2024-01-19 45 views
訂咗枱同男朋友去旺角食燒肉慶祝生日,呢間餐廳有勁多種牛肉食,啱晒牛魔王嘅男朋友,除咗有各種部位之外,仲有多種口味,今餐可以食個夠,另外亦都有豬肉和雞肉。呢間餐廳嘅肉比喺出面嘅更有特色,味道豐富,令人越食越開心。我哋食嘅係霞餐,入邊有成差唔多100種嘅食物可以俾我哋選擇,有兩個鐘頭時間慢慢食,每人$500都唔使。有齊牛肉,豬肉,雞肉和羊肉,仲有海鮮,天婦羅,串燒,麵食,甜品和飲品。呢個價錢有咁多嘢食仲咁有特色真係超值選擇。我最鍾意食嘅係M5 和牛西冷和A 4黑毛和牛五花腩燒肉,牛肉入口溶化,油脂味極度香,考慮面充滿牛油香味,一面燒香味一邊飄出嚟,未食已經流口水啦😍 A4香蔥薄切岩手和牛,有好香嘅香蔥味,鹹鮮味十足!多款海鮮,虎蝦,扇貝,廣島蠔🦪,鮑魚,比目魚西京燒,味淋魚乾任燒任食,呢個魚乾真係好好味,而且唔係間間餐廳都有得食呢款味淋魚乾,一定要把握機會食多啲
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️又係為食姊妹出動搵嘢食嘅時間,知道旺角呢一間八木橋嘅燒烤放題極度正,食材豐富又新鮮,上得枱嘅都係靚料。當中有一個套餐有110種食材任食,兩個鐘頭豪飲豪食!大食嘅都非常夠食。個包括110種食材嘅套餐係"雨餐"餐廳推介係回本之選。皆因佢有一塊價值300多元嘅西冷牛扒。牛扒🥩肉厚又大塊,充滿牛肉味,又有牛之香味。跟住仲有日本A4和牛任食,4款部位無限追加,有和尚頭肉,牛肩肉,眼蓋肉和五花腩,各有不同滋味。A5原塊和牛西冷,市價$3xx(一次性)回本之選香葱和牛薄切,加上蔥蒜,沾上雞蛋,夠惹味。韓風瓷壺醬油牛肋肉,肉質柔軟,甜甜辣辣夠晒野味。鮑魚和比目魚西京燒,好好味,任燒任食味醂魚乾推薦大家必食超抵!仲有中華沙律,手拍青瓜🥒,蝦天婦羅🍤,蟹柳天婦羅,一口芝士🧀,香芋丸,泡菜,胡麻豆腐,鴨胸沙律🥗呢啲美食都唔可以錯過!
A5原塊和牛西冷,市價$3xx(一次性)回本之選
呢排天氣凍凍地,最適合食日式燒肉啦,同食肉獸朋友食飯一於book間燒肉放題啦,一個價錢任飲任食就最抵,預早三日book定呢間位於旺角T.O.P.商場既八木橋日式燒肉,可享3週年限定優惠及升級至4小時用餐時間,一於食豪啲叫個最貴既A4日本和牛套餐啦(星期五六日+$20)🌟任食日本A4五品和牛揀好左要咩套餐之後店員就送上黑毛和牛拼盤,有和牛牛扒、A4黑毛和牛三角腩、A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛牛肩同埋A4黑毛和牛和尚頭A4黑毛和牛三角腩三角腩又名肩胛小排 (Chuck Short Rib),屬第一至第六條肋骨周邊切出的三角形部位,油脂分佈均衡,淡粉的牛肉中佈滿清晰網狀油花,入口軟嫩,最好燒至七成熟就最juicyA4黑毛和牛後腰肉和牛後腰肉位於牛臀部骨頭(臀骨)周邊的肉,油花分佈均勻,肌理稍粗的瘦肉,風味濃郁A4黑毛和牛牛肩日本A5和牛牛肩肉位於前肢的肩膀位置。該部位運動較多,肉質結實而富有彈性,美味多汁A4黑毛和牛和尚頭和尚頭是牛後腿内側位置,因為外型渾圓光滑,所以得其命名為「和尚頭」,雖然脂肪較少,但肉味香濃,帶有少許咬口,和牛肉香在咀嚼時在口腔爆發。這部位一頭牛只能取出2至3公斤,

🌟任食日本A4五品和牛

A4黑毛和牛三角腩

A4黑毛和牛後腰肉

A4黑毛和牛牛肩

A4黑毛和牛和尚頭
和尚頭是牛後腿内側位置,因為外型渾圓光滑,所以得其命名為「和尚頭」,雖然脂肪較少,但肉味香濃,帶有少許咬口,和牛肉香在咀嚼時在口腔爆發。這部位一頭牛只能取出2至3公斤,屬於稀有部位之一,因油脂豐厚,所以燒烤後有可聞到濃濃「和牛香」,且口感柔嫩、肉質有甜度

🌟食物
任食刺身級生蠔,手掌咁大既生蠔,蠔肉厚身鮮甜,海水味濃,天婦羅炸物即叫即炸,炸粉唔會好厚,熱辣辣超好味

🌟飲品及甜品
飲品除左有汽水之外,三週年優惠可以任飲Asahi啤酒,仲有我最鍾意飲既Somersby Apple Cider,正呀,更正既係要留肚食埋haagen dazs雪糕呀,其他放題店多數都係一人一杯,呢度係任食呀,超推介~

2024-01-17 49 views
今日同老公去食燒肉,就連我都係咁激動,畢竟結婚周年可唔係小事嘛!我地揀咗間幾岀名嘅燒肉店去慶祝🍾️一入去就嗅到好香嘅燒肉,即刻揀咗 雨set🌧️有A4黑毛和牛牛肩,真係彷彿吸引住我嘅眼球👁️個質感好似絲線咁細緻,一口咬落去,滋味好濃郁,真係嗨到爆💥 而A4黑毛和牛和尚頭,成件肉色誘人,又肥又瘦,入口即化,嚐落嘅滋味真係無話可說!同樣地,A4黑毛和牛三角腩同後腩肉都係驚艷程度滿分嘅!真係好鮮嫩多汁,咬上一口,口感直接上天!🤤話咁樣,香蔥薄切岩手和牛真係「畀面」👌佢地即刻咁滑嫩,入口即化,真係令人驚嘆!香蔥嘅味道同和牛嘅鮮甜完美結合💯仲有黑糖番薯燒。嗚😳話真係,呢個真係叫人驚艷!🍠黑糖嘅香甜同番薯嘅濃郁口感,燒烤後更加突出!每一口都嚐到焦糖嘅香氣同番薯嘅鬆軟,真係令人欲罷不能!一啖落肚,真係好開心!係牛油粟米🌽呢個絕對係燒肉必點嘅配菜!好新鮮嘅粟米粒,經過燒烤後,表面微微焦香,內裡卻保持著甜脆嘅口感。配上滿滿嘅牛油,每一口都好滋味!嗯,我就係愛上呢種簡單又美味嘅組合!A5和牛西冷超級嫩滑🥩一啲都唔痴牙🤭哇~真係讚到冇得頂!🤩除咗牛肉之外,仲有鮑魚同比目魚西京燒,個鮑魚肉質鮮嫩🫨甜味十足,令我覺得

A5和牛西冷超級嫩滑🥩一啲都唔痴牙🤭哇~真係讚到冇得頂!🤩
除咗牛肉之外,仲有鮑魚同比目魚西京燒,個鮑魚肉質鮮嫩🫨甜味十足,令我覺得就好似坐緊飛機咁飛起!而比目魚肉質鮮甜,加埋西京燒嘅獨特風味,真係完全突出咗魚肉嘅鮮味😚

仲叫咗冬菇同南瓜片,冬菇好多汁又新鮮,南瓜片經過烤製,變得香甜脆口,令我忍唔住要一口氣食晒!再追加個韓風瓷壺醬油牛肋肉,個醬油嘅香味真係鋪天蓋地,令人欲罷不能🔥
事緣見到網上有好多好評介紹呢間餐廳🙆‍♀️所以收工帶埋老公去試吓🤳🏻我地試左鐵板燒-霞餐,呢個餐嘅所有野都可以任加唔嬲,勁抵食!濕式熟成M5和牛西冷推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️第一次食呢款牛,口感好正,每一啖都食到滿滿嘅牛味青檸汁燒豚拖羅、牛舌同牛板腱推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️特別推介呢3款,拖羅入口即溶,牛板腱鮮嫩多汁,牛舌肉質厚實鮑魚、味淋魚干同比目魚西京燒推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️魚乾厚實多汁,比目魚一啖咬落去,D肉汁充斥晒喺個口入面,鮑魚好新鮮Mozzarella芝土雞腿肉、韓風瓷壺醬油牛肋肉同米澤三元豚肉推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️ ‍💁‍♀️賣相非常精緻,好有特式,口感好豐富!真係無得彈!一路食一路飲「茶一刻」,真係冇得彈!
濕式熟成M5和牛西冷
推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️
第一次食呢款牛,口感好正,每一啖都食到滿滿嘅牛味
青檸汁燒豚拖羅、牛舌同牛板腱
推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️
特別推介呢3款,拖羅入口即溶,牛板腱鮮嫩多汁,牛舌肉質厚實
鮑魚、味淋魚干同比目魚西京燒
推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️

推介指數💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️ ‍💁‍♀️
賣相非常精緻,好有特式,口感好豐富!真係無得彈!
一路食一路飲「茶一刻」,真係冇得彈!
2024-01-16 47 views
今日要同大家介紹呢間旺角T.O.P.商場入面食過既日式燒肉放題店,餐廳最近慶祝開店三週年紀念,早3天經網上訂座可享3週年限定優惠及升級至4小時用餐時間限定優惠(星期五六日+$20):✨任食日本A4五品和牛✨任食刺身級生蠔(熟食)✨任食Haagen Dazs 雪糕✨任飲Asahi啤酒環境:✨店內裝潢設計主要走親民的日本居酒屋路線,令我回想起上個月同小魔怪聖誕節去日本旅行既回憶,餐廳環境乾淨企理,抽風系統做得唔錯,食完唔會成身油煙味服務:✨職員態度友善有禮,積極收拾餐具及清潔檯面,上菜速度都算快,中段更會主動更換燒烤網燒肉:✨A4五品和牛,每款牛肉都有label,試過邊款好食既可以再encore,和牛牛扒真係有手掌咁大塊,雪花紋超靚,每邊輕輕燒十幾秒就食得,油脂比較高,燒烤過後入口即溶,其他和牛肉質軟嫩且帶有溫和的味道,和牛油花遍佈均勻,肉質鮮嫩多汁,四個鐘慢慢燒都得啦~海鮮及其他:✨肉類以外食物選擇亦很多,海鮮類有大蜆同帆立貝,蜆肉處理得好好唔會有沙,帆立貝厚肉鮮甜,當然仲有三週年優惠既刺身級生蠔啦,好豐富整體評價:✨由餐廳環境、店員態度至食物質素都很好,絕對會再回訪的燒肉放題店💯

限定優惠(星期五六日+$20):
✨任食日本A4五品和牛
✨任食刺身級生蠔(熟食)
✨任食Haagen Dazs 雪糕
✨任飲Asahi啤酒

環境:

服務:

燒肉:

海鮮及其他:

整體評價:
2024-01-12 49 views
呢個餐本身已經可以任食日本A4和牛,就連A5和牛西冷都有一塊可以食,和牛好大塊,膏紋超級豐富,滿滿嘅油香,牛味超級突出,燒完唔使任何醬汁,食和牛嘅原味就已經好足夠(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外四品和牛燒肉盛又係超正,燒肉盛既四款牛都係和牛,每款都係唔同部位,有唔同口感,和牛三角腩就係最肥美既,腩位脂肪好多,超級肥美,之後都片有得無限食,勁爽(´▽`)而A4香蔥薄切岩手和牛又係另一口感,薄切既感覺更加強烈,更加感受到和牛細嫩既口感,薄切既和牛同樣油脂分泌旺盛,油香滲晒出黎,一燒就滿滿既牛油味,而且配埋香蔥同月見汁,絕對一流(*☻-☻*)鮑魚,味醂魚干同埋其他燒嘅蔬菜同菇都好好食,又有Häagen-Dazs雪糕,真係好豐富!

2024-01-12 30 views
今次同朋友一齊去試一間食材極高質,地點又就腳既燒肉店🏯:八木橋日式燒肉店上網望見啲相已經好吸引👀🌺 A4香蔥薄切岩手和牛,脂肪細緻分佈平均,燒落牛肉味香濃,肉質幼嫩可口,再配上香葱、蛋、燒汁同炸蒜每一啖都令人回味🫦 推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺 A5和牛西冷扒,肉眼見到啲脂肪呈雪花形,已經超級心心眼!和牛肉質鮮嫩可口,仲有大量帶有少許油脂嘅肉汁流出,強烈推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺 海鮮>牛油香草藍青口、清酒蜆肉、比目魚西京燒,一個字正!🤟🏻青口、蜆肉爽口彈牙又帶有海水鹹香鮮味。比目魚每塊肉質都滑溜無比,食完和牛再食海鮮,極之充實,大力推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺放題式任食鮑魚,味淋魚干,韓風瓷壺醬油牛肋肉,一試再試,不停添食,由新鮮到惹味到香口,多種不同款式既食物帶來味蕾上既刺激,絕不能錯過!十分推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🌺放題式任食A4和牛,回本之食,有4款不同既部份,都係最佳之選。由於我地十分愛吃和牛,所以我地不停encore左好多牒,食極都唔會夠🥰 好彩店員好友善,每次都好快上菜,真係大滿足!極力推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食材豐盛又頂級,店員好友善,地理位置方便,推介👍🏻
上網望見啲相已經好吸引👀

食材豐盛又頂級,店員好友善,地理位置方便,推介👍🏻
2024-01-12 33 views
【呢排天氣開始轉涼,系時候食下燒肉😇我地發現發現旺角彌敦道700號附近呢間幾高級既燒肉店,交通都算方便🏮。】香草羊架燒肉嘅香草羊架真係一種味覺嘅慶典🎉。肉質滑嫩,吸滿咗香料同香草嘅精華,每一口都充滿驚喜😍。羊架烤得啱啱好,啲肉唔綿而且保持咗啲嫩,啲香草嘅微妙清香,同羊肉嘅濃郁味美妙結合,完美平衡咗羊肉嘅獨特風味。表面烤到金黃色,帶有令人垂涎三尺嘅香烤痕跡,每條羊架都烤出咗邊緣微焦嘅外皮,內裡卻仍然肉汁豐富🤤。食之前已經能夠聞到迷人嘅草本香氣,預告咗嚟緊嘅美味。咬落去,肉質入味同埋香草嘅清新,完美結合,令人讚不絕口😋。每一塊羊肉都包裹喺一層層細緻嘅香草嘅氣息之中,啲香草唔止增添咗風味,更係消除咗羊肉可能嘅羶味,令人愛不釋口。嚟呢一家餐廳品嘗呢道香草羊架,真係一個明智嘅決定👍。無論喺香味、質感、定係烹調技法上,呢件菜式都表現出咗廚師嘅匠心獨具。烹調羊架嘅功夫見證咗佢哋對食材同埋佢哋工藝嘅尊重同埋熱情❤️。總括嚟講,香草羊架無疑係一個不可多得嘅佳餚,值得每一個愛好美食嘅人去細細品嚐同欣賞🌟。跟住就系A5和牛西冷,A5和牛以其出色的肉質和脂肪分佈而聞名🔹,西冷肉質鮮嫩🔹,入口即化。鮑魚鮮美的口感
跟住就系A5和牛西冷,A5和牛以其出色的肉質和脂肪分佈而聞名🔹,西冷肉質鮮嫩🔹,入口即化。鮑魚鮮美的口感和豐富的海鮮味道令人陶醉。比目魚西京燒,鮮嫩肉質與西京燒的獨特醬汁相結合。A5黑毛和牛牛肩、A4黑毛和牛和尚頭、🔹A4黑毛和牛後腰肉、A4和牛三角腩以及A4香蔥薄切岩手和牛🔹,肉質都極為鮮嫩多汁,帶有濃鬱的牛肉香氣。】

飲品:
【雪碧和可樂作,清涼爽口,🔹超級解膩。】

今餐真系大滿足,食物質素高,環境都好,值得推介。
2024-01-12 36 views
正當煩惱緊同朋友食咩好嘅時候,見到八木橋3週年套餐,只要早3日經網上預訂,就可以有3週年限定優惠,同埋升級至4小時用餐時間,咁抵梗係即刻book啦!餐廳環境唔錯,抽風系統好,唔會食到成身油煙。除咗任食日本A4五品和牛同刺生級生蠔(熟食),仲可以任飲Asahi啤酒同任食Haagen Dazs雪糕,可以飲飽食醉!上菜速度快,生蠔大大隻,和牛油脂分佈平均,肉味濃郁,大杯酒大塊肉,食埋飯後甜品,真係大滿足!
餐廳環境唔錯,抽風系統好,唔會食到成身油煙。
2024-01-12 34 views
難得一年一度生日,約朋友去八木橋日式燒肉放題啦。旺角站行3分鐘就到,T.O.P.裏面,非常方便。呢次朋友事前網上揾左優惠,八木橋3週年套餐有優惠,只要3日前經網上訂座可享3週年限定優惠及升級至4小時用餐時間,本身只有2個鐘頭任食,宜家4個鐘頭任食覺得特別值,建議一定一定要訂座!星期五,六日+$20,感覺都合理。燒肉正常發揮環境有沙發位置夠舒服,日式放題,所以日本A4五品和牛任食,見到其實每一款油脂分佈都好好,食落去不會過分油膩,encore左幾碟質量都一樣。另外有刺生級生蠔(係熟食,所以唔怕衛生問題)。燒肉夠火候,燒一陣就可以啦,另外都有鴨胸沙律。另外可任飲Asahi啤酒同任食Haagen Dazs 雪糕,好多日本放題甜品都係最後得一杯,呢間可以任意食加分!我就拿左Cookie n Cream,夠凍可以慢慢食。

2024-01-11 22 views
約左屋企人一齊黎食係旺角嘅八木橋日式燒肉,聽講好抵又好食😋,特别過嚟試試佢個雨餐🌧️🥢A5原塊和牛西冷🥢十分滋味💜 係充滿雪花既和牛啊!燒完後外皮軟嫩,內部多汁。咬落去時,點埋既燒汁醬同牛肉既鮮美相互融合,不但口感出色,而且香氣四溢,絕對值回票價,回本之選!🥢任食A4和牛🥢十分惹味💙 有4款唔同既部位,有三角腩、肩胛肉、尚頭、後腰肉,4款肉質塊鮮嫩多汁。肉質細膩,脂肪分佈均勻,入口即融。每一啖都細味到濃郁牛肉香氣,包你食到停唔到口,仲可以任食啊!我最愛肩胛肉,瘋點肩胛肉😆🥢美味海鮮之選🥢十分鮮味❤️有任叫鮑魚、比目魚西京燒,鮑魚肉質彈牙,充滿鮮味,滑溜無比。比目魚西京燒香氣四溢,肉質咬落軟嫩,非常之有驚喜🤪🥢A4香蔥薄切岩手和牛🥢講到鐵板燒,就一定唔可以錯過A4香蔥薄切岩手和牛,呢款肉嘅美味真係無得輸👍。岩手和牛嘅肉質細嫩多汁,一上鐵板就聽到隻隻嘅爆炒聲,實在係太誘人。而隨住熱氣帶上嚟嘅,係肉嘅香味同埋香蔥嘅清香🍽️。肉片薄切到透光,咁樣嘅厚度最啱煎得啱啱好,外面輕輕煎到金黃,入口即溶,又保留到肉嘅鮮甜。而且,A4級數嘅和牛就已經足夠見證佢嘅品質,脂肪嘅分佈恰到好處,每一口都係咁滑咁嫩🥩。喺
🥢A5原塊和牛西冷🥢
🥢任食A4和牛🥢
🥢美味海鮮之選🥢
🥢A4香蔥薄切岩手和牛🥢
講到鐵板燒,就一定唔可以錯過A4香蔥薄切岩手和牛,呢款肉嘅美味真係無得輸👍。岩手和牛嘅肉質細嫩多汁,一上鐵板就聽到隻隻嘅爆炒聲,實在係太誘人。而隨住熱氣帶上嚟嘅,係肉嘅香味同埋香蔥嘅清香🍽️。肉片薄切到透光,咁樣嘅厚度最啱煎得啱啱好,外面輕輕煎到金黃,入口即溶,又保留到肉嘅鮮甜。而且,A4級數嘅和牛就已經足夠見證佢嘅品質,脂肪嘅分佈恰到好處,每一口都係咁滑咁嫩🥩。喺師傅巧手下,呢啲優質嘅和牛透過香蔥嘅提味,變得更加出色,讓人由心底裏面感受到嗰份對食物嘅尊重同享受。一邊聞住香味飄散,一邊欣賞師傅嘅即場烹調,真係非常滿足。如果你都愛食肉嘅話,那麼鐵板燒嘅A4香蔥薄切岩手和牛絕對係你唔容錯過嘅美食佳餚,一定要試吓!
已經訂左位生日飯要嚟再食,環境闊落,枱與枱之間有足夠嘅空間,食物抵食又好味,好期待再嚟!🙌🏻
2024-01-11 18 views
好姊妹推介旺角有間燒肉幾好食,叫做❤️八木橋❤️。佢話同屋企人食過之後大家都捧住個大肚腩返屋企😂所以我哋決定要去試試佢!和果子,係好有日式風味既和果子呀🫂 賣相細緻,外皮柔軟滑嫩,入口融化,仲有獨特嚼勁。內餡紅豆香甜,真係好美味呀🥹香噴噴的清酒煮蜆肉同比目魚西京燒,真係人間極品🥳蜆肉有濃濃既鮮味同清酒味,咬落啖啖肉,蜆肉汁流岀,鮮味十足之餘,口感亦相當爽口。比目魚魚香味濃郁,魚肉幼滑美味,食到停唔到手,絕對要試🤭任食味淋魚乾、韓風瓷壺醬油牛肋肉,完全感受到食過返尋味。牛肋肉鮮嫩彈牙,醬油香氣超正。瓷壺仲提升哂成道菜風味,而家諗起都令人回味無窮🤤 味淋魚乾都係食到停唔到手,香口惹味,令人流哂口水。A5和牛原塊西冷,呢個超抵食。燒肉啊!唔該晒呀!咁顆A5和牛原塊西冷嘅味道真係十分正!😍佢哋吃落去,真係會令你唔停食返去!嫩滑入口,肉汁香濃,真係一絕!👌肉質之嫩腍,煎熟嘅時候流出嚟嘅油脂香氣都係咁誘人,唔知不知道嘅人可能一吃就愛上佢嘅味道!💕A5和牛原塊西冷嘅質地好類似於絲般,入口即化,所以啦,一啖食落去真係欲罷不能!😋又軟滑又有嚼勁,真係讓人陶醉!剛一煎熟嘅時候,肉表面嘅焦香都會散發出嚟,濃濃嘅
好姊妹推介旺角有間燒肉幾好食,叫做❤️八木橋❤️。

A5和牛原塊西冷,呢個超抵食。燒肉啊!唔該晒呀!咁顆A5和牛原塊西冷嘅味道真係十分正!😍佢哋吃落去,真係會令你唔停食返去!嫩滑入口,肉汁香濃,真係一絕!👌肉質之嫩腍,煎熟嘅時候流出嚟嘅油脂香氣都係咁誘人,唔知不知道嘅人可能一吃就愛上佢嘅味道!💕A5和牛原塊西冷嘅質地好類似於絲般,入口即化,所以啦,一啖食落去真係欲罷不能!😋又軟滑又有嚼勁,真係讓人陶醉!剛一煎熟嘅時候,肉表面嘅焦香都會散發出嚟,濃濃嘅肉香好快就會飄曬出嚟,真係誘人得嚟!真係食緊A5和牛原塊西冷,就好似食埋天堂一樣,肉香四溢,快樂滋味無窮!🌟
好姊妹一致同意下次慶生都要再嚟食,太好味啦✨
2024-01-11 16 views
同事話旺角嘅八木橋日式燒肉性價比好高,款式多,材料新鮮又超好味,所以我同老公立即訂位同老爺奶奶去食雨餐✅首先肉類,超愛食肉既我,非常滿意,款色多,仲十分之新鮮添啊!九層塔香草雞腿肉,味噌燒豚肉,米澤三元豚肉都超級好味,燒起上嚟香到隔離枱都問我地係咩肉🤪 食落肉質好嫩滑,味道剛剛好,好味到停不了手🫳🏻再來,放題鮑魚。比目魚西京燒。味淋魚乾。韓風瓷壺醬油牛肋肉。全部都好有睇頭,超大份好足料,大愛味淋魚乾,鹹香得嚟又帶有甜味🫶🏻鮑魚更係令人真係愛不釋手,肉質爽爽,又鮮又香,老公都話值得一試👍🏻仲有,A5原塊和牛西冷,雪花分佈非常靚,油脂細緻,燒完後肉質鮮嫩多汁,牛肉味香,口感極佳,不能錯過呀🤞🏻繼續有,A4和牛四款部位任食同A4香蔥薄切岩手和牛,真係令到我哋四個都極之驚嘆!四款和牛分別係三角腩。肩胛肉。和尚頭。後腰肉。四款肉質都非常嫩滑,雪花又細緻,最緊要係無筋👍🏻。香蔥薄切岩手和牛都非常可口,香蔥惹味,令到和牛味更岀,係完全不能忘記咁好味既和牛🤝🏻實在太好味,咁高性價比嘅日式燒肉,我哋已經即刻book埋下星期同爸爸媽媽再食😈

2024-01-11 23 views
邊個話放題就等於食劣食?!只要肯俾多少少錢,放題都有最優秀食材😻人均消費$1200左右,有得食盡A4和牛,計返真係一啲都唔貴!!A5和牛西冷!其中一個必食推介就係佢哋嘅A5和牛西冷🥩。第一啖食落去嗰種感覺,真係無法用言語形容😍。肉質超級嫩滑,幾乎喺口中化開🤤,呢種質感就好似係矜貴嘅絲綢滑過舌尖。和牛嘅油脂分佈得均勻🌟,帶出咗一種極致嘅濃郁味道,混合炭燒嘅香氣,簡直係肉食愛好者嘅天堂🌈。仲要提一提燒肉嘅醬汁,佢哋用咗特製嘅醬料,啖啖肉嗰啲醬汁推高咗肉嘅風味,真係太搭啦👌!喺每一片和牛上面,仲可以見到細膩嘅雪花紋理⛄,見到都覺得賞心悅目。同埋服務員好專業咁介紹點樣最好食呢款高級嘅和牛西冷,話係要即燒即食,咁先可以保持到肉嘅鮮味同口感🔥。成晚嘅食物質素同埋服務都一流,仲要環境裝潢得好有情調🎑,而家諗起嗰個燒肉嘅晚餐,真係令人垂涎三尺💦。雖然價錢唔算平,不過和牛西冷嘅味道同享受,絕對值得每一分錢💰。下次一定要再去,試下其他嘅菜式🍽️。總之,呢間燒肉店嘅A5和牛西冷,真係食過一次就會再掛住佢嘅味道!!A4香蔥薄切岩手和牛!燒完後包住蔥同炸蒜食,沾埋特製醬汁,食唔停口😸!四品和牛燒肉盛!一次過滿足4
!A5和牛西冷!

!A4香蔥薄切岩手和牛!
燒完後包住蔥同炸蒜食,沾埋特製醬汁,食唔停口😸
!四品和牛燒肉盛!
一次過滿足4個願望,不同部位不同滋味,但都同樣美味😻
!海鮮!
最正嘅嘅平時好貴嘅鮑魚同比目魚西京燒都係仼食,叫人點可以放過✨