2023-06-18 104 views
🟠滋味蘑菇飯套餐($58)呢個套餐有一碟蘑菇飯、單骨雞翼4隻同汽水。碟蘑菇飯非常大碟,個汁係忌廉蘑菇汁,汁口感濃稠,好香,撈飯食一流🤩單骨雞翼炸得外脆內軟,肉質嫩滑,勁juicy👍🏻🟡 原味烤雞套餐($60)套餐有原味炸雞2飯,一隻雞鎚加一隻雞胸,跟埋薯條同汽水。炸雞皮好脆,肉質一皮嫩滑,亦好juicy😋薯條熱辣辣,即時炸起,脆卜卜😽🟢青檸菠蘿梳打(套餐轉+$16)天氣咁熱,可以飲杯梳打真係透心涼,杯梳打飲落清新,唔太甜😝環境方面,雖然係小店,但枱櫈唔細,都坐得幾舒適😊地址:長洲建新里9號地舖
🟠滋味蘑菇飯套餐($58)

🟡 原味烤雞套餐($60)

🟢青檸菠蘿梳打(套餐轉+$16)
天氣咁熱,可以飲杯梳打真係透心涼,杯梳打飲落清新,唔太甜😝

環境方面,雖然係小店,但枱櫈唔細,都坐得幾舒適😊

地址:長洲建新里9號地舖
2023-06-15 99 views
好耐無去長洲玩🤣今次去咗試朋友試過話正嘅熾工房💛全部都係即叫整即🤩Wow Filed Chicken Set $58滋味脆雞套餐炸雞🍗皮好鬆脆,肉質juicy幾好食😋同埋試咗個蘑菇飯,好好食🤤係好creamy嘅醬,又好多菇菇👍🏻👍🏻幾高質WoW Roast Chicken Set $60原味烤雞套餐係蒜香檸檬味🤣少少酸,唔怕膩配薯條🍟係粗薯條,夠脆👍🏻👍🏻環境係美式風格(?都幾靚,只係地方較細🤣我平日去就無問題~
好耐無去長洲玩🤣
今次去咗試朋友試過話正嘅熾工房💛
全部都係即叫整即🤩

Wow Filed Chicken Set $58
滋味脆雞套餐
炸雞🍗皮好鬆脆,肉質juicy幾好食😋
同埋試咗個蘑菇飯,好好食🤤
係好creamy嘅醬,又好多菇菇👍🏻👍🏻幾高質

WoW Roast Chicken Set $60
原味烤雞套餐
係蒜香檸檬味🤣少少酸,唔怕膩
配薯條🍟係粗薯條,夠脆👍🏻👍🏻

環境係美式風格(?
都幾靚,只係地方較細🤣我平日去就無問題~
長洲係呢幾年內開左好多間新餐廳,唔再焗限於食海鮮餐🦞🦀今次小編同朋友決定試下新意思,去試下傳聞中擁有「世一蘑菇飯🍄」同「長洲人氣炸雞店」稱號嘅熾工房🍗🗯️ WoW Roast Chicken Set | 原味烤雞套餐 ($58)原味烤雞 2件 + 薯條/ 牛油粟米 + 汽水🍗烤雞係佢哋嘅招牌,咁就一定要試下🤤雞皮烤到脆卜卜,內裏肉質鮮嫩多汁🤩由於係新鮮烤出嚟的,食嘅時候小心㷫親嘴牙🤭🗯️ WoW Mushroom Rice Set | 招牌蘑菇飯套餐 ($55)蘑菇飯(大) + 滋味雞翼(單骨) + $14 檸檬薑特飲被稱為「世一」嘅蘑菇飯🤩味道香濃過某某連所快餐店嘅蘑菇飯10倍,一啖又一啖好快就食曬成碟😆配埋炸雞翼一齊食,滋味100分💯見到呢個檸檬薑特飲太有趣,又試下先🍹最近真係好多人病,用返呢個檸檬薑啱晒,🍋飲多d檸檬水可以增加維他命C,薑又可以驅寒祛濕🫚真係夠晒養生牙😚

原味烤雞 2件 + 薯條/ 牛油粟米 + 汽水

蘑菇飯(大) + 滋味雞翼(單骨) + $14 檸檬薑特飲

2023-05-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
  • 原味烤雞套餐
2023-05-09 126 views
今天同朋友去長洲一天遊,中午時我地四處揾食,有朋友好吐餓,想揾主食食吓,經過熾工房門口,見佢裏面有好多客人,而且價錢不贵,於是我地一行四人入去叫午餐。環境:有室內和室外1 招牌磨菇🍄飯套餐$58磨菇🍄飯(一件)磨菇🍄汁好傑出,有香濃黑松露+芝士🧀味,兩種味也是我十分喜歡,所以覺得好好味,而且D汁好足夠,毫不吝嗇。滋味雞翼🐤單骨(四件)炸得香脆,肉質嫩滑2 熱狗🌭套餐(芥末,茄汁)薯條$58
環境:有室內和室外
1 招牌磨菇🍄飯套餐$58
滋味雞翼🐤單骨(四件)
炸得香脆,肉質嫩滑
2 熱狗🌭套餐(芥末,茄汁)薯條$58
2023-05-09 95 views
熾工房 WOW LAB🐔黎長州玩,食嚟食去都係大魚蛋、芒果糯米糍?今次我地帶大家去try something new!✨✨原味烤雞套餐 🐔$60套餐包括原味烤雞兩件🐓,薯條/牛油粟米一份🌽,同埋汽水🥤!烤雞嫩滑多汁,有少量香料調味,食落唔會太重口味、太Heavy。另外我哋揀咗牛油粟米,呢個牛油粟米非常之香甜,有啲似細個放學去小食舖買到嗰一種牛油粟米,好奈都冇食過了,係回憶既味道!👍🏻👍🏻💓汽水,除咗有普通嘅可口可樂七喜等等嘅選擇,仲有有汽水,唔鍾意飲甜嘢嘅朋友就可以多一個選擇!😉清爽沙律套餐🥗 $60怕肥既女士們就可以揀尼個沙律套餐,套餐包括原味烤雞一件、精選沙律、同埋特色飲品🍸!烤雞一樣嫩滑多汁,配埋沙律菜一齊食,就變咗大大份烤雞沙律😛😛特飲方面都有幾多選擇,我地就揀左真係幾特別既青檸芫荽梳打🤣🤣🤣又估唔到真係幾好飲喎!青檸同芫荽意外的夾,味道好清新!同我地一樣鍾意芫荽既朋友,千祈唔好錯過呀!😍😍😍
熾工房 WOW LAB🐔
原味烤雞套餐 🐔$60
清爽沙律套餐🥗 $60
清爽沙律套餐
清爽沙律套餐
2023-05-06 81 views
去長州食糯米糍之外,可以去埋尼間推介既快餐店😗🍽 滋味脆雞套餐$58 ❤️3.7/5 有一塊雞髀同雞胸,炸雞比較乾身,建議可以加5蚊加翻特式醬汁更好味,今次揀左蜜糖芥末,醬汁偏向重芥末,食落都幾開胃。另外配上粗薯條🍟,薯條份量都多,新鮮炸起,夠哂熱辣辣😝🍽 滋味雞翼套餐 $58 ❤️4.3/5 雞翼以單邊雞翼炸起上,香脆可口,相比起脆雞餐,雞身更加鮮嫩多汁,配上士拉差醬,有酸酸辣辣既味道🤤🤤🤤加5蚊可以將薯條轉做蘑菇飯,蘑菇飯好重忌廉味,配上香草🌿加埋啡蘑菇,係高級creamy 版既KFC
去長州食糯米糍之外,可以去埋尼間推介既快餐店😗
🍽 滋味脆雞套餐$58 ❤️3.7/5

🍽 滋味雞翼套餐 $58 ❤️4.3/5
Intro: 每逢假日,長洲真係好多來訪者,而呢到其實近呢幾年多左好多餐廳;落船發覺肚餓,拿拿林就揀左間最近嘅餐廳;呢一間就賣burger同炸雞,套餐仲包埋薯條同汽水架~___________________🍽 招牌脆雞漢堡餐💰 68(包薯條+汽水)⭐️ 7.75/10✍🏻 $68蚊有burger套餐食都幾難搵到,仲要係竹炭漢堡包;✍🏻 竹炭漢堡包好脆,味道幾香,勝在特別;✍🏻 脆雞都幾大塊,味道正常,但個人認為包同雞兩樣都係脆嘅配搭無咁好,都係喜愛烤雞同脆包嘅配搭;✍🏻 包中仲加左芝士同紅椰菜絲,味道為偏鹹味,味道同口感更豐富。🍽 熾·熱狗套餐💰 50(包薯條+汽水)⭐️ 6.5/10✍🏻 熱狗同平時食開嘅齊柏林差太遠,但價錢其實差唔多;✍🏻 包嘅鬆軟度唔夠,而唔夾熱狗腸,而熱狗腸比較普通又細條;✍🏻 但勝左薯條夠多,但薯條唔算太脆,加少少味粉更好食。___________________🏠 熾工房Wow Lab📍 長洲建新里9號地舖⭐️ 7.5/10___________________
Intro:
🍽 招牌脆雞漢堡餐
💰 68(包薯條+汽水)⭐️ 7.75/10
✍🏻 竹炭漢堡包好脆,味道幾香,勝在特別;

🍽 熾·熱狗套餐
💰 50(包薯條+汽水)⭐️ 6.5/10
✍🏻 熱狗同平時食開嘅齊柏林差太遠,但價錢其實差唔多;
✍🏻 但勝左薯條夠多,但薯條唔算太脆,加少少味粉更好食。
🏠 熾工房Wow Lab
📍 長洲建新里9號地舖
⭐️ 7.5/10
2023-04-08 86 views
長洲人氣小店,仲有一間分店係西營盤,最出名係炸雞同蘑菇飯,好多人都讚好食過連鎖店。除左炸雞,仲有熱狗,burger同意粉等等。已encore. 滋味脆雞套餐 $56 套餐有兩件炸雞,配薯條或牛油粟米,可加$5轉蘑菇飯,跟餐有汽水。炸雞嘅炸粉厚薄適中,肉質好嫩,食落juicy, 調味唔錯。可以加$5要特式醬料,有5款選擇,煙燻燒烤醬、特式辣醬、芫茜檸檬、蜜糖芥末、士拉差醬。蘑菇飯 $26因為想食薯條所以套餐無轉到蘑菇飯,決定散嗌。蘑菇飯好好食,好多蘑菇,個汁調味好好,好香牛油味同忌廉味,推介!蕃薯條 $26份量幾多,正常水準。推介指數:8/10📍 熾工房 (長洲)長洲建新里9號地舖西環高街111號地舖

滋味脆雞套餐 $56

蘑菇飯 $26

蕃薯條 $26
份量幾多,正常水準。

推介指數:8/10

📍 熾工房 (長洲)
長洲建新里9號地舖
西環高街111號地舖
  • 蘑菇飯
2023-03-12 229 views
啱啱食完,食物非常差,啲飯未煮好,蘑菇汁無味。咁衰係兩個男仔員工態度極惡劣,一個淨係識坐喺度玩電話,廚房嗰個玩玩吓,講嘢態度極差。以後唔會再幫襯。其實佢咁嘅態度做生意,應該唔會捱得好耐真係要檢討吓。食完之後我哋純粹睇唔到要拎返餐具,佢竟然用非常惡劣嘅態度話我哋,真心不知所謂。Absolutely the worst attitude ever, this place used to be good, now the good quality and staff are rude, no next time.

2023-03-06 198 views
熾工房🤩想講我想食咗幾年, 但次次去都咁啱冇開🥲 今次終於食到, 表示好感動😭😭 真係好食過kfc🥲.滋味脆雞套餐 $56 (轉蘑菇飯 +$5)包咗兩件炸雞🍗, 薯條🍟/牛油粟米同汽水🥤, 我地決左單點薯條, 所以就+$5, 轉蘑菇飯😍 炸雞超juicy, 肉質好嫩口🤤 調味又好!! 個蘑菇飯真係世一🤩 建議大家一定要試!! 好多蘑菇, 而啲汁係好香牛油味🤤 啲飯係煙韌咖😭😭 真係超好食!!!!!🥳🥳.芝士薯條🍟 $26勁多芝士, 多到瘋狂拉絲🤣 份量都唔少!! 食曬都仲有唔少芝士, 所以都真係幾抵食~ 薯條就偏幼身同脆口👍🏻.P.S. 長洲好多舖都係收星期四~ 記住去之前check清楚呀🙆🏻‍♀️
熾工房🤩
滋味脆雞套餐 $56 (轉蘑菇飯 +$5)
芝士薯條🍟 $26
  • 蘑菇飯
  • 滋味脆雞套餐
2023-02-24 186 views
✨️原味烤雞套餐 (連飲品) $58轉磨菇飯 (+$5)終於黎到長洲呢間人氣小店食烤雞!叫左烤雞套餐,烤雞好juicy,亦好嫩滑🤤。但同時外層烤得好香脆😋。同埋吾知點解,小編仲食到雞肉有陣檸檬香味(?!)🤣,吾知係咪有加到檸檬汁落去焗(?!) 另外,當然吾少得叫磨菇飯啦!飯面本身有好多忌廉磨菇汁,入面仲有磨菇片🤤不過吾知點解個飯吾算好重菇味🤔,反而香草味較濃。忌廉磨菇汁同啲飯好夾,好送飯,食完好飽🤣。不過食完有啲口乾🥲,好彩套餐有包埋罐裝飲品。熾工房而家亦係西營盤開左分店,大家吾使搭船入長洲,可以更加方便就食到😆!推薦指數:8/10
✨️原味烤雞套餐 (連飲品) $58
轉磨菇飯 (+$5)

終於黎到長洲呢間人氣小店食烤雞!

不過食完有啲口乾🥲,好彩套餐有包埋罐裝飲品。

推薦指數:8/10
2023-01-23 247 views
今日唔食fancy cafe,唔食貴餐,食餐平既😆 平日去到長洲預左好多野無開就隨便入左呢間炸雞店。見之前都幾出名!又從長洲開到去西營盤個邊,應該唔錯。平日入到去冇咩人,店員即叫即做,有炸雞、烤雞、薯條、飯等等☺️-✅原味烤雞套餐。套餐有2大舊雞,烤雞的皮脆脆的比較乾身,入面的雞肉就嫩滑的😋 食到小小香草味,比較淡味,係健康版的烤雞😂 配埋套餐的牛油粟米,食完都唔覺罪惡!-✅招牌脆雞漢堡餐(轉蘑菇飯)。呢個脆雞堡估唔到又幾大個!竹炭包包輕輕烘過,就咁食小小乾🫣 入面的炸雞排好大塊好厚肉!皮脆肉juicy!呢個比烤雞juicy🤩同埋個厚度令人好滿足!入面有小小千島醬+多多的酸紫椰菜,解膩中和一下。所以整體唔會好heavy。中意呢個包入面塊炸雞扒!跟餐的細蘑菇飯唔同一般啡色的蘑菇飯,呢個係cream煮的食落creamy好多,加埋好多香草🥳 不過飯底就軟左小小。但我都係鍾意呢個蘑菇飯多過連鎖店的😛-✅墨西哥辣肉醬薯條。香脆的🍟淋上大量肉醬同芝士,變得淋淋脆脆。肉醬味道濃郁,酸中帶辣,幾惹味😝加埋芝士更邪惡!-味道唔係好驚喜,但都算可以。起碼係無kfc、jolibee的長洲都可以食到炸🐔 同埋感

味道唔係好驚喜,但都算可以。起碼係無kfc、jolibee的長洲都可以食到炸🐔 同埋感覺呢間的炸雞唔會好油膩,感覺健康D。有機會可以一試!
2023-01-14 178 views
每次返去長洲都想試吓啲新嘢,今次行到去中興街附近見到一間熾工房諗住試吓!叫咗個炸雞餐同埋熱狗餐,點餐時啲員工面黑黑完全唔想做生意咁,點完餐之後又冇講多謝。食物方便,炸雞餐啲炸雞乾爭爭仲好鹹。個熱狗餐$50但係單買隻熱狗只不過係$26,同埋熱狗餐熱狗餐配粟米嗰啲粟米打開,原來係黑色嘅。點解一個50幾蚊嘅餐仲差過麥當勞嘅包麥當勞嘅粟米同麥當勞嘅薯條。今次試呢間真係唔好嘅遭遇,員工服務態度差,性價比超低,以後唔會再幫襯😠😠😠😠!
TakeAway
2022-11-29 274 views
係長洲交還單車之前,體力透支,諗住食個下午茶頂住先,所以就走左去熾工房食炸雞。餐廳好光猛,並以連鎖快餐店般既形式運作,自己去收單落單,取餐,還餐。滋味脆雞套餐2件雞+薯條+汽水。因為見好多食評都推薦個"蘑菇飯",,所以就唯有捨棄個薯條,加錢要蘑菇飯🍄。雞件好大塊,冇縮到水,夠熱又嫩滑唔會好咸,好惹味又脆口!蘑菇飯有好多蘑菇呀,個汁好creamy,再連埋香草,好夾,份量就一般啦。好食就覺得佢好細份囉!

滋味脆雞套餐
2件雞+薯條+汽水。

雞件好大塊,冇縮到水,夠熱又嫩滑
唔會好咸,好惹味又脆口!

好食就覺得佢好細份囉!

2022-11-19
2022-11-27 152 views
熾工房🔅📌香辣烤雞套餐🍗(💰55) + (💰3) 轉左蘑菇飯烤雞意外地個皮好脆😻肉都幾嫩滑🍴但係就唔係好辣,亦都冇乜肉香味🥺可能調味調得唔好🧂淨係食到個皮係脆,其他都麻麻🤔蘑菇飯個汁幾濃郁同好多蘑菇🍄啲飯就煮得太淋,好似落咗好多水落去咁💧CP值比較低🥲差唔多$60都係得兩舊雞蘑菇飯同汽水,環境地方比較窄坐得都唔係咁舒服🤕帶個頭盔評高低🎈🐾🐾~5🐾為滿
熾工房🔅

📌香辣烤雞套餐🍗(💰55) + (💰3) 轉左蘑菇飯