2024-09-29 190 views
一朝早諗住食個靚早餐,本身心情好地地,就係俾呢間咁低質素嘅餐廳搞彎晒個心情,極之失望!!!!!!!!!!!!!!!我明明真金白銀俾錢要茄牛通(有單有據),點解會變左普通湯????????????????????有圖有真相!!!!!!!!!嘩!咁呢間餐廳年終都真係慳唔少錢喎!係未訓醒定唔識字?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!痴線,真係好過份,咁簡單都做唔好!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
一朝早諗住食個靚早餐,
本身心情好地地,
我明明真金白銀俾錢要茄牛通(有單有據),
點解會變左普通湯????????????????????
有圖有真相!!!!!!!!!
嘩!咁呢間餐廳年終都真係慳唔少錢喎!
係未訓醒定唔識字?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
痴線,
茄牛通?????????!!!!!!!!!
TakeAway
2024-07-13 223 views
Food was good. Affordable price. Waitress middle age woman got an attitude. Speaking in chinese like we dont understand what theyre saying. Couldnt enjoy the meal because theyre talking behind our backs rushing us to eat and go while the other table started before us, eating while talking on the phone. Wanted to come back but the service was just disappointing. How we wished we dont understand what theyre saying.
今朝咁啱要陪朋友喺西灣河買嘢,唔係成日嚟呢頭。買完嘢,朋友同我想搵個地方坐低傾傾偈,途經呢一間冰室就入去試吓。通常去冰室,我都會叫我最喜歡嘅奶醬多。喺冇乜期望底下,嚟到嘅奶醬多啲奶醬醬爆咁樣湧出嚟,好驚喜好開心!食落去鬆鬆軟軟熱熱咁。但杯熱朱古力奶就一啲都唔好味,好似水咁。朋友就叫咗鹹牛肉三文治,但朋友嘅評語就咸牛肉冇乜味。冰室環境乾淨舒適,星期六早上唔係話太多人。所以,同朋友傾吓偈、三五知己聚埋一齊,都係一個幾好嘅環境。

奶醬多

但杯熱朱古力奶就一啲都唔好味,好似水咁。

朋友就叫咗鹹牛肉三文治,但朋友嘅評語就咸牛肉冇乜味。
鹹牛肉三文治

2024-06-15
$28 (Breakfast)
奶醬多
2024-05-30 303 views
今日因為成日都會好忙,所以特登早d起身,去食返個滿足既早餐~芝士薑絲牛肉炒蛋三文冶叫佢係因為上次見人食時有芝士拉絲,所以吸引到我到我食個陣時唔覺有心諗可能我上次睇錯左,點知食到最尾個幾啖,芝士拉絲終於出現啦!!~茶走好味阿!!
今日因為成日都會好忙,所以特登早d起身,去食返個滿足既早餐

~芝士薑絲牛肉炒蛋三文冶

叫佢係因為上次見人食時有芝士拉絲,所以吸引到我
到我食個陣時唔覺有
心諗

~茶走
好味阿!!

2024-04-04 411 views
今日要一早上堂,所以預早咗時間去食返個靚早餐先醒神早餐👍~鮮蕃茄濃湯牛肉通粉大大件蕃茄,仲有洋蔥薯仔,湯底好味~黑松露油炒滑蛋配香烤蒜條蛋好滑,多士都烘得好香
今日要一早上堂,所以預早咗時間去食返個靚早餐先

醒神早餐👍
~鮮蕃茄濃湯牛肉通粉
大大件蕃茄,仲有洋蔥薯仔,湯底好味

~黑松露油炒滑蛋配香烤蒜條
蛋好滑,多士都烘得好香
Type of Meal
Breakfast
2024-03-08 439 views
我最近去了一家餐廳,他們提供了一個非常抵食的午餐選擇:特式石板燒牛扒配芝士龍蝦,價格只有百幾蚊,並且還包括了湯和沙拉。首先,讓我談談他們的特式石板燒牛扒。這道菜以優質的牛肉為主角,使用石板燒烤方式來保持肉質的鮮嫩和口感。牛肉經過適當的熟成和調味,每一口都帶來濃郁的肉汁和美味。石板烤出的牛扒有著迷人的炭燒香氣,讓人食指大動。而搭配牛扒的芝士龍蝦更是一大亮點。新鮮的龍蝦肉質鮮美,搭配著濃郁的芝士醬,為整道菜增添了豐富的口感和風味。龍蝦的鮮甜與牛肉的濃郁相互融合,帶來了令人難以抗拒的美味享受。除了主菜外,這個午餐還包括了湯和沙拉。湯品和沙拉都非常精心製作,提供了一份清爽和營養均衡的配搭。湯的口感濃郁,沙拉的新鮮蔬菜和醬汁的搭配也很出色,為整個午餐增添了多樣化的風味。總的來說,這家餐廳提供的特式石板燒牛扒配芝士龍蝦午餐是非常抵食的選擇。價格相對較為合理,卻能品嚐到高質量的牛肉和龍蝦,還有湯和沙拉的搭配。如果你喜歡牛肉和龍蝦的組合,這道菜絕對值得一試。Lunch 可以食到牛扒同龍蝦,仲要百幾蚊,又有湯、沙律,非常抵食,特式石板燒牛扒同芝士龍蝦

2024-01-23 434 views
朋友,話你知,西灣河有間尚品百好冰室,足足有那家傳味道!今次過去食飯,啲食物質素真係一流!食咗餸的燒牛肩扒,大塊啲,叉落去嘅刻感覺到肉汁「噴射」出嚟,個味道鮮美而且肉質幾嫩,真係食得出師傅下功夫。配上個粟米火腿湯,簡直係滿滿的家庭feel,啖啖粟米,睇得出賣相,飲落去又清又暖笠笠。跟住試咗個麵包紅酒燴牛尾,勁有創意🤹‍♂️!籠包脆卜卜,裏頭個牛尾燴得好軟熟,同埋隱隱約約帶咗點紅酒香,真係個perfect match,泡汁食,味道真係一絕。啲胡蘿蔔同薯仔又煮到啱啱好,口感一流👌。店面嗰邊靚仔淨靚,好有心機,無論阿伯定係青年人,都會鍾意。(最後,記得要留個胃,因為真係食完之後,肚皮都愉快!)下次食火焰燒春雞,期待緊!🍗🔥

2023-12-31 342 views
🌻蛋治🐱講樣野俾大家知,我係一個好鐘意食蛋嘅人,真係無蛋不歡,出到餐廳食廿幾蚊個蛋治有時會俾媽媽話得唔識慳錢,不過呢個蛋治真係令人無法抗拒,真係無法理解點解師父會炒得咁好食,入面我估3隻蛋都有呀! 其實22蚊有埋杯熱奶茶,香港仲有邊度食得到丫。📍 百好咖啡餅店Pak Ho Cafe & Cake Shop西灣河筲箕灣道160號⚡️為食貓:😻😻😻😻⚡️氣氛貓:😹😹😹⚡️翻食貓:😸😸😸😸
🌻蛋治🐱

西灣河筲箕灣道160號

⚡️為食貓:😻😻😻😻
⚡️氣氛貓:😹😹😹
⚡️翻食貓:😸😸😸😸
2023-11-20 395 views
間唔中諗唔到食乜就會去百好,不過星期六日真係比較難搵位,所以入到去食都係撞彩。。環境冰室黎講算係咁,一般港女都應該接受到。。食物我通常都食特餐S2,牛肋條通粉餐,次次食都好熱辣辣全部食晒,但今次就唔夠熱喇,牛肋條又「銀」,最後食淨一條。轉多士要加兩蚊,同個黑松露炒蛋一樣好普通,食完冇乜感覺。我次次都飲奶茶少奶,次次都真係比杯少奶我,開心~夠晒熱。鍾意飲咖啡的人都會好開心,因為係即磨咖啡。。服務繁忙時間大家都趕頭趕命就預左,但留意到收銀姐姐次次都好有禮貌。題外話,見過有客人放太多餐具落杯水到洗,搞到反杯,所以侍應阿姨會好心提你小心點~大家都留意下,就唔駛麻煩人幫手抹,搭檯又唔會騷擾到人。。價錢$50幾蚊應該算合理。

。環境
冰室黎講算係咁,一般港女都應該接受到。

。食物

牛肋條茄通

黑松露蛋多士

奶茶少奶

。服務

。價錢
$50幾蚊應該算合理。
2023-11-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
奶茶少奶
2023-09-03 534 views
突然想鋸扒 同區好似無其他選擇 六點去到無乜人 menu寫住龍蝦無貨 轉左大虎蝦 嗌左個虎蝦拼牛肩扒.落左單唔夠30秒 侍應已經將預先準備好嘅沙律,粟米忌廉湯同醬汁上枱 配菜真係不過不失 唔算好食亦唔難食 但個醬汁有奇怪 三種汁分別係黑椒汁 黃芥末 西檸汁 頭兩隻配牛扒好正常 但西檸汁(個味exactly係食西檸雞個汁嘅味) 配牛扒完全唔夾 唔明點解會出現 我寧願要多格黑椒汁 因為唔係好夠 食到最尾幾舊唔夠汁點.跟住到主菜 虎蝦 牛扒 同蕃茄意粉都好快 大概等左5分鐘就上枱 先講個意粉 本身以為係肉醬嗰種 點知係意粉加少少蕃茄水 好慳皮 然後到隻大蝦 蝦身ok嘅 熟度啱啱好 但唔知係咪唔預人食蝦頭 居然係生 啲肉係透明嘅 搞到平時鐘意啜蝦頭嘅我都卻步 雖然彈左咁多 塊牛扒係真係超出色 勁淋 火侯啱啱好 5成熟 配埋個黑椒汁超好食.總括來講 份量好足夠 一個男仔食都好飽 牛扒真係超出色 但其他方面如果可以再加強就完美
大虎蝦拼牛肩扒
$132 (Dinner)
大虎蝦拼牛肩扒
  • 牛肩扒
2023-06-27 603 views
食物幾好,奶茶唔錯,但有個阿姐,成日鬧客,話啲客落單講得唔清楚,我朋友俾佢鬧過,亦目擊佢鬧過其他客人,例如:「你講得清楚啲吖嘛,唔係我點同你落單呀,講啲唔講啲。」佢仲要係喺個唔知店長定老勢既男人面前鬧客,鬧得好高興,希望佢收斂啲,如果再係咁我可能都唔會再去。
2023-03-20 882 views
濛濛細雨,搵返個地方食下午茶☕️黎到百好冰室,位置顯眼,容易搵,坐得尚算舒適。公司三文治份量足,味道好,而且新鮮滾熱辣,唔錯👍沙律➕西多➕雞髀🍗,抵食,一次過滿足你三個願望。
公司三文治份量足,味道好,而且新鮮滾熱辣,唔錯👍

沙律➕西多➕雞髀🍗,抵食,一次過滿足你三個願望。

2023-02-19 657 views
平時見到呢間茶記都幾多人流 就知佢嘅質素都唔差(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)晏晝想嚟食嘅話可能要早少少嚟 都幾多學生哥嚟食😂茶記嚟講佢都幾多選擇 唔係淨係得碟頭飯 有咖哩、焗飯、肉燥飯等等 好難得平時茶記啲午市套餐唔係碟頭飯 即刻忍唔住嗌💕❣️西班牙海鮮慢煮意大利飯 ($55)本身諗住茶記應該都頹頹地無咩期望 但一見到佢賣相已經贏咗一半😹😹海鮮都算足料 有青口、帆立貝、帶子等等 真係咩都有 仲要包埋餐湯同野飲 呢個價錢都真係幾抵食(๑•̀ㅂ•́)و青口係微微煎香過 都幾加分 個飯都煮得唔錯 唔會煮得太淋或過硬 芝士味都算重 但美中不足係佢落咗蕃茄 我自己就唔太鍾意🥲🥲但整體嚟講都幾推薦 性價比都算高!推薦指數:🌟🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 3.5/5】ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
晏晝想嚟食嘅話可能要早少少嚟 都幾多學生哥嚟食😂

❣️西班牙海鮮慢煮意大利飯 ($55)

推薦指數:🌟🌟🌟🌟

Ok 惹味而比起附近4-50年茶餐室有d裝修,但d午市套餐或扒類勁多味精,叫佢少咸有時會黑面。 初開店曾經食過d魚柳份量多,有魚味,最近試,好像魚蛋味多d,又偏咸。麵包魚d麵包晤錯。但平日早餐d多士麵包就硬似隔夜。座位窄清潔一般,試過廁所通風入咗餐廳⋯以呢個區晤算特別平既價錢,希望keep 住standard la,因為街坊梗係想佢做得好,有多d選擇,但卻覺得佢服務同食物都比前略遜。可能因疫情亦因競爭啦!不過食物最緊要,食物味道唔差,最緊要質素,冇食壞人,到時受歡迎,外賣多又可擴張,咪唔駛d人客食飯都好似迫沙甸魚咁lor😅
平時最鍾意同屋企人同埋男朋友去呢度食野早午晚餐都保持水準👍星期日11:00左右去食,剛好又叫到早餐又叫到午餐🤣 同男朋友一人一半早餐食蕃茄牛肉通粉,加黑松露炒蛋同埋蒜蓉多士條午餐食青咖喱牛仔肉飯,跟羅宋湯❤️蕃茄牛肉通粉蕃茄味同牛肉味都好重,絕對唔係得個樣炒蛋嫩滑,不錯
平時最鍾意同屋企人同埋男朋友去呢度食野
早午晚餐都保持水準👍
早餐食蕃茄牛肉通粉,加黑松露炒蛋同埋蒜蓉多士條
午餐食青咖喱牛仔肉飯,跟羅宋湯❤️
蕃茄牛肉通粉蕃茄味同牛肉味都好重,絕對唔係得個樣
炒蛋嫩滑,不錯