2013-10-30
與友人飯聚,友人提到這餐廳,反正未去過,試下啦。兩個人叫左一個咖喱羊,波菜芝士,金槍魚沙律,芝士烤餅。野食正常份量,兩個人叫咁多野係要打包返屋企的。初初以為會唔夠食添。味道很好,金槍魚外的芝麻很香口。沙律汁酸度剛好,開胃又好味。波菜芝士是我的最愛,其他地方食本身係唔辣的,但今日心血來潮,嗜辣既我問可唔可以加辣,侍應話無問題,咁就整左個我想食既波菜芝士啦,辣辣地送烤餅一流。正!咖喱羊的咖喱少少辣,味道香,最重要係唔騷。餐廳唔收加一,人均消費約一百蚊到,地方雖然細,但係香港呢種寸金尺土既地方,有咁既食物質素都只係一百幾十蚊,真係算唔錯啦。朋友初時同我講去呢間餐廳,我見到近期有負評,本來都真係幾擔心,但幫襯左之後,我自己就唔覺服務差囉。我同朋友傾計傾到唔知時間過,到佢地D侍應放工,我先發現時光飛逝而埋單走,所以我絕對會推薦比身邊既朋友去試下。順帶一提,平時真係要BOOK位架,今晚因為朋友BOOK左位,所以唔洗等好耐。