2017-05-09
波鞋街拆左之後就變咗好多,起左好多唔同嘅商場又或者係私人住宅,但係都仍然有波鞋賣,整體變化唔算好大,呢間餐廳就由波鞋街行到尾就見到。一入去就見到大大張紙寫住有即開即食嘅生蠔,仲可以配埋白酒同埋紅酒飲都係二百零蚊,其實都好吸引。雖然話生蠔配紅酒或者白酒係一種品味,但係如果唔鍾意飲酒嘅人都可以將兩杯酒轉為特飲,配合唒唔同的人。但係當晚就剩係得朋友一個鍾意食,所以淨係叫咗三隻,散計呢就$38隻,質素都非常之高,又肥又鮮甜,好值得食。另外仲叫咗個美國肉眼扒,今次就叫咗五成熟,呢個肉眼扒型狀有別於出面,係薄而大,牛味濃,無乜根,個人覺得好好味。我最中意係拒個配菜,有露荀,份量仲幾多,又爽口又fresh 。食完主菜又點少得甜品,呢到嘅甜品有班cake,有窩夫亦都有雪糕,今次我就揀咗食窩夫。紫薯窩夫,整咗出嚟之後仲熱辣辣,外邊好香脆,入邊軟熟,紫薯係冇經過特別嘅加工,天然嘅甜,再配埋忌廉同埋雪糕一啖一次過食晒,好滿足。整個餐廳的環境係用木做的,感覺好舒適,好有天然的感覺。最岩係行完街之後,到呢到休息下,填飽飽個肚再嚟過。