2022-07-02 775 views
已不是第一次,態度甚差,直接赶客,只好跑去旁边 食堂!風雨下特别來,11:30am 刚开場,四位已到,另四位(两位小孩)由又一居赶來,都不能先进去先坐下来,要我 67歲老人家站在外边等,这是什么服务态度!差!差!差!
2022-06-27 732 views
估唔到喺又一城 都有一間咁有情調嘅意大利餐廳🍴🇮🇹呢度個波士頓龍蝦扁意粉 都幾好食😋龍蝦食落爽口彈牙 意粉都加咗龍蝦肉一齊炒 每一啖都食到龍蝦🦞用咗辣味蕃茄汁做底 每一條意粉都沾滿晒醬汁 鮮甜得來又惹味🍝
2022-06-14 961 views
呢間係屬於Gaia group嘅餐廳🍴取餐區域偏少~只有一檔烤肉、三盤cold cuts、沙律區🥗同甜味區但係質素之高都不乏捧場客!平日去都幾乎全場爆滿!!其中最推介嘅係佢哋嘅烤牛肉 同 甜品蛋糕🍰同場仲有紅絲絨芝士蛋糕 🍰 真係唔係度度都有呀!真係好食到令我忍唔住食咗三件😋服務上有位哥哥非常之殷勤👍🏻好主動去為我哋斟水👍🏻 整體上食物高質,主菜較一般芝士蛋糕 非常軟滑! 少量芒果肉襯托個蛋糕啱啱好😚 主菜~芝士香濃,好足芝士料有牛味👍🏻
呢間係屬於Gaia group嘅餐廳🍴
取餐區域偏少~
只有一檔烤肉、三盤cold cuts、沙律區🥗同甜味區
但係質素之高都不乏捧場客!
平日去都幾乎全場爆滿!!

其中最推介嘅係佢哋嘅烤牛肉 同 甜品蛋糕🍰

同場仲有紅絲絨芝士蛋糕 🍰
真係唔係度度都有呀!
真係好食到令我忍唔住食咗三件😋

芝士蛋糕 非常軟滑! 少量芒果肉襯托個蛋糕啱啱好😚

主菜~芝士香濃,好足芝士料

有牛味👍🏻

2022-06-13 687 views
心血來潮好想食PIZZA🍕就好隨心地去左呢間餐廳😆即日OPENRICE BOOK都BOOK到位~所以唔駛點等就入得~!餐廳裝修好GRAND~食物都好有驚喜☺️2個人叫左2樣野食.點知好大份而且佢仲有麵包籃~好夠食!!重點係味道都唔錯.性價比好高💯💥24-month aged Parmesan Cheese Wheel Pasta + bacon 🍝💥辣肉腸PIZZA🍕意粉個醬汁好香.芝士味好重.加左BACON感覺冇咁HEAVY!!PIZZA個批底係佢地自家製.鬆脆好味意想唔到既係百幾蚊.佢竟然有8塊真係食到抱住個肚走佢既HIGH TEA都好出名.下次會想試下!
心血來潮好想食PIZZA🍕

就好隨心地去左呢間餐廳😆

餐廳裝修好GRAND~食物都好有驚喜☺️
2個人叫左2樣野食.點知好大份
而且佢仲有麵包籃~好夠食!!
重點係味道都唔錯.性價比好高💯

💥辣肉腸PIZZA🍕

意粉個醬汁好香.芝士味好重.
加左BACON感覺冇咁HEAVY!!
PIZZA個批底係佢地自家製.鬆脆好味
意想唔到既係百幾蚊.佢竟然有8塊
真係食到抱住個肚走

佢既HIGH TEA都好出名.下次會想試下!
2022-05-09
$150 (Dinner)
  • 辣肉腸PIZZA
2022-06-10 607 views
位於九龍塘又一城「VA BENE ITALIANO」,我哋一行四人,埋單$ 2651 ,又一城位置交通好同朋友聚會最方便,平日晚上唔算太多人,座位寬闊舒適,店員態度有善。Parma Ham Melon $158Ham唔會太鹹,有油香。Oyster Gillardeau $544我哋叫咗8隻,每人兩隻,海水味適中,唔會太鹹,有回甘鮮甜。Sea Urchin Tagliolini $238份量非常少,隻碟好大,基本上三啖食晒,味道不過不失。Grilled Seafood Platter $388焗完出嚟嘅海鮮,唔會太乾啱啱好。Sauvignon Blanc Les Jamelles 2020 $468配海鮮都OK,只是略為dry咗d ,下次可以試吓第二枝US Black AngusRibeye (350g) $338牛扒係漏咗單,臨時臨急做俾我哋,炭燶味和有苦味,本身牛扒質地應該係好嘅,不過……..Tiramisu $138唔夠咖啡酒香味,清淡,入邊比較濕,口感唔夠滑,食落口唔會有滿足感。Creme Brulee$138唔夠香滑,食唔到有甜品滿足嘅感覺

Parma Ham Melon $158
Ham唔會太鹹,有油香。

Oyster Gillardeau $544
我哋叫咗8隻,每人兩隻,海水味適中,唔會太鹹,有回甘鮮甜。

Sea Urchin Tagliolini $238
份量非常少,隻碟好大,基本上三啖食晒,味道不過不失。

Grilled Seafood Platter $388
焗完出嚟嘅海鮮,唔會太乾啱啱好。

配海鮮都OK,只是略為dry咗d ,下次可以試吓第二枝

Tiramisu $138

Creme Brulee$138
唔夠香滑,食唔到有甜品滿足嘅感覺

2022-06-03 472 views
Delighted to enjoy the inner sofa seat for a table for 4, very comfy and nice chatting place. The service is good with caring. Steak was impressive and cooked seafood mix was out of expectation, ordering bottles of Prosecco to celebrate my friend’s birthday which waiters and waitress sang bday songs loudly, so dedicated, thank you.
2022-05-17 7241 views
已經超過一年冇來食weekday semi lunch buffet. 原來加價不少。原來係$198已包main course,現在係$268包main course. $248只有buffet. 佢喺商場嘅open area 所以人多嘅時候會比較嘈。Book咗11:30朝頭早,所以有九折。呢個時候佢冇咩人,所以buffet吧枱唔會好繁忙,可以慢慢攞嘢食。有好多唔同已經溝好咗嘅沙律。亦都有少少未溝過嘅沙律菜。雖然沙律唔係啲乜嘢回本嘅食物,但鍾意有咁多選擇。你有好多唔同嘅口味,refreshing. 死啦講真,如果平時喺外面食沙律都唔會平啦。二百幾蚊有咁多種,都唔錯嘅。火腿方面有四種. 凍海鮮有蝦同埋青口。隻蝦都幾大,同埋啲肉都幾爽。唔會好霉。青口唔係好實好腥嗰啲。我平時唔鍾意食青口,不過我覺得佢哋嘅青口OK。所以我覺得已經好好。佢哋仲有一杯杯蟹肉沙律,面頭有一啲牛油果醬。撈咗少少檸檬汁,好好味。鍾意去呢度食semi buffet因為佢哋仲有一個carve meat station. 以前好似有多啲唔同種類嘅肉。不過可能時不時會轉。所以我今次食嘅唔同咗?今日有烤牛肉,豬肋骨,同埋香腸。牛

佢喺商場嘅open area 所以人多嘅時候會比較嘈。Book咗11:30朝頭早,所以有九折。呢個時候佢冇咩人,所以buffet吧枱唔會好繁忙,可以慢慢攞嘢食。有好多唔同已經溝好咗嘅沙律。亦都有少少未溝過嘅沙律菜。雖然沙律唔係啲乜嘢回本嘅食物,但鍾意有咁多選擇。你有好多唔同嘅口味,refreshing. 死啦講真,如果平時喺外面食沙律都唔會平啦。二百幾蚊有咁多種,都唔錯嘅。火腿方面有四種. 凍海鮮有蝦同埋青口。隻蝦都幾大,同埋啲肉都幾爽。唔會好霉。青口唔係好實好腥嗰啲。我平時唔鍾意食青口,不過我覺得佢哋嘅青口OK。所以我覺得已經好好。佢哋仲有一杯杯蟹肉沙律,面頭有一啲牛油果醬。撈咗少少檸檬汁,好好味。鍾意去呢度食semi buffet因為佢哋仲有一個carve meat station. 以前好似有多啲唔同種類嘅肉。不過可能時不時會轉。所以我今次食嘅唔同咗?今日有烤牛肉,豬肋骨,同埋香腸。牛肉方面我覺得烤得唔錯,唔會好乾。我鍾意食中間唔好太熟嘅地方。有牛肉味之餘,又多汁。豬肋骨就麻麻啦。香腸都係啲普通嘢。

主菜方面叫咗一個吞拿魚意粉,同埋一個四種芝士pizza。吞拿魚意粉做到Al dente。個汁又做得唔錯。雖然唔係啲咩貴嘢,但係好好味。我好欣賞個Pizza,因為有blue cheese. 勁多芝士。好香。自己再加一啲外面夾返嚟嘅火腿。香上加香!

甜品有幾種。每樣都好好味。唔會太過甜。可惜cream brulee 面頭個焦糖唔脆。藍莓芝士蛋糕好鬆軟。red velvet 係我至愛。可惜我太飽,食唔到多幾件。

以這個價我收貨啦。須然佢價錢加咗35%,但勉強仲對得住個價。埋單大概$275一個人。佢地食物種類比唔上酒店$500嗰啲,但始終加錢平咁多。最緊要味道都好。

Tuna  spaghetti
Four  cheese  pizza
Oreo  cake
Blueberry    Cheesecake
2022-05-17
$275 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
Tuna  spaghetti
Four  cheese  pizza
Oreo  cake
Blueberry    Cheesecake
喺又一城嘅呢間Va Bene Italiano逢星期一至日都有提供半自助午餐。餐廳喺商場內採用半開放式,室外用餐位置比較開揚有陽光,室內比較暗同有氣氛。$268就可以享用buffet同咖啡/茶,而加$20,即$288就會有埋主菜。主菜選擇有意粉、牛扒、魚、pizza等,款式定期都會轉的,留意有啲主菜要另外再加錢。Buffet食物包括海鮮、沙律吧、烤肉、水果同甜品。海鮮有牛油果蟹肉沙律杯、蝦、青口,最愛佢嘅蝦,好大隻好鮮甜,食自助餐好少有咁高質嘅蝦!沙律吧有十幾款,紅菜頭、burrata、蘑菇、八爪魚,南瓜等,仲有四款cold cut,熱食有燒牛肉、燒雞同腸,而甜品有十款左右,有tiramisu, creme brûlée, oreo cake, brownie, 紅絲絨千層蛋糕,朱古力撻等,個人推薦tiramisu、cream brûlée同紅絲絨千層蛋糕 👍🏻 另外亦有兩大盤雜果。我認為唔叫主菜都好夠飽,不過主菜味道都唔錯,另外同枱可以有啲人叫主菜有啲人唔叫咁就可以share食,但留意唔可以takeaway。Staff服務好好,收碟速度好快,亦經常過嚟睇下你有無咩需要。食物種類唔算多

Staff服務好好,收碟速度好快,亦經常過嚟睇下你有無咩需要。食物種類唔算多,但質素高,而且以呢個價錢嚟講超值!
2022-04-22
$300 (Lunch)
2022-05-04 711 views
九龍塘又一城作為港鐵線嘅中間站,當然受到唔少香港人嘅歡喜,交通便利而且商場亦都幾好行。今次嚟到呢一間意大利餐廳係食佢嘅半自助午餐,之前其實食個下午茶已經覺得佢CP值幾高。估唔到佢嘅半自助午餐都非常抵食,二百零蚊,仲有少少酒店級嘅享受。其實加多幾十蚊就可以有個主菜,不過主要都係得意粉或者魚嘅選擇。而我地見到佢出邊嘅沙律吧其實都已經有好多嘢食,夠晒飽,所以我哋就只俾咗沙律吧嘅價錢。你可以無限轉出去任拎。海鮮方面:大蝦同埋青口。肉類方面:燒牛肉,係有專人好似酒店咁樣企喺度,你要佢就幫你先切出嚟。沙律方面:小蕃茄,生菜,水牛芝士,意粉類,任君選擇。火腿方面:Parma Ham,西班牙辣肉腸。甜品嘅水果都有西瓜、哈密瓜、青蜜瓜、提子、菠蘿。蛋糕就有一啲切好左放喺度俾你自己夾。$250又海鮮、肉類、沙律、火腿、食到甜品,捧住個肚走,我覺得係超值,就算只係燒牛肉食三大片已經值回票價。

海鮮方面:大蝦同埋青口。
沙律方面:小蕃茄,生菜,水牛芝士,意粉類,任君選擇。
火腿方面:Parma Ham,西班牙辣肉腸。

2022-04-19
$250 (Lunch)
連續第二個禮拜出去搵食😋都係繼續食意大利餐廳半自助餐今次呢間價錢比上星期食嘅嗰一間更平估唔到選擇更多質素更好今次一坐低拎咗轉甜品先廢事最後有得睇冇得食😂最爛蓉蓉嗰一pat蛋糕係Oreo cake都ok嘅無乜特別Tiramisu好滑兩件細嘅甜品都表現出色朱古力撻個味好濃唯獨是件芝士蛋糕啲芝士有少少打反左起粒唔夠滑海鮮嘅款式只有蝦同埋青口蝦嘅size好大隻肉質亦都好彈牙好食嘅另外仲見到有炒雜菇所以我都拎埋菇菇喜愛者一定要食多啲因為都幾好食😆今次都有燒牛肉同燒雞今次個燒雞就出色好多真係滑嘅而且個燒牛肉有肉味得來又唔會膻好食嘅左上角嗰個牛油果蟹肉沙律超級出色!好creamy我最後食多咗兩杯食咗一輪頭盤主菜就嚟啦綠色面嗰個係魚今次個魚就一般有少少煮過咗火候肉質有啲鞋仲有少少腥味不過下面個雞就超級好食墊底嘅菠菜好嫩雞肉入邊仲有芝士雞肉亦都好滑所以雞係比魚出色嘅不過呢個雞嘅主菜要加多幾十蚊抵唔抵就見仁見智啦食完主菜再出去拎多轉菜😂右上角嗰個海鮮沙律十分出色超級多海鮮!魷魚彈牙蝦亦都好爽口仲有好多bb帶子味道亦都非常優秀一定要試!最後再拎甜品而家嘅甜品同啱啱入嚟嘅甜品已經唔一樣🤫不過都係味道好好嘅尤其
連續第二個禮拜出去搵食😋
今次個燒雞就出色好多
真係滑嘅
而且個燒牛肉有肉味得來又唔會膻
好食嘅
左上角嗰個牛油果蟹肉沙律超級出色!
好creamy
唔係剩係得沙律菜
而係有更多款式唔同嘅頭盤
所以就算佢海鮮只有兩款都好
專攻蝦都已經夠食兼且好滿足🥰
娘娘說有同事推薦這裡的半自助餐,CP值高,就試試吧。看它的Menu,其實主菜價錢都只是多加90塊就可以有這個半自助餐。海鮮吧和沙律吧選擇也算豐富,甜品corner其實很小,不過那兩款餅都很吸引,特別是這個芋頭味的蛋糕,cream不會太甜,芋頭味香,再加點椰絲,感覺很清新。至於那娘娘至愛的crème brûlée,蛋味濃,焦糖香,裝在一個小杯中,所以不會太膩。還有兩盤西瓜和雜果,不是罐頭貨,新鮮開出來的,原味、健康,夠認真。 海鮮吧最抵食,蝦和青口都好新鮮,蝦沒什麼黑色,很鮮甜,青口很嫩滑,我們吃了點,把剩下的剝了殼,「備用!」。娘娘就專吃肉,拿了一大埋至愛的junk food如香腸、火腿和那大大塊的烤豬手,不過整體還可以,特別是那些火腿,品種豐富,那烤豬手也烤得夠火喉,皮香脆,肉也嫩滑。沙律吧大概有十款,除了一般沙律菜之外,還有幾款類似tapas的小吃如有八爪魚沙律,我也拿了些雜菇,應該用了牛油和黑椒炒焗出來的,味道不錯,還有油浸三文魚,這額外的90塊,超值!主菜到了,“燒春雞”本身只是普通,不夠嫩滑,不過那薯蓉和黑松露汁夠香,整體味道還可以。“海鮮湯”,南瓜湯底,海鮮味不夠突出,但海
娘娘說有同事推薦這裡的半自助餐,CP值高,就試試吧。

“海鮮湯”,南瓜湯底,海鮮味不夠突出,但海鮮確實是裝滿了這小盤,有青口、帶子、蝦、蜆、鱸魚、魷魚,我們事前剝好殼的青口和蝦,現在就加了進去,豐富到爆錶!

這餐廳有大玻璃窗,光猛,坐落又一城一隅,不算喧鬧,座位距離充足,坐得安心舒服,飯吃完了,再hea一會,這就是周末。
2022-04-15
$387 (Lunch)
2022-04-13 682 views
服務味道都好好服務員細心收盤收得好快,食物唔夠就即刻補充味道方面都唔錯,海鮮同烤肉都好出色價錢方面都可以,只要沙律吧同海鮮烤肉只需要$248,配多個主菜都係$268超值
服務味道都好好
服務員細心收盤收得好快,食物唔夠就即刻補充
味道方面都唔錯,海鮮同烤肉都好出色
超值
2022-04-10 890 views
佢哋有個Tea set for 2. 計埋+1之後大概$390。有三層㗎,最底嗰層係鹹點,中間同最頂都係甜品,額外仲有兩件迷你scone. 鹹點方面,我覺得唔錯,但迷你漢堡凍咗。我覺得暖嘅話會好味啲. 其他嘅小三文治都唔錯。scone 會跟忌廉同埋果醬。我個人好鍾意佢個藍梅果醬,好好味。至於蛋糕方面,每款都好出色。好鍾意佢嘅red velvet. Love its dense and creaminess. Crème brûlée 好滑。有個撻, 個custard好味道. 配合薄荷葉同埋raspberry 可以解膩。木糠布甸非常之輕盈好味。提拉米蘇好棉密,又唔會太甜。如果每一件小蛋糕可以大件啲就好啦。不過我食完細細件嘅蛋糕已經飽咗。但係每一件都好好味,唔夠喉。如果一定要彈嘅話,我最唔鍾意就係macaron and medeline 因為我本身就對呢兩樣嘢冇興趣。平均每人$190 ,就可以有好多款小蛋糕,又可以影相打卡。我見到佢哋個半自助餐啲甜品一樣咁吸引。有啲仲同Tea set嘅甜品一樣。半自助餐都係大概$250就可以有無限任食嘅蛋糕。
鹹點方面,我覺得唔錯,但迷你漢堡凍咗。我覺得暖嘅話會好味啲. 其他嘅小三文治都唔錯。scone 會跟忌廉同埋果醬。我個人好鍾意佢個藍梅果醬,好好味。至於蛋糕方面,每款都好出色。好鍾意佢嘅red velvet. Love its dense and creaminess. Crème brûlée 好滑。有個撻, 個custard好味道. 配合薄荷葉同埋raspberry 可以解膩。木糠布甸非常之輕盈好味。提拉米蘇好棉密,又唔會太甜。如果每一件小蛋糕可以大件啲就好啦。不過我食完細細件嘅蛋糕已經飽咗。但係每一件都好好味,唔夠喉。如果一定要彈嘅話,我最唔鍾意就係macaron and medeline 因為我本身就對呢兩樣嘢冇興趣。平均每人$190 ,就可以有好多款小蛋糕,又可以影相打卡。我見到佢哋個半自助餐甜品一樣咁吸引。有啲仲同Tea set嘅甜品一樣。半自助餐都係大概$250就可以有無限任食嘅蛋糕。
2022-04-10
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$180 (Tea)
  • Tea  set
😂我個人就唔太信任非fine dine嘅Italian food 但呢間就真係幾高質 不過無咁好彩就係去遲咗 所以miss 咗semi-buffet 我就覺得無咁抵食 2人食lunch都食咗七百幾 但semi buffets 包埋main course 都只係二百尾🤔🤔🤔Lunch set : 沙律+湯+主菜沙律cheese salad我就覺得正常 burrata唔夠creamy 但overall 幾好Mushroom soup 有d泡沫on top 好滑👏🏻👏🏻主菜叫咗香蒜蘑菇意粉 就好一般 蒜味唔夠 蘑菇炒都幾香嘅 不過預料之內 因為呢道菜式就難整得好 好易變成乾食意粉咁😂😂然後再叫多個即制芝士輪意粉配煙肉 真係好正👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻必食😍😍😍😍我係好怕芝士 因為覺得好似一堆芝士攪埋一齊咁 又臭 ‼️‼️但係‼️‼️呢間整得好好好好味 唔會臭 食落去唔會好重口味 但勁香 又唔會濟 加上煙肉炸得勁香 一齊食好夾 另眼相看😍😍😍最後焦糖燉蛋 就正常發揮 都幾大 啱share食最後真係推薦呢間🥰🥰
Lunch set : 沙律+湯+主菜

最後焦糖燉蛋 就正常發揮 都幾大 啱share食

最後真係推薦呢間🥰🥰
Type of Meal
Tea
  • 24  month  aged  Parmesan  cheese  wheel  pasta
疫情下,想享受獨樂樂,到餐廳堂食也是一個不錯的選擇,因為空間不單寛敞,用餐時間也不會趕急。來到又一城的Va Bene,餐廳是半開放式,不太侷促,而午市套餐選擇多又價錢相宜,那就趁機充充電,為下午忙碌的工事作準備。頭盤有選擇有經典凱撒沙律、芝士伴車厘茄沙律及雜菌湯配黑松露片,如想一嚐濃郁的龍蝦湯,只需要加 $38 有可以了。由於餐廳備菜的時間較長,在等待的空隙,點了以餐廳為名的雞尾酒 Va Bene來消磨一下時間。Va Bene 在意文指 “最好” 的意思。雞尾酒用上咖啡調製的Campari,加上威士忌、蜜糖、帶有花香的意大利Vermouth及略苦澀的朱古力混合而成,一杯較香甜的Old fashion跟清淡的凱撒沙律應該對女士來說是“最好”的配搭。主菜的選擇也很多,豬、牛、魚、海鮮樣樣有齊,喜歡澱粉質的朋友也可選意大利粉及薄餅填飽肚子。最後選了意式香煎豬扒,何解是意式?內情就是用上意大利布雷西亞 (Brescia) Saltimbocca alla Romana 的煎扒烹調方法,以意大利火腿prosciutto包著豬扒煎香以金黃色,配上薯蓉豆角,食出意大利風情。最後甜品也有紅莓芝士蛋糕及

最後甜品也有紅莓芝士蛋糕及法式焦糖燉蛋。雖然已飽著肚,也點了法式焦糖燉蛋。脆脆的焦糖份量不多,來個長黑咖啡,剛好抵銷了甜膩感,恰到好處。
2022-03-15
  • 午市套餐