台灣嘅無老鍋早係6-7年前,我每次訂完台灣機票之後就會上網book位,因為walk in係無位食到晚市,依家終於開到嚟香港🍦冰淇淋豆腐鍋 $78/1-呢個火鍋湯底極之濃郁 當中包括當歸等滋補藥材 個人認為不需要再加豉油等調味 呢個奶白色嘅湯底已經好出色好好食-去開台灣嘅無老鍋都知道麵包豆腐同鴨血係任加嘅 -麵包豆腐係吸湯之選 軟綿得嚟又有少少咬口-鴨血嫩滑無騷味 一咬即開 好新鮮🥩手切封門柳 $388-原碟手切封門柳 牛肉味道濃而重 入口嫩 無任何殘渣-封門柳呢個部位真係幾吸引 鍾意濃香牛味嘅就一定會愛上⚪️綜合丸 $128-4款丸 墨魚丸、貢丸、牛丸及蝦丸各2粒-丸全部都做到彈牙嘅口感 牛丸保有肉汁 蝦丸夠鮮甜 墨魚丸有鮮墨魚肉 貢丸夠哂豬肉香🍧水蜜桃沙冰 -食到差唔多就會送上呢款水蜜桃沙冰清一清口腔 解一解油膩嘅感覺總括嚟講,有台灣總店嘅水準,久違熟悉嘅味道

🍦冰淇淋豆腐鍋 $78/1

-封門柳呢個部位真係幾吸引 鍾意濃香牛味嘅就一定會愛上

⚪️綜合丸 $128
-4款丸 墨魚丸、貢丸、牛丸及蝦丸各2粒

🍧水蜜桃沙冰

總括嚟講,有台灣總店嘅水準,久違熟悉嘅味道
2023-04-27 81 views
去台灣一定會食嘅無老鍋!嚟到香港啦 仲開咗第二間分店 係尖沙咀Musea對面超級掛住無老鍋個湯底 今次嚟食個夠!鴛鴦鍋(額外收費$88)(麵包豆腐白湯鍋和無老辣香鍋)白湯鍋香濃到會飲埋 用香料煮出嘅獨有好食辣香鍋以中藥香料造出醇厚而不刺喉嘅辣湯2個湯都超鍾意 所以必揀鴛鴦鍋 兩個都要其中最吸引係可以無限任添麵包豆腐同鴨血醬料區旁邊有 白飯都係任添 湯底好啱配飯lol竟然有午市推介優惠 set價 $386有上選牛小排,濃香豆皮,日本黑豚肩肉,手工瑤柱滑再有2杯飲品 我地揀咗 愛玉檸檬綠&白桃寒天烏龍牛小排厚薄適中 肥瘦均勻 好香牛味唔點醬都好食最推介手工瑤柱滑 鮮甜彈牙 啖啖都充滿瑤柱絲 正連飲品都好飲 白桃寒天烏龍個底有啲粒粒好好咬同埋我叫少甜係飲到茶味幾香 配白桃淡香好好飲愛玉檸檬綠都係叫少甜 酸酸甜甜 好清新有開胃感最後一提 呢到裝修雅緻 寬敞坐得舒服 仲要有VIP房對住Musea靚海景 竟然仲有K唱 (但留意有最低消費)服務又超好 貼心到有充電線比你充電 頂級台灣火鍋!
去台灣一定會食嘅無老鍋!嚟到香港啦
仲開咗第二間分店 係尖沙咀Musea對面
超級掛住無老鍋個湯底 今次嚟食個夠!

鴛鴦鍋(額外收費$88)
(麵包豆腐白湯鍋和無老辣香鍋)
白湯鍋香濃到會飲埋 用香料煮出嘅獨有好食
辣香鍋以中藥香料造出醇厚而不刺喉嘅辣湯
2個湯都超鍾意 所以必揀鴛鴦鍋 兩個都要
其中最吸引係可以無限任添麵包豆腐同鴨血
醬料區旁邊有 白飯都係任添 湯底好啱配飯lol

竟然有午市推介優惠 set價 $386
有上選牛小排,濃香豆皮,日本黑豚肩肉,手工瑤柱滑
再有2杯飲品 我地揀咗 愛玉檸檬綠&白桃寒天烏龍
牛小排厚薄適中 肥瘦均勻 好香牛味唔點醬都好食
最推介手工瑤柱滑 鮮甜彈牙 啖啖都充滿瑤柱絲 正
連飲品都好飲 白桃寒天烏龍個底有啲粒粒好好咬
同埋我叫少甜係飲到茶味幾香 配白桃淡香好好飲
愛玉檸檬綠都係叫少甜 酸酸甜甜 好清新有開胃感

最後一提 呢到裝修雅緻 寬敞坐得舒服 仲要有VIP房
對住Musea靚海景 竟然仲有K唱 (但留意有最低消費)
服務又超好 貼心到有充電線比你充電 頂級台灣火鍋
Type of Meal
Lunch
  • 瑤柱滑
話說之前去台灣嘅時候由於行程安排問題,一直未安排到食無老鍋,最近得知開咗係香港,即刻happy happy book位去食!~餐廳位於銅鑼灣嘅高檔食肆集中地Vpoint,新裝修好,環境非常舒適,侍應嘅服務態度亦都好好。~🍦冰淇淋豆腐鍋/每位$78豆腐鍋用咗雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜頭等熬製而成,鹹鮮鹹鮮的,帶有少少中藥香氣回甘,而且豆腐同埋鴨血任食,$78嚟講都幾抵。佢哋嘅鴨血同埋豆腐質素都非常好,鴨血毫無腥味,滑溜非常,豆腐軟綿綿的,令人忍唔住一加再加。而且佢哋嘅服務員態度超好,每次加嘅份量都好多,亦會主動問客人有冇需要。隨鍋附上嘅冰淇淋豆腐亦非常有新意,所謂嘅冰淇淋豆腐係豆腐加上魚漿及花枝漿製成,口感好綿密軟嫩,好神奇地食落去真係有食緊冰淇淋嘅感覺!~🐷日本黑豚肩肉(半份)$108呢款豚肉比較瘦,啱晒減肥中嘅朋友仔們,粉嫩粉嫩的顏色,望落亦好誘人,鍾意食肥啲嘅話可以揀腩肉。~一品蟹滑膏(台灣直送)(半份)$68質感頗彈牙嘅蟹滑,口感唔錯,胡椒味較重,半份份量都唔少。~上選海鮮拼盤 $298呢個拼盤裏面有海蝦,珊瑚蚌,桂花蚌,鯛魚片同扇貝等等,整體質素都很不錯。海蝦同扇貝都紮實

🍦冰淇淋豆腐鍋/每位$78

🐷日本黑豚肩肉(半份)$108

一品蟹滑膏(台灣直送)(半份)$68
質感頗彈牙嘅蟹滑,口感唔錯,胡椒味較重,半份份量都唔少。

上選海鮮拼盤 $298
呢個拼盤裏面有海蝦,珊瑚蚌,桂花蚌,鯛魚片同扇貝等等,整體質素都很不錯。海蝦同扇貝都紮實彈牙,兩款蚌都非常鮮甜,鯛魚片亦一樣,食落有少少似用刺身級嘅魚片嚟打邊爐。

~~~
無老鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point5樓全層
2023-04-25 70 views
台灣過江龍無老鍋開在尖沙咀H Zentre 7樓,環境真係冇得輸,店舖裝修典雅,卡住雅座坐得夠舒服,有啲位仲可以遠眺靚景。免費供應醬料、白飯,麵包豆腐同鴨血都係無限添加,最鐘意無老特調醬油,只需加少蔥花,就已經非常好味。無老鍋有2款湯底:麵包豆腐白湯鍋、無老辣香鍋。我哋唔食得辣,就揀咗麵包豆腐白湯鍋,鍋底豐富,系用豬骨、洋蔥、大蔥、紅棗、薑、蒜頭、當歸等中藥材煲成,再加入豆腐同鴨血,呈現乳白色,充滿濃郁的豆腐味,好鐘意豆腐嘅口感,軟綿中帶有空氣感,濃郁嘅火鍋底,香味撲鼻!午市推介優惠好抵食,288蚊就可以食到半份牛小排、日本黑豚肉,手工蝦滑/手工瑤柱滑或蟹滑。再加98蚊又可以升值,有炸豆皮同特色野飲。日本黑豚肩肉,賣相好靚, 脂肪分布均勻,肉質軟嫩易入口。上選牛小排牛肉高質,雪花紋理細緻,在火鍋湯淥幾秒即可食,肉質嫩滑無渣。手工蝦滑(台灣直送)蝦肉質地柔軟滑嫩,口感爽彈。濃香豆皮(台灣直送)有兩大塊豆皮,炸至金黃香脆!放入湯底淥幾秒就有得食。讚岐烏冬質地Q彈有嚼勁,口感爽滑。竹笙味道清香爽口,質感爽脆,營養豐富。最後餐廳會免費贈送的水蜜桃沙冰,酸咪咪超解膩。無老鍋 Wulao地址:九龍
無老鍋有2款湯底:麵包豆腐白湯鍋、無老辣香鍋。
日本黑豚肩肉,賣相好靚, 脂肪分布均勻,肉質軟嫩易入口。
上選牛小排
手工蝦滑(台灣直送)
蝦肉質地柔軟滑嫩,口感爽彈。
濃香豆皮(台灣直送)
有兩大塊豆皮,炸至金黃香脆!放入湯底淥幾秒就有得食。
讚岐烏冬
質地Q彈有嚼勁,口感爽滑。
竹笙
味道清香爽口,質感爽脆,營養豐富。
最後餐廳會免費贈送的水蜜桃沙冰,酸咪咪超解膩。
無老鍋 Wulao
地址:九龍尖沙咀中間道15號H Zentre 7樓 703號鋪
2023-04-24 72 views
小編好耐都冇去台灣,忍唔住食返個台灣火鍋線,今次去到無老撾喺香港尖沙咀嘅分店,裝修都好唔錯,地方都好大,空間感十足今次同朋友晏晝去,佢哋午市仲有優惠套餐添,288蚊就會有包半份牛小排,日本黑豚腩肉或者日本黑豚肩肉,手工瑤柱滑或者手工蝦滑或者一品蟹滑膏,你嗰邊同朋友梗係揀鴛招牌鴦鍋,一邊係麻辣香鍋,另一邊係豆腐白湯鍋,兩邊鍋底都有麵包豆腐同埋鴨血,終點佢哋係可以免費refill嘅,超鍾意食豆腐同埋鴨血嘅朋友仔就唔好錯過,另外出面仲有白飯同火鍋醬料可配襯雖然係半分牛小排但係質素都好高,每人都可以食到幾片,小編今次就揀咗日本黑豚肩肉,冇咁肥膩,肉質都唔錯,另外蟹滑膏都好好味,重點推介就係佢哋嘅炸豆皮,豆皮好大份,食飯就好似響鈴咁樣,擺落個湯去浸之後攞返上嚟,吸收晒湯嘅精華😜食到咁上下呢,職員就攞咗個蜜桃沙冰比我哋清一清口腔,最後呢follow佢哋嘅IG或者社交平台都會有個炸芋泥丸送返俾大家,真心味道都唔錯😝

無老煱是一間台灣過江龍人氣火鍋店,設計簡約時尚, 樓底高座, 空間感十足, 環境舒適寬敞, 手機落單, 快捷又環保, 大部分食材由台灣直送,食材新鮮時令, 擺盤漂亮精緻, 超喜歡它由台灣直送的麵包豆腐及鴨血,用餐90分鐘時間內,可以無限添加, 令人大快朵頤。先去醬油自助區, 憑個人的喜好, 調配出一份個人口味醬油, 仲有 熱辣辣的白飯提供。麵包豆腐白湯鍋/每位 $68奶白的麵包豆腐湯底, 散發著濃郁的藥材香氣,原來湯底使用雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜, 再加上多種中藥香料 , 夠曬真材實料, 湯底香濃鮮味, 用來做火鍋湯底, 令到火鍋食材更加美味, 認真一流。午市輕盈組合 $288▪ 特選牛小排半份 ▪日本黑豚腩肉半份 ▪手工蝦滑/台灣直送半份顏色嫩紅的牛小排, 雪花紋理, 賣相吸引 ,只需灼一會, 入口軟嫩, 充滿肉汁, 牛味香濃,火鍋不可缺少的配料 ! 肥瘦相間的腩肉, 色澤粉紅, 滑溜軟稔, 沒有油膩感。台灣直送手工蝦滑, 彈牙緊緻,鮮味十足。爽脆白鱔片/半份 $98雪白的鱔片捲成花形,賣相精緻, 灼熟後, 鮮味帶嚼勁, 口感一流, 我的至愛。豬骨濃湯貢丸/四粒 $58豬骨濃

麵包豆腐白湯鍋/每位 $68

午市輕盈組合 $288
▪ 特選牛小排半份
▪日本黑豚腩肉半份
▪手工蝦滑/台灣直送半份

爽脆白鱔片/半份 $98

豬骨濃湯貢丸/四粒 $58
豬骨濃湯貢丸,咀嚼丸時,特別爽彈, 口感一流,牛味濃郁。

脆炸手工韮菜餃/ 四粒 $58
新鮮炸起的的手工韮菜餃, 卜卜 好飽滿,超級香脆, 每一口滋味韭菜香氣填滿口腔,滋味得讓人停不了口。

最後店員送上每枱客人水蜜桃沙冰,冰涼透心, 淡淡水蜜桃的甜香, 為熱燙的火鍋帶來涼快的感覺。

去台灣旅行宵夜必食既無老鍋登陸左香港咁耐都未試過原來而家仲係尖沙咀開左新分店店員會先講解湯底選擇同收費ꔐ冰淇淋豆腐鍋拼無老辣香鍋($78/位)ᜊ另加人蔘($10)⇢鴛鴦鍋每枱額外收$88一黎當然要試下湯底加左人蔘既白湯,好香藥材香湯底好淳厚,真係好足料冰淇淋豆腐口感好綿滑,配白湯真係好好食而無老辣香鍋麻香味幾到位,好多藥材底料如果再辣少少就更好兩款鍋底既鴨血同豆腐都係任加我鍾意白湯配豆腐,紅湯配鴨血豆腐吸哂汁好正,鴨血鮮嫩無異味ꔐ綜合餃($118)香滑蛋餃,魚皮餃,燕餃台灣直送既蛋餃同燕餃蛋餃既蛋皮好厚身,用黎配湯食真係好好食燕餃口感爽彈,每次去台灣打邊爐都必叫ꔐ珊瑚蚌($158)堆到成朵花咁,輕輕一灼就食得ꔐ牛小排拼去骨雞髀肉($238)牛小排軟腍有肉香,脂香感幾好雞髀肉好有驚喜,嫩滑而且好多肉汁差啲想叫多份食ꔐ鮮甜蔬菜盤($108)蔬菜盤好豐富,有玉米荀、娃娃菜、木耳、菇菌、白菜等玉米荀同粟米,好清甜爽脆娃娃菜吸哂湯汁,真係好好食ꔐ蜜桃冰沙每枱都會招待的冰沙,飯後來小杯解膩又清爽
去台灣旅行宵夜必食既
無老鍋
登陸左香港咁耐都未試過
原來而家仲係尖沙咀開左新分店

店員會先講解湯底選擇同收費
ꔐ冰淇淋豆腐鍋拼無老辣香鍋($78/位)
ᜊ另加人蔘($10)
⇢鴛鴦鍋每枱額外收$88
一黎當然要試下湯底
加左人蔘既白湯,好香藥材香
湯底好淳厚,真係好足料
冰淇淋豆腐口感好綿滑,配白湯真係好好食
而無老辣香鍋麻香味幾到位,好多藥材底料
如果再辣少少就更好

兩款鍋底既鴨血同豆腐都係任加
我鍾意白湯配豆腐,紅湯配鴨血
豆腐吸哂汁好正,鴨血鮮嫩無異味

ꔐ綜合餃($118)
香滑蛋餃,魚皮餃,燕餃
台灣直送既蛋餃同燕餃
蛋餃既蛋皮好厚身,用黎配湯食真係好好食
燕餃口感爽彈,每次去台灣打邊爐都必叫

ꔐ珊瑚蚌($158)
堆到成朵花咁,輕輕一灼就食得

ꔐ牛小排拼去骨雞髀肉($238)
牛小排軟腍有肉香,脂香感幾好
雞髀肉好有驚喜,嫩滑而且好多肉汁
差啲想叫多份食

ꔐ鮮甜蔬菜盤($108)
蔬菜盤好豐富,有玉米荀、娃娃菜、木耳、菇菌、白菜等
玉米荀同粟米,好清甜爽脆
娃娃菜吸哂湯汁,真係好好食

ꔐ蜜桃冰沙
每枱都會招待的冰沙,飯後來小杯
解膩又清爽
2023-04-23 75 views
無老鍋開咗嚟香港一段時間都未試過,放假lunch time想食火鍋就一於試下佢!環境係好舒服,景觀靚得黎座位又寬敞。個茶有陣陣嘅檸檬香,解渴又解油膩湯底揀左鴛鴦湯,豆腐白湯鍋加無老鍋香鍋,湯底本身$78/位,鴛鴦鍋加$88,而且都係鴨血豆腐任添,吸哂湯底濃郁藥材味,入味又好食!依家有個lunch set幾抵食,$288有半份牛小排,自選黑豚腩肉或者黑豚肩肉,同自選手工滑!牛小排紋理好靚,油花分佈均勻,入口口感柔軟黑豚肩肉無咁多油脂,肉質爽口肉味比較淡手工滑試左蟹膏滑,咬落彈牙,食落好香蟹膏味另外叫左冰淇淋豆腐($10/粒),要煮15分鐘,入口軟淋淋,味道甜甜地有啲似雲喱拿味仲叫左綜合丸($128),分別有手打蝦丸、花枝丸、牛丸同豬肉丸,幾款都彈牙又滑,味道香濃食到接近尾聲送左個水蜜桃沙冰,香甜清新!Like 社交平台 送左客脆炸黃金地瓜竽圓球,即刻炸出黎熱辣辣,入口香脆,配埋入面嘅竽泥餡甜甜地好好食!今餐真係好滿足,完全食到台灣嘅味道!
環境係好舒服,景觀靚得黎座位又寬敞。

個茶有陣陣嘅檸檬香,解渴又解油膩

牛小排紋理好靚,油花分佈均勻,入口口感柔軟

黑豚肩肉無咁多油脂,肉質爽口肉味比較淡

手工滑試左蟹膏滑,咬落彈牙,食落好香蟹膏味

食到接近尾聲送左個水蜜桃沙冰,香甜清新!
今餐真係好滿足,完全食到台灣嘅味道!
最近去旅行都要購買天價機票,台灣機票都不例外。講起台灣火鍋,不少朋友會想去「無老鍋🍲」,宜家銅鑼灣同埋尖沙咀都有分店啦!唔洗遠赴台灣,都可以食到正宗台式養生火鍋!今次到訪的尖沙咀分店裝修古風洋溢,猶如置身宮廷,中式風格甚雅緻悅目。🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍄冰淇淋豆腐鍋/每位 @$78.0👍🏻蜂巢豆腐以及鴨血任點雖然顏色呈奶白色,但濃度不容小窺👏🏽整個鍋都充滿極濃香的豆腐味加上蜂巢豆腐不斷吸收湯底精華海綿般的口感,咬下去濃郁豆腐湯汁在口中爆發十分驚喜 推介!🫶🏻至於冰淇淋豆腐 以豆腐、魚漿及墨魚漿混合製成 口感 味道都好特別🍄日本黑豚腩肉$198賣相好靚, 色澤鮮豔 脂肪平均,幾爽口!🍄招牌手工三色滑(台灣直送)$168三色滑包括瑤柱滑、蝦滑及蟹🦀️滑!三款之中最令人喜出望外的是瑤柱滑👍🏻每一口都充滿瑤柱的甜味 有一絲絲瑤柱好足料;而蝦滑🦐口感最爽彈!🍄綜合餃$118一共三款分別有蛋餃、魚皮餃及燕餃各4隻!蛋餃水準不錯 皮簿之餘 餡夠新鮮魚皮餃同埋燕餃👍🏻同樣皮薄且飽滿久煮不爛,口感極佳 🍄招牌川丸子(12粒)$68小巧可愛 口感Q彈豬肉為餡 豬肉味頗濃郁🍄濃香豆皮(4個)(台灣直送)$6

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍄冰淇淋豆腐鍋/每位 @$78.0👍🏻
蜂巢豆腐以及鴨血任點
雖然顏色呈奶白色,但濃度不容小窺👏🏽
整個鍋都充滿極濃香的豆腐味
加上蜂巢豆腐不斷吸收湯底精華
海綿般的口感,咬下去濃郁豆腐湯汁
在口中爆發十分驚喜 推介!🫶🏻

至於冰淇淋豆腐 以豆腐、魚漿及
墨魚漿混合製成 口感 味道都好特別

🍄日本黑豚腩肉$198
賣相好靚, 色澤鮮豔
脂肪平均,幾爽口!

🍄招牌手工三色滑(台灣直送)$168
三色滑包括瑤柱滑、蝦滑及蟹🦀️滑!
三款之中最令人喜出望外的是瑤柱滑👍🏻
每一口都充滿瑤柱的甜味 有一絲絲瑤柱
好足料;而蝦滑🦐口感最爽彈!

🍄綜合餃$118
一共三款
分別有蛋餃、魚皮餃及燕餃各4隻!
蛋餃水準不錯 皮簿之餘 餡夠新鮮

🍄濃香豆皮(4個)(台灣直送)$68.0👍🏻
現炸香脆!size有兩個拳頭咁大
放入湯底淥5分鐘
豆皮變軟且吸收湯底精華

🍄水蜜桃沙冰(免)
餐廳免費贈送的水蜜桃沙冰
好有台式風味!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

無老鍋開左黎香港就梗係要去試啦🤭之前因為一直太多人所以試唔到,今次終於俾我同朋友試到啦今次我哋就叫左鴛鴦鍋(+$88)黎食,揀左佢哋最招牌嘅麵包豆腐鍋同無老辣香鍋($68/位)做湯底😝真心好正👍🏻佢嘅麵包豆腐鍋湯底真係夠曬香濃,加上佢落左好多唔同嘅中藥香辛料,所以飲落超重藥材味🤤而佢嘅無老辣香鍋一樣都好濃好正,佢嘅辣度啱啱好,唔會太辣但夠香,加上佢都係帶有藥材嘅香味,所以整體都好正至於配料🤭我哋首先就叫左佢哋最招牌嘅冰淇淋豆腐($10/粒),食落口感好綿密又好夠滑,加上佢又夠曬吸湯👍🏻真係好啱用黎打邊爐😍另外,我哋仲叫左半份上選牛小排($188)、半份手切吊龍($228),佢哋嘅牛肉質素一啲都唔差,牛小排肥瘦適中又夠牛香味,吊龍相對有咬口少少但牛味就更濃,兩款都唔錯,幾值得叫黎食除左牛肉,我哋都仲有叫珊瑚蚌($158)、招牌手工三色滑($168)、黃金豆鈴卷(四條)($58)、濃香豆皮(2件)($38)同老油條(4條)($48)😝佢哋嘅珊瑚蚌食落又鮮又爽脆😘三色滑款款都好夠海鮮味又夠彈牙,當中最推薦手工瑤柱滑👍🏻另外佢哋最特別嘅老油條同濃香豆皮,夠曬香夠曬索湯🤤推薦大家一定要叫😊除咗我

除左牛肉,我哋都仲有叫珊瑚蚌($158)、招牌手工三色滑($168)、黃金豆鈴卷(四條)($58)、濃香豆皮(2件)($38)同老油條(4條)($48)😝佢哋嘅珊瑚蚌食落又鮮又爽脆😘三色滑款款都好夠海鮮味又夠彈牙,當中最推薦手工瑤柱滑👍🏻另外佢哋最特別嘅老油條同濃香豆皮,夠曬香夠曬索湯🤤推薦大家一定要叫😊除咗我哋叫嘅配料之外,佢哋嘅鴨血同豆腐任添㗎,鴨血夠晒新鮮、豆腐又夠豆香味🥰真心好正
一年四季香港人都鍾意食火鍋🔥~平有平食、貴有貴食,係尖沙咀有間火鍋店主打中藥香料鍋,一邊食一邊養生,湯底真係無得輸!90分鐘用餐時間內可以無限添加麵包豆腐及鴨血 ,CP值超高👍🏻店內有調味區供客人自行揀選喜愛調味,另有白飯提供~調味區6款調味:無老特調醬油、蒜泥水、白醋、香油、辣椒、香蔥無老鍋有2款湯底:麵包豆腐白湯鍋、無老辣香鍋(鴛鴦鍋額外收費$88/每枱)麵包豆腐白湯鍋 $78/每位麵包豆腐白湯鍋使用雞骨、豬大骨、洋蔥、青蔥、薑、蒜頭等再加入多種中藥香料,鮮美與中藥回甘並存。依個湯底真係令我食過返尋味,飲得出真材實料,最緊要食完餐火鍋唔會口渴,平時一定食辣湯底嘅我都轉投麵包豆腐白湯鍋懷抱!無老辣香鍋 $78/每位無老辣香鍋採用中藥香辛料分二階段熬製再加入洋蔥、青蔥、薑、蒜頭、雞骨、豬大骨打造出獨有清香豐厚質感。唔使比成個紅鍋嚇親,平時食到小辣嘅朋友仔都食到,因為唔算太辣,中藥香料加持下香多過辣,幾開胃~冰淇淋豆腐 $10/粒無老鍋特色必試!我初時真係以為係豆腐雪糕,原來係用花枝漿、魚漿及豆腐製成食材,煮15分鐘先食得,入口軟綿綿,好香豆味。*店員建議加係麵包豆腐白湯鍋會比較夾d梅花

店內有調味區供客人自行揀選喜愛調味,另有白飯提供~

麵包豆腐白湯鍋 $78/每位

無老辣香鍋 $78/每位

冰淇淋豆腐 $10/粒
*店員建議加係麵包豆腐白湯鍋會比較夾d

梅花豬肉 $118
脂肪分佈平均,豬肉味濃,每塊都切得幾大塊,份量都幾多,2個人一碟都夠食!

招牌川丸子(台灣直送) $68/12粒
見到台灣直送就試下,一碟12粒都真係幾多!價錢都只係$68好抵,味道似貢丸,一口一粒幾滿足

脆脆炸魚皮 $78
脆卜卜魚皮我食火鍋必嗌,有時d魚皮會好鹹,依碟魚皮唔會太鹹

讚岐烏龍麵 $48
彈牙讚岐烏龍麵放係邊一邊湯底都夾,鴛鴦鍋好處就係可以一麵兩食,兩邊湯底都試到飲到

脆炸手工韮菜餃 $58/4件
細細粒得意即食炸餃,外脆內有多汁韮菜餃

蘋果醋梳打 $108/勻
平時食火鍋都係飲酸梅湯多,估唔到蘋果醋梳打仲解渴超fresh~

食到一半,店員係每枱都贈送水蜜桃沙冰,一食透心涼~~~

無老鍋
📍地址:尖沙咀中間道15號H Zentre 7樓703號舖
2023-04-15
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
  • 蘋果醋梳打
  • 梅花豬肉
  • 冰淇淋豆腐
  • 麵包豆腐白湯鍋
  • 無老辣香鍋
  • 招牌川丸子
𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗴𝘂𝗶𝗹𝘁-𝗳𝗿𝗲𝗲 𝗵𝗼𝘁𝗽𝗼𝘁 𝗱𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘄𝗶𝘁𝗵 @wulao_hk '𝘀 𝗰𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻 𝗹𝗮𝗯𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺🍲 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝘀𝘂𝘀𝘁𝗮𝗶𝗻𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗶𝗻𝗶𝘁𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗼𝗳𝗳𝗲𝗿𝘀 𝗮 𝗹𝗼𝘄 𝗰𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻 𝗳𝗼𝗼𝘁𝗽𝗿𝗶𝗻𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗲𝘁-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝗹𝘆 𝗺𝗲𝗻𝘂, 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗮 𝗴𝗿𝗲𝗲𝗻𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲🌿 𝗶𝘁'𝘀 𝗮 𝗳𝗮𝗻𝘁𝗮𝘀𝘁𝗶𝗰 𝘄𝗮𝘆 𝘁𝗼 𝗲𝗻𝗷𝗼𝘆 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝘄𝗵𝗶𝗹𝗲 𝗯𝗲𝗶𝗻𝗴 𝗸𝗶𝗻𝗱 𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁!.終於朝聖台灣過江龍火鍋店無老鍋,重點當然係養生藥材湯底,全餐基本上都無點過豉油都好夠味,食前記得飲啖湯感受下湯底原味🤤 最近餐廳為幫助城市培養可持續餐飲文化,係menu上註明唔同食物嘅碳標籤,大家落單時可以留意返啦~ 另外佢哋嘅鴨血同麵包豆腐係無限任添,我哋都加咗兩轉😛
以前去台灣旅行食過一次無老鍋覺得好好味😙😙😙今次試下尖沙咀呢一間無老鍋🤣🤣🤣叫咗鴛鴦鍋麻辣鴨血同台灣一樣咁好味😍豆腐口感亦都好😍貴妃蚌、珊瑚蚌、牛頸脊呢幾樣食材都特別出色🥰不過買單大概人均要$800😳相比起台灣,我記得每人平均係$2xx埋單 係貴咗幾倍價錢🫣雖然香港無老鍋同台灣味道我覺得差唔多🥳不過既然而家已經可以周圍去旅行無老鍋留返喺台灣旅行時先食可能性價比比較高🤣🤣🤣🤣

叫咗鴛鴦鍋麻辣鴨血同台灣一樣咁好味😍豆腐口感亦都好😍

貴妃蚌、珊瑚蚌、牛頸脊呢幾樣食材都特別出色🥰

2023-03-21 493 views
終於食咗之前好想食嘅《無老鍋》事先聲明我無響台灣食過所以冇得比較但係 香港要限時食😩限時90分鐘還枱我哋6個人都係90分鐘(雖則最後都差唔多2個鐘先趕我哋走)但係以呢個價錢 呢個環境又真係冇理由限時🥘湯底*豆腐冰淇淋+無老辣香鍋白湯o個邊有少少藥膳味都係幾好辣o個邊比起其他地方都冇咩特別鴨血&豆腐任加鴨血一般(鼎王出色D)💖豆腐超好食💖我麻麻地食豆腐嘅都食咗好多食物方面其實以丸最出色不過D丸一D都唔平蝦丸 花枝丸 $132(6粒)但係勝在 蝦丸真係有成隻蝦響入面我都係第一次見💖 仲有其他食物未有好好影低不過個賣相都係同其他地方差唔多佢服務環境 係唔錯嘅只係論性價比 同特色真係未必有下次我會期望再explore下D新火鍋Instead of再來呢度
終於食咗之前好想食嘅

都係幾好
辣o個邊
比起其他地方都冇咩特別

鴨血&豆腐任加
鴨血一般(鼎王出色D)
💖豆腐超好食💖
我麻麻地食豆腐嘅都食咗好多

食物方面
其實以丸最出色
不過D丸一D都唔平
蝦丸
花枝丸 $132(6粒)

但係勝在 蝦丸真係有成隻蝦響入面

只係論性價比 同特色
真係未必有下次

我會期望再explore下D新火鍋
Instead of再來呢度
無老鍋登入尖沙咀後第一次嘗試。搭電梯上一層轉lift. 裝修同銅鑼灣一樣都係有卡位,燈光充足, 有包廂,我哋一行四人坐卡位。電話冇電,都唔怕,竟然有得叉電,仲要配埋充電線👍🏻服務好到不得了,好有禮貌,仲要普遍個個都水準之上。我哋都有啲唔好意思😅加咗幾次鴨血豆腐,但係佢哋嘅態度好好仲有講有笑。成個用餐感覺好舒服。上菜速度都好快,食物出品賣相及質量都好好,唯獨覺得個湯底味道就比較淡,鴛鴦湯底有啲唔夠辣。

電話冇電,都唔怕,竟然有得叉電,仲要配埋充電線👍🏻