2024-03-30 30 views
之前去尖沙咀食嘢嘅時候,見到一間好吸引餐廳被佢門口嘅打卡位吸引住,今日終於有時間過去試下🤤一上到去嘅時候就見到好多吊燈波波🎈不過肚餓食完先再慢慢影,入到餐廳一個廚師發板U型串燒吧檯位好有氣勢😎串燒利用日本備長炭燒,雖然係串燒但係入到去感覺一啲油煙都冇非常好👍今次食呢個餐係蠔飲蠔食~鹿兒島A5和牛火鍋+3大名蟹宴(120分鐘半放題)炭燒佐酒鱈魚干:味道濃郁,炭燒鱈魚干帶有獨特既香氣,外脆內嫩,搭配清酒真係一流。日式昆布汁煮翡翠螺:翡翠螺經過日式昆布汁的煮熟,保持了螺肉的鮮嫩彈牙,帶有微咸海水味。汁料的風味與螺肉完美融合。日本松葉蟹天婦羅:松葉蟹以天婦羅的方式烹調,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。蟹肉鮮甜。大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬:稻庭烏冬搭配濃郁的大閘蟹粉和蟹黃,質感綿滑豐富。蟹肉鮮味同稻庭烏冬既彈牙口感相互融合勁鐘意依個。炭燒串燒拼盤(廚師發板):有燒雞翼,燒雞軟骨,燒鰻魚,燒明太子翠玉瓜,每一種串燒都經過炭火的烤製,外焦內嫩,口感豐富,燒得岩岩好4隻都係冇得輸既。炭燒日本鱈場蟹腳:鱈場蟹腳經過炭火燒烤,大大隻既鱈場蟹腳,帶有淡淡炭燒香氣。蟹腳肉質鮮嫩,入口即化。炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰:依道菜結合

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰:依道菜結合左蟹黃醬、鵝肝和蟹肉,口感豐富。飯糰亦經過炭火燒烤至金黃色,外層酥脆,內裡軟糯。

SHABU SHABU項目有A5黑毛和牛(120 g):A5黑毛和牛的肉質鮮嫩多汁,每一片都散發出濃郁牛肉香氣。果D牛油花紋靚到呢,肉片保持原汁原味,口感極為優雅。

雜菜盛盒:有各種新鮮的蔬菜,腐皮帶有甜味幾唔錯。

當然唔小得主角之一既無限追加日本時令牡蠣刺身:新鮮日本時令牡蠣刺身,帶有濃郁的海洋風味,勁新鮮,口感豐富。每一啖都滑入喉嚨好正。

House Sake:香氣細膩而醇厚。口感柔和,帶有微甜的味道。

見到佢依家期間限定優惠:
Whatsapp訂座 惠顧3大名蟹宴有優惠:
2位起: 優惠價後每位再9折(設原價加一)
4位起: 優惠價後每位再85折(設原價加一)
~(逢星期四至六21:15後入座為宵夜時段)
*$6XX就食到蟹宴(靚A5和牛、蟹粉、鱈場蟹、生蠔) 真係勁抵食 生蠔可以refill&仼飲sake及生啤

服務好好👍臨走最後就係返門口打卡📸都打咗成十分鐘先走🤭

2024-03-22 64 views
去完日本番黎仍然都仲好掛住日本既野食上星期同個朋友食生日飯就不如去食日本野啦壽星仔話有間係尖沙咀餐廳環境有啲似Omakase我地坐低之後叫左”蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴”先食炭燒佐酒鱈魚干呢樣用黎送酒真係一流同埋呢一度既飲品係可以無限追加分別有Sapporo Draft Beer, House Sake, 黑糖薑茶另外仲有日式昆布汁煮翡翠螺用黎配酒都唔錯食完小食之後就上左日本松葉蟹天婦羅大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬滿滿既蟹粉蟹黃都真係好正撈埋軟棉棉既稻庭烏冬食完好想encore一開始入到餐廳既時候已經聞到好香既串燒味所以成餐飯都好期待食串燒終於上菜啦炭燒串燒拼盤(廚師發板)個串燒拼盤分別有雞全翼、牛舌、雞軟骨、明太子翠玉瓜每件都燒得岩岩好, 而且食落又唔熱氣炭燒日本鱈場蟹腳食緊串燒既同時, 師傅仲燒緊鱈場蟹腳大大隻鱈場蟹腳, 師傅好細心咁將蟹腳拆殼令我地唔駛整污糟隻手都可以食到 炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰個飯糰勁好味, 佢外層既紫菜keep住好脆入面個飯師傅搽左醬汁再燒而且個飯仲有啲蟹肉係入面所以個飯都好有味飯上面再鋪上燒過既鵝肝鵝肝既味道又唔會太嗆, 超好味日本時令牡蠣刺身牡蠣刺身
去完日本番黎

食完好想encore

一開始入到餐廳既時候已經聞到好香既串燒味
所以成餐飯都好期待食串燒
終於上菜啦
炭燒串燒拼盤(廚師發板)
個串燒拼盤分別有雞全翼、牛舌、雞軟骨、明太子翠玉瓜
每件都燒得岩岩好, 而且食落又唔熱氣
炭燒日本鱈場蟹腳
食緊串燒既同時, 師傅仲燒緊鱈場蟹腳
大大隻鱈場蟹腳, 師傅好細心咁將蟹腳拆殼
令我地唔駛整污糟隻手都可以食到

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
個飯糰勁好味, 佢外層既紫菜keep住好脆
入面個飯師傅搽左醬汁再燒
而且個飯仲有啲蟹肉係入面
所以個飯都好有味
飯上面再鋪上燒過既鵝肝
鵝肝既味道又唔會太嗆, 超好味

日本時令牡蠣刺身
牡蠣刺身就即係平時我地食既生蠔
用日式整法, 每隻都漲卜卜
仲可以無限追加添

除此之外, 仲有Shabu Shabu
先將雜菜盛盒既配料淥下先
再食埋鹿兒島A5黑毛和牛
食到飽飽, 我都再有追加杯黑糖薑茶咁就大滿足啦
2024-03-13
2024-03-22 17 views
如果你對於和牛生蠔同蟹有濃厚興趣,蠔埕絕對可以一次過滿足你3個願望。除左海鮮,亦有炭火串燒,都能夠滿足你嘅味蕾。$698 蟹宴包括A5和牛、鱈場蟹同新鮮日本生蠔,物超所值。更令人驚喜係生蠔可以無限refill,而且日本清酒札幌生啤黑糖薑茶無限任飲生蠔唔好以為任食就渣流灘大隻厚肉,飽滿鮮甜炭燒佐酒鱈魚干超鬆脆,果真送酒一流涮涮鍋鹿兒島A5黑毛和牛和牛就算烚得耐都係嫩滑,牛味香濃,好好味呀日本松葉蟹天婦羅外脆內軟,蟹肉嫩滑大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬滿滿的蟹粉蟹黃,甘香撲鼻,烏冬juicy有咬勁炭燒串燒拼盤(廚師發板)雞翼 雞軟骨肉腸 明太子翠玉瓜鹹香冶味炭烤日本鱈場蟹腳充滿海水味,新鮮濃郁炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰香煎過的飯團表面香脆,蟹黃鵝肝甘香撲鼻此外,蠔埕 @wildoyster63664633 推出期間限定的優惠活動。1. 罕見雞提燈串原價$88 3月優惠價$442. 從3月8日至3月30日,只要透過Whatsapp訂座並選擇3大名蟹宴,你就能享受到以下的折扣優惠:*2位起:* 優惠價後每位再9折(設原價加一)*4位起:* 優惠價後每位再85折(設原價加一)~$698👉🏻 連原價加一服務費=

生蠔
唔好以為任食就渣流灘
大隻厚肉,飽滿鮮甜

炭燒佐酒鱈魚干
超鬆脆,果真送酒一流

涮涮鍋
鹿兒島A5黑毛和牛
和牛就算烚得耐都係嫩滑,牛味香濃,好好味呀

外脆內軟,蟹肉嫩滑

大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
滿滿的蟹粉蟹黃,甘香撲鼻,烏冬juicy有咬勁

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
雞翼 雞軟骨肉腸 明太子翠玉瓜
鹹香冶味

炭烤日本鱈場蟹腳
充滿海水味,新鮮濃郁

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
香煎過的飯團表面香脆,蟹黃鵝肝甘香撲鼻

1. 罕見雞提燈串原價$88 3月優惠價$44

*2位起:* 優惠價後每位再9折(設原價加一)
*4位起:* 優惠價後每位再85折(設原價加一)
~$698👉🏻 連原價加一服務費=$887

2024-03-21 19 views
*💭蠔埕早已聽聞蠔埕的半放題很高質,今晚決定與友人一訪😍套餐可以任點生蠔,薑茶、啤酒和清酒🍶►前菜先來個日式昆布汁煮翡翠螺,煮得入味,咬落彈牙。►炭燒鱈魚烤得香脆,配上沙律醬,令人胃口大增😋►日本松葉蟹天婦羅🍤炸衣很薄,蟹肉厚實,咬落鮮甜,非常有驚喜。►大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬🦀啖啖蟹黃味道,蟹黃落得重手,非常足料😍 烏冬軟硬適中,滑溜彈牙😚►炭燒日本鱈場蟹腳🦀燒得香噴噴,鮮味十足,啖啖蟹肉。►日本時令牡蠣刺身🦪可以任點🥹生蠔飽滿肥美,很creamy,亦不會太咸,非常高質🥰►炭燒串燒拼盤🍢有翠肉瓜、阿波尾雞翼、燒白鱔,燒得香口惹味,印象最深刻是白鱔,燒得外脆內軟🤤►鹿兒島A5黑毛和牛涮涮鍋🐂牛肉有整整六大片,雪花均勻,厚薄適中,輕輕一灼就食得,咬落軟腍,肉味濃郁。►炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙最後有蟹肉飯團作結,外層有一塊微煎過的鵝肝,夾在紫菜和飯團中間,外香內軟,餅團外表則煎至焦香,而內層有q軟飯粒和啖啖蟹肉絲😍餐廳座位開揚,可以全程看到師傅主理串燒。一個價錢,可以食到蟹宴、靚A5和牛、鱈場蟹、生蠔,而且啤洒清酒任飲,非常滿足🥰另外用上whatsapp訂座更有優惠,兩位優惠價後每位再9折,餐

💭蠔埕

►前菜
先來個日式昆布汁煮翡翠螺,煮得入味,咬落彈牙。

►炭燒鱈魚
烤得香脆,配上沙律醬,令人胃口大增😋

►日本松葉蟹天婦羅🍤
炸衣很薄,蟹肉厚實,咬落鮮甜,非常有驚喜。

►大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬🦀

►炭燒日本鱈場蟹腳🦀
燒得香噴噴,鮮味十足,啖啖蟹肉。

►日本時令牡蠣刺身🦪

►炭燒串燒拼盤🍢

►鹿兒島A5黑毛和牛涮涮鍋🐂

►炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙

餐廳座位開揚,可以全程看到師傅主理串燒。一個價錢,可以食到蟹宴、靚A5和牛、鱈場蟹、生蠔,而且啤洒清酒任飲,非常滿足🥰另外用上whatsapp訂座更有優惠,兩位優惠價後每位再9折,餐廳另設有宵夜時段,夜鬼之選🤭
仲諗緊今晚食生𧐢、和牛定食蟹?小朋友先做選擇,係我就全部都要🤣因為呢三樣都係我嘅最愛。所以一聽到尖沙咀有間蟹宴半放題可以一次過滿足晒呢三個願望,我就即刻帶人過去試吓🤭我地叫左個:👉🏻🌟蠔飲蠔食+鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴🌟既120分鐘半放題入面包括有:🛑名蟹菜式&炭燒項目:✨炭燒佐酒鱈魚干✨炭燒過既鱈魚干就好似-塊鱈魚味嘅薯片咁,超脆口,送酒-流!✨日式昆布汁煮翡翠螺✨用昆布汁煮過既既翡翠螺質感爽滑,比較淡口。✨日本松葉蟹天婦羅✨包裹住松葉蟹腳天婦羅既炸漿-d 都唔厚,又薄又脆,蟹肉又夠鮮甜,正!✨大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬✨煙煙韌韌好幼身既稻庭烏冬上面放滿左好多鮮拆既大閘蟹蟹粉同蟹黃;撈勻之後,條條烏冬都掛滿晒大閘蟹嘅精華,又鮮又香,令人超級回味🤩✨炭燒串燒拼盤(廚師發板)✨串燒拼盤-共有四款串燒,是日精選系免治雞軟骨串、阿波尾雞全翼、明太子翠玉瓜同雞肉串串燒全部上枱嘅時候都係香噴噴、熱辣辣,仲有陣獨特既炭火香,好有風味丫🫶✨炭燒日本鱈場蟹腳✨厚實多肉既鱈場蟹腳有陣來自大海既海水味,咸咸香香又帶鮮!✨炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰✨燒到外脆內軟既金黃飯團大嚿夾飽肚,入面有蟹黃醬同蟹肉做餡;咬落
仲諗緊今晚食生𧐢、和牛定食蟹?

小朋友先做選擇,係我就全部都要🤣因為呢三樣都係我嘅最愛。

我地叫左個:👉🏻

入面包括有:

🛑名蟹菜式&炭燒項目:

✨炭燒佐酒鱈魚干✨

炭燒過既鱈魚干就好似-塊鱈魚味嘅薯片咁,超脆口,送酒-流!

✨日式昆布汁煮翡翠螺✨

用昆布汁煮過既既翡翠螺質感爽滑,比較淡口。

✨日本松葉蟹天婦羅✨

✨大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬✨

✨炭燒串燒拼盤(廚師發板)✨

✨炭燒日本鱈場蟹腳✨

厚實多肉既鱈場蟹腳有陣來自大海既海水味,咸咸香香又帶鮮!

✨炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰✨

燒到外脆內軟既金黃飯團大嚿夾飽肚,入面有蟹黃醬同蟹肉做餡;咬落去果下,又脆又軟又鮮又香既感覺融合埋一齊,真係好有層次感!

飯團上面仲放咗舊好重油香既鵝肝,連埋一齊食,感覺仲更加正!

🛑Shabu Shabu項目

✨鹿兒島A5黑毛和牛(120g)✨

黑毛和牛有成6大塊,塊塊d油花都好靚;入口即溶牛味濃,-食就知品質好✌🏻

✨雜菜盛盒✨

🛑無限追加項目:

✨日本時令牡蠣刺身

來自兵庫県既生蠔隻隻都肥美飽滿又大隻,冇乜海水、金屬味,入口鮮甜滑嫩爆哂汁👍🏻

好想encore再encore😍

✨Sapporo Draft Beer✨

✨House Sake✨

✨黑糖畺茶✨

呢個半放題仲要連sake同生啤都可以無限任飲,真係杯莫停,勝!盡慶到爆🤟🏻

另外仲追加咗:

✨提燈✨

呢串提燈系取自新鮮既本地三黃雞,雞味重而不腥,感覺好似食緊會爆漿既半熟蛋咁,感覺幾特別!

呢期咁啱仲有優惠做緊,只係6百幾蚊就可以食到咁多高質野,絕對值得-試呢💕

🈹️期間限定優惠:

Whatsapp訂座 惠顧3大名蟹宴有優惠:

2位起:優惠價後每位再9折(設原價加-)

4位起:優惠價後每位再 85折(設原價加一)

~$698- 連原價加一服務費=$887

9折後連原價加一服務費 二$817/位

885折後連原價加一服務費=$782/位
~$598一連原價加一服務費=$777

85折後連原價加一 =$687/位

~(逢星期四至六 21:15後入座為宵夜時段)

🦪蠔埕

📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓A號舖

港鐵佐敦站D出口,步行約3分鐘

#尖沙咀美食#尖沙咀放題#香港放題 #A5 和牛 #日本生蠔#香港美食#香港探店
聽過呢間餐廳好耐,最近見到做緊「三大名蟹宴」,作爲蟹迷嘅我即刻book去食😍❣️$598呢個價錢包了set內一系列食物之餘,包括3大名蟹(蟹粉、鱈場蟹、松葉蟹)仲可以任食生蠔同任飲,真係都幾抵(9pm前$698)❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目🔸炭燒佐酒鳕魚干- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜🔸日式昆布汁煮翡翠螺- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯🔸日本松葉蟹天婦羅- 高質之選,外面薄天婦羅皮脆香得來唔油膩,無expect入面係肥美松葉蟹肉,幾鮮甜🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬- 邪惡得來好吸引,舖滿鮮拆蟹粉,勁香蟹膏蟹黃,連口感比較實嘅橙色大閘蟹都有,彈口烏冬沾滿蟹膏,啖啖滋味😋🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味- 白鱔同樣出色,厚肉得來肉質juicy,外皮燒到脆香,令人回味- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁

❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!

1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目
🔸炭燒佐酒鳕魚干

- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜

🔸日式昆布汁煮翡翠螺

- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯

🔸日本松葉蟹天婦羅

🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)
炭燒串燒拼盤

- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋
- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥
- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味
- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味

🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️
炭燒日本鱈場蟹腳

- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁肥美多肉,好鮮甜爽口啖啖肉,正 😋😋😋

🦀炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

- 好值得慢慢品嚐,司傅好用心去燒香飯糰3面,食落去焦香香脆,夾上滿滿蟹肉、蟹膏、超級香口juicy嘅厚身鵝肝,再加埋脆脆zi真心正!😋😋😋

2️⃣shabu shabu
🐮鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

- 因為唔食牛嘅關係,訂座時講了,餐廳會安排轉鹿兒島豚肉,豚肉味香口,幾有水準
- 另外仲有雜菜盛盒可以shabu shabu

3️⃣無限追加項目
🦪日本時令牡蠣刺身(🈚️限追加!)

- 雖然係無限追加,但無expect過係好有水準,生蠔肉超級肥美鮮甜,可以成粒連帶子位起,海水味濃

🍺🍶sapporo啤酒、sake、黑糖薑茶都係無限追加,sake易入口,任飲來說質素幾好。

呢個價錢,就咁個set都值回票價,仲可以無限追加肥美生蠔🦪,幾抵食!

炭燒串燒拼盤
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
之前壕埕我已經食過一次上次係做生蠔任食同埋牛宴已經食到捧住個肚走覺得呢間餐廳超抵食而家去轉左Menu做蟹宴我梗係再過嚟試吓啦今次Menu好唔同生蠔仍然係任食😬之後全部都係啖啖蟹肉造成嘅菜式就連頭盤反嘅鱈魚干都好出色任飲啤酒同sake 果然冇令到我失望😬🐮鹿兒島A5黑毛和牛🦀炭燒鵝肝大閘蟹肉飯團🍢炭燒串燒拼盤🦀日本松葉蟹天婦羅🐡炭燒佐酒鱈魚干🦀炭燒日本鱈場蟹腳🍜鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
之前壕埕我已經食過一次

🐡炭燒佐酒鱈魚干
🦀炭燒日本鱈場蟹腳
🍜鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
Dinner
今次黎到蠔埕食左個好豐富既蟹宴,包括左三大名蟹,松葉蟹,大閘蟹,鱈場蟹 🦀 成個套餐豐富程度真係非一般 ! 前後由天婦羅,烏冬,串燒,串燒拼盤,Shabu Shabu,到生蠔,飲品,真係豐富到唔知可以講咩好 😆 $698半放題既三大名蟹宴真係好吸引 !𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 炭燒佐酒鱈魚干第一次見廚師即場將一大片鱈魚干放係爐上面燒。燒完後再切成一條條,每條都好香脆,唔同一般市面上食到既咁硬身。✨ 日式昆布汁煮翡翠螺✨ 日本松葉蟹天婦羅呢份松葉蟹腳天婦羅外皮酥脆,蟹肉味係入面滲透出黎 ❤️‍🔥 未食之前已經聞到非常香嘅蟹肉味。✨ 大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬大閘蟹粉撈麵相信大家都唔會陌生。而佢哋竟然用上大閘蟹粉嚟撈烏冬 ☺️ 味道同口感都非常匹配,一啖食落去好快就雪雪聲咁樣食晒啦!✨ 炭燒串燒拼盤(廚師發板)今次嘅串燒包括有阿波尾雞翼,燒雞皮,五花豚肉,同埋明太子醬翠玉瓜✨ 炭燒日本鱈場蟹腳超大隻嘅雪場蟹腳,食落海水味非常之重‼️鹽味十足,非常推薦大家落少少青檸汁中和一下✌🏻✨ 炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰飯團外面燒到焦脆,鵝肝都燒到香脆同時包上香脆紫菜,呢個飯團口感非常之豐富飯團入邊仲有蟹肉,食落好

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 炭燒佐酒鱈魚干

✨ 日式昆布汁煮翡翠螺

✨ 日本松葉蟹天婦羅

✨ 大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

✨ 炭燒串燒拼盤(廚師發板)

✨ 炭燒日本鱈場蟹腳

超大隻嘅雪場蟹腳,食落海水味非常之重‼️
鹽味十足,非常推薦大家落少少青檸汁中和一下✌🏻

✨ 炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

飯團外面燒到焦脆,鵝肝都燒到香脆
同時包上香脆紫菜,呢個飯團口感非常之豐富
飯團入邊仲有蟹肉,食落好滿足

✨ Shabu

鹿兒島A5黑毛和牛(120g)
雜菜盛盒

除左以上食品,仲有日本時令牡蠣刺身任食同埋Sapporo Draft Beer/House Sake/黑糖薑茶任你refill 👍🏻

✨ 雞卵黃筋 $44

原價$88嘅雞卵黃筋依家做緊優惠,只係需要$44就食到呢個極其罕有嘅雞卵黃 😏
雞卵黃其實係未有外殼,未成熟既雞蛋
唔會有腥味,因為其實係雞蛋,而味道同雞蛋又唔太一樣,值得大家來一試😆

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

*Whatsapp訂座* 惠顧3大名蟹宴有優惠:
👩‍❤️‍💋‍👨
*2位起:* 優惠價後每位再9折(設原價加一)
*4位起:* 優惠價後每位再85折(設原價加一)
~$698👉🏻 連原價加一服務費=$887
2024-03-18 5 views
餐廳有名你叫蠔埕,那就肯定是吃蠔的好地方了,現在還可以吃到三款不同的蟹,分別是大閘蟹,帝王蟹和長腳蟹,再配上生蠔任食,酒任飲,真的非常滿足!鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴120分鐘 Free flow半放題(698元)炭燒佐酒鱈魚干(2人份量)鱈魚干烤得非常酥脆,淡淡的魚香。日式昆布汁煮翡翠螺(2人份量)翡翠螺口感爽滑日本松葉蟹天婦羅(2人份量)口感外脆內嫩的,淡淡蟹肉的鮮香。大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬(2人份量)上面放了有大量的蟹黃醬,配上嫩滑的稻庭烏冬,大閘蟹的鮮味非常突出,濃濃蟹黃的香味,齒頰留香!炭燒串燒拼盤(廚師發板)(1人份量)串燒有脆肉瓜,雞軟骨,和牛和雞翼,都是用師傅即場用炭火燒,熟度都剛剛好!脆肉瓜加上了明太子醬,所以會帶點辣味。雞軟骨爽脆。和牛肉嫩多汁。雞翼外脆內嫩的。Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛 (120g)(2人份量)用的應該是西冷部位,油花非常充足,入口非常滑嫩,肉汁豐富,配的是柚子酸汁和胡麻醬,可解油膩感!雜菜盛盒(2人份量)菜有小唐菜,油豆腐,娃娃菜和金針菇,挺新鮮的,吃起來又脆又嫩的!炭燒日本鱈場蟹腳(2人份量)蟹腳非常大隻,所以會切成4份,分別給

炭燒佐酒鱈魚干(2人份量)
鱈魚干烤得非常酥脆,淡淡的魚香。

日式昆布汁煮翡翠螺(2人份量)
翡翠螺口感爽滑

日本松葉蟹天婦羅(2人份量)
口感外脆內嫩的,淡淡蟹肉的鮮香。

大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬(2人份量)

炭燒串燒拼盤(廚師發板)(1人份量)

Shabu Shabu
鹿兒島A5黑毛和牛 (120g)(2人份量)

雜菜盛盒(2人份量)

炭燒日本鱈場蟹腳(2人份量)
蟹腳非常大隻,所以會切成4份,分別給4人,這裡剛好是2人份量。用上炭燒,吃起來帶點炭火的香味,蟹肉鮮甜。

炭燒鵝肝大閘蟹肉飯糰(1人份量)
這個挺邪惡的,用炭火把鵝肝和飯糰燒香燒脆,吃起來再混合在一起吃,增加了一份油香,而中間裹藏有大閘蟹肉,帶來了一份鮮甜味!飯糰外焦內軟的!

其實吃完上面的一整餐就差不多快飽了,不過這裡還有提供日本時令生蠔刺身任食,性價比會再高一點!生蠔即叫即開,入口鮮甜多汁,口感嫩嫩滑滑的!

飲品還有Sapporo Draft Beer,House Sake和黑糖薑茶任飲,酒鬼必選!
2024-03-12
2024-03-18 8 views
Rich flavours of Japan 🇯🇵Treated myself to the A5 Wagyu shabu shabu and seafood platter at wild oyster. The flavours truly transported me to Japan with each bite. The A5 Wagyu was spectacularly tender, melting gently on the tongue with each bite. Its deeply savory umami flavor was complex and nuanced, with notes of rich beef 🍖 and charred mushrooms. Each thinly sliced piece oozed ruby red juices 💧 infused with the tastes of the hotpot broth.The seasonal oysters were plump and buttery smooth. The
Rich flavours of Japan 🇯🇵

The seasonal oysters were plump and buttery smooth. Their briny ocean flavor was a refreshing contrast, with a subtle minerality reminiscent of the sea 🏖. Nestled on shaved ice to highlight their natural essence, the first bite delivered crisp, clean iodine balanced by a lingering creaminess. 🦪

Three types of crab stood out. Fresh crab leg chunks were dressed in a creamy kani-ko sauce, indulgently rich yet light and bursting with vibrant crab essence with each morsel. 🦀 Crab meat layered in a toasted buno was crowned with melt-in-your-mouth crab roe that exploded in a lush pop of saline, buttery goodness. Rich layers of umami truly lived up to the description.

Refreshing genmaicha offered subtle nutty notes that complemented the seafood perfectly. 🍵 Each sip cleansed the palate before the next indulgent bite. Smooth sake had delicate peach overtones that complemented the sophisticated flavors throughout. 🍶 Truly an immersive taste journey transporting the diner to the shores of Japan. 🇯🇵

🦪Wild oyster
📍 Shop A, 2/F, The Nate, 176 Nathan Road Tsim Sha Tsui

#hongkongfood #hongkongfoodie #香港美食 #tasteful #HongKong #foodiesofhongkong #hongkongculinary #hongkongfoodguide #foodphotography #asianfood #hongkongstreetfood #hongkongcafe #foodiesofinstagram #japanesefood #香港旅遊 #lcafehopping #savoury #seafoodlover #yum #hongkonggram #hongkongblogger #尖沙咀美食 #尖沙咀放題 #香港放題 #A5和牛 #日本生蠔 #香港美食 #香港探店#鱈場蟹腳l
2024-03-18 6 views
我同朋友最鐘意食和牛同蟹生蠔,今晚去左呢間有質素嘅日本料理餐廳用膳,我哋揀咗呢間餐可以食到鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴,再加上任食日本生蠔同任飲sake及生啤,今晚真係蠔飲蠔食,超級豐富抵食~-炭燒佐酒鱈魚干炭燒佐酒鱈魚干口感香脆,帶有香濃焦香,追住食👍🏻-日式昆布汁煮翡翠螺螺肉搭配搭昆布汁 肉質彈牙好開胃-日本松葉蟹天婦羅熱辣辣上枱松葉蟹天婦羅,不需要點任何醬汁,就可以食出蟹肉的鮮味。-大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬香濃嘅蟹粉蟹黃每條都掛滿醬汁 鮮味十足-炭燒串燒拼盤(廚師發板)阿波味雞翼|雞軟骨|燒牛舌|明太子翠玉瓜每次都不同,我最鍾意阿波味雞翼肉味香濃,爽脆嫩滑的口感。-Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛 (120g) 鹿兒島A5和牛超多粉嫩,紋理分佈平均,肉質軟滑無比,和牛嘅油香高質享受。-炭燒日本鱈場蟹腳炭燒蟹腳帶有海水咸香的味道,好鮮甜。-炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團超好食飯團!外層焦香滿溢,加上蟹肉,鵝肝同蟹黃醬香濃鮮甜,絕對大飽口福。~無限追加~-日本時令牡蠣刺身🦪可以任食日本時令牡蠣,酸汁已經調好味可以直接食,肥美飽滿爽口仲好鮮甜。-黑糖薑茶|Sapporo Draft Be

-炭燒佐酒鱈魚干
炭燒佐酒鱈魚干口感香脆,帶有香濃焦香,追住食👍🏻

-日式昆布汁煮翡翠螺
螺肉搭配搭昆布汁 肉質彈牙好開胃

-日本松葉蟹天婦羅

-大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
香濃嘅蟹粉蟹黃每條都掛滿醬汁 鮮味十足

-炭燒串燒拼盤(廚師發板)
阿波味雞翼|雞軟骨|燒牛舌|明太子翠玉瓜
每次都不同,我最鍾意阿波味雞翼肉味香濃,爽脆嫩滑的口感。

-Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛 (120g)

-炭燒日本鱈場蟹腳
炭燒蟹腳帶有海水咸香的味道,好鮮甜。

-炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團

~無限追加~
-日本時令牡蠣刺身🦪

-黑糖薑茶|Sapporo Draft Beer|House Sake☕️飲返杯黑糖薑茶真係好暖胃
🍻日本啤味道清純 容易入口

追加 新鮮三黃雞提燈
推介😋非常罕有,外型好似燈籠仲要有三盞燈,其實係雞嘅卵巢同未孵化嘅雞蛋。入口爆汁蛋液喺口腔中爆發,加上呢度用新鮮三黃雞,雞肉嘅味道更香濃,非常值得試一!

2024-03-13
  • 鹿兒島A5黑毛和牛
2024-03-18 6 views
有冇諗過一次過滿足幾個為食願望✨鱈場蟹🦀蟹粉🥩靚A5和牛竟然可以一餐全部品嘗哂🤩仲有🇯🇵生蠔🦪任食Sake🍶生啤🍺任飲價錢$6xx就食到蟹宴真係好抵食❕「蠔飲蠔食120分鐘半放題」套餐包:🔸日式昆布汁煮翡翠螺、炭燒佐酒鱈魚干作為前菜及佐酒小吃真係非常適合推介大家必叫Sake任飲質素都有水準👍🏼🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬撈烏冬相信大家實食過但蟹粉蟹黃撈烏冬又食過未?烏冬掛滿蟹黃真係好!滿!足!🔸日本松葉蟹天婦羅炸蝦天婦羅食得多第一次食炸松葉蟹天婦羅炸粉整得非常出色金黃而厚薄適中蟹腳炸後仍保持鮮美🔸炭燒串燒拼盤(德島縣產阿波尾手羽先、黑毛豬腩、無激素雞軟骨、明太子醬燒翠玉瓜)用日本紀洲備長炭火喉控制得恰到好處皮脆肉嫩🔸炭燒日本鱈場蟹腳見住師傅係爐上面燒長蟹腳上枱時滴哂蟹汁味道非常咸鮮🔸Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛+雜菜盛盒 和牛有6大塊輕輕煮幾秒唔駛任何醬汁都油香四溢🔸炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰燒🍙又點可以錯過見到師傅由白雪雪飯團燒到變醬油焦香真係好考功夫幾飽都要食埋去!🔸記得記得留肚無限追加🇯🇵🦪大大隻🦪夠哂甜美新鮮想食記得Mark低期間限定:🗓️8/3(五)-30/3(六)Whats
有冇諗過一次過滿足幾個為食願望✨
鱈場蟹🦀蟹粉🥩靚A5和牛
竟然可以一餐全部品嘗哂🤩
仲有🇯🇵生蠔🦪任食
Sake🍶生啤🍺任飲
價錢$6xx就食到蟹宴
真係好抵食❕

「蠔飲蠔食120分鐘半放題」套餐包:
🔸日式昆布汁煮翡翠螺、炭燒佐酒鱈魚干
作為前菜及佐酒小吃
真係非常適合
推介大家必叫Sake
任飲質素都有水準👍🏼

🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
撈烏冬相信大家實食過
但蟹粉蟹黃撈烏冬又食過未?
烏冬掛滿蟹黃
真係好!滿!足!

🔸日本松葉蟹天婦羅

燒🍙又點可以錯過
見到師傅由白雪雪飯團
燒到變醬油焦香
真係好考功夫
幾飽都要食埋去!

🔸記得記得留肚無限追加🇯🇵🦪
大大隻🦪夠哂甜美新鮮
想食記得Mark低期間限定:
🗓️8/3(五)-30/3(六)

Whatsapp訂座3大名蟹宴有優惠:
👩🏽‍🤝‍👨🏿2位起:優惠價後每位再9折(設原價加一)
👩🏽‍🤝‍👨🏿👨🏼‍🤝‍👨🏻4位起:優惠價後每位再85折(設原價加一)
~$698👉🏻連原價加一服務費=$887

2024-03-16 22 views
幾個月沒去日本的我又在尋覓香港的日式餐廳🇯🇵尖沙咀這家竟然可以一次過我滿足三個願望✨鱈場蟹腳🦀和牛🥩日本蠔🦪 仲再有sake任飲🍶即刻Bling Bling 眼去book位了🤩-推薦菜式:Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛 +雜菜盛盒 🥩鹿兒島A5黑毛和牛以其優質的肉質和濃郁的油花而聞名。搭配上新鮮的雜菜盛盒,包括蔬菜和其他配料,每一口都能品味到黑毛和牛的嫩滑和鮮美🍲大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬 🍜稻庭烏冬煮至彈牙,搭配濃郁的大閘蟹粉和蟹黃,口感豐富且美味。每一口都能品味到蟹肉的鮮美和烏冬的口感🦀炭燒日本鱈場蟹腳 🔥鱈場蟹腳經過炭火燒烤,外皮炭燒香脆,內部肉質鮮嫩多汁。每一口都能品味到蟹腳的鮮甜和炭燒的獨特風味🦀日本時令牡蠣刺身 🦪口感鮮嫩,帶有牡蠣的鮮甜和海味。每一口都能品味到牡蠣的鮮美✨炭燒佐酒鱈魚乾 🍢🐟鱈魚乾經過炭火燒烤,外皮炭燒香脆,內部肉質鮮嫩。每一口都能品味到鱈魚的鮮美和炭燒的獨特風味,最適合搭配一杯清爽的啤酒或清酒🍺日本松葉蟹天婦羅 🦀松葉蟹是日本著名的蟹種之一,其肉質鮮美細嫩。天婦羅裹著酥脆的外衣,帶有松葉蟹的鮮甜和口感🤍炭燒串燒拼盤 🍢每一串都經過炭火燒烤,外皮炭燒香
幾個月沒去日本的我又在尋覓香港的日式餐廳🇯🇵

日本時令牡蠣刺身 🦪

炭燒佐酒鱈魚乾 🍢🐟

日本松葉蟹天婦羅 🦀

炭燒串燒拼盤 🍢
每一串都經過炭火燒烤,外皮炭燒香脆,內部肉質嫩滑。這道炭燒串燒拼盤能夠滿足你對於炭燒風味的渴望,同時也能讓你品嚐到多種肉類部位的美味🐓

日式昆布汁煮翡翠螺 🍲
布汁是以日本傳統的烹調方法製作而成,螺肉鮮嫩多汁,每一口都能品味到鮮美的海味🐚

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰 🍙
以蟹黃醬、鵝肝和蟹肉作為內餡,搭配上炭燒的外皮,增添了一份炭燒的香脆口感。每一口都能品味獨特風味和蟹肉的鮮美🦀

2024-03-16 492 views
前排係ig 有 foodie post呢間餐廳,見到d野食好似唔錯咁,同埋又可以任食生蠔同啤酒,所以就係openrice到預付左698幾蚊(特價)1位嘅 set。點知一埋位坐低,嗰職員已經話唔好意思,今日嗰啤酒機壞左,我嗰朋友頓時好失望,因為佢見到間餐廳嘅噱頭係可以仼食生蠔同啤酒,本身諗住可以一邊食生蠔,一邊送啤酒飲住傾計。而且整體食物質素好一般,超市貨,永遠blacklist的餐廳。**********1. 炭燒佐酒鱈魚干推介:🌝🌝🌝脆脆地,普普通通,算係開胃小食。2. 日式昆布汁煮翡翠螺推介:🌝無論嗰螺肉同汁都淡而無味,唔知自己食左咩,螺肉偏細粒。3. 日本松葉蟹天婦羅推介:🌝🌝沒有令人驚艷的感覺,因為真係好普通😌,平時好易食到。4. 大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬推介:🌝🌝🌝🌜蟹粉蟹黃汁惹味,但食落有較多蟹殼碎,食得唔太舒服。5. 炭燒串燒拼盤(廚師發板)推介:🌝所謂廚師發板,只係比d平時出邊普通串燒舖最平價的東西你食(雞翼、雞軟骨、雞皮及翠玉瓜),完全令人失望,有種騙人的感覺。較為有特色嘅已經係明太子翠肉瓜,但明顯明太子醬過多,導致串燒偏鹹。6. 鹿兒島A5黑毛和牛(120g)+雜菜拼

**********
1. 炭燒佐酒鱈魚干
推介:🌝🌝🌝
脆脆地,普普通通,算係開胃小食。

2. 日式昆布汁煮翡翠螺
推介:🌝
無論嗰螺肉同汁都淡而無味,唔知自己食左咩,螺肉偏細粒。

3. 日本松葉蟹天婦羅
推介:🌝🌝
沒有令人驚艷的感覺,因為真係好普通😌,平時好易食到。

4. 大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
推介:🌝🌝🌝🌜
蟹粉蟹黃汁惹味,但食落有較多蟹殼碎,食得唔太舒服。

5. 炭燒串燒拼盤(廚師發板)
推介:🌝

6. 鹿兒島A5黑毛和牛(120g)+雜菜拼盤
推介:🌝🌝🌝
眾多食物之中,和牛較為理想,入口即溶,而雜菜盤要改善的地係d菜切得太大舊,叫人點樣食呢😥,最後我地係人手自己摘開一塊塊,極度無奈。

雖然中途職員有幫我地切開(因見到我們好像摘開得很辛苦)。

7. 炭燒日本鱈場蟹腳
推介:🌝🌝
見到佢現場燒蟹腳時,望落好吸引,好大份咁,但其實拆開上碟後,其實份量偏少。

8. 炭燒鵝肝大閘蟹肉飯糰
推介:🌝🌜
其實呢個飯團係有d過份,嗰飯團燒到好硬,難以咬開,而且嗰飯團太大,望落已經唔吸引,其實感覺係想盡快塞飽人地嗰肚的感覺,咁就可以唔洗添加生蠔及飲品。。。

如果飯團可以弄得細舊些,其實會更開胃,因為鵝肝同大閘蟹肉配飯團,係夾的。

9. 日本時令牡蠣刺身
推介:🌝🌝🌝
雖然呢款日本生蠔唔夠甜,但為左蝕少d,我地都勉為其難,叫多一盤生蠔。

**********

總結:整體食物質素超級一般,超市貨,完全對唔住呢個價錢,仲要收返原價嘅加一,原價為$1788,即係要比多$178,連埋預付價錢,total要$876。

全程晚餐都食到一肚氣。感覺餐廳非常騙人,好評都是買回來的😂。除了食物一般外,並沒有特別好服務,又不是一間食景嘅餐廳,真的可一不可再!

今次去左間高質半自助放題的日本料理食晚餐,一時比食物的質素和服務質素受到感慨,原來在香港也能享受到日本文化的體驗。步入餐廳,首先被廚房料理吧檯吸引,可讓人一邊欣賞他們的手藝,一邊期待享受即將上桌的美食。小編叫左$698蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴, 食到 蟹宴、靚A5和牛、蟹粉、鱈場蟹、生蠔,係抵食做主題。同埋生蠔可以refill&仼飲sake及生啤架🥰😍。 ⭐炭燒佐酒鱈魚干首先開胃菜的炭燒佐酒鱈魚干,清新的鱈魚搭配微燒蕉的香氣,點小小沙律醬,好好食。⭐日式昆布汁煮翡翠螺鮮嫩的螺肉搭配著獨特的昆布風味,好開胃,仲想再食。⭐日本松葉蟹天婦羅炸得熱辣辣的松葉蟹天婦羅,不需要點任何醬汁,就能食出蟹肉的鮮生味。⭐大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬蟹粉烏冬真係出色,香濃的蟹黃完美配搭烏冬,鮮味十足。⭐炭燒串燒拼盤(廚師發板)可能每次都不同,不過我最喜愛雞軼的蕉脆口感。⭐炭燒日本鱈場蟹腳原味炭燒蟹腳,有種咸香的口感,食真D又有種鮮甜的味道。⭐炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團超好食的蟹肉飯團,飯團外脆內軟的口感,加上蟹肉和鵝肝的味道,口感味道都豐富,好好食。⭐鹿兒島A5和牛火鍋鹿兒島A5和牛肉質軟滑,紋理比例分

⭐炭燒佐酒鱈魚干

⭐日式昆布汁煮翡翠螺

鮮嫩的螺肉搭配著獨特的昆布風味,好開胃,仲想再食。

⭐日本松葉蟹天婦羅

⭐大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
蟹粉烏冬真係出色,香濃的蟹黃完美配搭烏冬,鮮味十足。

⭐炭燒串燒拼盤(廚師發板)

可能每次都不同,不過我最喜愛雞軼的蕉脆口感。

⭐炭燒日本鱈場蟹腳
原味炭燒蟹腳,有種咸香的口感,食真D又有種鮮甜的味道。

⭐炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯團

⭐鹿兒島A5和牛火鍋
鹿兒島A5和牛肉質軟滑,紋理比例分佈平均,入口即容,十分高質的享受。

⭐日本時令牡螺刺身
可以任食的牡螺刺身,也令人滿意十足,牡螺十分大隻,肉緊飽滿,而且食落仲好鮮甜。

⭐黑糖薑茶
食左甘多海鮮,飲返杯黑糖薑茶真係好暖胃,令人滿足。

❤️期間限定優惠:
*Whatsapp訂座* 惠顧3大名蟹宴有優惠: