2016-01-06 657 views
Last Sunday, I and my friends really had a great moment in Dimpal Fusion & Pizza house. Besides the qualified food (like curry and the salad are the must-try one), we are all impressed by the professional manner and diligent service given by their staffs. If you are planning to celebrate the birthday of your friends, this definitely a perfect choice, just like me this time. On that day during our dinner, we were so surprised that suddenly all the lights were off, with the birthday song were pla
(like curry and the salad are the must-try one), we are all impressed by the professional manner and diligent service given by their staffs. If you are planning to celebrate the birthday of your friends, this definitely a perfect choice, just like me this time. On that day during our dinner, we were so surprised that suddenly all the lights were off, with the birthday song were playing in the background, and soon we all realised it was someone's birthday. Then my friends asked the staff if they could do the same thing as I was the birthday girl as well. However they said they could only if we have told them earlier and ready a birthday cake. Honestly I was slightly disappointed at the time. We just continued our dinner but then I felt something weird as they speeded up to clear our table. At the very last moment I finally knew the reason -- they turned off the lights, again, and brought me a mini cake!! Even more, they served us with shooter!
I love their heart behind the surprise and that's why I'm here to recommend others to have a celebration in this warming restaurant with your beloved one
2016-01-03
$130 (Dinner)
Birthday
  • Risotto with scallop and truffle
  • Shrimp salad
很少踏足佐敦覓食,見這間小酒窩在openrice一直人氣高企,今晚來試試是否真的好吃。未到餐廳已見門口一羣人在等候,儘管已訂了位還是要等。期間waiter叫我們想吃什麼請先下單,所以我們一坐下未幾餸菜已上枱。餐廳地方很小,盡用空間把枱都塞滿了,留下一條窄窄的出入通道。燈光昏暗,我們被帶到最後排的二人枱位置坐下。我那張枱剛好卡在牆角,只坐到半張。不打緊夠坐就好。侍應先送上一小碟特色脆片,很薄很薄一塊很爽脆不是薯片那種脆而是很乾身的脆,入口嚼兩口已覺辣,像印度香料的辣。很奇怪原來這餐廳不供應水,口渴請花錢買一瓶礦泉水。 我們不餓只點了兩道。第一道菠菜雞上枱時我們沒料到是這麼濃的sauce, 馬上又點了一個原味烤餅。只見一碟墨綠包的濃稠汁看不見雞,用餐匙舀出雞來試試,嗯挺入味,雞不會太嫩但絕不會過老過硬。烤餅上枱時熱騰騰,吃下去很厚身柔軟的口感,點了菠菜汁再吃也頗夾,不過菠菜汁味道不重不咸不辣,和烤餅說不上有很大火花。 墨西哥意大利飯上碟了,橙澄澄賣相很吸引!味道濃郁,米粒軟稔厚身又帶點煙韌,加上菠蘿粒蕃茄粒在飯中稔中有咬口,不錯。煮的時候不像有加入太多忌廉,因為沒有忌廉的油

餐前脆片

原味烤餅
菠菜雞

墨西哥意大利飯上碟了,橙澄澄賣相很吸引!味道濃郁,米粒軟稔厚身又帶點煙韌,加上菠蘿粒蕃茄粒在飯中稔中有咬口,不錯。煮的時候不像有加入太多忌廉,因為沒有忌廉的油膩感。我喜歡吃這質感的飯。
墨西哥意大利飯

這一間佐敦的熱門小酒窩整體是好吃抵食的,雖沒有帶給我太大的驚喜不過值得一試!
15 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
原味烤餅
2015-12-09 3076 views
幾年前,係佐敦番工,機緣下認識左小酒窩,真係一試愛上,今日相約兩位好朋友一齊食飯,我二話不說就提出小酒窩,可以去回味下我地去到,等左40分鐘,真係有咁耐,不過佢地都好好,拎左嘢飲比我地,哈,咁等條氣又順d終於入到去,由於等左咁耐,係等候期間就點定食咩,所以入去,5 ~ 8mins左右就不停上菜,我地先點左Four Seasons Pizza, Nachos, Spaghetti Alfredo,跟住叫左嘢飲,飲品我地兩個女仔飲Hoegaarden,男仕就飲黑啤,朋友話隔離枱碟沙律好似好正咁我地就叫左個Grill Chicken Salad with Abocado其實三個人食四個菜都真係好full,作為女仔飲左半杯啤酒都好飽飽,但佢地staff真係好熱情,再次送上飲品,係berries味嘅shooter,不算濃烈嘅酒味,但一陣就黎料,可能又飲左啤酒啦講下食物先,先黎一個nachos,熱溶溶嘅cheese,脆脆墨西哥片,再on top 三款醬汁,(牛油果醬,番茄沙沙,酸忌廉),應該係墨西哥脆片上面加cheese焗溶再放上醬汁,牛油果醬醬香味濃,幼滑質感配上脆片,滋味無比,蕃茄沙沙酸度適中
Hoegaarden
Nachos
講下食物先,先黎一個nachos,熱溶溶嘅cheese,脆脆墨西哥片,再on top 三款醬汁,(牛油果醬,番茄沙沙,酸忌廉),應該係墨西哥脆片上面加cheese焗溶再放上醬汁,牛油果醬醬香味濃,幼滑質感配上脆片,滋味無比,蕃茄沙沙酸度適中,蕃茄洋蔥碎碎mix埋,爽脆清新令本身有鹹味嘅脆片減輕膩感,而酸忌廉厚厚嘅軟滑質感,令脆片味道變得細緻,三款口味都各有特色,真係令人食唔停口,愛不釋手
Four Seasons Pizza
接著就係Four Seasons Pizza,其實係菠菜雞肉酸忌廉pizza, 沒有懶創新嘅港式芝心邊,但因為夠新鮮,料平均,所以pizza每一口都係大大的滿足,雞肉味唔突出,但唔鞋口,菠菜味都係一樣大概係要中和每一塊pizza嘅面上的酸忌廉,係酸忌廉上面仲有小許甜酸醬,令整個pizza濕潤度剛好,唔會覺得食個邊邊會冇餡
Spaghetti Alfredo
跟著就係我最愛嘅Spaghetti Alfredo,濃濃嘅cream cheese sauce包住每一條意粉,厚身醬汁落足cream同cheese,整碟意粉份量不多不少,粉仔韌度不算爽彈,也不是淋身,但豐富嘅醬汁都加曬分啦
Grill Chicken Salad With Avocado
最後先到嘅Grill Chicken Salad with Abocado,因為係我地坐左入去先點嘅,所以都好正常,沙律叫左小d汁,因為好耐之前食過,好多汁太酸又太甜,叫左小汁就好好多,Grill Chicken就有d乾,至於牛油果呢就唔算夠熟,因為冇乜味,但唔係硬身,整體都算合格
價錢埋單每位一百五十左右啦,所以真係好掋又好食,不過訂左枱都可能要等

2015-11-27
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
Four Seasons Pizza
Spaghetti Alfredo
2015-11-27 2358 views
前晚又黎食rib+four seasons pizza🍕+banana date🍹因為得我同女朋友兩個食唔敢叫太多,rib叫左半份,醬汁好濃厚,但咬落口就有丁點乾身,只能算上好食,算不上最好 下次想食rib應該會去返rubytuesday食...但四季pizza絕對係呢度既首選,佢加左蛋白、雞肉粒、泰式辣醬等等,食落鹹鹹地甜甜地又好juicy,係我每次黎必叫既pizza!不過呢度有樣唔好,就係連水都唔會俾杯你😥要買就$20支bonaqua🙄所以乾脆叫杯banana milk shake好過,好彩都幾好飲,唔會話好甜🍹下次黎再試下其他milkshakes 先☺️

下次想食rib應該會去返rubytuesday食...
15 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • Four seasons pizza
2015-11-24 2145 views
已經係第四次食小酒窩啦最鐘意佢地既沙律 每份都大大份 好足料 又好味 推介吞拿魚沙律 想清淡d既話 牛油果沙律都唔錯另外ribs都係必點之選 佢地既ribs都煮到好入味又離晒骨 真係刀叉都唔使用就可以食完一排ribs 建議2-4人share半份ribs, 5人或以上share一份四季pizza都係依度既招牌菜 記得食既時候要spread開pizza上面d白色醬汁 咁就啖啖都食到依個pizza既精髓值得一提既係由電話book枱到落單都係用英文 大家要有心理準備 如果有朋友生日 記得係電話講底 會有震撼性既驚喜 同埋老闆特別調配既cocktail(免費的!)依度既員工/老闆都好風趣 有機會可以同佢地傾下計
已經係第四次食小酒窩啦
吞拿魚沙律
Ribs (half)
依度既員工/老闆都好風趣 有機會可以同佢地傾下計
吞拿魚沙律
Ribs (half)
2015-11-23 2019 views
四小花過期生日飯局選了位於佐敦廟街的小店-小酒窩原本book了8點,去到小店門前已有很多人在等候,心裡暗歎好在預先book了檯!怎料店員說要齊人才可內進,因為小店面積不是太大,而且很多食客等待,不可以給我們入內坐著等,4位小花只到了兩位,最後一位小花工作關係,到8:45才到達,但店員要等上一檯食客埋單才可給我們進內。幸好門口放了椅子供等候時坐坐,而店員亦著我們先order食物,以致不用等太久,坐下食物已送上。先來一碟免費小食薄脆,很脆很香口。Nachos $118 牛油果醬,酸忌廉跟salsa醬滿滿的鋪於橙紅色粟米脆片上,還有烤至金黃色溶化了的mozzarella芝士及墨西哥辣椒,色彩繽紛,賣相相當吸引,而且很香噴噴,不得不立即開動!牛油果蓉打得非常幼滑,跟酸忌廉都是淡淡的味道,但配上強烈的蕃茄salsa醬,三者出奇地配合,再混合芝士和辣椒,沾於焗熱了的粟米脆片上,很惹味,簡直是一流,雖然邪惡但很滿足!如果牛油果醬跟酸忌廉份量再多一點就更好了,因為脆片份量頗多,吃到最後不夠醬沾來吃呢!雖然不及Coyote和Luca的nachos,但總括是好味,推介!Grilled tuna salad
四小花過期生日飯局選了位於佐敦廟街的小店-小酒窩
先來一碟免費小食薄脆,很脆很香口。
Nachos $118

Grilled tuna salad $128
Grilled tuna salad
微微烤過的吞拿魚,外脆內軟,很厚身,不是薄片,配上大量不同種類的沙律菜,份量都很多,很足料。淋上芝麻醬,令香味更濃郁,亦伴有沙律醬,好味!唯獨可能是品種問題,小店的黎巴嫩青瓜表面帶點苦澀味,一丁點影響口感。如吃厭了caesar salad, 可以嚐試這吞拿魚沙律,小店亦提供多款沙律選擇
土耳其雞肉kebab $95
土耳其雞肉kebab
預先分了四件,每件份量都很多,kebab皮薄煙靭,內有蕃茄,生菜,洋蔥和烤過的雞肉,伴上醬汁的餡料充滿整卷kebab很結實,熱熱的非常惹味!而且很飽肚,四小花一致認同這個很好味!

Avocado pizza $120
Avocado pizza
多塊牛油果鋪於批面,中間更有parma ham, 加上蕃茄,橄欖和芝士,非常香口!清新的牛油果配上咸香的parma ham,味道很夾!而且pizza的餅底很薄,但不似平時的脆薄批底,應該說是似kebab的口感。好味!推介!

Mango lassi $42
Mango lassi
香濃芒果味的lassi比smoothie更有口感更稠身,而且沒有冰粒,啖啖芒果蓉飲進口,甜度又適中非常滿足!

Divine dimpal $42
Divine dimpal
由鮮芒果,藍莓,butter milk和雪糕打成,跟mango lassi 差不多口感和味道,多了份嚼口。

期間不時播放rock版生日歌,店員捧著點了蠟燭的蛋糕給食客,定必是到來慶祝,氣氛非常熱鬧,但音量其實可以較細一點呢!另一要讚的是小店不設加一,但服務沒有因此而變差,反而殷勤又帶笑容。真心,其他食店要反思一下呢!而且價錢算很便宜,三小花請客壽星女,每人只是$210!多年後再光顧,品質服務都沒有變差,仍然保持水準,很值得再去!

2015-10-07
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$210 (Dinner)
Mango lassi
2015-10-24 3061 views
人越大越希望過得樸實,今年嘅生日,本來打算低調過渡,但又敵不過一班好友一次又一次嘅誠意邀請, 終於揀左17號星期六來慶祝 。型爆索女Q話去食西餐慶祝吖?!我靈光一閃 ,記起之前好友"為食狼"曾經提過佐敦有間餐廳,食pizza西餐巧正 㗎!再細問一下,得知餐廳名叫"小酒窩"!靚女車即刻take action訂定位,搞下搞下,竟然由原先嘅10人加到13人,好不熱鬧 呢!"小酒窩"餐廳位處廟街,係佐敦地鐵站Exit E出口行過去會較為近一點。大部份人7點半準時到達,但餐廳規定人齊先放枱,不過我地人齊後都要多等20分鐘左右 !外籍女侍應生為安撫 我地 ,叫我地邊睇menu邊order定嘢食。當大家坐低時,已經8點几喇 !餐廳細細間,我地一行13人,被安排坐於酒bar前嘅一行長枱,坐得好親密!餐廳牆壁掛上油畫,粉紅色枱布襯木椅,壁燈映照下,極富詩情畫意啊 !由於時間嘅關係,我地預早點左嘅嘢食,一氣呵成咁 上咗枱啊  ,搞到我地甩甩漏漏,相機都食唔切 呢!1.牛油果大蝦沙律 :沙律帶有牛油果嘅香滑,再加埋少少酸性辣味,好醒胃!大蝦爽口彈牙,好好食 !2.招牌沙律 :
。型爆索女Q話去食西餐慶祝吖?!我靈光一閃
呢!

!外籍女侍應生為安撫
我地
由於時間嘅關係,我地預早點左嘅嘢食,一氣呵成咁
上咗枱啊
 ,搞到我地甩甩漏漏,相機都食唔切
呢!
1.牛油果大蝦沙律
2.招牌沙律
: 呢個沙律都唔錯,有巧豐富嘅蔬果,但相比牛油果大蝦沙律,就缺少咗份辣味,明顯失色不少!
招牌沙律
3.蘑菇雞肉濶條意粉
: 忌廉意粉醬濃郁creamy
,雞肉嫩滑,蘑菇鮮脆!
蘑菇雞肉濶條意粉
4.墨西哥意大利飯
: 除左有杏仁片舖係飯面外,就再無咩其他配料嘞,口感似食緊茄汁飯,味道亦一般。飯粒帶少少硬,正宗意大利飯
5.四季pizza
: 雖然餅底薄又唔夠熱,但勝在配料夠多,芝士濃厚,拉出來嘅芝士絲巧長
呀!
四季pizza
6.辣肉腸pizza
: 唔夠辣味,腸仔切片超薄而少,唔夠口感,即時被四季pizza比下去!
辣肉腸pizza
7.炸蝦餅
: 炸得香脆,蝦餅夠爽口彈牙!
炸蝦餅
8.燒豬肋骨
: 肉質嫩滑,滋味無窮!
9.咖哩魚、咖哩羊
: 咖哩味濃,魚肉滑溜。羊肉羶味少。
咖哩魚
10.芝士烤餅、葱蒜烤餅、薯仔烤餅
: 三款烤餅都几厚身下,食少少已經飽飽濟濟,三款味道也差不多。
烤餅
11.特色奶油雞
: 炸雞肉非常嫩滑香口!
特色奶油雞
12.肉眼扒
: 賣相靚仔,聽靚女友人話:肉質結實,有嚼勁!戒食牛肉嘅我,唯有望梅止渴喇
13.尼泊爾餃子
: 呢款餃子跟出面食到嘅中國餃子,並無多大分別!
尼泊爾餃子
飲品方面,大部份友人揀咗Mango Lassi及Chocolate Thickshake。我同靚女車則揀Divine Dimpal,呢杯飲品集多種水果於一身,味道剛好唔過甜!
Divine Dimpal
Chocolate Thickshake
飲飽食醉之際, 場内無數次響起勁量生日歌
, 震耳欲聾
啊!原來是晚差不多枱枱都在慶祝生日!侍應生開始執枱,靚女車為我預備嘅生日蛋糕
,壓軸出場!這歌……終於輪到我地呢枱
。莫非裝有偷聽器?!音樂明顯細聲正常多了

外藉男侍應得知主角係我,賣口乖地估我只得Sixteen
, 真識冧女
呢!最後仲送我地一盤帶甜味嘅雞尾酒~Sex On The Beach
 (Only us~全場唯一:like
,大家舉杯歡呼
,為這餐生日飯增添一份醉人美意!
Sex On The Beach
Other Info. : 呢度適合多人聚餐,可以share食到唔同嘅菜式,但地方淺窄,比較輸蝕!生日歌曲太嘈太震撼,較返細聲會好好多!
2015-10-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
蘑菇雞肉濶條意粉
四季pizza
炸蝦餅
特色奶油雞
Divine Dimpal
Chocolate Thickshake
Sex On The Beach
  • 燒豬肋骨,四季pizza
  • 牛油果大蝦沙律,肉眼扒,
2015-10-06 2591 views
是日好友生日飯, 因突發事情飯後要在佐敦處理。 原定選好要在尖沙咀吃的韓國菜, 急忙的看一下食評, 見這裡不錯便一試!我們6點半便到餐廳, 所以可以立刻入坐。店面很小, 只放有長枱, 應該是方便搭坐。小小的店菜式選擇卻出奇的多, 而且都圖文並茂, 不像在重慶別印度餐時有點錯菜的危機。2個人點了3個菜加香蒜等薄餅:1.辣椒炒蜆好好吃!愛少辣人仕必吃, 蜆也不算少2.什麼拉莎牛肉, 不辣, 但牛肉很多很足料3.很好吃的燒排骨(半份) 2個人吃可能有點多, 但太好吃了, 都吃完! 唯一不滿是沒有水提供, 要迫你點飲料, 水一支$20, 可樂一杯就$30, 不喝酒的人會有點不值。雖然沒有時限, 但吃到一半外面已有一堆客人在等, 所以吃完便離開了, 想聊天可能要轉場較好!埋單$441, 覺得很值, 會再來的!
是日好友生日飯, 因突發事情飯後要在佐敦處理。

我們6點半便到餐廳, 所以可以立刻入坐。
店面很小, 只放有長枱, 應該是方便搭坐。

2個人點了3個菜加香蒜等薄餅:

1.辣椒炒蜆
好好吃!愛少辣人仕必吃, 蜆也不算少
2.什麼拉莎牛肉, 不辣, 但牛肉很多很足料
埋單$441, 覺得很值, 會再來的!
2015-09-29
$220 (Dinner)
  • 燒排骨
2015-10-05 2297 views
一間很地道的尼泊爾餐廳, 親切的招呼, 美味的食物, 都值得一別再吃◦午市有很多不同套餐可供選擇, 價錢約70至100元, 款式多, 菜式特別, 水準都很平均◦首先, 這個餐前脆餅真的很香脆, 而且有點辣,有特色◦含有大量的菜, 沙律醬, 還有烤過很香的羊肉片◦ 用錫紙包著, 方便進食, 很飽肚◦烤熟的程度剛好, 不生又不過熟, 很有牛味◦ 另外, 那個伴碟薯蓉很好味, “薯”不間單~看著表面橙噹噹的烤雞令人唾涎三尺, 充滿香料味, 雞肉不乾有汁◦ 咖哩也是很好不辣◦燒得太好, 很易切, 因為肉好林, 好味◦很大條的水牛芝士, 新鮮的蔬果◦ 但相對普通◦相對失色, 味道不夠◦ 勝在蜆肉多, 而且是連殼較鮮的◦另外, 這裡的奶茶味道很特別, 不知是茶或是奶的關係, 但是不算好喝◦
餐前脆餅
首先, 這個餐前脆餅真的很香脆, 而且有點辣,有特色◦
羊肉捲餅
咖哩烤雞
燒豬肋骨
燒得太好, 很易切, 因為肉好林, 好味◦
沙律
很大條的水牛芝士, 新鮮的蔬果◦ 但相對普通◦
蜆肉意粉
相對失色, 味道不夠◦ 勝在蜆肉多, 而且是連殼較鮮的◦
餐前脆餅
羊肉捲餅
咖哩烤雞
2015-09-30 2137 views
又是飯聚的日子, 今次我們一行十人, 由友人S帶路來到這店. 預訂了平日夜晚八時半, 餐廳滿座! 好彩我們訂了位, 否則仍然要在店外等位呢! 這間小酒窩地方不大, 枱之間空間甚少, 的確有點迫, 不過正好方便一班人傾計! 我們當中, 只有友人S來光顧過. 點菜的任務自然落在她身上, 意粉, 飯, 烤肉, 咖喱等等都有, 之後我們再另點飲料和薄餅.四季薄餅: 聽說是招牌貨, 幾乎每枱必點. 薄餅新鮮焗好, 香噴噴!! 四季即是四種味道, 雖然已經忘了有甚麼配料, 但其香脆餅底, 加上份量極多的配料, 依然印象猶新!特嫩豬肋骨: 原條份量剛剛好夠分! 燒豬肋骨很入味, 表層烤得香口, 肉質夠腍, 但又不會一切即散; 燒烤醬味道很濃, 頗入味; 伴碟的薯角香脆又夠熱, 如果份量多一點就非常好了!蜆肉扁意粉: 賣相很不錯的扁意粉, 麵身比較硬, 吃起來更有咬口! 蜆肉沒有沙, 份量也算多, 肥美程度一般; 不過加入了香蒜的味道, 既香又帶點辣, 不錯! 雞肉菠菜意大利燴飯: 友人極力推介的一道, 口感很creamy; 雞肉煮得嫩滑, 和菠菜比例剛剛好, 吃後不會有種滯膩感.牛油烤餅: 吃咖喱不

牛油烤餅: 吃咖喱不可或缺的食物, 烤餅新鮮熱辣, 外脆內軟, 雖然牛油味道不明顯, 但無論單吃或蘸咖喱汁吃同樣美味.
焗羊架: 雖然外層加了麵包糠一起去焗, 但口感仍未夠香脆; 羊肉只有微微的膻味, 肉色粉紅而沒有血水, 肉質頗嫩.
Hoegaarden啤酒: 很大杯, 可以與三兩人一齊分享.
結賬後, 經理拿了一盆小杯子出來, 說是請我們喝的. 這杯正是雞尾酒sex on the beach, 每杯都剛好是一個shot, 不太多, 味道甜甜的很順喉, 連不喝酒的友人也可以接受! 這裡的食物水平不俗, 侍應服務也有禮, 最重要的是可以吵一點也不會給人白眼, 很適合一班人來吃飯, 邊吃喝邊吹水, 渡過了一個開心又熱鬧的晚上.
Other Info. : 1. 可能要以英文點菜 2. 當晚隔離枱有食客生日, 全店會播起生日歌, 經理拿著生日蛋糕逐枱問是否有食客生日, 最後會把生日蛋糕捧到壽星的面前. 全場的氣氛很熱烈, 很像開party, 也挺好玩的.
2015-08-24
$188 (Dinner)
  • 牛油烤餅
  • 雞肉菠菜意大利燴飯
  • 四季薄餅
  • 特嫩豬肋骨
2015-09-11 1972 views
同朋友聚會就黎試呢間fushion菜, 呢條街亦有幾間同類型鋪頭但今次呢間係第1次試叫左個牛油果沙津,但朋友略嫌牛油果有D生所以有D唔好食, 但整體黎講好好食, 最緊要菜夠新鮮!唔知點解黎到呢類型鋪頭, 總係想叫咖喱今次叫左咖喱羊肉, 其實唔難煮羊肉, 最重要係壁唔壁到佢既膻味雖然佢個咖喱都好濃味, 但呢個羊唔膻又淋身, 好快俾我地清哂加埋個印度薄餅點咖喱汁, 真係好好食印度薄餅佢都有好多唔同口味架, 不過叫左咖喱, 而咖喱又係濃味食品, 無理由再點其他味既薄餅喇, 但佢原味都好好味, 期待下次試其他味另外都叫左個Rusito, 唔記得叫咩名喇個飯, 但食落有d似食緊pizza, 因為真係好濃茄味, 朋友唔太鍾意食, 但我好鍾意食蕃茄覺得好好食, 而且佢唔算杰身, 因為一般食既汁都會杰, 佢比較輕身d, 而且蕃茄味令人食落無咁油膩, 算係唔錯既嘗試!有機會會再來!
但今次呢間係第1次試

唔知點解黎到呢類型鋪頭, 總係想叫咖喱
加埋個印度薄餅點咖喱汁, 真係好好食
有機會會再來!
2015-09-08 1782 views
今日難得同屋企人食飯,當然想找找食咩好,之前都覺得小酒窩味道吾錯,但每次食7﹣8點都要係門口等位。見今日咁夜(差不多10點應該吾會多人,因而打一打去留桌就去食。)入到去仲沒想到10點都仲滿座,待應都係一樣熱情地比水和餐牌我地。今次當然叫返必叫的豬肋骨啦!Bbq babyback ribs $135:份量都有味道依舊好入味,肉和豬肋骨炆得好好,好淋吾硬,不用刀都可以輕易整豬肋骨肉出黎。醬汁濃而吾咸。薯角都好脆口同熱,如果薯角再多一點會更好。Meat master pizza $120:第一次食PIZZA,沒想到原來咁好味道,脆口又夠熱之餘仲要超薄身,食落吾會好滯。配料多,芝士溶晒勁好味道,腸仔薄切一片片吾咸。因為薄身食左2﹣3片都可以食到佢地其他食品,超滿足。下次再來時必會再叫PIZZA!~Tanoori chicken $98:今次整媽媽覺得太乾身,但幸好未至於鞋的感覺,還有少少滑的雞肉,配料吸晒雞汁和醬汁精華十分好香口好味道,但份量偏少,好似得3舊就食完和如果辣多少少更香口仲好味道。最後我地只叫了一個黑啤和一個芒果乳酪(芒果味重帶少少乳酪味易入口又開胃,平時都會叫的飲品),最後4人每

最後我地只叫了一個黑啤和一個芒果乳酪(芒果味重帶少少乳酪味易入口又開胃,平時都會叫的飲品),最後4人每人大約$110。份量不叫好飽但剛剛好11:00地離開餐廰。
2015-09-06
$110 (Dinner)
2015-09-04 1836 views
同貧友去中環同佐敦食食食黎到今日第9站, 終於食晚餐其實之前已經同唔同貧友黎過哩度幾次book左20:00, 因為太多食客而侍應又唔會點趕人, 所以都等左30mins先可入座牛油果大蝦沙律入面除左有牛油果仲有蝦, 3色椒, 生菜酸酸地幾開胃全份豬肋骨好大份好抵食豬肋骨肉質好林, 好入味食到停唔倒口隔離d薯角調味o岩o岩好都好好食辣肉腸pizza, pizza餅底比較韌, 普通雞肉馬沙拉, 薯仔薄餅馬沙拉入面都幾多雞肉, 好食不過個人鍾意用d醬蘸薄餅多過食d肉薯仔薄餅都ok, 不過食過蒜蓉好食dmango smootie好飲, 個人覺得味道有d似粟米味XDDDchocolate thickshake豬古力味唔算好濃不過都唔錯哩度雖然每次book左枱都仲要等又坐得迫不過野食真係好食而且價錢亦平, 唔洗加一試過大除夕黎都係每樣野加$10而且侍應都好nice除非有人等枱, 唔係都唔會催你走就算有人等, 都好有禮拜叫你埋單值得推介
同貧友去中環同佐敦食食食

仲有蝦, 3色椒, 生菜
酸酸地幾開胃
全份豬肋骨
好大份好抵食
豬肋骨肉質好林, 好入味
食到停唔倒口
隔離d薯角調味o岩o岩好
都好好食
辣肉腸pizza, pizza餅底比較韌, 普通
雞肉馬沙拉, 薯仔薄餅
馬沙拉入面都幾多雞肉, 好食
不過個人鍾意用d醬蘸薄餅多過食d肉
薯仔薄餅都ok, 不過食過蒜蓉好食d
mango smootie
好飲, 個人覺得味道有d似粟米味XDDD
chocolate thickshake
豬古力味唔算好濃
不過都唔錯
哩度雖然每次book左枱都仲要等
又坐得迫
不過野食真係好食
而且價錢亦平, 唔洗加一
試過大除夕黎
都係每樣野加$10
而且侍應都好nice
除非有人等枱, 唔係都唔會催你走
就算有人等, 都好有禮拜叫你埋單
值得推介
2013-08-31
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
佐敦★ 小酒窩餐廳以慶祝生日為名,食大餐為實!哈哈~又到左一年一度小酒窩大茶飯無留意尋晚係Happy friday,好彩七點黎到唔洗等位就有得入!4個人叫左5大碟美食~~- 海鮮pizza:今次又試左個新pizza。嘩!個sauce同海鮮都好鬼正,薄薄既餅皮上面鋪滿晒料同芝士今晚最愛!- 三文魚忌廉扁意粉:話得係忌廉都知夠creamy啦,係估佢唔到竟然有咁多舊三文魚扒仔扁意粉都上晒汁咬落又有口感,不過記得襯熱食唔係d cream一結左就....- 士耳其烤雞kebab:每次黎到唔洗諗就嗌,個個都食到lamlam脷一大條kebab分左做4大舊,每舊都由煙煙unun既烤餅皮包住好多生菜洋蔥蕃茄同惹味烤雞- 咖喱魚+原味nann:哈哈,胃喳唔可以成日食印度野,依度咩菜式都有咁濟可以叫番碟滿足下盡情d用手met塊nann再點大量咖喱(&包埋舊魚),perfect match- 超級蝦餅:真係好鬼大,幾乎有一個拳頭既size,點甜酸醬同香草醬都得!hee大碟夾抵食,5碟加2杯啤酒都係$681埋單唔怪得咁多人排,食左一個鐘左右就要讓位,不過都無所謂,因為d野食太好味又成日驚d野食凍左無咁正,食得好
佐敦★ 小酒窩餐廳

4個人叫左5大碟美食~~
- 海鮮pizza:
海鮮pizza
今晚最愛!

- 三文魚忌廉扁意粉:
三文魚忌廉扁意粉

- 士耳其烤雞kebab:
士耳其烤雞kebab
每次黎到唔洗諗就嗌,個個都食到lamlam脷

- 咖喱魚+原味nann:
咖喱魚+原味nann

- 超級蝦餅:
超級蝦餅

大碟夾抵食,5碟加2杯啤酒都係$681埋單
唔怪得咁多人排,食左一個鐘左右就要讓位,不過都無所謂,因為d野食太好味又成日驚d野食凍左無咁正,食得好快
2015-07-24
$170 (Dinner)
海鮮pizza
三文魚忌廉扁意粉
士耳其烤雞kebab
咖喱魚+原味nann
超級蝦餅
  • 蝦餅
2015-07-24 2726 views
又約了藏友出來吃飯,讓我們一起出發去西藏前來個最後一聚。這店是朋友推介,食物味道真的不錯,又不限時,我們又可以開心的談上一個晚上了。*****************************羊肉瑪沙拉,HKD82。這個咖哩是帶點蕃茄的味,配上羊是一流的。芝士烤餅,HKD27。這餅的質感是帶乾身的,本想試有芝士的餅會否好吃一點,但配上咖哩便吃不到芝士的味了。特嫩豬肋骨半份,HKD98。這個燒豬仔骨真的好吃,夠入味肉又夠腍,還有薯條也好吃,值得推介。佛羅倫薄餅,HKD99。厚厚的芝士把材料都看不見了。入口芝士味香,材料以菜類為主,沒什麼肉,所以有點淡口,但好吃。最後一人點一杯飲品。我要了杯 Divine Dimpal HKD38,是一杯以乳酪的飲品,沒什麼特別。朋友要了杯Lassi Sweet HKD38,說香芒果味。還有一杯Hoegaarden HKD55。夠大杯,朋友愛飲酒,開心了。
又約了藏友出來吃飯,讓我們一起出發去西藏前來個最後一聚。

*****************************

朋友要了杯Lassi Sweet HKD38,說香芒果味。
還有一杯Hoegaarden HKD55。
夠大杯,朋友愛飲酒,開心了。
15 Minutes (Dine In)
$190 (Dinner)