡位, 靜靜地都幾正~ 我食牛一向中意叫壽喜燒湯底, 不過見呢度都幾多特別的選擇, 就一於加錢要多個宙良野3.7牛乳牛骨湯底~講真, 未食呢一餐之前, 真係想像唔到牛奶打邊爐係咩味....................火鍋配料方面都比我想像中多喎!豬牛雞海鮮樣樣齊, 蔬菜種類都非常多, 如果想食刺身仲可以另外加錢~tick左一輪就見到湯底已經準備好喇~個牛奶湯底煮左一陣就浮起一層層薄膜, 睇落好杰, 聞落都好香!!!後來一食就覺得壽喜燒湯底完全被比下去,  牛乳牛骨湯底真心正, 味道濃郁, 沾肉和菜都好match!!必試!蔬菜類最快有得食, 當時覺得蔬菜配給得有點少, 如果可以自取就更好~ 後來出去拎醬汁就發現原來外面真係有一盤盤前菜+火鍋配料可以自取!醬汁corn

火鍋配料方面都比我想像中多喎!
tick左一輪就見到湯底已經準備好喇~
醬汁corner我覺得幾齊全抵讚, 仲可以自己拎雞蛋沾醬,
飲品方面都好有驚喜, 款式好多足足有3個大櫃, 竟然仲見到難得一見的碧泉檸檬茶!!!!
出去無幾耐就有刺身上桌, 比想像中新鮮同埋厚切, presentation都算係有heart。
今次呢一餐唔係點左好多食物, 兩條友仔怕眼闊肚窄唔敢狂叫, 正所謂食得晒先好嗌~
牛肉我地就前後試左兩款, 無記錯左邊係第一round的牛肩胛肉片, 右邊係第2round的美國肥進口牛,
前者好重牛味, 亦無想像中韌; 後者脂肪太多.......
送到黎時我地都嘩左一聲, 好欣賞佢地咁有心機擺盤, 但同時會寧願佢地唔使擺得太靚, 想早少少食到..........畢竟放題有限時嘛。
其他配料都好有心機按照我地落單的分量擺成一層層, 值得一讚既係下面粉紅色的牛舌!
平時韓燒必食, 用黎打邊爐真係第一次, 而且係非常爽口好食! 後來都有Encore多一次~~~
overall我地都覺得食物選擇多, 味道都唔錯,
服務人員都幾用心, 不過樓面人手好似唔多夠,
7點半左右開始full house, 食物就明顯出得好慢~~~
下次戰鬥力強既時候再黎食過啦!
Other Info. : 食到中段本身想encore刺身, 但唔覺意見到處理刺身的工作人員不停咳嗽...............個人認為員工的衛生意識極需要加強!