2021-04-27 1069 views
午市有個獨家村火鍋$98⋯⋯不過我貪心想試多啲,點左2人午餐$398套餐已set好晒食物種類,份量,只需要點湯底,飲品;啱我有選擇困難症🤫不過食完都唔太飽😮鴨血6片稻田毛肚4片,依足時間淥10秒,不過都好韌😥曉宇苕粉,無乜特別😞功夫蒿筍片,我唸佢指手工砌得咁靚淥30秒都好爽脆👍🏻曉宇嫩牛肉只有4-5片,不過好滑勁👍🏻手打蝦滑,記得浸熱鐵匙先蝦滑都好鮮彈牙👍🏻珊瑚蚌,估唔到好爽脆👍🏻朋友是捨命陪我嚟,卒之點左半邊普通辣鍋,不過都足夠辣c我,放鴨血超正👍🏻另一邊是蕃茄湯底海帶頭無乜特別好食😶未試過套餐是不錯,可把最受歡迎菜式試吓最後有紅糖慈粑,好好味😋自成一角,三五知己聚腳點
午市有個獨家村火鍋$98⋯⋯
不過我貪心想試多啲,點左2人午餐$398

套餐已set好晒食物種類,份量,
只需要點湯底,飲品;啱我有選擇困難症🤫

不過食完都唔太飽😮

鴨血6片

稻田毛肚4片,依足時間淥10秒,不過都好韌😥

曉宇苕粉,無乜特別😞

功夫蒿筍片,我唸佢指手工砌得咁靚
淥30秒都好爽脆👍🏻

曉宇嫩牛肉只有4-5片,不過好滑勁👍🏻

手打蝦滑,記得浸熱鐵匙先
蝦滑都好鮮彈牙👍🏻

珊瑚蚌,估唔到好爽脆👍🏻

朋友是捨命陪我嚟,卒之點左半邊普通辣鍋,
不過都足夠辣c我,放鴨血超正👍🏻
另一邊是蕃茄湯底

海帶頭無乜特別好食😶

未試過套餐是不錯,可把最受歡迎菜式試吓
最後有紅糖慈粑,好好味😋

自成一角,三五知己聚腳點
2021-04-19
$220 (Lunch)
2021-04-22 737 views
同朋友今晚staycation係開沙田心思思想打邊爐見到呢間食評得好少於是嚟試吓啦門口有茶水同埋糖供應等咗大概半個鐘就入得座本來想試九宮格 但朋友食過覺得麻麻地所以就叫鴛鴦湯底湯底其實好出色鍾意豬骨湯底 有大大舊豬骨 可以叫少一兩碟肉豬骨湯底好濃郁 淨係飲湯都好正重慶辣就又辣又麻都幾重口味蝦滑 蝦味濃郁 淥完之後好好食好彈牙蟶子夠新鮮亦都好鮮甜牛肉係好食但係份量好少第一次食黃金菇其實同金菇冇乜分別枝竹都好食 淥兩淥就得手工萵筍好精緻好薄 娃娃菜就一般水準豬肉肥瘦分明肥膏多淥完好香大大舊豬骨煲到最後先食韮菜餃性價比唔高羊肉片唔酥淥完都好嫩滑
同朋友今晚staycation

韭菜餃
羊肉片
  • 鴛鴦湯底  重慶辣&豬骨湯底
2021-04-09 582 views
疫情關係只可以二人一枱,但都唔阻止我同我個friend食好西嘅心情同胃口難得可以出街食就嗌到一枱都係!今日就去咗更環境裝修都好舒服嘅火鍋舖頭。我嗌咗個鴛鴦湯底,一邊係麻辣湯底,一邊係大骨湯底,入邊有粟米一嚿好大嘅豬骨蘿蔔同埋其他材料好豐富!!嗌咗10幾樣餸食到成枱都係!最令我深刻嘅就係佢季節限定嘅活海蟶,聖子好新鮮,仲有手打肉丸,每款都好彈牙,足料!毛肚夠爽口,嫰牛肉夠軟諗,夠滑!手打墨魚滑重墨魚!又有蟹籽!最後嗌埋甜品我最鍾意食嘅紅糖糍粑,夠熱辣辣同埋煙韌!呢間餐廳係有啲食材都插咗一個牌仔提你淥幾多分鐘係最適合最好食嘅時間,好貼心!

2021-03-30 691 views
呢間 渝味曉宇 係ee最近嘅飛佛!麻辣鍋又辣又香,唔食得辣可以叫豬骨湯底,連埋舊大大嘅豬骨,仲有埋骨髓食,好好味😋最鍾意係半份叫,限聚4人都可以叫多啲野食。推薦 鱔片、鵝腸、鴨血、炸腐竹、羊肉片。中午食更免湯底,抵!或者可以叫一人鍋,$98有齊肉同菜仲可以鴛鴦鍋,方便又衛生。📍 渝味曉宇重慶老火鍋 (新城市廣場) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓709號舖#sichuan #hotpot #spicyhotpot #hkrestaurant #hkig#hkfoodie #hkfoodblogger #foodporn #xiaoyuhotpot
呢間 渝味曉宇 係ee最近嘅飛佛!
麻辣鍋又辣又香,
唔食得辣可以叫豬骨湯底,連埋舊大大嘅豬骨,
仲有埋骨髓食,好好味😋
最鍾意係半份叫,限聚4人都可以叫多啲野食。
推薦 鱔片、鵝腸、鴨血、炸腐竹、羊肉片。
中午食更免湯底,抵!
或者可以叫一人鍋,$98有齊肉同菜
仲可以鴛鴦鍋,方便又衛生。
📍 渝味曉宇重慶老火鍋 (新城市廣場) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓709號舖

One of my favourite Hot Pot Restaurant❤️..呢間火鍋店♨️ 係其中一間我愛打邊爐之一🥢。質素不錯、食材新鮮、服務亦貼心,環境亦相當舒服,難怪愈開愈多分店,推介比鐘意打邊爐既朋友🤗。知道佢係沙田都開左新分店,呢日黎開邊頭想吃火鍋❓一定諗起這家。今次火鍋選擇左鴛鴦湯底:四川麻辣🌶 & 滋補大骨鍋🐽,材料同樣豐富,質素同樣keep 到水準喔。.✨美國安格斯優質肥牛(半份) $119✨千絲柏葉(半份) $42
✨曉宇嫩牛肉(半份) $42✨美國桶肥蠔(半份) $69✨鰻魚(白鱔)(半份) $46
✨鮮龍躉片(半份) $72
✨鮮活海蟶(半份) $45✨田園菜籃(半份) $42✨功夫萵筍片(半份) $22
✨鮮竹笙(半份) $32✨鮮腐竹(半份) $19
✨凍豆腐(半份) $16✨曉宇苕粉(半份) $29.牛肉🐮 鮮嫩、柏葉爽脆;海鮮🐚🐟🐠🦐 新鮮肥美,又有桶蠔、白鱔、龍躉、活蟶子;葷類🌽🍅🥬 都精緻新鮮,整體水準都不錯啊。下午呢個火鍋雖然很瘋狂,但真的很開心很盡興💕。..×××火鍋 -Xiao Yu Hotpot]××ש沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓

✨美國安格斯優質肥牛(半份) $119

✨鮮竹笙(半份) $32
✨鮮腐竹(半份) $19
✨凍豆腐(半份) $16
✨曉宇苕粉(半份) $29

牛肉🐮 鮮嫩、柏葉爽脆;

海鮮🐚🐟🐠🦐 新鮮肥美,又有桶蠔、白鱔、龍躉、活蟶子;

×××[渝味曉宇重慶老火鍋 -Xiao Yu Hotpot]×××
©沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓709號舖
2021-03-27 390 views
今日就嚟咗呢間火鍋店啦,自己本身都好少出街食火鍋,但朋友介紹之下就嚟咗呢度試試。食物嘅種類選擇都算好多,最好嘅就係好多食材都係預先處理好唔使自己搞,仲有時間器俾我哋計時,包保唔會overcook。因為自己平時食得太多牛肉所以嗌左黑毛豬,用佢嗰麻辣湯底煮真係唔錯,但係唔食得辣嘅朋友就建議唔好用麻辣湯底煮。而我地叫嘅韭菜豬肉水餃都好香同惹味。手打蝦滑無論味道定口感都唔錯。另外佢嘢飲選擇都好多,我哋兩個人嗌左一揸洛神花茶,佢份量都好大杯同埋好解到辣,仲有佢食之前會比一份糖水你中和啲辣湯,好貼心。另外環境上都坐得幾舒服,我哋兩個人坐張枱都想隔得幾遠,每張枱都幾闊。同埋我哋係平日中午食人流都唔算太多,坐得好舒服,所以整體上我覺得都好正。

Lunch
呢間重慶麻辣火鍋店一直都好鍾意❤️,今日去左沙田行街就約埋朋友一齊食火鍋啦🍲。。鴛鴦麻辣鍋(普通辣+皮蛋香菜湯)中午食火鍋可以免湯底費🤩,而皮蛋香菜湯依然係我嘅最愛💕,鍾意香菜嘅朋友一定要叫🔥。。八頭鮮鮑(半份) $76今次都係我第一次係呢度試鮑魚😍,八頭鮑都幾大隻,而且夠曬新鮮👍。不過要記得唔可以煮太耐,如果唔係會影響口感😗。。鮮龍躉片(一份)$139龍躉肉一向都係我嘅最愛之一💕,肉質比較結實,而且本身龍躉肉又好惹味😎。。桂花蚌(半份)$66鍾意食海鮮嘅我當然唔會放過呢度必點菜之一嘅桂花蚌🤤,口感一流,夠曬爽口😛,而且本身嘅鮮味都好吸引😜。。重慶酥炸肉(半份)$32另一樣呢度嘅必點菜🤩,酥炸肉真係好香,而且有少少麻辣味道😆,另有一番風味😝。

鴛鴦麻辣鍋(普通辣+皮蛋香菜湯)

八頭鮮鮑(半份) $76

鮮龍躉片(一份)$139

桂花蚌(半份)$66

重慶酥炸肉(半份)$32
2021-03-26 281 views
每次朋友一講起想食辣辣火鍋,我就必定會推薦呢間🤤性價比高,價錢合理,食物質素高高,又好服務,環境一洗👍🏻👍🏻第一次嚟沙田分店,擺位更貼心❤️鴛鴦鍋 (小辣 x 大骨滋補) 一口氣飲左3碗湯😂😂充滿骨膠原🤤🤤好鮮甜 毛肚❤️必點,爽口之選!嫩牛肉❤️牛肉香滑,牛味香濃🤤🤤活海蟶❤️超新鮮,蟶子彈牙,有濃濃海水味,食唔停口! 手打丸❤️墨魚丸同牛丸都十分出色,粒粒足料,粒粒彈牙! 鴨血❤️口感qq , 又滑身,味道正宗,放落辣湯底100% match!! 豐富的一餐,大滿足👍🏻👍🏻👍🏻

第一次嚟沙田分店,擺位更貼心❤️

鴛鴦鍋 (小辣 x 大骨滋補)
一口氣飲左3碗湯😂😂充滿骨膠原🤤🤤好鮮甜

毛肚❤️
必點,爽口之選!

嫩牛肉❤️
牛肉香滑,牛味香濃🤤🤤

活海蟶❤️
超新鮮,蟶子彈牙,有濃濃海水味,食唔停口!

手打丸❤️
墨魚丸同牛丸都十分出色,粒粒足料,粒粒彈牙!

鴨血❤️

豐富的一餐,大滿足👍🏻👍🏻👍🏻
2021-03-26
2021-03-25 231 views
雙拼鴛鴦鍋,皮蛋香菜湯鍋、重慶辣大紅鍋;皮蛋香菜湯鍋,好足料,內有皮蛋、香菜、枸杞,味道清甜;重慶辣大紅鍋,採用上等牛油、多種香料、重慶朝天紅、茂汶大紅袍花椒,還原重慶正宗味道。八頭鮑魚,肉質肥美、彈牙,味道鮮甜。手打墨魚滑,表面鋪有蟹籽,口感爽口,食落鮮味十足。麻辣牛肉,表面鋪滿花椒、辣椒,麻度6.5分,食落好惹味。曉宇嫩牛肉,肉質嫩滑、軟腍,肉味濃郁。酉洋菜,份量多,食落好新鮮。凍豆腐,口感厚身,豆味濃香,食落充滿湯底味道。紅糖糍粑,表面鋪有黑芝麻、白芝麻,糍粑口感外香脆內煙韌,配以紅糖、黃豆粉食用,甜度適中。湯水,可以自行添添加。茶水,包括有蕎麥茶、紅棗雪耳糖水。醬料,包括有香蔥、蒜蓉、醋、香油、醬油。

八頭鮑魚,肉質肥美、彈牙,味道鮮甜。

手打墨魚滑,表面鋪有蟹籽,口感爽口,食落鮮味十足。

麻辣牛肉,表面鋪滿花椒、辣椒,麻度6.5分,食落好惹味。

曉宇嫩牛肉,肉質嫩滑、軟腍,肉味濃郁。

酉洋菜,份量多,食落好新鮮。

凍豆腐,口感厚身,豆味濃香,食落充滿湯底味道。

湯水,可以自行添添加。

茶水,包括有蕎麥茶、紅棗雪耳糖水

醬料,包括有香蔥、蒜蓉、醋、香油、醬油。
  • 麻辣牛肉
2021-03-22 249 views
終於考完試(比個囡更開心),溫得咁辛苦,考完真係要賀下佢,所以試後第一擊,就係校服未除就衝去嘆火鍋🍲😆!呢間 #渝味曉宇重慶老火鍋 想試好耐,之前都有擔心過小朋友 食唔到「辣」,但店員好貼心,我點嘅 #午巿二人套餐 用手機落單其中一款必定係麻辣鍋,她替我人手下單,咁就可以揀兩款唔辣嘅湯底👍🏻。我哋揀咗 #八珍菌湯 & #蕃茄湯,前者甜甜地好香菇味,後者係酸酸地嘅蕃茄味,烚吓呢邊又烚吓果邊,好爽。二人午巿套餐有:曉宇嫩牛肉、曉宇苕粉、稻田毛肚、手打蝦滑、鴨血、功夫萵筍片、午餐肉、珊瑚蚌和田園菜籃,種類幾多,全部都好新鮮。嫩牛肉好正,肉質柔軟,完全無筋!苕粉係第一次食,開初我倆都好奇這片透明如長間尺的是什麼,指示需要放鍋內5分鐘先食得,估唔到又煙韌又滑,好好味!功夫萵筍片 切得好薄,仲砌到成朵花咁,好靚!其他食材都幾好味😋!火鍋未到前會送上一碗 #雪耳糖水,食完火鍋又會有 #紅糖糍粑,第一次吃這種甜品,入口甜甜地,個面炸過咬落去脆脆地,內裏係日本年糕咁煙煙韌韌,我好鍾意❤️。仲有一點令我要讚好,就係呢度嘅女店員好nice,我囡突然倒瀉可樂,佢哋馬上幫忙,幸好條裙只係濕咗少少。服務同食物質素都

嫩牛肉好正,肉質柔軟,完全無筋!

服務同食物質素都好好,下次再黎要約朋友,咁樣就可以試麻辣湯底啦!
2021-03-12
$150 (Lunch)
  • 曉宇嫩牛肉
2021-03-07 462 views
今日見放假所以就去到沙田行街食嘢,之後就上咗去新城市廣場新開嘅呢間渝味曉宇火鍋,入到去環境非常舒適而且亦整潔企理事不宜遲馬上叫咗個鴛鴦鍋一邊係麻辣一邊豬骨濃湯🍲湯底非常足料絕對唔失禮係嗌嘢食之前店舖先送上每人一碗雪耳冰糖糖水,俾我哋解辣非常細心。然後我就叫咗一個牛柏葉非常爽口彈牙再叫咗個鮮牛肉好新鮮,再叫咗個鮮蝦雲吞,雲吞皮薄喊靚淡淡蝦肉然後再叫咗一個桂花蚌,呢間火鍋嘅海鮮非常新鮮相信唔係冰鮮野而且仲有佢哋自家嘅圍巾非常之精美我覺得呢一間火鍋絕對係信心推介大家不妨試試

然後我就叫咗一個牛柏葉非常爽口彈牙再叫咗個鮮牛肉好新鮮,

再叫咗個鮮蝦雲吞,雲吞皮薄喊靚淡淡蝦肉
然後再叫咗一個桂花蚌,呢間火鍋嘅海鮮非常新鮮相信唔係冰鮮野

而且仲有佢哋自家嘅圍巾非常之精美
我覺得呢一間火鍋絕對係信心推介大家不妨試試
2021-02-28 670 views
終於約到朋友到這間食肆共晉這個午市打邊爐套餐了,在一個大商場裏以98元一個打邊爐套餐算是便宜了。雖然不是放題,但食物質數不錯啊!👍😊這間食肆鋪面頗大,放了很多枱都不覺擠迫,蠻舒適的。👍😘由於疫症,沒太多食客,我們被安排坐下後,發覺我們這邊就只有我們一張枱,很靜很舒服。坐好後,看看午市打邊爐套餐餐牌,雖然套餐選擇不算太多,但都足夠大家選擇😋😋,睇啱心水後就用二唯碼自己落單。首先選湯底,一人一鍋,可以選鴛鴦鍋,我選了皮蛋香菜/蕃茄湯底,曉宇嫩牛肉跟配菜,再配出前一丁,然後來一杯冰凍洛神花茶。而朋友就選了重慶麻辣/山珍菌湯底黑豚腩肉跟配菜,再配曉宇苕粉,同樣飲冰凍洛神花茶跟著就開始期待上枱了。😋😋🤩🤩在等的時候,發覺原來醬油同埋蒜蓉,蔥粒,自助清湯,清茶,都已經係齊枱面,還有圍裙,又幾齊全喎。很快,兩個人的湯底便送上,未滾都已經聞到很香,跟著嫩牛和黑豚腩肉跟配菜亦上枱了,原來苕粉很似苣蒻的。那些配菜都頗多款,有兩隻超新鮮的蝦,午餐肉,芝士腸,蟹柳,腐竹,菇,金菇,粟米,丸仔,仲有新鮮蔬菜,最值得一提係嫩牛,既新鮮又滑溜,黑豚腩肉反而沒甚麼驚喜,就像普通豚肉,可能出場時還未解得切凍啦!如果再去

醬油

蒜蓉/蔥粒

,最值得一提係嫩牛,既新鮮又滑溜
如果再去,我會再選嫩牛,我覺得真係好

重慶麻辣/山珍菌湯配曉宇苕粉

皮蛋香菜/蕃茄湯配出前一丁

曉宇嫩牛加配菜

黑豚腩肉加配菜

我還自製了一碗大蝦什菜一丁麵,好治癒呀!

最後飲埋杯冰凍洛神花茶,簡直係享受呀!

另外,除了出前一丁,苕粉,還有白米飯,烏冬麵可以選擇。除了洛神花茶,還有羅漢果茶可以選擇。

洛冰凍神花茶
2021-02-24
$108 (Lunch)
醬油
洛冰凍神花茶
  • 洛神花茶
  • 曉宇苕粉
  • 曉宇嫩牛
某日等車時見到一張 poster,深深吸引左我嘅視線.....海報上一幾名男女圍著一鍋橙紅色嘅麻辣火鍋,吃得盡情又開懷,再仔細看原來渝味曉宇重慶老火鍋喺沙田新城市開新店,即刻同埋老公去試下先 ~新店環境舒適,坐低後細心嘅職員送上養胃糖水,食辣前打底無咁傷胃喔~是日點餐: 曉宇鴛鴦鍋 (普通辣 +大骨滋補)、曉宇嫩牛肉、鴨血、午餐肉、手打蝦滑、珊瑚蚌、稻田毛肚、田園菜籃、功夫萵荀片、白羅白、海帶頭、曉宇苕粉和紅糖慈粑。湯底香濃足料,普通辣都覺得辣度十足,大骨滋補湯香甜鮮美,食物普遍質素好高,今次就點左其中曉宇⼗⼤必點菜餚之一嘅滑嘟嘟鴨血、爽口彈牙嘅稻田毛肚和手打蝦滑,牛肉超嫩滑,真係名不虛傳,黎到一定要試下。食材上都溫馨提示水滾淥幾耐食得,保持食物嘅鮮味同口感,食火鍋醬料都好重要,而佢地嘅香油加醬料真的愈食愈好味~ 最後食埋好有傳統特色嘅甜品紅糖慈粑,口感煙韌有咬口,食飽飽好滿足 ~💛💟

海報上一幾名男女圍著一鍋橙紅色嘅麻辣火鍋,吃得盡情又開懷,

再仔細看原來渝味曉宇重慶老火鍋喺沙田新城市開新店,

即刻同埋老公去試下先 ~

新店環境舒適,坐低後細心嘅職員送上養胃糖水

食辣前打底無咁傷胃喔~

是日點餐:

手打蝦滑、珊瑚蚌、稻田毛肚、田園菜籃、功夫萵荀片、白羅白、

海帶頭、曉宇苕粉和紅糖慈粑。

湯底香濃足料,普通辣都覺得辣度十足,大骨滋補湯香甜鮮美,

爽口彈牙嘅稻田毛肚和手打蝦滑,牛肉超嫩滑,真係名不虛傳,

黎到一定要試下。

食材上都溫馨提示水滾淥幾耐食得,保持食物嘅鮮味同口感,

火鍋醬料都好重要,而佢地嘅香油加醬料真的愈食愈好味~

最後食埋好有傳統特色嘅甜品紅糖慈粑,口感煙韌有咬口,

食飽飽好滿足 ~

💛💟
2021-02-01
  • 鴨血
  • 稻田毛肚
  • 手打蝦滑
  • 牛肉
2021-02-06 581 views
最近發現連新城市都開咗 加上月頭出咗糧 對自己好啲咁梗係要試吓啦鴛鴦麻辣鍋有辣有唔辣 任君選擇左邊係豬骨湯比較清 適合啲鮮味嘅嘢右邊就係麻辣鍋 麻味十足平時食得太多肥牛一於試吓佢個嫩牛肉牛肉好快就熟好嫩滑同埋牛味都好重鮮蝦雲吞 唔係急凍嘢 有誠意牛骨髓唔係道道都有 同女朋友都好鍾意食煮完之後口感好好落麻辣仲可以索晒啲辣味稻田毛肚 30秒就食得好爽口魚標 2分半鐘 大大粒 有爽又有淋 好味😋最後佢每人仲會送碗糖水 可以幫手解吓辣🤪總括嚟講呢間貴價火鍋貴得有道理唔似平時任食嗰啲料 質素好好值得一試
最近發現連新城市都開咗

最後佢每人仲會送碗糖水 可以幫手解吓辣🤪
總括嚟講呢間貴價火鍋貴得有道理
唔似平時任食嗰啲料 質素好好值得一試
2021-01-31 4624 views
肥妹仔真係未試過返工嘅時候午餐係打邊爐,不過見沙田開咗呢一間分店,就梗係要去支持下啦。肥妹仔叫咗一個鴛鴦麻辣鍋,唔辣嗰邊係大骨滋補湯。一上枱係有成大嚿豬骨喺入邊,仲有馬蹄,蘿蔔,粟米,非常之鮮甜。而佢嘅麻辣湯底就一如以往咁有水準。鮮鵝腸半份$62佢嘅鵝腸係肥瘦適中,有鵝油脂喺入邊。淥完之後唔會縮晒水變咗一條好韌嘅橡筋,正。鮮黃喉半份$59肥妹仔好鍾意打邊爐食黃喉,因為貪佢嘅口感好似一片片好爽嘅油脂,一啲都唔膩。佢唔係好索湯底,但係一定要點自己撈嘅醬汁。千絲柏葉 $42即係牛柏葉,不過就切到一絲絲咁俾你,非常方便淥,基本上點一點個湯底就已經食得,非常方便。黑豚腩肉 $82肥妹仔超級鍾意打邊爐食腩肉,因為他們佢嘅口感又爽又脆。呢個黑豚腩肉冇令肥妹仔失望,係好高水,好香豬肉味,一啲都唔蘇。優質美國安格斯肥牛 $216油脂分布非常靚,牛味好濃。重慶秏兒魚 $42肥妹仔第一次食,肉質係比較實,所以要淥15分鐘先得。但係好鮮,肥妹非常有驚喜。苕粉$52超級煙韌,攞嚟吸湯底食超好食。珊瑚蚌 $66超級爽口,而且鮮味十足。重慶炸酥肉 $32呢個就咁食都得。佢嘅豬肉條係連埋麻椒一齊炸,所以每一啖都有驚喜
鮮鵝腸半份$62
鮮黃喉半份$59

絲柏葉 $42
黑豚腩肉 $82
優質美國安格斯肥牛 $216
油脂分布非常靚,牛味好濃。

重慶秏兒魚 $42
苕粉$52
超級煙韌,攞嚟吸湯底食超好食。

珊瑚蚌 $66
超級爽口,而且鮮味十足。
重慶炸酥肉 $32
呢個就咁食都得。佢嘅豬肉條係連埋麻椒一齊炸,所以每一啖都有驚喜,一陣時你就會感覺到舌尖上一陣麻。

鴨血
比豬紅仲實正同煙韌,攞嚟打邊爐一流。
2021-01-28
$380 (Lunch)