2017-07-31 687 views
牛摩哩度勁多得意嘅畫做裝飾 同緊名人食飯咁 hehehehheheehheh 好cuteeeeah有個位樓底勁高 完全想像唔到係打邊爐嘅環境黎! 我地揀左澳洲牛小排放題 我自己就揀左番茄薯仔湯底 另外再出去拎多啲番茄加多味 jeng!拎到成台都係野食好鬼滿足 一人一鍋可以試多幾隻味杯沙冰好透心涼 個yoga都幾多配料 唔錯個肉好易咬 唔會太un sushi種類都ok 對於壽司中毒者黎講 都叫pass都突魚蛋全部都係魚蛋 其中一款魚蛋仲有牛摩個樣 超cute

有個位樓底勁高 完全想像唔到係打邊爐嘅環境黎!

拎到成台都係野食好鬼滿足
一人一鍋可以試多幾隻味

杯沙冰好透心涼

個yoga都幾多配料 唔錯
個肉好易咬 唔會太un
sushi種類都ok 對於壽司中毒者黎講 都叫pass都突

魚蛋全部都係魚蛋 其中一款魚蛋仲有牛摩個樣 超cute
2017-07-30 621 views
向來對牛肉火鍋都一般 但由於這間裝潢很特別 所以就試一試😋😋Meau見到有分5-6款肉而定價 我地就叫左澳洲牛小排 7點前入座仲可以平少少Tim!個餐有埋海鮮 例如蝦 帆立貝 同生蠔等等😍d海鮮都好新鮮👍🏼👍🏼湯底點左蕃茄薯仔煲成 真材實料 成舊蕃茄同薯仔係個煲到 唔夠仲可以係出面拎返黎加 所以湯底都好濃 比較出色🤤到左重點喇!!!!!!!!!!!!!!澳洲牛小排ge肉 入口即溶 完全唔韌 真係一試難忘🤤🤤❤️ 估唔到的質素 又唔錯 以牛肉火鍋放題黎講 呢間都算高質🐂所以我地已經決定下一次再黎食 因為好掛住d牛呀!另外出面吧台食物選擇都比其他同類店鋪較多 而且串燒仲可以自己燒 自己決定生熟度 仲可以玩埋一份 太正喇👅野飲方面更提供沙冰選擇 岩哂熱辣辣天氣 完全係透心涼❄️❄️
到左重點喇!!!!!!!!!!!!!!
所以我地已經決定下一次再黎食 因為好掛住d牛呀!
澳洲牛小排
蕃茄薯仔湯底
豚肉
2017-06-16
$300 (Dinner)
澳洲牛小排
蕃茄薯仔湯底
2017-07-26 490 views
四個好牛女,就算天氣幾hot都想打個邊爐食下牛,叫左三個牛小排任食,加一個黑豚肉。黑豚肉,肉質好好,有肉味牛小排,肥肉分佈平均,好正!有好多湯底選擇,最後揀左蕃茄薯仔湯底係我至愛,鐘意食到粒粒新鮮蕃茄,夠晒健康同場仲有sushi, 雞翼,串燒,蟹蓋,個蟹蓋好食,encore 左幾轉有牛摩logo的小丸子,好可愛,係魚蛋,小朋友一定好鐘意。甜品有乳酪,可以自己diy, 加碎朱古力同糖粒,仲有蜜糖星星,Happy ending.荃灣店坐落好舒服,周圍掛晒動物畫,打邊爐一啲都唔焗,樓底好高,望上去有玻璃屋頂,都算唔錯。

黑豚肉,肉質好好,有肉味

牛小排,肥肉分佈平均,好正!

有牛摩logo的小丸子,好可愛,係魚蛋,小朋友一定好鐘意。

2017-07-25 441 views
夏天打邊爐是常識吧!個個都話荃灣好多野食,所以就約埋一班姐妹一齊覓食……聽聞一位朋友講話牛摩既食物好高質素,所以就提議大家係度開餐。入到去個環境真係好舒服,樓底好高,有一種好空曠既感覺,再加上油畫,和諧既音樂……真係好relax !呢度係一人一鍋既,大家叫左唔同既湯底,可以食到唔同既味道……因為大家都肚餓,所以就拎左d熟食醫肚先釀蟹蓋壽司主角牛小排出場啦! 肉質鮮味……仲可以refill…淨係牛小排我地都encore 左幾盤最後食埋個飯後甜品,相當滿足
夏天打邊爐是常識吧!

個個都話荃灣好多野食,所以就約埋一班姐妹一齊覓食……

因為大家都肚餓,所以就拎左d熟食醫肚先

釀蟹蓋

壽司

最後食埋個飯後甜品,相當滿足
2017-07-21 602 views
午餐時間唔多,所以就無揀任食肉,食一碟肉就$8x。但放喺出面嘅飲品、前菜小食、雪糕、甜品都係任食嘅。之前食過幾次屯門嘅分店,覺得唔錯。但今次喺荃灣哩間到食,感覺好差!😞d牛肉質素好差啊,咬唔開~好多筋咁!出面嘅餸都無咩選擇,最好食已經係粒芝士丸😝。烏冬好粉、芋絲滾唔林架!最期待就係任食雪糕乳酪,但大家千萬不要被附近嘅雪糕配料厄到!花生朱古力係放左好耐,有d怪味架!d可可脆片已經唔脆,似乎放左喺到好多日咁!建議大家就咁食乳酪好了。😅粒朱古力味puff 外皮好林...入面不是雪糕,是一堆朱古力cream,味道尚算正常!🤔不要試!不要試件芝士蛋糕!好奇怪!食緊pat溶溶地嘅膠咁😓😓🤕

2017-07-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
2017-07-17 16790 views
星期六難得2個大女去左奶奶度過夜,仲唔立即搵機會同老公出去咩~咁突然個心就想去打個邊爐,人總是犯賤的,夏天咁熱但特別想打邊爐。自從日式放題邊爐係香港成為潮流之後,同類型嘅餐廳多到街都係,間間個名都差不多,都係用牛字黎做賣點。老公佢就被呢個潮流所吸引(明明本身個人一d都唔潮),佢放棄了廣東打邊爐,愛上了日式的。自問任何同類型嘅邊爐都試得7788,每間都有唔同特色黎吸引客人,有d會用牛嘅質素黎吸引愛牛人士,有d會用啤酒任飲黎吸引一班男士,有d就提供多種熟食比小朋友,有d會推出套餐比唔食牛嘅人士。自從荃灣citylandmark (請原諒我仲未習慣改口叫千色匯)大裝修後,多左好多不同嘅餐廳,成個商場比以前高左一線咁。同老公行過幾次佢都同我講呢度有間新嘅日式放題邊爐未試過,見佢咁想試又難放低左小朋友咁就一於同佢黎試。其實舖頭就唔算大,但大家都知香港寸金尺土仲可以要求d咩?入面嘅裝修有別其他店舖,會用d掛畫黎裝飾。仲有2個大螢幕比大家睇電視。樓底極高,雖則店舖細但都可以增加空間感。老公揀左蕃茄薯仔湯底(明明愛上日式邊爐點解佢會咁揀?!),但湯底又夠味wor,令人意外,因為出面有幾間係湯底好似水一
仲有2個大螢幕比大家睇電視。
樓底極高,雖則店舖細但都可以增加空間感。
老公揀左蕃茄薯仔湯底(明明愛上日式邊爐點解佢會咁揀?!),但湯底又夠味wor,令人意外,因為出面有幾間係湯底好似水一般。
我地食198嘅餐,牛肉反而冇咁好,偏瘦,豚肉都係.....雞肉就細細粒咁,但因為老公打邊日爐唔鐘意食雞肉,所以冇添。但牛肉真係令人有點失望,因為同一價錢嘅出面有幾間個牛肉質素都比呢度好。
配料其實算多,有各式丸類,腸余,菜,瓜,烏冬等。

但令人覺得得意外佢係有壽司食。
咁當然唔好寄望打邊爐嘅地方壽司會好好,當然係熟嘅壽司較多,飯亦散,但總算叫多個選擇。
另有自助爐端燒,我係第一次係同類型餐廳見到。
佢有得燒雞皮,雞肉同菠蘿。但要自己企定定燒啦。(請注意你只有90分鐘食邊爐)
熟食方面有雞翼,炒蜆,焗蟹蓋,我只食過個蟹蓋但又幾好味。
甜品方面有一個櫃仔放左d蛋糕係度,有brownie, 芝士蛋糕等,我只食過個brownie 超好味,朱古力味夠濃。
佢呢度係有乳酪食嘅,我食過比起其他店舖係較酸,真係好乳酪嘅味道,即係相比起黎講唔係溝雪糕。
飲品有汽水,沙冰同熱咖啡等。
呢間打邊爐其實算不錯,款式又多但如果佢嘅牛肉質素有改善就好了。
2017-07-15 403 views
剛開始我叫我老婆拿了很多芝士腸 吃了第一口覺得像塑膠味沒有芝士味 我心想從沒吃過那麼難吃的芝士腸 然後我又拿了杯百事可口可樂 喝下去這杯可樂完全沒有氣只有甜甜甜...跟甜 這甜在我口中揮之不去 於是乎我又拿了西瓜汁 味道又是跟可樂一樣甜......比可樂還要甜......接著我又拿了7起 美連達 也是一樣沒有氣 可能因為沒有氣的關係 喝下去只有甜 。接著我又拿了其他食物都不合胃口 我唯有只有拿一小碟烏冬煮......沒想到我才洽了一會拿上來吃 那些烏冬淋到不得了 完全沒口感 。。。之後我才知道這些烏冬是經過廚房煮很熟很熟再拿出來的。。。這間食物真的很不推薦 完全放不進口 食物應該是中國進口 在家吃一定比這好吃 這里食物種類又不多 不到20款包括(菜類)在內
2017-07-02 455 views
好耐冇入荃灣, 於是同男朋友一齊走入荃灣行下街食下野。行到千色,唔知點解覺得超級肚餓,好似普通一個飯都唔會食得我飽。由於小妹肚餓到咁上下時就會開始黑面、發脾氣、仲會發癲。於是男友老遠見到牛摩,諗住任食可以餵飽我,拿拿聲就拎我入去醫肚。時間岩岩好過左午市,所以都冇咩人食飯,唔使等位。未入座,侍應會喺門口問定你想咩咩湯底先,我地揀左左昆布清湯同豬骨濃湯。侍應們既服務都好好,雖然我地得兩個人,都安排左卡位比我地坐,夠唒舒服!可能係間鋪既地理問題,天花位係玻璃。如果坐到入少少既位置既,一抬頭就可以望到個天。日間既關係,鋪面都盡量採用自然光,呢點要讚,夠唒環保!另外,店鋪都設有兩部大電視播 NOW 台既節目,唔怕悶親!一坐低已經急不及待叫我男友幫手拎野食返黎。出面可以拎既通常都係菜 / 麵 / 烏冬 / 沙律 / 甜品等等,肉要嗌待應拎~到今日主角食牛,已經餓到係咁食係咁食 XD今次揀左美國牛,食入口好香。牛既脂肪雖然唔太平均 (一分錢一分貨),但都係有少少口感,唔會唔知自己食緊咩。豬肉方面有驚喜,冇諗過任食日式火鍋既豬肉都可以咁有豬味!咬落去軟棉棉,但又有好香好濃既豬肉味喺口中湧出黎,正啊喂!
好耐冇入荃灣, 於是同男朋友一齊走入荃灣行下街食下野。
由於小妹肚餓到咁上下時就會開始黑面、發脾氣、仲會發癲。

時間岩岩好過左午市,所以都冇咩人食飯,唔使等位。

可能係間鋪既地理問題,天花位係玻璃。
如果坐到入少少既位置既,一抬頭就可以望到個天。
日間既關係,鋪面都盡量採用自然光,呢點要讚,夠唒環保!
另外,店鋪都設有兩部大電視播 NOW 台既節目,唔怕悶親!

一坐低已經急不及待叫我男友幫手拎野食返黎。

到今日主角食牛,已經餓到係咁食係咁食 XD
今次揀左美國牛,食入口好香。

豬肉方面有驚喜,冇諗過任食日式火鍋既豬肉都可以咁有豬味!
咬落去軟棉棉,但又有好香好濃既豬肉味喺口中湧出黎,正啊喂!
呢味可以不停 encore!

本來仲有海鮮食既...但我玻璃肚,所以全部海鮮都比男友食唒 /_\

其實好鍾意佢有大量粟米、生菜等等嘅蔬菜俾人去攞嚟食,加上啲蔬菜都好新鮮好甜,為健康梗係食多啲菜。

而且啲烏冬都唔算太粉,咁當然冇可能同貴價超市賣開嘅比較,但已經比好多平價烏冬好食。

如果打完邊爐,仲有肚嘅話都可以去甜品櫃拎甜品食。雖然選擇唔多,但可以過下口癮。
海鮮類
甜品櫃
蔬菜類
豬骨濃湯加昆布清湯
2017-06-04
$180 (Tea)
蔬菜類
豬骨濃湯加昆布清湯
2017-06-30 331 views
貴又唔好食,食物唔新鮮,食物種類小,等位等好耐,麻辣鍋唔辣,甜品種類小。(得3種其中兩種有2個唔同味咁可以當佢5種)員工服務態度還可以。店鋪偏小,又無廁所,去廁所要上上一層,上得黎都無左十幾分鐘。明明係食九十分鐘,但八十分鐘就比單叫人走。希望食物質素可以提升。如果有單可以自己睇有咩點就方便d,如果唔係一班人去就可能有d亂唔知叫左d咩同仲有咩可以叫。如果要揀打邊爐其實唔建議揀e一間!真係食過一次就唔會再去食。大家真係要諗清楚先好去!
2017-06-30
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
Celebration
Birthday
2017-06-30 274 views
朋友生日 咁住同班朋友去試新野,點知中伏 !!!等位等左好耐,成個幾鐘都未到. 入到去睇原來間野地方好細,原來好少枱.諗住有生日優惠,點知又要4個送1個免費,我地又唔夠人數,完全無得平,好唔低.咁叫左一個壽喜燒 同地獄 湯底 雖然一人一煲幾好 但係個湯底 無料到!完全唔夠味 !醬料又少選擇,是油又成日無,飲料又少種類 ,又係得個幾款,又無咩食物選擇,牛肉和豬肉又差 甜品得三款,好快無曬,成日出去都無,係出邊食比依個價錢 可以有更好選擇 唔會有下次!
朋友生日 咁住同班朋友去試新野,點知中伏 !!!
2017-06-30 276 views
首先等位時間需時比較耐,選了一個價值238個餐,可惜肉質比想像中差很多,肉質粗糙又過厚,價錢跟牛涮鍋差不多但肉質卻差很多,完全無興趣再叫多幾碟食。選了壽喜燒湯底,但完全沒有味道,似普通豉油加水開稀,味道比吉野家濃湯還要差,而且你係可以見到後期加湯果啲水都好清好透,用肉眼睇都已經覺得好似無味咁,就算加左水都覺得味道超淡,可能係我本人比較鐘意濃味湯底啦。食物種類比較很少,一點都不吸引,毫無特色可言。除了服務態度及朱古力泡芙比較可以算好之外,其他總括而言可以算普通。某程度黎講真係比較失望,應該唔會再去食啦。
食物種類比較很少,一點都不吸引,毫無特色可言。
某程度黎講真係比較失望,應該唔會再去食啦。
同朋友去食lunch time, 呢到既熟食非常之唔得囉,睇相都唔開胃仲要係唔熱認認真真,真係cut左佢好過啦,無謂浪費食材嘛雞肉都係好凍咖哩係素食得薯仔,蘿蔔餃子好硬呢個冇食,只係影左相呢煲菜真係睇到都想嘔薯條都係炸得太過火,乾晒咁濟,又硬又凍!但火鍋都唔錯既,叫左蕃茄湯底蕃茄湯打邊爐夠入味d牛肉同豬肉質素唔錯,都幾好味,雖然我唔記得左佢地個名肥瘦剛好!可以一試乳酪雪糕味道較淡,口感都係好薄身。泡芙之面係普通cream,唔係咁好食。
同朋友去食lunch time,
呢到既熟食非常之唔得囉,睇相都唔開胃

仲要係唔熱
認認真真,真係cut左佢好過啦,無謂浪費食材嘛

雞肉都係好凍

咖哩係素食得薯仔,蘿蔔

餃子好硬

呢個冇食,只係影左相

呢煲菜真係睇到都想

薯條都係炸得太過火,乾晒咁濟,又硬又凍!

火鍋都唔錯既,叫左蕃茄湯底

蕃茄湯打邊爐夠入味

d牛肉同豬肉質素唔錯,都
幾好味,雖然我唔記得左佢地個名

肥瘦剛好!可以一試

乳酪雪糕味道較淡,口感都係好薄身。
泡芙之面係普通cream,唔係咁好食。

2017-06-23 188 views
我地幾個朋友約左8點半去食,我早收工去排住隊拎位先啦,8點鐘去到都見到門口出邊排哂長龍等緊位,話哂都係食飯時間,梗係多人啦。我就去問店員有咩好推介啦,經過佢地一番詳盡既講解之後,既然一場黎到,又朋友仔食飯,梗係要食好d 啦,最後我拍板叫左個澳洲極上和牛小排,套餐包括左好多野。兩個湯底都勁正,我哋叫左蕃茄濃湯同埋豬骨湯都用了十足勁濃味。啲豬肉同埋牛肉都好新鮮好靚,淨嘢食肉已經勁滿足,加上其他材料都好新鮮,真係好快樂嘅唰唰鍋。我哋不停咁樣食咁樣狂叫牛肉豬肉片,都食咗好多round,勁開心。除了肉類,當然仲有蔬同其他丸類,款式豐富,牛犘芝士燒真係好好食,好香芝士味。食到禁上下飽飽地,梗係食甜品啦,依度連甜品都有得食,真係包羅萬有,女仔就最中意食甜品既,我就最中意食忌廉泡芙,朱古力泡芙,一口一啖,幾飽都食得落呀,還要encore再encore,真係滋味既飯後甜品 !整體黎講款式選擇配搭多,價錢算公道,3百黎蚊個人,食到和牛放題算唔貴架啦,坐位又舒適,店員服務又好,最好就係仲有得睇電影,約埋d 朋友一齊食都係個幾好既選擇~

2017-06-20 213 views
除左見到可一人一鍋 打邊爐最緊要空氣流通 !自選湯底清清地有昆布清湯、家鄉d有完熟蕃茄湯、蕃茄薯湯,濃味d有九州地獄湯、 豬骨濃湯、壽喜燒仲有附鮮雞蛋一隻!和牛都分好多款,唔同價錢牛既等級都唔同,我揀左$238果款有美國特級牛肉、豬肉 、帆立貝、海蝦,藍青口 !醬料都款色多,有食牛必備的芝麻醬、燒汁 ,當然都有炸蒜、生蒜,而旁邊都好乾淨,定期見到員工fill同清潔!甜品種類多,紅豆糯米磁、多層蛋糕仔、朱古力、芒果布甸!特別係朱古力泡芙,出面通常泡芙個皮都淋曬,呢個咬落外皮仲有脆,裡面既朱古力慕絲唔會太甜!丸類有牛丸、 魚旦 、芝士賜 、魚餅 、燒賣,放得整齊乾淨!自助吧檯款種多,凍熱都齊全!芒果沙冰、熱朱古力、熱宇治の露茶包綠茶,基本既可樂、七喜、芬達、道地蘋果綠新茶、檸檬茶 即沖夠凍!大大隻碗
除左見到可一人一鍋 打邊爐最緊要空氣流通 !

甜品種類多,紅豆糯米磁、多層蛋糕仔、朱古力、芒果布甸!

自助吧檯款種多,凍熱都齊全!

大大隻碗

2017-06-20 150 views
呢間樓底好高 好寬敞 絕對唔會焗住焗住咁一陣火煱味!自選湯底我揀左昆布湯、壽喜燒!晚市90分鐘有分5-7pm , 7-9pm 仲有9pm後黑夜時段60分鐘放題! 牛肉薄、唔韌、紋理分明! 海鮮有帆立貝、海蝦、藍青口,整體都新鮮!熟食海鮮炒烏冬、椒鹽雞翼薯、蒜蓉炒雜菜,岩曬我食極都唔飽既朋友! 菇類、菜類都定時有員人fill 效率都幾快!木耳、仲有火煱必備嚮鈴、粟米鮮甜 !細心位,有指示熟食碟、 蔬菜熟食碟 !串燒旁有自助烤爐,細細串 ,可以隨意加熱! 整體火鍋店衛生度
呢間樓底好高 好寬敞 絕對唔會焗住焗住咁一陣火煱味!

自選湯底我揀左昆布湯、壽喜燒!

2057 views

牛肉薄、唔韌、紋理分明!

海鮮有帆立貝、海蝦、藍青口,整體都新鮮!

菇類、菜類都定時有員人fill 效率都幾快!
木耳、仲有火煱必備嚮鈴、粟米鮮甜 !

細心位,有指示熟食碟、 蔬菜熟食碟 !

串燒旁有自助烤爐,細細串 ,可以隨意加熱!

整體火鍋店衛生度
  • 壽喜燒湯底