2022-11-25 976 views
溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65好多醬好正!個溫泉蛋係流心,可以用嚟一齊撈沙律菜食!!係健康之選😉份量都幾多㗎!2個人食到每人3大碟添呀!牛油果芒果三文魚班戟(2件)配電擊雞翼薯條$104個班戟超好食!!好新鮮嘅配搭~第一次食!!本身牛油果同三文魚已經好match,原來加埋芒果會再多咗份甜味👍🏼👍🏼上面有勁多三文魚子,入面個芒果又勁甜,三文魚厚切一條😍真係不得了!!必試!!電擊雞翼個樣好似好辣🤣🤣點知原來係甜嘅!好多蜜糖去燒!!單骨哂好方便!薯條係勁多芝士粉係上面,不過我哋放得耐咗,所以凍咗無咁脆🥺下次一到就要食!!白咖喱烏冬 $92有啲泡沫係面,勁igable!!!下面有咖哩汁加超彈牙烏冬😍超正!食完一啖之後停唔到🤣啲咖哩汁入面有肉碎,係甜嘅日本咖里😚巧開心~~~仲有3件雞件配,熱辣辣脆卜卜!!黑豚肩燒丼 $85照燒汁好香好食!不過超大碗飯🤣勁飽!2個人食啱啱好!面頭個豬肩有小小肥,juicy! 最後唔可以唔介紹嘅!宇治抹茶芭菲 $82勁大杯!!!係高質嘅抹茶味,勁濃,真係有澀味㗎!!!!雪糕質素真係好得👍🏼👍🏼入面仲有啲配料紅豆,白玉,麥片,缺餅,都好豐富!!
溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65

牛油果芒果三文魚班戟(2件)配電擊雞翼薯條$104

白咖喱烏冬 $92
仲有3件雞件配,熱辣辣脆卜卜!!

黑豚肩燒丼 $85

最後唔可以唔介紹嘅!
宇治抹茶芭菲 $82
  • 宇治抹茶芭菲
  • 白咖喱烏冬
  • 芒果牛油果三文魚班戟
2022-11-23 63 views
呢日來到黃大仙,要搵嘢食,朋友話食日本嘢,咁我好自然會諗起“和氣食堂"啦,我同其他朋友都食過呢間都覺得好好,因此別無他選。Encore咗以前叫開嘅"鐵板煎牛舌",依然咁好味 ,都幾厚切,口感正;"金蒜燒日本米茄子",呢排都食過幾次燒茄子,而日本米茄子就更勝一籌,唔信你來試下,茄肉應腍則腍,茄子皮少少脆;"燒日本廣島蠔"絕對係海鮮迷我嘅至愛,一份四隻其中兩隻係金蒜燒另外兩隻係芝士燒都相當相當好味呀;"石鍋鰻魚炒飯"好大一鍋,鰻魚切細粒炒,由於質地好,都食得到鰻魚嘅質感,亦可以飽肚,喺呢個初冬來講確實係一個好選擇;朋友就喜歡食辣嘢又鍾意泡菜,咁呢個"泡菜黑豚腩窩"就啱曬佢。"青蘋果奇異果梳打"和"宇治金時"絕對係打卡嘅飲品,唔單止啱打卡,亦都好好味。尤其“宇治金時”有我鍾意嘅抹茶紅豆,Perfect 😊

2022-11-21 94 views
好耐未食過和氣食堂啦,之前都喺其他分店度食,黃大仙依間一直都冇機會試,咁啱今日喺附近度做嘢,有機會嚟試一試呢間嘅水平。餐廳位於黃大仙南館,地理位置好方便,地鐵站落車,d出口出閘,行兩三分鐘就到。一日到餐廳覺得好舒服,餐廳嘅座位都好多,而且幾多卡位,唔會太迫。👍👍晚飯時間都幾多人,好彩朋友一早拎定位,唔係我諗都要等一陣心。餐廳食物都好多嘢揀,唔單只係日式,韓式都有少少,啱曬唔同人嘅選擇。我哋叫咗壽司,鍋物,雞翼薯條,沙律,同埋雪糕。食完之後好滿足。首先壽司好新鮮,鰻魚同埋三文魚都算大片。而沙律一上到黎,就覺得好多,我哋叫咗三文魚芒果沙律,個份量夠兩到三個人食🍋🍋另外,我覺得呢度雞翼好特別,呢度叫雷霆雞翼,其實係冰糖包住啲雞翼,而且隻雞翼係凍嘅,不過都幾好食,有一種夏天小菜嘅感覺🤤🤤另外呢度嘅鍋物同埋飯都算正常,我哋叫咗泡菜豬肉鍋物,雖然係韓式嘢,但係呢度整得都唔差,泡菜都唔會無味👍👍所以我覺得黃大仙呢間分店都幾好食
所以我覺得黃大仙呢間分店都幾好食
2022-11-17 128 views
前排朋友介紹咗間喺黃大仙嘅日本野食,今次咁啱嚟黃大仙中心買野就順便試下呢間和氣食堂先,一去到門口都已經有人拎緊飛同入面坐得好多人,以為有排等,不過好彩都好快有位入去。一打開個餐單已經俾刺身吸引到了,即刻點返個三點刺身盤試下,3款野都好新鮮食到想再叫,不過叫咗其他野所以忍下先。😂溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗呢個份量真係好多,菜同牛油果🥑都好入味。牛油果芒果三文魚班戟我同太太食嗰陣都係成個擺落口,嗰種感覺真係好正,成個口都有唔同味道👅電擊雞翼炸薯條呢個小食本身都諗緊叫唔叫,不過見佢個名同樣又幾吸引,隔離枱又有人食,就試下,一嚟到都幾驚喜,似蜜糖雞翼但再好食啲🤏大阪豬扒丼食呢個豬扒一擺落口覺得真係同平時唔同,佢軟得嚟又唔會好鞋,啲菜又爽口!檸檬藍柑梳打,巨峰梳打呢两杯野飲都諗咗一陣先叫,因為真係好多款選擇,不過都無令我哋失望,夠晒解渴。宇治抹茶芭菲最後緊係唔少得甜品了,見呢度比較出名好似係抹茶🍵,就試下呢個,抹茶味好濃但唔會苦,連我太太平時唔食抹茶都一齊食😂

溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗
呢個份量真係好多,菜同牛油果🥑都好入味。

牛油果芒果三文魚班戟

電擊雞翼炸薯條

大阪豬扒丼

檸檬藍柑梳打,巨峰梳打

2022-11-16 89 views
入到餐廳除左裝修非常和風之外 仲有好多款式日本菜選擇😍由刺身到串燒到甜品,一次完全試唔曬咁多!泡菜黑豚腩窩 $95 5/5⭐️天氣開始轉涼想叫翻個鍋食豚肉好林唔會太肥,再加上酸酸地既泡菜十分開胃仲有粉絲係底,一次過滿足晒三個願望,性價比幾高!溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65 4/5⭐️大大碗沙律🥗芝士碎同溫泉玉子令到成個沙律升左lv. ! 如果牛油果可以再多小小就滿分!鹽味燒牛舌 $49 5/5⭐️三文魚椎茸燒 $38 4.5/5⭐️鹽燒開邊雞亦 $29 5/5⭐️牛油燒栗米 $23 3/5⭐️串燒實左太吸引所以叫左4款🤣牛舌同雞翼都好好食,值得encore三文魚椎茸燒都好特別,係其他串燒舖比較少見,都推薦一試👍🏽👍🏽一口牛鐵板飯 $102 3/5⭐️熱辣辣上枱既鐵板飯適合秋冬天😍一口牛都幾林,仲有薯角同栗米糯米慈紅豆宇治抹茶牛奶雪糕 $48 4/5⭐️抹茶味夠濃郁再加上糯米糍煙韌口感為呢餐畫上完美句號👍🏽👍🏽
入到餐廳除左裝修非常和風之外
仲有好多款式日本菜選擇😍
刺身到串燒到甜品,一次完全試唔曬咁多!

泡菜黑豚腩窩 $95 5/5⭐️
天氣開始轉涼想叫翻個鍋食
豚肉好林唔會太肥,再加上酸酸地既泡菜十分開胃
仲有粉絲係底,一次過滿足晒三個願望,性價比幾高!

溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65 4/5⭐️

鹽味燒牛舌 $49 5/5⭐️
三文魚椎茸燒 $38 4.5/5⭐️
鹽燒開邊雞亦 $29 5/5⭐️
牛油燒栗米 $23 3/5⭐️
串燒實左太吸引所以叫左4款🤣
牛舌同雞翼都好好食,值得encore

一口牛鐵板飯 $102 3/5⭐️
熱辣辣上枱既鐵板飯適合秋冬天😍一口牛都幾林,仲有薯角同栗米

糯米慈紅豆宇治抹茶牛奶雪糕 $48 4/5⭐️
抹茶味夠濃郁再加上糯米糍煙韌口感為呢餐畫上完美句號👍🏽👍🏽
2022-11-16 58 views
今日同朋友飯聚,朋友提議去黃大仙中心南館地下「和氣食堂」佢之前去過話好好食,今次同我再去食,餐廳日式格調座位舒服,餐牌有各式各樣刺身、丼飯、小食,壽司⋯真係好多種類選擇。溫泉玉子牛油果凱撒沙律$65 沙律分量超多,有新鮮沙律菜、青瓜、creamy嘅牛油果、脆口麵包粒,再加上溫泉玉蛋汁和沙律醬,非常好食有層次感。日本清酒石鍋煮蜆$92 湯飲落清甜,清酒經過烹調後味道清新,淡淡酒香配以幼嫩又冇沙嘅蜆肉,非常美味黃金海膽炒飯$138 飯上面有新鮮海膽,份量一啲都唔少,炒飯炒得乾身粒粒分明再配以海膽、🦐粒,葱粒,香氣滿瀉美國安格斯牛肉鍋$108 上枱時配一隻生🥚,牛肉好嫩滑,有牛肉香味,材料還有金菇、秀珍菇、粉絲、菜等糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕$48 糯米糍煙煙韌韌,紅豆林甜,再配滑溜甜美嘅抹茶牛奶雪糕,食完好想再食
溫泉玉子牛油果凱撒沙律
日本清酒石鍋煮蜆
黃金海膽炒飯
美國安格斯牛肉鍋
糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕
2022-11-15 61 views
白咖喱烏冬就係普通咖喱味,但係綜合咗cream就唔鹹唔淡,本身好大期待。玉子燒係我食過最難食,誇張到連炸雞都好柴!員工好好態度,但係嘢食真係不了!成張單食咗$300完全唔值呢個價錢
,但係嘢食真係不了!成張單食咗$300完全唔值呢個價錢

2022-11-12 1061 views
和氣食堂(黃大仙)📍黃大仙正德街103號南館地下G12A號舖黃大仙中心🍾用餐體驗好少去黃大仙食野,所以嚟到前都做足功課,日本野嚟講呢間好多好評,所以就決定揀佢嚟試試😋🤍芒果三文魚蟹籽沙律 $79一嚟到勁大碗令我同朋友都非常驚訝同開心🤭😆而且三文魚份量都好足,係好好嘅開胃前菜!🤍自家制芝士厚燒玉子 $52 另外由於自己係寒底,所以都慣左食刺身前會食左啲熱食先,心理上好似好啲,哈哈!呢個玉子燒裡面仲係好軟熟架,加埋芝士真係一流呀😍🤍3 點刺身盛 $138三文魚剌身3片、章紅魚薄切6片、甜蝦刺身3隻三文魚剌身真係好厚,非常新鮮🤗章紅魚同甜蝦都好鮮甜,好滿足呀❤️🤍鰻魚牛油果班戟2件 $58之前都未試過咁樣樣嘅班戟,貪得意試下😍點知一試就愛上了,呢三款材料出奇地夾😙好正好正!🤍大阪豬扒丼 $88呢款丼打卡真係一流!好高好高嘅丼飯😝好鍾意佢啲小丸子醬汁,好開胃好好味,但份量真係超多,可以3-4個人食都得🤣🤣性價比極高👏🏻🤍宇治抹茶芭菲配電擊雞翼5隻、炸薯條 $82見佢出咗呢個combo幾得意,甜品絕對係第二個胃🤭🤭宇治抹茶雪糕有好濃郁嘅抹茶味,好幸福🥰加埋啲小食,其實真心好抵食。/味道 🌟🌟🌟🌟環
和氣食堂(黃大仙)
📍黃大仙正德街103號南館地下G12A號舖黃大仙中心

Dinner
  • 宇治抹茶芭菲
  • 芒果三文魚蟹籽沙律
  • 鰻魚牛油果班戟
同事介紹左呢間餐廳, 佢話質素唔錯價錢親民, 所以放工就過嚟試下珍寶赤蝦海鮮丼一碗有兩隻特大牡丹蝦, 三文魚, 帶子各兩片, 仲有勁多蟹子, 鋪滿整個飯面, 而且價錢只係$108, 超抵食軍艦5點五款不同味道嘅軍艦壽司, 全部都好新鮮, 特別係海膽鮮甜味濃, 三文魚子粒粒通透, 一啖咬在口中卜卜爆開😋鐵板煎牛舌厚切牛舌食落好有口感, 煮得入味夠淋滑亦夠juicy, 加埋用鐵板上更香氣十足燒日本廣島蠔叫了蒜蓉同芝士味兩款, 芝士同𧐢味好夾, 亦都唔會搶走咗蠔嘅鮮味, 但我個人喜歡蒜蓉味更香口泡菜黑豚腩鍋食材好豐富,有粉絲,豆腐, 日本旺菜, 豚肉及泡菜, 帶點微辣, 如果食得落配個白飯仲正🤣青蘋果奇異果梳打紫薯鮮奶個人最愛這款紫薯奶,紫薯味濃郁加埋鮮奶夠滑又唔會太甜, 呢餐真系超豐富

珍寶赤蝦海鮮丼

軍艦5點

五款不同味道嘅軍艦壽司, 全部都好新鮮, 特別係
海膽鮮甜味濃, 三文魚子粒粒通透, 一啖咬在口中卜卜爆開😋

泡菜黑豚腩鍋

青蘋果奇異果梳打
紫薯鮮奶
2022-11-06 138 views
黃大仙中心有間和氣食堂,由佢開個日我就想試,終於有機會試。前菜叫左個鱈魚棒,食落咸咸地脆脆地,係開胃既好小菜。除此之外,仲叫左個蠔既飯卷,本來對個飯卷就無咩期待,但係食落發現都唔錯,佢上得好快,適合你係好肚餓既時候墊墊肚,等主食!然後仲叫左個火迴三鳥,姐係雞翼哈哈,甜甜地,肉質嫩口,三隻都前d唔夠食。主食叫左泡菜豬肉鍋,泡菜既出意係我始料未及,但係佢酸酸地同豬肉都幾夾唔錯唔錯。最驚喜係櫻花蝦泡飯,一開始食落覺得無乜野,正正常常,但係就越食越上頭,食下又一啖食下又一啖,淡淡地,但又有香味,唔錯唔錯。除此之外仲叫左個蠔,佢上泥有買隻,一半係芝士一半係蒜蓉,我最鐘意係蒜蓉版本,實在太香太夾了!食完想再食多一舊!
黃大仙中心有間和氣食堂,由佢開個日我就想試,終於有機會試。
前菜叫左個鱈魚棒,食落咸咸地脆脆地,係開胃既好小菜。
2022-11-03
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
星期六去開黃大仙,記得之前食過呢間唔錯,就諗住去食個lunch啦,點知去到居然好多人喺度等緊位,點半仲要等8張,不過唔趕時間冇所謂啦。結果等咗半個鐘到去先入到去。有咁多人真係有佢嘅原因嘅,啲嘢係比較平,我叫一個壽司套餐先至80幾蚊仲唔使加一,計分真係爭鮮咁嘅價錢。至於質素,我覺得最少比爭鮮好好多,介乎呀佢同元氣之間。
Lunch壽司set
跟餐烏冬
Lunch壽司set
跟餐烏冬
2022-11-02 633 views
今日難得有空閒時間可以出去食餐飯傾下計🤣雖然咁啱撞正今日掛八號風球🙈但好彩最後都俾我喺附近搵到間唔錯嘅平民日本餐廳🍱一入到去就俾佢嘅裝飾小酒櫃吸引咗,雖然係掛緊8號風球,但店內仍然有好多嘅街坊顧客🥰首先,有樣值得讚賞嘅嘢就係佢嘅上菜速度都幾快🤣基本上我落單後5分鐘內已經上咗兩樣🤔叫咗一個溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗同埋三點刺身盛,沙律嘅份量好大😂而且牛油果都係足夠熟,夠軟身,同蛋黃醬係一個好嘅配搭❣️另外,佢嘅刺身係相當新鮮嘅🤤上菜嘅時候有冰鎮住,以保持佢嘅鮮味,呢樣嘢唔係間間餐廳都做到🤫所以都推薦各位去嘗試佢哋嘅刺身盛🙌🏻其次,又試咗佢嘅招牌菜—電擊雞翼🍗佢嘅口味都幾特別,有種食緊冰糖嘅感覺😂啱啱放落口到會覺得涼涼地,然後又食到甜甜地嘅感覺,同平時食嘅雞翼幾唔一樣🤣而且佢嘅炸薯條上面有落芝士粉🧀所以都幾香口~~跟住下一道菜係蒜燒日本廣島蠔🦪同埋芝士厚燒玉子,蠔嘅味道都唔會太腥🙈都算係正常水準🤔一定要趁熱食佢嘅玉子燒🤣芝士味都唔會太濃,食上去都容易入口,而且佢嘅玉子都較為厚實,咬落去幾有口感💘接下來嘅主食係白咖喱烏冬🥢上菜嘅時候店員有貼心提醒要撈勻烏冬進食同埋小心熱,因為下面仲有咖喱😆烏冬比

3點刺身盛

電擊雞翼配炸薯條

芝士厚燒玉子

接下來嘅主食係白咖喱烏冬🥢上菜嘅時候店員有貼心提醒要撈勻烏冬進食同埋小心熱,因為下面仲有咖喱😆烏冬比較彈牙,咬上去都幾有韌勁,都係一個值得推薦嘅菜式🥰

白咖喱烏冬

雖然已經好飽,但係都好想試埋佢嘅甜品—宇治抹茶芭菲🙈我平時係一個比較少食抹茶口味甜品嘅人,因為怕苦,但佢嘅雪糕係幾甜而且香❣️同埋食食下發現芭菲嘅下面係有驚喜😆有小脆片,同抹茶雪糕一齊食嘅時候都幾搭👍🏻

整體嚟講,呢餐飯嘅性價比都幾高🙌🏻每碟菜嘅價格都正常,係可接受範圍之內,但份量都偏大,幾適合我呢種比較大食嘅女仔🤣另外,入店鋪後一坐低之後,店員就即刻送咗兩杯綠茶上嚟🍵服務都頗為周到,而且服務態度都幾唔錯,比較有禮貌👍🏻

之後應該會再專登過嚟試佢嘅刺身丼同埋卷物🍣今次已經叫咗好多想試嘅嘢食😂但奈何我哋兩個女仔嘅胃口真係有限🙈唯有留返下次啦~😆

2022-11-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$264.5 (Dinner)
3點刺身盛
電擊雞翼配炸薯條
芝士厚燒玉子
白咖喱烏冬
  • 溫泉玉子牛油果凱撒沙律
2022-11-02 96 views
大病初癒,唔係好食得生冷嘢,但偏偏又好想食日本嘢,咁啱經過商場,就行咗入呢間日本嘢度😌見到佢啲嘢食其實都幾吸引,除咗我叫嘅大阪豬扒飯、忌廉咖喱烏冬之外,仲有啲好吸引嘅燒肉飯,不過驚食唔晒冇叫到,下次真係應該試吓😀😀咖喱忌廉烏冬上邊有一層白色嘅cream,食落有少少薯仔味,口感好溫和,我估口味偏淡嘅人應該會鍾意食,配上即叫即炸嘅炸雞,簡簡單單就已經好好食。🐓🐓大阪豬扒飯感覺似係飯嘅章魚燒版本,上面灑滿左大阪燒嘅醬汁同埋柴魚片,好重大阪風味。👍🏼另外我哋仲叫咗啲小食,有清酒煮蜆、燒雞翼從燒茄子,三個人食差啲食唔晒😂😂餐廳位置幾近地鐵站,約埋朋友食都好方便,而且座位位置闊落,啱晒一班朋友喺度傾偈食飯。

2022-11-02 73 views
白咖喱烏冬配炸雞塊:白咖喱味道濃郁,甜而不辣,烏冬口感彈牙,炸雞塊即叫即炸,所以夠曬香脆櫻花蝦鯛魚湯泡飯:首先想讚下店員好細心,留意到我地吸曬啲湯會主動過黎加湯話會好食啲,咁忙既情況下都睇到要大讚!鯛魚湯味道清甜,一上枱已經聞到好香海鮮味,櫻花蝦增加湯飯口感,大蝦亦都夠爽身,中意食清清地既朋友啱曬牛油果芒果三文魚斑戟:第一次三文魚斑戟又出奇地好好食,牛油果同芒果既配搭令味道好清新,平時唔食牛油果既我都接受到,三文魚鮮甜加埋芒果當造微酸甜,完美呀!宇治抹茶芭菲:香濃抹茶味雪糕 ,打咗一陣卡都冇溶食落唔會有冰碎夠滑,配上脆片及蜜紅豆甜而不膩,加上有嚼勁的白玉和蕨餅,煙韌控一定會鍾意呢個飯後甜品另外我哋仲叫左燒日本廣島蠔兩味、電擊雞翼配炸芝士薯條、溫泉玉子牛油果凱撒沙律,全部都好高質,同朋友食咗咁多嘢,埋單都係$500左右咋!

難得去開黃大仙, 入到去黃大仙中心周圍行吓搵食,6點尚早間間食店都無人,係得呢間有啲人, 門口餐牌好厚揭極都未完,野食種類多到爆,而且圖文並茂好吸引,見價錢仲唔貴, 老公話唔使諗直入。日式和風裝修,座位舒服,店員有禮,一坐低就送上綠茶。柯打食物亦好快送到,效率超讚,不過可能因為六點人唔多,但轉頭未到七點已經差唔多坐滿人,好彩我哋早入座,見七點頭已經要排隊泡菜黑豚腩鍋$95好多新鮮菜加上唔會太肥膩嘅黑豚肉幾片, 而且一啲都唔粗嚡有肉汁,配埋泡菜簡直絕配。鐵板煎牛舌$75厚度啱啱好,火候到位非常鬆軟,煎得夠香又唔會乾,配上洋葱入口Juicy 極為惹味。食完一舊轉頭望竟然冇晒,差啲同老公反面雞扒鐵板飯燒汁$88雞扒煎得夠香,仲足&有太陽蛋及好幾嚿大薯角, 飯分量多,餓底抵食之選。香芒燻鴨胸沙律$75睇圖已經好吸引,上到枱靚到嘭嘭聲,芒果鴨胸一齊食好開胃好fresh,又靚又好食。田樂麵豉燒日本米茄子$53茄子大大兩大塊, 鋪滿惹味香口麵豉及蔥花 ,超好味有驚喜。蒜蓉燒日本廣島蠔$52圓圓潤潤生蠔,佈滿蒜蓉熱辣辣香噴噴……正飲品: 宇治金時$42熱紫薯鮮奶$35 兩杯飲品都好出色,味道濃郁但甜度
,見價錢仲唔貴, 老公話唔使諗直入。

泡菜黑豚腩鍋$95

鐵板煎牛舌$75

雞扒鐵板飯燒汁$88

香芒燻鴨胸沙律$75

田樂麵豉燒日本米茄子$53

茄子大大兩大塊, 鋪滿惹味香口麵豉及蔥花 ,超好味有驚喜。

蒜蓉燒日本廣島蠔$52

圓圓潤潤生蠔,佈滿蒜蓉熱辣辣香噴噴……正

飲品:
宇治金時$42

熱紫薯鮮奶$35

兩杯飲品都好出色,味道濃郁但甜度淡淡地啱曬我哋

整體所有食物都好滿意,分量好足而且好好味, 食咁多埋單$567都合理。已經計劃下次帶埋阿女黎再食過

香芒燻鴨胸沙律
雞扒鐵板飯燒汁
泡菜黑豚腩喎
天樂麵豉燒日本米茄子
蒜蓉燒日本廣島蠔
宇治金時
熱紫薯鮮奶
2022-10-31
$280 (Dinner)
香芒燻鴨胸沙律
泡菜黑豚腩喎