2020-05-30 2519 views
小朋友生日,本想帶他們到迪士尼酒店吃自助餐,但月頭訂枱已經滿,連waiting list 也滿,於是轉到華特餐廳晚餐。可能由於早訂位的關係,餐廳安排我們於餐廳最入位置,自成一角!餐廳為小朋友準備兒童餐具。我們點了晚市套餐,食物包括沙律、龍蝦湯、主菜及餐飲。我們點了香煎蝶魚及美國丅骨牛扒。餐前麵包夠熱,外脆內軟,牛油軟硬度剛剛好。凱撒沙律配雞胸肉非常好味,生菜爽脆。龍蝦湯不會太咸太杰身,有幾粒龍蝦肉。原條香煎蝶魚嫩滑,加入檸檬汁酸酸甜甜非常醒胃。配菜薯仔、椰菜花及薯蓉味道好。丅骨牛扒嫩滑多汁,配紅酒汁及薯條,小朋友見到米奇頭形的茄汁十分雀躍!我們點了tiramisu及精選甜品,我們在訂位時已預訂生日牌。服務員送上蛋糕的時候更會一起唱生日歌,以及送上生日扣針牌!小朋友非常開心。美中不足是餐飲熱檸茶不夠熱。

美中不足是餐飲熱檸茶不夠熱。
1990 views
Dinner
Celebration
Birthday
2020-04-15 1812 views
特别的日子與特别的你走進華特吃下午茶。看看五彩十色的小點,由上而下,由鹹到甜,一定要好好品嘗。先來魚子青瓜蟹肉凍,蟹肉加青瓜入囗清新,下層是酸酸的凍糕,多醒胃。三文魚卷着麥包,裏面卷着青瓜,囗感可以。這個外型似甜,但其實是呑拿魚醬,下面是多士,入口不容。第二層是脆丸子,外型可以,肉丸有些羶味。波菜酥,入口鬆脆,波菜新鮮。甜品開始了,先來最可愛的檸檬米奇,味道正常,造型可愛。這似花朵的红桑子,酸味配上杏仁和脆餅,很不容,外貌亦很吸引。入口濃濃的芝士旦糕,很滿足呀!可愛的鬆餅配上牛油和果醬,好味呀。最後配上熱情果茶,多幸福呀,這真是美好的回憶。
特别的日子與特别的你走進華特吃下午茶。

看看五彩十色的小點,由上而下,由鹹到甜,一定要好好品嘗。

三文魚卷着麥包,裏面卷着青瓜,囗感可以。

這個外型似甜,但其實是呑拿魚醬,下面是多士,入口不容。

第二層是脆丸子,外型可以,肉丸有些羶味。

波菜酥,入口鬆脆,波菜新鮮。

甜品開始了,先來最可愛的檸檬米奇,味道正常,造型可愛。

入口濃濃的芝士旦糕,很滿足呀!

可愛的鬆餅配上牛油和果醬,好味呀

最後配上熱情果茶,多幸福呀,這真是美好的回憶。

2020-04-14
$250 (Tea)
Celebration
Birthday
  • 甜品
2020-03-27 1508 views
因朋友生日有會員優惠便來到迪士尼酒店這家華特餐廳吃下午茶套餐high tea一番 因事先有預約所以店員安排了我們坐窗邊位置 可以看到酒店公園的景色-下午茶餐除了糕點之外還包括了兩杯飲料我們點了熱朱古力熱朱古力上有一片薄薄的朱古力片溶化進朱古力後特別濃郁-糕點方面有鬆餅、餅乾、鹹點和甜點 餅乾是卡通人物造型的十分可愛🥰 鬆餅暖暖的配上奶油和果醬超正 鹹點味道一般 相比之下甜品更加出色
相信好多人都去過迪士尼,不過就好少會去迪士尼嘅餐廳食野,今次就揀左迪士尼酒店裏面嘅華特餐廳試下食晚餐😂大家嘅印象係迪士尼樂園裏面食野都幾貴,可能百幾蚊先得碗飯或者麵😣不過今次去依間西餐廳其實價錢同出面啲西餐又唔係真係差好遠,始終係酒店入面係會貴少少,不過環境質素都會好啲!**********<烤美國牛柳配蘑菇汁> $328個美國牛柳叫左medium 個肉質好淋,食落完全唔韌,都幾有牛味🐮配埋個蘑菇汁都幾夾,個汁真係有蘑菇片係裏面嫁,好濃郁好好味,都有驚喜喎!**********<皇帝蟹肉三文魚蕃茄汁意粉> $218個意粉嘅質地都幾特別,唔似平時啲意粉嫁喎,係比較幼身似蛋麵多啲,另外有四舊三文魚,輕微煎過食落唔會好乾,上面仲有啲蟹肉同埋三文魚籽🦀成個配搭配埋蕃茄汁好fresh!

**********
<烤美國牛柳配蘑菇汁> $328

烤美國牛柳配蘑菇汁

**********
<皇帝蟹肉三文魚蕃茄汁意粉> $218

皇帝蟹肉三文魚蕃茄汁意粉
$350 (Dinner)
烤美國牛柳配蘑菇汁
2020-03-02 985 views
作為迪士尼的忠實fans,梗係要試哂酒店嘅餐廳🏰華特餐廳以柔和嘅米白色牆身配上深木色裝潢、閃亮的黃銅裝飾和華麗嘅古典吊燈,典雅大方,悲傷小姐喺呢度享受到最親切周到的服務,仲可以透過玻璃窗欣賞園林風景🏝💗龍蝦湯悲傷小姐飲第一啖湯就非常驚訝😱龍蝦味非常濃郁,唔似出面餐廳得蕃茄膏嘅味道,非常香滑。餐包方面提供牛油軟包或法國硬包,今次就揀咗牛油軟包,麵包新鮮熱辣,非常軟熟,配上牛油絕配🦞💗燒羊架 ($428)唔好睇淨係得三隻羊架但非常厚肉,熟度掌握得好而且帶有炭火香,羊架肉質腍滑,膻味平衝🐑配菜方面有薯條、焗薯等,今次就揀咗忌廉焗薯: 將薯仔切成薄片,加入忌廉汁同芝士焗香,好邪惡ar~~餐廳提供超過五款醬汁,今次就揀咗比較特別嘅法式香草蛋汁。值得一提係伴碟嘅原個焗蒜,完全唔辣好甜。侍應更會走嚟問需唔需要芥辣同海鹽。當悲傷小姐想要海鹽嘅時候,侍應竟然同我講有三款岩鹽,個下我真係呆一呆😳💗加拿大T骨牛扒($428/14ounces)上桌個時當堂俾嚇親,塊扒竟然大過我塊面,重量級十足😱燒到表面帶微焦,內裡肉汁滿瀉。T骨最大嘅特色係享受雙重口感。大骨分開肉排,一邊係菲力,肉質偏瘦較健康,但食落好軟嫩;

💗龍蝦湯
龍蝦湯

💗燒羊架 ($428)
燒羊架

💗加拿大T骨牛扒($428/14ounces)
上桌個時當堂俾嚇親,塊扒竟然大過我塊面,重量級十足😱燒到表面帶微焦,內裡肉汁滿瀉。T骨最大嘅特色係享受雙重口感。大骨分開肉排,一邊係菲力,肉質偏瘦較健康,但食落好軟嫩;另一邊就係西冷,牛味最濃郁,而且帶少少油脂,食落較香同有嚼勁✌🏼呢款就試下黑椒汁,帶微微嘅辛辣,不過悲傷小姐覺得配最簡單嘅黑胡椒粒同海鹽先係最突顯肉味。
加拿大T骨牛扒

💗華特餐廳甜品精選 ($128)
呢個系打卡呃like必叫😍😍小熊維尼系芒果慕絲,裡面有芒果肉同芒果汁,酸酸甜甜🥭米奇老鼠系朱古力慕絲,朱古力味濃郁,裡面有紅桑子果醬,中和Heavy感🍫史迪仔系藍苺慕絲,呢個比較失望冇乜水果味,剩系得忌廉嘅味道🤔
華特餐廳甜品精選
龍蝦湯
燒羊架
加拿大T骨牛扒
華特餐廳甜品精選
2020-02-09 3215 views
老鼠流年在今日立春日(4/2/2020)下午正式來到。特意拜訪「老鼠之家」。在玄學學說角度,九方向之中,今年西方是九紫貴人星飛臨,加持吉運。新年「第一日」到西方近水的「老鼠窩」 ,寓意富貴逼人,水頭充盈。豬年有非洲豬瘟,老鼠流年頭即有蝙蝠鼠疫,天意弄人!還是「犯太歲」作怪?因疫情緊張,樂園封城,只封閉剩餘此酒店。來到西方,當然吃西餐。這是我首次光顧此小餐廳,以往空念翠樂庭、米奇厨師、晶荷軒、雲龍軒……,原來忽略眼前小寶具。在維多利亞大客廳,房客絕跡,世界像停頓了,人類被封印,古典升降機前,只有我倆。我們成為包了場的豪情貴族。吸晴是海濱的迷宮庭園,令我昔日錯過了樸實的小餐廳。原來餐廳正正是在往迷宮庭園的門旁,多次擦身而過,緣慳一面。你看看上圖,窗是畫框,米奇食品如入畫中。瞳孔如相機,早已吃飽了。對比英式大客廳,餐廳像是連接厨房的小房間。我與公爵夫人在客廳閒坐一會,管家通知午餐已準備妥善,我們才進入小飯廳。餐廳樸實得很,主調色彩深沉,幸好窗口引入花園的豔色,與愛卿花容相映成趣。男僕彬彬有禮,女僕殷勤熱情,職員包括接聽訂檯電話的,都是演員,把時空偷換成為十九世紀的西歐。在舌尖的世界,我從來看

吸晴是海濱的迷宮庭園,令我昔日錯過了樸實的小餐廳。
原來餐廳正正是在往迷宮庭園的門旁,多次擦身而過,緣慳一面。

在舌尖的世界,我從來看不起西方。規範的紅白湯,血腥的厚扒,礙胃的意粉,單味的醬汁,油膩的薯條……。比不上中國的刀功,泰國的蔭功,東洋的瀛風,越南的涼檬,印度的香科濃,韓國的蔘雞盎……。

此店的半自助餐桌迷你可人,小小餐桌的「陳列品」,已可以滿足我的貪婪眼光。快樂程度勝於食一般酒店自助餐。原因為何,下章分解。

踏沙灘不如食沙律

右方的五大素盤顏色繽紛,菜香味清,六小碟沙拉醬添甜加酸。我至愛的千島醬如顏料,在翠綠草叢上,塗抹味素,把千個小島透窗引入,海草打開久悶鬱鬱的味蕾。熱愛海洋的妳,能不心動?

有良伴有涼拌

桌上翠草與窗外的綠迷宮呼應著,中央頭盤放置在青苗之下,有涼拌生果海鮮等「九大簋」。「九大簋」如玄學九宮,如川鍋九格,如水田九塊。

時運同樣劃分為九個。此香港樂園陪伴我們進入了下元八運,轉眸已十多年。此運吉星照耀西南望海區,趨旺香港。惜限期將至,好景難再?
生於夏季和餓水命的人如我們,多到此一遊,近水樓台嚐海鮮,可增運嘉福。
「餸豬型鼠」是樂園自助餐桌的慣常主題,我們對冷火腿沒有興趣,鍾情於涼拌生果海鮮。

煙火文魚如逆流到港,由迪士尼碼頭,跳到我的碟上,為涼拌生果海鮮伴碟,咸鮮馥郁,隱逸著海水味。

海鮮會補充五行之水,醃三文魚拼凍魷魚、涼蝦、冰青口,仿佛在餐桌旁演奏小提琴,為餐廳提升檔次 ; 鮮味有濃有淡,如音韻有高有低。指揮家是哈蜜瓜,哈蝦令我這個大少的味蕾懷了孕,瓜香和蝦鮮奇妙結合,魚水之歡後,在腦海留下紀念品。

果汁令這個海鮮水宴水到渠成,西瓜汁和瓜香、蝦鮮神奇合拍。

春剛到夏未至,果清冷食預告冬之將去隨流水。

咸點三弄

第三浪的蟹蓉南瓜奶凍是精彩咸點心,同樣是天然生果和海鮮的「天鮮配」。

雖無南瓜車造型,卻有灰姑娘的白婚紗。蟹肉咸鮮浪淹蓋蝦魷,再湧上淘洗如沙灘的甜美南瓜蓉,咸甜沖撞,激出很多口水花。

蟹王衝上南瓜車,奶凍咸吃令我有震撼快感,如同果酸邂逅海鮮,海鹽撞上鮮奶,夢境結合現實,我遇上了妳。這種食物「變種」交义感染,蠻可愛!混和交拼想必是此店厨師手藝的特色。

份量調適巧妙,蟹鮮度強,故份量宜少。
🎶太多蟹鮮味,南瓜味無得企,太多奶凍味,蟹鮮味又唔爭氣!好味!啱曬妳。🎵

三姝之二是龍蝦涷批,網聞此廳龍蝦熱湯頗佳。涷批外型冷豔,惜味道淡薄,因龍蝦失踪,沙律太多。

另一款亦屬灰姑娘的姊妹,庸姿俗粉。麵包配蜂蜜,屬故技重施,咸甜衝擊引來震撼快感,夫人認為蜂蜜優質,公爵則覺得配搭欠新意。

連連有魚

主食當然選美人魚,不食唐老鴨和三小豬,不飲蝠鼠湯。
香煎三文魚外型俏麗,如紅橋、如錦鯉,如帆船,色彩清雅不高調,味道亦清淡不油,酥軟味腴。

賣相令我聯想「魔海奇緣」故事中的木筏。味遊「魔海奇緣」,先由風趣洋蔥脆網引路,次隨海水味魚片白波逆流,腳踏青蔥露荀木筏,三文魚顏色暗示是女主角「慕安娜」,舌尖上的太平洋風景旖旎。

碟上動畫美魚蝦,
舌下靜嚼童夢遐。

如餐廳能多引入更多廸士尼故事人物入饌,則百食不厭。期望快會吃到美人魚,喝白雪公主,看三小豬屋子,嗅玻璃鞋……。

我對伴菜有五大素求,即蔬菜宜有5種,顏色有5種,脆硬度有5種層次,蔬菜比例須佔35%。此菜顏色欠多元,特色是用了莎莎醬salsa。
調味汁用蕃茄、洋蔥和辣椒製成,走墨西哥風格。厨師明顯走辣去茄,大大淡化了辛酸感覺,抬高了魚味。
據悉,晚餐主菜亦以煎魚獲好評。

另一西菜把我們帶到熟悉的意大利。意式海鮮卷沒有帶來驚喜,面皮太厚,海鮮粒略乾,明太子忌廉汁亦未能平反敗局,無忌廉奶香,無提鮮法力魔法。

另兩個選擇分別是車厘子汁煎和蘋果醬燒,都是生果入饌,應該更引人入勝。
果鮮宴是我欣賞此餐廳的主要亮點。
自助桌上生果種類甚多,含豐盛維他命C,大助提升免疫力。
執筆時,全城盲搶米……。英治下早定米倉儲糧制度,我們多買的,應是蒜頭。用作烹調香料,用作蒜油,用作食療。這餐很有治愈療效呢。

卡通動物食品

人類都喜歡把動物圖騰化,趨之若鶩,更喜歡把動物食物化,擺放上檯。
文明是把動物美麗化、童話化、藝術化,昇華成為精神食糧。野蠻人才會為了原始獸性,放縱口腹之欲。後者叫品味,前者叫野味。

歡樂年年🎶是 :
抗疫食品吃一遍,飛星送舊年 ; 鼠年愛吃福鼠宴,
個個樂綿綿!
貴人星、桃花星……🎵

米奇甜品十分可愛,紅噹噹十分應節,放題任吃,性價比高。味道不宜苛求,是眼睛吃、手機食,不是口舌嚐、胃肚納。不是濃甜便可。

鋼牙松鼠朱古力慕絲蛋糕便有太甜這種弊端,加上香港人被比利時和日本朱古力驕縱了,醇香度低的,品評必差勁。

草莓選材亦劣,香港人吃慣日韓紅莓呢。其實,選紅桑子更醒胃有益。

樂園以老鼠為王,暗合中國人以老鼠為生肖之首,稱為「子」。子,天子,王也。王者榮耀是坐北面向南,所以今年南方大凶。澳洲大火已發凶兆,西遊向老鼠王拜年是最佳選擇。

另一甜點是超彈維尼慕絲。幸好小熊維尼不辜負我們的寄望,晶瑩剔透,滑溜誘人 ,如剛舖蓋韓國面膜,絲甜若現,微酸弄人,令我饞涎欲滴。波光影,映入美食,倍感愜意。這種幸福會滿盈,令佳人喜上眉梢。盼望將來維尼面型食品,不會被政府禁絕吧。

飲品
啡茶很差勁,如同白開水。

米奇茶敍,兩人共享少量鼠點,喝水兩小時 ,印象中都要花4百元 ; 我認為童夢午餐更化算,放題鮮鼠餐,每位298元,另加一費。
可以做三小時英國公爵,漫遊西歐,滿園春色,山水入懷。
在棕框白屋藍海橙花綠葉下,享受半日、伴逸午餐。
春在花前,閣在水前,我在卿前。
肖龍、猴、牛者到此可能行大運。肖免者更會有紅鸞桃花星臨身。

華特先生在困境中創造老鼠童話,是我景仰的歷史人物之一。他是塑造現代社會的偉人之一。現代社會正在迪士尼化(disneyization),複印迪士尼樂園的運作原理到各個領域。主題化、故事化、夢幻化、演員化……影響商場、政界、學校、食店……。
牆上有很多他的舊照片,紀錄他的一生,這裏是華特紀念博物館,美國軟文化象徵。飯廳外的維多利亞客廳則是英國軟文化象徵。
宜在鄰廳建立小博物館,讓我們神交華特廸士尼。
古意盎然,吃的卻是新派西餐。不以意大利菜劃地為牢,博採各國菜色,是我最激讚之處。

餐桌之上妳燦嚼,
疫情之下我易情。

從此少去米奇厨師,鍾愛此餐廳。
在旅遊寒冬遊園,綺羅春夢無痕。此刻這裏是全世界最清逸的主題公園,

隔絕紅塵三百里,
倒流時光二百年,

變成鼠(屬)於妳的樂園。
$327 (Lunch)
2020-02-01 2172 views
走進華特餐廳,橫裝好似鐵達尼號電影中頭等艙的餐廳。我馬上聯想起男女主角在餐廳進餐時的情境。其餐桌及餐具擺設,窗外陽光照射的情境,跟同鐵達尼郵輪中的餐廳同出一轍。返查該餐廳設計是仿照維多利亞式建築。再細看墙上黑白照片,全部紀錄華特迪士尼由繪圖師至動畫大師的大頭照。仿如電影 Creed 洛奇在退役後的自家餐廳。洛奇同樣將自己的威水照掛在墙上。我帶同迪士尼剛出版的新作 One Day at Disney,在華特迪士尼大頭旁合照。能同這位創意奇才合照,算是圓了自己心願。我一坐下,職員S介紹我點華特餐桌的菜單。這個菜單是可享用自選沙律、冷盤、甜品及水果。主菜四選一。我點下香煎三文魚做主菜。第一碟,我選好菌香帶子沙律、煎吞拿魚、栢爾馬火腿配甜瓜及龍蝦凍批。煎吞拿魚入口即溶。菌香帶子香夾滑,配埋沙律滋味無窮。龍蝦凍批賣相唔錯,食落沙律份量過多,龍蝦肉少。栢爾馬火腿配甜瓜一定要一齊食。甜帶咸味,個人不大喜歡。第二碟,我選水牛芝士、冷盤凍肉及煙三文魚。水牛芝士屬上等食材。冷盤凍肉恰到好處。煙三文魚入口即溶。第三碟,蜜糖加麵包。蜜糖屬最頂級蜂蜜,混入新鮮麵包。最新奇配搭。第四碟,上主菜香煎三文魚。個賣相達

第四碟,上主菜香煎三文魚。個賣相達滿分。由上而下都可以看出這是魔海奇緣 Moana 首探險木船。將三文魚造船身。白魚仔造成海浪波紋。將竹筍造成深海。上面的紅洋蔥造主帆。三文魚入口即溶,屬上等食材。白魚仔香脆可口。竹筍入口清新。紅洋蔥混入三文魚一齊食,滋味無窮。可惜份量太少。唔飽肚。

第五碟,全部選擇甜品。最有特色是粉紅草苺布甸及小熊 Mousse cake。因造出多層夾層。所以食到多種甜味。

第六碟,西瓜。西瓜多水又多汁。

最後嘆番杯英式奶茶。茶味濃郁。

值得一讚是服務員S。S推介我這種西洋選食流程。是跟足維多利亞時代的傳統食法次序。另一方面佢幫我換碟及更新餐具。原來高級西餐廳,是每食完一道菜,服務員馬上更新餐具。屬甲級服務員。反觀在場有一位職員H。他在場當對每位食客都好禮貌。但對同事態度惡劣。常常小事化大。這種前恭後倨的服務態度,令人冷齒。
自助冷盤
自助甜品
麵包
煎吞拿魚
龍蝦凍批
栢爾馬火腿配甜瓜
蜜糖加麵包
香煎三文魚
Other Info. : 主菜香煎三文魚。個賣相達滿分。由上而下都可以看出這是魔海奇緣 Moana 首探險木船。將三文魚造船身。白魚仔造成海浪波紋。將竹筍造成深海。上面的紅洋蔥造主帆。三文魚入口即溶,屬上等食材。白魚仔香脆可口。竹筍入口清新。紅洋蔥混入三文魚一齊食,滋味無窮。可惜份量太少。唔飽肚。
2020-02-01
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$360 (Lunch)
煎吞拿魚
龍蝦凍批
蜜糖加麵包
  • 菌香帶子沙律
2020-01-18 713 views
已經係第四次光顧華特餐廳,無論服務和食物質素也沒有令人失望,沙律吧選擇雖然不多,但非常美味,沙律很新鮮。待應生服務好好,我們本來坐在近餐廳門口的位置,但附近有個客人說話較大聲,我們要求轉到裏面的位置,待應生很快便幫我們辦妥,絲毫沒有覺得我們麻煩的感覺。點餐時待應也會詢問我們是否有食物敏感,非常專業。價格雖然不算便宜,但份量足夠,以酒店的水準來說,價格是可以接受。餐廳佈置很舒服,用餐也沒有時間限制,可以慢慢享受,不錯不錯!

2019-12-30 819 views
食物都比想像好的,但salad bar太少選擇,龍蝦湯太咸最後埋單,我地俾張卡個女waitress, 再問佢免費泊車使唔使“吸飛“,佢d態度差到爆,老實講,你都係酒店餐廳丫,我消費$600-700/head, 你咁嘅態度同我講野,我好嬲囉我:如果要免費泊車,使唔使“吸飛“?佢:攞出黎丫我:攞咩出黎?佢:泊車丫嘛,泊車飛呢?我:下,頭先冇人俾泊車飛我喎佢:咁未得囉,你點樣泊入黎就點樣揸走架車囉然後頭也不回就行開左
食物都比想像好的,但salad bar太少選擇,龍蝦湯太咸

我:如果要免費泊車,使唔使“吸飛“?
佢:攞出黎丫
我:攞咩出黎?
佢:泊車丫嘛,泊車飛呢?
我:下,頭先冇人俾泊車飛我喎
佢:咁未得囉,你點樣泊入黎就點樣揸走架車囉

然後頭也不回就行開左
1K
2019-12-29 911 views
I was able to try this tea set for free as I extended my Disney membership. However, you still need to book in advance which was done through openrice.Please note they served in a plate as this is for one person. It will be served in it's usual stand if it is the set for two person as in the menuAs you can see, the whole tea set was filled with Mickey Mouse, from the scones to even the savories. Even the butter is shaped as Mickey.However, besides appearances, it also tasted good, especially the

However, besides appearances, it also tasted good, especially the savories. I have to say the seafood jelly and the spinach tart with beetroot jus was my favorite. The seafood jelly together with the cauliflower puree was almost like tasting a seafood bisque. The spinach tart(the red one) was just as surprising as it looked like a dessert but it was actually a savory with smoked salmon mousse decorated with beetroot to give its red appearance.

For the drink, despite it says Mickey Warmer, you can ask to change your drink to something else and I definitely chose their signature chocolate.
Signature Hot Chocolate

It was fun to crack open the chocolate on top of the hot chocolate and it made the drink taste very rich without being too sweet. Even if it isn't for its free promotion, definitely worth trying.
2019-11-10
Tea
Dining Offer
Tasting Event
Signature Hot Chocolate
2019-11-30 1451 views
同小朋友去lunch buffet,估唔到迪士尼會有lunch buffet,而且價錢都好平,有一樣主菜然之後沙律吧任食,其實主菜未上沙律吧啲嘢食已經夠食飽一個大人喇更,何況係小朋友😂有維尼造型既蛋糕,小朋友係至愛仲有好多款嘅火煺 Parma Ham, 因為我哋去嗰日就嚟到感恩節所以佢哋仲特登送咗杯紅茶😍都有跟普通餐飲既!!! 主菜我就唔多介紹啦因為掛住食連相都唔記得影 最重要係佢哋有圖畫紙同埋蠟筆俾小朋友畫畫即係唔好嘈住你食嘢㗎
2019-11-28
Lunch
  • 熱朱古力
2019-11-24 1073 views
迪士尼出名既下午茶但上網實在太難搵到相關資料所以要寫返篇食評預約除咗OpenRice 仲可以打電話就算半夜打去都有人接聽好安心餐廳環境好靚記得坐窗口位因為光線充足員工見到瘋狂影相既人唔會覺得奇怪因為見慣不怪了要讚下佢地既服務態度最後要提提大家個下午茶真係由上面食到下面我同朋友以為第一次係甜點然後skip左佢點知最後食發現原來係咸既當下既衝擊真係好大故事教訓我地千祈唔好相信自己雙眼啊總結迪士尼唔係入場呢個價錢真係值得去
迪士尼出名既下午茶

迪士尼
唔係入場
呢個價錢真係值得去
2019-11-08 1225 views
第二次黎食啦,今次試下食晚餐,叫左套餐可以有任食沙侓吧,必需向大家介紹一下佢地的T骨,好大塊,友人話味道很正。我就食春雞提扒,味道普通。小朋友就食兒童餐,蔬菜生果夠平均,味道適合小朋友食。我仲叫咗個蛋炒飯同三文魚意粉自己會比3.5分
自己會比3.5分
超大T骨
春雞扒
超大T骨
春雞扒
  • T骨
2019-11-06 1156 views
[ 星期日去咗迪士尼酒店住一晚,帶咗仔仔去playhouse玩,玩完都8點,就立即落地下搵嘢食,喺門口見到menu,好似唔錯,就決定食呢間入到呢間西餐廳,好華麗嘅裝修,一坐低職員已安排好小朋友餐具同顏色筆,紙比我小朋友油顏色👍👍我地點咗………(1)鮮露荀·蕃茄醬炒長通粉 $178咁當然,去到迪士尼酒店價錢一定唔平,但我覺得味道有點普通,太淡,可能因為無肉。(2)燒羊排配紅酒汁(配忌廉焗薯) $428 羊排要求咗7成熟,羊排配紅酒汁非常夾的,雖然羊排有少少羊騷味,但味道都ok的,但忌廉焗薯,焗薯方面應該未夠熟,所以口感麻麻,呢個餐係跟埋沙律bar, 沙律蔬菜方面都幾多選擇,有1個雙薯沙律出奇地好味(3)華特一口甜點 $108呢個甜品有六款款式選擇,每個都細細個,唔會太飽,最好味係朱古力味嗰兩款🙈🙈

我地點咗………

(1)鮮露荀·蕃茄醬炒長通粉 $178

(3)華特一口甜點 $108
2019-11-03
Dinner
2019-10-01 1683 views
華特餐廳 幫襯過幾次, 以往用餐經驗都是一般, 服務亦未能達到五星級酒店的標準。 但今次體驗, 服務達到五星級酒店的標準, 我有賓至如歸的感覺。 先說食物, 這是五星級酒店的cafe, 食物水準是不會差的。 今次點了 燒肉眼扒, 家人點了 燒牛柳, t骨扒, 大蝦帶子寬條麵。 先說肉眼扒, 這是一件有質素的好肉, 七成熟, 軟熟又有肉味 仲帶點脂肪, 而且是有明火燒過的, 很好味, 但配菜只是很普通的蕃茄。 牛柳亦是一件有質素的好肉, 軟熟及有啲肉味, 要知道牛柳玉美肉味不能與西冷及肉眼相比。 但t骨扒比較失色, 因為重量的限制 , t骨扒太薄 不容易烹調, 做出來過熟, 亦可能太薄 砌出來肉質流失, 肉品質一般。 但因為少了 大陸客, 用餐環境安靜多了, 而且, 招呼亦殷勤許多。 特別一提熱朱古力飲 , 熱朱古力熱飲, 蓋上一塊固體朱古力, 在你面前慢慢融化 在浮在表面, 溶了的朱古力漿 又濃又滑,正。我感到找回屬於香港人的迪士尼。 我是用了奇妙處處通金卡, 單數月份有七五折, 五星級酒店來說, 75折後不算貴
2019-09-30
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
  • 熱朱古力