​ 最近有一間餐廳上咗排行榜,而且價錢亦合理, 如果任食火鍋來說算是窮人恩物。 價錢跟普通店相差不遠,特別星期一至四便宜, 星期五六日就加收$10節日特別費用。 由於裏面人數太多,所以book了枱也只需在外面稍等一會兒。 有時就係比一啲book了時間但是又遲到的人累之後的食客。 我們兩位被安排到二人卡坐,位置亦非常舒適, 紫色的座位沙發不會逼夾,旁邊大概人數甚多都是大夥人聚會,亦有少量好友聚會。 我們加錢點了任食的刺身,刺身尚算新鮮,至少每款都有,花款夠多。 家的這個價錢其實只夠在日式餐廳食幾件刺身, 當然亦是放題質素,在這個價錢亦不敢奢望太多。 湯底我們也選擇了鴛鴦鍋,每人需要加收$18 , 不過大家口味不同也沒有辦法,二至四人一個湯底。 四位以上才有兩個湯底,那麼可能就不用鴛鴦。 我們點了一邊是芝士火鍋,另外一邊是壽喜燒。 芝士火鍋嘅所有芝士都是我們自己下的,分量非常豐富。 火鍋配料選擇夠多,海鮮類已經有很多,擺設好靚。 牛柏葉比想像中更更爽口,估唔到連海參都有@@ 好似食緊鮑參翅肚。 廣島蠔太大隻,肉地充足。 蝦上嘅時候就被點的多咗少少,估唔到連雞子都有得食囉!

最近有一間餐廳上咗排行榜,而且價錢亦合理,

如果任食火鍋來說算是窮人恩物。

價錢跟普通店相差不遠,特別星期一至四便宜,

星期五六日就加收$10節日特別費用。

由於裏面人數太多,所以book了枱也只需在外面稍等一會兒。

有時就係比一啲book了時間但是又遲到的人累之後的食客。

我們兩位被安排到二人卡坐,位置亦非常舒適,

我們加錢點了任食的刺身刺身尚算新鮮,至少每款都有,花款夠多。

家的這個價錢其實只夠在日式餐廳食幾件刺身

當然亦是放題質素,在這個價錢亦不敢奢望太多。

湯底我們也選擇了鴛鴦鍋,每人需要加收$18 ,

不過大家口味不同也沒有辦法,二至四人一個湯底。

四位以上才有兩個湯底,那麼可能就不用鴛鴦。

我們點了一邊是芝士火鍋,另外一邊是壽喜燒。

芝士火鍋嘅所有芝士都是我們自己下的,分量非常豐富。

火鍋配料選擇夠多,海鮮類已經有很多,擺設好靚。

牛柏葉比想像中更更爽口,估唔到連海參都有@@

好似食緊鮑參翅肚。

廣島蠔太大隻,肉地充足。

蝦上嘅時候就被點的多咗少少,估唔到連雞子都有得食囉!

牛比想像中更靚,雪花分布都算幾平均,

當然呢個價錢唔會要求太多,不過唔係一大堆肥肉已經好正。

食任飲任食都少不了要揀一啲蔬菜,我就最鍾意金針菇,大大束夠爽口。

仲有花菇,娃娃菜等等,我就覺得壽喜燒湯底比較好,因為甜甜地,啲菜類就可以比較清甜。

甜品有依個紅色嘅朱古力脆皮雪糕,幾好味,都有雪米糍。

飲品選擇亦多,對得起價錢,難怪人數眾多。

御前牛盛日式涮涮鍋

旺角彌敦道594-596號新城大廈3樓
2016-12-16
$220 (Dinner)
2017-01-22 107 views
有時心大心細又想食刺身,但天氣凍又好想打邊爐,真係令人好難揀呀!點知朋友好醒咁話有好介紹,一次滿足哂我嘅願望呀可以。原來係嚟一間係旺角新開嘅日式火鍋店。一嚟到已經見到人山人海,勁多人等緊位呀。呢到地方唔大,但唔會坐得好逼。首先揀咗湯底先,有成16款咁多呀!竟然見到有芝士火鍋,於是叫咗芝士鍋同壽喜燒兩款。芝士火鍋不到了,附上一大盆三重芝士比你自己加落去。勁濃郁嘅芝士,多到可以拉絲呀!壽喜燒湯底都好濃,甜甜的好味。有刺身食,我就當然唔客氣呢!三文魚味道鮮甜,甜蝦入口即溶,很新鮮。另外大大隻的赤蝦也有。材料選擇好多都,海參同蠔等海鮮都有得食。蠔夠大隻,啖啖肉。響鈴放落芝士鍋好夾,響鈴吸哂芝士香味,啖啖都有濃郁嘅芝士香。估唔到有皇帝菜食,好難得係任食火鍋都會有。另外連泰式魚餅,餃子等亦有,選擇好多都。最後甜品有韓式朱古力雪糕批同雪米慈。朱古力雪糕批一定要食,細細舊,一個人食幾個都得。

點知朋友好醒咁話有好介紹,一次滿足哂我嘅願望呀可以。
原來係嚟一間係旺角新開嘅日式火鍋店。
一嚟到已經見到人山人海,勁多人等緊位呀。
呢到地方唔大,但唔會坐得好逼。
首先揀咗湯底先,有成16款咁多呀!
竟然見到有芝士火鍋,於是叫咗芝士鍋同壽喜燒兩款。
芝士火鍋不到了,附上一大盆三重芝士比你自己加落去。
勁濃郁嘅芝士,多到可以拉絲呀!

壽喜燒湯底都好濃,甜甜的好味。
刺身食,我就當然唔客氣呢!
三文魚味道鮮甜,甜蝦入口即溶,很新鮮。
另外大大隻的赤蝦也有。
材料選擇好多都,海參同蠔等海鮮都有得食。
蠔夠大隻,啖啖肉。
估唔到有皇帝菜食,好難得係任食火鍋都會有。
另外連泰式魚餅,餃子等亦有,選擇好多都。
最後甜品有韓式朱古力雪糕批同雪米慈。
朱古力雪糕批一定要食,細細舊,一個人食幾個都得。
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Dinner
本來是上去吃燒肉的,但原來已經轉了日式火鍋,見價錢吸引,便決定試試。一坐下便選擇湯底,有不少較特別的湯底呢。我們選了北海道元貝冬瓜湯,味道清甜,有不少小顆元貝。食物的選擇不算很多,但以火鍋來說,也算足夠。飲品除了汽水,也有不少其他選擇。喜歡混醬的我,喜見這裡有很多不同醬料呢。除了火鍋料,這裡也有刺身,擺盤很精緻,刺身質素也很正常,其中三文魚很肥美。牛肉當然不會錯過,牛肉味不算很濃,但沒有雪味,肉質也不錯。其他牛類和豬肉也算新鮮。其他材料也合格,當中特別喜歡丸類,夠爽口夠彈牙,魚腐和蟹子包也很好味。我很喜歡吃菜,這裡蔬菜類的選擇不少,而且都非常新鮮。吃到肚滿腸肥也不過約200元,而且質素不差,和一班總是吃不飽的朋友去最適合😂。
一坐下便選擇湯底,有不少較特別的湯底呢。
我們選了北海道元貝冬瓜湯,味道清甜,有不少小顆元貝。
食物的選擇不算很多,但以火鍋來說,也算足夠。
飲品除了汽水,也有不少其他選擇。
喜歡混醬的我,喜見這裡有很多不同醬料呢。
牛肉當然不會錯過,牛肉味不算很濃,但沒有雪味,肉質也不錯。
其他牛類和豬肉也算新鮮。
我很喜歡吃菜,這裡蔬菜類的選擇不少,而且都非常新鮮。

2017-01-19 47 views
前兩日去左旺角行街,行到咁上下肚餓,朋友話想打邊爐,去左食御前牛盛呢間新舖試下新玩意!我地見佢有刺身任食,我地又好肚餓,每位加多$38就有啦,唔算好!湯底選擇都唔少,我地又唔想食辣,朋友唔想食壽喜燒,又驚中大伏,結果叫左博多豬骨湯。雖然唔算特別,但無咁易食到伏野!奶白色豬骨湯,未擺野落去個陣試一試味,豬骨味濃!刺身船好有誠意,赤蝦非常新鮮,三文魚刺身大大塊,無姑寒!牛肉顏色好對版,切到好薄,方便一滾就熟。本菇雞脾菇等等乾淨企理,叫一份已經好多,要留意返!有唔少海鮮可以點,有海參、蜆、墨魚仔等等。雖然唔會要求新鮮,但都算對得住個價錢!特別一提,呢度有薯粉叫,記住唔好滾太耐,唔係會好淋!總結:價錢唔算貴,要求唔太高可以一試!
奶白色豬骨湯,未擺野落去個陣試一試味,豬骨味濃!
刺身船好有誠意,赤蝦非常新鮮,三文魚刺身大大塊,無姑寒!
牛肉顏色好對版,切到好薄,方便一滾就熟。

本菇雞脾菇等等乾淨企理,叫一份已經好多,要留意返!
特別一提,呢度有薯粉叫,記住唔好滾太耐,唔係會好淋!
總結:價錢唔算貴,要求唔太高可以一試!
2017-01-19 51 views
糧尾又想打邊爐,所以就搵左呢間牛涮鍋,平平地有得食下牛又有刺身出面仲有小小熟食嫁坐左陣就上左隻刺身船喇,啲蝦勁大隻,而啲刺身就厚切嘅。呢個係豬骨湯,一黎到見倒佢好奶白,個鍋都幾大,大概有三個大家樂果啲咁大,兩個人食個鍋絕對夠大,可以落好多野。啲牛牛味好濃,每片都切到好薄,一放落啲湯度好快就熟。除左牛肉之外,佢仲有啲雞肉阿海鮮阿,丸阿果啲,菇都最起碼有三種以上,而且都幾新鮮嫁。配料嘅種類都幾多,百幾蚊黎講算好扺。
出面仲有小小熟食嫁
坐左陣就上左隻刺身船喇,啲蝦勁大隻,而啲刺身就厚切嘅。
啲牛牛味好濃,每片都切到好薄,一放落啲湯度好快就熟。
配料嘅種類都幾多,百幾蚊黎講算好扺。
2017-01-18 80 views
今日冬至,冇同家人做冬,反而同左班朋友黎呢到食火鍋。見呢到有得升級要刺身,梗係要喇。3文魚幾鮮甜,而厚度即好適合,吾會過厚呢到有好多款湯底揀,有成12款仲有雞煲tim.因為我同班朋友都咩所謂,咁就一致叫左豬骨湯湯底。豬骨湯底真係有2大舊豬骨係鍋入面,而味道都好天然,吾會係出面個d好似用味精開出黎既叫左d牛肉,包括呢到d牛肉好正,牛肉味好濃,碌得耐都吾會老同un而且份量都岩岩好,吾會一碌落去就散打邊爐,梗係吾少得海鮮喇。有好多海鮮揀,連海參同廣島蠔都有👍好抵食我地都試左墨魚呀,魷魚不過最推薦係帆立具,好鮮甜呢到d丸都好好味,有個好特別既日本褔包。有4隻顏色,好得意。但最好味都係黃金麻吉燒,d芝士個中間流出黎,好正!嘢飲都有好多選擇,除左普通既汽水,仲有吾少茶可以擇,咁就可以再食多d喇😚😚呢到放食物擺盆好靚,但唯一差咁d既係,張台吾係好夠大,吾係好放得到好多食物另外一讚既係,呢到既侍應服務態度都幾好,好有禮貌
今日冬至,冇同家人做冬,
反而同左班朋友黎呢到食火鍋

見呢到有得升級要刺身,梗係要喇。
3文魚幾鮮甜,而厚度即好適合,吾會過厚

呢到有好多款湯底揀,有成12款
仲有雞煲tim.

因為我同班朋友都咩所謂,
咁就一致叫左豬骨湯湯底。
豬骨湯底真係有2大舊豬骨係鍋入面,而味道都好天然,
吾會係出面個d好似用味精開出黎既

叫左d牛肉,包括
呢到d牛肉好正,牛肉味好濃,
碌得耐都吾會老同un
而且份量都岩岩好,吾會一碌落去就散

打邊爐,梗係吾少得海鮮喇。
有好多海鮮揀,連海參同廣島蠔都有👍好抵食
我地都試左墨魚呀,魷魚
不過最推薦係帆立具,好鮮甜

呢到d丸都好好味,有個好特別既日本褔包。
有4隻顏色,好得意。
但最好味都係黃金麻吉燒,d芝士個中間流出黎,好正!

嘢飲都有好多選擇,除左普通既汽水,
仲有吾少茶可以擇,咁就可以再食多d喇😚😚

呢到放食物擺盆好靚,
但唯一差咁d既係,張台吾係好夠大,
吾係好放得到好多食物

另外一讚既係,呢到既侍應服務態度都幾好,
好有禮貌
2016-12-21
2017-01-18 609 views
牛牛鍋引入香港已久,多種選擇肉類,多種選擇湯底,各種配搭也有不同,只是一個價錢就可以任吃任喝,火鍋配料是其次,牛牛是涮涮鍋主角,當然還有豬豬選擇,方便不吃牛牛的食肉獸,可以沒有顧慮地不停狂吃。這次發現了這店,主角當然都是肉類,但竟然還有配角,就是海鮮類,可以來個海鮮肉肉鍋。未入店前收到店員在街上派發傳單,對我來說已心力交瘁,因為只是湯底已經有16款之多,日韓台多國款式都有,想要鴛鴦湯底都只是加18元,實在太讚了,但真的很難選擇唷。晚上七時,是晚飯時間的開始,時間尚早人流不多,很快就可以乘坐電梯到達三樓店舖,甫進店舖看到一間一間的雅座,感覺位置也不太局促,坐位也很闊大,椅背也較高,私隱度大大提高。坐定定後第一動作,當然是看看有什麼食物可點選,原來這裡也有日式刺身吃的,雖然只有11款選擇,但也不算少呀,最重要每樣都是重點食物。其他就是火鍋主食及配料,原來這裡是全部放題,不論牛牛,豬豬還是海鮮,都會給你吃到飽為止。當然牛牛仍然是主角啦,但其他都可以任叫任吃,還有很多很多種類及款式,太好了。點好湯底,點好食物,便去醬料區調配最合自己口味的醬汁,準備開大餐。雖然款式較少,但都算是五臟俱全。在醬料

在醬料區旁邊就是飲品區,三大個飲品櫃,有紙包裝同罐裝,還有支裝,超過三十款飲品,種類之多是我第一次遇到,店員還說因新店開張,當酒牌都批發後,酒類都會超過十種,實在太讚了。
好了,好了,開餐了,先來個日式刺身頭盤,每款都叫一些先試試,三文魚還有三款,三文魚腩實在非常鮮甜,還很肥美,魚油滿口都是。松葉蟹柳很香甜,完全沒有半點雪藏味。實在太美味新鮮,吃了一盤再來一盤,差不多吃完才記起還有火鍋,還好記得,否則還有第三盤的出現。
湯底來了,點選了三文魚豆乳湯,實在太愛三文魚了,連這都成為大熱之選。雖然湯底已在出餐前預熱了,但到爐上也要等一下才會滾燙起來。未滾前已經傳出很香的三文魚味,湯水白白的,也飄來陣陣豆乳味。
湯底到後,火鍋料也齊齊到來,最基本的粟米,蕃茄,豆腐,蓮藕,玉子,日本魔芋及冰豆腐,這些一來到,全部都被我放進鍋內,待湯底繼續滾下去,湯味便可更濃郁,只是空想已覺美味。而菜及響鈴也是火鍋的常客,當然不可缺少。只是配料已經很新鮮,還有更多的在後面。
火鍋配料何其多,也不可少了這幾款,腸仔,午餐肉,墨魚丸,芝士腸,獅子狗,香菜水餃,還有最特別的長洲大魚蛋,這很少在火鍋店見到,不用坐船都可以吃到,太讚了。當然還有海鮮類,海蝦及生蠔,再來牛栢葉,豬皮,還有雞翼,真的真的太多太好味了。
來了,來了,主角登場,牛牛來了。說真的,我真的用肉眼看,只分到這款是牛肉,但要我細分到是什麼位置,我實在不懂,只要是好味,在湯裡滾滾待熟透後,放進口裡,很香肉味很滑嫩,應肥的位置很肥美,應瘦的的位置沒有半點肥膏,最後叫了五盤,才感到滿足。
每樣都試點,最後還試了花蛤很肥美大隻,還有魚肉混合湯底,很香甜很濃郁的魚味,再來少少帶子,就有少少失望,太冰鮮了。
吃了多多肉類,當然也要來個甜品做結尾,紅色包裝的Miki Choco完全出乎意料之外,很甜的朱古力包著軟棉棉的雲尼拿雪糕,太讚了。還有放題甜品常見的不同口味糯米糍。
這一餐實在是太美味了滿足了,刺身吃到飽,鍋鍋吃到飽。太讚了。
2017-01-17 352 views
是夜與朋友到旺角逛街,本來決定打邊爐,但看到很久沒嘗試日式涮涮鍋,感覺更貼近我們口味,便到時御前牛盛試試。餐廳主要採取半自助形式,有三個大的飲品櫃,選擇很多, 健康工房、利賓納等等都有。不過我們都選擇適合火鍋的健康工房。自助區還有一些小食例如番茄沙律、泡椒鳳爪、豬耳等等,味道很好,特別是辣鳳爪辣得很過癮!而其他醬料和配料例如生菜、冬菇、魚蛋、牛丸也可以在那裏自行選擇。我們先選擇湯底,雖然芝士豆乳湯底很吸引,但為了不會過膩,我們選擇清新的蕃茄龍蝦湯底。火鍋配料分為蔬菜、海鮮、牛肉、豬肉、麵、豆腐等多元化配料,基本上火鍋有的配料也能找到,很全面。我們亦加了$30一位,可以升級刺身放題!刺身有十一款,其實也很容易回本!刺身很新鮮,會有冰碎在底,三文魚厚薄適中,而且沒有雪味,很鮮美。最吸引當然就是赤蝦,大大隻原隻上,很鮮甜和啖啖肉。角螺片鮮味亦很突出,加上爽口。甜甜的玉子也很不錯。接著,火鍋配料也陸續出現,配料放在盒子內,一層層地疊起來,更能省位置。店員再把蕃茄龍蝦湯盛出來,紅紅的蕃茄湯浸著原個龍蝦頭,真是真材實料!裏面還有少少龍蝦膏。我淺嘗一口湯底,已經能嘗到鮮甜的龍蝦味。火鍋湯很快便翻滾了

餐廳主要採取半自助形式,有三個大的飲品櫃,
味道很好
,特別是辣鳳爪辣得很過癮!

我們亦加了$30一位,可以升級刺身放題刺身有十一款,其實也很容易回本!

火鍋湯很快便翻滾了,我急不及待先涮涮牛肉,我們點了美國和加拿大的兩款牛肉,但上碟後其實也分不清各自是那一款。一款牛肉片肥肉位置較多,但牛肉味更突出。另一款薄薄的牛肉片紋理完整,肉質有嚼口,更好味。

我們也點了多款海產,蠔很大隻肥美,魚塊煮熟後,魚肉也很結實,令我們也一再encore。海參也很滑溜,雖然本身沒太多味道,但卻吸收了龍蝦湯底的鮮和甜。

而牛柏葉只要能夠掌握煮的時間後,亦很爽脆美味,不會太韌。

配料也有十多款,我喜歡響鈴,把湯吸收,但同時不會炸得太油膩,不會有油味。而鮮冬菇也很滑,帶出鮮味。魚皮餃、金菇、墨魚條等等都不錯,
即使不點醬料,也已經很鮮甜。

我們也點了個公仔麵,湯底增添惹味,而蔬菜如娃娃菜也浸透了蕃茄和龍蝦味,清新又鮮甜。

最後,愛吃甜的我們也到甜品
,把糯米滋和雪條都試試,作個甜甜的完結。

這間涮涮鍋放題,種類繁多,應有盡有,性價比挺高。加上服務不錯,店員會主動加清湯和收碟,可以再來試試!
2017-01-15 485 views
旺角日式放題選擇很多,這次選擇一間火鍋涮涮鍋店,主要是因為最早時段5:30的價錢很吸引,而且看到食評評論也不錯。店員告知每人加$30便可以任食刺身!很抵呀!刺身款式不少,我們主攻三文魚、赤蝦和甜蝦,上碟是亦很有驚喜。雖然我們每樣不多,但仍用大盤盛上,冰塊鋪底,刺身擺放漂亮,份量也比想像中多,可能是因應人數增加了。三文魚算厚切,也很肥美,最喜歡是赤蝦,赤蝦很大隻,刺身蝦彈牙爽口,味鮮甜。鮑片和象拔蚌也不錯,很鮮。所以只點一兩round亦已值回票價。我們食完刺身後,火鍋湯底亦同時上爐。我們點了蕃茄龍蝦湯,沒想到湯底真有三個大龍蝦頭!宣傳單上寫是伊勢龍蝦,而龍蝦頭亦是鮮豔的紅彤彤,很吸引!湯底亦很重龍蝦湯鮮甜味,蕃茄更增加清甜,果然是真材實料, 愈滾味道愈突出!牛肉有兩款,美國進口牛肉片和加拿大牛肩胛肉片,我們更喜歡後者,牛肉味雖不算濃,但肉質結實,加上紋路漂亮,不會太肥。而鹿兒島豚肉片質感像是豬頸肉,咬起來爽口有嚼口,但不會鞋身。海鮮方面選擇亦不少,有日本海參、廣島蠔、深海魚塊、蜆等等 ,蠔較失望,因為上碟時仍像冷藏狀態,味道亦較腥,不過蠔肉肥厚。較特別的是海參,第一次涮涮鍋有涮海參,原來

我們食完刺身後,火鍋湯底亦同時上爐。我們點了蕃茄龍蝦湯
,沒想到湯底真有三個大龍蝦頭

牛肉有兩款,美國進口牛肉片和加拿大牛肩胛肉片
咬起來爽口有嚼口,但不會鞋身。

,第一次涮涮鍋有涮海參,原來也很配合,可以吸收湯底鮮甜,而且本身亦滑嘟嘟,味道挺好。

配料方面,我較喜歡的都是可吸收湯底的食物,因為湯底真是愈來愈鮮甜可口!所以鮮腐竹、炸響鈴和千層豆腐是不可缺少的
千層豆腐有層次感,更可把湯汁鎖住,令簡單的豆腐變得不簡單,充滿了龍蝦湯的精華。

而丸類則可以在外面自助區自行挑選,更方便快捷,又可以控制份量。我們挑選了芝士腸,墨魚丸、魚蛋、牛丸、魚腐等,較特別的是蟹籽蟹粉丸
,餡料一咬便爆出來,蟹粉味很鮮甜。

最後便是蔬菜類,我們點了西生菜、娃娃菜、鮮冬菇等等。
鮮冬菇很滑身又香。而生菜和娃娃菜吸收了湯底的精華也變得更加甜,又去掉肉類的油膩。

甜品選擇也不少,除了常見的雪米滋,還有雀巢雪糕、牛奶公司雪條等等,令我們頓時喚起童年的回憶!可惜最後已經挺飽了,只吃了一個糯米糍便夠,未有機會再試其他。

整體來說,除了有涮涮鍋,竟然還可以有刺身放題,感覺更豐富和滿足。而且龍蝦湯底也帶給我們很大的驚喜,可以再試。
2017-01-14 77 views
行過成日見到御前牛盛,但次次都無機會食到,今晚我就同朋友仔去試下,佢係任食火鍋來的,有好多料可以揀,加多$30仲可以刺身任食添!我地諗都無諗就加左刺身任食。刺身既部分,三文魚腩位又厚又嫩又大塊 食落口仲好滑好鮮,不錯~ !鮑片和 象拔蚌都很爽口彈牙。要讚下赤蝦,因為超大隻,成條食落啖啖肉!甜蝦同虎蝦都好鮮甜,彈牙又有口感~螺片既鮮又甜,仲好新鮮!我揀左東京蕃薯龍蝦湯底,個鍋一黎我同朋友嘩左一聲,因為見到大大隻龍蝦係個鍋內面~真係大大隻~個湯好鮮甜,我就咁飲左兩碗湯! 等個煲滾既時間,我出左去自助區整醬油同落調味,仲拎定d菜同丸,諗住一滾即落料!我飲左好多罐汽水同忌廉鮮奶,其實仲有好多野飲,3個大雪櫃任君選擇,紙包、樽裝、罐裝咩都有~打邊爐方面,鹿兒島豚肉都好食,肉質嫩滑,食落都很嫩口。牛舌都好爽口,食落嚼嚼聲!但我最推介大家食既係加拿大牛胛肉片,真係好好好好食,成口都係濃郁的牛肉香,滿滿香濃的肉汁,又甜又香又有少少蘇味 ~咬落肉又夠綿,正!海鮮方面,日本廣島蠔好大隻,味道好鮮甜,唔會話好腥~活海蜆好多大份好大隻,熟左之後既蜆汁好好鮮甜,蜆肉又大又好食!田雞腿好特別,平時食火鍋都唔會見

海鮮方面,日本廣島蠔好大隻,味道好鮮甜,唔會話好腥~活海蜆好多大份好大隻,熟左之後既蜆汁好好鮮甜,蜆肉又大又好食!田雞腿好特別,平時食火鍋都唔會見到,肉都幾嫩滑。豆卜、花芝丸、芝士丸、蟹粉丸、長洲大魚蛋,樣樣都好大份好大粒!我食完仲叫多左碟薯粉,打邊爐點可以少得麵!邊食麵邊落d疏菜菇!正~

甜品都有好多選擇,有多款雪米滋,我吃了香芋味同芒果味雪米滋,牛奶樂雪條,和多個雪糕杯!哈哈~~~
$190 (Other)
2017-01-13 65 views
同朋友收工去左食御前牛盛,依間係食日式火鍋放題的。任食火鍋同加$30就可以刺身任食 好抵食!我地坐底左之後就即刻睇湯底,因為好鬼肚餓!最後我地揀左東京蕃茄龍蝦湯底,大大個龍蝦浸係個鍋度,好有睇頭,湯既味道都幾好,有蕃茄既酸味味,又有龍蝦既鮮味!醬油調味可以自己去自助區自己整,自助區仲有前菜例如豬耳、生菜、丸類同雲吞都可以係自助區自己拎。野飲方面都好多選擇,佢地有3個大飲品雪櫃,紙包、樽裝、罐裝咩都有齊!我地點左好多刺身,例如三文魚、 甜蝦、 赤、鮑片、 象拔蚌、螺片⋯⋯三文魚幾厚幾大塊 好新鮮 仲要係我最鐘意既魚腩位 好嫩好滑!甜蝦唔算好大條,但係好鮮無腥味!打邊爐我地叫左鋪頭最出名既牛肉。我覺得最好食係加拿大牛胛肉片,其實我都唔知係牛嘅咩部位,但係好正好好食, 好香牛味, 一咬d肉汁出晒黎~又唔會咬唔爛 ,又無根位,正!鹿兒島豚肉都不錯,每塊的大小和厚薄都好適中好平均,肉質都不錯,很嫩口。海鮮都叫左好多,例如日本廣島蠔、青口、活海蜆同田雞腿。全部都好新鮮好野味!仲有疏菜類丸類同菇類!d蠔大大隻,一啖食落口,又滑又多汁,新鮮又唔腥!下次收工再黎!

2017-01-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2017-01-10 124 views
只可一不可再服務態度一般食物質素強差人意 , 湯底又唔好味,淡而無味地方狹窄,坐位窄到坐得半個patpat出走廊。張枱又細仲要擺2個gas爐,完全無位擺其他野食,店員唔理照强行放上去,連食野個碟都無地方可以放D食物質素垃圾,豆腐全碎上碟,肥牛係呢度見d相質素好似唔錯,點知,白色既地方佔9成牛肉仲差過係酒樓叫個d美國肥牛另外最嬲既係,book位個陣無講明聖誕節個價錢,上到去先知要另加100蚊位總結,呢個只適合放題既地方就唔好再搞咩打邊爐,場地,設施,食物,完全match唔到打邊爐既條件。大家下次想簡呢間既時候,真係要諗清楚。
只可一不可再

服務態度一般
食物質素強差人意 , 湯底又唔好味,淡而無味
地方狹窄,坐位窄到坐得半個patpat出走廊。
張枱又細仲要擺2個gas爐

牛肉仲差過係酒樓叫個d美國肥牛

早前同朋友聚會, 有人想食火鍋, 有人卻想食魚生, 所以決定嚟到 旺角御前牛盛一齊食日式火鍋放題, 有火鍋同刺生供應, 一次過可以滿足晒所有人 的願望, 太開心了! 店員安排左我地3位女生 一個靠窗的卡位, 景觀較開揚~ 湯底選擇多, 最後我們選了最經典嘅豬骨湯做火鍋湯底~ 醬汁和部分火鍋配料如獅子狗、 雲吞等, 可以直接係出面自助區自取~ 飲品都是自取和任飲的, 有3大個雪櫃的飲品任君選擇, 種類繁多! 再點我最鍾意食嘅刺生^^ 點菜紙的款式都有超過10款。。。 我地選了好幾款好快就上菜喇! 刺生整體都幾新鮮, 冇雪味, 而且厚薄適中, 今次特別喜歡食三文魚, 因為有魚腩食, 很香滑~ 食火鍋當然唔少得肉類、海鮮、 蔬菜和各式配料啦~ 加拿大牛肩胛肉片肉質嫩滑無膻味~ 鹿兒島豚肉片賣相不錯, 厚薄適中~ 我們還點了日本廣島蠔、青口、 新鮮活海蜆和田雞腿。。。 田雞腿在日式火鍋較少見, 所以豪不猶疑地點了一份~ 各式丸類、蔬菜和菇類亦是火鍋必食的! 基本上講得出嘅種類呢度都有齊, 大家可以吃過痛快! 我地仲點左一些小食, 響鈴卷都幾香脆口~ 如果我們人多啲必定會再多
早前同朋友聚會, 有人想食火鍋,

有人卻想食魚生, 所以決定嚟到

旺角御前牛盛一齊食日式火鍋放題,

火鍋同刺生供應,

一次過可以滿足晒所有人

的願望, 太開心了!

店員安排左我地3位女生

一個靠窗的卡位, 景觀較開揚~

湯底選擇多, 最後我們選了

最經典嘅豬骨湯做火鍋湯底~

醬汁和部分火鍋配料如獅子狗、

雲吞等, 可以直接係出面自助區自取~

飲品都是自取和任飲的,

有3大個雪櫃的飲品任君選擇,

種類繁多!

再點我最鍾意食嘅刺生^^

點菜紙的款式都有超過10款。。。

我地選了好幾款好快就上菜喇!

刺生整體都幾新鮮, 冇雪味,

而且厚薄適中, 今次特別喜歡食三文魚,

因為有魚腩食, 很香滑~

火鍋當然唔少得肉類、海鮮、

蔬菜和各式配料啦~

加拿大牛肩胛肉片肉質嫩滑無膻味~

鹿兒島豚肉片賣相不錯, 厚薄適中~

我們還點了日本廣島蠔、青口、

新鮮活海蜆和田雞腿。。。
田雞腿在日式火鍋較少見,

所以豪不猶疑地點了一份~

各式丸類、蔬菜和菇類亦是火鍋必食的!

基本上講得出嘅種類呢度都有齊,

大家可以吃過痛快!

我地仲點左一些小食, 響鈴卷都幾香脆口~

如果我們人多啲必定會再多試幾款小食呢^^

整體服務不錯, 加湯又快, 食物也有不少選擇,

很滿足的一餐!

2016-12-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$190 (Dinner)
  • 三文魚
  • 加拿大牛肩胛肉片
2017-01-08 111 views
相約好幾個知己為左慶祝朋友的牛一,我們特意揀呢間近旺角潮突附近的牛盛日式涮涮渦餐廳,一入到餐廳有好多湯底任揀,有人參雞、椰子雞、三文魚湯底等......剌身只需加三十蚊就有喇!我們就鐘意芝士湯底和椰子雞,原來上湯底是以真材實料的椰子原隻加落湯底,並以芝士條任我添加,椰子肉有侍應們專為我們刮刀,湯底以清甜的椰肉,味道很鮮甜配菜新鮮吸引,有南瓜,鮮蕃茄,金菇等出面有自助式任食吧可以任食腸和丸,飲品都係自助式!牛盛當然要點叫出名有人氣的肥牛,所有牛都以美國進口的!最具吸引就是,芝士丸和松馳熊的丸,爽口彈牙,另外係夾心蟹子丸和獅子狗當然有日本福袋,大大件腐皮最後就是炸魚皮,魚皮脆卜卜,一碟份量都好多,整體非常滿意,下次再黎放題!
配菜新鮮吸引,有南瓜,鮮蕃茄,金菇等
出面有自助式任食吧可以任食腸和丸,飲品都係自助式!
牛盛當然要點叫出名有人氣的肥牛,所有牛都以美國進口的!
當然有日本福袋,大大件腐皮
2017-01-07 96 views
今晚同朋友一齊去旺角食放題--御前牛盛,環境唔錯,氣氛熱鬧,現場都好多人係度食得津津有味,好投入咁呢度有各種牛同肉類,中有各類刺身。呢個係我地所挑選嘅鍋底,北海道3.7牛乳鍋底,湯味濃郁,陣陣飄香,服務員會不時為我地增添湯底,補充漸少嘅湯底呢d材料都係用黎shabu shabu嘅,有香菇,栗米,栗米超甜,滾煮之後,濃濃嘅牛乳味滲入栗米,令單調嘅栗米變得更加好味,蕃茄可以就咁生食,而果度中有其他小食,例如猪耳,雞腎等等,調味得好適中,好入味當然唔少得各類蔬菜啦!打個底先嘛,菜苗,生菜,各種菇類,南瓜超甜,蘿蔔都好新鮮,經過濃濃牛乳嘅洗禮,味道簡直係一流主菜係牛肉,片片新鮮,片片味美,成個嘅擺設都超靚,好有藝術氣息,食物本來就係一件藝術,煮熟之後,熱辣辣,香噴噴嘅牛肉就诞生啦!入口即溶牛肉表現出佢嘅鮮嫩,口感好滑,超好味
呢度有各種牛同肉類,中有各類刺身