2024-01-11 18 views
上網搵緊餐廳同朋友慶祝生日🎊,咁岩見到八木橋做緊3週年優惠,其中最豪華嘅「雨」放題餐半價就食得到,仲可以升級食足4粒鐘😍,幾抵食所以即刻網上訂埋位😆呢個放題餐可以任食5款唔同部位嘅日本A4和牛、刺身級生蠔、Haagen Dazs 雪糕、同埋任飲Asahi啤酒🍻🍺我哋試晒5款和牛,全部都好新鮮,而且牛味十足🐮,忍唔住食咗好多盤🤤,其中最鍾意嘅係A4黑毛和牛和尚頭,肉味香濃得嚟有咬口,而且口感柔嫩、肉質鮮甜🥩食完和牛梗係要食埋海鮮,海蝦🦐肉質鮮甜彈牙👍🏻仲食咗好多杯Haagen-Dazs雪糕同狂飲Asahi啤酒,可惜掛住食唔記得咗相機食先📸😣。。。

食完和牛梗係要食埋海鮮,海蝦🦐肉質鮮甜彈牙👍🏻

2024-01-09 22 views
同男朋友係旺角T.O.P食放題,呢間餐廳由海鮮,肉,燒物,炸物,甜品到飲品都應有盡有,一應俱全。餐廳嘅裝修雖然唔係好特別,但勝在環境夠大,座位夠寬敞。今次嚟食"霞"放題餐,超多任食唔嬲的食物。無限追加肉,海鮮,即炸天婦羅,蔬菜,串燒。肉類篇🥩🐂起多款口味牛板腱,肩脊肉,牛胸腹任食 🐮牛腱肉有原味牛板腱,韓風醬油牛板腱,法芥牛板腱和七味辛辣牛板腱,連M 5和牛西冷都係任食,超抵囉😲!全部牛肉都非常新鮮惹味,七味辛辣牛板腱,辣辣地又香,最鍾意食呢款!肩脊肉很有口感。亦有很多口味燒豚肉,生薑🫚燒豚最好味,雞中翼,芝士雞腿肉任食炸物🍤無限追加即炸天婦羅系列,簡直係一場味覺嘅盛宴🎉!蝦天婦羅外皮酥脆,蝦肉彈牙,鮮美嘅海鮮味同炸粉嘅輕盈口感完美匹配🍤,每一啖都係享受。忌廉蟹肉薯餅甜美嘅蟹肉與濃郁嘅忌廉結合,薯餅嘅細膩口感令人由內而外嘅感受到難以言喻嘅滿足🦀。網絲春卷嘅外層網絲炸得金黃酥脆,內裏嘅餡料豐富多彩,咬落去仲有意想不到嘅層次感。金菇天婦羅保留住金菇嘅清新菌菇味道,同時炸衣給予另一重口感,足以為味蕾帶嚟一次微妙嘅探索旅程。蟹柳天婦羅則係蟹柳嘅鮮甜與酥脆炸衣嘅完美結合,吃落感覺好滿足😋。整體來
肉類篇🥩
炸物🍤

金菇天婦羅保留住金菇嘅清新菌菇味道,同時炸衣給予另一重口感,足以為味蕾帶嚟一次微妙嘅探索旅程。蟹柳天婦羅則係蟹柳嘅鮮甜與酥脆炸衣嘅完美結合,吃落感覺好滿足😋。整體來講,呢啲天婦羅帶來嘅係一種細膩而精緻嘅食物體驗,每一種都有佢獨特嘅風味👌,而且無限追加令人可以盡情享用,一次滿足所有嘅渴望🌟。對於喜歡日本料理嘅食客嚟講,呢啲天婦羅無疑係佢哋尋找嘅選🔥,每一次嘅品嚐都能夠係一次難忘嘅記憶。
2024-01-09 31 views
朋友推介話呢間餐廳的燒烤必食,在旺角T.O.P 4樓,餐廳叫八木橋,食完野仲可以行街,就約埋一齊過黎食啦!我地食的係雨餐,有成110種野食任食,有120分鐘可以慢慢食。最正的係呢個套餐有一塊🐂原塊A5和牛西冷,價值HK $300多,食佢都回本差唔多一半。牛肉除左呢呢排靚靚西冷牛扒,跟住呢啲牛肉都係任食,香葱和牛薄切,餐廳推介食法係加蔥蒜,沾上雞蛋🥚果然好味道。韓風瓷壺醬油牛肋肉 ,A 4黑毛和牛牛肩,A 4黑毛和牛和尚頭,A 4黑毛和牛眼蓋肉,A 4黑毛和牛五花腩燒肉,都同樣好好味,分別有原味,法芥味,韓式醬油味和蒜味。一口牛,牛板腱,肩脊肉,牛胸腹全部都要食一啲唔執輸!🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂雞翼和雞肉同樣好吸引,有我最鍾意食嘅雞中翼,九層塔香草味非常清香,最鍾意食呢種味道,蒜香燒雞中翼和法芥燒雞中翼都值得一試。呢件Mozzarella芝士🧀雞腿肉超正,充滿芝士,而且芝士和雞肉嘅味道非常夾。🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓其他燒烤食材都係一樣食到我哋舔舔脷😋原殼鮑魚,鮑魚肉柔軟有口感,食落去啖啖肉任燒任食,超抵❗️ 必試比目魚西京燒,最重要係任食。竟然有樽杯可樂飲,宜家都好少地方有
🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂
🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓

其他燒烤食材都係一樣食到我哋舔舔脷😋

竟然有樽杯可樂飲,宜家都好少地方有得飲👍仲有其他多款飲品🥤,賣得好貴嘅Haagen Dazs 雪糕,呢度竟然都有得食,而且仲要係任食‼️真心超級正!
2024-01-09 19 views
我嘅熊寶好鍾意食燒肉,話見到呢間嘅燒肉放題做緊優惠,要同我去食‼️本我郁都不為所動,但原來個優惠係「半價」任食A4 和牛, Häagen-Dazs雪糕即時心心眼~~仲可以4小時任食,真係好容易可以食到回本喇座位都好舒服原來仲有生蠔任食 呢一餐真係完全係為熊寶而設,燒烤+生蠔+牛都係佢最鍾意的‼️生蠔應該係刺身級別,不過放題的話我都唔敢生食燒大約3-5分鐘,中間仍然保持到juicy嘅口感,口感非常爽嫩多汁A4和牛果然係正,陣陣嘅油香充斥整個口腔,有唔同嘅部位的,個人最鍾意和牛後腰肉 & 和牛和尚頭,呢2個部位嘅牛味與油脂味都好balance我哋食嘅呢個「雨」,真係勁多嘢食,仲有埋Asahi任飲當然梗係要食哂啲回本野先喇所以串燒、熱食我都唔得閒食
即時心心眼~~
仲可以4小時任食,真係好容易可以食到回本喇

座位都好舒服
原來仲有生蠔任食

生蠔應該係刺身級別,不過放題的話我都唔敢生食

燒大約3-5分鐘,中間仍然保持到juicy嘅口感,
口感非常爽嫩多汁

A4和牛果然係正,陣陣嘅油香充斥整個口腔,
有唔同嘅部位的,個人最鍾意和牛後腰肉 & 和牛和尚頭,
呢2個部位嘅牛味與油脂味都好balance

我哋食嘅呢個「雨」,真係勁多嘢食,仲有埋Asahi任飲

當然梗係要食哂啲回本野先喇
所以串燒、熱食我都唔得閒食

2023-12-29
2024-01-08 15 views
今日成家人過嚟食燒肉,之前已經嚟過呢間餐廳食,呢個價錢可以任食,而且仲有多款食物可以選擇,真係非常之抵。我哋捱嘅呢個雨餐。仲有日本A4和午任食,而且仲係多種部位,多種味道,真心非常值!呢個餐有一塊A5原塊和牛西冷,淨係呢塊牛肉都已經價值$300有多,真係淨係食佢再加其他少少食材都已經回本。係呢塊西冷又靚又新鮮,絕對唔係Hea你!A5原塊和牛西冷燒肉係每個牛肉愛好者嘅夢想😍!A5級嘅和牛係日本牛肉品質等級裡面最高嘅,代表佢有最佳嘅大理石花紋,即係脂肪同肌肉交錯嘅花紋🐮。咁樣令到肉質極度嫩滑,脂肪分佈均勻,一入口就會覺得肉質幼嫩同融化,呢種感覺真係無與倫比🤤。燒肉嘅師傅(即係我hehehe)會精準噉掌握火候,喺外層燒出金黃香脆嘅表面,但入面保持多汁同粉嫩。嗰種外脆內嫩嘅口感配合和牛嘅醇厚肉汁,每一啖都令人嘆為觀止👏。而且,原塊嘅和牛西冷燒肉上面會掃上一層特製嘅醬汁,增添咗味覺上嘅層次感同豐富性,令原本嘅肉味更加突顯🔥。喺食嘅時候,可能仲會配上一啲簡單嘅蔬菜裝飾,例如菠菜或者蘆筍等,讓整體口感更加清新有平衡🥦。食完之後嘅滿足感真係難以言喻,A5原塊和牛西冷燒肉絕對係一個豪華嘅逸品,每一次品嚐
呢個餐有一塊A5原塊和牛西冷,淨係呢塊牛肉都已經價值$300有多,真係淨係食佢再加其他少少食材都已經回本。係呢塊西冷又靚又新鮮,絕對唔係Hea你!A5原塊和牛西冷燒肉係每個牛肉愛好者嘅夢想😍!A5級嘅和牛係日本牛肉品質等級裡面最高嘅,代表佢有最佳嘅大理石花紋,即係脂肪同肌肉交錯嘅花紋🐮。咁樣令到肉質極度嫩滑,脂肪分佈均勻,一入口就會覺得肉質幼嫩同融化,呢種感覺真係無與倫比🤤。燒肉嘅師傅(即係我hehehe)會精準噉掌握火候,喺外層燒出金黃香脆嘅表面,但入面保持多汁同粉嫩。嗰種外脆內嫩嘅口感配合和牛嘅醇厚肉汁,每一啖都令人嘆為觀止👏。而且,原塊嘅和牛西冷燒肉上面會掃上一層特製嘅醬汁,增添咗味覺上嘅層次感同豐富性,令原本嘅肉味更加突顯🔥。喺食嘅時候,可能仲會配上一啲簡單嘅蔬菜裝飾,例如菠菜或者蘆筍等,讓整體口感更加清新有平衡🥦。食完之後嘅滿足感真係難以言喻,A5原塊和牛西冷燒肉絕對係一個豪華嘅逸品,每一次品嚐都係一次味蕾嘅盛宴。假如你想犒賞自己或者慶祝特別嘅場合,呢款燒肉絕對係一個極佳嘅選擇啊🎉!👍
A 4黑毛和牛眼蓋肉,呢一個牛眼個肉平時好少機會食到,燒完之後充滿肉味和油香味,今次真係要食個夠本。A 4黑毛和牛五花腩燒肉入口溶化,成口都係牛香味。另外仲有A 4黑毛和牛牛肩和和尚頭肉,呢樣兩樣都係同樣咁好味!
餐廳仲提供已經調味嘅牛肉,調咗味嘅和牛味道更加濃郁,更加惹味,A4香蔥薄切岩手和牛有清香嘅香蔥味,餐廳推介嘅食法係加蔥蒜和沾上雞蛋翼,果然又係另一番美味。韓風瓷壺醬油牛肋肉甜甜辣辣非常開胃,而且牛肋肉肉質柔軟,充滿牛肉汁好好味。
餐廳點只得牛肉,仲有多款海鮮,蔬菜和其他食材非常推介佢哋嘅比目魚西京燒,鮑魚鑊味淋魚干,呢三種都一定必食。
2024-01-07 17 views
好朋友生日,今次試下旺角呢間燒肉放題一上地鐵站就到,位置方便又易搵餐廳抽風系統好完善食完身上都無氣味餐廳環境舒適.啱哂同朋友聚會 一邊傾一邊食款式選擇多食材好新鮮.最重要有得食和牛油脂分佈均勻,入口嫩腍生蠔大隻又鮮甜係近年食過性價比最高嘅燒肉放題我地今次好精明:提早3日前網上訂座就享有 3週年限定優惠仲可以升級至4小時用餐星期五六日都係+$20💥任食日本A4五品和牛💥任食刺生級生蠔💥任食Haagen Dazs 雪糕💥任飲Asahi啤酒今餐滿足又滿意以後食燒肉呢間一定係首選

好朋友生日,今次試下旺角呢間燒肉放題
一上地鐵站就到,位置方便又易搵

餐廳抽風系統好完善
食完身上都無氣味

餐廳環境舒適.啱哂同朋友聚會 一邊傾一邊食
款式選擇多

食材好新鮮.最重要有得食和牛
油脂分佈均勻,入口嫩腍

生蠔大隻又鮮甜

以後食燒肉呢間一定係首選
Celebration
Birthday
2024-01-07 12 views
聖誕期間有朋自遠方來, 咁就哽係帶佢食好野啦, 八木橋日式燒肉位於彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓.餐廳主打日式燒肉放題. 啱哂食肉獸朋友.八木橋而家做緊3週年套餐優惠, 早3日經網上訂座, 重有3週年限定優惠及升級至4小時用餐時間(星期五六日+$20)任食日本A4五品和牛任食刺生級生蠔(熟食)任食Haagen Dazs 雪糕任飲Asahi啤酒A4五品和牛真係入口即溶, 油脂分布平址, 牛肉味香濃, 牛味充滿口腔, 軟綿綿嘅口感, 真係流哂口水. 最緊要係任食, 係牛魔王就真係勁抵.另一好食就係大大隻帶子, 肉身肥厚, 新鮮香甜.食燒肉最緊要飲返啖啤酒, Asahi啤酒清新, 口味較啖, 容易入. 爽.

任食日本A4五品和牛
任食刺生級生蠔(熟食)
任食Haagen Dazs 雪糕

任飲Asahi啤酒

另一好食就係大大隻帶子, 肉身肥厚, 新鮮香甜.

2024-01-07 8 views
呢度有多款唔同部位嘅和牛, 啱晒一眾牛魔王!早幾日喺T.O.P商場經過見到呢間燒肉店, 經Openrice訂座仲有限定優惠, 所以就趁着有優惠決定同朋友試吓~🥩A4黑毛和牛牛肩 - 紋理好靚, 雪花分佈均勻, 口感細緻嫩滑🥩A4黑毛和牛三角腩 - 有濃郁嘅牛肉香氣, 肉質細嫩又多汁🥩A4黑毛和牛和尚頭 - 帶有少少咬口, 肉味濃郁🥩A4黑毛和牛三角腩後腰肉 - 脂肪分佈特別平均, 入口柔軟最後食埋個Cookies & Cream Haagen-Dazs 雪糕🍦, 為今次嘅燒肉晚餐畫上完美嘅句號。
呢度有多款唔同部位嘅和牛, 啱晒一眾牛魔王!

🥩A4黑毛和牛和尚頭 - 帶有少少咬口, 肉味濃郁

2024-01-02
2024-01-06 20 views
八木橋最近做緊3週年限定優惠朋友早3日喺網上訂座仲可以升級4小時用餐時間,正呀!唔使趕頭趕命咁食,又可以同朋友慢慢坐吹下水😏🥩日本A4五品和牛有A4黑毛和牛三角腩、A4黑毛和牛和尚頭、A4黑毛和牛後腰肉同A4黑毛和牛牛肩等等….A4黑毛和牛三角腩同後腰肉同樣肉質嫩又多汁,牛味濃郁,A4黑毛和牛牛肩帶有大理石紋嘅脂肪,肉質富彈性仲有多款新鮮海鮮、🦪刺生級生蠔(熟食)生蠔燒完口感滑溜、即炸揚物、天婦羅、前菜、沙律、甜品等等飲品除咗多款汽水仲有Asahi啤酒🍻都係任飲最後食返杯Haagen Dazs 雪糕好滿足😌✨星期五六日都係+$20
八木橋最近做緊3週年限定優惠

🥩日本A4五品和牛

飲品除咗多款汽水仲有Asahi啤酒🍻都係任飲

最後食返杯Haagen Dazs 雪糕
好滿足😌

✨星期五六日都係+$20
2024-01-06 117 views
1家5口高高興興去食燒肉放題,當日食8:00,原以為好爆,點知去到得三四枱,當時心知不妙,點知真中伏。首先是個爐火力弱,我開大火一點就有職員走過來調回慢火,搞到我燒好第一輪肉時,剛好有職員通知仲有7分鐘last order.(原放題1.5/h, order 只1h) 還有值得一提的是,拖單嚴重,特別是生肉,我order 熟食2次都到了(其實都好慢),但生肉都未到,至於燒肉質量的性價比偏低,沒有什麼值得推介。因時間有限而且爐火細兼且出野又慢,最後只好叫兩碗白飯頂肚。另外值得一提係我一家五口有兩個小童,一個是中學生,一個是三年級,中學生收成人好正常,小學那個得8歲(1.3米高)仲要收成人價,我真係第一次!不過我都算了,因為沒有下一次了。
2022-12-30
2024-01-06 17 views
朋友食過旺角「八木橋」燒肉後推薦我一定要去試,趁住放假相約屋企人一同品嚐;我提早3日於網上訂座,所以可升級至4小時用餐時間位於TOP商場4樓,環境衛生,沒有油煙味,座位也舒適-套餐可任食日本A4高級和牛,提供較刁鑽的部位,如A4黑毛和牛三角腩、A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛牛肩及A4黑毛和牛和尚頭等,脂肪分佈平均而牛味濃郁,令人回味-另外有刺身級生蠔提供,新鮮Creamy;海鮮選擇有帆立貝,仲有大量新鮮蔬菜,仲可以任食Haagen Dazs雪糕同任飲Asahi啤酒,非常滿足
位於TOP商場4樓,環境衛生,沒有油煙味,座位也舒適
2024-01-02
Other
2024-01-05 10 views
生日遇黎旺角食燒肉放題慶祝,夠哂開心。叫左個霞餐,呢個餐性價比超高。多款肉食,全部靚肉任食,仲有海鮮,蔬菜,丸,炸物,串燒,甜品應有盡有!牛肉🐮濕式熟成 M5 和牛西冷任食,肉厚夠哂牛味,正到不得了!多口味牛板腱,有原味,七味辛辣,韓風醬油,法芥韓風瓷壺醬油牛肋肉,一口牛,牛舌,肩脊肉,牛胸腹任食。豬肉🐷多口味🐷燒豚肉,有米澤三元豚肉,味噌燒豚拖羅,生姜燒豚拖羅,青檸汁燒豚拖羅,全部都係任食。 燒肉嘅燒豚肉真係一絕喇😍!首先,個米澤三元豚肉嘅質地好嫩滑,肉味鮮甜,燒得啱啱好,啖啖肉咬落去都覺得好滿足👍。跟住,個味噌燒豚拖羅就真係夠晒驚喜,味噌嘅鹹香同豚肉嘅甘甜完美融合,食落去又香又滑,令人一試難忘🤤。至於個生姜燒豚拖羅,就係我嘅至愛❤️。個生姜嘅辛辣味道令人精神為之一振,同燒豚肉嘅肉香味互相襯托,真心夾!再黎個青檸汁燒豚拖羅就更加出色,個青檸嘅清新酸甜味令人清新爽口,食完仲想再食😋。總括來講,呢度嘅燒豚肉實在係值得推介,每款拖羅都有佢嘅獨特風味,真係食到停唔到口,一定會再嚟食多轉!👏🙌雞肉🐔雞中翼就有蒜香燒雞中翼,法芥燒雞中翼,Mozzarella芝士雞腿肉,九層塔香草雞中翼任食。蒜香燒
牛肉🐮
豬肉🐷

雞肉🐔
雞中翼就有蒜香燒雞中翼,法芥燒雞中翼,Mozzarella芝士雞腿肉,九層塔香草雞中翼任食。蒜香燒雞中翼真係惹味到不得了😋,個強烈嘅蒜香味撲鼻而來,一啖咬落去,雞肉嘅軟滑同蒜香美妙地結合,啖啖肉都爽口得嚟又惹味,真係太正👍!
法芥燒雞中翼嘅話,就更加特別。法芥嘅微苦同雞肉嘅鮮美互相映襯,令味道層次豐富,每一啖都令人回味無窮🤤。而Mozzarella芝士雞腿肉,就整體上來講係又熱辣又軟綿,溶嘅芝士包裹住雞肉,夠曬彈牙同埋汁多,每一啖都係幸福味道呀😍!

當然,唔可以唔提九層塔香草雞中翼,佢個香草的清新香氣同九層塔嘅獨特韻味絕對係完美伴侶,一齊配合燒雞嘅鮮美,實在係食指大動,停唔到口👏。

無論你選邊一款都絕對唔會失望,每款都有佢各自嘅風味同魅力,真心推介!一家人朋友聚餐嚟嘆,一定滿足晒大家嘅味蕾🥰🙌。

海鮮🦞🦐
多款海鮮,虎蝦,扇貝,廣島蠔任燒任食,全部都新鮮又鮮甜。
其他食材
淨係食肉和海鮮又點夠啊!呢度仲有午餐肉,燒午餐肉真係超正,燒到又香又脆極度惹味。比目魚西京燒,魚肉爽脆充滿魚鮮味。鮑魚好鮮甜,啖啖肉好有口感。味淋魚干燒過之後,更加香好友風味。冬菇燒完之後更加香,入邊充滿水份。仲有我至愛嘅中華沙律和無限追加即炸天婦羅。
2024-01-05 6 views
同朋友係旺角食燒肉放題,呢間餐廳的燒肉非常好味,而且除了燒肉之外仲有其他食物,種類多又新鮮。餐廳在T.O.P 4樓,近地鐵站好就腳。我哋食嘅係雨餐,包括有4款部位的日本A4和牛,岩手和牛簿切和醬油牛肋肉任食無限追加。有一塊A5原塊和牛西冷,食一塊都差唔多回本啦!牛肉篇🐮🐮🐮🐮🐮A5和牛西冷內厚啖啖肉,油脂分布又靚,食落去唔會太肥又唔會太靭,勁有牛肉味。4款部位的A4和牛,有🩷A 4黑毛和牛牛肩,🩵A 4黑毛和牛和尚頭,💙A 4黑毛和牛眼蓋肉,💜A 4黑毛和💛牛五花腩燒肉,肉超新鮮,就咁食唔加調味料都已極好味。🖤燒肉嘅A4香蔥薄切岩手和牛真係極品中嘅極品!👅🥩😍🔥✨👌🏼食物嘅質素同埋味道都有一種難以言喻嘅吸引力。同一般嘅燒肉相比,岩手和牛嘅肉質更加鮮嫩多汁,每一片肉都薄切得恰到好處,好似藝術品咁精緻。一落燒烤架,隨即散發出陣陣誘人香氣。香蔥嘅清新添上和牛嘅鮮甜,簡直係味蕾嘅完美結合。食落去肉質咁嫩,而且好juicy,完全唔使多加調味,就已經好滿足咁享受到天然嘅牛肉風味啦。無論係同朋友相聚,定係想點一頓好食嘅美餐,呢道A4香蔥薄切岩手和牛都絕對係你嘅首選。嚟到呢間餐廳,一定唔好錯過咁高質嘅

牛肉篇🐮🐮🐮🐮🐮
A5和牛西冷內厚啖啖肉,油脂分布又靚,食落去唔會太肥又唔會太靭,勁有牛肉味。4款部位的A4和牛,有🩷A 4黑毛和牛牛肩,🩵A 4黑毛和牛和尚頭,💙A 4黑毛和牛眼蓋肉,💜A 4黑毛和💛牛五花腩燒肉,肉超新鮮,就咁食唔加調味料都已極好味。🖤燒肉嘅A4香蔥薄切岩手和牛真係極品中嘅極品!👅🥩😍🔥✨👌🏼食物嘅質素同埋味道都有一種難以言喻嘅吸引力。同一般嘅燒肉相比,岩手和牛嘅肉質更加鮮嫩多汁,每一片肉都薄切得恰到好處,好似藝術品咁精緻。一落燒烤架,隨即散發出陣陣誘人香氣。香蔥嘅清新添上和牛嘅鮮甜,簡直係味蕾嘅完美結合。食落去肉質咁嫩,而且好juicy,完全唔使多加調味,就已經好滿足咁享受到天然嘅牛肉風味啦。無論係同朋友相聚,定係想點一頓好食嘅美餐,呢道A4香蔥薄切岩手和牛都絕對係你嘅首選。嚟到呢間餐廳,一定唔好錯過咁高質嘅美食,真係每一口都令人喜出望外!👍🏽🎊💚韓風瓷壺醬油牛肋肉,甜甜辣辣開胃又惹味。
海鮮篇🦐🦞🐙🦑🐡
鮑魚,比目魚西京燒,味淋魚乾任燒任食,超抵。鮑魚肉厚多汁,燒完之後極香極好味。比目魚西京燒魚肉嫩汁又爽口,西京燒的醬汁令味道更豐富。
甜品飲品篇🍧🍦🍮
Haagen Dazs 任食,正😍除了Haagen Dazs當然仲有其他雪糕🍦雪條,布甸🍮,蛋糕🧁,水晶和菓子🍡中式糕點等。飲品都有好多選擇
2024-01-05 14 views
試咗佢哋嘅濕式熟成M5和牛西冷,真係一個字:正😍!首先,同普通嘅和牛比起嚟,M5等級嘅肉質更加頂級,脂肪分佈得均勻,肉眼就望得到啲大理石紋理🌟。師傅話過,呢塊肉係經過濕式熟成嘅過程,令到味道更加濃郁,口感更嫩滑。我哋將肉片放喺燒烤架上,慢慢嘅翻烤,佢哋喺火上嘩啦嘩啦嘅聲音🔥令人口水直流🤤。當肉變到微微嘅金黄色,邊緣微微焦香嗰陣,就已經聞到一種令人癲狂嘅香氣,霎時食欲大增。咬落去嗰一刻,肉汁四溢,啲和牛西冷嘅肉質軟若無骨,而且脂肪嘅甜味同肉嘅鮮味完美融合,簡直係口中嘅藝術品😋!每一口都可以感受到啲肉滑過嗮舌頭,好似啲脂肪係嘴裡面融化噉👅。透過濕式熟成,啲肉質變得仲要更加鬆化,入口即溶,即場就覺得自己好似置身喺和牛嘅天堂🎉。最正嘅係,雖然呢塊和牛西冷價錢唔平,但任食店都食到,正到無朋友👍🏼。一餐食落來滿足感滿滿😄,呢個和牛西冷絶對係牛肉愛好者唔可以錯過嘅一個選擇!下次去燒肉,我一定會再點,推薦俾所有朋友試吓!🥩其他任食既牛都有好多款,牛板腱都有幾款味🤩🤩🤩牛板腱款款都好新鮮,質素好好,最香就係法式芥末牛板腱,牛板腱肥膏唔會太多,但都做到肥瘦均勻,食到香濃既牛味,加上法式芥末既刺鼻辣味,攻鼻

其他任食既牛都有好多款,牛板腱都有幾款味🤩🤩🤩牛板腱款款都好新鮮,質素好好,最香就係法式芥末牛板腱,牛板腱肥膏唔會太多,但都做到肥瘦均勻,食到香濃既牛味,加上法式芥末既刺鼻辣味,攻鼻得黎有啲刺激,超級正呀!
除佐牛仲有鮑魚都係任食,又有芝士雞肉,種類豐富呀!
而且前菜沙律都好值得食,胡麻蕃茄,煙鴨胸沙律,拍青瓜,螺肉沙律,呢啲全部都好清新,開胃之選!
2024-01-05 6 views
⭐️呢一排成日都OT,一到放假日子就要食返餐好,同事話呢間好好食,連同屋企人一起享餐,係旺角交通方便,環境優美⭐️⭐️呢度有幾個餐,都係任食,大部份有肉同埋有海鮮,我地食霞餐,係一個好豐富既放題燒肉,牛既部位都非常多,除牛之外仲有雞同羊,海鮮方面唔少得有蝦等等⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️濕式,熟成M5和牛西冷 ⭐️不過呢隻牛又幾高質素,又幾好食,呢款肉都比較香,牛味好明顯,又真係好好食👅⭐️原味牛胸腹⭐️一次過落單,就一次過比,呢隻牛都好正,係牛胸既部位,口感都有👅⭐️台式黑椒腸⭐️台式既黑椒腸都好香,好強既黑椒味,份量唔錯既👅⭐️原味燒一口牛⭐️方便又好食既牛,點都會食下,一口牛既肉都好嫩滑,好好食👅⭐️七味辛辣雞腿肉⭐️我地都食左好多牛,食埋雞腿肉,好有韓國既感覺同味道,新鮮到爆燈👅⭐️韓風瓷壺醬油牛肋肉⭐️用一個好特別既野來裝住,入面都有佢韓式既醬汁,味道獨特又風味👅⭐️Mozzarella芝士雞腿肉⭐️雞腿肉已經好好食,加埋芝士仲好食,另外既鮑魚同比目魚都好食好食,成盤都好豐富👅⭐️麻辣青瓜⭐️呢個麻麻辣辣既開胃菜,岩晒大家口味👅⭐️味增燒豚拖羅⭐️呢款肉都唔錯,好有味增既味道👅⭐️生姜燒豚拖羅⭐️呢款就帶有姜既味道,入口好滋味👅⭐️青檸汁

⭐️濕式,熟成M5和牛西冷 ⭐️

⭐️原味牛胸腹⭐️

⭐️台式黑椒腸⭐️
台式既黑椒腸都好香,好強既黑椒味,份量唔錯既👅

⭐️原味燒一口牛⭐️
方便又好食既牛,點都會食下,一口牛既肉都好嫩滑,好好食👅

⭐️七味辛辣雞腿肉⭐️
⭐️韓風瓷壺醬油牛肋肉⭐️
⭐️Mozzarella芝士雞腿肉⭐️
⭐️麻辣青瓜⭐️
呢個麻麻辣辣既開胃菜,岩晒大家口味👅

⭐️味增燒豚拖羅⭐️
呢款肉都唔錯,好有味增既味道👅

⭐️生姜燒豚拖羅⭐️
呢款就帶有姜既味道,入口好滋味👅

⭐️青檸汁燒豚拖羅⭐️
質地好細滑,青檸汁好清爽既口味👅
⭐️米澤三元豚肉⭐️
呢款肉都好新鮮,好有質感👅

⭐️蒜香燒雞中翼⭐️
雞中翼都好好食🤤都想再食多次👅