Restaurant: YAKINIKU LIKE (Silvercord)
Info:

今日試下壽喜燒牛小排和牛五花套餐$148這個set 的牛肉有200 gram, 份量十足。牛小排肉質軟滑,滿有牛味,肉汁也不少,加上壽喜燒風味,味道甜香;而牛五花十分肥美,充滿牛脂甘香,燒過的油花格外甘香,加上各式醬汁,拌上溫泉旦,再呷一口白飯,十分滿足。
今日試下壽喜燒牛小排和牛五花套餐$148

這個set 的牛肉有200 gram, 份量十足。
Lunch
「燒肉LIKE」迷請舉手🙋🏻‍♀️❤️來自日本東京嘅「燒肉LIKE」係日本及香港首間一人燒肉店🔥主打「美味、快捷、超值」😍日日都大排長龍,質素梗係有保證👍🏻近期推出超抵下午茶新優惠!「激抵食高質一人燒肉Tea set最平$38起!!」即日起喺全線分店推出$38起超抵優惠下午茶套餐帶嚟多達6款下午茶選擇🤤包括多款人氣燒肉部位選擇,部份套餐計起嚟仲抵過半價!🤑▫️LIKE牛肉配溫泉蛋飯套餐$38▫️▫️豬五花腩&雞腿肉套餐$48▫️▫️牛五花套餐$48▫️▫️牛五花&牛舌套餐$58▫️▫️牛小排&牛五花套餐$68▫️▫️牛板腱&牛舌套餐$78▫️我今次揀咗兩款🤤牛小排&牛五花套餐牛板腱&牛舌套餐飯嘅份量可選大、中、小啱晒唔同胃口嘅朋友太貼心啦🥰主角肉類超有驚喜!肥瘦脂肪分布平均,肉質軟腍每款都充滿牛味🐮肉汁滿滿夠晒Juicy💦套餐包括埋湯、前菜、飲品夠晒大滿足啦❤️你都快啲mark實時間去「燒肉LIKE」試吓啦🔥
「燒肉LIKE」迷請舉手🙋🏻‍♀️❤️
來自日本東京嘅「燒肉LIKE」係日本及香港首間一人燒肉店🔥
主打「美味、快捷、超值」😍
日日都大排長龍,質素梗係有保證👍🏻

近期推出超抵下午茶新優惠!
「激抵食高質一人燒肉Tea set最平$38起!!」
即日起喺全線分店推出$38起超抵優惠下午茶套餐
帶嚟多達6款下午茶選擇🤤
包括多款人氣燒肉部位選擇,部份套餐計起嚟仲抵過半價!🤑

▫️LIKE牛肉配溫泉蛋飯套餐$38▫️
▫️牛板腱&牛舌套餐$78▫️

我今次揀咗兩款🤤
牛小排&牛五花套餐

牛板腱&牛舌套餐

飯嘅份量可選大、中、小
啱晒唔同胃口嘅朋友太貼心啦🥰
主角肉類超有驚喜!
肥瘦脂肪分布平均,肉質軟腍
每款都充滿牛味🐮肉汁滿滿夠晒Juicy💦
套餐包括埋湯、前菜、飲品夠晒大滿足啦❤️
你都快啲mark實時間去「燒肉LIKE」試吓啦🔥
2024-09-09 517 views
路過新港城,啱啱見到燒肉like招牌,就決定去食!好彩啱啱係中午12點,入去唔使等位,但食到12:15 ,望出去已經有好多人等緊位!三個人,叫咗三份套餐 , 慢慢食慢慢燒,12:45就食完走咗!個麵豉湯,好好味,唔會太鹹!如果唔想跟沙律菜,可以選擇細細碟韓式泡菜!我最鍾意有好多款唔同嘅醬汁點牛肉食,蒜蓉燒汁好好味!
路過新港城,啱啱見到燒肉like招牌,就決定去食!

個麵豉湯,好好味,唔會太鹹!
如果唔想跟沙律菜,可以選擇細細碟韓式泡菜!
我最鍾意有好多款唔同嘅醬汁點牛肉食,蒜蓉燒汁好好味!
2024-09-09
$90 (Lunch)
2024-08-19 459 views
其實一人燒肉越嚟越普遍基本上都唔需要再等成班朋友就可以食到!-我自己就係如果中間勁少時間可能喺見客之前半個鐘但係我又想食個快飯就選擇食呢個$48餐-因為入到去根本就唔需要有人理我入去!落單!叫野食Pay食食食完-滿足我快靚正我唔係嘆住食~hahaha
其實一人燒肉越嚟越普遍
基本上都唔需要再等成班朋友就可以食到!
我自己就係如果中間勁少時間
Pay
食食食完
滿足我快靚正
我唔係嘆住食~hahaha
餐牌價錢貴過同類成50%都算喇,因為位置係廣東道旺區,但係食品質量真係好差,連基本日本飯都做唔到,主菜緊係食牛肉喇,超失望,又老又鞋,啲調 味料膠樽油立立,好難頂,無下次!!黎得廣東道食嘢,大部份都係帶埋內地朋友㗎喇,呢家餐廳唔改善一定比小紅書唱。講到落Order又係唔掂,支付方法少,如果點擊信用卡,要輸入email然後等OPT 認真到呢!至於服務態度,都算 OK 喇,總既黎講係老闆既問題,唔關火雞事,希望香港飲食做好個招牌喇。

2024-07-25
$168 (Dinner)
2024-07-18 564 views
下班後一個人正好想吃燒肉,就想到燒肉LIKE,剛好附近有分店,所以就來了。我這次點了壽喜燒牛小排和牛五花套餐200g。牛肉品質維持在高水準,一樣這麼好吃,再配合不同的醬料,充分引發出牛肉的美味。飯粒粒分明,非常好吃。

2024-07-16
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Dinner
2024-06-09 547 views
有個侍應好似趕客走咁,未食完就收曬啲送,收空碗可以,但係仲有碗菜都未食完就收走,我朋友本身仲想繼續食菜,見到個侍應咁做真係好無語,態度極差,試過其他分店都無咁,真系勁失望咯
2024-06-09
2024-05-02 725 views
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。燒肉Like唔係未食過,只係呢間店冇下次。話說食過沙田分店壽喜燒,幾鍾意食。今次叫番同樣餐,不過質素如下。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。啲肥膏位真係好多問店員係咪咁㗎 店員話「係咁!」不過店員有補一句 「搵人同你換」換咗以下呢個。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。點都好過第一碟ge$142冇諗住高質靚肉,只係唔好太差姐可能上次沙田比啲肉太好🥺
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
燒肉Like唔係未食過,只係呢間店冇下次。
話說食過沙田分店壽喜燒,幾鍾意食。
今次叫番同樣餐,不過質素如下

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
啲肥膏位真係好多
問店員係咪咁㗎 店員話「係咁!」
不過店員有補一句 「搵人同你換」換咗以下呢個

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
點都好過第一碟ge
$142冇諗住高質靚肉,只係唔好太差姐
可能上次沙田比啲肉太好🥺
日本過江龍一人燒肉店 最新推出日式牛肉漢堡❗️🥩🔥相信大家都對呢間嚟自東京嘅一人燒肉店有所認識原來「燒肉LIKE」不知不覺已經喺香港開咗差不多20間分店🤯之前食過覺得快捷又扺食之餘 佢地嘅除煙技術真係幾好 食完唔會一陣油煙味 於是就二訪一下😆🐂和牛LIKE套餐 ($148)套餐一共有3款牛:牛板腱、牛舌、日本產和牛肩胛肉呢個價錢可以食到和牛真係幾扺😉牛板腱同牛舌都OK和牛肩胛肉雪花好靚 食落滿口油香 好正🤤🔥日式牛肉漢堡 (+$29)呢樣最新推出嘅單品只需要$29就可以加配牛肉漢堡以100%牛肉製成由於本身已經燒熟咗所以食之前只需要每面加熱2分鐘就食得🤪牛肉漢堡可以自選配撘生蛋黃、芝士或者咖哩汁我就揀咗生蛋黃🍳(本身諗住將蛋黃疊喺漢堡上面 但失敗咗🥹)肉味濃郁嘅漢堡加埋生蛋黃同原味BBQ醬食 真係唔錯👌🏻🐂美國頂級西冷牛扒套餐 ($178)大大塊Prime級牛扒真係無得輸唔單只肉味香濃 肉汁都好豐富☺️🍚木魚絲紫魚蛋飯 (+$15)每款套餐都會跟白飯、和風湯、泡菜或迷你沙律🥗食燒肉就點都要轉紫菜蛋飯先至完美🤭呢度嘅紫菜蛋飯好好味 忍唔住好快就清咗碗😋
日本過江龍一人燒肉店 最新推出日式牛肉漢堡❗️🥩🔥

相信大家都對呢間嚟自東京嘅一人燒肉店有所認識
於是就二訪一下😆

🐂和牛LIKE套餐 ($148)
套餐一共有3款牛:牛板腱、牛舌、日本產和牛肩胛肉
呢個價錢可以食到和牛真係幾扺😉
牛板腱同牛舌都OK
和牛肩胛肉雪花好靚 食落滿口油香 好正🤤
和牛LIKE套餐

🔥日式牛肉漢堡 (+$29)
呢樣最新推出嘅單品只需要$29就可以加配
牛肉漢堡以100%牛肉製成
由於本身已經燒熟咗所以食之前只需要每面加熱2分鐘就食得🤪
日式牛肉漢堡

牛肉漢堡可以自選配撘生蛋黃、芝士或者咖哩汁
我就揀咗生蛋黃🍳
(本身諗住將蛋黃疊喺漢堡上面 但失敗咗🥹)
肉味濃郁嘅漢堡加埋生蛋黃同原味BBQ醬食 真係唔錯👌🏻

日式牛肉漢堡

🐂美國頂級西冷牛扒套餐 ($178)
大大塊Prime級牛扒真係無得輸
唔單只肉味香濃 肉汁都好豐富☺️
美國頂級西冷牛扒套餐

🍚木魚絲紫魚蛋飯 (+$15)
每款套餐都會跟白飯、和風湯、泡菜或迷你沙律🥗
食燒肉就點都要轉紫菜蛋飯先至完美🤭
呢度嘅紫菜蛋飯好好味 忍唔住好快就清咗碗😋
木魚絲紫魚蛋飯

美國頂級西冷牛扒套餐
木魚絲紫魚蛋飯
2024-01-24 845 views
侍應送餐過嚟嘅時候啲湯倒瀉咗大半碗,而且倒到成枱都係,一句唔好意思都無,就咁擺低濕紙巾就行咗去🫨我哋叫咗兩個餐,竟然兩個餐都錯晒😪我哋無叫到豬肉,嚟到係豬肉拼牛小排,問店員係咩餐嚟,佢話佢新嚟嘅,咩都唔知🤭夾食物個夾仲離譜,用紙巾抹咗3次都係抹到黑色野出嚟😑檢討下啦🥱
夾食物個夾仲離譜,用紙巾抹咗3次都係抹到黑色野出嚟😑
檢討下啦🥱
一個人其實都可以好快樂 不妨來個一人燒肉體驗!本身諗住自己一個去食 咁啱男朋友又話未試過又要跟我去😂正正因為佢哋個除煙技術好堅下💨所以下次我決定要獨自去偷歡全部人都係同一個空間食燒肉 但食完一啲燒肉味都無😎勁👍🏻而家仲要用超值震撼價$88起就可以嘆到近江牛*完全係我食一人燒肉嘅意外驚喜 🥰🥰🥰❣️近江牛套餐 $128/100g套餐比起其他近江牛單點會有啲唔同除左有近江牛嘅精選部位食 仲會配埋美國牛五花😆咁仲當然唔少得有前菜🥗飯🍚湯🥣近江牛果然係唔同 係一個極致享受油花分佈均勻🥩點埋佢地嘅醬汁又係另一個好味嘅層次就算燒完肉味仲保持到香濃 真係入口即溶😍❤️‍🔥❣️和牛LIKE套餐 $148兩個人就梗係想試唔同野 呢個又係性價比之選✔️牛板腱✔️牛舌✔️日本產和牛肩胛肉肉質一樣咁軟嫩 食幾多都唔會有膩嘅感覺😋牛舌望落雖然薄薄😳但咬口如此爽口又彈牙✨*全新「近江牛套餐」同近江牛單品喺「燒肉 LIKE」全線分店供應。數量有限,售完即止。
一個人其實都可以好快樂 不妨來個一人燒肉體驗!
本身諗住自己一個去食 咁啱男朋友又話未試過又要跟我去😂

肉質一樣咁軟嫩 食幾多都唔會有膩嘅感覺😋
牛舌望落雖然薄薄😳但咬口如此爽口又彈牙

近江牛套餐
和牛LIKE套餐
相信大家都知來自東京嘅一人燒肉專門店「燒肉 LIKE」👍🏻,最近不惜工本由日本購入 16 隻堪稱「日本三大和牛之一」嘅近江牛🐮,以滋賀縣為中心所飼養,擁有 400 年以上嘅歷史,每年只能出產 6,000 頭非常稀有~現時特選多個稀有部位以震撼價出售💥,包括肩肉、赤身、胸腹、西冷、肉眼同牛柳,每個部位嘅油脂、味道同肉質各有滋味,「燒肉 LIKE」進口嘅每頭近江牛都得到認定證書💯,清楚列明產地、等級同養殖場,比大家一試達 A5 級和牛極致美味享受!————————————————👅 近江牛套餐($128)👍🏻 全新包括滋賀縣近江牛多個精選部位✨,如肩肉、赤身、胸腹同美國牛五花。肩肉有如霜降般嘅雪花,入口帶和牛自然甘甜同香氣都恰到好處,入口即融,加少量黑胡椒同鹽已經足夠🤤。赤身相對紅肉較多,屬內後腿肉同臀肉,口感爽口中帶有柔嫩。胸腹混合全組胸腹肉,包括前胸肉同横隔膜肉,肉味同油脂味濃郁🥩,套餐附上美國牛五花,盡情品嚐不同牛肉。👅 「近江牛牛柳」單品($88)👍🏻 近江牛牛脊嘅上面最嫩滑嘅部位,帶有少少油脂但口感又超軟嫩,建議燒至三至五成熟🔥,品嚐最鮮甜滋味!單品系列仲有「近江牛肉眼」同「近江

————————————————
👅 近江牛套餐($128)

👅 「近江牛牛柳」單品($88)
👍🏻 近江牛牛脊嘅上面最嫩滑嘅部位,帶有少少油脂但口感又超軟嫩,建議燒至三至五成熟🔥,品嚐最鮮甜滋味!單品系列仲有「近江牛肉眼」同「近江牛西冷」,留比大家嚟試試😆

🚩總結:可能係最抵食又高質嘅日本近江牛🐮
🌟注意:不收加一服務費🫶🏻
📍 燒肉LIKE
地址:尖沙咀廣東道30號新港中心2樓210號舖
2023-12-30 466 views
在門口的女服務員語氣實在太差,明白一小時要完成晚餐,要6點24分完成,但因為加左單,生肉在6點10分才到,女服務員提示我們要在14分鐘內完成,我們解釋生肉剛剛才到,佢回我們「咁點呀!我要同客解釋。」我覺得真好笑,唔通要我們吃生肉咩!如果佢答我,小姐,我們有客人繼續等緊,我地限定時間原本是一小時,給你多十分鐘,盡快啦!我都會盡快配合,最後我都在6點24分完成了,並在櫃抬前拍了女服員示意現在24分,把位置回給你,居然佢同一個稍高帶眼鏡的男同事講話我打佢,還要扮慘樣,個男同事質問我仲乜掂佢同事,重覆兇問左兩次。唉!怪唔知得個個都北上,唔幫襯本地餐廳。不過除了這兩個服務員,另一位男服務員真的好好,不但同我講唔好意思,還幫這位守門口的女服務員講好説話,門口女同事都好難做,我理解的,但對客人態度真的好有問題。似沒有受訓的員工。
2023-12-24
Dinner
2023-12-21 418 views
食物質素是可以的, 性價比也高, 但其中一店員( 略胖及戴眼鏡)服務質素極不佳 。1. 因坐的位置, 頭頂上直接有冷氣直打頭頂, 問剛提及的服務員可否調一下, 問題未問完, 就已經語氣好差咁答" 冇呀" 2. 送餐時, 因我們對店舖的餐名不熟 (我們又不是職員), 他直接只講一堆我們聽不到的字句, 問他東西是什麼, 佢只重覆講多次剛才我們不懂的字句。 告訴他我們唔明, 佢仲話我哋自己叫咗咩都唔知。我哋又唔係職員, 問佢係咩東西, 佢直接講係牛肉+牛脷或雞肉+豬頸肉之類就已經解答了問題。實在未食就已經一肚氣。
2023-12-21
2023-11-30 502 views
店舖收22:30 last Oder 21:30 ,當日9:18 到達,店舖只有大約七至八枱客人,有位女職員稱已截單不能再入,唯有有下次。到下一次 9:08 到達,仍然係入唔到 ,又係已截單,又係那位女職員稱因不夠時間洗爐,所以早截單,咁門口9:30 last Oder 是有何作用?明白夜晚10:30係你地離開時間,不是10:30 先開始收工洗爐,咁請你門口更改9:00 last Oder ,你咪慢慢洗爐,冇人阻你收工,你收工係時間,我跟足你指引9:30 last Oder 9:08 都唔入得,我搭車來食飯就唔係時間?食評就冇因為根本入唔到去,唔係冇位呀,係唔比你呀,唔好阻人收工呀。