Restaurant: Wing Nin Noodle (Carnarvon Road)
Info:

2023-03-20 43 views
下班當然要吃頓好尖沙咀普遍物價不算便宜永年士多主打手工麻辣醬很有自己特色風味湯頭不會很濃郁,清淡點口味客人可以選擇但是我不會放過他們家辣醬就會很少不常吃到的味道卻又忍不住做回頭客辣度有選擇 不吃辣可以提前說也有其他菜式選擇我好喜歡咖央吐司烤得脆脆面包不是薄薄的一片有有口感,醬是來自馬來西亞的咖央甜甜像煉乳沒有奶味多了點清甜紅豆奶茶必須點滿滿大半杯紅豆整顆煮得糯糯甜甜茶味也不缺我們坐的位置看著人們真的很放鬆
下班當然要吃頓好
尖沙咀普遍物價不算便宜
永年士多主打手工麻辣醬
很有自己特色風味

湯頭不會很濃郁,清淡點口味客人可以選擇
但是我不會放過他們家辣醬
就會很少不常吃到的味道卻又忍不住做回頭客
辣度有選擇 不吃辣可以提前說
也有其他菜式選擇

我好喜歡咖央吐司
烤得脆脆
面包不是薄薄的一片
有有口感,醬是來自馬來西亞的咖央

甜甜像煉乳沒有奶味多了點清甜
紅豆奶茶必須點
滿滿大半杯紅豆
整顆煮得糯糯甜甜
茶味也不缺
我們坐的位置看著人們
真的很放鬆
2023-03-17 72 views
香港越黎越少車仔麵店講到平又質素穩定既一定會諗起永年士多 🥘大碗餸冇粉麵既淨餸,有10樣餸㗎份量好夠,女仔一定夠飽魚蛋,紅腸,雞翼尖等經典香港小食仲有大腸,豬紅等見到咁豐富已經流曬口水呀🥬三餸車仔麵菜底健康之選揀左牛丸,腸仔,魚蛋菜同餸既份量多非常扺食湯底唔辣都好香濃感覺唔會好味精🐽韭菜豬紅韭菜夠嫩完全唔痴牙豬紅味鮮口感嫩推薦菜式🍞鮮油咖央多士邪惡之選多士烘都脆卜卜加上有一定厚度既牛油同咖央以為自己去咗星加坡呀🤣🍊淨酸齋酸度唔算好高淋淋地好好咬又開胃食過一次就愛上永年了等我lunch 帶埋同事黎食先
香港越黎越少車仔麵店
講到平又質素穩定既
一定會諗起永年士多

🥘大碗餸
冇粉麵既淨餸,有10樣餸㗎
份量好夠,女仔一定夠飽
魚蛋,紅腸,雞翼尖等經典香港小食
仲有大腸,豬紅等
見到咁豐富已經流曬口水呀

🥬三餸車仔麵菜底
健康之選
揀左牛丸,腸仔,魚蛋
菜同餸既份量多

酸度唔算好高
淋淋地好好咬又開胃

食過一次就愛上永年了
等我lunch 帶埋同事黎食先
成班同事好多人都食過呢一間永年士多嘅車仔面,佢哋都講歷史啦,同埋喺其他地區都有食過,今次係尖沙咀,一於試一試口味我同事話一定要食佢嗰個豬手,因為好入味同埋好林,佢都有介紹食,佢哋個湯底係招牌咖喱湯底係好好食嘅,真係好好味,我嗌左中辣都覺得辣同埋OK入味好多餸都鹵得好入味啊我覺得樣樣都好食雖然第一次食,我已經覺得好食過好多,當真係冇介紹錯,平時都排好長龍。都係值得排我都會介紹朋友識,同埋我都會繼續嚟食🤭已經諗好下次要食咩餸🤣🤣
成班同事好多人都食過呢一間永年士多嘅車仔面,
佢哋都講歷史啦,
同埋喺其他地區都有食過,今次係尖沙咀,一於試一試口味
佢哋個湯底係招牌咖喱湯底係好好食嘅,真係好好味,
我嗌左中辣都覺得辣同埋OK入味好多餸都鹵得好入味啊

南乳豬手
車仔面
四保麵
2023-03-06 97 views
好期友介紹下,今天經過尖沙咀順道來這餐廳試-下它的車仔麵。一到店鋪門口先要到收銀排長籠點餐,點餐後先找位置坐,坐位不多而且窄,坐得不太舒服。今次試了招牌大碗麵(8個餸包括豬腸、魚蛋、蘿蔔、豬皮、雞翼、豬紅、紅腸、魷魚) 配招牌咖喱醬。豬皮值得一贊,非常爽口,而且很入味,滷水雞翼也醃得非常入味但不會太鹹,豬紅入口帶有少甜味非常好味,略嫌魚蛋縮水而且不夠彈牙,湯底非常好味,咖喱醬不會太辣和太鹹,而且帶有甜味,配搭上油麵和餸一起味道非常配合,特別好味,值得推介
,值得推介
Type of Meal
Lunch
2023-02-19 116 views
好耐冇食過啲咁有水準既車仔麵啦,叫左豬紅、蘿蔔、雞翼、油麵咖喱汁。除咗湯底正之外,啲餸都好好食,強烈推介豬紅,豬紅好入味,帶小小甜,咖喱蘿蔔夠淋夠入味,滷水雞翼就略嫌浸滷水唔夠耐,但油麵都出色過其他車仔麵檔,下次去開尖沙咀都可以再食
2023-02-09 138 views
永年我係元朗都會間中幫襯下,佢個辣真係食少少都辣到噴火😂😂但又會忍唔住想食佢個醬叫左最普通既3餸,豬腸入味,有少少肥,彈牙,係車仔麵必叫之選豬紅都非常入味,唔係個D一夾就散開個D,一口咬落去會B汁架蘿蔔好甜,同埋整得好淋,配埋佢個辣汁食真係一絕好鐘意D鋪頭會答條菜,等我食落可以減輕下D內疚感😂😂

豬紅都非常入味,唔係個D一夾就散開個D,一口咬落去會B汁架
蘿蔔好甜,同埋整得好淋,配埋佢個辣汁食真係一絕

好鐘意D鋪頭會答條菜,等我食落可以減輕下D內疚感😂😂

2023-02-02 269 views
去左尖沙咀Body check就係附近搵埋嘢食, 冬天大家想食下麵暖下個胃, 見到永年士多好多人食喎, 評價又好, 入去食喇先點餐俾錢後取餐,叫左一碗大碗麵,配料多多係招牌菜,有豬紅,蘿蔔,魚蛋,魷魚,豬皮,菜心,豬腸,紅腸等等,湯底好正,係懷念既車仔麵味道,大碗麵如其名好大碗我食蝦子撈粗麵, 揀咗三款配菜有枝竹球,蜂巢豆腐同魚蛋,仲配有菜心,一樣大大碗,撈麵都係必試,好鐘意食枝竹球,類似素鴨咁好食,鐘意食素都揀得仲叫左蠔油菜心同生菜魚肉,菜心份量都幾多,生菜魚肉有胡椒粉辣辣地唔錯,魚肉整到成個魚蛋咁好有口感,好岩我地口味飲品係好立克同柚子蜜,唔會過甜店員落單同上菜都超有禮貌,餐廳又新又乾淨,所以多人幫襯係一定有原因的

大碗麵

蝦籽撈面

生菜魚肉

飲品係好立克同柚子蜜,唔會過甜

蠔油菜心
熱柚子蜜
2023-02-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
大碗麵
蝦籽撈面
生菜魚肉
蠔油菜心
熱柚子蜜
大碗餸車仔麵(十款)-豬腸-魚蛋-蘿蔔-豬紅-豬皮-雞翼-雞翼尖-魷魚-紅腸-菜$72好味指數:9/10士多啤梨乳酸梳打$15 (跟餐) / $32 (正價)好味指數:8.5/10得返唔夠一個鐘頭要🎥睇戲,最好就係食🍜車仔麵,快靚正。呢個十款車仔麵啲餸真係好豐富,🐖豬腸非常入味,有少少🤏🏽肥肥地咁樣先最好食,豬紅豬皮亦都非常入味,係必叫Item👍🏽,掛晒啲湯💦。陳皮魚旦彈牙有🐠魚味,蘿蔔係甜心果隻,整得好淋。雞翼🐔雞翼尖正常發揮,尤魚🦑爽口,好有咬口。係紅腸偏淋,加埋嫩口🥬菜心同埋佢嘅秘製🌶️辣汁,一個人食晒成碗真係唔過分。杯特飲好有驚喜🤗,酸酸地唔會太甜,好醒胃,啖啖嘅士多啤梨🍓香味,非常得我呢個士多啤梨控歡心,仲有一粉士多啤梨乾做點綴,加曬分。
大碗餸車仔麵(十款)
-豬腸
-紅腸
-菜
好味指數:9/10

士多啤梨乳酸梳打
$15 (跟餐) / $32 (正價)
好味指數:8.5/10

2023-01-04 226 views
呢間餐廳平時叫外賣叫得多,今次第一次堂食,車仔麵必吃當然係蘿蔔、豬紅😍仲叫了牛肚&魚腐🍲🌶辣度:🍛咖哩細辣 (聽講好出名,食車仔麵必點)😋豬紅:真係好好食,好耐無食過咁入味既😍 係外面餐廳豬紅多數都係無咩味道,即是豬紅&汁分開,但呢度必點。😋蘿蔔:無渣,爽甜,又係超讚👍🏻😋魚腐&牛肚:味道都不錯😋抹茶紅豆冰:紅豆冰就成日飲,抹茶紅豆冰都係第一次飲,用大粒紅豆,入面仲有啲紅豆蓉,超喜歡💕

車仔麵

🌶辣度:🍛咖哩細辣 (聽講好出名,食車仔麵必點)

😋蘿蔔:無渣,爽甜,又係超讚👍🏻

😋魚腐&牛肚:味道都不錯

車仔麵
抹茶紅豆冰
  • 韮菜豬紅
2022-12-12 1143 views
🍽️ 永年士多 📍地址: 尖沙咀加拿分道46號地下7-8號舖 😋👉🏻牛肉鍋 兩人份 清湯 $188 (牛肉片、牛腩、牛筋、牛丸、蜂巢豆腐、蘿蔔、韭菜花、冬菇)👉🏻另加 辣豬腸,豬紅, 豬皮 $31超級豐富 估唔到永年都有得打邊爐😼出色 本身想食車仔麵但見佢咁抵$188就咁多料 就叫黎試試佢 岩曬咁凍嘅天氣食🥳叫左清湯湯底因為食唔到辣 估唔到個湯底幾清甜 唔會好油膩 牛肉片另上 比自己十下十下 推介‼️豬紅清甜 吸收曬成個湯底既精華 超正推介‼️豬腸重花椒八角味陳皮魚蛋 重陳皮味豬皮彈牙爽口入面個湯底仲有紅腸同豆腐卜🐒 呢個邊爐好抵食 食極都仲有野食😂完全係尋寶系列佢仲有兩個麵底跟餐 有油麵 粗麵 幼麵 米粉同米線揀 我地兩個都揀左油麵😂同埋揀左永年辣醬 食第一淡都辣到噴火😂😂出色出色 但又忍唔住想食佢個醬 👉🏻咖央多士 $18熱辣辣 新鮮出爐 外脆內熱 加埋咖央醬一流 唔會好甜 食落剛好👉🏻紅豆奶茶冰 跟餐+$5甜度適中 就算無叫走甜都岩岩好 超足料 紅豆份量佔一大半😽👉🏻抹茶紅豆冰 跟餐+$5估唔到咁都比佢諗到 抹茶味濃郁 沒有甘苦味 可口👍🏻好味指數: 3.8/5 性價比: 3.8
🍽️ 永年士多

• 抹茶紅豆冰
  • 紅豆奶茶冰
  • 班蘭咖央多士
  • 韭菜豬紅
🔸河粉配大腸、墨魚春卷、牛腩(咖哩汁中辣)河粉嫩滑爽口,大腸及牛腩非常入味😎👍🏻👍🏻墨魚春卷好特別,好少車仔麵會有😝😝口感唔錯而且咖哩汁好濃郁,食得辣既朋友可以挑戰下辣度🫣🫣包你刺激味蕾🤣😋😋🔸米粉配貢丸、雞翼、蟹丸、芝士腸、(咖哩汁少辣)米粉煙靭清爽,雞翼亦都醃得相當入味,貢丸、蟹丸及芝士腸係我必食之選😋😋入埋個湯簡單另一種享受🥰🥰🔸蠔油芥蘭菜🥬及麻辣牛柏葉🐮蠔油芥蘭菜🥬非常新鮮爽脆再配上蠔油,直頭冇得輸😙😙麻辣牛柏葉,辣度刺激🤩好有麻香味道而且牛柏葉好有趙口💙🔸波蘿冰🍍及紅豆冰🍹波蘿冰及紅豆冰🍹兩杯特飲都非常好飲解辣😝🥰紅豆冰紅豆足料👍🏻👍🏻波羅冰🍍波羅汁味十足💯💯

🔸河粉配大腸、墨魚春卷、牛腩(咖哩汁中辣)

🔸米粉配貢丸、雞翼、蟹丸、芝士腸、(咖哩汁少辣)

🔸蠔油芥蘭菜🥬及麻辣牛柏葉🐮

🔸波蘿冰🍍及紅豆冰🍹

2022-11-19 148 views
火鍋係限定既,有豬腸鍋同牛肉鍋湯底有得揀清湯或麻辣湯我同朋友仔都係牛魔王一定食牛肉鍋牛肉鍋的材料以牛為本,有牛肉、牛腩、牛筋、陳皮魚蛋,蜂巢豆腐、蘿蔔、冬菇,韭菜花,紅腸及豆卜。牛肉切薄,只要滾幾下就食得,其他都係熟食,牛筋牛腩份量都足夠,清湯都入曬牛肉香味,豆卜,冬菇,蘿蔔都入味,喜歡蘿蔔的清甜,除了火鍋配料,仲有兩款粉麵,一定好飽足,仲有麻辣醬料,食幾辣就自己落。牛肉鍋只係$188,好抵食仲有班蘭咖央多士,仲要厚多士,烘至微焦金黃,班蘭咖央醬料滿滿的,脆口又香甜。食左甘多肉食,都要食下菜,腐乳通菜微辣,通菜上的腐乳都夠香。紅石榴柚子烏冬是新推的特飲,要+15,酸酸甜甜很開胃,烏龍很清香,仲有柚子蜜,很清潤。+$5有抹茶紅豆冰,紅豆多又有口感,抹茶茶味香濃。
火鍋係限定既,有豬腸鍋同牛肉鍋
湯底有得揀清湯或麻辣湯
我同朋友仔都係牛魔王
一定食牛肉鍋

2022-11-19 108 views
同老公係尖沙咀辦完事超肚餓 諗住去食個快飯估唔到有驚喜😍去左 #永年士多 老公㨂左✅自選3餸 #撈麵:蝦卷,牛腩,雞翼食肉獸點法😁面條充滿彈性 加2匙湯更昇華份量都唔少樽仔奶茶好可愛茶香奶滑我就揀左個 #新產品✅筋腩蝦籽撈 香噴噴牛筋充滿膠質 滑doodoo牛腩仲有肉汁 好juice 好嫩滑 入曬味 正呀✅咖央多士: 甜甜的咖央醬脆脆的面包,細細件方便食。✅腐乳通菜:份量多,腐乳控表示好吸引配碧綠新鮮通菜,挺直細嫩。✅香辣牛柏葉:堅辣惹味, 爽口,正 。✅乳酸菠蘿汁: 清新冰凍, 微酸帶甜,中和下個辣味。下次有時間食埋個火鍋先
同老公係尖沙咀辦完事

牛腩仲有肉汁
好juice 好嫩滑 入曬味 正呀

✅咖央多士:
甜甜的咖央醬
脆脆的面包,細細件方便食。

✅腐乳通菜:
份量多,腐乳控表示好吸引
配碧綠新鮮通菜,挺直細嫩。

✅香辣牛柏葉:
堅辣惹味, 爽口,正 。

✅乳酸菠蘿汁:
清新冰凍, 微酸帶甜,中和下個辣味。

下次有時間食埋個火鍋
  • 腐乳通菜
  • 車仔麵
  • 三餸一麵
  • 菠蘿冰
  • 咖央多士
2022-11-18 92 views
永年士多的車仔麵出色未試過佢地撈麵決定試一試♡ 牛筋腩撈麵加魷魚同豬手($91)超大碗的撈麵~粗麵爽彈還拌有蟹籽令撈麵多了咸鮮牛腩有咬口而牛筋軟腍煙韌魷魚同豬都是店家signature 水魷很彈牙豬手處理得好好~炆煮到入味最正係咖喱汁~非常香辣惹味♡ 麻辣三寶($40)三寶是牛柏葉~豬耳同雞腎最喜歡麻辣牛柏葉吸盡湯汁~麻辣香口♡ 滷水雞翼($28)滷得很入味而雞皮還很爽嫩 ♡ 樽仔烏龍茶 ($17)茶味幾濃~但稍稍太細枝
永年士多的車仔麵出色
未試過佢地撈麵
決定試一試

♡ 牛筋腩撈麵加魷魚同豬手($91)
超大碗的撈麵~粗麵爽彈還拌有蟹籽
令撈麵多了咸鮮
牛腩有咬口而牛筋軟腍煙韌
魷魚同豬都是店家signature
水魷很彈牙
豬手處理得好好~炆煮到入味
最正係咖喱汁~非常香辣惹味

♡ 麻辣三寶($40)
三寶是牛柏葉~豬耳同雞腎
最喜歡麻辣牛柏葉
吸盡湯汁~麻辣香口

♡ 滷水雞翼($28)
滷得很入味
而雞皮還很爽嫩

♡ 樽仔烏龍茶 ($17)
茶味幾濃~但稍稍太細枝
2022-11-17 93 views
講到車仔麵,第一時間會唸起永年!早幾日行開尖沙咀經過永年,即刻入去買碗車仔麵兼加餸!個人好喜歡佢地嘅豬腸,每次都會點四寶麵,入面有豬腸、豬皮、豬紅、蘿蔔,個腩汁好好味,而且我一定會配粗麵!豬腸非常入味,蘿蔔好淋又無渣👍另外叫左 咖哩四寶、麻辣豬耳、韭菜豬紅加餸!麻辣豬耳個麻辣汁夠麻香,好惹味;咖哩四寶有魚旦、豬皮、蘿蔔、魷魚,咖哩味濃,味道好懷舊!唔少得佢哋嘅樽仔奶茶,口感厚滑,茶味香濃,必試之選!

唔少得佢哋嘅樽仔奶茶,口感厚滑,茶味香濃,必試之選!
TakeAway