2024-08-26
🍱餐廳:窩子Wozi Cafe🏫地址:新蒲崗仁愛街36號地舖 ☎️電話:27960001我喺新蒲崗區讀中學,對呢一區有一些情意結,今晚就同舊同學來這間很有特色的小店晚餐😬呢度裝修充滿香港懷舊風格,播放輕鬆的歌曲,真適合同老朋友係呢度閑聊呢!~慢煮手撕豬肉豬腩窩夫三文治 $115豬腩炆煮得夠晒淋,質地一絲絲的,調味適中,加上濃郁嘅芝士同埋大蕃茄片,整體食起上嚟滋味又邪惡,怪不得見到好多人都點啦!~野菌松露油忌廉焗意粉$98呢個我哋超鍾意,一上枱已經向香噴噴,野菌的份量好多,松露味香濃,意粉煮的時間剛剛好,煙韌度適中,真係食到停唔到口😍~香煎牛油帶子配自家製椰子雞湯意大利飯 $138豐富而精緻的fusion菜,香煎帶子表面金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁;自製椰子雞湯濃郁香醇,搭配意大利飯的綿密米粒,層次豐富、口感層次分明,回味無窮呀!~椰香奶蓋紅豆配雲呢拿雪糕 $80一向最鍾意食麻糬窩夫同埋紅豆的甜品,麻糬煙煙韌韌的,紅豆夠淋,甜度適中,呢個真係我杯茶,食完大滿足😍😍😍#窩子#WoziCafe#新蒲崗美食#打卡餐廳#香港生活#香港美食#吃貨#食好西
🏫地址:新蒲崗仁愛街36號地舖
☎️電話:27960001