2023-03-22 556 views
銅鑼灣區揀左幾間打算慶祝,最後見有得食大牛扒好吸引,帶埋仔仔去試,1家3口食得好開心,oppa,姐姐職員都主動幫手燒肉,同埋好新鮮好味,環境寬敞大部份係卡位,好愉快的1餐。
Celebration
Anniversary
  • 大得驚人牛小排
2022-11-22 1507 views
未有疫情前已經食過呢燒肉🥩個陣係walk-in見到價錢唔太貴所以入咗去食 印象中不錯事隔三年 係銅鑼灣想食燒肉但唔想食連鎖餐廳🙈 平日放工後就再次walk-in咗Futago食燒肉今次又係好好彩地有位🫣 20:00左右入到去已經7、8成滿座入座後 員工提供咗圍裙同密實袋俾我哋入電話📱避免啲油彈到 (所以啲相比較矇😳影得唔太清楚) 我哋total兩個人 消費大概$700~800 (連加一) 但食咗特上和牛三點盛($308) 份量比起連鎖燒肉店多 質數亦超級好👍油而不膩 另外我哋兩個人都叫咗一碟芥辣豬頸肉($45/6塊; wasabi分開上 所以唔食芥辣嘅朋友都唔怕)、湯同飯及蒜頭😆再加兩杯特飲🫶 原本星期六打電話諗住book星期日4位 但一日前book已經滿座 walk-in都唔接受了☹️ 提提大家打電話去book定位‼️可以預訂大得驚人牛小排($198) 只限預訂🥲 所以上次都試唔到Encore指數/ 🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡⚫️

特上和牛三點盛

香葱玉子飯、牛尾骨湯、醬汁蒜頭

Encore指數/ 🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡⚫️
2022-11-16
特上和牛三點盛
香葱玉子飯、牛尾骨湯、醬汁蒜頭
2022-11-09 1173 views
2022.11.08.大阪燒肉📍銅鑼灣利園二期地下LG01號舖.本身諗住同朋友三個人一齊過嚟食個燒肉開心吓,但係由於最終兩人出席,我哋就照去食呢間燒肉舖啦。.我哋就order咗:1. 大得驚人牛小排 💲198 *訂位時先同步預訂2. 牛舌 x 4件 💲583. 特上天使牛肋肉 💲1584. 泡菜 💲385. 香蔥玉子飯 6. 紫菜飯.首先入到去油煙都唔算好大,亦都有好似平常嘅燒肉店,咁有個地方俾你放低你嘅個人物品。.講返啲燒肉先,塊大得驚人牛小扒唔算太厚,但都有啲份量,店舖職員亦會輕輕幫手燒一下。味道正常。.天使和牛真係不得了,勁好食又滿滿油脂感,jeng!.牛舌就不過不失啦,正常發揮。.佢兩個飯都幾好食。香蔥玉子有滿滿嘅蔥碎,讚讚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)。而紫菜亦都唔吝嗇充滿着整個表面!.整體來講都幾好,到最後仲送咗兩杯乳酪俾大家消滯,感覺貼心。有機會會再過嚟試其他嘅嘢食ʕ •ᴥ•ʔ
2022.11.08
3. 特上天使牛肋肉 💲158
4. 泡菜 💲38
5. 香蔥玉子飯
6. 紫菜飯
天使和牛真係不得了,勁好食又滿滿油脂感,jeng!
牛舌就不過不失啦,正常發揮。

2022-11-08
2022-10-30 3263 views
全程有燒肉哥哥幫手燒 仲擺好盤比我哋影相由前菜食到甜品 都好高質-Futago 特製薯仔沙律 $38無得輸嘅沙律軟綿綿ho creamy嘅薯仔 配蛋黃醬 少少辣粉 薯片係畫龍點睛口感同味道都好夾好正-泡菜盛盒 $58泡菜 + 青瓜 + 蘿蔔 清一清 又可以繼續食肉-芝麻鹽醬椰菜 $48真係唔識欣賞但好多人嗌 同埋個frd捧住食得好開心🪴火炙和牛肉眼壽司 (1件) $78依份壽司不得了🥹大大塊和牛肉眼 即席係面前燒賣燒到有少少焦香🤏🏻而肉肉仲係好鮮嫩好juicy 肥膏位嘅油脂香到一個極點食完一件完全唔夠喉 要再嗌多件特上海膽和牛壽司 (2件) $88依個都係食完要再嗌一份同肉眼壽司係另一種feel油脂相對較少 比較有肉味加埋海膽 唔錯唔錯特上和牛火炙壽喜燒 $148大大塊嘅和牛薄燒 好似點燒都係咁好味配埋黑松露蛋漿 雙重嘅香味薄切汁燒牛肩肉 $158依個嘅燒汁一流 好惹味牛肩肉燒到有啲脆口 再加迷你玉子飯Perfect池🙌🏻特上和牛魔鬼牛肋肉 $148油份好重🥹好嫩好好味偷聽到隔離枱🤨有個女仔話太肥所以唔要 暴殄天物啊🤯🤯🤯厚切特上牛舌 $148夠晒厚身 又鮮嫩極上一本牛大腸腩 $128
全程有燒肉哥哥幫手燒 仲擺好盤比我哋影相

偷聽到隔離枱🤨有個女仔話太肥所以唔要 暴殄天物啊🤯🤯🤯

厚切特上牛舌 $148
夠晒厚身 又鮮嫩
極上一本牛大腸腩 $128
香港好少地方食到牛腸 依到仲有牛腸腩🥺夠肥夠有咬口 越咬越香 正到呢🥺
上等和牛肉眼芯 (汁燒) $148

成餐飯食得好滿足
好想再食
2022-10-12
2022-10-09 1429 views
《不負責任食評—大阪燒肉》評分:🌕🌕🌕🌕🌗總評:價錢唔貴 埋單同牛角差唔多牛肉質素幾靚 部分單品職員仲會幫你燒之後都會翻兜😋😋叫左幾款牛 個人印象最深刻一定係招牌個隻大到驚人牛小排🐮職員準備幫你燒之前會號召全店人一齊大叫然後將佢剪成4個部位咁燒老實講剪開後都份量都真係幾多肉質軟滑 入口啲油花會化哂😋不過有啲位本身就係會肥啲另外仲有牛舌都好正👅全部都明顯係用牛舌芯食落油脂豐富又爽彈 好食💞有款叫牛心頂既內臟都唔錯 好爽口其他和牛都係發揮正常水準 好好食🤭加上佢地啲牛全部都有簡單調味 又會按照牛本身既口味去調節味道唔係全部一式一樣用同一款周街都買到既醬 抵讚🫶🏻🫶🏻但有款係拼盤入面 比較薄切既就差少少有啲肉比較細碎 已經唔係薄切咁簡單 感覺係比邊角料你🫠同埋一口冷麵好麻麻,唔使叫🥱
《不負責任食評—大阪燒肉》

其他和牛都係發揮正常水準 好好食🤭

唔係全部一式一樣用同一款周街都買到既醬 抵讚🫶🏻🫶🏻

但有款係拼盤入面 比較薄切既就差少少
有啲肉比較細碎 已經唔係薄切咁簡單 感覺係比邊角料你🫠
同埋一口冷麵好麻麻,唔使叫🥱
2022-09-24 1184 views
放飯時間好多人,因為有好抵食嘅lunch set,百零蚊食到,價錢唔算貴,肉質素尚可,肉味唔算濃,但肥瘦都適中今次試咗燒肉御膳大盛$128,一次過試哂牛肋肉,豬頸肉,雞肉,黑豚腩,同牛舌,套餐仲包埋沙律,湯,飯,醃菜,燒肉調味夠,份量都好夠

2022-08-28 1145 views
昨午同太太行過,被香味引入咗店(本來我地行緊去新寧道食lunch的),食咗個午餐。店員招呼好,食物質量好,坐得舒服。已訂枱下週帶埋其他屋企人去。一定要試吓要預訂的“大得驚人牛小排”
店員招呼好,食物質量好,坐得舒服。
  • 叫白飯有驚喜
Futago大阪燒肉(Causeway Bay)小編大揭㊙️ — 一間百去不厭嘅日式燒肉舖🥩 係時候推薦俾大家喇😉😉 最啱同老友一路吹水一路燒肉 部分餐點仲可以嗌店員幫手燒㗎🔥⌖ 大人氣!芝麻鹽醬椰菜💰$48由日本🇯🇵直送嘅椰菜 特別爽甜🤨 除左好香麻油味之外 配埋特製嘅鹽汁🧂 真係食唔停口😂😂⌖ Futago特製薯仔沙律 🥔🥗💰$38薯蓉淋左麻醬 中間混左粒粒碎蛋🥚 面頭仲有啲薯片添🥔 底部有生菜🥬 試落幾過癮同埋飽肚🙈🙈~⌖ 蟹肉蟹羔沙律 🦀️🥗💰$58面頭有大量蟹籽 蟹肉應該係蟹柳 所以一般般🤥 蟹羔得少量 撈埋兩款芥末沙律醬同埋韓式醬唔係好覺 所以唔算太推薦😗😗⌖ 香蔥牛胸腹肉🌿🐂💰$168牛胸腹肉肉質比較腍身 配上特製嘅香蔥 食落香口😙😙 好值得一試🔥⌖ 鹽燒上等牛肋肉🧂🐂(兩份)💰$78 * 2上等牛肋肉油脂適中 肉味較濃🤨⌖ 上等鹽燒牛舌🧂🐂👅💰$78哩款屬於中等價位嘅牛舌 牛舌通常都係鹽燒🧂 先試到個原汁原味🤤 店員會將中間燒到粉嫩 食落一啲都唔會韌 可以揀配清新啲嘅鮮檸檬汁🍋或者燒肉汁 好滋味😋😋 不過想口感再正啲 推薦嗌厚切牛舌😌⌖ 沖繩豚肩脊肉扒🌶️🐖💰$138豚肩肉一
Futago大阪燒肉(Causeway Bay)

⌖ 大人氣!芝麻鹽醬椰菜
💰$48

⌖ Futago特製薯仔沙律 🥔🥗
💰$38

⌖ 蟹肉蟹羔沙律 🦀️🥗
💰$58

⌖ 香蔥牛胸腹肉🌿🐂
💰$168

⌖ 鹽燒上等牛肋肉🧂🐂(兩份)
💰$78 * 2

💰$138
豚肩肉一啲都唔蘇 配上輕微辣🌶️嘅泡菜汁食落就冇咁油膩🤔🤔

⌖ 汁燒豬頸肉🐖
💰$45
重口味啲就可以揀汁燒 係濃味燒肉汁黎 豬頸肉夠爽口 唔錯😛😛

⌖ 汁燒黑豚腩肉🐖
💰$58
薄身嘅黑豚腩肉肥瘦相間 配燒肉汁好邪惡呀🥰🥰

⌖ 一本壺漬牛肋條🌶️🐂
💰$148
必嗌!性價比好高嘅一款😚😚 份量夠多 牛肋條肉味最重 啖啖肉配埋大蔥辣汁🌶️ 口感juicy 大滿足😎

⌖ 名物!一口冷麵🧊🍜
💰$38
果然同個名一樣真係好細一碗🥣 麵質煙韌 食落冰冰涼涼💦 作為埋尾嘅菜式都幾唔錯😋

☻ 回頭指數:9/ 10

#Fatshit_ami #Lunchtime #銅鑼灣美食 #港式美食 #香港美食 #食好西 #香港日式燒肉店 #日式燒肉店推薦 #香港燒肉餐廳 #芝麻鹽椰菜 #薯仔沙律 #蟹肉蟹羔沙律 #香蔥牛胸腹肉 #上等牛肋肉 #上等鹽牛舌 #沖繩豚肩脊肉扒 #豚肉扒 #汁燒豬頸肉 #汁燒黑豚腩肉 #牛肋條 #壺漬牛肋條 #一口冷麵 #日式冷麵 #日式燒肉
2022-06-14 1579 views
好幾次行過大阪燒肉店,都係滿座冇位而放棄,因為呢度用餐不肯時,所以真係好有時間等先得。今日閒日中午再黎一次,結果順利入座,終於可以享受一個悠閑燒肉午餐😂店內裝修以木系為主,簡單舒服,唔知係咪因為雨天關係,今日中午客人不算多,約12點半到嘅時候即可入座,可以靜靜咁享受一個燒肉午餐🥰午市套餐好多選擇,由$8X到$1XX都有,雙當抵食,我地一行四人,叫左兩份「燒肉御膳肉大盛」$128、一份「上等牛肋肉御膳」$138及一份「牛胸腹肉御膳」$138🔻白飯、湯、沙律、韓式野菜/紫菜、泡菜、一品每份午市套餐都包一set以上食品,種類相當豐富👍🔻燒肉御膳肉大盛 / 牛胸腹肉御膳右邊個肉大盛真係好抵食,總共5款肉每款3件共15件,包括牛肋肉、豬頸肉、雞肉、黑豚腩肉及牛舌,相當豐富;左邊個牛胸腹有7件厚切😍🔻上等牛肋肉御膳冇影到特寫,橫放果碟就係上等牛肋肉,總共有8件所有肉都輕輕用醬汁醃過,因為冇限時間兼人不多關係,今日真係可以慢慢燒慢慢食傾下計,基本上所有肉都好新鮮,雖然豬雞肉牛舌等,並唔係乜嘢極級肉貨色,但仍然鮮味滿足。至於兩款牛肉充滿牛味,入口亦非常軟冧。如果平日中午有時間而又想食燒肉的話,不妨一試

🔻白飯、湯、沙律、韓式野菜/紫菜、泡菜、一品
白飯、湯、沙律、韓式野菜、泡菜、韓式紫菜、一品
每份午市套餐都包一set以上食品,種類相當豐富👍

🔻燒肉御膳肉大盛 / 牛胸腹肉御膳
燒肉御膳肉大盛$128➕牛胸腹肉御膳$138

🔻上等牛肋肉御膳
上等牛肋肉御膳
冇影到特寫,橫放果碟就係上等牛肋肉,總共有8件

所有肉都輕輕用醬汁醃過,因為冇限時間兼人不多關係,今日真係可以慢慢燒慢慢食傾下計,基本上所有肉都好新鮮,雖然豬雞肉牛舌等,並唔係乜嘢極級肉貨色,但仍然鮮味滿足。至於兩款牛肉充滿牛味,入口亦非常軟冧。如果平日中午有時間而又想食燒肉的話,不妨一試👍
2022-06-14
$150 (Lunch)
白飯、湯、沙律、韓式野菜、泡菜、韓式紫菜、一品
燒肉御膳肉大盛$128➕牛胸腹肉御膳$138
上等牛肋肉御膳
2022-05-04 1571 views
平時成日行過見到都無入過呢間食今次係朋友推介來的聽講銅鑼灣店比尖沙咀好食朋友揀左個特選燒肉二人前食肉獸嚟講都有少少擔心份量唔夠肉睇落就唔係大片 二人前每款四塊附送的沙律就幾大兜 筆左少少食呢間唔係用一大個圓形嘅炭爐而係呢種爐仔 可以燒的範圍較細可隨時自行調教火嘅大小由於肉份量唔多 足夠咁樣慢慢燒下配下個白飯食如果係中意食大量肉嘅人就未必滿足🤣🤣豬腩肉都不俗最中意都係牛舌蜜桃乳酸梳打酒平時中意配梅酒 但今次想飲大大杯幾好味 唔會死甜 清清地朋友話一定要叫嘅一口涼麵好細碗食落似韓式水冷麵麵條質感幾彈有咬口 幾中意呢種質感個湯一定要加醋!肉類單點的選擇唔算多 我哋後加左2~4款肉個人覺得特選二人前的肉類都唔錯有encore醃得都好食 但普遍都偏薄身兩個女仔食就啱啱好肉份量較適合啲想配飯食嘅客人埋單每人三百幾都食得好滿足加上銅鑼灣店少人 靜靜坐下食下飲下幾舒服呀
平時成日行過見到都無入過呢間食

朋友話一定要叫嘅一口涼麵
好細碗
食落似韓式水冷麵
麵條質感幾彈有咬口 幾中意呢種質感
個湯一定要加醋!

肉類單點的選擇唔算多 我哋後加左2~4款肉
加上銅鑼灣店少人 靜靜坐下食下飲下
幾舒服呀

2022-04-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Tea)
出到街有陣風吹黎凍凍哋,又想食熱辣辣嘅燒肉,去左大阪燒肉試吓先。午餐餐牌有二人餐,三人餐,大部份係單人燒肉餐或飯餐。唔洗諗,叫左個最貴嘅和牛豪華二人前,$538另加一,包和牛肉眼,薄切和牛肩肉,牛肋肉,黑豚腩肉,上等牛肋肉,牛胸腹肉,白飯,湯,沙律,泡菜。和牛肉眼服務員話係日本黎,超薄切,上面加左少少白芝麻粒同黑胡椒調味,伴有好辣嘅芥末醬。我哋燒得生生哋就食,非常腍,入口即熔,肉汁豐富,不過好多肥膏。薄切和牛肩肉真係超薄切,好爛蓉蓉,毫無質感可言,不過唔韌。燒肉汁好濃,味道主要食汁。另配兩隻生雞蛋連醬汁,頗鹹。牛肋肉,黑豚腩肉,上等牛肋肉,牛胸腹肉每款4塊,除左豚肉,全部都得半塊。有啲係切成三角形,好蝦人燒。牛肋肉算嫩;黑豚腩肉唔夠脆不過夠腍;上等牛肋肉算好食嘅,有肉汁;牛胸腹肉有筋,較韌。全部燒肉都已經加好同一款燒肉汁,主要味道係個汁。枱上嘅燒烤爐發熱唔多平均。白飯大大碗,濕潤度啱啱好,我平時少食飯,不過今餐唔食唔夠飽,好彩質素可以。湯係紅白蘿蔔昆布湯,好細兜。沙律係生菜蟹柳蟹籽沙律,沙律醬唔多,蟹籽脆卜卜,質素正常。泡菜正常,加左少少白芝麻粒喺上面。總括而言,價錢貴,份量少,超薄切

和牛肉眼

和牛肉眼

薄切和牛肩肉

薄切和牛肩肉

牛肋肉,黑豚腩肉,上等牛肋肉,牛胸腹肉

白飯

湯係紅白蘿蔔昆布湯,好細兜。

沙律係生菜蟹柳蟹籽沙律,沙律醬唔多,蟹籽脆卜卜,質素正常。
沙律

泡菜正常,加左少少白芝麻粒喺上面。
泡菜

總括而言,價錢貴,份量少,超薄切同細塊,性價比好低,冇下次,下次要返去牛角先得。
2022-01-25
$267 (Lunch)
2021-12-13 2164 views
銅鑼灣人氣日式燒肉🥩@yakiniku.futago_cwb 本店係由一對日藉韓裔孖生兄弟喺東京開設嘅燒肉店,銅鑼灣店進駐香港已達七年,人氣依然旺盛!佢哋長期full booking,大家如果想試就要早啲打去,或者好似我哋5點幾走去walk in都會有機會有位🤣🤣銅鑼灣分店環境闊落,店員態度友善親切,食物質素仲幾好𠻹!🤤—牛舌盛 ($168)包括有厚切牛舌、上等牛舌、香蔥牛舌、鑽石牛舌👅口感方面厚切同上等牛舌相若,同樣腍得嚟個邊邊位會有咬口,但係香葱牛舌就被蔥味掩蓋,唔太食得出肉味。而鑽石牛舌原來就係將牛舌表面𠝹出花紋,味道口感不過不失。—Futago 內臟盛 ($128)除咗平日成日見嘅大腸小腸外,內臟盛仲會有埋牛頰肉同牛胃!食大小腸令我諗返起以前韓國讀書嘅日子😚脂肪位十分香口,但係整體口感略嫌太靭,韓國烤腸真係世一!要特別講下牛頰肉,未食之前會以為好韌好多筋,點知食落都幾腍,未食過嘅朋友可以order試下。另外牛胃爽脆,不過就唔啱我口味了~—一本壺漬牛肋條 ($148)呢個十分推薦🤩🤤醃料入味,肉質軟腍,滿滿肉汁,加上牛肉大小剪得適宜,啱啱好一啖嘅size,食得好滿足!不過都要歸功
銅鑼灣人氣日式燒肉🥩

牛舌盛 ($168)

Futago 內臟盛 ($128)

一本壺漬牛肋條 ($148)
呢個十分推薦🤩🤤醃料入味,肉質軟腍,滿滿肉汁,加上牛肉大小剪得適宜,啱啱好一啖嘅size,食得好滿足!不過都要歸功於同行友人嘅燒肉功力,唔會overcooked🤣隨壺會附送一碟醃製過嘅葱,但葱味太強勁,所以會較推薦原舊肉咁食😚

海膽黑松露玉子飯 ($98)
就咁睇個名就知碗飯唔會出錯🤣集合咗普羅大眾鍾意嘅食材,不過味道就係大家會想像到嘅味道,好食但冇特別~不過海膽比起我早兩日去食Omakase嘅海膽嚟得鮮甜,遲啲會出post講下間Omakase🤮

名物!一口冷麵 ($38)
本身只係見到店內牆身有痴水冷麵poster,隨口同友人提起韓國人食完燒肉會習慣嗌多碗水冷麵嚟refresh下個口,之後佢就話嗌嚟試下,點知發現原來真係非常refreshing又清爽🤣🤣仲決定order多一碗,燒完肉啪返碗冷麵當堂cool down咗個口,感覺冇咁熱氣肥膩𠻹🤪

當日其實仲有嗌到牛胸腹同壺漬五花腩,同樣都係above average😚店員好熟手地幫手燒,仲排得好靚仔整齊~不過其實店員會主動幫手燒,只係我哋除咗牛舌同五花腩外,其他肉都要求返自己燒,一樣香口得嚟又鎖住到肉汁🤤係會encore嘅燒肉店!

Futago HK大阪燒肉

名物!一口冷麵
一本壺漬牛肋條
名物!一口冷麵
2021-12-08 1098 views
令人念念不忘嘅一餐燒肉🥲好滿足記得第一次係日本食到勁滿足嘅一次燒肉係去高山食飛驒牛滿足到食剩左(好浪費唔好學🥲)今次感覺有70%相似但價錢係當時嘅一倍多😂(普世歡騰嘅日子 係正常嘅💸)大部分嘅肉 店員都會幫忙燒好仲會好靚咁擺整齊所以不會有燒衰左舊肉嘅事發生😙介紹下塊🥩大得驚人牛小排牛小排但大得驚人,這個記得卜位時順手預訂埋❗️有趣嘅體驗係店員燒之前,店員會邀請一齊高呼口號‼️店員會叫📣 せーの (即係「準備」咁解)我地要回應 📣よいしょ (即係「好!黎啦!」)係超大聲‼️要成間店都知你食呢塊牛haha好食😋配住山葵享用 好香嘅牛味 油脂感剛剛好🥰係油膩感咁重嘅燒肉期間配返杯🥃薑味威士忌梳打即時爽返晒😌真係有生薑浸住威士忌嘅味唔會太濃 好舒服😌
令人念念不忘嘅一餐燒肉🥲好滿足
記得第一次係日本食到勁滿足嘅一次燒肉
係去高山食飛驒牛
滿足到食剩左(好浪費唔好學🥲)
今次感覺有70%相似
但價錢係當時嘅一倍多😂
(普世歡騰嘅日子 係正常嘅💸)

大部分嘅肉 店員都會幫忙燒好
仲會好靚咁擺整齊
所以不會有燒衰左舊肉嘅事發生😙

介紹下塊🥩大得驚人牛小排
牛小排但大得驚人,
這個記得卜位時順手預訂埋❗️
有趣嘅體驗係店員燒之前,
店員會邀請一齊高呼口號‼️
店員會叫📣 せーの (即係「準備」咁解)
我地要回應 📣よいしょ (即係「好!黎啦!」)
係超大聲‼️要成間店都知你食呢塊牛haha

即時爽返晒😌真係有生薑浸住
威士忌嘅味唔會太濃 好舒服😌
2021-12-03
2021-11-28 1280 views
朋友極力推介,本身打算上兩個星期黎食,但想3、4日前book都full晒,今次我早最少1個星期前book定位,終於book到Menu好多相,好吸引,樣樣都想試。所以一開波叫左個拼盤先 - 極上和牛盛合,有牛肩肉同兩款牛肋肉,然後嗌左份牛舌。每一款都好好食,基本上唔需要再點任何汁都已經好夠味。之後再嗌左份牛柳同埋一本壼漬肋條。牛柳夠lum但無話好特別,相反一本壼漬牛肋條就唔錯,有個waitress都有幫手燒,佢好熟手,睇住佢燒都係一種樂趣,因為佢每一下都排得好整齊。呢度環境唔錯,張枱都夠大,兩個人都似坐緊張四人枱咁,waiter都落力解答我地問題同會介紹。上菜速度都快。下次再黎食

下次再黎食
2021-11-21 1157 views
因為夜晚經過見到呢間舖頭勾起我想食燒肉嘅癮 就入咗去食 首先有好多食物無影相 因為太細碟 細碟到完全唔想影 四個人食咗千六都唔係問題 問題係完全唔飽!每碟肉價錢睇落唔太貴 但份量係超級少同件肉係好迷你一開始會有職員問你需唔需要幫燒 可以揀自己燒or職員幫手 但個價錢係咪貴在有專人幫手燒?重點係肉唔係話特別好食同新鮮 職員亦唔係燒得特別好特別係牛大腸 職員燒到條邊竉晒 韌到食香口膠咁咬唔爛 係得個厚切牛舌幾正 可能係我唔識食啦 個人覺得性價比超低 牛角buffet都好過佢 起碼會飽先
因為夜晚經過見到呢間舖頭勾起我想食燒肉嘅癮 就入咗去食

特別係牛大腸 職員燒到條邊竉晒 韌到食香口膠咁咬唔爛