Restaurant: Victorian Era (Tsuen Wan Plaza)
Terms & Details:
2024-05-18 188 views
很滿意,環境及食物質素很好,職員服務都很好,提早訂枱加訂優惠套餐好抵,現場加單,6位平均$300/位唔貴,食物牛肉好食,海鮮帶子,鮑魚新鮮,係蜆有少少沙,其他好好
2024-05-14 383 views
Table of 9, approx $450 each, main dinner.Seeing so many positive reviews, I thought I'd try here but ended up very regretting going there.  Took my family and guests there, ended up everyone unhappy and disappointment.  I was the host and was quite embarrassed.The food was absolutely terrible.  Nearly all the meats were tough\chewy\very poor quality.  Service was non existence, just 3 young staff covering the whole restaurant, we got very fed up.  Items were also missing, and we sadly didn't re

The food was absolutely terrible.  Nearly all the meats were tough\chewy\very poor quality.  Service was non existence, just 3 young staff covering the whole restaurant, we got very fed up.  Items were also missing, and we sadly didn't realize it it until after we left.

The only items that were reasonable were the milk soup base, the chicken soup base, udon and some of the fishballs

The decor and presentation gets A+ , but the room was like an oven and was very uncomfortable.   perfect for pretty photos, nothing else sadly.
2024-05-14
$450 (Dinner)
2024-05-10 343 views
叫左小朋友坐入面正常吧點知小朋友對腳係出火鍋爐熱風位超錯小朋友對腳出晒汗全場人手都好忙見到白色衫個果問佢點解決點知佢好攪笑話佢都好熱佢話同我地一齊熱緊佢真係做到痴線我係唔明咩叫一齊熱我地大人唔熱係小朋友對住風囗熱真係想知佢咩態度收我切餅費就笑問佢點解決小朋友咁熱就耍太極嘢食超一般垃圾態度隔離任食都好過佢(注:同一間公司)請人咁大分別個香江拼盤出錯左話換等左差唔多半多鐘都未嚟影都冇埋要叫再追其他丸、肉都齊錯漏百出
叫左小朋友坐入面正常吧

2024-05-05
Celebration
Birthday
2024-04-25 252 views
香江花月(荃湾广场)安利一家香港🇭🇰宝藏必吃店🍲,香江花月,店如其名,这是一家以50年代香港为主题的火锅店,装修古朴奢华,入门即是各式的古早的缝纫机缝纫🧵,一秒穿越回上世纪,两排各式丝线组成的装饰华贵且堂皇,整个店都是以纺织为主题,环境优雅,食物又靓又高品质,主打美容养颜锅底😋🌟开胃苹果茶落座一杯清甜苹果茶打底,杯底一只可爱锦鲤装饰,餐具设计的很精心💗🌟酥炸广岛蚝🦪$119 有什么比吃生蚝更快乐的事呢🫠每日空运的新鲜广岛蚝裹上金黄的面衣,一口下去听得见的香酥声回弹和蚝肉爆汁,幸福感爆棚🤗🌟避风塘脆皖$98 避风塘口味底脆皖鱼真的很好吃😋酥香可口,非常适合餐前开胃的一道小食,椒盐和金蒜提供的香味让脆皖鱼的味道和口感达到了顶峰👍🌟椒盐鱿鱼须$108 经典而美味的一道小食,海的味道充满口腔的感觉十分美妙😊恰到好处的火候使得鱿鱼脆而不硬,调味好吃,开胃🤤🌟香浓花雕鸡 & 农场鲜鸡$138 & $128 吃鸡爱好者的福音🤤店里的菜单竟然有多种鲜杀鸡肉可供选择,每日新鲜的农场鸡涮锅,如果你还没尝过,那一定要来品尝一次!!!花雕鸡的酒香和鲜鸡的鲜香爽滑,两盘都不够吃!🌟新鲜蝴蝶楠 & 澳洲羊肉卷 $
香江花月(荃湾广场)

🌟开胃苹果茶

🌟酥炸广岛蚝🦪

🌟避风塘脆皖

🌟椒盐鱿鱼须

🌟香浓花雕鸡 & 农场鲜鸡

🌟新鲜蝴蝶楠 & 澳洲羊肉卷 $ 牛小腿
$78 & $88 & $138 各式肉类配菜可供选择😻带有蝴蝶花纹的新鲜腩肉,香而不膻的嫩滑羊肉,爱心形状的牛小腿肉…总有一款适合你的胃!腩肉的脆爽、羊肉的嫩滑、牛肉的劲道在口腔中碰撞的感觉🫠

除了丰富的菜品和华丽的装修,服务态度也值得五星好评🌟,沟通十分耐心,而且上菜速度超快!火锅店各式的调料当然少不了!
欢迎各位来香港游玩时去打卡~

地址:香江花月 (荃灣廣場) (荃湾)
荃湾大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖
菜式:中式火锅
地区:香港荃湾
Dining Offer
Tasting Event
最近天氣暖番啲,但都冇阻小編打邊爐既心情,今次去左位於荃灣既特色火鍋店,裝修以復古懷舊風作主題,餐廳主打多款養身美顏湯底,款款都好吸引又足料,味道有驚喜📸🐥美顏花膠雞鍋入面有半隻雞,加入大量蟲草花及花膠,養生又足料😋建議可以先飲湯再打邊爐,鮮甜美顏一流,值得一讚隻雞雖然煲左好耐仍然好嫩滑🐮牛小腿筋紋緊實且分布均勻,牛味濃,入口嫩滑🐷伊比利亞黑豚嫩肩胛肥瘦均衡,肉質鮮嫩多汁,肉味甘香🍥脆滑桂花蚌桂花蚌爽脆彈牙,唔洗沾醬汁食已經好鮮甜🥬花花綠綠鐘意食菜既朋友必點❤️擺到好似盆裁藝術咁打卡able☺️內有油麥菜、生菜、南瓜、番茄仔等,清甜滋味🥟七彩餃子擺盤好靚,七彩顏色的餃子好吸引😆 口味包括蟹肉黑松露餃、蟲草花餃、和牛香茜餃、姬松茸野菌餃、午餐肉粟米餃、冬菇薺菜餃同金華火腿菜肉餃,小編最愛蟹肉黑松露餃,鮮味十足🐙黑松露墨魚丸入口爽滑彈牙,黑松露味濃郁,值得一試🥠台灣牛根丸牛味十足,口感Q彈夠juicy🫔即炸響鈴卷涮幾秒就食得, 唔會太油,索曬湯汁好惹味🍀以家餐廳仲有限時優惠🍀由即日起至3月31日,只要登記成為「香江花月」會員,訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水均可享全單 7 折優惠

🐥美顏花膠雞鍋

🐮牛小腿
筋紋緊實且分布均勻,牛味濃,入口嫩滑

🐷伊比利亞黑豚嫩肩胛
肥瘦均衡,肉質鮮嫩多汁,肉味甘香

🍥脆滑桂花蚌
桂花蚌爽脆彈牙,唔洗沾醬汁食已經好鮮甜

🥬花花綠綠

🥟七彩餃子

🐙黑松露墨魚丸
入口爽滑彈牙,黑松露味濃郁,值得一試

🥠台灣牛根丸
牛味十足,口感Q彈夠juicy

🫔即炸響鈴卷
涮幾秒就食得, 唔會太油,索曬湯汁好惹味

🍀以家餐廳仲有限時優惠🍀
香江花月以五十年代舊香港為設計理念,餐廳揉合左好多當時華洋文化既特色,例如擺放了飛人牌紡織機、英屬時期既紅色皇冠郵筒📮等作陳設,令人仿如置身係50年代既舊香港🇭🇰最特別係門口位置仲設有一間打卡房,完全充滿住teamlab風格,極其夢幻,真係可以係裡面瘋狂打卡影相啊📸😍-🎈美顏花膠雞鍋 $298 (7折優惠後$208.6)超足料!有成隻雞同埋勁多塊花膠🤩飲落去係好鮮甜養生~足足飲左三大碗先捨得打邊爐啊🍲😋有啲估唔到係隻雞雖然煲過但都仍然好嫩滑!-🎈日本A5和牛 (肩胛) $498 (7折優惠後$348.6)真係每食一塊都覺得好幸福啊💗油花分布極為豐富,口感軟稔,入口時既油脂係岩岩恰到好處🥰-🎈手工鮮牛丸 $88 (7折優惠後$61.6)肉味濃郁,手工丸就係特別彈牙😚-🎈日本珍珠蠔 $98 (7折優惠後$68.6)呢個價錢有六大粒珍珠蠔好okay🥰食得出好新鮮~-🎈七色丸 $108 (7折優惠後$75.6)賣相好靚!好岩打卡😚而七色丸係代表住七款既墨魚丸,分別係鹹蛋黃味、蟹籽、青咖哩、南乳、椰芋、紅咖哩同黑松露。個人覺得鹹蛋黃、蟹籽同黑松露味都幾好食,夠哂爽口彈牙🙆🏻‍♀️-🎈皮蛋蝦滑 $1

🎈美顏花膠雞鍋 $298 (7折優惠後$208.6)

日本A5和牛 (肩胛)

🎈手工鮮牛丸 $88 (7折優惠後$61.6)
手工鮮牛丸

肉味濃郁,手工丸就係特別彈牙😚
🎈日本珍珠蠔 $98 (7折優惠後$68.6)
日本珍珠蠔

呢個價錢有六大粒珍珠蠔好okay🥰食得出好新鮮~
🎈七色丸 $108 (7折優惠後$75.6)
七色丸

🎈皮蛋蝦滑 $108 (7折優惠後$75.6)
皮蛋蝦滑

又睇得又食得又玩得既皮蛋蝦滑,男朋友仔玩得好開心呢🤭蝦滑好爽口仲有少少皮蛋既口感同味道,幾有趣😎
🎈蟹肉黑松露餃 $88 (7折優惠後$61.6)
唔好睇佢賣相黑色好似麻麻地咁,其實佢係由墨魚汁製造既墨魚汁水餃皮,食落層次好豐富,略嫌黑松露味稍為唔太突出!
🎈娃娃菜 $48 (7折優惠後$33.6)
🎈即炸響鈴卷 $58 (7折優惠後$40.6)
香脆得黎又唔會好油~打邊爐必叫既配料😎
🔹由2024年3月1日至31日,只要登記成為香江花月既會員,訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水可享全單 7 折優惠
🔸香江花月
手工鮮牛丸
日本珍珠蠔
皮蛋蝦滑
  • 蟹肉黑松露餃
📍 香江花月 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖🍒點評時間香江花月以舊香港裝修貫穿整間鋪面六、七十年代荃灣以紡織業聞名,而店面亦有不少織布機線筒作裝飾,細訴荃灣紡紗業的驕人故事❗️現時更有限定優惠❗️由 2024 年3 月 1 日至 3 月 31 日只要登記成為<香江花月>會員訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水可享全單 7 折優惠▫️日本牛乳玫瑰鍋湯底中的牛乳玫瑰充滿少女心,打卡之選更加入玫瑰和木瓜,女士養顏一流▫️日本A5和牛(肩胛)雪花分布平均,每一口都充滿油香味入口牛味十足,忍不住一片接一片▫️伊比利亞黑豚嫩肩胛黑豚肉爽口嫩滑有嚼勁,肉味濃郁▫️七彩餃子擺盤精美,七彩顏色的餃子令人食指大動有冬菇薺菜餃、蟹肉黑松露餃、午餐肉粟米餃、蟲草花餃、姬松茸野菌餃、和牛香茜餃、金華火腿菜肉餃▫️一帆風順以秋葵做成小船,再釀入墨魚滑,插上用紅蘿蔔製成的帆賣相吸引之餘,更富有營養價值▫️花花綠綠將各式各樣嘅蔬菜插成花盤一樣,省卻了左挑右選的煩惱份量亦都不少,二人吃更略嫌太多⁽͑˙˚̀བ̇˚́˙⁾̉▫️三菇六菌▫️冰凍蜂巢豆腐▫️即炸響鈴卷

📍 香江花月

由 2024 年3 月 1 日至 3 月 31 日
只要登記成為<香江花月>會員
訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水可享全單 7 折優惠

▫️日本牛乳玫瑰鍋
湯底中的牛乳玫瑰充滿少女心,打卡之選
更加入玫瑰和木瓜,女士養顏一流

▫️日本A5和牛(肩胛)
雪花分布平均,每一口都充滿油香味
入口牛味十足,忍不住一片接一片

▫️伊比利亞黑豚嫩肩胛
黑豚肉爽口嫩滑有嚼勁,肉味濃郁

▫️七彩餃子
擺盤精美,七彩顏色的餃子令人食指大動

▫️一帆風順
以秋葵做成小船,再釀入墨魚滑,插上用紅蘿蔔製成的帆
賣相吸引之餘,更富有營養價值

▫️花花綠綠
將各式各樣嘅蔬菜插成花盤一樣,省卻了左挑右選的煩惱
份量亦都不少,二人吃更略嫌太多⁽͑˙˚̀བ̇˚́˙⁾̉

▫️三菇六菌

▫️冰凍蜂巢豆腐

▫️即炸響鈴卷

2024-04-04 112 views
早排見到有人介紹呢間香江花月嘅佐敦店先發現原來佢係荃灣都有分店☺️ 咁近當然要試試荃灣店店舖面積很大走復古風大廳用上紡織品作天花,有點舊香港風味食物擺盤、裝潢精緻,不過預咗價錢偏貴但就好適合同閨密一齊嚟打卡!𓂅 美顏花膠雞鍋 ᴴᴷᴰ 𝟸𝟿𝟾 個人大推薦🫶🏻✨ 湯底並不求其,而是原隻雞上浸得鮮嫰可口,湯底本身也非常濃郁花膠跟蟲草花是分開上的,可以食到最好嘅狀態𓂅 香江拼 ᴴᴷᴰ 𝟽𝟿𝟾一眼就相中呢個勁𝙸𝚐𝚊𝚋𝚕𝚎的全牛圓環拼盤包括安格斯肥牛、牛白肉、牛柳粒、手切肥牛、牛心頂、牛小腿、牛脷、牛柏葉等等 🥩成個圓環咁上枱 🥰 每道菜都好精緻 不過牛肉肉香唔出,肥膏比例較高 🥺𓂅 七色丸 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟶𝟾同樣擺盤精美的還有這道七色丸🍡七色分別代表不同口味的墨魚丸
早排見到有人介紹呢間香江花月嘅佐敦店
先發現原來佢係荃灣都有分店☺️ 咁近當然要試試
荃灣店店舖面積很大走復古風
大廳用上紡織品作天花,有點舊香港風味
食物擺盤、裝潢精緻,不過預咗價錢偏貴
但就好適合同閨密一齊嚟打卡!

𓂅 美顏花膠雞鍋 ᴴᴷᴰ 𝟸𝟿𝟾
個人大推薦🫶🏻✨ 湯底並不求其,而是原隻雞上
浸得鮮嫰可口,湯底本身也非常濃郁
花膠跟蟲草花是分開上的,可以食到最好嘅狀態

𓂅 香江拼 ᴴᴷᴰ 𝟽𝟿𝟾
一眼就相中呢個勁𝙸𝚐𝚊𝚋𝚕𝚎的全牛圓環拼盤
成個圓環咁上枱 🥰 每道菜都好精緻
不過牛肉肉香唔出,肥膏比例較高 🥺

𓂅 七色丸 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟶𝟾
同樣擺盤精美的還有這道七色丸🍡
七色分別代表不同口味的墨魚丸
這次到訪位於荃灣廣場的超人氣打卡火鍋店「香江花月」💗餐廳非常寬敞,環境舒適,非常適合來打卡和用膳🤭🤭🔎 美顏花膠雞窩 ($298)雞湯連半隻雞和花膠會分開上,店員會幫忙將花膠筒和草蟲花放入湯中和煮沸。煮沸後先喝了一碗雞湯,雞湯非常濃郁~花膠筒滋補養顏🥰店員會主動將雞拎起,剪開後用碟奉上,方便我們食用👍🏻🔎 美國安格斯肥牛 ($198/細)上枱造型精緻💕安格斯肥牛油花分布均勻,口感非常嫩滑~🔎 牛小腿($138)牛小腿牛味香濃,吃起來有咬口~🔎 牛白肉($128)牛白肉是指牛胸爽,雖然看似油膩,但實際口感爽脆👍🏻🔎 姬松茸野菌餃 ($98)有~驚~喜~菇味香濃,鮮味十足👅🔎 手工鮮蝦丸 ($88)蝦丸可以吃到粒粒蝦肉,十分足料~口感彈牙~🔎 翠綠萵筍 ($48)萵筍口感鮮嫩爽脆~🔎 酸梅湯 ($108/jar)酸梅湯酸酸甜甜,非常開胃和去油膩感❤️🔱另收加一服務費和醬料費($25/位)
這次到訪位於荃灣廣場的超人氣打卡火鍋店「香江花月」💗
餐廳非常寬敞,環境舒適,非常適合來打卡和用膳🤭🤭

🔎 美顏花膠雞窩 ($298)
雞湯連半隻雞和花膠會分開上,
店員會幫忙將花膠筒和草蟲花放入湯中和煮沸。

煮沸後先喝了一碗雞湯,
雞湯非常濃郁~花膠筒滋補養顏🥰
店員會主動將雞拎起,剪開後用碟奉上,
方便我們食用👍🏻

🔎 美國安格斯肥牛 ($198/細)
上枱造型精緻💕
安格斯肥牛油花分布均勻,
口感非常嫩滑~

🔎 牛小腿($138)
牛小腿牛味香濃,
吃起來有咬口~

🔎 牛白肉($128)
牛白肉是指牛胸爽,
雖然看似油膩,
但實際口感爽脆👍🏻

🔎 姬松茸野菌餃 ($98)
有~驚~喜~
菇味香濃,鮮味十足👅

🔎 手工鮮蝦丸 ($88)
蝦丸可以吃到粒粒蝦肉,
十分足料~口感彈牙~

🔎 翠綠萵筍 ($48)
萵筍口感鮮嫩爽脆~

🔎 酸梅湯 ($108/jar)
酸梅湯酸酸甜甜,
非常開胃和去油膩感❤️

🔱另收加一服務費和醬料費($25/位)

2024-03-29 6168 views
早前去左荃灣廣場一間好靚嘅火鍋單點店!! 餐廳入面有好多好耐以前嘅車衣機,相信好多90後都未見過🫨裝修係好華麗,但呢間餐廳絕對唔係得個樣😆而且如果幾位朋友黎食,覺得都幾抵食..日本牛乳玫塊鍋 $168湯底好濃郁牛乳味,玫瑰花香,打卡超靚,每個女仔都一定中意💁🏻‍♀️😆,除左打卡靚,味道都真係好出色,真係要搵朋友一齊黎食3-4人黎食真係好抵食!!..日本A5和牛(肩胛)$498當晚同朋友2個人去左2份牛肉,份量都幾多,因為當中有一份係日本A5和牛,油脂較為豐富🤤,其實我食左3-4塊已經飽左🤣,一碟日本A5和牛價格為$498-598,份量足夠4人享用..美國安格斯肥牛$198雖然美國🇺🇸牛,但睇片都可以見到油花都好靚,入口唔需要多咀嚼🤣😆..七彩餃子 $108好特別,有7個顏色,分別有7款口味,口味都比較有特色,..中山無骨脆鯇片$88一碟大概都有10片,落鍋淥到剛剛好,近皮位嘅肉質非常爽脆🤤,絕對唔可以淥過火😆..玫瑰花茶$68一壺68蚊可以一桌人share都幾抵!!茶包裝滿玫瑰花🌹💕,好香,配上湯底日本牛乳玫塊鍋🤤,好美滿嘅玫瑰晚餐🤤😂..想推薦比大家因為最近有高達7折優惠!!只要係3月
早前去左荃灣廣場一間好靚嘅火鍋單點店!!
餐廳入面有好多好耐以前嘅車衣機,相信好多90後都未見過🫨
裝修係好華麗,但呢間餐廳絕對唔係得個樣😆
而且如果幾位朋友黎食,覺得都幾抵食
日本牛乳玫塊鍋 $168
日本A5和牛(肩胛)$498
美國安格斯肥牛$198
七彩餃子 $108
好特別,有7個顏色,分別有7款口味,口味都比較有特色,
中山無骨脆鯇片$88
玫瑰花茶$68
想推薦比大家因為最近有高達7折優惠!!
只要係3月31日前登記成為,<香江花月>會員,訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水可享全單7折優惠。
仲唔快d成為會員約埋親朋戚友去打個邊爐慶祝Easter!!
長假期梗係要聚一聚啦!!
荃灣/佐敦/銅鑼灣均有分店!!💕💁🏻‍♀️
📍地址:
Shop 621-630B, Tsuen Wan Plaza, New Territories

☎️訂座熱線💁🏻‍♀️:
2345 6789 或WhatsApp: 6637 6688
2024-03-26
$600 (Dinner)
2024-03-27 103 views
另一位朋友之前申請了會員, 所以在限定時間期間當晚有全單七折(包括飲品)我們揀了野菌鍋 ,因為有多款菇菌所以湯底都香濃🍲 餐廳出名嘅手工墨魚丸 🦑果然彈牙另外有響鈴 🫔 牛小腿 都唔錯脆骨腩🐟 魚肉不夠爽脆🫤桂花蚌 就份量很少仲有西洋菜 🌿跟住係點了一支sparkling white 🥂🍾配火鍋
另外有響鈴 🫔 牛小腿 都唔錯
脆骨腩🐟 魚肉不夠爽脆🫤桂花蚌 就份量很少
仲有西洋菜 🌿
跟住係點了一支sparkling white 🥂🍾配火鍋
2024-03-13
$530 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2024-03-27 132 views
香江花月 @victorianera_hk 嚴選優質食材以花入饌🌺鮮香儒雅 配搭養生美顏的鍋底餐廳呈現五十年代舊香港的華洋風尚文化今次去了荃灣分店🪡 揉合當時傳統的紡織業與新派西洋建築特色 每個角落都好適合打卡·✨限定優惠✨由即日起至 3 月 31 日只要登記成為<香江花月>會員 訂座晚市火鍋包括時令海鮮及酒水 皆可享全單 7 折優惠!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🥛日本牛乳玫瑰鍋賣相非常吸引 湯底以北海道全脂牛奶製作再加上兩粒以牛乳雪成的玫瑰🌹濃郁的奶香與玫瑰和木瓜烹調 滲出淡淡花香 咸甜得宜·🥩香江拼以原木圓盤奉上放在火鍋邊 滿載不同的部位牛魔王必點🐂肉片捲成一朵花般 賣相精緻餐廳提供涮牛肉的最佳時間參考 好細心講究。安格斯肥牛(2.5分鐘) 牛味香濃。黑柏葉 (3秒) 爽口彈牙。牛柳粒 (4分鐘) 剛熟軟腍。牛脷 (1分鐘) 軟嫩多汁。牛小腿 (1分鐘) 甘香鮮味。牛心頂 (3秒) 鮮嫩爽脆。手切肥牛 (2.5分鐘) 牛味香濃。牛白肉 (3秒) 油而不膩·🌈七色丸自家製手打的七色墨魚丸 色彩繽紛 口感彈牙創意配搭蟹籽、黑松露、鹹蛋黄、青咖哩、紅咖哩、南乳、
香江花月 @victorianera_hk 嚴選優質食材
以花入饌🌺鮮香儒雅 配搭養生美顏的鍋底
餐廳呈現五十年代舊香港的華洋風尚文化
今次去了荃灣分店🪡 揉合當時傳統的紡織業
與新派西洋建築特色 每個角落都好適合打卡
✨限定優惠✨由即日起至 3 月 31 日
只要登記成為<香江花月>會員 訂座晚市火鍋
包括時令海鮮及酒水 皆可享全單 7 折優惠!
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
。手切肥牛 (2.5分鐘) 牛味香濃
。牛白肉 (3秒) 油而不膩
🌈七色丸
自家製手打的七色墨魚丸 色彩繽紛 口感彈牙
創意配搭蟹籽、黑松露、鹹蛋黄、青咖哩、
紅咖哩、南乳、椰汁香芋🦑味道突出有特色
🐓農場走地雞件
肉質香滑 結實彈牙 真正的皮薄肉嫩卻不肥
涮4分鐘左右即可 富有彈力之餘又口感柔軟
🌼金菊雪梨水
每人免費附有一杯金菊雪梨水 味道清香甘甜
放上杞子 杯底的立體小錦鯉幾可亂真 好可愛
上星期六一家人終於去試左期待已久既香江花月火鍋,這是一家位於荃灣廣場的火鍋餐廳。一入門口左邊既懷舊紡織機及衣車給我留下了深刻的印象,配合整體裝飾,係一個幾好的打卡位。首先,讓我地揀左其中一款人氣招牌湯底——美顏花膠雞鍋。這道火鍋以高品質的花膠和嫩滑的雞肉為主要食材,搭配濃郁的湯底,味道鮮美。花膠含有豐富的膠原蛋白有益於皮膚,令你在享受美食的同時亦都可以美顏。每一口都充滿了鮮嫩的口感和濃郁的湯汁,絕對是一道令人陶醉的佳餚。然後,我地選擇咗七彩餃子和七色丸。這些餃子和丸以色彩繽紛的外觀為特色,吸引了我的眼球。七彩餃子擁有不同的餡料和皮色,每一口都是驚喜,口感豐富多樣。而七色丸則由不同的食材製成,每一款丸子都有獨特的風味和口感。不僅美味,還為整個用餐體驗增添了趣味和多樣性。另外,還有一道特色菜品叫做「一帆風順」,呢個係一道以秋葵、蟹籽和墨魚滑為主要食材的創新組合。這道菜品不僅外觀美麗,而且味道獨特。秋葵的清爽口感和墨魚滑的濃郁口感完美結合,搭配蟹籽的鮮味,帶給了我驚喜的味覺體驗。這道菜品展現了香江花月火鍋店對於創新和獨特風味的追求。肉類方面,我地點咗花滿園和羊肉片,肉片質地鮮嫩,入口即化,絕
首先,讓我地揀左其中一款人氣招牌湯底——美顏花膠雞鍋

然後,我地選擇咗七彩餃子和七色丸
另外,還有一道特色菜品叫做「一帆風順」
肉類方面,我地點咗花滿園和羊肉片
,肉片質地鮮嫩,入口即化,絕對是肉食愛好者的天堂。在火鍋中涮煮這些肉片,可以讓它們保持最佳的口感和鮮味,給你帶來無與倫比的滋味享受。
除咗肉類和海鮮,他們的菜單還提供了豐富的蔬菜選擇,最為特色的是 花花綠綠
。這些蔬菜新鮮多汁,顏色鮮豔,為火鍋增添了豐富的營養和色彩。在享受火鍋美食的同時,你也可以滿足自己對於健康飲食的追求。
呢次美食體驗,香江花月絕對係一家值得推薦的火鍋餐廳。除了提供高品質的食材和美味的火鍋,讓客人可以在舒適的環境中愉快用餐。

無論是火鍋愛好者還是對美食感興趣的人來說,相信在香江花月火鍋店都能度過一個美味且愉快的用餐時間。期待下次再品嚐
羊肉片
花花綠綠菜盤
Other Info. : 最近香江花月 三周年, 做緊全單七折, 抵食!
2024-03-09
$250 (Dinner)
羊肉片
花花綠綠菜盤
  • 精緻火鍋
  • 打卡
  • 美食
2024-02-16 3298 views
香江花月地方闊落坐得舒適,每個位置都好細緻好似team lab一樣佈置的打卡房,而且食物賣相精美少女心爆發,裝修別出心裁有心思🥰不少紡織機是老闆精心搜羅的古董,確實非一般火鍋店🍲!💫美顏花膠雞鍋足料花膠大大塊,成隻雞煲湯底,仲有紅棗杞子蟲草花菇養身美顏,湯底味道鮮甜,未打邊爐前飲返碗湯先🥰 食少少湯料都飽幾成🫰🏿💫花滿園以鮮花💐做點綴,將豬肉包成鮮花🌷一朵好優美,牛肉片入口煙韌濃郁流香,豬肉片色澤均勻肥瘦適中,湯底不算濃可保留原本肉質鮮味👍🏿😎💫七彩餃子🥟擺盤精美好靚,七彩繽紛五顏六色,有金華火腿菜肉餃、和牛香茜餃、姬松茸野菌餃、蟲草花餃、午餐肉粟米餃、冬菇薺菜餃、蟹肉黑松露餃,我自己最鍾意食冬菇薺菜餃清淡好味🤤💫七色丸全部都是不同口味的墨魚丸幾特別,有鹹蛋黃墨魚丸、蟹籽墨魚丸、青咖喱墨魚丸、南乳墨魚丸、椰芋墨魚丸、紅咖喱墨魚丸,黑松露墨魚丸,值得推介鹹蛋黃墨魚丸😍💫一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)將墨魚滑整成帆船的形狀,底部加秋葵以紅蘿蔔片做帆,墨魚滑彈牙軟身加上秋葵滑嘟嘟的口感,好好味😋💫火鍋點心每一款點心賣相精美有心思,其他火鍋店相信見不到,而且每款味道👅做法不一樣令我們都好新奇,口感

💫美顏花膠雞鍋
養顏花膠雞鍋

💫花滿園

💫七彩餃子🥟

💫七色丸

七色丸

💫一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)

💫火鍋點心
每一款點心賣相精美有心思,其他火鍋店相信見不到,而且每款味道👅做法不一樣令我們都好新奇,口感特別打咭一流🤩
火鍋點心

💫花花綠綠
菜品特別好似花叢一樣,入面都有多款不用菜種,基本上點一份就可以不點其他蔬菜類🥬🤣
花花綠綠

飲品🍸
💫花月豪庭
賣相精緻像飯後甜點🍮一樣,棉花糖蛋糕口感軟綿再加上新鮮蜜瓜及奇異果點綴,北海道牛奶加上藍莓及蘋果乳味香濃,味道清新怡人,調製出幼滑濃郁的口感,飯後解膩中和一下大滿足😌

💫香芳幻
有層次的夢幻顏色好繽紛,紅桑梅汁、酸奶及菠蘿汁,加上頂層忌廉香滑與果香完美融合,充滿視覺及味覺👅的雙重享受🥳
2023-11-23
$500 (Dinner)
Celebration
Anniversary
養顏花膠雞鍋
火鍋點心
花花綠綠
  • 香芳幻
  • 花月豪庭
2024-01-23 544 views
一早預咗打卡火鍋店價錢一定會貴啲,但係的確好適合慶生,環境優雅,旁邊有個幻彩影相空間,自助吧放喺中間位置,唔只閨蜜非常之開心 ,我地都食得好滿足,但要留意切餅費要100蚊 🎂✨️美顏花膠雞鍋 ✨️飲落味道唔太濃但足料,員工會幫手撈烏雞件上嚟,雞肉嫰滑!✨️香江拼✨️姐係唔同部位嘅牛,上枱夠震撼,未食前第一個動作一定係相機食先,拼埋一齊好靚 ~另外叫咗好多配料,食材新鮮,擺盤相當唔錯~ ○中山脆鯇淨腩○原條野生竹笙○冰凍蜂巢豆腐○萵筍○鮮准山片○七彩餃子○手打蟹籽墨魚滑○鴨血 ○新鮮鵝腸

✨️美顏花膠雞鍋 ✨️
飲落味道唔太濃但足料,員工會幫手撈烏雞件上嚟,雞肉嫰滑!

✨️香江拼✨️

另外叫咗好多配料,食材新鮮,擺盤相當唔錯~
○中山脆鯇淨腩
○原條野生竹笙