🥢溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65沙律好快已經上枱啦😍😍份量認真大碗,記得將溫泉蛋同埋沙律醬撈勻,可以令到沙律冇咁乾身,好易入口😙而且入面仲會有麵包粒,增添左唔少口感😉🥢電擊雞翼 炸薯條 $82電擊雞翼個名真係好得意😆原來佢係冷盤凍食架,咬落口彷彿有種比電擊中左嘅感覺咁,好有驚喜,上面仲有層蜜糖,幾入味😝而且仲係單骨雞翼,食落好方便🥳隔離仲有沾滿芝士粉嘅薯條🍟好軟熟🥳🥳🥢火炙黑松露3點 $82鵝肝、帆立貝、左口魚邊呢個火炙黑松露3點都幾抵叫🤪 有齊鵝肝同帆立貝呢啲高價位壽司☺️ 質素高又新鮮,仲有濃濃嘅黑松露點綴~~真係cp值好高呀😋🥢牛油果芒果三文魚班戟 $52賣相好吸引又得意😌平時食卷物就食得多,班戟包住三文魚真係未試過☺️除咗三文魚之外,仲有一舊牛油果喺入面,食起嚟都特別清新同埋有營養🥰🥢黑豚肩燒丼 $85呢個豚肉丼份量十份,上面有4片大塊嘅豬肩肉❤️燒汁嘅味道好濃郁,食落都唔會好鹹☺️濃香惹味🥢白咖喱烏冬 $92呢個係招牌菜,大家一定要叫呀😌😌真係好好食,上面係鋪滿左忌廉,底下就係日式既咖喱汁,溝埋一齊食真係好夾🤩🤩烏冬仲好軟滑👍🏻👍🏻🍵宇治抹茶芭菲 $82嚟到食甜品嘅時間啦,呢度嘅甜品

🥢溫泉玉子牛油果凱撒沙律 $65

🥢電擊雞翼 炸薯條 $82

🥢火炙黑松露3點 $82
鵝肝、帆立貝、左口魚邊

🥢牛油果芒果三文魚班戟 $52

🥢黑豚肩燒丼 $85

🥢白咖喱烏冬 $92

🍵宇治抹茶芭菲 $82
嚟到食甜品嘅時間啦,呢度嘅甜品都好出名㗎😌今次叫咗呢一個宇治抹茶雪糕🍵抹茶嘅味道都好濃郁,唔會好苦澀但有啲甘甜😙抹茶嘅味道都好正宗,下面仲有不少Q彈蕨餅同小丸子🍡🤩增添左唔少咬口😝😝
2022-09-21 136 views
行過見到有間日本嘢未食過裏面都幾多人,好多都係一家大細,感覺上一家大細嘅人食得都有啲保證,所以就入去試吓每人都要一杯熱茶,飲落應該係綠茶都幾香。仲有一大壺熱水可以自己添加。唐揚雞軟骨:雞軟骨份量都幾多,我覺得質素都幾高,因為唔會剩係得軟骨都有少少肉,而每一件都好大舊,炸得好香脆。跟咗個沙律醬,肥仔必食又抵食。蒲燒鰻魚丼(走蔥走洋蔥):鰻魚好大條,個底有啲雞蛋絲,感覺上飯量唔係好多,如果可以多啲就好啦。鰻魚味道好出,感覺上都有返咁上下質素。

2022-09-19 188 views
Sushi 飯😭超鬆散!!!!!!!! 無該有的酯及飯味,stick 唔倒一齊咁,飯囗感未能如期日本餐廳的程度,帶子鵝肝卷,唔再講飯先,內部料味道正常但肝細到差d見唔到!喂呀,$69我預左細都未至於細倒成啖放口只 feel dddd味架。為了要大件 d, 叫了$48鵝肝sushi, 他們不是法國的鵝肝,味道會是偏淡, 同好薄,前排元Xsushi 三十幾蚊 又厚又正。吸引不到我再來,性價比不同,壽司個飯太影響口感及味道了!
Sushi 飯😭超鬆散!!!!!!!!
為了要大件 d, 叫了$48鵝肝sushi,
吸引不到我再來,性價比不同,壽司個飯太影響口感及味道了!

今日路經黃大仙中心,加上唔想煮飯。 我和朋友2人就決定係依間餐廳食飯, 6點左右來,唔使等好奈。間舖坐滿人,我同朋友叫左佢幾出名號ge白咖哩烏冬及豚肉飯, 雞軟骨及燒蠔白咖哩太差,但打卡一流。面頭白色係忌廉及牛奶的混合物,因原來底的咖喱都唔係太濃所以混合埋白色部份就變了好淡。豚肉飯幾好味(但真實同圖片真係差好遠)但如果同牛角次男比就好普通而且價錢重貴過次男 。燒蠔普著通通,但價錢有點少少貴,相同價錢有好多舖做得好食過佢2人叫了2個主食2個小食埋單三百蚊多d.

2人叫了2個主食2個小食埋單三百蚊多d.
白咖喱
豚肉飯
燒蠔
為食豬仔尋食記🐖少去黃大仙,都唔知食咩好,不過經過一間好多人排隊嘅抵食日本嘢😂😂香港人都中意排隊🤣🤣唔趕時間,所以就同男朋友排隊等下位!試吓係咪真係值得排隊!😋😋😋等咗15分鐘都已經有位~~~👍🏼其實自己都比呢個餐牌吸引咗,因為佢同平時嘅日式料理餐廳唔同🤤比較多熟食,丼飯,小食,卷物同埋鍋之類嘅嘢,自己唔係好鍾意食生嘢😂🤣覺得種類選擇多,個樣又好味👍🏼👍🏼咩都想叫😍燒黑豚肉肩丼 附泡菜🥓🍚香濃嘅黑豚肉味道,加埋啲燒汁配飯一流,泡菜亦非常開胃😋脆脆燒三文魚皮🐟香脆好味,而且夠薄身,加埋沙律醬甜甜地,好正😎泡菜黑豚鍋🥘湯嘅味道非常之濃,滿滿嘅麵豉湯味道,加埋豐富嘅材料,任由豆腐,菇,蘿蔔等等蔬菜,比起豚肉入邊嘅蔬菜更好味🥳🥳🤤雜錦刺身丼🦐🐟用料ok新鮮,無腥味,細細碗啱晒我哋試多啲嘢,鮮味加埋蟹子撈飯!喜歡👍🏼☺️電擊雞翼🐓+北海道bang bang 炸薯條🍟薯條好脆,但味道正常😎隔離嘅電擊雞翼,有驚喜,惹味,香脆之餘仲有醬汁包裹雞翼,濃味之選🤤😋雜錦壽司🍣凍柚子蜜🍹凍紫薯鮮奶🍠🍼————————🐖豬仔總評🐖(和氣食堂 黃大仙)食物方面🍌🍌🍌🍌抵食方面🍌🍌🍌🍌🍌環境方面🍌🍌🍌份量方面 🍌🍌🍌
為食豬仔尋食記🐖

等咗15分鐘都已經有位~~~👍🏼

燒黑豚肉肩丼 附泡菜🥓🍚

香濃嘅黑豚肉味道,加埋啲燒汁配飯一流,泡菜亦非常開胃😋

脆脆燒三文魚皮🐟

香脆好味,而且夠薄身,加埋沙律醬甜甜地,好正😎

泡菜黑豚鍋🥘

雜錦刺身丼🦐🐟

電擊雞翼🐓+北海道bang bang 炸薯條🍟

雜錦壽司🍣

凍柚子蜜🍹

凍紫薯鮮奶🍠🍼

————————

🐖豬仔總評🐖
(和氣食堂 黃大仙)

食物方面🍌🍌🍌🍌

抵食方面🍌🍌🍌🍌🍌

環境方面🍌🍌🍌

份量方面 🍌🍌🍌🍌

服務方面🍌🍌🍌

🔔Last Words : 整體好抵食,好多選擇,好多fusion嘅菜式,一大班朋友嚟食就正👍🏼
2022-07-12 961 views
🎈A41. 鹽燒雞扒蕃茄湯烏冬定食 $78冇諗過雞扒簿得嚟又幾嫩滑,雞皮薄而煎得好香脆🤔。小編揀既烏冬係蕃茄濃湯,烏冬係粗身果款,味道唔差,中規中矩。 而入面既湯底真係有真茄肉架,煮得夠淋,鮮美,唔錯🍅。 ✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈加洲卷/三文魚壽司/玉子壽司三款壽司餐廳已經定好咗,分別有加洲卷、三文魚、玉子壽司🍣。玉子外觀有啲,唔知點解呢,係咪因為放得太耐?,味道無咩問題。 三文魚同加洲卷既份量大細都合適,味道普通,作為前菜開胃食都OK😌。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈杏仁奶茶(凍)小編第一次飲奶茶加杏仁,味道原來都幾夾,下次見到必定會想再飲🥰。好多人對杏仁味唔係好鍾意,味道又濃又澀咁,但加埋奶茶,甜返啲之餘,仲香咗好多,味道清新。混和咗之後係帶有些少茶味,無左太重杏仁果種藥材味,好飲👍。

🎈A41. 鹽燒雞扒蕃茄湯烏冬定食 $78
冇諗過雞扒簿得嚟又幾嫩滑,雞皮薄而煎得好香脆🤔。
而入面既湯底真係有真茄肉架,煮得夠淋,鮮美,唔錯🍅。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈加洲卷/三文魚壽司/玉子壽司
三款壽司餐廳已經定好咗,分別有加洲卷、三文魚、玉子壽司🍣。

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
杏仁奶茶(凍)
🎈杏仁奶茶(凍)
$80 (Lunch)
杏仁奶茶(凍)
  • 杏仁奶茶
2022-06-26 876 views
黃大仙和氣食堂一間高質素的日本餐廳特別推介雪糕十分香濃奶滑超好味,還有白酒蜆鍋,大大隻超厚肉,而且他們的卷物很多選擇有時悶悶地想食日本野又唔想食元x,依度都有好多唔同選擇揀,不過假期比較多人,要來就要早點排隊啦。
黃大仙和氣食堂
— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 一set包多款小食·性價比高高高 】#beerpig黃大仙 #beerpig日本菜✨總分:🍻🍻🍻🍻 8 / 10 分✨推薦:#😋幾好食喎✨大家有興趣就記得|𝐿𝑖𝑘𝑒•𝑆𝑎𝑣𝑒•𝑆ℎ𝑎𝑟𝑒|呢個𝑝𝑜𝑠𝑡喇💖—🍻🍖 質素:🍱 三文魚海膽丼定食|$92·套餐包括|關東煮·揚物·餐飲|呢到既刺身丼款式算多,而且每個丼飯午市套餐都會跟配關東煮·揚物·餐飲👍🏻都幾抵食架講番刺身既質素先,三文魚正常發揮有魚油香,海膽都不過不失,有微微甘甜味唔會腥臭😌✨評分:8.5 / 10 分🍲 壽喜燒牛肉鍋定食|$79·套餐包括|茶碗蒸·白飯·餐飲|豬生又揀佢至愛既壽喜燒牛鍋🤭牛肉鍋份量都幾大煲,跟餐仲有茶碗蒸😍(係小編至愛)壽喜燒湯底清甜,蔬菜索曬湯底好入味,牛肉就正正常常普通肥牛,成個鍋物撈飯食一流🫢最後豬生係食唔曬啲野食架,呢個價位呢個份量仲有小食飲品,同樣好抵食👍🏻✨評分:8.5 / 10 分🍲 吉列炸蝦卷|加配價 +$11 / 3件除左Lunch set包左既小食之外,小編仲另加左2份吉列蝦卷🤤蝦卷新鮮整起食落口熱辣辣😲炸得幾脆口加配價都只係$11,好抵食👍🏻✨評

#beerpig黃大仙 #beerpig日本菜

✨評分:8.5 / 10 分

🍲 壽喜燒牛肉鍋定食|$79
·套餐包括|茶碗蒸·白飯·餐飲|
豬生又揀佢至愛既壽喜燒牛鍋🤭
牛肉鍋份量都幾大煲,跟餐仲有茶碗蒸😍(係小編至愛)
✨評分:8.5 / 10 分

🍲 吉列炸蝦卷|加配價 +$11 / 3件
蝦卷新鮮整起食落口熱辣辣😲炸得幾脆口
加配價都只係$11,好抵食👍🏻
✨評分:8 / 10 分

☕️紫薯鮮奶|$35(跟餐半價)
最後小編點左一杯熱既紫薯鮮奶😲
聞落去幾香,不過味道就冇想像中咁正
紫薯味略為淡左啲,半價叫呢杯飲品都尚可接受
✨評分:7 / 10 分

茶碗蒸
揚物
紫薯鮮奶
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
壽喜燒牛肉鍋定食
吉列炸蝦卷
關東煮
茶碗蒸
紫薯鮮奶
短短Lunchtime同朋友食飯,揀左一間選擇多嘅日式餐廳。一品料理、刺身、壽司、烏冬,好多款式,應有盡有,唔怕揀唔到心頭好🥰 午市套餐更加抵食,每個set大約$100,包括刺身飯、炸雞、日式料理為前菜,非常滿足。刺身鮮甜,唔馬虎,壽司飯香軟高質,炸雞juicy十分香脆,日式前菜亦不過不失,似日本便利店食到嘅質素。———————————————評分🔖 (5⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️回購?會😋✅———————————————🚶🏻‍♀️ #youngcfood_hongkong🚶🏻‍♀️ #youngcfood_wongtaisin🕵🏻‍♀️ #youngcfood_japanese———————————————📍和氣食堂 📍黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖 👣 港鐵黃大仙站 D3 出口 ...#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphoto
短短Lunchtime同朋友食飯,揀左一間選擇多嘅日式餐廳。一品料理、刺身壽司、烏冬,好多款式,應有盡有,唔怕揀唔到心頭好🥰 午市套餐更加抵食,每個set大約$100,包括刺身飯、炸雞、日式料理為前菜,非常滿足。刺身鮮甜,唔馬虎,壽司飯香軟高質,炸雞juicy十分香脆,日式前菜亦不過不失,似日本便利店食到嘅質素。
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

🕵🏻‍♀️ #youngcfood_japanese
📍和氣食堂
📍黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖
👣 港鐵黃大仙站 D3 出口
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #黃大仙 #黃大仙美食
2022-03-15
2022-04-09 656 views
最近見人地介紹話有間好食既日式餐廳叫配送達人所以我哋今日嗌左外賣自取但店名明明係和氣食堂🧐唔太明白點解外賣平台唔同名-🥢辣味三文魚小柱貝粒粒丼三文魚辣辣地好開胃兩件炸雞 兩件壽司 仲有少少配菜成個便當份量都好大份好足料炸雞既炸粉唔會太厚😋-🥢牛油果芝士吉列蝦卷定食一共三件牛油果卷,三件芝士卷同一碗細烏冬成個定食份量偏小,烏冬都好細碗🧐以呢個價錢黎講有少少唔抵不過吉列蝦都好大條😆 蝦肉飽滿
最近見人地介紹話有間好食既日式餐廳叫配送達人
兩件炸雞 兩件壽司 仲有少少配菜
成個便當份量都好大份好足料
炸雞既炸粉唔會太厚😋
🥢牛油果芝士吉列蝦卷定食
一共三件牛油果卷,三件芝士卷同一碗細烏冬
成個定食份量偏小,烏冬都好細碗🧐
以呢個價錢黎講有少少唔抵
不過吉列蝦都好大條😆 蝦肉飽滿
2022-02-21 427 views
🇭🇰黃大仙- 和氣食堂難得去開黃大仙~~就周圍搵吓有咩好食啦😌喺OpenRice見到呢間嘢咁多人推薦就試下😆嗰日入到去黃大仙中心,周圍都冇乜人咁,其他食嘢嘅餐廳都冇人排隊😹,係得呢間舖頭有堆人係門口等~~但其實都好快有位 佢入面環境都幾大下 午市同下午茶都好多選擇~👅🍣壽司定食B (⭐7/10) $79/set呢個午市套餐包括四件炸蝦卷,四件刺身壽司(三文魚,油甘魚,赤蝦,帆立貝)仲有一碗木魚湯烏冬同埋包熱飲😋碗烏冬係迷你版,味道正正常常,唔係話好重味精果啲,刺身壽司新鮮大舊,炸蝦卷好好食,但上面塊芝士好似冇燒咁🥲但成個set食係滿足既 咩都有得食吓咁~~下次會想加埋佢嘅雪糕試吓🥰🎏地址:和氣食堂 (黃大仙中心) (黃大仙)1.黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖2. 沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖3. 屯門良德街11號寶怡花園商場地下9-11號舖#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow
🇭🇰黃大仙- 和氣食堂

👅🍣壽司定食B (⭐7/10) $79/set

🎏地址:和氣食堂 (黃大仙中心) (黃大仙)
1.黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖
2. 沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下35號舖
3. 屯門良德街11號寶怡花園商場地下9-11號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #黃大仙 #黃大仙美食 #日本菜 #和氣食堂

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_黃大仙 #lg_沙田 #lg_屯門
2022-01-09 2576 views
和氣食堂 (黃大仙中心) 地址: 黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖三點刺身盛 $128有三文魚丶甜蝦丶章紅魚🍣擺盤好靚!每一件都好厚身 唔會係薄切切咁😗 全部都鮮甜又肥美 比較鍾意章紅魚 肉質好好🥰豚肉丼 $82好大份 有好多片豚肉 豚肉色水好深色一睇就知道非常入味😈 食落去唔會好肥膩油淋淋 仲配埋泡菜 口味又唔同咗😛牛油果芒果三文魚班戟 $50見到呢個名都有啲嚇親😂 但其實所有嘢都夾 幾值得推介 本身所有材料都Make sense嘅 口感仲好豐富添 但用咗pancake成個口味仲要甜甜地咁幾特別✨✨❤️鹽味燒牛舌 $47牛舌算Juicy 不過一條呢個價錢就 還好啦😗三文魚椎茸燒 $36其實即係菇菌類嗰種 不過不失啦 唔算特別抵食啦😮電擊雞翼薯條 (加配)雞翼幾得意😂係凍冰冰咁上 有啲似冷盤嗰種!薯條上邊有芝士粉 都算唔錯!抹茶芭菲 $78呢個而家舖頭做緊推廣 抹茶味好濃郁😆 除咗甜味仲會有少少苦 我就好鍾意啦! 另外仲配咗好多配料有丸子丶Oreo條呢啲😛❤️❤️嗰日係最後一日晚市🥲全場都差唔多滿座 非常多人! 餐廳有好多選擇 咩類型都有‼️價錢都好抵食 好似今次咁 咩
和氣食堂 (黃大仙中心)

地址: 黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖

三點刺身盛 $128

豚肉丼 $82

牛油果芒果三文魚班戟 $50

鹽味燒牛舌 $47
牛舌算Juicy 不過一條呢個價錢就 還好啦😗

三文魚椎茸燒 $36
其實即係菇菌類嗰種 不過不失啦 唔算特別抵食啦😮

電擊雞翼薯條 (加配)

抹茶芭菲 $78

價錢都好抵食 好似今次咁 咩種類都有叫下!兩個人食都係$200左右🥰
刺身日本嘢呢啲價錢算唔錯㗎!!
$220 (Dinner)
2022-01-07 317 views
一家人出去食飯, 老人家唔鍾意食生冷嘢,後生仔又鍾意食刺身, 我自己做想食多菜少肉竟然搵到一間舖頭可以滿足曬 大家嘅願望三個人食飯叫咗1. 黑豚肩燒丼2.石狩鍋3. 三點刺身盛 4. 日式炒野菜5. 鰻魚牛油果班戟1. 黑豚肩燒丼黑豚肉有豬嘅香味但係冇豬嘅騷味啖啖肉 ,仲配 一份偏辣泡菜 ,我自己就好鍾意, 飯嘅份量就比較多,三個人share食最後都食淨咗少少飯2.石狩鍋大大個魚頭,老人家見到就開心,裏面仲有好多菜同埋豆腐3. 3點刺身盛細路仔最鍾意刺身, 有三文魚有蝦4. 日式炒野菜炒菜真係好健康5.鰻魚牛油果班戟有牛油果好食, 同埋都好大件菜色選擇多,淨係睇餐牌都睇好耐下次再試其他嘢

竟然搵到一間舖頭可以滿足曬 大家嘅願望

4. 日式炒野菜
5. 鰻魚牛油果班戟

1. 黑豚肩燒丼

2.石狩鍋
大大個魚頭,老人家見到就開心,裏面仲有好多菜同埋豆腐

3. 3點刺身
細路仔最鍾意刺身, 有三文魚有蝦

4. 日式炒野菜
炒菜真係好健康

5.鰻魚牛油果班戟
有牛油果好食, 同埋都好大件

菜色選擇多,淨係睇餐牌都睇好耐
下次再試其他嘢
2022-01-04
$200 (Dinner)
  • 3點刺身盛
2022-01-06 310 views
今次想介紹下我食左十年既平民美食-和氣食堂。有時唔想幫襯集團式壽司店又想搵間性價比高既餐廳就會揀佢,加上觀察到經理同員工都好勤力!好值得鼓勵。講返食物先,前菜極推薦牛油果凱撒沙律🥗,份量好多好抵食,牛油果鮮甜美味,所有配菜都好match,絕對會再食!刺身叫左一個海鮮丼,虎蝦三文魚新鮮,玉子好食,蟹子都多!非常合格。跟住小食類叫左牛油果三文魚蟹柳班cake,出奇意料地好好食!因為本身鐘意牛油果配搭埋沙律醬又有甜甜地嘅pancake,好正呀!主菜叫左咖喱忌廉烏冬配炸雞🍗,熱辣辣咁上,好好味😋 跟住唔小得飲品類,我叫左巨蜂提子梳打,甜味適中啱啱好。屋企人果杯朱古力賣相都唔差! 重頭戲黎啦!係佢地既甜品,宇治抹茶雪糕!非常吸睛,岩哂打卡用,好有日本🇯🇵感覺呀!最後最後仲加埋芝士薯條雞翼,很邪惡但芝士粉真係畢生最愛!我地食左咁多野埋單人均都只係$250。瘋狂的抵食👍

2022-01-03 421 views
自從帶咗男友去呢間和氣食堂食野後 佢就成日話要去食😉 今日放假 於是滿足佢既願望 去和氣食堂食到飽!👍呢到係scan QR code 嚟落單 方便到極😉😉1. 溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗呢個沙律超大份🎉 好足料夠哂份量😆 首先個溫泉蛋既蛋漿撈落去沙律到好creamy 同fresh😎牛油果既份量都幾多 熟度岩岩好 是不錯既starter2. 珍寶赤蝦海鮮丼呢個丼飯好惹味同新鮮 當中包左赤蝦、厚三文魚 🍣 玉子 、帶子 、青瓜 、海量蟹籽😚 好好味道 所有食材都好新鮮~ 三文魚同赤蝦都好肥美 厚肉得嚟又夠鮮甜 簡直是人間美食 3. 生虎蝦刺身呢個刺身配有泰式辣醬 沾嚟食令味道剛剛好 更加帶出其甜味 🤪虎蝦肉質爽口富有彈性 😍推介!4. 雙重芝士鰻魚卷(3件)卷物入面有青瓜、cream cheese、玉子 非常豐富😚而卷物外面則有鰻魚 同炙芝士 😘 鰻魚入口即溶 且佢多重口感 我大力建議一口食落去 因為可以感受到濃厚既芝士味道 真是太滿足喇😋5. 燒日本廣島蠔(2隻)2隻蠔都好大隻😍一隻係蒜蓉做topping 另一款就係芝士燒做topping 2款都各有特色 🤪 皆突出左蠔既鮮味!啲蠔好新鮮

呢到係scan QR code 嚟落單 方便到極😉😉

1. 溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗

2. 珍寶赤蝦海鮮丼

3. 生虎蝦刺身

4. 雙重芝士鰻魚卷(3件)

5. 燒日本廣島蠔(2隻)

2款都各有特色 🤪 皆突出左蠔既鮮味!
啲蠔好新鮮 完全冇猩味

6. 糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕

甜品方面 都一樣咁高質 個宇治抹茶🍵抺茶味都幾濃郁 嗜甜既朋友就可以叫抹茶牛奶雪糕🍦剛好中和左宇治抹茶既回甘味!味道剛剛好😚
加埋糯米糍&紅豆蓉咁食真是令人回味無窮😍

7. 凍紫薯鮮奶 & 宇治金時

同男友一人一杯飲品 佢表示佢杯紫薯鮮奶好易入口 甜度剛好 紫薯跟鮮奶比例正好😋 至於我杯宇治金時 甜度都剛剛好 有埋紅豆係入面 令成杯野飲更上一層樓

食完簡直意猶未盡 一抽到時間繼續係到食好野!

• 雙重芝士鰻魚卷